Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e egyszerre és (70 db)

Lehet-e egyszerre tömeget növelni és fogyni? Úgy értem, h tudom-e egyszerre za izamimat is növelni és mellette fogyni?

Legjobb válasz: Kezdõknél az elsõ 1-2 hónapban megfigyelhetõ, hogy az addig inaktív izmok nagyobb mennyiségû glikogént kezdenek tárolni, ami vizet is megköt, ezért az izmok térfogata növekszik. (férfiaknál 3-4 kg +). Ha megfelelõ az étrend, akkor e mellett heti 0,5-1 kg. zsírvesztés is lehetséges, amit a mérleg nyilván nem fog kimutatni, mert a kettõ kiegyenlíti egymást. (túlsúlyos egyéneknél lehetséges a súlycsökkenés + izmosodás is, de inkább nõknél szokott elõfordulni, akik lassabban és kevesebb izmot tudnak növelni)

Kezdõknél az elsõ 1-2 hónapban megfigyelhetõ, hogy az addig inaktív izmok nagyobb mennyiségû glikogént kezdenek tárolni, ami vizet is megköt, ezért az izmok térfogata növekszik. (férfiaknál 3-4 kg +). Ha megfelelõ az étrend, akkor e mellett heti 0, 5-1 kg. zsírvesztés is lehetséges, amit a mérleg nyilván nem fog kimutatni, mert a kettõ kiegyenlíti egymást. (túlsúlyos egyéneknél lehetséges a súlycsökkenés + izmosodás is, de inkább nõknél szokott elõfordulni, akik lassabban és kevesebb izmot tudnak növelni)
a-a
ezt úgy gondoltad hogy telefonozás közben lehet-e mind kettõt? mivel Mobiltelefonok kategória :)
Ha egesz nap csak telefonalsz meghizol, de ha sulyzokent akarod hasznalni, akkor ericcson gh 198-as telo javasolt, mert az egy féltégla.
tömeget növelni hogy lehetne ha közben tömeget csökkentesz?... Izmot építeni és zsírt veszteni talán a legelején nagyon kezdõként nagyon kis mértékig lehet. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem lehet.

Lehet-e egyszerre köbszám n+2 és n^2 + n + 1 ha n nemnegatív egész szám?

Legjobb válasz: Ha mindkettõ egyszerre lenne köbszám akkor a szorzatuk is köbszám lenne. (n+2)(n²+n+1) = n³+3n²+3n+2=(n+1)³ + 1 ami soha nem lehet köb szám, vagyis a két szám egyszerre nem lehet köb.

Ha mindkettõ egyszerre lenne köbszám akkor a szorzatuk is köbszám lenne. (n+2)(n²+n+1) = n³+3n²+3n+2=(n+1)³ + 1 ami soha nem lehet köb szám, vagyis a két szám egyszerre nem lehet köb.
Még egy megjegyzés. Ami itt a megoldásomban volt az egy tipikus elemi matekes sunnyogás, vannak professzorok akik imádnak ilyen zh feladatokat adni elemi matekból is meg számelmeletbõl is. Van egy P tulajdonság ami öröklõdik szorzatra: Ha n is és m is P tulajdonságú, akkor nm is (néha kicsit macerásabb, mert nem a szorzatra örklõdik, hanem mondjuk a legkisebb közös többszörösre) Na és az a kérdés lehet-e két különbözõ kifejezés egyszerre P tulajdonságú. Ilyenkor mindíg érdemes elõször megnézni a szorzatot, hogy a szorzat mikor nem P tulajdonságú, és azokkal az esetekkel nem kell foglalkoznod a továbbiakban. Itt most szerencsénk volt, egyszerre minden számot ki tudtunk zárni.
nem
Próbáld mi találni, hogy n=0, 1, 2, 3, 4... esetén a szomszédok között mennyi a különbség, és nézd meg, lehet-e két köbszám között ekkora különbség. Ez csak egy tipp, máshogy is el lehet indulni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.

Lehet e ápolásit, és gyest kapni egyszerre?

Elvennék e az ápolásit, ha gyest is kapnék?

Legjobb válasz: Nem lehet egyszerre, igy igen, elveszik az ápolásit, ha gyesen akarsz lenni.

