Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e utazási úgy lefoglaltatni (1 db)

Lehet-e utazási irodával úgy lefoglaltatni apartmant, hogy csak kiválasztok egy szimpatikus panziót az interneten és koknkrétan oda akarok menni? Vállalnak-e ilyet, vagy csak a saját jól bevált helyeikre szerveznek?

Azért érdekel mert olcsó helyeket találok a neten, de mivel nincs nemzetközi utalást bonyolító bankkártyám így el?leget nem tudnék fizetni. Ezt szeretném kiküszöbölni utazási iroda bevonásával. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nem vállal ilyet az utazási iroda, hiszen õ nincs szerzõdve az adott panzióval, apartmannal, így neki onnan nincs "jutalékja". Vagyis lehet, hogy vállalná, mondjuk +20%-ért, úgy meg már lehet, hogy az "olcsó nem is olcsó". Viszont az ismerettségi körödben BIZTOS van olyan, aki rendelkezik dombornyomott vagy interneten használható virtuális kártyával, kérd a segítségét. De ha bemész a bankba, akkor te is tudsz igényelni ilyen kártyát. [Akár ingyen, ha csak egy virtuális kártyát kérsz.]

Nem vállal ilyet az utazási iroda, hiszen õ nincs szerzõdve az adott panzióval, apartmannal, így neki onnan nincs "jutalékja". Vagyis lehet, hogy vállalná, mondjuk +20%-ért, úgy meg már lehet, hogy az "olcsó nem is olcsó". Viszont az ismerettségi körödben BIZTOS van olyan, aki rendelkezik dombornyomott vagy interneten használható virtuális kártyával, kérd a segítségét. De ha bemész a bankba, akkor te is tudsz igényelni ilyen kártyát. [Akár ingyen, ha csak egy virtuális kártyát kérsz.]
egyrészrõl én már többször is foglaltam külföldön szállást (legutóbb 3 hete németországban egy panzióban) és még sosem kértek elõleget. másrészt, meg kell kérdezni tõlük, hogy tudod utalni a pénzt, mert az is lehet egy megoldás. (ahoz bankkártya sem kell, csak be kell sétálnod a bankodba, ha nincs online számlakezelésed) harmadrészt a magyar kártyákkal amúgy is nehézségekbe ütközik az online fizetés, mert adatlopási szempontból nem számítunk megbízhatónak pl. a ccbill nem fogad magyar kártyát. (leagalábbis én még nem találkoztam olyannal, amit igen) ha mindenáron valakivel el akarod intéztetni a dolgot, akkor utazásszerverõ céget keress, de õk a saját jutalékuk mellett még az adót is rá fogják rakni, úgyhogy annyi az olcsóságnak.
Utazási irodától függ. Inkább kisebb irodába érdemes menni, akik nem maguk szervezik, hanem csak közvetítik az utakat, ott segítõkészebbek az extra kérések esetén. Az ilyen helyeken sokszor maga a tulajdonos ül a pult mögött, aki saját maga dönthet, nem pedig alkalmazott, aki minden szokatlan kérésre rutinból nemet mond, mert fogalma sincs, mit enged meg a tulaj. Nekem már segítettek úgy fapados repjegyet foglalni (ugyanaz volt a problémám, mint neked), hogy odaadtam a készpénzt, és lefoglalták nekem az iroda bankkártyájával. Igaz, korábban fizettem már be náluk utakat, nem voltam vadidegen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek mennyire " ciki " 15 évesen Disney Land?

Ballagási & Szülinapi ajándéknak egy ilyen utat kapnék. Szerintetek túl idős vagyok már hozzá? :D

13

Ti hogyan kötitek le a 9 hònapos baba figyelmét, ha 10 òrán keresztül utaztok autòval? Az autòsülésben mennyi ideig lehet egy huzamban?

0

Július 1-től Horvátország belép az EU. -ba. Ezzel egyidőben a határellenőrzés is megszűnik?

