Találatok a következő kifejezésre: Lehetnek valamilyen vagy (18 db)

18 éves vagyok. A menstruációm nem jött meg márciusban, és 17ére várom azaz holnapra. Jobb oldalt fájdalmat érzek az alhasamnál ha megnyomom. Februárban feküdtem le a barátommal. Lehetek terhes? Vagy valamilyen betegségem lehet a fájdalom miatt?

Nem védekeztünk mert a nőgyógyászom a rendszertelen menstruációm miatt azt mondta hogy nem eshetek teherbe, csak 5% esély van rá. Akkor jött meg pont amikor lefeküdtünk egy év külön lét után. 1évig nem volt szexuális kapcsolatom, szóval betudtam annak hogy felborult a hormonháztartásom... emiatt nem jött meg márciusban, viszont tudom hogy stressz miatt is késhet. Viszont a fájdalom miatt kezdek megijedni és kétségbe esni. Érettségi előtt állok, tudom hogy a stressz miatt is késhet, de nem éreztem magam stresszesnek az elmúlt hónapokban, azonban most egyre stresszesebb vagyok, hogy mi lehet az oka. Mindenféle képen elakarok majd menni nőgyógyászhoz. De vajon mi lehet a bajom? Lehetek terhes? Mit tegyek? Egy kétségbe esett lány. Kérlek segítsetek.

Legjobb válasz: Sürgõsen cseréd le a nõgyógyászod, ha ekkora ökörséget mondott!!! Ilyen nincs, hogy a rendszertelen ciklus mellet ne védekezzetek! Alig hiszek a szememnek, hogy ilyet olvasok!!! Terhesség ellenõrzésére tesztet kell csinálni, viszont az bejelezhet ciszta esetén is. Mindenképpen orvoshoz kell menni! 18 évesen a rendszertelen ciklus is kezelendõ! Válts orvost, ha jót akarsz!

Sürgõsen cseréd le a nõgyógyászod, ha ekkora ökörséget mondott!!! Ilyen nincs, hogy a rendszertelen ciklus mellet ne védekezzetek! Alig hiszek a szememnek, hogy ilyet olvasok!!! Terhesség ellenõrzésére tesztet kell csinálni, viszont az bejelezhet ciszta esetén is. Mindenképpen orvoshoz kell menni! 18 évesen a rendszertelen ciklus is kezelendõ! Válts orvost, ha jót akarsz!
Szerintem lehetsz terhes és nagyon gyorsan cseréld le nõgyógyászodat!!!Mindenféle képen menny el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, jövõhéten csütörtökön megyek egy másik megbízhatóbb nõgyógyászhoz. Nagyon remélem hogy nem vagyok terhes, bár semmi jelet nem érzek hogy az lennék. De veszek majd egy tesztet. Barátnõmnek hasonló panaszai voltak és neki kiderült hogy a jobb petefészkében ciszta van. Szerintetek lehetséges ez is ?
Igen lehet! De elõször a terhességet kell kizárni!
A cisztától nem érzel fájdalmat. Viszont én is 18 vagyok, és én 11 éves korom óta menstruálok, nekem volt, hogy 4 hónapig nem jött meg. A nõgyógyászom azt mondta, hogy amint beöltöm a 18.at menjek vissza , és elkezdik a hormonális kezelést, ez miatt nem szedhetek fogamzásgátlót sem, az orvosod pedig ilyet nem mondhat, mert ez nem valós. Nekem két éve derült ki , hogy petefészek cisztám volt, nem is kicsi: 5, 5 cm!!! De hál isten felszívódott magától. Szóval ha megfogadsz egy tanácsot, inkább menj el kettõ különbözõ nõgyógyászhoz ugyanarra a vizsgálatra, és nézd meg hogy mindkettõ mit mond.
A kérdező hozzászólása: nekem is sokszor volt ilyen hogy több hónapon át nem jött meg. majd megint megjött és így ment folyamatosan. igazából csak merem remélni hogy tényleg "csak" valami ciszta, ami kezelhetõ. Megfogadom a tanácsod ma délután még egy nõgyógyászhoz kértem idõpontot. Várom majd az eredményeket :S
Szia! Rendszertelen ciklussal inkább endokrinológushoz menj, õ a hormonszakértõ. A nõdokik csak tüneti kezelést tudnak adni. Persze ha még nem akarsz babát, lehet hogy neked az is jó. Ez általában fogamzásgátló, rendezi a ciklust, és nem kell aggódnod egy nem kívánt terhesség miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod !

