Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e ugy valaki, ha (11 db)

Nem tudja esetleg valaki, hogy a HIV-vírusok túlélik-e ha az ondó megszárad? Vagyis lehet-e úgy betegséget kapni, ha véletlenül régebbi ondóval kontaktol az ember?

Legjobb válasz: Kontaktol xD Amúgy mond már el nekem, hogyan tudsz régi száraz g*civel kontaktolni. xD Amúgy a baktérium az ami elpusztul ha kiszáradt a cumó. A vírus szerintem megmarad.

Kontaktol xD Amúgy mond már el nekem, hogyan tudsz régi száraz g*civel kontaktolni. xD Amúgy a baktérium az ami elpusztul ha kiszáradt a cumó. A vírus szerintem megmarad.
Ha megszáradt akkor nem. És csak akkor kellene félned ha sérült bõrfelülettel értél volna hozzá.
"anyáról magzatra vagy újszülöttre" - Ez azért így ebben a formában nem teljesen igaz. Nézz csak utána, hogy a placentának mi is a szerepe. A terhesség alatt a magzati vér és az anyai vér közvetlen nem keveredik. Ezért aztán egy HIVes anyának lehet egészséges gyermeke. A probléma a szülésnél lehet. De nem minden esetben.
A HIV rendkívül érzékeny a fizikai és kémiai behatásokra. Épp ezért csak a következõ módokon terjed: -nemi váladékkal -fertõzött vér vagy szövet átkerülésével -anyáról magzatra vagy újszülöttre A fertõzés úgy következhet be, ha a vírus egy fertõzött ember testnedvébõl egy másik ember véráramába kerül. A HIV nem terjed a mindennapi érintkezés során: közös törülközõ, evõeszközök, WC használata, simogatás, tüsszentés útján. Nem terjed rovarokkal és csókolózás útján sem.
A HIV vírus nagyon nagyon érzékeny tipus. Nem is kell kiszáradnia a cumónak. Néhány perc a szabadban és annyi nekik.
Mosatlan fehérnemûn.
http://velvet.hu/szex/2010/08/10/hiv_tevhitek/ Bár azt én sem értem, hogy találkoznál régi ondóval..
Bocs de ez a sz*r sehogy nem engedte... aztán meg kirakta egy csomószor... sry
Kontaktol xD Amúgy mond már el nekem, hogyan tudsz régi száraz g__ivel kontaktolni. xD Amúgy a baktérium az ami elpusztul ha kiszáradt a cumó. A vírus szerintem megmarad.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, amúgy az történt, hogy idegen helyen egy fürdõszobában leültem egy ott lévõ mûanyag székre, és kb 1 perc ülés után észrevettem, hogy az egész környék tele van megszáradt ondóval. A csempén meg mindenhol. Szóval gondoltam megkérdezem, mert azért ez rémisztõ. Ki tudja ezek után, hogy mi volt a széken :S

Hogy szerezzek magamnak párt, vagy társat? Mit kell csinálnom? Ha találkozok egy lánnyal elsőnek, akkor miről beszéljek? Nem tudok semmit. Az idegeim sem valami jók és úgy lehet-e szerezni valakit magamnak? Ötleteket várok sziasztok

Legjobb válasz: Gyengébb ideggel is lehet, persze :) Erre nincsenek törvények, de itt van egy-két jó tanács: - Ha találkozol egy lánnyal, lehetõleg ne látszódjon, hogy ideges vagy. Próbálj meg minél hétköznapibb dolgokat felhozni pl. ma a buszon annyi ember volt, hogy alig fértél el, örülsz, hogy idejutottál stb. - Érdemes megdicsérni a lányon valamit, akár a táskáját, cipõjét pólóját, még ha nem is tetszik annyira neked, neki nagyon jól esik majd, hidd el! - Fontos, hogy kérdezgesd, de magadról is árulj el dolgokat! - Lehetõleg ne nagyon hozz fel az elején szomorú, negatív témákat! :) - Mondd el neki, hogy örülsz, hogy találkoztatok, ha van kedve, majd megismételhetnétek:) Hidd el, nem olyan bonyolult:))

Gyengébb ideggel is lehet, persze :) Erre nincsenek törvények, de itt van egy-két jó tanács: - Ha találkozol egy lánnyal, lehetõleg ne látszódjon, hogy ideges vagy. Próbálj meg minél hétköznapibb dolgokat felhozni pl. ma a buszon annyi ember volt, hogy alig fértél el, örülsz, hogy idejutottál stb. - Érdemes megdicsérni a lányon valamit, akár a táskáját, cipõjét pólóját, még ha nem is tetszik annyira neked, neki nagyon jól esik majd, hidd el! - Fontos, hogy kérdezgesd, de magadról is árulj el dolgokat! - Lehetõleg ne nagyon hozz fel az elején szomorú, negatív témákat! :) - Mondd el neki, hogy örülsz, hogy találkoztatok, ha van kedve, majd megismételhetnétek:) Hidd el, nem olyan bonyolult:) )
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a tanácsot , de még az a baj nem találtam

Lehet-e ugy terhes valaki, ha peteèrès idoszakàban volt egyutt a pàrjàval ès utàna a "spermàs" kezèvel belenyult a huvelybe?

