Találatok a következő kifejezésre: Lehetne az tenni (371 db)

Anyagi problémáink vannak és az életünk egy kalap . Egyszerûen nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Mit gondoltok hogy lehetne valamit tenni?

Gyakorlatilag az életünk egy katasztrófa minden hónap végén már barátoktól kell pénzt kérni hogy tudjunk valamit enni.Rühellem ezt az életét rossz érzés hogy a többi ember mennyi mindent megengedhet magának még nekünk folyton spórolnunk kell.Már ott tartunk hogy a tv-t telefont netet kikapcsolták azon se csodálkoznék ha lassan elvennék a házat.Én semmit nem tudok tenni ugyanis még suliba járok bár ez hogy ilyen rosszul élünk kihat arra is hogy hogyan tanulok.Sokszor nem látom értelmet az egésznek mivel hiába lennék kiváló ugyse tudnánk fizetni a tovább tanulást.A kocsit is el kellett adni.Egyszerûen annyira kilátástalannak tûnik az életûnk szinte értelmetlennek érzem az egészet.

Mit lehetne még tenni, hova lehetne még fordulni, ha olyan összeg után fizetendő SZJA miatt akarják az embert egy 1995-ös törvény (1995 évi CXVII.59§) értelmében elárverezni, amely összeg kifizetésre sem került?

(minden kérelmet elutasítottak, annak ellenére is, hogy a szerz?dés felbontása iránti kérelem már a bíróságon van.

Legjobb válasz: Amit írtál, az az SZJA törvény. Nem az a lényeg, hogy a törvényt mikor alkották, (módosításokkal most is ez van érvényben), hanem azt kell nézned, hogy a jövedelem mikor keletkezett és melyik adóévben kell figyelembe venni. Így nem tudunk a kérdésedre válaszolni, mert semmi lényeges infót nem adtál meg: - mikor keletkezett a jövedelem (az akkor érvényben lévõ SzJA törvény szabályozza az adófizetési kötelezettséget) - milyen jogcímen keletkezett a jövedelem - hogy szerepelt az adóbevallásban - milyen határozatok születtek eddig az ügyben - milyen jogcímekkel és mikor kifogásoltad - mikor lett átadva végrehajtásra - ez ellen mikor és kinél éltél kifogással És még egyéb kérdések is felmerülhetnek.

Amit írtál, az az SZJA törvény. Nem az a lényeg, hogy a törvényt mikor alkották, (módosításokkal most is ez van érvényben), hanem azt kell nézned, hogy a jövedelem mikor keletkezett és melyik adóévben kell figyelembe venni. Így nem tudunk a kérdésedre válaszolni, mert semmi lényeges infót nem adtál meg: - mikor keletkezett a jövedelem (az akkor érvényben lévõ SzJA törvény szabályozza az adófizetési kötelezettséget) - milyen jogcímen keletkezett a jövedelem - hogy szerepelt az adóbevallásban - milyen határozatok születtek eddig az ügyben - milyen jogcímekkel és mikor kifogásoltad - mikor lett átadva végrehajtásra - ez ellen mikor és kinél éltél kifogással És még egyéb kérdések is felmerülhetnek.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a törvény életben van, sajnos! 2007-ben kötöttem ingatlan-adásvételi szerzõdést tulajdonjog fenntartással, amely vételárat (ami már a Holdon sincs) a 2008-as adóbevallásban fel is tüntettem, de menet közben a Vevõvel jogvita alakult ki, amely Vevõk többek között a gazdasági recessiora és egyebekre hivatkozva a Szerzõdésben kikötött vételáron már nem kívánják az ingatlant megvásárolni, csak jóval olcsóbban! Emiatt múlt év végén a bíróságra perindítványi kérelem lett benyújtva, kérve benne a Szerzõdés felbontását. Az Adóhatósághoz számtalan kérelem lett benyújtva, elõadva a kialakult helyzetet dokumentumokkal alátámasztva, amit sorozatosan elutasítottak, és az APEH elnökéhez benyújtásra került kérelm is ugyanerre a sorsa jutott, azzal, hogy nem tudtam olyan méltányolható körülményt feltárni, aminek alapján a végrehajtási eljárást felfüggeszthetnék (tavaly jegyezték be a végrehajtási jogot az ingatlanra, arra ahol lakom, nem számítva az sem, hogy nincs állásom, és jó esetben az utcára kerülhetek. Részletfizetést sem tudnék kérni, mivel a maximálisan megadható idõ 18 hónap, és ahhoz miniszteri, vagy bankelnöki fizetés kellene, hogy törleszteni tudjam. Mint tudjuk a az államkincstár jószerivel üres, ezt el is hiszem, és sajnálatos dolog, de bocsánat, nem én és a hozzám hasonlók nyúlták, illetve pazarolták el! Folytatása az ügynek pedig biztosan lesz...
A kérdező hozzászólása: Szia! A fogalmakat nem keverem! Tulajdonfenntartás mellett adás-vételi szerzõdést, és nem elõszerzõdést kötöttünk. Mivel a földhivatal széljegyzetként bejegyezte a tulajdonfenntartás mellett történt adás-vétel tényét, ettõl kezdve, a fent említett törvény szerint megszerzettnek kell tekinteni a jövedelmet, akár kifizették akár nem!!!! Ahhoz pedig, hogy a földhivatal ezt törölje, ahhoz a másik fél beleegyezése is szükséges, ezért került bíróságra az ügy. Foglaló valóban lett fizetve, de az adóbevallásban a szerzõdésben szereplõ összeget kell feltüntetni (erre is törvény kötelez), igy a Hatóság a SZJA tartozást annak alapján követeli, sajnos törvényszerûen (de nem igazságosan, de valjuk be nem igazságosan). Végülis jogállamban élünk, vagy nem?

