Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e egyidőben egy (2513 db)

Pénztárgépből utólag ki lehet e szedni egy egy tételt, igy tudnak e áfát csalni pl. :Benzinkuton stb. sok az othagyott bizonylat? Volt mikor rámenősen kellet elkérni pár helyen, de olyan is ahol nem is akartak adni.

Legjobb válasz: Pénztárgéppel dolgozom, és utólag semmilyen tételt nem lehet kiszedni ha be van ütve, ugyanis a pénztárgáp szalagon mindennek nyoma van.

Pénztárgéppel dolgozom, és utólag semmilyen tételt nem lehet kiszedni ha be van ütve, ugyanis a pénztárgáp szalagon mindennek nyoma van.
Elsõ vagyok. A stornózásnak is nyoma marad a gépen. Ezért írtam hogy minden mûveletnek nyoma van.
Igen. Lehet stornózni ugyanis, ehhez kell a blokk. Azaz ha otthagyod, akkor kell irni egy jegyzõkönyvet, hozzácsatolni a blokkot, leírni, hogy hibás/elütött/nem fizetett/stb, és a könyvelõ lekönyveli neked, hogy nem bevétel.
Benzinkúton sok helyen azért nem adnak, mert a ki nem adott blokkot/blokkokat hozzá lehet csapni számlához, a fuvarozó meg jó pénzért megveszi.

A BGF PSZK-n ha felvételizek, akkor lehet-e halasztani egy félévet, vagy egy évet? ( távoktatáson pénzügy, számvitel alapképzés )

Legjobb válasz: Szerintem már az elsõ félévtõl is lehet halasztani, legalábbis nappalin. Ezt egy másik felsõoktatási intézményben tavaly ezt hallottam. Nem tudom a távoktatásos képzés befolyásol e valamit, szerintem nem. Javaslom írj e-mailt az iskolának.

Szerintem már az elsõ félévtõl is lehet halasztani, legalábbis nappalin. Ezt egy másik felsõoktatási intézményben tavaly ezt hallottam. Nem tudom a távoktatásos képzés befolyásol e valamit, szerintem nem. Javaslom írj e-mailt az iskolának.

Bele lehet-e tenni egy olyan gitárba EMG pickupot tenni amibe 650R és 700T van?

Van egy Epiphonom és a megemlített pickupjaim vannak de ha ki szeretném cserélni valamikor akkor az EMG lehetséges-e?

Legjobb válasz: Minden lehetséges, csak kérdés, megéri-e. Ha aktív EMG-ket akarsz belerakni, helyet kell találni az elemnek. Egy Les Paul elektronika ürege nem kifejezetten arra készült, hogy még egy elem is belekerüljön, fejbõl nem emlékszem, elfér-e, de megnézem majd. Ha nem fér el, akkor ki kell marni egy üreget a testben az elemtartónak, ami nem kis munka és nem amatõrnek való.

Minden lehetséges, csak kérdés, megéri-e. Ha aktív EMG-ket akarsz belerakni, helyet kell találni az elemnek. Egy Les Paul elektronika ürege nem kifejezetten arra készült, hogy még egy elem is belekerüljön, fejbõl nem emlékszem, elfér-e, de megnézem majd. Ha nem fér el, akkor ki kell marni egy üreget a testben az elemtartónak, ami nem kis munka és nem amatõrnek való.
A kérdező hozzászólása: egy Epiphone G-310 SG-m van
Hmm, az se jobb szerintem. Most nem emlékszem fejbõl, milyen volt az SG-m elektronikája, hogy befér-e oda, de gyanítom, hogy hasonló méretû. Szedd le a hátulján a takarólapot és nézd meg, belefér-e valahová egy 9V-os elem.
Persze ha mondjuk passzív EMG HZ-ket raksz bele, akkor csak a kábelezést kell átforrasztani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Itt egy konkrét esetleírás, hogy történt az EMG csere: http://aktivgitar.hu/gitar_barkacsolas/aktivizaljunk/


Egy GA-G31M-ES2C alaplapra rá lehet e tenni egy Nvidia Geforce 6800 Series, ATI Radeon X850 -ot?

el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Rá lehet, de csak ha PCI-e a csatoló felületük. Mivel ha emlékezetem nem csal ezekbõl a kártyákból készült mindkét változat így elõször nézd meg nem-e AGP-sek.

