Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e látni szemmel a Holdról a (1 db)

Lehet-e látni szabad szemmel a Holdról a kínai nagy falat?

A Hold a Földt?l való átlagos távolsága 385 000 kilométer.

Legjobb válasz: A kínai nagy fal nem látható a világûrbõl. Ez csak egy városi legenda, ami egy 1930-as évekbeli amerikai vicclapból ered.

aztmondják a Holdról is látszik
A kínai nagy fal nem látható a világûrbõl. Ez csak egy városi legenda, ami egy 1930-as évekbeli amerikai vicclapból ered.
Az, hogy a Kínai Nagy Fal szabad szemmel is látható a világûrbõl nyilvánvaló képtelenség. Az egészséges emberi szem felbontó képessége kb. 2 ívperc. Ilyen szög alatt az ûrhajók földfelszíntõl 200-300 km-re lévõ orbitális pályájáról egy kb. 100-150 méter széles csík látható, tehát a Nagy Fal látószöge kb. egy nagyságrenddel marad alatta az emberi szem képességeinek. Még nagyobb butaság, hogy a Nagy Fal a Holdról is látható szabad szemmel. A Hold-Föld átlagos távolságból, az az 384, 400 km-rõl egy 220 km-es szakasz látszik 2′ alatt. Ez az állítás kb. azzal egyenértékû, mintha valaki azt állítaná, hogy õ szabad szemmel látja a tenyerén mászkáló bacilusokat és vírusokat.
Biztos, hogy nem lehet. Nézz meg egy pár képet, amit az apolló legénysége készített a holdon. Tök kicsi rajta a föld, még a kontinenseket se lehet kivenni rajta.
Szerintem se láthato!!!
Nem látható, de a Kõröshegyi völgyhíd bizonyára igen.
A kínai Nagyfal nem látható az ûrbõl. A hossza meglenne hozzá, de túl vékony. Olyan mintha egy méteres nõi hajszálat néznél 20m magasságból. ;) A new yorki szeméttelep viszont látható az ûrbõl, de a Holdról az se.
vannak folyók amik több kilométer szélesek, vagy még nagyobb tavak, amik szintén nem látszódnak. a nagy fal ráadásul teljesen beleolvad színében is formájában is a terepbe. Googlin még ha nagyon rázummolsz is igen keresni kell, hamarabb észreveszel egy autópályát pl.
A kínai nagy fal arról híres, hogy az egyetlen az ûrbõl is látható mesterséges építmény. Aztán hogy mit értenek ûr alatt, a holdról is látható-e, az más kérdés.
http://www.vankepunk.hu/2010/01/a-fold-a-vilagurbol-nezve-57.. nézd meg az utolsó képet és mutasd meg rajta nekem hol van
Hát vegyél egy söprût. vagy tudod olyan imbusz......ami a harry potterbe van. : ) menj fel és nézd meg aztán írd ide:)
Arrol mar hallottam, hogy az urrol lehetlatni.De, hogy a Holdorol?Nemtudom .
Nem hiszem, hogy ilyen távolsából látható
Nem látható
....Én jártam......Zsíííír volt...:)
Hát nem tudom, hogy mennyire lehet hinni Armstrongéknak, és a késõbbi Apolló-legénységeknek, de õk váltig állították, hogy az egyetlen emberi építmény, amit a Holdról észlelni tudtak (nyílván egy hosszú, jellegzetes nyomvonalként hívta fel magára a figyelmet). üdv.: hegedor
Nemrég volt szó róla a Discoveryn, tényleg csak legenda az egész. Még a ISS- rõl sem látszik. Esetleg a Panama csatorna vagy a Hoover-gát.
Nézd meg a google earth programot Én nem láttam, de attól még ott lehet:)
attól függ, milyen távolságból. ha rázoomolsz (pl. google earth), akkor látszik 1.000.000 fényév távolságból zoomolás nélkül valszeg nem..:)
Nem látható. Semmilyen emberalkotta építmény nem látható a világûrbõl. CSak egy legenda.
Marhaság! Akkor az autópályák is látszanának, méretre még szélesebbek is
Nem látható. Más híres építményekel szemben itt a hegységek miatt nem.
nem hiszem h látni!am meg hülyeséget írt az aki azt írta h az autópályát is lehetne látni, de okos, az lapos, nincs olyan magas mint a nagy fal!am meg nem lehet látni
senki sem járt még a Holdon!
persze...!!!!
Nem én írtam, a neten van. Bizonyára mindenki hallotta már a Kínai Nagy Fal kapcsán, hogy ez az egyetlen építmény, amely látszik az ûrbõl. Ez a kijelentés megjelent a Guiness Rekordok Könyvében is. Sõt, ha valaki beírja a keresõbe a Kínai Nagy Fal (Kínai Nagyfal, Kínai nagy fal) kifejezéseket több száz oldalt talál, ahol ez a kijelentést tényként kezelik, sõt, állítólag a kínai tankönyvekben is szerepel. Ez természetesen nem igaz. Nem látni a Nagy Falat az ûrbõl, ugyanis hiába több ezer kilométer hosszú (7240 km), a talapzatánál is mindössze 7-10 méter széles. Ilyen alapon az összes házat látni kellene az ûrbõl.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ryanair-nek lesz járata Isztambulba?

