Találatok a következő kifejezésre: Lehet-e 37. a (11 db)

Ügyelet.
Nyugodtan ki kell hívni az ügyeletet. A babát pedig nyugodtan szoptassa, a vírust - ha influenzás - valószínûleg más módon úgyis átadja a babának. Az anyatejben rengeteg védõanyag van, egyáltalán nem biztos, hogy õ is elkapja az anyukájától a betegséget. Ha pedig az orvos úgy ítéli meg, hogy a testvérednek valamilyen gyógyszerre van szüksége, meg fogja mondani, ha amellett esetleg nem szoptathat néhány napig.

Lehet-e 37. hetesen a jobb oldalon ill. a hátunkon feküdve aludni?

Mert én úgy hallottam, h nem ajánlják, azt nem tudom miért, de én sokszor úgy ébredem fel hajnalonként, pedig a bal oldalamon alszom el.

Legjobb válasz: Szia!A hatadon ne aludj semmikeppen, mert ilyenkor mar a baba elnyomhatja fontos ereidet, meg szerveidet. A jobb oldalon elvileg alhatsz, de a bal oldal a tuti, mert ugy jobb a keringesed, a veseidnek is jobb.Az en babam peldaul csak bal oldalon enged aludni mar regen, elkezd rugdosodni, ha a jobbon alszom, nem jo neki. Meg allitolag a bal oldalon alvas es a labaid koze parna elosegiti a baba helyes befordulasat is. Bird meg ki kicsit, nemsoka kint lesz:)

Szia!A hatadon ne aludj semmikeppen, mert ilyenkor mar a baba elnyomhatja fontos ereidet, meg szerveidet. A jobb oldalon elvileg alhatsz, de a bal oldal a tuti, mert ugy jobb a keringesed, a veseidnek is jobb.Az en babam peldaul csak bal oldalon enged aludni mar regen, elkezd rugdosodni, ha a jobbon alszom, nem jo neki. Meg allitolag a bal oldalon alvas es a labaid koze parna elosegiti a baba helyes befordulasat is. Bird meg ki kicsit, nemsoka kint lesz:)
Ja, meg annyi, hogy azert azon ne panikolj, ha ugy ebredsz, hogy a hatadon fekszel, csak szepen fordulj balra:)
Én pl, kb egy hete nem tudok szinte egyik oldalamon sem aludni.Én is olvastam ezt , hogy ne feküdjünk a hátunkra, de bízom benne a szervezetünk úgy van kitalálva, hogy jelez ha nem jó.Nekem pl nem rugdos a baba, ha kényelmetlen egyszerüen csak fáj az az oldalam és akkor forgolódok, de rendszerint mindig a hátamon ébredek.Sztem úgy aludj ahogy kényelmes.Ha tudsz az oldaladon szerencsés vagy.Én is igyekszem:) 30hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Én néha bal, néha jobb oldalamon tudok csak elaludni, mikor épp mi kényelmes, és akkor a másik oldalamon nem megy az alvás..De mostanában kb az utóbbi 1 hétben, sokszor arra ébredek, hogy háton fekszem.Nem fáj semmi, nem kényelmetlen, és a baba sem tiltakozik, de azért mindig oldalra fordulok, de nemsoká megint ugy ébredek, ohgy háton fekszem...33hetes kismama

Napok óta 37 feletti a hőm(37.4-37.8). Lehet-e baba?

A cicim viszont nem fáj annyira.

Legjobb válasz: A hõd csak mensi elõtt, 12-24 órával, vagy pedig a mensi napján megy le! De reménykedni lehet! Ha már késik pár napja, és még akkor is fennt van a hõd, akkor kezdhetsz gyanakodni a babára, és tesztelhetsz is, hogy biztos legyél a dologban! Szorítok, hogy baba legyen a dologban!

A hõd csak mensi elõtt, 12-24 órával, vagy pedig a mensi napján megy le! De reménykedni lehet! Ha már késik pár napja, és még akkor is fennt van a hõd, akkor kezdhetsz gyanakodni a babára, és tesztelhetsz is, hogy biztos legyél a dologban! Szorítok, hogy baba legyen a dologban!

Még csak 37 éves vagyok, nem dohányzom, és elõl lazul-enyhén mozog a fogam. Kérdésem, meg lehet-e menteni durva beavatkozás nélkül?

Hallottam,hogy nem kell a legrosszabbra gondolni,sínezéssel,rögzítéssel meg lehet menteni.Igaz ez?Mibõl áll a korrekció?

