Találatok a következő kifejezésre: Lehetek védett a (8 db)

Az első levél lindinette20 tablette beszedését követő 3. napon gumi nélkül szeretkeztünk a barátommal lehetek terhes vagy már akkor védett a tabi?

Legjobb válasz: Én is ugy értelmeztem ahohgy az utolsó hozzászóló, és ha már beszedtél egy teljes levéllel, akkor már biztos védett vagy, ne aggódj.

Én is ugy értelmeztem ahohgy az utolsó hozzászóló, és ha már beszedtél egy teljes levéllel, akkor már biztos védett vagy, ne aggódj.
Attól hogy a tabletta mentes napokban szeretkeztek, amikor ugye a menszi is meg fog jönni, még nincs baj, hiszen azokra a napokra is védelmet nyújt a gyógyszer, ha rendesen szedted, azaz egyet sem felejtetél el bevenni, és egy hónap (1 levél) után már tuti védett vagy.
HA vennéd a fárdságot és elolvasnád a tájékoztatót, akkor kiderülne, hogy hányadik naptól véd. Általában ha a menstruációd elsõ napján kezded el, akkor 1-2 hét kell a védelemig, ez változó a gyógyszerknél. a 3. napon még tuti nem vagy védett. Azért drukkolok, hogy ne légy terhes.
Nagyon nagyon felelõtlen vagy, és csak remélem, nem estél teherbe, mert minden esélyed megvan rá. Ha már irattál tabit, miért nem vagy kicsit felelõsségteljesebb? Azért van a tájékoztató, hogy elolvasd és betartsd. És ide is inkább elõbb írj, akkor még tudunk tanácsot adni, de ilyenkor már nem tudunk mit tenni, csak közölni, hogy felelõtlen vagy. Ennél sokkal jobban oda kell figyelni!!
Most vagy ti nem értettétek a kérdést vagy én nem.Én úgy értelmeztem hogy már beszedtél egy teljes levéllel, és az azt követõ 3.napon szexeltetek.Akkor viszont sztem már biztos véd.De tényleg rajta van a betegtájékoztatóján.
de nemtom én nezt a kérdést ugy értelmeztem h beszedte az elsõ levelet és a 7 napos szünet 3. napján sexeltek... és akk már védett volt... sztem
Jól el tudják az emberek küldeni melegebb éghajlatra a másikat, de azt nem veszik számításba, hogy mi van, ha a betegtájékoztatóban nincs benne?? Mert pl. a lindynette 20-éban nincs benne, hogy mikortól véd.

Lehetek védett ha a tabletta vmelyik mellékhatása van? Attól hogy szedem és pl fáj a hasam v ilyesmi, attól függetlenül védett vagyok?

Legjobb válasz: Persze! De ha nem múlik el a mellékhatás pár hónapon belül, inkább menj el a dokihoz és irass másikat.

Persze! De ha nem múlik el a mellékhatás pár hónapon belül, inkább menj el a dokihoz és irass másikat.
ha ilyen hülye vagy, lehetsz
Ez a baj a mai 16 évesekkel.. Elõször cselekednek utána gondolkoznak
A kérdező hozzászólása: Nem kell általánositani a mai 16 évesek miatt !!
Védekeztek másképp is ?? ( gumi) Beléd élvezett?? Stb. Menny el orvoshoz, ha nem vagy benne biztos , hogy nem estél teherbe! Mi innen nem látunk a méhedbe! Illetve a körülményeket sem tudjuk! Az orvos tuti, itt meg csak találgatások vannak , amire nem lehet alapozni egy ilyen kérdésben! 20/L
Eloszor is. A nogyogyaszok mindig a legbiztosabb idopontot mondjak, olvasd el a betegtajekoztatot, abba pontosan le van irva hogy mikortol kellene hatnia. Bar ha a doki 1 honapot javasolt akkor lehet csak a 10-12. szemnel nyujthat vedelmet. Ha nem beled elvezett akkor termeszetesen csokken az eselye. Mindenkepp olvasd el a betegtajekoztatot/nezz utana neten mikortol hat. Ennyit tudok javasolni:)

Két csíkos terhességi teszt után mi a következő lépés? Kb.5 hetes terhes lehetek. Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Mikor kell a védőnőhöz, nőgyógyászhoz menni?

Legjobb válasz: Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!

Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!
Elõször is gratula a Babához! Elõször menj a nõgyógyászhoz (5 hetes és 3 napos volt a Fiúnk a terhesség megállapításakor). A nõgyógyász majd ad egy papírt, amivel igazolja, hogy babát vársz, azzal kell menned a területileg illetékes védõnõhöz. Elõtte érdeklõdd meg, hogy nála mikor van terhesgondozás (nem minden nap szokott lenni). A munkahelyeden sztem a bejelentéstõl számítva védett vagy. Nekem legalábbis nem kellett papírral igazolni, hogy várandós lettem.
a lépéseket már leírták.Tényleg onnantól vagy védett, hogy kezedben a kiskönyv és bejelented a fõnöknek. Ha van rá módod, akkor úgy jelentsd be, hogy más is hallja, legyen fültanú, így totál védve leszel, nem tudja letagadni, hogy szóltál.
Védett vagy, amint bejelented a munkahelyeden. Én is 5 hetesen voltam elõször orvosnál, de csak a 12. hét után kaptam kiskönyvet, itt ilyen a rendszer. De az orvos ad papírt a terhességrõl, védett vagy, amint teherbe esel, nem függ a kiskönyvtõl. Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ majd megmondja, mikor hova kell menned, mikor kell védõnõhöz, stb.
6 hetes terhesen érdemes elõször orvoshoz fordulni, akkor már látszik a kezdetleges kis szív és a petezsák. Megnézi, hogy méhen belül vannak-e a dolgok, meg, hogy van-e bevérzés stb. A védõnõt pedig az orvos véleményezése után akármikor felkeresheted, ugyanis majd õ fog adni egy papírt, amiben kéri a védõnõtõl a terhesgondozásra való felvételedet. 24 hetes kismama
Én úgy tudom, hogy onnantól, hogy megfogantál védett vagy, sõt, ha elküldenek és te nem tudtad még, hogy terhes vagy, akkor vissza kell vegyenek. Ezen az oldalon láttam errõl belinkelve a pontos megfogalmazást, de sajna már nem emlékszem mikor.
Várj még pár hetet. Ha most 5 hetesen közlöd, hogy tp-re mész, és közben elmegy a baba, vagy nem fejlõdik, vagy üres marad a petezsákod, stb.., akkor vissza kell menned dolgozni, és egybõl kirúgnak. Ne haragudj a példákért! Egészséges babát kívánok!
Bakker, több, mint 3 éves kérdésre válaszoltam az elõbb!!! :D

