Találatok a következő kifejezésre: Lehetne az tenni (380 db)

Anyagi problémáink vannak és az életünk egy kalap . Egyszerûen nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Mit gondoltok hogy lehetne valamit tenni?

Gyakorlatilag az életünk egy katasztrófa minden hónap végén már barátoktól kell pénzt kérni hogy tudjunk valamit enni.Rühellem ezt az életét rossz érzés hogy a többi ember mennyi mindent megengedhet magának még nekünk folyton spórolnunk kell.Már ott tartunk hogy a tv-t telefont netet kikapcsolták azon se csodálkoznék ha lassan elvennék a házat.Én semmit nem tudok tenni ugyanis még suliba járok bár ez hogy ilyen rosszul élünk kihat arra is hogy hogyan tanulok.Sokszor nem látom értelmet az egésznek mivel hiába lennék kiváló ugyse tudnánk fizetni a tovább tanulást.A kocsit is el kellett adni.Egyszerûen annyira kilátástalannak tûnik az életûnk szinte értelmetlennek érzem az egészet.

Mit lehetne még tenni, hova lehetne még fordulni, ha olyan összeg után fizetendő SZJA miatt akarják az embert egy 1995-ös törvény (1995 évi CXVII.59§) értelmében elárverezni, amely összeg kifizetésre sem került?

(minden kérelmet elutasítottak, annak ellenére is, hogy a szerz?dés felbontása iránti kérelem már a bíróságon van.

Legjobb válasz: Amit írtál, az az SZJA törvény. Nem az a lényeg, hogy a törvényt mikor alkották, (módosításokkal most is ez van érvényben), hanem azt kell nézned, hogy a jövedelem mikor keletkezett és melyik adóévben kell figyelembe venni. Így nem tudunk a kérdésedre válaszolni, mert semmi lényeges infót nem adtál meg: - mikor keletkezett a jövedelem (az akkor érvényben lévõ SzJA törvény szabályozza az adófizetési kötelezettséget) - milyen jogcímen keletkezett a jövedelem - hogy szerepelt az adóbevallásban - milyen határozatok születtek eddig az ügyben - milyen jogcímekkel és mikor kifogásoltad - mikor lett átadva végrehajtásra - ez ellen mikor és kinél éltél kifogással És még egyéb kérdések is felmerülhetnek.

