Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e a egyik (1387 db)

A BGF PSZK-n ha felvételizek, akkor lehet-e halasztani egy félévet, vagy egy évet? ( távoktatáson pénzügy, számvitel alapképzés )

Legjobb válasz: Szerintem már az elsõ félévtõl is lehet halasztani, legalábbis nappalin. Ezt egy másik felsõoktatási intézményben tavaly ezt hallottam. Nem tudom a távoktatásos képzés befolyásol e valamit, szerintem nem. Javaslom írj e-mailt az iskolának.

Szerintem már az elsõ félévtõl is lehet halasztani, legalábbis nappalin. Ezt egy másik felsõoktatási intézményben tavaly ezt hallottam. Nem tudom a távoktatásos képzés befolyásol e valamit, szerintem nem. Javaslom írj e-mailt az iskolának.
A kérdező hozzászólása: *Lehet-e paypal-on keresztül pénzt utalni egy külföldön élõ személynek? (bocsánat a hibáért)
Persze, pl. amikor ebay-en vásárolsz, akkor is ezt teszed.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Esetleg valaki megtudná-e mondani, hogy miért jelez 0 ft-ot az egyenlegemnél a paypal, holott van pénz a kártyámon? Boldoggá tenne az, aki ezt megválaszolná. :D
Mert a pénz ilyenkor nem kerül át a paypal egyenlegedre, hanem a bankszámládon (kártyádon) marad. A paypal amikor éppen fizetsz, akkor levonja a kellõ pénzt és átutalja a másik embernek.
Így van ahogyan az utolsó mondja.

Érdekelne, hogy ha szeretnék vásárolni egy ellipszis trénert, azt kitehetem-e teraszra és használhatom, tárolhatom-e szabad levegőn? Lehet-e a gépnek ettől bármilyen baja?

Legjobb válasz: Szia! NE vedd tutira de szerintem nem!Ugyanis addig oké lenne hogy szabadlevegõ de ugye van esõ is!Ami hát nemtesz túl jót az elektronikának

Szia! NE vedd tutira de szerintem nem!Ugyanis addig oké lenne hogy szabadlevegõ de ugye van esõ is!Ami hát nemtesz túl jót az elektronikának
A kérdező hozzászólása: Igen, persze, erre gondoltam is, megfelelõ módon, ponyvával takarnám le amikor nem használom. Ha tehát ezt megoldom, lehet-e akadálya a szabadban való tárolásának?


Vizsga előtt egy nappal le lehet-e adni a felvett vizsgát, és fel lehet-e venni egy későbbit következmények nélkül?

Legjobb válasz: Ott van etr-ben, hogy mikor zarjak le a vizsgara jelentkezest, en is atpakoltam egyet nemreg inkabb februarra, mert nem ereztem, hogy eleg jora meg tudnam irni. Semmi kovekezmenye nem lesz, max. az, hogyha az utolsora rakod es megsem sikerul akkor mar nincs lehetoseged javitani, csak uv-zni.

Ott van etr-ben, hogy mikor zarjak le a vizsgara jelentkezest, en is atpakoltam egyet nemreg inkabb februarra, mert nem ereztem, hogy eleg jora meg tudnam irni. Semmi kovekezmenye nem lesz, max. az, hogyha az utolsora rakod es megsem sikerul akkor mar nincs lehetoseged javitani, csak uv-zni.
szerintem egyetemtõl függ, de általában vizsga elõtti napn délig lehet leadni és felvenni is eddig lehet
Elég egyszerû... próbáld meg leadni, max kiabál a neptun, hogy nem tudod. Veszíteni nem veszíthetsz vele, egy próbát megér. Amúgy nálunk is (SZE) úgy van, hogy a vizsga elõtti napon délig adhatod le. Ennek, hogy átrakod másik idõpontra, nincs következménye.
Szia! Nálunk (SZTE) 24 órával a vizsga elõtt még leadható a felvett vizsga!:)
13:03-as vagyok. Nalunk valtozo, van olyan amit elotte nap este meg leadhatsz, vagy akar a vizsga kezdete elott egy oraval, de valtozo. Irj kurzusforumra inkabb, az a leghasznosabb!
Ha holnap vizsgázol, azt délig adhattad volna le ma. Nálunk így van.
A vizsgaszabályzatban kellene megnézned, mert tényleg egyetemenként változó lehet.
1. hozzászóló vagyok: nekünk is neptun van, szóval nem ettõl függ. egyetemenként változó, amit én írtam, az a BME-re vonatkozik :)
A kérdező hozzászólása: Nekünk is Neptun van.
Nemtom, szerintem ez változó. Nálunk 36 órával az adott vizsga elõtt lehet még felvenni, vagy leadni (neptun).
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki, igaz az, hogy délig lehet leadni, mert megpróbáltam és nem lehetett:( Nem baj, mindent megteszek holnap:) Kösz azért a válaszokat.