Lehetnek valamilyen jelei, vagy tünetei a peteérésnek? Ha igen mik ezek a tünetek?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenkinél jelentkeznek! Én megérzem mert akkor szúr a petefészkem és sürü folyásom van! Te nem érzed meg?

Szia! Nem mindenkinél jelentkeznek! Én megérzem mert akkor szúr a petefészkem és sürü folyásom van! Te nem érzed meg?
A peteeres jelei lehetnek: tojasfeherje szeru nyalka, hasszurka, ovulacios(pecsetelos) verzes. De van akinel teljesen tunetmentes.
Nekem most nagyon enyhe vérzés jelentkezett!

Hogyan lehetek vagy lehet valakíböl hullaszállító? Vagy ez valamilyen munka + feladat köre? és esetleg hol lehet jelentkezni.

Legjobb válasz: Jó beteg vagy baszod!! Azt el tudom képzelni,hogy valaki belecsöppen valamilyen formában ebbe a munkakörbe,de hogy direkt ezt akard csinálni...

Jó beteg vagy baszod!! Azt el tudom képzelni, hogy valaki belecsöppen valamilyen formában ebbe a munkakörbe, de hogy direkt ezt akard csinálni...
Hát...ööö...csatlakozom az elõttem szólóhoz. Bár, valakinek ezt is meg kell csinálni... Talán temetkezési cégeknél lehetne érdeklõdni.
A kérdező hozzászólása: Mûtössegédként dolgoztam egyébként és nagyon meg tetszett ezért érdekelne a patologiai részleg is.(igaz ez nem az ö területük).De lehet egy picit beteg is vagyok :) ))) temetkezési vállalatoknál csak sírások vannak meg hamvasztók de azért meg próbálok beszélni velük hátha tudnak segíteni.Köszi a tippet.
Mondjuk én nem rajongnák egy vonat baleset vagy hasonló szitunál összeszedegetni az emberi testrészeket, de hát ízlés dolga.
Dolgozz a maffiának, elmehetsz buszsofõrnek a mexikói Juarezbe, biztosan hulla szállító leszel :D.
felvidéki vagy? szerintem ha elég szorgalmas vagy akkor nem

8 hónapja vagyok munkanélküli, álláskeresési járadékra viszont nem vagyok jogosult. Van valamilyen pénzbeli ellátás, amire jogosult lehetek?

Tudom, hogy egy év után igényelhetek az önkormányzatnál aktív korúak ellátását, de most már tényleg nagyon szűkösen jövünk ki egy fizetésből. A párommal együtt élünk, de neki máshová van bejelentve az állandó lakcíme.

Legjobb válasz: Nincs semmi.

Nincs semmi.
Ha tiéd a lakás, akkor kaphatsz kb 3-6eFT/hó lakásfenntartási támogatást, de nem kapod meg pénzben, hanem az önko közvetlenül utalja a szolgáltatónak pl Elmûnek, Fõtávnak..stb. Meg van eseti segély, ami 3-4 havonta max 10eFt, de ez meg akkor, ha semmi vagyonod nincs, és nem jár, csak adHATó. Esetleg könyöreghetsz közmunka után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A lakásfenntartásival kapcsolatban viszont van amit nem értek. :( Mit jelent az elismert lakásnagyság? Mert ugye papíron egyedül élek, a lakás az én tulajdonomban van, de nagyobb, mint 35 nm. A városunk honlapja még ezt írja ezzel kapcsolatban: , , A támogatás annak a személynek állapítható meg, aki adósságcsökkentési támogatásban részesül, az adósságkezelési szolgáltatás idõtartamára." Nekem viszont nincs semmilyen tartozásunk a közmûszolgáltatók felé.

