Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e egy embernek (52 db)

Lehet e bármelyik ember "ki nem érdemelten kedves" embertársával? Gyakorolhat e kegyelmet bármelyik személy egy másik személlyel kapcsolatban?

"Ki nem érdemelt kedvesség"

Legjobb válasz: Kicsit részleteznéd, hogy mire gondolsz? Ezt a ki nem érdemelt kedvesség kifejezést soha nem szerettem. Inkább hangsúlyozza, hogy az ember rossz, mint azt, hogy Isten jó. Ki nem érdemelt kedvesnek lenni bárkivel lehet, akit nem ismersz. Ha önzetlen vagy másokkal, az is annak számít. Kegyelmet gyakorolni meg csak azokkal lehet, aki rosszat tettek neked és most a kezedben vannak. Max rászorulókkal lehet alkalmazni.

Kicsit részleteznéd, hogy mire gondolsz? Ezt a ki nem érdemelt kedvesség kifejezést soha nem szerettem. Inkább hangsúlyozza, hogy az ember rossz, mint azt, hogy Isten jó. Ki nem érdemelt kedvesnek lenni bárkivel lehet, akit nem ismersz. Ha önzetlen vagy másokkal, az is annak számít. Kegyelmet gyakorolni meg csak azokkal lehet, aki rosszat tettek neked és most a kezedben vannak. Max rászorulókkal lehet alkalmazni.
Igen, lehet kedvesnek lenni olyan emberrel is, aki rosszat tett neked. Én erre törekszem, egyszerûen azért, mert NEKEM jobb, ha kedves vagyok, mint hogyha nem vagyok az. Meg így legalább elmondhatom, hogy nem süllyedtem az õ szintjére.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, lehet. És meg van engedve az ellenkezõje is. A kegyelem az alapja az életnek is. Mi emberek mivel érdemeltük ki, hogy élünk, ráadásul egy olyan világban ami véletlenül éppen olyan, hogy kellemes benne élni. A görögdinnye "véletlenül" nem sós hanem éppen olyan ízû, ami igen csak sok embernek ízlik. Hogy lehet ez? Hiszen nem tettünk semmit ezért a világért, nem vettünk részt a létrehozásában, nem csináltunk semmi "érdem-legeset". (Vagy valaki emlékszik ilyesmire?) Mégis mintha valaminek a kegyelmébõl élnénk. Nem tudjuk kinek kell hálásnak lennünk, de ha odafigyelünk, mégiscsak egy végtelen mértékû "ki nem érdemelt kedvesség" teszi lehetõvé minden pillanatunkat. Akár van Isten, akár nincs, nehéz tagadni, hogy a kegyelem, vagy a szeretet az, ami a világot fenntartja. A szeretet az, ha többet adsz, mint amit "kellene". Ha van benned valami plusz, nemcsak az, ami elvárható. Ha csak azt teszed, amit a másik "megérdemel", akkor nem vittél bele a világba semmi újat, nem alkottál. Akkor csupán reagáltál, mint egy automata. Aki nem tud kegyelmet gyakorolni, az még nem igazán ember, közelebb van a géphez. Aki érti, hogy a kegyelem és a szeretet éppen azért fontos, mert ki nem érdemelt, az alkotó életet él. Az RÉSZT VESZ A TEREMTÉSBEN, hiszen olyat visz bele a világba, ami addig nem volt benne. Ha csak "korrektek" vagyunk egymással, akkor az élet lapos marad. Ha szeretni tudunk, akkor válik élettelivé, mozgalmassá az élet, attól újul meg. A kegyelem "indokolatlan", ezért képes megújítani az életet. Ha nincs kegyelem, hanem csak "reagálás", akkor minden tettünk valami indokból jön, azaz egy olyan szokásrendszer rabjaiként élünk, ami "tõlünk függetlenül" alakult ki és befolyásolja az életet. A kegyelem és a szeretet az a "része" az életnek, ahol ezt a szokásrendszert meg tudjuk törni, ahol lényegünket adhatjuk és nem csak azt, ami belénk van programozva. A bosszúnak lehet oka. A szeretetnek nem. Ez az "oktalanság" a biztosítéka, hogy mindent elõlrõl lehet kezdeni. A feltétlen szeretet jelentése, hogy nincs szükségem semmilyen elõzetes feltételre ahhoz, hogy szeressek, csupán az adni akarás, a szeretet maga az, amivel szeretetem "indokolható". Persze le lehet élni egy életet úgy is, hogy az ember senkivel szemben nem gyakorolja a kegyelmet, semmit nem ad magából. Kérdés, hogy érdemes-e?
Valahol Pál apostol írja, hogy szeressétek ti szolgák az uraitokat, de nem csak a jókat, hanem a kegyetleneket is. Egy rossz embert szeretni mindig nagy kihívás, nehezebb mint egy jót. Gyakorolhat, és néha kell is.
Kerti traktoron nem szabad utast szállítani!