Amit írtál, az az SZJA törvény. Nem az a lényeg, hogy a törvényt mikor alkották, (módosításokkal most is ez van érvényben), hanem azt kell nézned, hogy a jövedelem mikor keletkezett és melyik adóévben kell figyelembe venni. Így nem tudunk a kérdésedre válaszolni, mert semmi lényeges infót nem adtál meg: - mikor keletkezett a jövedelem (az akkor érvényben lévõ SzJA törvény szabályozza az adófizetési kötelezettséget) - milyen jogcímen keletkezett a jövedelem - hogy szerepelt az adóbevallásban - milyen határozatok születtek eddig az ügyben - milyen jogcímekkel és mikor kifogásoltad - mikor lett átadva végrehajtásra - ez ellen mikor és kinél éltél kifogással És még egyéb kérdések is felmerülhetnek.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a törvény életben van, sajnos! 2007-ben kötöttem ingatlan-adásvételi szerzõdést tulajdonjog fenntartással, amely vételárat (ami már a Holdon sincs) a 2008-as adóbevallásban fel is tüntettem, de menet közben a Vevõvel jogvita alakult ki, amely Vevõk többek között a gazdasági recessiora és egyebekre hivatkozva a Szerzõdésben kikötött vételáron már nem kívánják az ingatlant megvásárolni, csak jóval olcsóbban! Emiatt múlt év végén a bíróságra perindítványi kérelem lett benyújtva, kérve benne a Szerzõdés felbontását. Az Adóhatósághoz számtalan kérelem lett benyújtva, elõadva a kialakult helyzetet dokumentumokkal alátámasztva, amit sorozatosan elutasítottak, és az APEH elnökéhez benyújtásra került kérelm is ugyanerre a sorsa jutott, azzal, hogy nem tudtam olyan méltányolható körülményt feltárni, aminek alapján a végrehajtási eljárást felfüggeszthetnék (tavaly jegyezték be a végrehajtási jogot az ingatlanra, arra ahol lakom, nem számítva az sem, hogy nincs állásom, és jó esetben az utcára kerülhetek. Részletfizetést sem tudnék kérni, mivel a maximálisan megadható idõ 18 hónap, és ahhoz miniszteri, vagy bankelnöki fizetés kellene, hogy törleszteni tudjam. Mint tudjuk a az államkincstár jószerivel üres, ezt el is hiszem, és sajnálatos dolog, de bocsánat, nem én és a hozzám hasonlók nyúlták, illetve pazarolták el! Folytatása az ügynek pedig biztosan lesz...
A kérdező hozzászólása: Szia! A fogalmakat nem keverem! Tulajdonfenntartás mellett adás-vételi szerzõdést, és nem elõszerzõdést kötöttünk. Mivel a földhivatal széljegyzetként bejegyezte a tulajdonfenntartás mellett történt adás-vétel tényét, ettõl kezdve, a fent említett törvény szerint megszerzettnek kell tekinteni a jövedelmet, akár kifizették akár nem!!!! Ahhoz pedig, hogy a földhivatal ezt törölje, ahhoz a másik fél beleegyezése is szükséges, ezért került bíróságra az ügy. Foglaló valóban lett fizetve, de az adóbevallásban a szerzõdésben szereplõ összeget kell feltüntetni (erre is törvény kötelez), igy a Hatóság a SZJA tartozást annak alapján követeli, sajnos törvényszerûen (de nem igazságosan, de valjuk be nem igazságosan). Végülis jogállamban élünk, vagy nem?

Tudom, hogy közterület, és mindenki azt csinál amit akar, de szerintem akkor is lehetnének ezek a bunkók tekintettel másokra is. Mit lehetne ilyenkor tenni? Tanácsokat kérek.

A házunknál kevés a parkolóhely, az itt lakóknak "fix" helyük van. De sokszor ideállnak olyanok, akik nem tudnak parkolni. pl. 3 helyre állnak be szó szerint: ferdén és úgy, hogy nem fér be még egy autó. Tehát nem tud parkolni. Van pl. egy köcsög aki már a harmadik autót túrja ki a "helyér?l", mert ? úgy gondolja, hogy mostantól ott parkol.

Legjobb válasz: Ijeszd meg piros csomaggal. :D Vagy ha megoldható, elválasztani egymástól a parkolóhelyeket.