aki tudja légyszi segitsen! Wizz Air már nem megy oda...:S

4

Miért nem indit a Wizz Air Budapeströl Isztambulba járatot?

még tavaly Wizz Air-rel utaztunk Isztambulba,de idén már nincs járat. esetleg nem tudtok valami nem drága légitársaságot akinek van járata Isztambulba? mert a Wizz Air-rel kb.20ezer ft volt,más légitársaságokkal 60ezer :S

0

Megérné letelepedni Kínában?

Milyen papírok kellenek?Mennyiből lehetne elkezdeni az ottani életet?
Vagy egyátalán érdemes e ott letelepedni?
Chengdou környékén?

9

Dolgozott már valaki Katar fővárosában, Dohában? Én most készülök egy ügynökségen keresztül. Õrültség?

3

Mennyire nehéz a koreai nyelv?

Mennyi időbe kerül megtanulni, és mennyire nehéz?
Magyaroknak is lehet dél-koerában érvényesülni? (szöul)

9

Lehetséges ez a jövő?

Nagyon megszerettem Szöult,ami Dél-Koreaában van.Nagyon nagy álmom,hogy ott élhessek,és tisztában vagyok azzal,hogy ehhez tudni kéne koreaiul.Mégcsak most fogok középsuliba menni,és eddig németet tanultam.Azt is tudom,hogy némettel nem mennék szinte semmire sem ott,de nagyon úgylátszik,hogy angolt is fogok tanulni.De mindenféleképpen szeretnék megtanulni koreaiul.Sajnos az anyagi helyzetünk nem megfelelő nyelvtanárhoz.Azt szeretném kérni,hogy írjatok nekem lehetőségeket,egyetemeket vagy ilyesmi,ahol esetleg hozzákezdhetek az álmom megvalósításához.Úgy értem,úgy írjátok le,ahogy ti tennétek ezt meg.Bármi javaslatot szívesen várok,ami egy kicsit is segíthet.Előre is köszi minden ötletet.

12

Mit váltsák Törökországra: eruro, dollar, lira?

(lira olcsóbb de több kell belőle)

2 hétre mennék

6

Mennyibe kerülne az egész?

Japánba akarnék kimenni nyáron és számolgatok. Kb. 1 hónapra szeretnék kimenni. Mennyibe kerülne, mindennel?? (rep.jegy, szállás...stb.) Előre is köszönöm.

5

Mit tudtok Marmarisról?

Néhány éve nézegetem a törökországi nyaralási lehetőségeket, korábban Marmaris tűnt leginkább szimpatikusnak. Mostanában viszont egyetlen utazási irodát sem találok, amelyik oda szervezne utakat. Mi lehet az oka???

6

Utazik valaki sokat az Emirates-el?

Üdv!

Gyermekemmel utaznék Sri Lankára Colombóba áprilisban.
Az Emirates légitársasággal mennénk Bécsből, ahol idáig az átlag repülőjegyár fejenként 200.000ft volt, viszont most 160.000ért van az oldalukon, ha ott foglalom le. Olyan embereket kérdeznék, akik sokat utaznak, vagy esetleg az Emirates-el szoktak repülni, hogy ennél még fog-e lejjebb menni az ár, vagy most le kellene csapni rá. Esetleg más megosztott menetben olcsóbban ki lehet-e hozni a repjegyet. Árpilis 6-14ig , esetleg 15-ig időszak érdekel kizárólag.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!