Nem lehet egyszerre, igy igen, elveszik az ápolásit, ha gyesen akarsz lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
A kérdező hozzászólása: és lehetne e ugy, hogy én kapnám az ápolásit az anyósomra, a férjem napi 8 órában dolgozik, és az anyós kapná a gyerekre a gyest?
Hat ezt nem gondolod komolyan, ugye? Ápolásit azert kaphat valaki, mert akire kapja, nem képes ellátni önmagát. Gondolod, hogy egy ilyen embernek meg ítélnek a gyest, mondván hogy majd ellátja a gyereket? Nem. Egyebkent is csak a gyerek betöltött egy eves kora utan mehetne gyesre a nagyszülõ.
A kérdező hozzászólása: igen ezt én is így gondoltam de nem voltam biztos benne?
Nálad valamelyik szulo esetleg nem jöhet szóba? De egy eves korig mindenképp csak egyet tudsz igénybevenni....
A kérdező hozzászólása: anyukám van csak sajna, de õ is beteg és nyugdíjas nem hiszem hogy õ igényelhetné a gyest és úgy tudom hogy egy házban kellene lakni, vagy ugyanazon a címen és õ elég messze lakik. de azért köszönöm szépen a választ még utánanézek.

Lehet-e egyszer gyógyitani az Autizmust és az Asperger Szindrómát akkár agyműtéttel is?

Olyan jó lenne ha ez lehetséges lenne ha lehetne gyógyitani pár év múlva nem várném meg az id?s koromat ha addig feltalálnál ezt.

Legjobb válasz: Igen, lehet. Egyszer. Majd.

Igen, lehet. Egyszer. Majd.
Ajánlok neked egy könyvet, ha szeretsz olvasni... Virágot Algernonnak. Csak eszembe jutott.
a aszperger szindroma az autizmus egyik valtozata. nem lehet gyogyitani ha nem tudjak mitol van.
Tudtommal akkor se gyógyítható - egyenlõre -, ha tudják, hogy mitõl van. Marad az önmagad elfogadása. Ne akarj olyan lenni, mint az átlag, ha úgy se tudsz. Gondold végig, miben vagy jó, és azzal kezdj valamit. A kapcsolatok kialakítása, az érzelmek megértése, megismerése valamilyen szinten tanulható. Találj ki valamit, amitõl megnyugodsz, ha dühösnek vagy frusztráltnak érzed magad.
Az jutott eszembe, amit Temple Gradin mondott: "ha valahogyan meg lehetne szüntetni az autizmust, a Szilikon-völgyet bezárhatnák". Az Aspikra szüksége van a világnak. Annyira MÁS az agyatok, én naponta rácsodálkozom, számomra zseniális! (A lányom Aspergeres.) Nekem õ egy Csoda! És vannak tréningek, amik segíthetnek. Tudom, hogy nehéz, illetve inkább csak sejtem... de azért azt tudd, hogy a nem Aspiknak is vannak hasonló problémáik, nem csak ezen múlik! Nagyon sok minden tanulható ám! Szerintem járj el valamilyen tréningre, Aspi-klubba, ahol segíteni tudnak ezeknek a problémáknak az áthidalásában. Egyébként szeptemberben nem fog jelenni egy könyv ebben a témában, nagyon dicsérik már elõre a hozzáértõk (most fordítják).
Ne akarj más lenni. Én is csodálom a 4 éves fiamat, Asperger szindrómás, de nagyon okos! Nem Ti vagytok a hülyék, hanem a társadalom, azok az emberek, akik elfogadás helyett kiközösítenek Titeket. Ne aggódj, sok ember mégis elfogad Titeket. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, és ne foglalkozz másokkal.
T. kérdezõ A diétával jól karban lehet tartani az autizmust tudomásom szerint az anya szervezetében fel halmozódott fém higany okozza meg a védõ oltások /ezen még vitatkoznak/fontos a gabonafélék böl készült ételek mellõzése de az iterneten meg nézheted mit nem szabad enni mert gabona fehérje morfint termel és ez okozza a "bajt" sok sikert üdv
"fel halmozódott fém higany okozza meg a védõ oltások /ezen még vitatkoznak/" Ja, vitatkoznak, akik nem veszik tudomásul, hogy semmi sem támasztja alá.
A védõoltások hatását már megcáfolták - ráadásul nagyon sok auti már az oltás elõtt is mutat tüneteket, tehát nem lehet ráfogni. Aki pedig diétát "erõltet" autikra, az semmit nem tud róluk, nagyon sokan ANNYIRA válogatósak, hogy bármilyen diéta mellett sokan közülük úgy nagyjából éhenhalnának... Komolyan, néha annak örülünk, ha egyáltalán megesznek valamit (ez mondjuk azokra vonatkozik, akiknek az ízlelése-szaglása hiperérzékeny, de azért vannak jópáran).

Lehet-e egyszerre tölteni egy eszközt és mobilnetet is használni?

Adott egy tablet,melynek mikroUSB bemenete van.Arra lenne dugva egy USB elosztó.Ha az elosztó egyik bemenetébe a töltõt, a másikba pedig a mobilnet stickjét dugnám,akkor lenne net a tableten és töltené is azt?