Ijeszd meg piros csomaggal. :D Vagy ha megoldható, elválasztani egymástól a parkolóhelyeket.
Azért elég gerinctelen emberek vannak itt... Ha problémám van a másikkal, akkor nem a kromofág, karcolás meg keréklyukasztás az elsõ, hanem az, hogy beszélek vele, nem? Ha nem használ utána lehet más módszerekhez folyamodni, de ne legyünk már ennyire sunyi szar emberek, könyörgöm!
a kormofág csodákra képes öntsd egy lufiba és a végét kösd el aztán mehet a bomba szerintem leesik neki , hogy mi történt.Esetleg beszélj vele mert az sem árt..
Mi Debrecenben lakunk egy középiskolánál. Amikor rendezvény van, akkor akik itt laknak és a munkából jönnek haza, nem tudnak megállni! Mert a "kedves" szülõk, még a ház udvarába is beállnak, a garázsok elé. Plusz még egy nagy, dög autóval a járdára is felparkol mindig az egyik, ráadásul úgy, hogy nem látod egyáltalán, hogy jön-e jobbról valami autó, tehát még balesetveszélyt is csinál. Oldja már meg az a rohadt iskola, ha olyan hû de magasszintû, ezt a problémát. Bocsánat, de nagyon ideges leszek, mikor ez a dolog eszembe jut.
Ez sajna mindenhol így van, nálunk is. Sokszor nézem az ablakból, hogy jön egy kocsi, feláll a járdára (parkoló), de nem hanyagságból hagyja középen az autót, hanem még helyezkedik is elõre-hátra, gondolom, na megáll normálisan, hogy más is elférjen. Aztán végül megáll középen, két autó helyén... Hát most erre mit lehet mondani??
A kérdező hozzászólása: Helyzet változatlan! Van itt egy vegyes bolt, a lépcsõház falán 2 db parkolóhelyet lefoglalt magának a tulaj. Még elmegy, de a bosszantó az, hogy az alkalmazottja nem oda áll, hanem egy harmadik helyre. Megjegyzem eddig jó volt neki az útszélén, ahol a kutyát sem zavarta (nem forgalmas utca), de pár hete elfoglal egy parkolóhelyet. Ráadásul este 10-ig itt van utána megy el, de akkor már ki megy le átállni az autóval? Megkérdeztem a polgármesteri hivatalt, a bolt tulajdonosa nem szabályosan rakta ki a tábláit, tehát nincs rá engedélye, hogy fenntartott helye legyen. Mit tehetnénk?
Sajnos én is naponta találkozom efféle "bunkó, parkolni nem tudó" emberkékkel, de nem az a helyes megoldás, hogy Kárt okozol az autójában. Két ötletem van, amin talán el fog gondolkozni! Mindkettõ úgy indul, hogy lefényképezed az autóját, miközben "bunkón" parkol. Az egyik megoldás, hogy kinyomtatod sok példányban és mellé írsz valami ehhez hasonló szöveget: "Kedves lakótársak! Tanuljunk meg parkolni, hogy mindenki normálisan elférjen". És kiragasztod a környéken a lépcsõházakra (az írásodból feltételezem hogy társasházakról, vagy lakótelepi házakról van szó). A másik: lefényképezed és elküldöd az autozz.hu oldalnak a teljes esetleírással és miután kikerült az oldalukra, kinyomtatod a linket egy papírra és az ablaktörlõje alá helyezed a papírt. Ezek után szerintem körültekintõbb lesz és senkinek nem származik belõle anyagi kár...
Kulcscsomóval meg lehet karcolni a kocsit, esetleg kiszúrni a gumit krumplit a kipufogóba majd cetlivel figyelmeztetni, h számíthat ilyesmikre ha nem kotródik el.
A kérdező hozzászólása: Komolyan röhej! Egymást ölik az emberek a parkolóhelyért, legalábbis nálunk ez van. Pedig lenne hely új parkolókat építeni, de a költségvetésre hivatkoznak.... Szerintem nem is az anyagköltség a sok, hanem a papírmunka költsége.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólásokat! Nekem is megfordultak "jó" dolgok a fejemben... pl. üvegszilánk a kerék alá. Ez a piros csomag jó ötlet, az egyik ismerõsömet a közterületesek megbüntették, elkérem a levelet és lemásolom. :D A második hozzászólásra annyit, hogy teljesen egyetértek, de amilyen szerencsés vagyok tutira lebukok, vagy meglát valaki. :DDD
a kromofág oldja a lufit...
A kérdező hozzászólása: Drasztikus dolgokat nem tennék. Már beszéltem 1-2 ilyen emberrel fel voltak háborodva, hogy közterület és úgy parkol le ahogy akar... ezek után mit csináljak, könyörögjek neki? A kisboltra visszatérve: az alkalmazott szerint jár nekik 3 (!) parkolóhely: 1 áruszállításra, 1 a fõnöknek, 1 neki. De szerintem alapjáraton nem 10-as a srác. Csak megjegyzem, tegnap reggel tejet hoztak, az áruszállító nem tolatott be, hanem megállt a parkoló autók mögött, na most mi van? Egyébként most hogy fagyok voltak gondolkoztam azon, hogy vízbe áztatott kenyeret, vagy nyers tojást teszek a szélvédõjére. :D Kárt nem csinálok neki, csak bosszúságot, amit szerintem egy ilyen ember meg is érdemel.


