Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e baja babának (36 db)

Az egyik barátnőm ülve mérte a kislányának a lázát és véletlenül a punciba dugta a lázmérőt. Nem merte elmondani senkinek. Azt kérdezi hogy lehet-e a babának valami baja?

Legjobb válasz: Így nem lehet megmondani hogy lehet e valami baja, az attól is függ, hogy mennyire dugta be. Bármennyire is szégyenli a dolgot, szerintem egy gyerekorvosnak meg kellene mutatni. Talán nincs nagyobb baj de jobb ha látja valaki.

Így nem lehet megmondani hogy lehet e valami baja, az attól is függ, hogy mennyire dugta be. Bármennyire is szégyenli a dolgot, szerintem egy gyerekorvosnak meg kellene mutatni. Talán nincs nagyobb baj de jobb ha látja valaki.
Szerintem semmi gond nincs. Biztos nem túl mélyre dugta, a szûzhártyát biztos nem érte. Végülis végbélbe sem kell mélyre dugni. De nem is tudom hogy gondolta ülve?
Ez aranyos! :-)) OFF Na akkor mesélek valamit bár nem ugyanaz az esetem de érdekes. Kb.10 éves koromban át akartam mászni egy kerítésen. Amikor a tetejére értem és léptem volna át rajta, megcsúszott a lábam és beleültem a kiálló szurkákba. Azt hittem, hogy nagyon fop fájni de eltelt néhány mp és még mindig nem fájt. Felálltam, lemásztam a kerítésrõl és továbbmentem. Néhány év múlva értettem meg, hogy mi történt.:-)) Hál'Istennek semmi bajom nem lett pedig könnyen lehetett volna. Azóta már szültem is. ON Nem hiszem, hogy ártott azzal a lázmérõvel különben meg fogadni mernék, hogy mindennapos eset csak nem hall róla az ember. Üdv
Azt én sem értem, hogy lehet ülve lázat mérni alulról, de megtanulta, hogy nem így kell... Szerintem sem lehet nagyobb baja, max átszakadt a szûzhártya-ami ilyenkor nem hogy nincs magasan, hanem nagyon is alacsonyan van, olyannyira, hogy 11 hós lányom hüvelynyílását még el is zárja. Szóval ha vérzett, vagy piros azóta, vagy nyûgös a gyerek, mindenképp vigye orvoshoz! (de amúgy sem árt, ha megnézeti)
Nem hiszem el, hogy egy anyuka hogyan csinálhat ilyen felelõtlen dolgot!!!Gondolom azért nem meri elmondani senkinek, mert látta, hogy megsértette a szûzhártyát.Ugye?

Az baj-e ha a babának nagyobb a haskörfogata, mint lenni kellene és szemmel is látszik hogy nagy a hasa, lehet valami baja? A doki nem mondta hogy baj lenne de kiváncsi vagyok lehet e baja?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen az elsõ babámnál, akkor a doki azt írta az ambuláns lapra, hogy "rendkívül telített magzati gyomor", szóval valószínûleg csak sokat ihatott a magzatvízbõl. :) Nem hinném, hogy ez baj, az én kislányom is egészségesen született. :)

Nekem is volt ilyen az elsõ babámnál, akkor a doki azt írta az ambuláns lapra, hogy "rendkívül telített magzati gyomor", szóval valószínûleg csak sokat ihatott a magzatvízbõl. :) Nem hinném, hogy ez baj, az én kislányom is egészségesen született. :)
Nekem is ugyanez volt, semmi baj. Kislányom is egészségesen született, nagy pocakkal, meg nagy tokával. Jó sok tejci fér a pocijába, 5-6 órát is kibír cicizés nélkül.
jó sokat kortyolt a magzatvizbol valoszinuleg :D ne aggodj, csak teleitta magat :D nekem egyszer eppen ultrahangon pisilt a drága, látható volt a változás! :) )

Lehet-e baja a babának?

Szomszédom kislányának születéskor nyakára volt tekeredve a köldökzsinór.42. hét végén indítottak neki. Újra kellett éleszteni. Lesz vajon valami baja a picinek? Elég nagy babó, 4500-al született

Legjobb válasz: Sajnos számos baja lehet, de lehet, hogy semmi.

Sajnos számos baja lehet, de lehet, hogy semmi.
Ha baj lenne szóltak volna. Szó nélkül nem engedik haza õket. Azt el tudom képzelni, hogy kicsit jobban kell figyelni rá, hogy nehogy megerõltesse magát. Meg vennék egy légzésfigyelõt.
Szerintem csak ez miatt nem kell aggódni. De a dokik tudnak errõl pontosat mondani, sokmindentõl függ. A picik még 30 percig bírják jól és gond nélkül oxigén nélkül, tehát nem kell elõre aggódni. De a légzésfigyelõ mindenképp jó dolog!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, mindenképp ajánlani fogom neki!