Legjobb válasz: 1. Adj tápot az USB elosztónak 2. Az egyik szabad portra kösd a tableted (el kell kezdjen töltõdni) 3. Egy másikra az USB stick-et 4. Próbáld ki van-e net-ed A megtápolt USB elosztóba ne dugj töltõt, mert esetleg füstölni fog.

1. Adj tápot az USB elosztónak 2. Az egyik szabad portra kösd a tableted (el kell kezdjen töltõdni) 3. Egy másikra az USB stick-et 4. Próbáld ki van-e net-ed A megtápolt USB elosztóba ne dugj töltõt, mert esetleg füstölni fog.

Lehet e egyszerre emelt és középszintű érettségit tenni ugyanabból?

Legjobb válasz: Nem lehet, mivel egyazon idõpontban vannak. (legalábbis az írásbelik) Azt megteheted, hogy elõrehozottan érettségizel középszinten és rendes érettségi idejében szintemelõzöl.

Nem lehet, mivel egyazon idõpontban vannak. (legalábbis az írásbelik) Azt megteheted, hogy elõrehozottan érettségizel középszinten és rendes érettségi idejében szintemelõzöl.
Egy azon napon van az írásbeli így nem.
nem. de nincs is semmi értelme.

6 hetes babának lehet-e egyszerre adni Espumisant és BioGaia Babyt?

Espumisanról szeretnénk áttérni BioGaia cseppre. Mivel a BioGaia cseppnek csak 6-7 nap után van hatása, addig lehet-e adni az Espumisant is?

Legjobb válasz: Az espumisan lehet egyálltalán adni egy 6 hetesnek? Mi a sax-implexet használjuk de ezt csak 2 hós kora után lehetett adni neki. A kettõ egyébként ugyanaz.

Az espumisan lehet egyálltalán adni egy 6 hetesnek? Mi a sax-implexet használjuk de ezt csak 2 hós kora után lehetett adni neki. A kettõ egyébként ugyanaz.
Lehet együtt adni! Nekünk borzalmasan hasfájós volt a fiunk. :-/ Csak a biogaia segített. Igaz hogy egy üveg 2 hétig tartott, de megérte. ;-)
Én adtam espumisant és biogaia cseppet egyszerre semmi baja nem lett, de jobb sem lett. Aztán adtam infacolt, aztán gripe watert, de legjobban az vált be ha melegítettem a pocakját, meg a türelem, hogy egyszer elmúlik.
Lehet.

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Vitagyn-C krémet, és a Cikatridina kúpot lehet-e egyszerre, vagy naponként cserélve használni. 65 éves vagyok és egy csúnya fertőzésen, bakteriális és sarjadó gomba, kezelésen vagyok túl. Kaptam utána helyre

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Vitagyn-C krémet, és a Cikatridina kúpot lehet-e egyszerre, vagy naponként cserélve használni. 65 éves vagyok és egy csúnya fertőzésen, bakteriális és sarjadó gomba, kezelésen vagyok túl. Kaptam utána helyreállításként hüvelykúpot, amit 6 nap alatt el is használtam, de visszatértek a panaszaim. Akkor találtam rá erre a fórumra, és csodákat írhatok a Vitagyn-C-ről. Elmúlt a panaszom, de mivel idős vagyok már és az én orvosom is említést tett a Cikatridina gyógyszerről, mint az Ovestin kiváltójáról, alkalmaznám, de nem merem abbahagyni a Vitagyn-C-t még egy darabig. A hátam miatt ugyanis járnom kell úszni, és sajnos a nyáron ott szedtem össze a fertőzéseket. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel Eszter.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Semmi akadálya a Vitagyn C krém és a Cikatridina kúp együttes alkalmazásának, ám tanácsos eltérő napszakban felhelyezni a készítményeket. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Semmi akadálya a Vitagyn C krém és a Cikatridina kúp együttes alkalmazásának, ám tanácsos eltérő napszakban felhelyezni a készítményeket. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Vitagyn-C krémet, és a Cikatridina kúpot lehet-e egyszerre, vagy naponként cserélve használni. 65 éves vagyok és egy csúnya fertőzésen, bakteriális és sarjadó gomba, kezelésen vagyok túl. Kaptam utána helyre

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Vitagyn-C krémet, és a Cikatridina kúpot lehet-e egyszerre, vagy naponként cserélve használni. 65 éves vagyok és egy csúnya fertőzésen, bakteriális és sarjadó gomba, kezelésen vagyok túl. Kaptam utána helyreállításként hüvelykúpot, amit 6 nap alatt el is használtam, de visszatértek a panaszaim. Akkor találtam rá erre a fórumra, és csodákat írhatok a Vitagyn-C-ről. Elmúlt a panaszom, de mivel idős vagyok már és az én orvosom is említést tett a Cikatridina gyógyszerről, mint az Ovestin kiváltójáról, alkalmaznám, de nem merem abbahagyni a Vitagyn-C-t még egy darabig. A hátam miatt ugyanis járnom kell úszni, és sajnos a nyáron ott szedtem össze a fertőzéseket. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel Eszter.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Semmi akadálya a Vitagyn C krém és a Cikatridina kúp együttes alkalmazásának, ám tanácsos eltérő napszakban felhelyezni a készítményeket. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Semmi akadálya a Vitagyn C krém és a Cikatridina kúp együttes alkalmazásának, ám tanácsos eltérő napszakban felhelyezni a készítményeket. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Lehet-e egyszerre hüvelykúpot, és tabit is használni?

