Találatok a következő kifejezésre: Lehet- e valaki (875 db)

Szerintetek a Vörösiszap-katasztrófáért lehet-e valakit vagy valakiket felelőségre vonni? Illetve indokok érdekelnének igenre és nemre is.

Legjobb válasz: Lehet, de nem egyértelmû hogy kit. Természetesen van felelõs, de nem egy vagy két emberrõl beszélünk. Egy ilyen vállalat, vagy tekintsük csak a gát rossz állapotát, egy hosszú folyamat létrejötte. tervezõk, kivitelezõk, cégvezetõk több százai vettek részt benne, és mindegyik csak egy kicsit tett hozzá, amibõl ez a katasztrófa született. Így aztán nem lehet aztmondani hogy igen Pista, te vagy a hibás, mert Pista csak azt az egy követ tette oda... Nehéz kérdés hogy kit lehet felelõsségre vonni a történtekért..

Lehet, de nem egyértelmû hogy kit. Természetesen van felelõs, de nem egy vagy két emberrõl beszélünk. Egy ilyen vállalat, vagy tekintsük csak a gát rossz állapotát, egy hosszú folyamat létrejötte. tervezõk, kivitelezõk, cégvezetõk több százai vettek részt benne, és mindegyik csak egy kicsit tett hozzá, amibõl ez a katasztrófa született. Így aztán nem lehet aztmondani hogy igen Pista, te vagy a hibás, mert Pista csak azt az egy követ tette oda... Nehéz kérdés hogy kit lehet felelõsségre vonni a történtekért..
Irtózatosan hülye vagy...
ilyenkor lehet még csak igazán az, mikor rákap a szex ízére:D
Hogy ezen mekkorát kacagtam! Nagy vagy!!!
A kérdező hozzászólása: nem nagy segítség.
miért kéne már gyógyítani?:) fiatal vagy, és kielégületlen.ennyi.
Szia! Semmi probléma nincs veled! Én is fehérmájú vagyok! Megmondom ezt neked õszintén! Nagyon is fehérmájú vagyok! De ennek ellenére boldog, kiegyensúlyozott életet tudok élni! A fehérmájúság nem betegség, csak mondjuk azért ritkább az ilyen ember, de no problemo:-D

Lehet-e valaki egyéni vállalkozó ha büntetett előéletű? Kérnek-e erkölcsi bizonyitványt?

Legjobb válasz: Pedig ha kérnének, mind a nyolcszáz vállalkozás milyen jól menne, nem?

Pedig ha kérnének, mind a nyolcszáz vállalkozás milyen jól menne, nem?
Nem kérnek erkölcsi bizit, egy sima egyéni vállalkozáshoz nem feltétel a makulátlan elõélet, és nem kizáró oka priusz.
...Vagy ha kérnének, alig lennének vállalkozók Mo.on...:)
Nem kérnek.
nem lehetsz közügyektõl eltiltva, illetve az adott szakmától.
Sajna ismerek jó néhány válalkozót aki felfüggesztése alatt nyitott válalkozást , vagy ép nemrég jött a sitrõl .A haver a múltéven halára gázolt egy kétéves gyereket és néhány hónapra mozgó boltott nyitott .
elõfordul, hogy kérnek erkölcsi bizonyítványt bizoyos vállalkozásoknál.. de a törvény úgy határozza, hogy nem indíthat büntetett elõéletû (az egy másik kérdés hogy az emberek mennyire szarnak erre)

Lehet-e valakinek két ideiglenes tartózkodási helye, illetve ha ezek közül az egyik egy kollégium, kaphat-e diákbérletet, hogy a másik ideiglenes tartózkodási helyére utazzon?

Az állandó lakcím külföldi, ezért az állandó lakhely és a kollégium között nem igényelhető diákbérlet, mivel ez a kedvezmény csak belföldi közlekedésre érvényes.

Terhes lehet e valaki pár hétel a terhességmegszakitás után? Ha igen, mi a következménye?

Legjobb válasz: Ez attól függ hogy a megtermékenyített pete megtud-e már tapadni. Mert pete az érik, csak ahova tapadnia kell az most sérült. de ha megtapad, akkor terheség a következménye.

Ez attól függ hogy a megtermékenyített pete megtud-e már tapadni. Mert pete az érik, csak ahova tapadnia kell az most sérült. de ha megtapad, akkor terheség a következménye.
Szia! Nem irtad, hogy mégis hány hétrõl van szó. Lehet, hogy a terheségmegszakitás után megmaradt a terhességed. A szivásos módszernél 2 %-ban elõfordul, hogy a pete a méh üregében marad és tovább növekszik. A folytatódo hányinger és mellfeszülés figyelmeztet ennek a lehetõségére.
Szia! Az egyik ismerõsömnek 10. hetesen mûvileg befejezték a terhességét, mert elhalt a baba. Kb. 5 hét múlva ismét teherbe esett és most 12. hetes boldog kismama és a baba is rendben fejlõdik. Üdv. 28. hetes kismami
Nyugodtan terhes lehetsz és ha a baba meg akar mardni, akkor meg is marad, ha nem akkor majd legközelebb!
Igen, elvileg lehet terhes. Hát szerintem kicsit magasabb ilyenkor a vetélés esélye. meg a koraszülésé. De szerintem ha vigyázol magatokra, jó esélyed van arra, hogy végig kihord babókádat.
ha el van tiltva a közügyektõl x idõre akkor nem, de egy ilyen ember ne is kerüljön be...