Legjobb válasz: szerintem kevesebb így az esély, mintha a férfi ment volna el benned, de sajna nincsen kizárva, mert az is lehet, hogy terhes leszel.

szerintem kevesebb így az esély, mintha a férfi ment volna el benned, de sajna nincsen kizárva, mert az is lehet, hogy terhes leszel.
lehet de nagyon kicsi az esély


Hogyan élitek meg ha leveleztek valakivel és ő terhes lesz ti meg nem? Lehet e utánna is ugyan ugy levelezni vele?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet, nem kell irigynek lenni ra! Ne idegeskedj, biztosan neked is osszefog jonni a baba. Ha irigy vagy, azt megerzi a levelezo tarsad is, es ugy nem lesz mar igazi a baratsagotok. Inkabb imadkozzal, hogy neked is sikeruljon, es tenyleg ne gorcsolj, mert a stressz egyaltalan nem tesz jot a teherbeesesnek. Remelem mielobb kismama lehetsz te is, szia!

Persze hogy lehet, nem kell irigynek lenni ra! Ne idegeskedj, biztosan neked is osszefog jonni a baba. Ha irigy vagy, azt megerzi a levelezo tarsad is, es ugy nem lesz mar igazi a baratsagotok. Inkabb imadkozzal, hogy neked is sikeruljon, es tenyleg ne gorcsolj, mert a stressz egyaltalan nem tesz jot a teherbeesesnek. Remelem mielobb kismama lehetsz te is, szia!
A kérdező hozzászólása: köszi:) igen szoktam imátkozni minden nap. hátha öszejön:)

Le lehet úgy nyomozni valakit, ha csak a keresztnevét, az e-mail címét és a lakhelyét tudom?

Hogyan találjam meg? Ja de még sosem láttam, tehát igazából az e-mail cím lenne a lényeg (ha ez alapján lenne meg), mert elég gyakori a neve, és egy nagyobb városban lakik.

Legjobb válasz: Kérdés, hogy akarod-e hogy tudjon róla, hogy keresed? Mert akkor egyszerûen írj neki emailt. Ha nem akarod, akkor meg az email alapján keress rá iwiw-en vagy facebook-on, hátha van néhány nyilvános adat róla, amin elindulhatsz. Vagy csak írd be simán a google-ba a címet. Lehet, hogy lesznek fórumhozzászólások vagy bármi, ami segíthet. Ha gondolod írd meg az email címét és megpróbálok segíteni. Priviben

Kérdés, hogy akarod-e hogy tudjon róla, hogy keresed? Mert akkor egyszerûen írj neki emailt. Ha nem akarod, akkor meg az email alapján keress rá iwiw-en vagy facebook-on, hátha van néhány nyilvános adat róla, amin elindulhatsz. Vagy csak írd be simán a google-ba a címet. Lehet, hogy lesznek fórumhozzászólások vagy bármi, ami segíthet. Ha gondolod írd meg az email címét és megpróbálok segíteni. Priviben
1 naposan is lehet a nevén autó, nem feltétel a jogsi hozzá
Az autó ebbõl a szemszögbõl nézve tulajdontárgy, amit bárki birtokolhat. Az hogy nem vezetheti más kérdés.

Autóba való erősítőt be lehet e kötni úgy, hogy az számítógép tápegységről kapja a feszültséget? Ha igen, akkor hogyan? Köszi.