4

Miket vigyek magammal nyaralásra?

NÕ vagyok 2 hétre megyek nyaralni, és mindig otthon hagyok vmit. Szeretnék olyan listát kérni amiben benne van az összes ruha, technikai cucc, tisztasági felszerelés!

7

HOl tudom használni Ausztriában az Otp-s bankkártyámat?

Hoferben már próbáltuk, ott nem fogadták el.

2

Hogyan tudok a legolcsóbban átjutni a La Manche csatornán?

Az úszást, evezést lőjük ki. :)
Vonattal utaznék Budapestről Edinburgh-be, ami relatíve olcsón megoldható Interrail Global Pass jeggyel, de Calais és Dover között nagyon drága az átjutás. Mit javasoltok?

1

Ryanair foglalás törlése?

A társaság oldalán olvastam, hogy amennyiben nem tudjuk felhasználni a foglalást, kérhetjük az adó visszatérítését, adminisztrációs díj fejében. Ezt a táblázatot találtam, ami számomra nem teljesen világos: Azt írja: Kormány adóvisszatérítés adminisztrációs díj - online nem érvényes. Ez azt jelenti, ha online vásároltam a jegyet, akkor nem igényelhetem az adó visszatérítését? Bocsi, ha értetlenkedőnek tűnök, de még nem csináltam ilyet.:/

6

Egy program keretében lehetőségem nyílna az alábbi országokba utazni: Brazília, Peru, Spanyolország, Egyiptom. Ti hová utaznátok (több info alul)?

Egy program keretében külföldre utazhatok nyáron, több célországot is meg lehetett adni. 6-8 hétig kell kint lennem (önkéntes munka, gyermektáborokban, angoltanítás vagy a gyermekek körül való segédkezés ilyen napközistábor jelleg. nincs fizetés, szállás és kaja biztosítva van, más nincs.)
- nekem kell fizetnem a repülőjegyet
- ha kell oltás azt is
- érvényes útlevelem van, de EU-ba gondolom nem kell

Ti hová utaznátok? Mindegyik országba szeretnék eljutni.
Nagyon szeretnék Peruba menni, de az oltás + repjegy... nem tudom.
A másik a közbiztonság. Van most ismerősöm kint Brazíliában azt mondja Brazíliaváros pl. tökre unalmas semmi nem történik ott, nagyon csendes de Sao Pauloban meg nagyon veszélyes lenni, rablások stb... ott tényleg lepuffantják az embert. De azt mondta, Brazíliaváros meg csalódás volt számára, mert tök unalmas...

Én Peru-n gondolkozom elsősorban.
De nem tudom, anyagilag nem lenne jobb Spanyolország? Vagy ott az élet is drágább (szórakozás, kaja ilyesmi)?
Meg a közbiztonság miatt is kérdem, Peru-t nem tudom milyen.

Melyikkel jönnék ki "olcsóbban"? (repjegy + ha kell oltás + az ottani élet, szórakozás kaja stb 6 hétig)

Mert peruban olcsóbb lenne a fizetőeszköz, míg Spanyolo-ban euró van. Tehát lehet, hogy Latin-Amerikába drágábban jutok ki, de olcsóbban élek.
Míg spanyolo-ba kijutok olcsón, de ott drágább az élet.

Ti hová utaznátok?
Ui..: egyik országban sem voltam még, felsőfokon beszélek angolul (és németül de ez úgysem számít :D csak az angol) szóval a nyelv nem gond

2

Stoppolt már valaki mostanság? És külföldön?

Nagyon szívesen vennék tapasztalatokat. Szeretnék spórolósan kirándulni a kedvesemmel :)

1

Ha Csehországba megyek és bekapcsolom a telefonomon a Domino Roming-ot, akkor tudnak hívni itthonról vezetékes telefonról, illetve én tudok hívni vezetékes számot?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!