Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e részmunkaidős, munkaviszonyom a nappali tagozatos, (1 db)

Lehet-e részmunkaidős, bejelentett munkaviszonyom a nappali tagozatos, első diplomás, államilag finanszírozott egyetemi jogviszonyom mellett?

és ha igen, hogyan kell az adóbevallást készítenem? (a munkaviszonyom 3 hónap próbaid? után megsz?nt, az egyetemi ugyanúgy maradt)

Legjobb válasz: Szia! Természetesen lehet, sõt akár teljes munkaidõs is lehetne, csak nem igazán tudnál a tanulásra koncentrálni. A bevallást ugyanúgy kell elkészítened, ahogyan másnak, május 20-ig kell benyújtani a 0753-as számú szja bevallást, amiben feltünteted a megszerzett jövedelmet és ha volt akkor az ösztöndíjadat is, persze azután nem kell adóznod, mert az adóterhet nem viselõ járandóság és valószínûleg a jövedelmed után sem, mert olyan alacsony lesz, hogy jár az adójóváírás, így végülis nem kell majd fizetned, de a bevallást el kell készítened. Az apeh honlapjáról akár le is töltheted a programot és a bevallást, meg van ott útmutató is a kitöltéshez. Beküldeni nem tudod, mert gondolom nincs Ügyfélkapud, de a program segít kitölteni és kinyomtatva is beküldheted postán a lakóhelyed szerinti illetékes adóhatósághoz, errõl szintén az apeh honlapon tájékozódhatsz.

Szia! Természetesen lehet, sõt akár teljes munkaidõs is lehetne, csak nem igazán tudnál a tanulásra koncentrálni. A bevallást ugyanúgy kell elkészítened, ahogyan másnak, május 20-ig kell benyújtani a 0753-as számú szja bevallást, amiben feltünteted a megszerzett jövedelmet és ha volt akkor az ösztöndíjadat is, persze azután nem kell adóznod, mert az adóterhet nem viselõ járandóság és valószínûleg a jövedelmed után sem, mert olyan alacsony lesz, hogy jár az adójóváírás, így végülis nem kell majd fizetned, de a bevallást el kell készítened. Az apeh honlapjáról akár le is töltheted a programot és a bevallást, meg van ott útmutató is a kitöltéshez. Beküldeni nem tudod, mert gondolom nincs Ügyfélkapud, de a program segít kitölteni és kinyomtatva is beküldheted postán a lakóhelyed szerinti illetékes adóhatósághoz, errõl szintén az apeh honlapon tájékozódhatsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor fizetik vissza az adót?

Május 21-én adtam postára az adobevallásomat . Kapok vissza pénzt mikorra várhato?

2

Adóhatóság felméri az ingatlanát, ez mit jelent?

Ma kaptunk egy levelet, hogy az adóhatóság felméri az ingatlanunkat! Vagyis egyik tanyánkat, de nem tudjuk, hogy miért. Mit lehet ilyenkor csinálni, vagy miért kaphattuk ezt a levelet?

Lényegében olyan ingatlanról van szó, ahol nem lakunk, csak dolgozni járunk ki!

3

Annak is kell adóbevallás küldeni akinek nem volt bevétele?

8

Magánszemélyként saját készítésű "kézműves" kisbútorokat árulok az interneten. Van alanyi mentes, magánszemélyes adószámom is. Volna egy külföldi vevőjelölt. Eladhatok neki? Mit kell írnom a számlára? Kell közösségi adószám hozzá?

1

Bonyolult számítás, mennyi táppénzt kellene kapnom?

Kissé bonyolult tudom, de megpróbálom összefoglalni. 2012. novemberben elszakadt a keresztszalagom, de még GYES-en voltam, egészen január 18-ig. Ezután kivettem a szabadságom, ami rendben is volt, onnan táppénz. Bruttó fizetésem 245.000 HUF. Márciusban műtöttek, és áprilisban már végig táppénzen voltam, sem kórházban, sem betegszabin, tiszta táppénz. Májusban ugyanez, mégis csak 59.000 HUF fizetést kaptam, pedig mindkét alkalommal az összes táppénzes papírt leadtam időre (le is másoltam őket) Ezt keveslem. Valaki ki tudná nekem számolni, mennyi táppénz járna, mert nekem egy kicsit magas. Ismétlem 2012 január 18-tól Gyes-en vagyok, 2012 január 17-ig TGYÁS (maximum összegen. Július 1-től várnak vissza munkába, és jó lenne korrigálni addig, ha rosszul számoltak el.

Köszönöm előre is!

