Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy megfertőztük élettel a (1 db)

Lehetséges, hogy már "megfertőztük" élettel a marsot?

Vizsgálta-e valaha valaki, hogy a Marsig tartó több hónapos utazást túlélhetik-e a földünkön mindenhol jelenlév?, így az ?reszközök m?szereibe is bekerül? baktériumok, és egyéb mikroorganizmusok? Lehetséges, hogy valamelyik kis alkatrész aprócska szegletében az utazás során végig megfelel?ek az életkörülmények egy ilyen "igénytelen" létforma számára? A m?szerek gyártásába számos ország kutatóintézetei, és magánvállalatok is bekapcsolódnak, így nem valószín?, hogy mind ügyel erre, és külön kísérleteket végez emiatt.

Legjobb válasz: Lehetséges. Vizsgálták, túlélhetik. Az elsõ szondáknál ez még nem jutott senkinek eszébe, úgyhogy azok majdnem biztos, hogy vittek életet a marsra. Manapság nagyon komoly fertõtlenítõ eljárásokat csinálnak felbocsátás elött.

Lehetséges. Vizsgálták, túlélhetik. Az elsõ szondáknál ez még nem jutott senkinek eszébe, úgyhogy azok majdnem biztos, hogy vittek életet a marsra. Manapság nagyon komoly fertõtlenítõ eljárásokat csinálnak felbocsátás elött.
Szinte biztos, hogy valami élõlény mér élve eljutott a Marsra - de ez nem jelenti azt, hogy ott szaporodni is tud. A környezeti viszonyok se biztos, hogy jók - de tápanyag sincs igazán. Ha van is élet a Marson, akkor az MA már nem a felszínen van.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Köszönöm a válaszokat!
Én úgy tanultam, hogy a Marson a körülmények nem megfelelõek a földi élet továbbvitelére. Ellenben van egy másik bolygó, amelyiken igen, de már nem emlékszem, melyik volt az... :(
Szerintem baktérjumokkal tuti, hisz azok is "élnek"


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tényleg ilyen az emberi szem, vagy ezek csak speciális esetek? (kép lent)

http://www.surenmanvelyan.com/eyes/your-beautiful-eyes/?wppa..

4

Mi annak a vegyületnek a molekulaképlete, amelynek 1 mol mennyisége 1, 92*10^25 db protont és 1, 68*10^25 db neutront tartalmaz? A vegyület 1^H 12^C 16^O izotópatomokból épül fel. A molekulában a C és az O atomok tömegaránya 3:4.

kérlek segítsetek, ha tudtok magyarázattal is köszönöm.

1

El tudnátok magyarázni ennek a feladatnak a megoldását? (kémia)

Vízmentes nátrium-karbonát és magnézium-karbonát keverékének 19,03 g-ját 41,8 cm3
,
37,0 tömegszázalékos, 1,18 g/cm3
sűrűségű sósavban oldjuk. Az oldódás befejezése után az
oldatot 100 cm3
-re egészítjük ki, majd 10,0 cm3
-es mintákat titrálunk fenolftalein indikátor
mellett 1,00 mol/dm3
koncentrációjú nátrium-hidroxid-oldattal. A fogyások átlaga 10,00 cm3
.
Határozza meg a keverék tömegszázalékos összetételét!

2

Mi a valóság? Amit a szememmel látok vagy ami a memórián tükrében megvillan?

(tudományosan bebizonyított tény, hogy az emberi agy nem képes különbséget tenni a között amit lát és amire gondol) (PDI szkenner) Tehát ha nézek egy tárgyat vagy becsukom a szemem és gondolok arra a tárgyra. Az agynak ez ugyan az! Tehát :akkor mi a valóság?

4

Végtelen tükört hogyan tudok készíteni?

Annyit tudok, hogy lerakok egy tükör lapot, rá egy égősort egy keret alakba, de arra mit rakok hogy visszaverje belül de átlássak rajta?

2

Mi a különbség a moláris (M) és a relatív atomtömeg (Ar) között? És az avogadro állandó (NA) és a részecskék száma között (N)?

0

Megközelítőleg hány um-es szűrőpapír lenne alkalmas a kozmaolajos szennyeződéstől opálos pálinka tisztítására?

3

Hogyan kell megoldani ezt a matematikapéldát?

Állítsa növekvő sorrendbe: négyzetgyök kettő, harmadikgyök alatt három, negyedikgyök alatt négy. A megoldás gondolatmenete is fontos lenne, nem csak maga a megoldás.

5

Miért ráz meg az áram a konnektorban?

Nem értem, ha adott egy váltóáramú generátor, amiben feszültség indukálódik a tekercs két vége között, akkor a föld felé nem kellene feszültségnek lennie. Tehát csak akkor kellene megráznia az áramnak ha mind a két kivezetést megfogom a generátornak.
Hogy lesz ebből később fázis és nulla? Hol záródik és mivel az áramkör ha megfogom a fázist?

5

Melyik a legalacsonyabban fekvő magyarországi város és falu?

Erről ritkábban lehet hallani. Csak a városok/falvak belterülete érdekelne és csak közigazgatásilag önálló falu.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!