Van állítólag valamilyen Pharmatex hüvelykúp ami hatásos.Felírták enkem a YASMINELLE fogamzásgátló tabit,csak nem merem kiváltani,mert hát drága és sokak szerint nem is biztonságos!Ha egyszerre használnék tabit,és ezt a hüvelykúpot,az biztonságos lenne?Az az igazság,hogy szeretném már kipróbálni óvszer nélkül,meg volt egy kis incidensem is vele/lecsúszott/és már félek attól is.Már már ott tartok h házasságig nem is szeretkezem a barátommal :'( Kérek mindenkit aki tud valamit err?l a hüvelykúpról,az írjon:vényre kell venni,vagy csak egyszer?en be kell menni a gyógyszertárba,mennyibe kerül,milyen kiszerelésben van,befolyásolhatja-e a tabi hatását?Szóval nagyjából mindent.Azt tudom,hogy a szeretkezés elött kb 10perccel kell felhelyezni,hogy legyen ideje elolvadni.Kérek mindenkit,hogy segítsen,már tényleg ott vagyok,hogy sosem fogok már szertkezni a barátommal,mert egyszer?en rettegem hogy babás leszek!Könyörgöm valaki segítsen!El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: A tabletta a legbiztonságosabb módszer a terhesség megelõzésére! A kúp egy kicsit macerás szerintem, és feleannyira sem biztonságos! Miért féltek a tabletta szedésétõl? Rengeteg nõ ezt a módszert alkalmazza és semmi bajuk sincs! Nem kell félni!!!

A tabletta a legbiztonságosabb módszer a terhesség megelõzésére! A kúp egy kicsit macerás szerintem, és feleannyira sem biztonságos! Miért féltek a tabletta szedésétõl? Rengeteg nõ ezt a módszert alkalmazza és semmi bajuk sincs! Nem kell félni!!!
Használhatod természetesen a kettõt együtt, hiszen a hüvelykúp helyi hatású spermaölõ szer, nincs hormon benne és nem szívódik fel mint a fogamzásgátló. Ez vény nélkül kapható, egyszerûen bemész a gyógyszertárba és kéred. Én a hüvelytablettát próbáltam ki régebben, az 12 darabos kiszerelésben van, és olyan 1500 ft-körül volt. A kúpnak is hasonló az árfekvése. Valóban 10 perccel szex elõtt kell felhelyezni. Nekem nem nagyon vált be, mert csípett engem és a páromat is. Használhatod tehát bogyó mellett de szerintem felesleges. A gyógyszer önmagában a legmegbízhatóbb védekezési forma ha rendesen szeded. A yasminelle valóban az egyik legdrágább gyógyszer, de vannak olcsóbb szintén megbízható tabletták is, beszéld meg az orvosoddal.
A kérdező hozzászólása: Köszy a segítséget!Sokat segítettetek.Csxak az a gondom hogy írta itt valaki, hogy pont ma megy abortusra egy barátnõje.Én nem szeretnék így járni(jah és õ rendesen szedte)Eléggé félek szóval :(
Sajnos nem létezik 100%-os fogamzásgátló módszer, a tablettának is van bizonyos hibaszázaléka. De nagyon kicsi. Ha mégis bekövetkezik terhesség akkor az általában a helytelen szedés, tökéletlen felszívódás (hányás, hasmenés), vagy más gyógyszerekkel való együtt szedés miatt van. Ha ezekre a dolgokra figyelsz akkor elhanyagolhatóan kicsi az esélye hogy terhes maradsz a gyógyszer mellett. Ha te mégis úgy érzed magad biztonságban akkor nyugodtan használj más hormonmentes fogamzásgátló módszert kiegészítésként.
Én a pharmatex krémet és a gumit használom együtt évek óta és tökéletesen bevált! Csak az a titka hogy rendeltetésszerüen kell használni. Viszont csak önmagában a krémet én se merném. fogamzásgátlót viszont nem szedek mert nincs kedvem trombózist meg mellrákot kapni 20 év mulva...
bocs, az elõzõ irással nem akaralak lebeszélni a tabiról csak én félek a szövõdményektõl, amiket valljuk be szeretnek az orvosok elbagatelizálni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!