Édesség- és netfüggõség (plusz egy adag lustaság) ellen lehetne valamit tenni? Kezd elegem lenni az egyre nagyobb hasamból és a munkaundoromból.

Írhatná azt valaki, hogy egyiket se tedd, de ma sem voltam képes megállni, hogy az étkezések után ne egyek mogyorókrémes kenyérszeleteket (gyakorlatileg cukor, cukorral karöltve), illetve mézes zsömléket.

Legjobb válasz: Az már valami, hogy látod ez így nem jó. Van szakmád? ha van akkor dolgozz azzal, ha nincs akkor szerezz egyet, sajnos mindig lesznek dolgok amik unalmasak, de a dolgokat nem azért kell megcsinálni, mert olyan izgalmas hanem mert meg kell csinálni!Ha fáj akkor úgy, ha unalmas akkor úgy, ha utálod akkor úgy kell megcsinálni, de meg kell! Ha sikerül ezt az életfelfogást valahogy magadévá tenni akkor mindent megcsinálsz egy idõ után amit kell.

Az már valami, hogy látod ez így nem jó. Van szakmád? ha van akkor dolgozz azzal, ha nincs akkor szerezz egyet, sajnos mindig lesznek dolgok amik unalmasak, de a dolgokat nem azért kell megcsinálni, mert olyan izgalmas hanem mert meg kell csinálni!Ha fáj akkor úgy, ha unalmas akkor úgy, ha utálod akkor úgy kell megcsinálni, de meg kell! Ha sikerül ezt az életfelfogást valahogy magadévá tenni akkor mindent megcsinálsz egy idõ után amit kell.
Sajnos csak akaraterõvel. Ha megtapasztalnád újra, milyen jó túrázni egyet és utána milyen más a következõ nap is, talán segítene. Mi itthon Xbox kinectre mozgunk, nekünk gépfüggõknek ez vált be a mozgásra. Még mindig vannak rá olyan játékok, amiket nem próbáltunk ki, így nem is unalmas. Szóval esetleg szerezz be egyet, de csak kinecttel használd. De persze jó a wii vagy a ps is, csak használd a mozgás részét. És rákaptunk a sétálgatásra is, közben fotózgatunk, ez sem annyira unalmas. Már felismerted a problémát, már csak tenned kellene ellene.
talán ha a neten utánolvasnál milyen szövõdményei vannak a cukorbetegségnek, lehet hogy alább hagyna a függõséged csak egy ötlet amúgy ki finanszírozza a netezést meg a kajálást?

Ez a lány tönkreteszi az egész társaságot, mit lehetne ellene tenni?

Néhány hónapja lett a társaságunk része ez a lány, azóta az összes sráccal csókolózott, folyton flörtölget velük, de olyan igazán gátlástalan és kihívó módon, viszont mégis játékosan, tehát úgy tesz, mintha ez csak haverság lenne mindenkivel. Ha elmegyünk bulizni a srácok azt várják, hogy mikor táncol már végre velük, és a kezdeti mind meg akarják d*gni érzés után egyre inkább azt látom rajtuk, hogy kezdenek komolyabban belezúgni a csajba. És én már látom mi lesz ennek a vége, mindenkitegymás ellen fog hangolni aztán majd megunja, lelép ebből a baráti körből, de addigra már annyi lesz az egésznek... Mit csináljak??? Nem akarom, hogy tönkretegye ezt a több éve alakuló társaságot csak azért mert épp ilyen szórakozáshoz van kedve!

