Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e Windows alá vmi (1 db)

Lehet-e Windows XP alá vmi "PHP értelmezőt" telepíteni, hogy amikor PHP-ben írok weblapot, azt ne kelljen mindig feltölteni tárhelyszolgáltatóra, hogy megnézzem az eredményt?

Legjobb válasz: A helyi PC-det kell "webszervernek" konfigurálni, akkor alkalmas lesz php futtatására is. Pl: http://www.apachefriends.org/en/xampp.html http://www.chsoftware.net/en/useware/wos/wos.htm Sok sikert :)

A helyi PC-det kell "webszervernek" konfigurálni, akkor alkalmas lesz php futtatására is. Pl: http://www.apachefriends.org/en/xampp.html http://www.chsoftware.net/en/useware/wos/wos.htm Sok sikert :)
http://weblabor.hu/blog/20071129/wamp-webkiszolgalo-telepite.. Itt mindent megtalálsz. Ha további kérdésed van, írj!
easyphp, erre keress rá, a legegyszerûbben telepíthetõ webszerver win alá...
En az Apache server hasznalatat javaslom. Szerintem, ha mar PHP-vel foglakozol, erdemes az SQL-t is tanulmanyozgatnod. Ajanlom figyelmedbe az "Tanuljuk meg a PHP, apache es MySQL hasznalatat 24 ora alatt" c. konyvet. Az alapok nagyon jol le vannak irva benne es az egyes telepiteseket is reszletesen ismertetik benne. Ha rakeresel, biztosan megtalalod a neten is a konyv szkennelt valtozatat.
Easyphp nevû programot feltelepíted, elindítod és kész is a szerver mysql-el mindennel együtt ...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a felhasználó törölni akarja magát, töröljem, vagy deaktiváljam?

És a többi olyan dolog, amit törölni lehet/kell, töröljem, vagy csak rejtsem? (statisztikának, vagy valaminek még jó lehet)

1

Miért nem jelenik meg a gomb a böngészőben?

Csináltam egy oldalt Dreamweaver-ben. Négy oldalból áll a weblap, a menüsor mindenhol ugyanaz. Először megcsináltam a sablont (fejléc, menüsor, linkek stb.), ezután ezt elmentettem négyszer (index, galéria, videó, kapcsolat) és mindegyikbe beillesztettem a tartalmi részt. A gépen minden oké volt, feltöltöttem és a kapcsolat gombot (képet) nem jeleníti meg a böngésző, de csak három oldalon, az egyiken igen. Ékezet nincs, mappa és a fájl ugyanaz mindegyik oldalon. Minden egyezik az összes oldalon, hiszen először megcsináltam a sablont és utána a tartalmi részeket. Próbaként teljesen újra megcsináltam az egyik oldalt és ugyanúgy nem jeleníti meg azt a gombot. Ftp-vel töltöttem fel, a tárhelyen fent a kép és meg is jeleníti. Valami ötlet? Köszi!!!

2

Hogy kell megoldani ezt CSS-be?

Nemrégen foglalkozok CSS-el.SZeretnék egy olyat megkérdezni hogy oldható meg hogy képernyőhöz igazodjon egy weblap. Mert monitor nagyságtól függően akarok weblapot megjeleníteni.
www.szuromik.uw.hu
Ez a próba weblapom. Ezt már egy full hd-s monitoron elég csúnya lenne. hallottam hogy meglehet oldani úgy hogy képernyő alapján húzza ki, vagy félre informáltak?

4

Azt, hogy tudom bele írni egy if operátorba, hogy csak akkor törölje a Regisztrációt E-mail cím megadása útán ha az E-mail tényleg az ővé?

if($Email = ".$user['Email'].");
Erre gondoltam.
Ez így jó?
köszi

5

Mitől lehetséges, hogy nem tudok CMS-t telepíteni? Konkrétan a MySql szerverrel vannak bajaim, ki tud segíteni?

Arról van szó, hogy többféle CMS-t is próbáltam több tárhelyre, de mindig ott akadok el, hogy a telepítő kidob Database server not available hibával (akár a telepítőnél dok meg adatokat, akár cpanelen, nem jó sehogy).
A 3owl.com supportja azt állítja, biztonsági okokból van tiltva a távoli hozzáférés... na de az összes többinél? Valakinek van ötlete?

5

Szerintetek milyen az oldalam?

http://www.ejjelnappalanime.eoldal.hu/ .mi tetszik a legjobban?

5

Hogy includeoljak egy includeolt tartalomba egy masikat?

Tehat vany egy php oldalon belul, ahol a link tartalma kattintasra includeal jelenik meg. Van egy gondom, ha az includeolt tartalombn is vannak linkek, azt, hogy oldom, meg, hogy azok is includeolva legyenek es ne kulon oldalon jelenjenek meg?

3

WordPress sablont hogy tudok írhatóvá tenni?

3

Kevéssé értek hozzá, de rákényszerültem, hogy konzolon turkáljak egy szerveren. Hosszabban lent?

Először nameserver gondok adódtak, hozzáadtam a 8.8.8.8-at - a wp admin előtte tetűlassú volt, ez meg is oldódott. Viszont az ipv6-al még mindig gáz van:
------
wget --2013-10-17 17:01:21-- Resolving www.google.hu (www.google.hu)... 2a00:1450:400c:c00::5e, 173.194.78.94
Connecting to www.google.hu (www.google.hu)|2a00:1450:400c:c00::5e|:80... failed: Connection timed out.
Connecting to www.google.hu (www.google.hu)|173.194.78.94|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 14022 (14K) [image/png]
Saving to: `logo11w.png.1'

És gyanítom, hogy ez okozza ezt a hibát wp adminon: RSS Error: WP HTTP Error: Could not open handle for fopen()

php.init megnéztem, az allow_url_fopen be van kapcsolva.
Ha az ipv6 és az fopen hiba egymástól független, akkor inkább az fopen érdekel (bár az apt-get se működik, de azt paraméterezéssel meg lehet ezt oldani).

Ha valakinek van valami ötlete azt szívesen fogadom.

1

A blogomra szeretnék playlist. Me-t tenni, de amikor a HTML-be akarom másolni a kódot és nem engedi és akkor hogyan kell?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!