A férjemtől még hivatalosan nem váltam el, de 5 éve külön élünk, egy éve van egy élettársam és most gyerekünk lesz . Lehet -e a születendő gyerekem az élettársam nevén ha apasági nyilatkozatot tesz? Vagy lehet-e az én nevemen?

Legjobb válasz: Nem lehet! El kell válni, és férjhez kell menni az új párodhoz, hogy az õ nevén legyen. Ugyanis a férjedet védi a törvény válás után még 300 napig!

Nem lehet! El kell válni, és férjhez kell menni az új párodhoz, hogy az õ nevén legyen. Ugyanis a férjedet védi a törvény válás után még 300 napig!
Csak a szules utan tudod elintezni ha mar elvaltal.Az elettarsad gyermeke a ferjed nevet fogja viselni.
A férjed nevére fog kerülni, mert még nem váltatok el.
Off Sosem értettem, miért nem lehet elválni több év különélés után, fõleg ha új kapcsolat is van. Most itt a példa, lehet inni a levét a lustaságnak.
Hiába válik el a baba fogantatásakor házas volt így a férj nevére kerül, mert ritkán születik gyerek 11 hónapra.
Mivel még nem váltál el, a baba a férjed nevére kerül, szülés után lehet az apaságit elintézni. Ha szülésig elváltok, akkor is a volt férj nevére kerül, még ha az új élettárs nyilatkozik is az apaságról. Ez a törvény, ez van... Ha gyorsan beadjátok a válást, nincs közös gyerek a volt férjjel, akkor egy tárgyaláson is szétválasztanak és a pici születése elõtt összeházasodhatsz az új társaddal, ebben az esetben kerül a gyerkõc a nevére.
Elválsz és újra házasodsz a baba születése ellõtt akkar lehet az Apja nevére anyakönyvezni.
Nem férjed nevére kerül.
Elválik és apasági? Vagy a 300 napos védelem miatt kell az új férj?

Lehet-e ellenőriztetni egy BKV bérlet eredetiségét a pénztárnál?

Van több fórum is, ahol lehet különböző bérleteket vásárolni olcsóbban mint a pénztárban (pl elutazik az illető, nincs már szüksége rá és eladná, stb.), írják is többen, hogy pénztárnál ellenőriztethető. Van valakinek tapasztalata ebben? Hamis bérletet nem szeretnék, szóval oda tudok menni egy bérlettel és a pénztáros képes ellenőrizni, hogy valódi-e? Előre is kösz

Legjobb válasz: benyomja az érzékelõje alá és már tudni is lehet, jó-e a bérlet.

benyomja az érzékelõje alá és már tudni is lehet, jó-e a bérlet.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
De csak addig tudod átvenni, ha a nem írt még rá számot. Erre is figyelj a vételnél. Elvileg nem lehet átruházni csak azt, amelyikhez nem kell arcképes igazolvány. Az viszont jóval drágább.
A kérdező hozzászólása: jaja köszi, persze az alap h ne legyen kitöltve
Én már többször is vásároltam olyanoktól, akiknek a cégük adja, ha kell, ha nem. Persze nem árt az óvatosság.

