Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e látni szemmel a Holdról (1 db)

Lehet-e látni szabad szemmel a Holdról a kínai nagy falat?

A Hold a Földt?l való átlagos távolsága 385 000 kilométer.

Legjobb válasz: A kínai nagy fal nem látható a világûrbõl. Ez csak egy városi legenda, ami egy 1930-as évekbeli amerikai vicclapból ered.

aztmondják a Holdról is látszik
A kínai nagy fal nem látható a világûrbõl. Ez csak egy városi legenda, ami egy 1930-as évekbeli amerikai vicclapból ered.
Az, hogy a Kínai Nagy Fal szabad szemmel is látható a világûrbõl nyilvánvaló képtelenség. Az egészséges emberi szem felbontó képessége kb. 2 ívperc. Ilyen szög alatt az ûrhajók földfelszíntõl 200-300 km-re lévõ orbitális pályájáról egy kb. 100-150 méter széles csík látható, tehát a Nagy Fal látószöge kb. egy nagyságrenddel marad alatta az emberi szem képességeinek. Még nagyobb butaság, hogy a Nagy Fal a Holdról is látható szabad szemmel. A Hold-Föld átlagos távolságból, az az 384, 400 km-rõl egy 220 km-es szakasz látszik 2′ alatt. Ez az állítás kb. azzal egyenértékû, mintha valaki azt állítaná, hogy õ szabad szemmel látja a tenyerén mászkáló bacilusokat és vírusokat.
Biztos, hogy nem lehet. Nézz meg egy pár képet, amit az apolló legénysége készített a holdon. Tök kicsi rajta a föld, még a kontinenseket se lehet kivenni rajta.
Szerintem se láthato!!!
Nem látható, de a Kõröshegyi völgyhíd bizonyára igen.
A kínai Nagyfal nem látható az ûrbõl. A hossza meglenne hozzá, de túl vékony. Olyan mintha egy méteres nõi hajszálat néznél 20m magasságból. ;) A new yorki szeméttelep viszont látható az ûrbõl, de a Holdról az se.
vannak folyók amik több kilométer szélesek, vagy még nagyobb tavak, amik szintén nem látszódnak. a nagy fal ráadásul teljesen beleolvad színében is formájában is a terepbe. Googlin még ha nagyon rázummolsz is igen keresni kell, hamarabb észreveszel egy autópályát pl.
A kínai nagy fal arról híres, hogy az egyetlen az ûrbõl is látható mesterséges építmény. Aztán hogy mit értenek ûr alatt, a holdról is látható-e, az más kérdés.
http://www.vankepunk.hu/2010/01/a-fold-a-vilagurbol-nezve-57.. nézd meg az utolsó képet és mutasd meg rajta nekem hol van
Hát vegyél egy söprût. vagy tudod olyan imbusz......ami a harry potterbe van. : ) menj fel és nézd meg aztán írd ide:)
Arrol mar hallottam, hogy az urrol lehetlatni.De, hogy a Holdorol?Nemtudom .
Nem hiszem, hogy ilyen távolsából látható
Nem látható
....Én jártam......Zsíííír volt...:)
Hát nem tudom, hogy mennyire lehet hinni Armstrongéknak, és a késõbbi Apolló-legénységeknek, de õk váltig állították, hogy az egyetlen emberi építmény, amit a Holdról észlelni tudtak (nyílván egy hosszú, jellegzetes nyomvonalként hívta fel magára a figyelmet). üdv.: hegedor
Nemrég volt szó róla a Discoveryn, tényleg csak legenda az egész. Még a ISS- rõl sem látszik. Esetleg a Panama csatorna vagy a Hoover-gát.
Nézd meg a google earth programot Én nem láttam, de attól még ott lehet:)
attól függ, milyen távolságból. ha rázoomolsz (pl. google earth), akkor látszik 1.000.000 fényév távolságból zoomolás nélkül valszeg nem..:)
Nem látható. Semmilyen emberalkotta építmény nem látható a világûrbõl. CSak egy legenda.
Marhaság! Akkor az autópályák is látszanának, méretre még szélesebbek is
Nem látható. Más híres építményekel szemben itt a hegységek miatt nem.
nem hiszem h látni!am meg hülyeséget írt az aki azt írta h az autópályát is lehetne látni, de okos, az lapos, nincs olyan magas mint a nagy fal!am meg nem lehet látni
senki sem járt még a Holdon!
persze...!!!!
Nem én írtam, a neten van. Bizonyára mindenki hallotta már a Kínai Nagy Fal kapcsán, hogy ez az egyetlen építmény, amely látszik az ûrbõl. Ez a kijelentés megjelent a Guiness Rekordok Könyvében is. Sõt, ha valaki beírja a keresõbe a Kínai Nagy Fal (Kínai Nagyfal, Kínai nagy fal) kifejezéseket több száz oldalt talál, ahol ez a kijelentést tényként kezelik, sõt, állítólag a kínai tankönyvekben is szerepel. Ez természetesen nem igaz. Nem látni a Nagy Falat az ûrbõl, ugyanis hiába több ezer kilométer hosszú (7240 km), a talapzatánál is mindössze 7-10 méter széles. Ilyen alapon az összes házat látni kellene az ûrbõl.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Török országba 3csillagos hotelba, konkrétan SIDE-be a hotel YESILOZ-ba mennénk. Tapasztalatok, a hotelról, vagy úgy általában Török országról és a 3csillagos hotelekről?