Már az első levéllel beszedtem múlthét csütörtökön a fog. Gátlót. (Milligest) Hétfőn megjött. A második levelet pénteken kezdtem el szedni. Ma együtt szeretnék lenni a barátommal gumi nélkül. Védett vagyok már? Nyugodt lehetek?

Legjobb válasz: Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)

Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)
az elsõ szemtõl véd..
Tabletta se véd 100% osan :)
ha rendesen szedi, akkor 100..
"A teherbe esési arány kisebb, mint 0, 2% évente" forrás: vital.hu Szóval nem 100% os, amúgy a gyógyszer tájékoztatójára is rá van írva :)
A kérdező hozzászólása: Akkor elmehet bennem nem lesz gond biztos?
A kérdező hozzászólása: értem ksszi
A gyógyszer tájékoztatóját olvasd el, ott benne van, hogy mennyi idõ kell a gyógyszernek, hogy mikortól fog hatni. Ilyen egyszerû, amit én szedtem a Mercilon az már egy hét után teljes védelmet biztosított. 24/N

Hogyan lehetek a szolgáltatóknál védett fogyasztó? (BP)

Legjobb válasz: A szolgáltatód lapján találsz erre doksikat, hogy milyen feltételek esetén lehetséges és miket kell kitölteni. Vagy bekocogsz egy ügyfélszolgálatba, ott is elmondják.

A szolgáltatód lapján találsz erre doksikat, hogy milyen feltételek esetén lehetséges és miket kell kitölteni. Vagy bekocogsz egy ügyfélszolgálatba, ott is elmondják.

Ha már voltam bárányhimlős attól elkaphatom a rózsahimlőt? Védett lehetek a rózsahimlőtől?

Azt tudom hogy voltam bárányhiml?s gyermekkoromban és most nem tudom hogy a rózsahiml?t elkaphatom-e vagy már védett vagyok? Végül is himl? mindkett?.? Terhesen kissé félek mert az egyik ismer?s valószín? rózsahiml?s,de mindenesetre én kerülöm a találkozást.

Legjobb válasz: Kerüld akkor az ismerõsödet,mert én úgy tudom,ha még nem voltál,akkor elkaphatod!Nagyon vigyázz,ne találkozz vele. Boldog babavárást!

Kerüld akkor az ismerõsödet, mert én úgy tudom, ha még nem voltál, akkor elkaphatod!Nagyon vigyázz, ne találkozz vele. Boldog babavárást!
Szia! Ha jól tudom, egyik nem zárja ki a másikat. Sõt, ha a tanulmányaimból jól emlékszem a rózsahimlõ (rubeola) nagyon veszélyes a babára, akár a magzat halálával is járhat, ha elkapod. Nem akarlak megijeszteni, de én a helyedben messze elkerülném. Azt az ismerõsömet, sõt még a helyet is ahol jár.
Tök más a két betegség, ha még nem voltál rózsahimlõs, de bárámyhimlõs igen, akkor sem vagy védett a rózyahimlõ ellen. Nézettesd meg a vérbõl, hogy melyik ellen van ellenanyagod, az ellen védett vagy, mert átestél már rjat. ha nem akkor sem kell izgulni, csak feltétlen kerülni minden fajta gyerekközösséget! jó babavárást!
Szia! A bárányhimlõ és a rózsahimlõ teljesen más. Az, hogy voltál bárányhimlõs, attól elkaphatod a rózshimlõt. A 15 hónapos fiamat pont most kell vinnem oltásra, amibe a rózsahimlõ ellen is véd és annak a tájékoztatóján rajta van, hogy a terhesség elsõ harmadában nagyon veszélyes a magzatra! Nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de inkább kerüld most a találkozást.
Szia nem akkarlak megilyesztenni, de én ugy hallottam ha rózsahimlõs van az ismerõseid között, akkor mindenképp kerüld el jó messzire.A rózsahimlõ nem rád veszélyes, hanem a magzatra.A neten nagyon sokat irnak ilyen témáról.Boldog babavárást!!!33 hetes kismama.
Az elsõ három hónapban nagyon veszélyes, súlyos rendellenességeket okohat. Utána már nem anniyra veszélyes, de azért inkább kerüld el az ismerõst. A tünetek megszûnte után még egy hétig fertõz!!! Ha közben érintkeztél vele, mondd el az orvosnak, fõleg az elsõ harmadban, vagy a másodk harmad elsõ felében. (az egyik ismerõsöm anyukája a 16. héten kapta meg, és az ismerõsöm súlyos halláskárosodással és látáscsökkenéssel jött világra. Szerencsére ezek nem olyan nagy problémák, mint korábbna lehetett volna, de azért jó mindig vigyázni.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!