Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e látni szemmel a Holdról a (1 db)

Lehet-e látni szabad szemmel a Holdról a kínai nagy falat?

A Hold a Földt?l való átlagos távolsága 385 000 kilométer.

Legjobb válasz: A kínai nagy fal nem látható a világûrbõl. Ez csak egy városi legenda, ami egy 1930-as évekbeli amerikai vicclapból ered.

aztmondják a Holdról is látszik
A kínai nagy fal nem látható a világûrbõl. Ez csak egy városi legenda, ami egy 1930-as évekbeli amerikai vicclapból ered.
Az, hogy a Kínai Nagy Fal szabad szemmel is látható a világûrbõl nyilvánvaló képtelenség. Az egészséges emberi szem felbontó képessége kb. 2 ívperc. Ilyen szög alatt az ûrhajók földfelszíntõl 200-300 km-re lévõ orbitális pályájáról egy kb. 100-150 méter széles csík látható, tehát a Nagy Fal látószöge kb. egy nagyságrenddel marad alatta az emberi szem képességeinek. Még nagyobb butaság, hogy a Nagy Fal a Holdról is látható szabad szemmel. A Hold-Föld átlagos távolságból, az az 384, 400 km-rõl egy 220 km-es szakasz látszik 2′ alatt. Ez az állítás kb. azzal egyenértékû, mintha valaki azt állítaná, hogy õ szabad szemmel látja a tenyerén mászkáló bacilusokat és vírusokat.
Biztos, hogy nem lehet. Nézz meg egy pár képet, amit az apolló legénysége készített a holdon. Tök kicsi rajta a föld, még a kontinenseket se lehet kivenni rajta.
Szerintem se láthato!!!
Nem látható, de a Kõröshegyi völgyhíd bizonyára igen.
A kínai Nagyfal nem látható az ûrbõl. A hossza meglenne hozzá, de túl vékony. Olyan mintha egy méteres nõi hajszálat néznél 20m magasságból. ;) A new yorki szeméttelep viszont látható az ûrbõl, de a Holdról az se.
vannak folyók amik több kilométer szélesek, vagy még nagyobb tavak, amik szintén nem látszódnak. a nagy fal ráadásul teljesen beleolvad színében is formájában is a terepbe. Googlin még ha nagyon rázummolsz is igen keresni kell, hamarabb észreveszel egy autópályát pl.
A kínai nagy fal arról híres, hogy az egyetlen az ûrbõl is látható mesterséges építmény. Aztán hogy mit értenek ûr alatt, a holdról is látható-e, az más kérdés.
http://www.vankepunk.hu/2010/01/a-fold-a-vilagurbol-nezve-57.. nézd meg az utolsó képet és mutasd meg rajta nekem hol van
Hát vegyél egy söprût. vagy tudod olyan imbusz......ami a harry potterbe van. : ) menj fel és nézd meg aztán írd ide:)
Arrol mar hallottam, hogy az urrol lehetlatni.De, hogy a Holdorol?Nemtudom .
Nem hiszem, hogy ilyen távolsából látható
Nem látható
....Én jártam......Zsíííír volt...:)
Hát nem tudom, hogy mennyire lehet hinni Armstrongéknak, és a késõbbi Apolló-legénységeknek, de õk váltig állították, hogy az egyetlen emberi építmény, amit a Holdról észlelni tudtak (nyílván egy hosszú, jellegzetes nyomvonalként hívta fel magára a figyelmet). üdv.: hegedor
Nemrég volt szó róla a Discoveryn, tényleg csak legenda az egész. Még a ISS- rõl sem látszik. Esetleg a Panama csatorna vagy a Hoover-gát.
Nézd meg a google earth programot Én nem láttam, de attól még ott lehet:)
attól függ, milyen távolságból. ha rázoomolsz (pl. google earth), akkor látszik 1.000.000 fényév távolságból zoomolás nélkül valszeg nem..:)
Nem látható. Semmilyen emberalkotta építmény nem látható a világûrbõl. CSak egy legenda.
Marhaság! Akkor az autópályák is látszanának, méretre még szélesebbek is
Nem látható. Más híres építményekel szemben itt a hegységek miatt nem.
nem hiszem h látni!am meg hülyeséget írt az aki azt írta h az autópályát is lehetne látni, de okos, az lapos, nincs olyan magas mint a nagy fal!am meg nem lehet látni
senki sem járt még a Holdon!
persze...!!!!
Nem én írtam, a neten van. Bizonyára mindenki hallotta már a Kínai Nagy Fal kapcsán, hogy ez az egyetlen építmény, amely látszik az ûrbõl. Ez a kijelentés megjelent a Guiness Rekordok Könyvében is. Sõt, ha valaki beírja a keresõbe a Kínai Nagy Fal (Kínai Nagyfal, Kínai nagy fal) kifejezéseket több száz oldalt talál, ahol ez a kijelentést tényként kezelik, sõt, állítólag a kínai tankönyvekben is szerepel. Ez természetesen nem igaz. Nem látni a Nagy Falat az ûrbõl, ugyanis hiába több ezer kilométer hosszú (7240 km), a talapzatánál is mindössze 7-10 méter széles. Ilyen alapon az összes házat látni kellene az ûrbõl.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Japánba mennyi pénzel érdemes elutazni és mennyi időre?