Kb.5 hetes terhes lehetek, orvos csak januárban fogad. Ma barna folyásom volt. Ez mitől lehet? Nagyon aggódom, nincs valamilyen vény nélkül kapható gyógyszer, amit bevehetnék, vagy ez teljesen normális? Vetélés?

Legjobb válasz: Ez bármi lehet, szerintem ha nem múlik ma, menj el sztk-ba, vagy ügyeletre (nem is tudom, én hova mennék, én felhívnám a dokim) ha a dokid nem tud fogadni. Van akinél normális, de nálam kétszer is vetélés volt, bár nem ilyen korán. Van barátnõm, aki végig vérezte ezt az idõszakot, és egészséges babája született. Igazából ezt így még a dokik sem mondják meg, mindenképpen látniuk kell!! Max magnéziummal próbálkozhatsz, de ezt én is csak itt olvastam pont most. Én nem szedtem magnéziumot az elsõ terhességem során, nem is ajánlotta a doki, csak ha baj van.... mindenkinél más. Szurkolok, hogy ne a babával legyen valami, hanem "csak" valami más, kezelhetõ!!!

Ez bármi lehet, szerintem ha nem múlik ma, menj el sztk-ba, vagy ügyeletre (nem is tudom, én hova mennék, én felhívnám a dokim) ha a dokid nem tud fogadni. Van akinél normális, de nálam kétszer is vetélés volt, bár nem ilyen korán. Van barátnõm, aki végig vérezte ezt az idõszakot, és egészséges babája született. Igazából ezt így még a dokik sem mondják meg, mindenképpen látniuk kell!! Max magnéziummal próbálkozhatsz, de ezt én is csak itt olvastam pont most. Én nem szedtem magnéziumot az elsõ terhességem során, nem is ajánlotta a doki, csak ha baj van.... mindenkinél más. Szurkolok, hogy ne a babával legyen valami, hanem "csak" valami más, kezelhetõ!!!
nekem volt barnázásom az 5. hét környékén, de csak idõponttal fogadnak, mára van idõpontom, persze azóta eltelt 3 hét és a barnázás is megszünt, remélem rendben van a babó :) semmit nem szedtem és sajnos pihenni se sokat tudtam, így sajna 2 hetet szenvedtem le, nagyon féltem hogy mikor kezdek el vérezni, és hogy akkor mi lesz! szerencsére eddig úgy tünik semmi nem lett, de majd ma délután kiderül az UH-n hogy most mi a helyzet. Jó babavárást és szorítunk :) 8 hkm
Te jó isten..nagyon Sajnálom! remélem hogy nagyobb sikered lesz ezután!:((
:( Sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Szia! Következõ héten elvesztettem a babám, korai vetélés.Nem is szeretnék errõl többet írni, még nagyon fáj! Köszönöm az érdeklõdést másnak nagyobb sikert, azért bízom benne, hogy mihamarabb újra babás lehetek!
Szia! Mi újság? Minden rendben?