Rá lehet, de csak ha PCI-e a csatoló felületük. Mivel ha emlékezetem nem csal ezekbõl a kártyákból készült mindkét változat így elõször nézd meg nem-e AGP-sek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és még annyi hogy az ilyeneknek van HDMI csatlakozója?
Ez típus függõ. Keres rá a pontos típusra(értsd: Gyártó) és ott írni fogja mivel rendelkezik.
Az elsõ igen, második nemigazán..
Szerintem mind kettõ lehetséges csakhogy: Általában a kisebbek szoktak idõsebbekbe beleesni, ha fordítva van, akkor saját maga elõl is titkolja, többiek elõl fõképp. Szerelem lehet közöttük, bár arra nagyon kicsi az esély hogy mind2 fél szereti egymást, arra meg mégkisebb hogy össze is jönnek, és együtt maradnak. /de nem kizárt!/
A kérdező hozzászólása: utolsó 2 zöld gomb!!
12 éves lány és 40 éves férfi között is lehet szerelem, csak az nem túl szép (tényleg)
Hát én 13 vagyok és kicsit fura lenne egy 18 évessel járni :S 13/l
A 21:26-os válasz egy agyhalott emberre vall. Ezért nem meglepõ, hogy marhaságot írt. A fiúk ugyanolyan lassan érnek, mint a lányok. Ez valós tény! Ez minden szempontból így van (testileg, szellemileg, stb.). A 13-14-15 éves lányoknak nem sok közük a "nõ" megnevezéshez. Ugyanolyan kislányok, mint amennyire kisfiúk az ilyen korú fiúk.
Kérdezõ! A két variáció között semmi különbség nincs. Az mindegy, hogy a lány vagy a fiú 18 éves. Az nem normális, aki 18 éves létére egy 13 évessel létesít kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek zöldgooomb!
kérdezõ te nagyon elvagy :D
Ha a 13 éves serdül, akkor az már nem számít aberrációnak, max egy kicsit furcsa és szokatlan :) Ugye a pszichiáterek úgy definiálják a csúnya gonosz pedofilokat, hogy aki KIZÁRÓLAG a serdülés ELÕTTI gyerekekhez vonzódik.
Még jó hogy nem szexrõl van szó, hanem szerelemrõl, de mindegyikõtök azzal jön hogy törvény így meg úgy. A törvény nem bünteti a szerelmet, a vonzalmat, a szexuális preferenciát, az erotikus gondolatokat se. Pedofilnak lenni szabad, 14 évnél fiatalabbal közösülni nem (ha az idõsebbik 18 elmúlt).
A kérdező hozzászólása: 5.a válaszodat adom:D 6. hát az csak 1 év;)
A harmadiknak üzenem, hogy 13 éves FIÚVAL sem lehet törvényesen nemi kapcsolatot létesíteni, a jogszabály nem tesz különbséget. Mindkét esetben törvénybe ütközõ.
A kérdező hozzászólása: épp ez a fura benne :|
az 1. igen, de csak mert sok pedobear van...
A kérdező hozzászólása: 2. õõ szerintem ez egyáltalán nem pedofilitás. nemkell egybõl a járás után szeretkezni..nemtudom miért gondolják egyes emberek mégis így.. az számít hogy a lány és a fiú is egyaránt szeresse a másikat
az 1.nél szerelem igen, de szex nem mert törvénybe ütközik. a 2. nem legalább is még ilyet nem hallottam.
lehetséges:P:P
A kérdező hozzászólása: 3. vagy ha mégis valami csoda folytán nagyon akarnák akkor megtörténhet de csakis úgy, ha a lány is beleegyezik . és kussolnak róla mindenkinek. a második esetrõl igazándiból még én sem. de érdekes lenne:D
A kérdező hozzászólása: 4. mindkét esetben?:|
A lányok sokkal hamarabb érnek, mint a fiúk. Némelyik 13-14-15 éves kész nõ, míg a legtöbb ilyen korú fiú még inkább csak kisfiú, testileg és szellemileg egyaránt. Köszönd meg a hormonoknak, hát ez van. Azt hiszem, a 13 éves lány, 18 éves fiú felállás sem mûködik manapság, mivel egy ennyi idõs gyerek teste egyáltalán nem áll készen a szexre. Bármennyire is sokan csinálják. Míg egy 18 éves "fiatalember" abban a korban van, amikor tombol a vére, hajtják a hormonok, gyakorlatilag bármit megba..na, ami fél percig nem mozog. Mondjuk félpercnél több nem is nagyon kell....
huh én most mióta megtapasztaltam milyen idõsebb csajjal. idõsebbel akarok :D tök jó , sajna agykapacitásban hülye volt a csaj, de büszke voltam magamra(õ 18l) 17f
A kérdező hozzászólása: igen elvagyok:D utolsóó. széép xd

Van-e itt "vámos", határőr, határrendész? Az általuk használt hőkamerával lehet-e "látni" egy ház hőkibocsátását, hőveszteségét? Egy ilyenre specializálódott "ingatlanos" szakembez 20ezret kér pár fényképért.