Legjobb válasz: Mivel a számítógép tápegysége hálózati feszrõl megy, szükséged lesz egy inverterre, ami az akku egyenfeszrõl hálózati váltakozófeszt csinál. Bár nem értem, az miért lenne jó. :)

Mivel a számítógép tápegysége hálózati feszrõl megy, szükséged lesz egy inverterre, ami az akku egyenfeszrõl hálózati váltakozófeszt csinál. Bár nem értem, az miért lenne jó. :)
otthoni pc mellé autós erõsítõ? 12 volt van elvileg, de a teljesítmény nagyon kérdéses, mert a pc 12 voltja eleve túlterhelt, nem tartom jó megoldásnak.
Ja értem, szóval nem autóba kell, hanem a gép mellé. :) Én inkább szereznék egy külön tápegységet, és arról. Kb. azért, amit a második válaszoló írt. (Elsõ voltam.)
A PC táp nem igazán jó mert talán nincs meg a megfelelõ Amper! Én a szünetmentesem akkujára kötöttem egyszer és úgy rendben volt a dolog legalább is a 400W-os mélynyomót meghajtotta rendesen!
A kérdező hozzászólása: Szóval, csak hogy tiszta legyen a dolog, van külön tápegység hozzá, van konkrétan egy 400W-os, meg egy 230W-os is, addig már eljutottam hogy összekötöttem a kábeleit úgy, hogy ha simán bedugom, akkor bekapcsol a tápegység, gondban azzal vagyok, hogy az autós erõsítõnél van ugye egyszer egy (power) része, ami az akksi +ra megy rá, van egy földelése, amit fogalmam sincs hogy hova kellene kötnöm, meg van egy olyan hogy (remote) amit a fejegységre kell kötni, hogy érzékelje h be van kapcsolva. utóbbi kettõt nem tudom hova kössem. Ötlet? Köszi.
Én a földet a mínuszra tettem az akksin a remote nem volt bekötve sehová, mert azt nem biztos de azt a magnóhoz kellene elvileg kötni
Nem tudom aktuális-e még de a remote a +12V-hoz kell közni, át is lehet hidalni ha nem akarsz kapcsolót rá.

Úgy érzem, hogy szeret a barátom, de ha valaki megkérdezi tőle hogy van-e barátnője akkor mindig azt mondja, hogy nincs. Ennyire szégyell? Vagy miért lehet ez?

Legjobb válasz: 1-es: Lényegtelen, hogy ki elõtt mondja ezt, ha közben van barátnõje. Ezzel csak úgy csinál, mintha nem lenne, tehát szégyelli vagy nem gondolja vele komolyan.

1-es: Lényegtelen, hogy ki elõtt mondja ezt, ha közben van barátnõje. Ezzel csak úgy csinál, mintha nem lenne, tehát szégyelli vagy nem gondolja vele komolyan.
3-as, arra gondoltam, hogy ha egy lánynak mondja, hogy nincs barátnõje, azt azért teheti, mert esetleg akar valamit attól a lánytól a jövõben. Ha pedig pasinak mondja, akkor vagy játssza az eszét vagy tényleg szégyelli a kérdezõt... :-/
Akkor mondja ezt, ha nõ vagy ha férfi kérdezi tõle, hogy van-e barátnõje? Mert nem mindegy... :)
Lehetséges, hogy egyoldalú az érzésed. De az is elõfordulhat, hogy kevés vagy neki és kifelé kacsingat a veled való kapcsolatból.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!
teljesen mindegy kinek mondja, nem gondolja komolyan tévedsz nem szeret, sajnálom N
Sajnálom, de nem szeret téged. Ha szeretne, akkor nem hazudna errõl. Az egy dolog, hogy nem úgy mutatkozik be, hogy xy vagyok, van barátnõm, na de ha rákérdeznek és letagadja az gáz.

HA nem találkoztam vele, nem érintkeztünk kisebb az esélye, hogy a többi munkatársamon keresztül elkaphattam, ugye? Illetve hogy ha közösültem a barátommal, vagy a családom közelében vagyok betegek lehetnek e? Lehet valaki ímmunis erre a betegségre?

A munkahelyemen egy férfi Hepatitis A-s lett. Tegnap vettek vért azoktól akik nem érintkeztek vele, és azok véd?oltást kaptak akik érintkeztek. kb 3 nap múlva derül ki , hogy kell e nekem oltás. Azért félek kicsit, mert ? a mosogatós srác, és ? nyúlkál az edényekhez, vagy ha bármi máshoz hozzá nyúlt, ahhoz én is hozzányúlhattam.

Szoronngásaim vannak félelemérzet, van ugy h egyszeru helyzetektol feszult vagyok, magas pulzus, elont a víz. A barátnom pszichologust ajánl, van valakinek tapasztalata e téren? Normális válaszokat ha lehet.

Legjobb válasz: Keress egy orvost. Nem eszeveszett nagy probléma ez, mármint nem kell tõle megijedni, sok embernek vannak szorongásos tünetei. Menj el egy pszichiáterhez, segíteni fog.

Keress egy orvost. Nem eszeveszett nagy probléma ez, mármint nem kell tõle megijedni, sok embernek vannak szorongásos tünetei. Menj el egy pszichiáterhez, segíteni fog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!