5-6hetes terhes vagyok már megettem 1dbz supraxot, 1dbz cedaxot, ezeket a vesémre, 1dbz maripen extrát a torkomra, lehet e baja a sok antibiotikumtol a babának?

Legjobb válasz: Szerintem ezt orvostól kellene megkérdezned, de szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, asmi komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. 4 hetes koromig, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. Az elsõ 4 hétben nem jutnak el a babához a gyógyszerek. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama

Szerintem ezt orvostól kellene megkérdezned, de szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, asmi komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. 4 hetes koromig, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. Az elsõ 4 hétben nem jutnak el a babához a gyógyszerek. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtato választ, de azért félek mert igaz nem irtam le az elöbb hogy januárban elhalt már egy babam 10 hetesen torokgyulladásom volt akkor is és most is az van, ráadásul megettem ezt a sok antibiotikumot és félek nagyon hogy elhal megint vagy fejlödési rendelenesége lesz,
Elsõ válaszóló vagyok!Ne félj!A szteroidnál errösebb gyógyszer nincs földön!Ha szteroid mellet engedték, hogy ismimnek babája legyen akkor nefélj!Nekem is meghalt már 1 babucim:(9 hete terhessen halt el, nekem is nehéz, de már mózog a babóm érzem õt.Ha jó minden lesz az ultrahangon akkor minden renben lesz"AKI MER AZ NYER"!DRUKKOLOK NEKED!ÜDV.Zsuzsa

Pajzsmirigy-túlműködéssel lehet-e vállalni babát? Gyerekkorom óta pajzsmirigy-túlműködésem van, mit kell tenni ahhoz, hogy egészséges legyen a baba. Vagy egyáltalán nem lehet gyerekem.

Legjobb válasz: Elvileg nyugodtan. A pajzsmirigy az amit nagyon jól karban lehet tartani, rendszeres ellenõrzés mellet nem okoz gondot. Gondolom úgyis jársz folyamatosan ellenõrzésre, beszéld meg az endokrinológusoddal.

Elvileg nyugodtan. A pajzsmirigy az amit nagyon jól karban lehet tartani, rendszeres ellenõrzés mellet nem okoz gondot. Gondolom úgyis jársz folyamatosan ellenõrzésre, beszéld meg az endokrinológusoddal.
Lehet, igen. Nálunk épp a második jön. ;-) Maga a betegség nem örökölhetõ, de a hajlam igen. Remélem azt sem öröklik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak azt szeretném kérdezni a babáknak nincs semmi bajuk? Itt nem a pajzsmirigyre gondolok hanem más betegségekre. Szeretnénk ha egészséges gyerekein születnének. Én azt hiszem egy kicsit jobban félek a kelleténél.

Lehet-e baja a babámnak Candida fertőzéstől, diétától?

Kb. 7 hetes terhes vagyok, de csak jöv? hétre kaptam id?pontot a n?gyógyászhoz. Korábban candida fert?zést és emiatt gyulladást állapított meg, és azt javasolta, hogy egy ideig ne próbálkozzunk, és szigorú diétába kezdtem. Mint kiderült, akkor már terhes lehettem.

Legjobb válasz: Istenem! Micsoda orvos!! Azonnal keress másikat!! A candida dolgot felfújják, én majdnem éhenhaltam miatta! Remek jó gyógyszerek vannak már erre, csak néhány orvos a pénz miatt direkt nem kezel ki belõle...! Sajnos terhesen max. hüvelykúpot kaphatsz, szájon át bevehetõ gyógyszert nem, de elvileg annak is elégnek kell lennie. Használj a hüvely ph visszaállítására megfelelõ kúpot (a doki vagy gyógyszerész tudja), mert vissza kell savasítani. Ki kell húzni szülésig, addig csak helyileg lehet kezelni. NE diétázz, amúgy sem ér semmit! Én egy rakás pénzt áldoztam rá és néhány évet. Sajnos néha visszajön, de akkor is volt, amikor kínoztam magam. Tessék enni rendesen! Fel a fejjel! El fog múlni!