Legjobb válasz: Menj el parodontológus szakorvoshoz

Menj el parodontológus szakorvoshoz
Az ínyt kéne rendbe rakni Meg levetetni a fogkövet (ha van)
Szia.Lehet bizony!én ilyen "tünetek" után épp ma teszteltem pozitívat :) sok sikert!
Erõsen bíztató jeleknek tûnnek:) A nagy étvágy, és az erek kidagadása fõleg:) Mellfeszülés lehet menzi elõtt is, de az nem "olyan". Mit érzel? Mert ezt azért lehet érezni:) Lehet hogy most ágyazódik be a kis pocaklakó a következõ 9 hónapra:) ))) Szorítok!!!
A kérdező hozzászólása: Azt érzem, hogy nagyon hálásnak kell lennem a jóIstennek, aki bízik bennem annyira, hogy egy pici kis teremtményének anyjává tegyen:) sokörömet, várakozást, hálát érzek:-)

37 hetes terhes vagyok, lehet-e maszturbálni vagy az is beindithatja a szülést? mekkora a kockázat?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy magában a spermában vannak olyan adalékok amik beindíthatják a szülést.az orgazmus viszont méhösszehúzódást okozhat :S

én úgy tudom, hogy magában a spermában vannak olyan adalékok amik beindíthatják a szülést.az orgazmus viszont méhösszehúzódást okozhat :S
Ha nem vagy eltiltva a szextõl, akkor lehet. Okoz méhösszehúzódást, ami elindíthatja a szülést, de én még nem hallottam iylenrõl.De ha igen, akkor sem azonnal, úgyhogy nyugodtan, ha jól esik:-)
Persze hogy lehet, nem lesz semmi baj:) Én a 38. héten szültem, ilyenkor már természetes, hogy beindulhat a szülés - és minden nap maszturbáltam (hosszú, hogy az apuka miért is nem segített rajtam, a lényeg az, hogy erre kényszerültem, de mindegy is).
37 hetesen már ha beindulna is a szülés, semmi gond nem lenne. Ha jólesik, szerintem csináld nyugodtan!:-)
Ha jobban érzed magad töle, akkor csak nyugodtan csináldd! :)
Ha a méhösszehúzódás nem okoz nálad hosszantartó keményedést akkor igen. Ha el vagy tiltva a sextõl, akkor ezt sem ajánlatos, habár már nem lenne semmi baj, ha kibújna a babó! :o)
Nyugodtan, eddzed vele a hüvely izomzatát, az meg csak jól jöhet :)

Kb 3-4 hetes vagyok fáj a torkom és 37, 5 a lázam. Mit szedhetek, lehet-e valami baja a babának?

Legjobb válasz: Torokfájásra nagyon jó a Homeogen 9 homeós bogyó.(elõtte és utána 30 percig ne egyél, igyál, ne használj mentolos fogkrémet) Nekem a mandulagyulladást 2 nap alatt rendbe tette. A babának se árt:)

Torokfájásra nagyon jó a Homeogen 9 homeós bogyó.(elõtte és utána 30 percig ne egyél, igyál, ne használj mentolos fogkrémet) Nekem a mandulagyulladást 2 nap alatt rendbe tette. A babának se árt:)
A 37, 5 még elméletileg nem láz, csupán hõemelkedés! Én azt javasolnám, hogy amíg 38 fölé nem megy, addig ne vegyél be semmit. Próbáld ki a hûtõ fürdõt! Nekem 37, 5-rõl 36, 6-ra levitte. És ha hiszed, ha nem, nagyon jól esett! Ha mégis felmegy, akkor egy algopiryn. Ha ez sem , akkor kórház. A tartósan magas láz nem tesz jót a csöppségednek! Én torokfájásra egy homeopátiás gyógyszert szedtem, ártalmatlan. A neve Homeogene9. Ha esetleg köhögsz, akkor a Stodal szirupot ajánlják! Amúgy valahol nem az algopirynt, hanem a Panadolt ajánlják. Én maradnék az algopiryn mellett. 25 hetes kismami
Ne haragudj hogy nem válaszolok hanem kérdezek:) Már annyiszor olvastam hogy "3-4 hetes vagyok" és sose értettem, mert ugye amikor megkellene jönnie a mensinek akkor vagyunk 4 hetesek(28 naposnál), akkor ti honnan tudjátok már ilyen hamar biztosan hogy terhességrõl van szó? Mert ugye sok nõnek még a teszt sem mutatja ki nemvárt napján....
dehogy nem nekem a 2-hetes terhességet is kimutatta
Nekem is kimutatta a teszt a 3 hetes terhességet.
2 hetes terhességet hogy mutatta ki? Hiszen az a fogantatás napja kb...
Egy jó teszt már a 10 napos terhességet is simán kimutatja (fogantatástól 10 nap). Amúgy egy aktív szexuális kapcsolatban élõ párnál nem tuti a fogantatás napja! Csupán azért számolnak a mensi alapján, mert az egyszerûbb. Szóval mensi alapján lehet valaki 4 hetes terhes, viszont a pici fogantatása nem feltétlen azután 14 nappal volt! Ezért is van, hogy sokan megijednek, ha a dokik azt mondják, hogy kisebb vagy nagyobb a baba a számított terhességi hétnél!!! Nálam nincs ez, mert nekem csak az uh alapján tudnak számolni. És ugyebár ez sem 100%!
LÁNYOK!!!! Oké, hogy így Algopyrin, úgy Panadol, de egy aranyszabály vonatkozik végig a terhességre... CSAK AZT A GYÓGYSZERT VEDD BE, AMIT EGY BABA IS BESZEDHET.... És ez az aranyszabály még orrcseppre is vonatkozik... Amúgy Panadol Baby ha nem megy le a lázad, természetesen kicsit nagyobb adagban. Algopyrin nem ajánlott terhesség alatt...
Én infralámpáztam a torokfájásra és lándzsás ütifûszirupot szedtem a köhögésre.