Vissza lehet-e fejteni egy e-mail üzenetből a titkos másolatban szereplők címét? Ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: Ha vissza lehetne, akkor nem lenne titkos másolat nem?

Ha vissza lehetne, akkor nem lenne titkos másolat nem?
A kérdező hozzászólása: Jó, elvileg a végleges törlés is azért végleges törlés, mert nem lehet helyreállítani. Aztán közben mégis. Gondoltam, hátha van erre is valami hack módszer :)
Nincs, de a végleges törlés is csak nagyon-nagyon szerencsés esetben állítható vissza.
Megvalósítás kérdése. Ha a küldõ szervere jól csinálja, nem fogod látni (hacsak hozzá nem férsz a szerverhez), mert ez a lényege :) Amennyiben az üzenet forrásában nem látod (mert csak ezt tudod megnézni), akkor a szerverek jól mûködnek, neked pedig nincs szerencséd...
A kérdező hozzászólása: Oksa, köszi szépen :) Egy próbát azért megért, hátha. :)

Mennyire befolyásol egy ismerkedést párkapcsolatot egy esetleges csúnya vagy hiányzó fogak? Be lehet-e szeretni egy ilyen emberbe? Miért számít ennyire manapság fontos szépségpontnak a fogak?

Tegyük fel minden megvan benne jó a belseje neked is tetszik, de ez az egy hibája megvan. Ez mennyire befolyásolja a kapcsolatot? Túl lehet tenni magunkat hogy ezzel a hibával rendelkezik, tehát gondoljuk ha megcsináltatja a fogait akkor már úgyis szép lesz

Legjobb válasz: Ezen lehet segíteni ---> fogorvos

Ezen lehet segíteni ---> fogorvos
meglátásom szerint nagyon.. bár fontos h fiú vagy e vagy lány.
Szerintem a 2 nincs meg egymás nélkül.Nem hiszem ha vki igényes akkor gondok lennének a fogaival.Tehát ez okból már nem tetszene a belseje.Alap elvárás hogy igényes legyen az ember akit megismerek .
Nekem nincs teljesen szabályos fogsorom, mégsem éreztem magam sosem hátrányos helyzetben miatta. Szerintem nem ezt nézik elsõsorban, azt tapasztaltam, hogy élõben ez tök lényegtelen. Nyilván ne rohadjon a szája, tehát legyenek épek (az enyéim azok). 24/N
Hat szerintem nagyon is befolyasolja az, hogy milyen a fogsorod azt, hogy mennyire fog valaki rad nezni egyaltalan. En nem tudom, hogy mas hogy van ezzel, de en 3 honaponta jarok ellenorzesre a fogorvosomhoz, tanulmanyi osztondijam mindig erre megy el, mert a szervezetem nem tartja meg a kalciumot es emiatt gyengek a fogaim. Sokszor inkabb sem ruhakat meg semmi mast nem veszek magamnak, csak rendben legyenek a fogaim, mert mindenki latja a mosolyod es igy a fogaid...es most oszinten szerinted jo smarolni olyan emberrel, akinek szuvasak a fogai...meg 5 meterrol buzlik a szaja???...mert ha rosszak a fogaid a fogmosas es a ragozas sem sokat segithet a szajszag eltunteteseben
A kérdező hozzászólása: És akit így megszeretsz és amiatt nem jön be mert olyanok a fogai attól még nem szeretheted meg? gondolj arra hogy ha megcsináltatja jó lesz szerintem egy olyan hiba, amin lehet változtatni, mert mondjuk egy ronda fejformán már nehezebben lehet változtatni
én elõször egy fiúnál a fogait nézem meg 23l
Mondanám azt, hogy nem fontos, de akkor hazudnék. Nagyon tetszik egy férfi, de csak addig amíg ki nem nyitja a száját, hogy mosolyogjon. Egészen addig minden tökéletes. Ahogy mosolygott, egy világ dõlt össze bennem, annyira el vannak rohadva a fogai. Nagyon illúzióromboló volt...
Szerintem befolyásolja az embereket és nemcsak a párválasztásnál, hanem a munkaerõ piacon is. Mindenképpen érdemes megcsináltatni.
kérdezõ: nem
Szerintem sokat számít, hisz mire figyelsz fel elõször amikor ránézel valakinek az arcára? Nem a mosolyára? Párom mesélte, hogy a sulijukban van egy szép csaj, az õ szavukkal élve: "jó csaj". Csak hát.. elöl is rohadnak a fogai. Párom és a haverjai épp arról beszélgettek, hogy persze jól néz ki.. de ki tenné be a nyelvét egy olyan lány szájba, ahol kb az összes fog már elkezdett "rohadni"?! Szerintem teljesen igazuk van. Igen igazad van drága, és tudom hogy nem teheti meg mindenki hogy 100ezreket csak úgy "kidobáljon az ablakion", én sem. De idõben elmegyek a fogorvoshoz és betömettettem a fogam, vagy épp amire szükség van (körzeti dokihoz járok, így fizetnem sem kell). Ha valami baleset folyamán nincsen meg a fogad (pl elestél kerékpárral és valahogy kiverted- ez csak egy feltevés volt) akkor én a helyedben mindig félre tennék egy kis pénzt, és a végén egyszer összegyûlne arra a fogra a megfelelõ összeg.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet hogy a fogászati szépségipar tette ennyire fontosnak hogy mennyire fontosak a fogak esztétikai kérdésekben?
a pénz kérdés attól függ h hány éves meg pontosan mi van a fogaival
A kérdező hozzászólása: 100 ezer ft alatt nem úszod meg a fogaid rendbetételét
12. vagyok Nem azt mondtam, hogy nem tudom megszeretni, sõt, szeretem is! Ha olyan helyzet adódna, hogy a párom lehetne, nem tiltakoznék azért mert nem szépek a fogai. De ismerem már 3 éve és nem értem miért nem csináltatja meg. Nem foghatja az anyagiakra, mert tudom, hogy lenne rá pénze...