Lehet e 2 emberrel eltartási szerződést kötni? A nagypapám és a mamám külön lakásba vannak bejelentve vagyis ha mind a kettejükkel tudnék szerződést kötni akkor egyik lakás sem veszne el.

A gond az, hogy csak 19 éves vagyok és 5 hónapos terhes. Nem fognak ebbe belekötni?

Legjobb válasz: Önkormányzati lakásra csak akkor lehet eltartási szerzõdést kötni, ha a lakás tulajdonosa, az önkormányzat ezt elfogadja. Ellenkezõ esetben - hiába a szerzõdés - az önkormányzatnak joga van úgy dönteni, hogy a bérlõ halála után másnak adja a lakást. A bérleti jogviszony már nem örökölhetõ. Hogy 2 lakásra megadja-e az engedélyt az önkormányzat azt kátlem, hiszen az önkormányzati bérlakások célja az lenne, hogy a rászolulóknak adják.

Önkormányzati lakásra csak akkor lehet eltartási szerzõdést kötni, ha a lakás tulajdonosa, az önkormányzat ezt elfogadja. Ellenkezõ esetben - hiába a szerzõdés - az önkormányzatnak joga van úgy dönteni, hogy a bérlõ halála után másnak adja a lakást. A bérleti jogviszony már nem örökölhetõ. Hogy 2 lakásra megadja-e az engedélyt az önkormányzat azt kátlem, hiszen az önkormányzati bérlakások célja az lenne, hogy a rászolulóknak adják.
De miért? Eltartási szerzõdés nélkül hova veszne el a lakás? Amúgy, ha tudod teljesíteni a tartásra vonatkozó elvárásokat, és eleget tudsz tenni az eltartás feltételeinek, akkor nem kötnek bele. Ha csak papíron tartasz el valakit, akkor a jogos örökös biztos, hogy neked megy, legalábbis a bíróságon tuti.
Hat persze hogy lehet! Akar meg 10 emberrel is kothetsz eltartasi szerzodest, amennyiben rendezni tudod oket! Ha te pl. annyira kedves es aranyos vagy, hogy 10 ember szeretne veled szerzodest kotni, akkor megteheted. Es akkor mi van ha terhes vagy??? Ezt nem ertem, mar bocs. 4 honap mulva megszulsz, es akkor lesz egy kisbabad. Persze, ertem hogy mire gondolsz, talan az oregek mar agyban fekvok, 99 evesek, es ez a gond? Gondold vegig mit tudsz teljesiteni, de en a helyedben mindegyikkel megkotnem a szerzodest, meg szep!:)
A kérdező hozzászólása: Mindkét lakás önkormányzati. Még tájékozatlan vagyok ezen a téren ezért kérdezem, mert papám nekem teljesen mást mondott. Na mind1 köszönöm a válaszokat sokat segítettek.
Akkor miert nem irtad bele a kerdesedbe a legelejen, hogy onkormanyzati lakasrol van szo?! A lenyeget kihagytad, igy persze hogy mast mondott a papad:)
A kérdező hozzászólása: Milyen feltétel szükséges ahhoz, hogy az önkormányzat elfogadja a szerzõdést?
Elsõsorban az, hogy a bérlõ tartásra szoruljon( nincs, vagy létminimum alatti a jövedelme), és te tartásra képes legyél. Olyan jövedelemmel, ami elég ahhoz, hogy a tartó, és az eltartott is meg tudjon élni belõle.
A kérdező hozzászólása: Aha értem, köszönöm a választ.


Egy embernek lehet-e egy banknál több folyoszámlája?

Valamint szeretném, ha a több folyószámla egy kártya alá tartozna.

Legjobb válasz: Több számlád lehet, de egy kártyához csak egy számla tartozhat.

Több számlád lehet, de egy kártyához csak egy számla tartozhat.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõ alatt lesz használható egy új bankszámla?
Bemész, nyitsz egy számlát, és azonnal használhatod. Nyilván a hozzátartozó kártya legyártására várni kell, legalábbis ha szükséged van a kártyára.

Lehet-e egy elvált embernek katolikus szertartású egyházi esküvője? Vagy már csak protestáns egyházi lehet?

A párom katolikus vallású, de 5 éve elvált.