Istenem! Micsoda orvos!! Azonnal keress másikat!! A candida dolgot felfújják, én majdnem éhenhaltam miatta! Remek jó gyógyszerek vannak már erre, csak néhány orvos a pénz miatt direkt nem kezel ki belõle...! Sajnos terhesen max. hüvelykúpot kaphatsz, szájon át bevehetõ gyógyszert nem, de elvileg annak is elégnek kell lennie. Használj a hüvely ph visszaállítására megfelelõ kúpot (a doki vagy gyógyszerész tudja), mert vissza kell savasítani. Ki kell húzni szülésig, addig csak helyileg lehet kezelni. NE diétázz, amúgy sem ér semmit! Én egy rakás pénzt áldoztam rá és néhány évet. Sajnos néha visszajön, de akkor is volt, amikor kínoztam magam. Tessék enni rendesen! Fel a fejjel! El fog múlni!
Elõzõ vagyok! Ne aggódj, a babádnak semmi baja nem lesz tõle! Amúgy gratula hozzá! :)
Ha terhes vagy, semmiképp ne diétázz, fõleg ne a candida diétát. Én 2 évig csináltam, meg is gyógyultam, aztóta nincs gondom, de ezt inkább a lelkivilágom kiegyensúlyozottá válásának köszönhetem. A candidiázis valóban egy felfújt valami, ki mennyit fogad el belõle... De a diétát semmiképp ne cisnáld. Ha komoly tüneteid vannak, enyhítsd, amivel lehet (kúppal, bár azt sem javasolják az elsõ 12 hétben)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Máris nyugodtabb vagyok! Emiatt aggódom, amióta megtudtam, hogy babát várok. Amúgy elõtte sem voltak tüneteim, csak a nõgyógyászati vizsgálaton derült ki, hogy ilyen bajaim vannak.

10. heten vagyok. Lehet-e baja a babanak attol, ha aranyer kremet hasznalok? Nincs meg a papirja es a csomagolasa, igy nincs lehetosegem elolvasni.

Legjobb válasz: Szia, interneten megtalálhatóak az egyes gyógyszerek mellékhatásai és leírásai. Ha azonnali választ akarsz, keress rá a gyógyszer nevére neten vagy kérdezd meg a háziorvost, nõgyógyászt. Úgy tudom, bizonyos gyógyszereket lehet használni indokolt esetben a terhesség korai szakaszában, csak azt az orvosodnak tudnia kell.

Szia, interneten megtalálhatóak az egyes gyógyszerek mellékhatásai és leírásai. Ha azonnali választ akarsz, keress rá a gyógyszer nevére neten vagy kérdezd meg a háziorvost, nõgyógyászt. Úgy tudom, bizonyos gyógyszereket lehet használni indokolt esetben a terhesség korai szakaszában, csak azt az orvosodnak tudnia kell.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Ezen a címen biztos megtalálod, hogy használhatod-e: http://www.hazipatika.com
Spertit vegyél, azt tuti lehet kismamáknak alkalmazni, a papírján is rajta van, és a gyógyszerész is mondta. Nekem másnap reggelre már nem fájt.

Lehet-e baja a babának ha vérnyoméscsökkentöt szedek?

Ha szedek lokren vérnyomáscsökkentöböl 5 mg-ot ami egy negyed, leheet baja a babának ha terhes maradok, a nögyogyász csak annyit mondott, hogy ha bebizonyosodik a terhesség, akkor váltani kell valami másikra, de továbbra is szedni kell, valaki volt magasvérnyomással kismama?

Legjobb válasz: Én szedtem a várandósság alatt vérnyomáscsökkentöt. Kismamának csak egy fajtát lehet adni,Dopegytet. Drukkolok! 32 hetes kismami

Én szedtem a várandósság alatt vérnyomáscsökkentöt. Kismamának csak egy fajtát lehet adni, Dopegytet. Drukkolok! 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen ezt mondta a nögyogyász is csak, nemjutott eszembe a neve, de a pár heti más vérnyomáscsökkentötöl sem, ha mondjuk amikor elmegyek az orvoshoz és megállapítja hogy 6 hetes vagyok a hat hét nem árt a másik fajtából? pl?
szia szerintem szolnod kellene hogy babát terveztek és hogyírjon fel valami mást vagyis a dopegytet én is azt szedtem, megelõzendõ a bajt mert ugye pont az elsõ hetek a legfontosabbak
A kérdező hozzászólása: hát elvileg tud róla, hisz ö adta a clostit is, csak az ember azért több embertöl szeretné halani, aki talán hasonló helyzetben van mint én és köszönöm a válaszokat:) )
Fél éve járok dokihoz, a vérnyomásom 198/117 volt, mindenféle ok nélkül. Kértem a dokit, hogy adjon olyan gyógyszert amit ha babás leszek szedhetem tovább. Felírt valamit, utánanéztem, ellenjavalt. Elmentem egy specialistához, gondoltam ha már lúd legyen kövér, elmondtam mi a sirámom, hogy olyan gyógyszert adott a kardiológus ami ellenjavalt és legyen kedves valamit adni amivel ha jön a baba nem lesz gond. Fel is írt valami nyavaját, kiváltottam, olvasom: a terhesség elsõ 6 hónapjában szigorúan tilos. Bementem a gyógyszertárba, megkértem nézzenek utána. Kiderült, hogy a kisállatok a kísérletben meghaltak, emberen ki se merték próbálni. Ekkor lementem a körzetihez (új doki) és mondtam mi a sirámom, õ meg kapásból rávágta, hogy semmi gond, felít Dopegyt-et mert terhesség alatt csak azt lehet szedni. Amúgy hogy a kérdésre is válaszoljak: sok anatómiát meg kórtant tanultam, és sokkal többet árt a babának ha magas a vérnyomás mintha gyógyszert szed rá valaki.
Semmi baja nem lesz a babának a vérnyomáscsökkentõtõl.Sokkal veszélyesebb az, ha magas a vérnyomásod.A gyógyszerekre meg minden marhaságot ráírnak, hogy védjék magukat a gyógyszercégek!