Itt a látványoságok miatt és a lányokért nem utcailányokért.

17

Hera Park 4csillagos hotel Side-en. Volt már valaki? Személyes tapasztalatokra lennék kivácsi.

0

Dubai -ban mennyire lehet elhelyezkedni?

Sziasztok, informatikai szakmával mennyire lehet elhelyezkedni kint Dubai -ban? És ha már eltudtam helyezkedni, akkor mennyit keresnék?

4

Thaiföldre szeretnék utazni, van kb 1 évre elegendő kp-m, mit tanácsoltok melyik részre menjek?

-Mennyiből jönne ki kb. 1 év?
-Egy 1 szobás lakást szeretnék bérelni(internettel)
-esetleg valami jó tanács,munkalehetőség milyen kint, az emberek milyenek, az árak milyenek, angollal hogy lehet kint boldogulni...

6

Hogyan tudok a legolcsóbban eljutni Szingapúrba?

Idén szeretnék pár napot eltölteni az országban. Mindegy, hogy az év mely időszakában, hogy mennyire bonyolult és hosszan tart kijutni, a legolcsóbb lehetőséget szeretném megtalálni. A repjegyárakat természetesen már végignéztem, így ha van, olyan infóra lennék kíváncsi, amit nem lehet vagy nehéz egy egyszerű Google-kereséssel megtalálni.

4

1 évig 'turista' Dél-Koreában? Mire számíthatok?

Oda meg vissza vagyok az országért, egyszerűen imádom. Szeretnék oda költözni, ha csak egy évre is. Hallottam, hogy külföldiként nem könnyű és nem fogadnak be igazán, így huzamosabb ideig ott élni nem tudnék.
Nem most mennék ki, még nincs meg az az anyagi háttér, de 2-3 éven belül meglenne. Addig is érdeklődöm, hogy mire számíthatok?
Milyenek az emberek? Férfiak és nők hozzáállása a külföldi nőkhöz. Ételek, szórakozás. Ilyesmik érdekelnének.
Angolul középszinten beszélek, koreaiul semmit. Érdemes lenne addig koreaiul tanulnom, vagy nem szükséges, boldogulok és majd megtanulom ott?
Kiköltözni érdemes, lehetséges huzamosabb időre, vagy már az 1 év is sok?
Terveim szerint nyáron kimennék egy hétre 'feltérképezni' a dolgokat.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat, privátban is szívesen fogadok bármit!
17L

8

Mi a véleménzetek izraelöl? Májusban 2 hetet töltenénk ott a családdal.

17

Milyen vízummal lehet eltölteni Thaiföldön 2 évet? Milyen alternatívák vannak?

"Motort is szeretnék venni!"

2

Most fogok először repülővel utazni és sehol nem találtam arra információt, hogy a 20 vagy 25 kg poggyász mellé még akézipoggyász, ami max 5kg, külön vihetem-e a laptomomat táskában vagy esetleg bele kell tennem a kézibe?

El Al-al utazom

4

Menyibe kerül a vízum Magyarországról Kínába?

Shanghaiba megyek.Köszi a válaszokat előre is.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!