Legjobb válasz: Szia! Aki elvalt az katolikus templomi eskuvoje nem lehet,csak akkor ha megozvegyult ,akkor igen!Ha az elso hazassaga katolikus templomba volt akkor nem lehet ,de ha csak polgari eskuvon eskudtek ,akkor lehet!Tehat jol osszezutyultam ,remellem ertheto:) Tehat egyszer eskudhet katolikus tempomba,polgarin 100 is:) SOK-SOK BOLDOGSAGOT NEKTEK!!!!!!

Szia! Aki elvalt az katolikus templomi eskuvoje nem lehet, csak akkor ha megozvegyult , akkor igen!Ha az elso hazassaga katolikus templomba volt akkor nem lehet , de ha csak polgari eskuvon eskudtek , akkor lehet!Tehat jol osszezutyultam , remellem ertheto:) Tehat egyszer eskudhet katolikus tempomba, polgarin 100 is:) SOK-SOK BOLDOGSAGOT NEKTEK!!!!!!
Az elõttem szólónak teljesmértékben igaza van!!! Sok boldogságot!!!!!! Ja és az elsõ válasz érthetõ volt, nem volt annyira összekutyulva:-))))))
Ma már ezek a dogmák nem "örökérvényûek". Amennyiben õ a "csicsa" miatt ragaszkodik katolikus templomi esküvõhöz, JÓ ESÉLLYEL fog hozzá "partnert találni." Itt a kérdezõ azt mondja, hogy elvált emberként házasodhat-e újra templomban. Tehát valahol a kérdésben benne van az, hogy nem gyakorló keresztény, hogy ez az "eshetõség" megfordult a fejében. Ebbõl kifolyólag semmi akadálya, hogy "vásárolt hittel" legyen az új házassága isteni kötelékkel is megáldva.
Katolikus esküvõje csak egyszer lehet az embernek, polgári annyi, amennyit csak akar.
Úgy tudom lehet, ha az egyházmegyéhez tartozó püspöknél kéri az elõzõ házasság felbontását. Sok sikert hozzá!!!
Házasságot a katolikus egyház csak akkor bont fel, ha nem sikerült "elhálni". Magyarán, ha valamelyikük bizonyítottan képtelen a szexre.
Utolsónak: igen, ez igaz, amit írsz, de nem CSAK akkor érvénytelenítik a házasságot, ha nem hálták el. Van még más indok is, pl. ha az egyik fél nem volt beszámítható a házasság megkötésekor, meg mit tudom én, van még egy pár.

PÉNZÜGYÕRSÉG Milyen feladatokat lát el egy pénzügyőr? És lehet-e szemüveges ember hivatásos állományban?

Legjobb válasz: Hivatalosan kizáró ok a szemüveg, de próbáld meg, hátha nem veszik olyan szigorúan a dolgot. Egyébként ha felmész a vám-és pénzügyõrség honlapjára ott minden felvételi követelményt leírnak. Aztán lehet kollégák leszünk. Sok sikert! :)

Hivatalosan kizáró ok a szemüveg, de próbáld meg, hátha nem veszik olyan szigorúan a dolgot. Egyébként ha felmész a vám-és pénzügyõrség honlapjára ott minden felvételi követelményt leírnak. Aztán lehet kollégák leszünk. Sok sikert! :)

Lehet-e két embert egy időben szeretni? Szerintem nem, de bővebben lent.

Szóval, szeretek egy srácot, már elég hosszú ideje, vagyis 4 hónapja, de ? már engem szeret. Vajon csak köt?dök az emlékéhez, hogy milyen jó lett volna vele? De sajnos más pasikkal sem tudok új kapcsolatot létesíteni, mert csak az exemre tudok gondolni.

Legjobb válasz: kettõt szeretni és úgy gondolom csak gyerekek jöhetnek szóba(saját)ra gondolok. Felnõtteknél már csak egyet szeretsz és egy másikba vagy szerelmes.

kettõt szeretni és úgy gondolom csak gyerekek jöhetnek szóba(saját)ra gondolok. Felnõtteknél már csak egyet szeretsz és egy másikba vagy szerelmes.
A kérdező hozzászólása: Jah és mielõtt valaki belekötne: Szerelemrõl beszélek, 16on felül.
Szerelemmel nem.

Facebookon lehet-e egy adott oldalról egy embert letiltani?

Van egy oldalam és arról szeretnék egy embert kitiltani más rokszor próbálkoztam vele de nem tudtam megcsinálni.
xDDD hát sokkal nem hiszem
Ahogy egy metál, egy Tiesto, vagy egy Presser koncerten is vannak normális és idióta emebrek, úgy ezen is akadhat mindenféle.
persze vannak ott normális emberek is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!