Legjobb válasz: "Csak" a lakáskasszám jár le márciusban,meg akartam nézni,mielõtt szigetelek,ablakot cserélek,hogy mennyi meleg szökik a padláson,oda kalkuláljak-e a pénzbõl a szigetelésre. Csak én szeretném látni...és 2 utcával arrébb lakik egy --azt hiszem--határrendész,köszönõviszonyban vagyunk...hátha.

A kérdező hozzászólása: "Csak" a lakáskasszám jár le márciusban, meg akartam nézni, mielõtt szigetelek, ablakot cserélek, hogy mennyi meleg szökik a padláson, oda kalkuláljak-e a pénzbõl a szigetelésre. Csak én szeretném látni...és 2 utcával arrébb lakik egy --azt hiszem--határrendész, köszönõviszonyban vagyunk...hátha.
ehhez nem kell hõkamera. A födémen több meleg szökik el mint a falakon. födém 40 ablakok 30 fal 30 Nem javaslom, hogy kihagyd, ha szigetelsz mindent szigetelj.
igen, lehet velük látni! De a spec. BEJEGYZETT ing. szakértõ azért kér ennyit, mert adózik a szakvéleménye (és a csatolt fényképek) után. ...jó ha tudod, hogy a HIVATAL, csak az "ingatlanos" szakemberek szakvéleményét fogadja el, a többiekért kiadott összeg olyan, mint ha kidobnád az ablakon! (kitörölheted vele, hogy finoman fogalmazzak)
Szerintem ezt kár megkérdezned, mert ilyen készülék csak a bázison(laktanyában) van.
Igen apám is az egyik haverjától kérte kölcsön a földre vitte ki a legtöbb hõt a padlófûtésünk

Vizsga előtt egy nappal le lehet-e adni a felvett vizsgát, és fel lehet-e venni egy későbbit következmények nélkül?

Legjobb válasz: Ott van etr-ben, hogy mikor zarjak le a vizsgara jelentkezest, en is atpakoltam egyet nemreg inkabb februarra, mert nem ereztem, hogy eleg jora meg tudnam irni. Semmi kovekezmenye nem lesz, max. az, hogyha az utolsora rakod es megsem sikerul akkor mar nincs lehetoseged javitani, csak uv-zni.

Ott van etr-ben, hogy mikor zarjak le a vizsgara jelentkezest, en is atpakoltam egyet nemreg inkabb februarra, mert nem ereztem, hogy eleg jora meg tudnam irni. Semmi kovekezmenye nem lesz, max. az, hogyha az utolsora rakod es megsem sikerul akkor mar nincs lehetoseged javitani, csak uv-zni.
szerintem egyetemtõl függ, de általában vizsga elõtti napn délig lehet leadni és felvenni is eddig lehet
Elég egyszerû... próbáld meg leadni, max kiabál a neptun, hogy nem tudod. Veszíteni nem veszíthetsz vele, egy próbát megér. Amúgy nálunk is (SZE) úgy van, hogy a vizsga elõtti napon délig adhatod le. Ennek, hogy átrakod másik idõpontra, nincs következménye.
Szia! Nálunk (SZTE) 24 órával a vizsga elõtt még leadható a felvett vizsga!:)
13:03-as vagyok. Nalunk valtozo, van olyan amit elotte nap este meg leadhatsz, vagy akar a vizsga kezdete elott egy oraval, de valtozo. Irj kurzusforumra inkabb, az a leghasznosabb!
Ha holnap vizsgázol, azt délig adhattad volna le ma. Nálunk így van.
A vizsgaszabályzatban kellene megnézned, mert tényleg egyetemenként változó lehet.
1. hozzászóló vagyok: nekünk is neptun van, szóval nem ettõl függ. egyetemenként változó, amit én írtam, az a BME-re vonatkozik :)
A kérdező hozzászólása: Nekünk is Neptun van.
Nemtom, szerintem ez változó. Nálunk 36 órával az adott vizsga elõtt lehet még felvenni, vagy leadni (neptun).
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki, igaz az, hogy délig lehet leadni, mert megpróbáltam és nem lehetett:( Nem baj, mindent megteszek holnap:) Kösz azért a válaszokat.

