Találatok a következő kifejezésre: Lehetek terhes, szedem a lindynette20at (7 db)

Lehetek terhes, ha szedem a lindynette20at és védekeztünk?

el?ször is egy 18éves lány vagyok,elkezdtem szedni a lindynette20-at és már a második levélnél járok,még 10szem van vissza.a barátommal a menzeszem végén volt egy együttlétünk amikor bennem ment el,és volt elötte is egy ilyen,bár akkor már gumit is használtunk.szerinte mindent megtettünk hogy ne legyen baj,de én mégis aggódom!!

Legjobb válasz: Teljesen feleslegesen aggódsz! A tablettád véd, nem kell védekezni óvszerrel mellette! Biztos, hogy nem vagy terhes!!! Bízz meg a tablettában! De ha ilyen tüneteid vannak, akkor lehet egy másikra kellene váltani, amitõl nem szédülsz és nincs hányingered. Felesleges terhességi tesztet venned, mert: --nem vagy terhes --csak az elmaradt mensi után érdemes

Teljesen feleslegesen aggódsz! A tablettád véd, nem kell védekezni óvszerrel mellette! Biztos, hogy nem vagy terhes!!! Bízz meg a tablettában! De ha ilyen tüneteid vannak, akkor lehet egy másikra kellene váltani, amitõl nem szédülsz és nincs hányingered. Felesleges terhességi tesztet venned, mert: --nem vagy terhes --csak az elmaradt mensi után érdemes

1 éve szedem a Lindynette20 nevű gyógyszert. Múltkor hasmenésem volt, ezért 2 tablettát vettem be egy nap. Lehetek terhes?

Csütörtökön szedtem volna be az utolsó szemet, ehelyett ez egy nappal korábbra esett, utána egjött a menszeszem, azt olvastam a tájékoztatón, hogy ha nem vettünk be egy szemet, akkor 7 napig más fogamzási módszer is szükséges. Menszeszem utolsó napjaiban lefeküdtem a barátommal, de még nem telt le 7 nap, csak 5, de közben menstruáltam, lehet-e terhes?

Legjobb válasz: velem is ez történt, csak más tablettával. nem lesz gond, de ne csináld ezt gyakran.

velem is ez történt, csak más tablettával. nem lesz gond, de ne csináld ezt gyakran.
sztem nem lesz gondod, én is cisnáltam ilyet, bár nem ezt a tabit szedem. De sztem ugyanolyanok
Én most kezdtem el 9. napja a tabit, a 4. napon a bevétel után kb. 5-6 órával volt hasmenésem, átolvastam a tabitájákoztatót, és az nem is beszél hasmenésrõl, csak hányás esetén kell védekezni a menstruációs ciklus alatt...szal lehet nem is kellett vna paráznod. Bár most egy kicsit én is, mert a 8. napon már nem védekeztünk másként.

Jó napot! Csilla vagyok! 3 hónapja szedem a lindynette20 fogamzás gátlót.2 hónapja vérzésem igazán nincs, csak maszatolásom barna színű. Terhes lehetek?

Most a napokban kellene megjönnie, de a mellemből előtejszerű folyadék jön. Kb öt kilót híztam a 3 hónap alatt, de nem kimondottan hasra, hanem úgy minden fele.1 hete kezdett el fájni a mellem. Van egy 6 éves fiam. Mielőtt a fiammal terhes lettem, ugyanezt a gyógyszert szedtem és nem tapasztaltam ilyen problémákat!

Legjobb válasz: Csinálj egy tesztet és kiderül. Vagy teherbe estél, vagy a tabletta mellékhatásait "élvezed".