Tudom, hogy közterület, és mindenki azt csinál amit akar, de szerintem akkor is lehetnének ezek a bunkók tekintettel másokra is. Mit lehetne ilyenkor tenni? Tanácsokat kérek.

A házunknál kevés a parkolóhely, az itt lakóknak "fix" helyük van. De sokszor ideállnak olyanok, akik nem tudnak parkolni. pl. 3 helyre állnak be szó szerint: ferdén és úgy, hogy nem fér be még egy autó. Tehát nem tud parkolni. Van pl. egy köcsög aki már a harmadik autót túrja ki a "helyér?l", mert ? úgy gondolja, hogy mostantól ott parkol.

Legjobb válasz: Ijeszd meg piros csomaggal. :D Vagy ha megoldható, elválasztani egymástól a parkolóhelyeket.

Ijeszd meg piros csomaggal. :D Vagy ha megoldható, elválasztani egymástól a parkolóhelyeket.
Azért elég gerinctelen emberek vannak itt... Ha problémám van a másikkal, akkor nem a kromofág, karcolás meg keréklyukasztás az elsõ, hanem az, hogy beszélek vele, nem? Ha nem használ utána lehet más módszerekhez folyamodni, de ne legyünk már ennyire sunyi szar emberek, könyörgöm!
a kormofág csodákra képes öntsd egy lufiba és a végét kösd el aztán mehet a bomba szerintem leesik neki , hogy mi történt.Esetleg beszélj vele mert az sem árt..
Mi Debrecenben lakunk egy középiskolánál. Amikor rendezvény van, akkor akik itt laknak és a munkából jönnek haza, nem tudnak megállni! Mert a "kedves" szülõk, még a ház udvarába is beállnak, a garázsok elé. Plusz még egy nagy, dög autóval a járdára is felparkol mindig az egyik, ráadásul úgy, hogy nem látod egyáltalán, hogy jön-e jobbról valami autó, tehát még balesetveszélyt is csinál. Oldja már meg az a rohadt iskola, ha olyan hû de magasszintû, ezt a problémát. Bocsánat, de nagyon ideges leszek, mikor ez a dolog eszembe jut.
Ez sajna mindenhol így van, nálunk is. Sokszor nézem az ablakból, hogy jön egy kocsi, feláll a járdára (parkoló), de nem hanyagságból hagyja középen az autót, hanem még helyezkedik is elõre-hátra, gondolom, na megáll normálisan, hogy más is elférjen. Aztán végül megáll középen, két autó helyén... Hát most erre mit lehet mondani??
A kérdező hozzászólása: Helyzet változatlan! Van itt egy vegyes bolt, a lépcsõház falán 2 db parkolóhelyet lefoglalt magának a tulaj. Még elmegy, de a bosszantó az, hogy az alkalmazottja nem oda áll, hanem egy harmadik helyre. Megjegyzem eddig jó volt neki az útszélén, ahol a kutyát sem zavarta (nem forgalmas utca), de pár hete elfoglal egy parkolóhelyet. Ráadásul este 10-ig itt van utána megy el, de akkor már ki megy le átállni az autóval? Megkérdeztem a polgármesteri hivatalt, a bolt tulajdonosa nem szabályosan rakta ki a tábláit, tehát nincs rá engedélye, hogy fenntartott helye legyen. Mit tehetnénk?