Kis pézsmateknőst lehet-e még szoktatni, illetve lehet-e mellé egy kisebbet venni?

Sziasztok! Van egy valamivel több, mint fél éves szerintem hím kis pézsmateknősöm. Az akváriumában etetem, eddig még nem nagyon volt kivéve, csak akvárium pucoláskor áttéve egy tál vízbe, úgyhogy nincs kézhez/szárazföldhöz szoktatva. Az egyik kérdésem az lenne, hogy még nem késő-e nekiállni szoktatni mind hozzám, mind a szárazföldhöz? A másik kérdésem az lenne, hogy ha ennyi idősen betennék mellé egy pár hónapos kis pézsmateknőst, akkor azzal nem-e lenne gond? Gondolok itt arra, hogy a kisebb teknősnek még sűrűbben kellene ennie, mint a "nagy"-nak, a nagyobb teki nem-e enné meg előle esetleg a kaját, nem-e bántaná a kisebbet, illetve egy pár hónapos teknősnél még senki nem mondja meg, hogy hím-e vagy nőstény és esetleg ha még egy hímet "kifognék" abból nem lenne-e a jövőben gond? Segítségeteket és válaszaitokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem két ékszer és két pézsma van egy akváriumban, különbözõ korúak, soha nem volt bunyó. Arra számíts azért, hogy a pézsma inkább a vízben aktív, nem szereti annyira a szárazföldet, és ha megijed iszonyat büdös lesz, ezért óvatosan a kézhezszoktatással.

Nekem két ékszer és két pézsma van egy akváriumban, különbözõ korúak, soha nem volt bunyó. Arra számíts azért, hogy a pézsma inkább a vízben aktív, nem szereti annyira a szárazföldet, és ha megijed iszonyat büdös lesz, ezért óvatosan a kézhezszoktatással.

Az érdekelne engemet, hogy egy 1.6 Peugeot 307sw 110LE dieseles autóba be lehet-e szerelni egy 6 sebességes váltót?

Legjobb válasz: Bármit be lehet szerelni bárhova - más kérdés megéri-e?

Bármit be lehet szerelni bárhova - más kérdés megéri-e?
Nem lehet.
Bele lehet, de olyan brutál áron, hogy elmegy tõle a kedved. Megveszed a váltót ami jó bele, + bele rakatás sokba kerül, + hatósági iratokat is be kell szerezned, mert át lett alakítva. Ha ezeket össze adod, megkapod egy leharcolt peugeot 307 árát.
Ugyan mire kéne hatósági irat? Szerinted érdekel valakit, hogy hány sebességes váltó van az autóban?

Külső merevlemezt hálózatba lehet e kötni egy szerverhez, hogy ennek köszönhetően nagyobb tárhelyű adatszerverként működjön?

Tehát NAS szerepet töltene be, csak nem kerül annyiba mint egy NAS.

Legjobb válasz: Láttam már olyan routert, amin volt USB port külsõ vinyónak (nem nyomtatónak!). De önmagában nem, nem tudok Ethernet-SATA átalakítóról (azaz tudok, de azt NAS-nak hívják). De ha az a kérdés, hogy a szerverre USB-n csatlakoztatva meg lehet-e osztani, a válaszom: igen, meg lehet. Megoszthatod a szerver DVD-olvasóját is.

Láttam már olyan routert, amin volt USB port külsõ vinyónak (nem nyomtatónak!). De önmagában nem, nem tudok Ethernet-SATA átalakítóról (azaz tudok, de azt NAS-nak hívják). De ha az a kérdés, hogy a szerverre USB-n csatlakoztatva meg lehet-e osztani, a válaszom: igen, meg lehet. Megoszthatod a szerver DVD-olvasóját is.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez ilyen felállásban bírni fogja magát, úgy hogy non stop-ban menni fog?
Természetesen. De server + külsõ lemez jóval drágább mint egy NAS, bár töbet is tud. Ha már megvan a szerver, teszel bele +1 lemezt, olcsóbb is, gyorsabb is mint a külsõ.
A kérdező hozzászólása: Mennyire lesz lassú az adatátvitel ha külsõ merevlemezt használok?
USB 2.0 max sávszélessége 60MB/s.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!