Azért nem kéne lehurrogni senkit, mert azt merte írni, hogy az sztk-ba csak a sort kell kivárni. Nálunk sem kell idõpontot kérni, így eszembe sem jutna, hogy máshol kell. Kérdezõ, ha nálatok is kell idõpontot kérni, és aggódsz emiatt, akkor menj az ügyeletre, jobb a biztonság. Bár én mindkét terhességemnél barnáztam így az elején, és semmi gond nem volt. Nem szedtem se gyógyszert, se magnéziumot, még csak nem is pihentem, sõt kifejezetten fárasztó munkát végeztem. De tisztában vagyok azzal, hogy minden ember más, valakinek ez rossz elõjel volt, ezért mondom, ha úgy érzed, akkor nézesd meg magad.
Én is az sztk-ba mennék.Nálunk 1 van, de nem kell idõpont.Bárkit fogadnak azonnal.
De jó nektek, hogy az sztk-ba csak a sort kell kivárni. Nálunk van 3 sztk és egyik sem fogad idõpont nélkül. Így én tuti az ügyeletre mennék. Bocsi, de ez kijött, mert bosszantó. Nekem nem volt a terhességem alatt se vérzés, se rózsaszín váladék, se barnázás, így én tuti aggódnék. De lehet nálad ez normális. Pihenj sokat! Ha gondolod vehetsz be magnéziumot, az nem árt, de szerintem nem is használ, bár errõl megoszlanak a vélemények. Ne érdekeljen ilyenkor semmi, le van ejtve a házimunka, ha szalad a ház, neked a babád legyen a fontos!
Nekem is volt kb a nemvárt után 4-5 nappal pisi közben egy kis rozsaszínes valami, de nekem az elõzõnél is így volt. Kb rá egy héttel mentem dokihoz és mindent rendben talált, igaz még csak petezsák volt benne az embrióval, de holnap megyek és mivel eléggé sokat erõsödött az émelygésem, étvágytalanságom és cicifájdalmam, ezért bízom benne, hogy nõtt a babó és lesz szívhang is végre! Nekem a sógornõm is néha barnázgatott az elején és nem volt vele semmi baj. De nem merek én sem mondani neked biztosat, mert azért persze mindenképp meg kell mutatnod orvosnak azonnal! Menj be ügyeletre, ha dokid nem néz be, ott készségesen megvizsgálnak bárki kismamát, ha bármi baja van. nagyon jó babavárást neked és írj, hogy mi van veled!!!!üdv.Dóri
Lehet, hogy nincsen baj, de én elmennék az sztk-ba. Ott is ugyanolyan szakszerûen meg tudnak vizsgálni, és azonnal fogadnak (csak a sort kell kivárnod)
Vény nélkül nem fogsz kapni.Vegyél be 500 magnéziumot és pihenj!Ha nagyon aggaszt a dolog, akkor menj és nézesd meg!Nekem az elsõ ilyen esetnél nem írtak fel semmit az ügyeletesek, viszont a többediknél már kaptam a Duphastont, majd egy másik fajtát.Kórháza válogatja szerintem. Volt, amikor nem szedtem rá semmit, és mégis megszületett a lányom.Viszont volt pár eset, hogy a gyógyszerek ellenére is elvetéltem.
utolsó vagyok elírtam, jó babavárást a következõre és sajnálom :(