Sajnos én is naponta találkozom efféle "bunkó, parkolni nem tudó" emberkékkel, de nem az a helyes megoldás, hogy Kárt okozol az autójában. Két ötletem van, amin talán el fog gondolkozni! Mindkettõ úgy indul, hogy lefényképezed az autóját, miközben "bunkón" parkol. Az egyik megoldás, hogy kinyomtatod sok példányban és mellé írsz valami ehhez hasonló szöveget: "Kedves lakótársak! Tanuljunk meg parkolni, hogy mindenki normálisan elférjen". És kiragasztod a környéken a lépcsõházakra (az írásodból feltételezem hogy társasházakról, vagy lakótelepi házakról van szó). A másik: lefényképezed és elküldöd az autozz.hu oldalnak a teljes esetleírással és miután kikerült az oldalukra, kinyomtatod a linket egy papírra és az ablaktörlõje alá helyezed a papírt. Ezek után szerintem körültekintõbb lesz és senkinek nem származik belõle anyagi kár...
Kulcscsomóval meg lehet karcolni a kocsit, esetleg kiszúrni a gumit krumplit a kipufogóba majd cetlivel figyelmeztetni, h számíthat ilyesmikre ha nem kotródik el.
A kérdező hozzászólása: Komolyan röhej! Egymást ölik az emberek a parkolóhelyért, legalábbis nálunk ez van. Pedig lenne hely új parkolókat építeni, de a költségvetésre hivatkoznak.... Szerintem nem is az anyagköltség a sok, hanem a papírmunka költsége.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólásokat! Nekem is megfordultak "jó" dolgok a fejemben... pl. üvegszilánk a kerék alá. Ez a piros csomag jó ötlet, az egyik ismerõsömet a közterületesek megbüntették, elkérem a levelet és lemásolom. :D A második hozzászólásra annyit, hogy teljesen egyetértek, de amilyen szerencsés vagyok tutira lebukok, vagy meglát valaki. :DDD
a kromofág oldja a lufit...
A kérdező hozzászólása: Drasztikus dolgokat nem tennék. Már beszéltem 1-2 ilyen emberrel fel voltak háborodva, hogy közterület és úgy parkol le ahogy akar... ezek után mit csináljak, könyörögjek neki? A kisboltra visszatérve: az alkalmazott szerint jár nekik 3 (!) parkolóhely: 1 áruszállításra, 1 a fõnöknek, 1 neki. De szerintem alapjáraton nem 10-as a srác. Csak megjegyzem, tegnap reggel tejet hoztak, az áruszállító nem tolatott be, hanem megállt a parkoló autók mögött, na most mi van? Egyébként most hogy fagyok voltak gondolkoztam azon, hogy vízbe áztatott kenyeret, vagy nyers tojást teszek a szélvédõjére. :D Kárt nem csinálok neki, csak bosszúságot, amit szerintem egy ilyen ember meg is érdemel.


Ez a lány tönkreteszi az egész társaságot, mit lehetne ellene tenni?

Néhány hónapja lett a társaságunk része ez a lány, azóta az összes sráccal csókolózott, folyton flörtölget velük, de olyan igazán gátlástalan és kihívó módon, viszont mégis játékosan, tehát úgy tesz, mintha ez csak haverság lenne mindenkivel. Ha elmegyünk bulizni a srácok azt várják, hogy mikor táncol már végre velük, és a kezdeti mind meg akarják d*gni érzés után egyre inkább azt látom rajtuk, hogy kezdenek komolyabban belezúgni a csajba. És én már látom mi lesz ennek a vége, mindenkitegymás ellen fog hangolni aztán majd megunja, lelép ebből a baráti körből, de addigra már annyi lesz az egésznek... Mit csináljak??? Nem akarom, hogy tönkretegye ezt a több éve alakuló társaságot csak azért mert épp ilyen szórakozáshoz van kedve!