Csinálj egy tesztet és kiderül. Vagy teherbe estél, vagy a tabletta mellékhatásait "élvezed".
Kedves Csilla! Rendszeresen, az orvos utasításának megfelelõen kezdte el szedni a fogamzásgátlót? Antibiotikumot, orbáncfû tartalmú készítményt, esetleg bármilyen más gyógyszert szedett az elmúlt 3, 5 hónapban? A fogamzásgátló szedésének megkezdésekor biztosan nem volt terhes? A hízás és a mellfájdalom tipikus tünet lehet, még akkor is, ha ezek az elõzõ gyógyszer szedésekor sem jelentkeztek. Önmagában a barnás vérzéssel kapcsolatban is ezt tudnám mondani: a gyengébb, maszatoló vérzés az elsõ 4 hónapban normális és nem a csökkent fog. gátló hatékonyság jele. Ami számomra mégis aggasztónak tûnik, az az elõtej megjelenése. Ez - elvileg, a hatályos Pharmindex szerint - nem a Lindynette 20 mellékhatása, viszont az azonos összetételû, gestodene és ösztrogén kombinációjú készítményeknél már több esetben is leírtak ilyet (pl. Femoden - 1.000- 10.000-bõl 1 betegnél, Minulet - 10-100 betegbõl egynél, Harmonet - 10-100 betegbõl egynél). Ebbõl következik, hogy a tejcsorgás is lehet a gyógyszer mellékhatása, ha így van, akkor az orvosnak/gyógyszerésznek kötelessége jelenteni a Lindynette 20 gyártója (Richter) felé, hogy azt a betegtájékoztatóban szerepeltessék. A tejelválasztás oka lehet még hyperprolactinaemia is, ami eddig észrevétlen maradt. Ha rendesen szedte a gyógyszerét, akkor minimális az esélye, hogy terhes legyen. Mindenképpen forduljon minél elõbb nõgyógyászhoz a problémájával! - Egy gyógyszerész
A kérdező hozzászólása: Normálisan kezdtem el szedni a gyógyszert, csináltam már kb 3 tesztet de a teszt azt mutatta nem vagyok terhes.

Már egy hónapja szedem a Lindynette20 tablettát. A 14. napon szeretkeztünk a párommal. Ugye nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nem nem lehetsz! Addigra már rég hatott a gyogyszer! Nincs okod a pánikra,nyugodjál meg :-)

Nem nem lehetsz! Addigra már rég hatott a gyogyszer! Nincs okod a pánikra, nyugodjál meg :-)
Én most írattam ezt a tabit. A doki azt mondta, a peteérést már gátolja az 1. hónapban is. Szal ha a mensi 1. napján kezdted el szedni, akkor ugye peteérés a 14. nap körül van. Tehát védettnek kell lenned elméletileg. Egyesek szerint már az 1. tabi is véd, mások szerint 2 hetet kell várni, megint mások szerint 1 hónap a tuti. Tesóm 2 hetet várt és nem lett terhes. Én tutira kivárom az 1 hónapot, addig gumival védekezünk. Az a legbiztosabb.
szerintem nem, nekem többször is volt ilyen
A kérdező hozzászólása: Te milyen gyógyszert szedsz?Akkor nem lehetek semmiképp sem terhes???
de lehetsz.

Második levél Lindynette20 tablettát szedem. Mellette antibiotikumot szedtem. Tegnap múlt el a menzeszem és ma voltam együtt a barátommal. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Mindennek megvan a lehetõsége, mivel az antibiotikum gyengíti a tabletta hatását. De szerintem nem.

Mindennek megvan a lehetõsége, mivel az antibiotikum gyengíti a tabletta hatását. De szerintem nem.

A fogorvosom Augmentin gyulladáscsökkentőt írt fel nekem, egy hétig szedtem, de közben többször is együtt voltam a párommal. Lindynette20 fogamzásgátlót szedek, mennyi az esélye hogy terhes lehetek?

Ma olvastam a neten, hogy ez a gyógyszer csökkenti a fogamzásgátlók hatását, és kicsit aggódom, hogy akkor most mi van!?

Legjobb válasz: A nõk nagyon sokan szednek fogamzásgátlót, és közben szednek ilyen - olyan gyógyszert. Az Augmentin akkor csökkenti a hatását, ha hónapokon át tartósan szeded. Nem lesz semmi baj. Én évekig szedtem fogamzásgátlót, közben sokszor volt, hogy valami gyógyszert egy ideig szednem kellett és nem lett semmi baj.

A nõk nagyon sokan szednek fogamzásgátlót, és közben szednek ilyen - olyan gyógyszert. Az Augmentin akkor csökkenti a hatását, ha hónapokon át tartósan szeded. Nem lesz semmi baj. Én évekig szedtem fogamzásgátlót, közben sokszor volt, hogy valami gyógyszert egy ideig szednem kellett és nem lett semmi baj.
Ahhoz hosszantartó szedés kell, hogy csökkentse a fog. gátló hatását.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!