2

Grúziába Törökországból tömegközlekedéssel melyik határátkelőt javasoljátok?

Tervezek egy körutazást Belgrád-Szófia-Isztambul-Ankara-Tbiliszi és vissza útvonalon, de a török és grúz határállomásokról nem találok megfelelő információkat.

1

Melyek a legkevésbé költséges nemzetközi önkéntesküldő programok ázsiai célterülettel?

Természetesen egy magyar állampolgár számára elérhető programokra vagyok kíváncsi. Szeretnék távoli vidékek lakóinak segíteni, megismerni a kultúrájukat stb. úgy, hogy ne kerüljön egy vagyonba. Jó lenne, ha csak ismert, megbízható programokat mondanátok.

2

Mi a véleményetek Ázsiáról?

7

Kusadasin belül Hand of Peace nevezetű szobrot hol találhatom meg?

A nyáron Kusadasiba megyünk és képen láttam ezt a hihetetlen alkotást, de nem tudok rájönni, hol keressük majd. Valaki?

1

Shanghaiba milyen az élet színvonal?

Megyek ki modellkedni és az érdekelne,hogy ott,kint milyen árak vannak az itthoniakhoz képest.(ruha,étel,ital,szórakozás)
Köszönöm a válaszokat előre!!!

7

Hol helyezkedjek majd el? Japán vagy Korea?

Szeretnék elhelyezkedni Japánban vagy Koreában. Japánban a kultúra és a nyelv fogott meg. Koreáról keveset tudok, de nagyon tetszik a nyelv és ahogy olvasgatok utána elég fejlett országról van szó. Programtervező informatikusnak készülök és játékokat szeretnék programozni.. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a munkával hol éri meg jobban, Koreában vagy Japánban letelepedni?

Előre is köszi a választ :)

10

Egyhetes szöuli nyaralás 2 főre kb mennyibe kerülne?

fő kérdés:
-repjegy
-szállás

7

Hong Kongba utaznék, hol érdemes olcsó repülőjegyet nézni?

A pelikánon 1 nap 8 óra szerű roppant kellemetlen utazásokat hirdettek meg 3 átszállással amikor rákerestem. A repjegy.hu-n pedig "csak" 22 órás az út, de a legolcsóbb a 760 ezer forintos túrista jegy egy személyre. A wizzairnél csak Európát láttam megjelölhető úticélnak. Nem szoktam repülni, nem tudom milyen honlapokon vannak a normális ajánlatok.

2

Járt már valaki Kurdisztánban, Erbilben?

Közeli ismerősöm készül Erbilbe dolgozni, szeretnénk pár hétköznapi kérdésünkre választ kapni.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!