Legjobb válasz: Nézd ha ezzel tönkre tud tenni egy baráti társaságot, akkor az nem volt valami jó társaság. Senki nincs tekintetettel senkire már most sem

Nézd ha ezzel tönkre tud tenni egy baráti társaságot, akkor az nem volt valami jó társaság. Senki nincs tekintetettel senkire már most sem
Ne légy féltékeny..
Dugd meg.
Ha õket ilyennel meg lehet vezetni, akkor meg is érdemlik. Majd észreveszik magukat, mikor már tényleg minden romokban lesz. A helyedben egyébként nekik is elmondanám ezt.
Savanyú a szõlõ. Igazából semmit sem tehetsz, ha ennek hangot adsz, a srácok kiröhögnek és hárpiaként fognak kezelni (amiben mellesleg igazuk is lesz). Az mondjuk érdekelne, hogy mennyi idõs a társaságotok? Gyanítom tizenéves korosztály, mert azért a húszas évek közepén már nem annyira jellemzõ ez a viselkedés..elvétve persze akad. Egy tanácsom van: vagy megszoksz, vagy megszöksz. A fiúk ilyenek, fõleg ha tombolnak a hormonok. Keress magadnak te is egy pasit, akkor majd elterelõdik a figyelmed arról, hogy a társaságodban éppen ki kivel kavar. 24L
A kérdező hozzászólása: De látszik hogy tapasztalt már a pasik hülyítésében, ezért nem is látnak rajta át, .. de ha ezt felvetném a srácoknak akkor persze csak az lenne, hogy jaj biztos féltékeny vagyok... Mindenkihez odaédeleg, néhány mondat meg csábító mosoly mindenki a lábai elõtt hever. Persze amíg csak így flörtölgetett, hát csinálja kit érdekel, de most már látom a srácokon hogy egyre inkább odavannak érte, és ebbõl pár héten belül elég nagy viszály lesz :(
tépd meg a büdös r-ibancot
Minden embernek joga van azzal tartani a kapcsolatot, akivel akarja, ennek a társaságnak a tagjainak is. Ha õk ezzel a lánnyal akarják, akkor nem tehetsz sokat, maximum elmondod nekik, hogy te hogy látod a helyzetet és szerinted nem lesz jó vége. De helyettük nem dönthetsz. Ráadásul ha egy társaságot ilyennel komolyan szét lehet bomlasztani, akkor az a társaság nem igazi barátokból áll.
1. RAMOT cserélni 2. Alaplapot cserélni 3. Processzort cserélni Valamelyik bejön...
A HDD-t kifelejtetted.
Ja, 4. HDD csere . :-))))
Próbálj meg egy linux live cd-t.Ez ingyen van. Ha azzal is csinálja, akkor a fenti módon!

Mi ez az új képelrendezés Facebookon? Nagyon nem tetszik, nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele. Hogyan lehetne azt a mappát kiszedni vagy láthatatlanná tenni, amiben válogatás nélkül kibontotta az összes képet és rendezetlenül beledobálta?

Meg tudta ezt oldani valaki? Nem szeretem az átláthatatlan dolgokat, fontos lenne egy hasznos válasz. El?re is nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Azt, amiben azok a képek vannak, amin be vagy tagelve (mert azt szerintem sehogy, de nem biztos), vagy a "Wall Photos"-t?

Azt, amiben azok a képek vannak, amin be vagy tagelve (mert azt szerintem sehogy, de nem biztos), vagy a "Wall Photos"-t?

Van egy marék kb.8 centi hosszú orvosi platinacsavarom. Ezek állítólag nagyon drágák, nagybátyám traumatologós volt, az ő hagyatékában találtuk. Mit lehetne velük tenni? Érnek egyáltalán valamit?

Legjobb válasz: Biztos vagy benne, hogy az platina, vagy csak úgy gondolod abból, hogy az emberek azt mondják operáció után? Orvosi fémként általában különféle nikkel-kobalt ötvözeteket használnak, amelyek nem lépnek reakcióba az emberi szövetekkel. Használnak ritkán valóban paltinát is, de azokat nem valószínû, hogy megtaláltad volna. Elég értékesek hozzá, hogy ne lehessen csak úgy egy orvosnál.