Macskától lehet e baja a babának?

Hello.10 hetes terhes vagyok baj az, ha megsimogattam a testvérem szobacicáját?elkaphatok e valamit, mert olvastam hogy a macskáktól tartózkodni kéne a terhesség ideje alatt.

Legjobb válasz: Szia! Én azt olvastam, hogy a toxoplazmózis nevû betegség az amit macskától el lehet kapni, és károsodhat a magzat, ha a fertõzés bekerül a véráramba. Ha megsimogatod attól szerintem nem lesz baj, ha odafigyelsz a higéniára. Az almot ne te takarítsd, mert az ürülékükben hordozzák ezt a fertõzést. De jobb lenne inkább tartózkodni a cicáktól, mert ezer más bacit hordozhatnak, és elég egy szõrszál, hogy baj történjen. Én így tudom, de ha tévedek, a többi válaszadó biztos kijavít. Esetleg keress rá a keresõben. Gratulálok!!

Szia! Én azt olvastam, hogy a toxoplazmózis nevû betegség az amit macskától el lehet kapni, és károsodhat a magzat, ha a fertõzés bekerül a véráramba. Ha megsimogatod attól szerintem nem lesz baj, ha odafigyelsz a higéniára. Az almot ne te takarítsd, mert az ürülékükben hordozzák ezt a fertõzést. De jobb lenne inkább tartózkodni a cicáktól, mert ezer más bacit hordozhatnak, és elég egy szõrszál, hogy baj történjen. Én így tudom, de ha tévedek, a többi válaszadó biztos kijavít. Esetleg keress rá a keresõben. Gratulálok!!
Szia Ird be a keresobe a macsaka baba szavakat, es ott olvashatsz errol a temarol, ott talaltam valaszokat a kerdesedre. Remelem tudtam segiteni 10 hetes kismama
A terhesség elsõ 3-adában nem árt vigyázni. De a szobacica, fõleg ha nem kap nyers húst, nem hiszem h veszélyes.Mindenesetre nem simogass se kutyát, se macskát.Kérhetsz a dokidtól laborbvizsgálatot h biztos legyél benne.
Én is úgy tudom, hogy a legbiztosabb az, ha csináltatsz ilyen vizsgálatot. Nekem az elsõ látogatásomnál rögtön rákérdezett a védõnõ, hogy van e macskánk? Ezért gondolom, hogy javasolják ezt a vizsgálatot, de te még nem késtél le róla szerintem. Üdv:28hetes kismama
Nekünk van cicánk, aki kijárós, tehát itthon nem piszkít az alomba. Én 5 hete szültem semmi bajom nem volt a macskától, a babám is egészséges. Pedig a terhesség alatt is sokat simogattam, rajtam is aludt sokszor. Csak az almot nem szabad takarítani, vagy csak gumikesztyûben.
lehet, mivel hordozhat olyan egysejtû élõsködõt, ami ha megfertõzi a babát, abba belehalhat.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azóta lassan 2 éve megszültem és semmi baja a kiscsajnak szerencsére:)

Lehet e baja a babának ha a terhesség első 3hetében az anya dohányzott illetve egy szülinap alkalmával többet ivott a kelleténél?

a lehurrogó megjegyzésekre nem vagyok kíváncsi nyilván nem tudtam hogy mi a helyzet.a menstruációm sajnos máskor is maradt már ki több hónapot tehát nem voltam vele tisztában.

Legjobb válasz: nem hinném,nem tudtam,hogy terhes vagyok pálinkáztam a barátnõimmel 5 hetes terhes voltam utólag derült ki azt mondta a doki nem gond.

nem hinném, nem tudtam, hogy terhes vagyok pálinkáztam a barátnõimmel 5 hetes terhes voltam utólag derült ki azt mondta a doki nem gond.
nem lesz semmi baja
szerintem ez esetben senkinek nincs joga lehurrogni, hiszen 3 hetesen senki se tudja még (szinte), hogy terhes!:) nyugi, ilyenkor semmi baja nem lehet ettõl:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek utolsó neked fõleg:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!