Napi 2-3 óra gyakorlással el lehet-e érni egy magas szintű gitártudást 2-3 év alatt? Ha napi 2-3 órát gyakorol valaki, mennyi idő után látszik meg a játékán?

Legjobb válasz: Ne idõben mérd. Addig játssz, ameddig kedved van. Ha nincs kedved hozzá, úgyse olyan hatékony a dolog. Az meg, hogy hány év alatt leszel jó gitáros, az azon is múlik, hogy van-e egy kis tehettséged és mennyire tanultad meg az elméleti részt.

Ne idõben mérd. Addig játssz, ameddig kedved van. Ha nincs kedved hozzá, úgyse olyan hatékony a dolog. Az meg, hogy hány év alatt leszel jó gitáros, az azon is múlik, hogy van-e egy kis tehettséged és mennyire tanultad meg az elméleti részt.
Igen ezt sajnos nem lehet idõben mérni. Minden embernél más és más. Fontos, hogy legyen jó hallásod, ritmusérzéked, ügyességed, mert ezek nélkül eleve nem fogsz magas szintû tudást elsajátítani. Ami még fontos a megfelelõ alapok, ehhez tanár segítsége a legjobb. Ujjrendek, akkordok fogása, húrok nevei, elmélet, stb. Ha az alapok megvannak akkor már lehet egyedül gyakorolni, elõtte nincs értelmes mert csak felületes tudást sajátíthatsz el. (persze van erre is ellenpélda, de általános tendenciát mondok) A gyakorlásnál fontos a szakszerûség, ne csak össze-vissza játssz mindent, hanem legyen egy logikai sorrend. Könnyebb darabok-->nehezebb. Persze az is fontos, hogy mit nevezel magas szintû gitározásnak. Ha pl. egy zenei szakközépszintû már az, akkor azt talán (ha tehetséges, szorgalmas vagy és jó a tanárod) akkor elérheted. de ez a max, ennél tovább szerintem nem. Ha hobbi szinten gondoltad, hogy komolyabbra fordítsd, akkor el lehet érni azért 2-3 év alatt egy olyan szintre ami már élvezhetõ, mind a gitáros, mind a hallgató számára is! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!