Kora délután megmértem a hőm kiváncsiságból, 37 körül volt. Lehet következtetni a du. I hőböl, hogy visszaesett-e és megjön-e ma vagy holnap?

az alaphőm 36,4 szokott lenni,néhány napja nem tudtam mérni reggel és izgulok,hogy megjön-e,ezért mértem meg kivancsiságból.

Legjobb válasz: Nem igazán lehet következtetni. De azért szurkolok!

Nem igazán lehet következtetni. De azért szurkolok!
Ebbõl nem következtethetsz, csak a reggeli ébredési hõ a mérvadó ahogy az elõttem szóló is írta. Ilyen hõségben az én hõm is 37 körüli.
Melegben nekem is magasabb a hõm.

37 hetes vagyok. Óránként egyszer keményedik a hasam, már leereszkedett, plusz nyilallik rendszertelenül. Lehet ebböl sejteni hogy hamarabb jön e a babó?

Legjobb válasz: Én 3 nap múlva töltöm a 37. hetet, nekem kimondottan fájdalmas keményedéseim vannak fõleg esténként, elég rendszeresen, úgy 10 percenként egy-egy percig. Van, hogy éjjel is erre ébredek. De azt mondják, ettõl még benn maradhat a baba akármeddig. Igaz, az én pocim nem ereszkedett le. Ha mész dokihoz, kérdezz rá erre, õ valószínûleg pontosabb választ tud adni a kérdésedre. Kitartást az utólsó hetekre és könnyû szülést!

Én 3 nap múlva töltöm a 37. hetet, nekem kimondottan fájdalmas keményedéseim vannak fõleg esténként, elég rendszeresen, úgy 10 percenként egy-egy percig. Van, hogy éjjel is erre ébredek. De azt mondják, ettõl még benn maradhat a baba akármeddig. Igaz, az én pocim nem ereszkedett le. Ha mész dokihoz, kérdezz rá erre, õ valószínûleg pontosabb választ tud adni a kérdésedre. Kitartást az utólsó hetekre és könnyû szülést!
Jézusom, most nézem, hogy a sok hülyének külön kategóriát kellett csinálni :| Istenem már...
Másrészt, meg mindenki itt jó pofozik, de szerinted mi beléd látunk?? 37 fokos hõemelkedésed van, biztos iker lesz... Olyan ostobák az emberek, a vélhetõen érett emberek is, hogy hihetetlen
Ha ennyire félsz a teherbeeséstõl, miért nem védekezel? A napközbeni hõmérésbõl semmit nem lehet megállapítani. Legalább annyi eszed lehetett volna, hogy elmés esemény utániért, ha már olyan felelõtlen voltál, hogy nem védekeztél. Egyébként ha 29.-én kellene megjönnie, akkor telibe trafáltátok a peteérésed, azaz ennél rosszabb idõpontban nem is lehetettek volna együtt. Ha beléd is élvezett, akkor kb. 20% esélyed van a terhességre. Ha nem, akkor vmivel kevesebb.
Utolsó vagyok. Amúgy van 120 órás tabi is (EllaOne), nem ártana MOST AZONNAL elmenned dokihoz kiíratni és bevenni, akkor még van egy hangyányi remény, hogy megúszod.
Négy nap után nem lehet megmondani terhes vagy-e vagy sem. 29-én vegyél egy tesztet. Attól hogy nem ment el igen, lehetsz terhes az úgynevezett "elõváladék"-tól.
ha nem megy el benned, simán lehetsz terhes, már csak az elõnedvtõl is, ezt ugye mondanom sem kell.. de nem nagy a valószínûsége amúgy! még rengeteg idõd van a vérzésig, csak nyugalom, ha nagyon rágörcsölsz, akkor még késni is fog! és akkor csak még jobban megijedsz. nyugi nyugi nyugiii. tudom, hogy nehéz, de akkor is. ne okozz magadnak plusz kellemetlenségeket.... (: próbálj meg lehiggadni.
Ilyenkor még a sima sürgõsségi tabi is segíthet, mert ha esetleg mégis megtermékenyültél, akkor se hagyja beágyazódni. Amúgy meg miért pont peteéréskor szerencsétlenkedtek? Hülye vagy teljesen?
persze, mert más nem követ el hibákat, ugye... hagyjátok már szegényt. tegnapelõtt 18:41-es vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!