Legjobb válasz: Nézd ha ezzel tönkre tud tenni egy baráti társaságot, akkor az nem volt valami jó társaság. Senki nincs tekintetettel senkire már most sem

Nézd ha ezzel tönkre tud tenni egy baráti társaságot, akkor az nem volt valami jó társaság. Senki nincs tekintetettel senkire már most sem
Ne légy féltékeny..
Dugd meg.
Ha õket ilyennel meg lehet vezetni, akkor meg is érdemlik. Majd észreveszik magukat, mikor már tényleg minden romokban lesz. A helyedben egyébként nekik is elmondanám ezt.
Savanyú a szõlõ. Igazából semmit sem tehetsz, ha ennek hangot adsz, a srácok kiröhögnek és hárpiaként fognak kezelni (amiben mellesleg igazuk is lesz). Az mondjuk érdekelne, hogy mennyi idõs a társaságotok? Gyanítom tizenéves korosztály, mert azért a húszas évek közepén már nem annyira jellemzõ ez a viselkedés..elvétve persze akad. Egy tanácsom van: vagy megszoksz, vagy megszöksz. A fiúk ilyenek, fõleg ha tombolnak a hormonok. Keress magadnak te is egy pasit, akkor majd elterelõdik a figyelmed arról, hogy a társaságodban éppen ki kivel kavar. 24L
A kérdező hozzászólása: De látszik hogy tapasztalt már a pasik hülyítésében, ezért nem is látnak rajta át, .. de ha ezt felvetném a srácoknak akkor persze csak az lenne, hogy jaj biztos féltékeny vagyok... Mindenkihez odaédeleg, néhány mondat meg csábító mosoly mindenki a lábai elõtt hever. Persze amíg csak így flörtölgetett, hát csinálja kit érdekel, de most már látom a srácokon hogy egyre inkább odavannak érte, és ebbõl pár héten belül elég nagy viszály lesz :(
tépd meg a büdös r-ibancot
Minden embernek joga van azzal tartani a kapcsolatot, akivel akarja, ennek a társaságnak a tagjainak is. Ha õk ezzel a lánnyal akarják, akkor nem tehetsz sokat, maximum elmondod nekik, hogy te hogy látod a helyzetet és szerinted nem lesz jó vége. De helyettük nem dönthetsz. Ráadásul ha egy társaságot ilyennel komolyan szét lehet bomlasztani, akkor az a társaság nem igazi barátokból áll.
1. RAMOT cserélni 2. Alaplapot cserélni 3. Processzort cserélni Valamelyik bejön...
A HDD-t kifelejtetted.
Ja, 4. HDD csere . :-))))
Próbálj meg egy linux live cd-t.Ez ingyen van. Ha azzal is csinálja, akkor a fenti módon!

Mit lehetne az ellen tenni, hogy gyakorlatilag a halál megszállottja vagyok?

Nagyon sokat gondolok rá,más emberek haláláról nézek videókat és kíváncsian várom az enyémet is.

Legjobb válasz: Phsziátria de gyorsan

Phsziátria de gyorsan
Rendezd a kapcsolatodat az emberekkel, valamint csatlakozom az elsõ megszülalóhoz
Azzal nincs semmi probláma, ha elfogadod a halált, mint az élet természetes velejáróját, és nem félsz tõle, de ha vágyod, szeretsz más embereket meghalni látni, az nem normális. Gyilkos-öngyilkos gondolatok foglalkoztatnak?
Ha még a jövõ hónapban is épeszû akarsz maradni, és jövõre is akarsz élni, akkor holnap reggel fénysebességgel elhúzol a háziorvoshoz, és kérsz egy beutalót egy pszichiáterhez. Magándokihoz nem kell beutaló. És NEM pszichológushoz, hanem pszichiáterhez! Ps: ha csak brahiból írtad ki a kérdést, akkor is gáz van veled, a többit lásd fent.
Nem mindegy, hogy milyen indíttatásból teszed ezt, illetve mennyire hat ki az életed többi részére. Más az, ha szakmailag, kíváncsiságból érdekel vagy azért nézed, mert maga a mások halála okoz neked örömet.
szerintem a probléma abban van, hogy ezt problémának tekinted. majd elmúlik idõvel. ha meg nem, menj patológusnak, sírásónak, helyszínelõnek, régésznek. õket is érdekli, mégsem beteg emberek. az más kérdés, hogy a társadalom nagy része tau és negatív dologként tekint rá, mert képtelenek feldolgozni.
Ez normális mostanában, a fiatalok között sok az ilyen, nem ez a baj ! hanem az, hogy, ha csak ezekkel a gondolatokkal foglalkozol idõsebb korodra tökhülye maradsz ! Depresszió ellen egyszerûen - sok alvás, reggel kávé.