Biztos vagy benne, hogy az platina, vagy csak úgy gondolod abból, hogy az emberek azt mondják operáció után? Orvosi fémként általában különféle nikkel-kobalt ötvözeteket használnak, amelyek nem lépnek reakcióba az emberi szövetekkel. Használnak ritkán valóban paltinát is, de azokat nem valószínû, hogy megtaláltad volna. Elég értékesek hozzá, hogy ne lehessen csak úgy egy orvosnál.
Nagyon valószínû, hogy az elõzõ válaszolónak igaza van. De ha szeretnél meggyõzõdni róla, hogy mi ez, vidd el egy ötvöshöz, vagy ékszerészhez, aki készít is dolgokat, és gyorsan meg fogja mondani azt is, hogy platina-e, s ha igen, azt is, hogy mennyit ér. Ebben a szakmában alapkövetelmény a diszkréció, nem fog feljelenteni.(bár, ha valóban platina, akkor a rokonod törvénytelenül jutott hozzá, mert az efféle szigorú nyilvántartásba van véve, és a betegekbõl szinte minden esetben kioperálják-akibõl nem, arról is nyilvántartás van, és halálakor a boncolásnál kell elszámolni vele)
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van, hogy tök ciki, de ez biztos, hogy ez platina.... Nem vagyok rá büszke, hogy ilyen van itthon, de tudom, hogy valódi. Arra is gondoltam, hogy beviszem a kórházba (nem oda, ahol az öreg dolgozott), de félek, hogy akkor én kerülök bajba.
Az árak itt vannak: http://www.v-pearl.hu/rates.aspx? Írd be a google-ba, hogy platina felvásárlás.
A kérdező hozzászólása: Na jól beégtem. kiszaladtunk anyám nõvérével a Tesco üzleteknél az ékszerboltba és kiröhögtek, hogy ez csak orvosi nemes ötvözet, vagy mi. Na mindegy akkor nem ebbõl gazdagszunk meg, de tényleg azt hittem, hogy igazi. nem értem, akkor miért kellett rejtegetni.
Sejtettem, hogy csak orvosi fém lesz. Jól írták, hogy a platinát még temetés elõtt kiszedik az elhunytakból és külföldre is csak úgy lehet vele utazni, ha kitölt elõtte valamilyen nyilatkozatot az illetõ... Ezek nagyon pontosan vannak és voltak nyilvántartva, szóval kizárt, hogy valaki sikkaszthatott belõle. Csupán abból gondoltad, hogy platina, mert rejtegette az öreg?
A kérdező hozzászólása: igen, abból gondoltam. meg úgy is néz ki, legalábbis a filmekben ilyen volt a platina

Miért piros az arcbőröm? Az biztos, hogy nincs kiszáradva és nem a pia az oka. És mit lehetne vele tenni?

Legjobb válasz: Ha használtál valami krémet az lehet az oka,mert a bõröd allergiás rá. Megoldás minden este kend be a kezedet szappannal és dörzsöld meg vele az arcodat majd törölt meg.

Ha használtál valami krémet az lehet az oka, mert a bõröd allergiás rá. Megoldás minden este kend be a kezedet szappannal és dörzsöld meg vele az arcodat majd törölt meg.
Rosacea is lehet, menj orvoshoz, ne menj napra vele
A kérdező hozzászólása: Nem kenem semmivel, már kiskorom óta ilyen. Egy ideig kentem Niveával mert gondoltam csak száraz, de nem. Azért köszi:)

Mit lehetne még tenni ebben az esetben?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: esetleg ami megoldás lehet, az a telekocsis megoldás ott a környékbeliekkel, bár nyilván itt is elég nehéz összehangolni, ki mikor szeretne menni vagy jönni. Esetleg ha ez a dolog rendszeres lenne, akkor akár üzemanyagban akár mondjuk autópályadíjban is olcsóbb lenne. Nektek talán ez lenne a leggazdaságosabb. Esetleg keress meg ilyen nagyobb médiumot, RTL Klub Házon kívül-t, vagy TV2 Naplót, szerintem azok érdemesnek tartanák az errõl való tudósítást.

esetleg ami megoldás lehet, az a telekocsis megoldás ott a környékbeliekkel, bár nyilván itt is elég nehéz összehangolni, ki mikor szeretne menni vagy jönni. Esetleg ha ez a dolog rendszeres lenne, akkor akár üzemanyagban akár mondjuk autópályadíjban is olcsóbb lenne. Nektek talán ez lenne a leggazdaságosabb. Esetleg keress meg ilyen nagyobb médiumot, RTL Klub Házon kívül-t, vagy TV2 Naplót, szerintem azok érdemesnek tartanák az errõl való tudósítást.
A kérdező hozzászólása: Írtam a Házon kívülnek, rem. igazad lesz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!