2

Mi a különbség a személyi jövedelemadó (Szja) és az általános forgalmi adó között (áfa)?

Nagy szépen köszönöm a válaszokat előre is!

5

Mi kell ahhoz, hogy magánszemély kiadjon nyárra egy nyaralót?

Van egy balatonfüredi apartmanunk, amit nyaralónak szoktunk használni, de idén jobban jönne a pénz, szívesen kiadnánk.

Mi ennek a legális módja? Kell ehhez céget alapítani, vagy megoldható magánszemélyként is? Kell hozzá bármilyen engedély? Adózás? Hogyan, mennyit?

Köszönöm szépen.

6

Angliaban elok: Otthonrol kapott penz utan kell adozni?

Zarojelbe megjegyeznem: 5 eve elek idekinn, korulbelul 4 eve kapok benefitet a HMRC-tol majd 3 eve child benefitet es child tax creditet, mivel van egy majd 3 eves gyermekem.
Tulnyomo reszt az en es a parom jovedelme a minimum berezes korul van - jelenleg en 5 oraban dolgozok, de parom annyit tulorazik, hogy kettonk jovedelme egyutt olyan, mintha mind a ketten teljes munkaidoben tulorak nelkul minimalberert dolgozna. 2 evig itthon voltam vele, addig stagnaltunk anyagilag, illetve lassan csokkentunk. Ahogy visszamentem dolgozni, elkezdtunk lassan gyarapodni. Nagyon lassu mertekben gyarapszunk. Gyerekvallalas elott mar megnyitottunk egy CASH ISA-t mind a kettonk reszere, az egyiken 4, masikon 3 ezer volt kabe, amit nem kellett bejelenteni.
Apukam eldontotte, hogy meg eleteben megprobal segiteni, es kiadni az oroksegem nagy reszet. (olyan baja van, hogy barmelyik pillanatban....de akar elhet meg hosszu ideig is) Hazat szeretnenk venni, ezert szeretne segiteni.
Otthon is van megtakaritasunk, itt is volt az a par ezer a szamlan, plusz az ISA-k. Eppen onerobol is bele tudtunk volna vagni. Kabe 1.5 hete utalt a szamlankra 14 ezer fontot. Az erdekelne, hogy ebbol most nekem adoznom kell e.
Mult heten kirandulni voltunk egy hetig. Kozben egy level a HMRC-tol, hogy mult ev majusatol iden majusig kerik a bank statementemet, amit epp a kirandulas alatt egettem el barbaquzas kozben. Csutortokon visszajottunk a kirandulasbol, mert volt egy program, amire a lanyunkat nem akartuk vinni, barataink vigyaztak ra. Ekkor lattam meg a levelet. Masnap elso dolgunk volt bemenni a bankba es atutaltatni a maximalis osszeget az ISA-kra. Ez 5700-at le vett fejenkent, igy mar csak par ezer maradt, plusz az eleve rajta levo.
Az a kerdesem, hogy kell e adoznom ez utan. Meg van egy lehetosegem, amivel esetleg eldughatok meg tobb penzt az adozas elol: van egy lehetoseg, hogy a gyerek szamara nyitok egy megtakaritasi szamlat, csak azt meg nem csinaltuk meg, mert elobb utana akarunk jarni pontosan, hogy azt mi mozgathatjuk e, mennyit lehet berakni egy adoevben, azt jelenteni kell e.
Ami a Cash Isa-n van, azt tudom, hogy nem vagyok koteles bejelenteni a HMRC-nek, irja is a papiron, hogy azt ne szamoljam. Gyerek reszerol 3000-re emlekszem, de nem vagyok benne biztos.
Ha azt is megcsinalom, akkor kerekre eltunik az egesz, mert apukam 14300 fontot utalt at nekunk.
Ez teljesen legalis, ugy ertem betenni a cash isa-ra, mindenki ezt csinalja, hogy minel kevesebbet kelljen adoznia, hulye lennek nem kihasznalni. Csak azt nem tudom, hogy mivel lattak, hogy ott van, igy most kell e majd adoznom utana. Kell?

1

Ha valaki vissza adja a vállalkozását azt az önkormányzatnál is bekel jelenteni?

2

15 éves diákmunka adózás?

Úgy tudom, hogy szülői nyilatkozattal tudok munkát vállalni...de ez biztos? és kell-e utánam adózni? mert egy ismerős fagyizóba dolgoznék, de a tulaj ezekkel nincs tisztába (ahogy én se..) Szóval a lényeg, hogy ha kell, akkor mennyit adózna utánam?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!