Csak úgy lehetek óvónő, ha egyetemet végzek, vagy van valamilyen másfajta képzés is?

Óvón? szeretnék lenni, de 24 éves leszek, mire tudnék egyetemre jelentkezni. 27-28 éves koromban végeznék, de én el?bb szeretnék munkába állni ebben a szakmában. Plusz ennyi tanulás és utazás (egyetem és otthon között) mellett nem tudom mennyire tudnék munkát vállalni (sajnos rettenetesen rossz anyagi körülmények között élek a szüleimmel).

Legjobb válasz: óvónõképzõ fõiskolát kell végezni, igen, az 3 éve a bölcsiben ha jól tudom egy 2 éves képzéssel lehet elhelyezkedni, csecsemõgondozó, vagy ilyesmi a neve a dajkáknak nem tudom, milyen végzettség kell, de szerintem menj be egy oviba és kérdezd meg az intézményvezetõt, õ biztos tud segíteni :D én ennyit tudtam :D

óvónõképzõ fõiskolát kell végezni, igen, az 3 éve a bölcsiben ha jól tudom egy 2 éves képzéssel lehet elhelyezkedni, csecsemõgondozó, vagy ilyesmi a neve a dajkáknak nem tudom, milyen végzettség kell, de szerintem menj be egy oviba és kérdezd meg az intézményvezetõt, õ biztos tud segíteni :D én ennyit tudtam :D
Kedves Kérdezõ, Ha óvónõ szeretnél lenni mindenképpen fõiskolát kell hozzá elvégezni+ugye a diplomához szükséges a nyelvvizsga. Legalább alapfok. A dajkának úgy tudom hat hónapos képzés kell plussz gyakorlat. Üdv
Ja igen és lehet levelezõn is...:)
Sok sikert hozzá...:) Ha bármi kérdésed nekem írhatsz nyugodtan...én ezt végeztem.. Kedves Elõttem szóló...azért nem olyan könnyû ám ez sem..jó nem egy orvosi, de csak diplomát ad a végén...tehát hajtani kell érte...a pszichológia annyira nem könnyû...
csak annyit fûznék hozzá, hogy középfokú nyelvvizsga kell a diploma kézhezvételéhez
Nem kell egyetem, csak fõiskola. De ha pénzt akarsz, akkor ne óvónõnek tanulj, minimálbérrel szúrják ki a szemed, óvónõ barátnõm mesélte, hogy amikor elkpedt, mennyi fizetést ajánlanak neki, az idõsebb óvónõk azt mondták, kerítsen egy pénzes pasit, máshogy ebbõl nem fog kilábalni. Nem kerített. Évek óta minden hónapban nullára jön ki, egy kis albérleti szobát bérel, egy lakást ugyanis nem tudna fenntartani. Akkor inkább csinálj valami jó szakmát, azzal többet keresel.
Igen, de nem nehéz és nem tudom biztosan, de lehet hogy levelezõn is lehet csinálni. Megkérdezhetem miért csak 24 évesen tudsz majd jelentkezni?
Nem feltétlen kell középfokú nyelvvizsga ha megvan neki a teljes alapfok az is elég pl Kecsón...de lehet tévedek...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, felpontoztam mindenkit! :) Már megvan a középfokú angol nyelvvizsgám, 2005-ben letettem. Amúgy a kereset az nem diplomás minimálbér? Szóval nem 70 ezer vagy ilyesmi.. :S Egyik válaszolónak: csak azért 24 évesen tudnám kezdeni, mert most 23 vagyok, lecsúsztam a jelentkezésrõl, és költségtérítésesre nem tudok menni, nem bírnám anyagilag.. Mert ugye a pótfelvételin már csakis költségtérítéses szakokat lehet választani. Következõ jelentkezésnél meg már majdnem 24 lennék. Csak ezért írtam.

Ha nincs valamilyen szervem meg vagy gond van vele attól még lehetek hivatásos söför?

Legjobb válasz: Melyik szervedre gondoltál konkrétan? Pl. ha színvak vagy, még csak nem is vezethetsz.

Melyik szervedre gondoltál konkrétan? Pl. ha színvak vagy, még csak nem is vezethetsz.
Ha a szemeddel, hallásoddal, mozgásszerveiddel van gond, akkor nem lehetsz! Pl. hiányzik az egyik szemed, nem hallassz jól, hiányzik az egyik lábad, stb...
Ha a vakbeled, vagy pl. az egyik veséd hiányzik, akkor lehetsz hivatásos.
A kérdező hozzászólása: Nekem most jelenleg úgy néz ki a vesémmel és a lépemmel van gond. Ezek azok közé tartoznak amivel nem lehetek?

Testvérem saját vállalkozásában lehetek segítő családtag miközben gyeden vagyok? Lenne valamilyen fizetési kötelezettsége ha teljesen ingyen segítenék neki? a gyedemet nem veszélyeztetném ezzel?

Legjobb válasz: Én is gyeden vagyok,én a férjem vállalkozásában szerettem volna résztvenni mint segitõ családtag.A könyvelõ azt mondta hogy csak a gyerek két éves kora után lehet,különben elveszitem a gyedet.

Én is gyeden vagyok, én a férjem vállalkozásában szerettem volna résztvenni mint segitõ családtag.A könyvelõ azt mondta hogy csak a gyerek két éves kora után lehet, különben elveszitem a gyedet.
A kérdező hozzászólása: Még akkor is elveszíthetem a gyedet ha teljesen ingyen segítek neki, heti egy napot?

Lehetséges ez? Van egy lány. Nagyon tetszik, és már szerelmes vagyok belé. Az a baj hogy nem lehetünk együtt. Létezik valamilyen módszer hogy pozitív energiát küldjek neki?

Azt szeretném hogy boldog, sikeres élete legyen. Szoktam imádkozni érte esténként, sokat gondolok rá. Valami egyéb ötlet?

Legjobb válasz: nem.

nem.
Tihanyi Tamás a Budapest TV-bõl majd áttol neki energiát, ha megkéred. Csak kb. 10 másodperc, de rohadt vicces :D [link]
Miért nem lehettek együtt? Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Azért mert van barátja, meg amúgy sem szeretne velem együtt lenni. Én 16, a lány 17 és fél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!