10 kg fogyás után megereszkedtek a melleim. Hogyan lehetne feszesebbé tenni õket? Vagy idõ múlva visszaáll a bõr? Nagyon idegesít, eleve alig maradt valami, az is lóg.21/L

Legjobb válasz: Hát más testrészeken fogyás után torna, edzés szokott segíteni, szóval gondolom mell esetében is ez a megoldás. Erre még rá lehet segíteni feszesítõ krémekkel.

Hát más testrészeken fogyás után torna, edzés szokott segíteni, szóval gondolom mell esetében is ez a megoldás. Erre még rá lehet segíteni feszesítõ krémekkel.
hát az szívás :/ kezdj megbarátkozni vele! :)
feszesítõ krém, és kifejezetten mellre való tornagyakorlatok!
Az ész nélküli fogyózás ide vezet!!! Sok esélyed nincs arra, hogy az eredeti helyzet visszaálljon! Nem kellene minden anorexiásnak bedõlni! Lehet sportolni, fogyni, de a nõknél a mell és a bõr nem igazán partner ebben!
Keress rá a neten mellfeszesítõ gyakorlatokra. Használhatsz erre való krémeket is. Na és egy jó melltartó is csodákra képes. De ha az õszinte valóság érdekel, ha a bõr megnyúlt, az nem igen megy össze. Még nagyobb baj, hogy a tartószalagok sem ugranak csak úgy méretre.
A kérdező hozzászólása: és ha újra hízok akkor van esély rá, hogy visszaáll? :D
Esély van rá, de közel sem biztos. Szerintem egy próbát megér, mert nincs szebb a szép nagy melleknél:) Fogyás elõtte mekkora volt és most mekkora? 23F

Mit lehetne még tenni ebben az esetben?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: esetleg ami megoldás lehet, az a telekocsis megoldás ott a környékbeliekkel, bár nyilván itt is elég nehéz összehangolni, ki mikor szeretne menni vagy jönni. Esetleg ha ez a dolog rendszeres lenne, akkor akár üzemanyagban akár mondjuk autópályadíjban is olcsóbb lenne. Nektek talán ez lenne a leggazdaságosabb. Esetleg keress meg ilyen nagyobb médiumot, RTL Klub Házon kívül-t, vagy TV2 Naplót, szerintem azok érdemesnek tartanák az errõl való tudósítást.

esetleg ami megoldás lehet, az a telekocsis megoldás ott a környékbeliekkel, bár nyilván itt is elég nehéz összehangolni, ki mikor szeretne menni vagy jönni. Esetleg ha ez a dolog rendszeres lenne, akkor akár üzemanyagban akár mondjuk autópályadíjban is olcsóbb lenne. Nektek talán ez lenne a leggazdaságosabb. Esetleg keress meg ilyen nagyobb médiumot, RTL Klub Házon kívül-t, vagy TV2 Naplót, szerintem azok érdemesnek tartanák az errõl való tudósítást.
A kérdező hozzászólása: Írtam a Házon kívülnek, rem. igazad lesz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!