Orvosi ellátásra lehet -e valakit kényszeríteni?

Legjobb válasz: Ha valaki nem végezteti el az orvosi alkalmasságit nem dolgozhat nem veszik fel.

Kényszergyógykezelést csak az ön- vagy közveszélyes emberekkel szemben szoktak foganatosítani olyan helyzetekben, amikor az ön- vagy közveszélyesség állapotát ezzel a kezeléssel meg lehet szüntetni. A fogorvosi "megerõszakolás" viszont abszolút szabálytalan. Ilyesmire senkit nem lehet kényszeríteni senkit. Maximum annyit lehet tenni, hogy egy adott intézmény kikötheti feltételként, hogy bizonyos eü követelménynek meg kell felelni és amennyiben nem teljesíti az illetõ, akkor kizárható az intézménybõl. Akár munka, akár iskola. Tehát mondhatja a suli vagy a cég, hogy amíg valaki nem vizsgáltatja meg magát vagy nem kezeltet ki valamilyen betegséget, addig "NEM ALKALMAS", így az illetõnek jól felfogott érdeke a vizsgálat és az ellátás. De az, hogy lefogjanak valakit, az TÖRVÉNYELLENES!
Ha valaki nem végezteti el az orvosi alkalmasságit nem dolgozhat nem veszik fel.
Életmentõ beavatkozásokhoz nem kell a beteg engedélyét kérni, a többibe természetesen van beleszólása. Kiskorú esetében meg mindig a szülõ dönt, vagyis ha a szülõ, illetve iskolafogászaton a szülõt képviselõ tanár beleegyezik a kezelésbe, akkor erõszakkal is kinyithatja a doki a gyerek száját.
Ezek a Mengele ivadékok mindenre képesek a pénzért.
A demokráciának vannak szabályai!Az anarchiának nincsenek szabályai!
Bíróság kényszergyógykezelésre ítélhet! Ha valaki munkahelyre jelentkezik orvosi vizsgálat kell.A tanulónak az iskola a munkahelye kötelezõ az orvosi vizsgálat és az ellátás mert ha nem engedi javítóintézetbe lehet zárni és ott kényszergyógykezelést kap!
A kérdező hozzászólása: "Mi a fenét tud egy általános iskolás eldönteni?" Azt, hogy akarja -e hogy a szájában turkáljon egy vadidegen ember.
A kérdező hozzászólása: "És oda mész munkaalkalmasságira ahova küldenek!" A munkaalkalmassági nem beavatkozás, hanem vizsgálat, ott nem tömnek meg vegyszerekkel és nem szabdalnak össze.
Szerintem ez csakis úgy elfogadható, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy orvoshoz akar fordulni az elmegy, vagy kihívja, (ha annyira súlyos az eset) és ezzel egyértelmûen kinyilvánítja, hogy akarja ezt a beavatkozást, de erõszakkal kényszeríteni ilyesmire senkit sem lehet.
A kérdező hozzászólása: Egy konkrét eset gyermekkoromból: Kötelezõ iskolafogászaton egyik srác nem akarta kinyitni a száját lefogták és erõszakkal nyitották ki neki. Mivel ficánkolt, természetesen nem tudták megcsinálni a fogait, de ilyesmire lehet valakit erõszakkal kényszeríteni?
Hozzáteszem: TÖRVÉNNYEL SEM! Az ön és/vagy közveszélyesség esetét kivéve.
Menjünk csak tovább! Az önveszályesség miért kivétel? Mi köze van hozzá a társadalomnak (ha egyszer demokrácia?) Söt a közveszélyesség sem lehet ok a társadalmi korlátokra (Az más persze, ha valaki ilyenkor csak ugy önvédelemböl agyonveri.)
A kérdező hozzászólása: 23:50 ezt így korrektnek és elfogadhatónak is tartom, de a többiek mért akarják bemagyarázni, hogy az erõszak az egészségügyben megengedett?
"dolgozó/tanuló eldöntheti, hogy ennek megvalósítását kire bízza" Mi a fenét tud egy általános iskolás eldönteni? És oda mész munkaalkalmasságira ahova küldenek!Itt nem hibátlan fogsorról van szó!
Annyit is illõ volna tudni az orvos nem szórakozásból vizsgál, hanem mert törvények vannak!
"Életmentõ beavatkozásokhoz nem kell a beteg engedélyét kérni, a többibe természetesen van beleszólása. Kiskorú esetében meg mindig a szülõ dönt, vagyis ha a szülõ, illetve iskolafogászaton a szülõt képviselõ tanár beleegyezik a kezelésbe, akkor erõszakkal is kinyithatja a doki a gyerek száját." Hogy nyithatná már ki? Ha az én gyerekemmel csinálná ezt valamelyik kihúznám a nyelvét a seggén.
Kérdezõ, gondolkozz már! A demokrácia a felnõtt emberek beleszólási jogáról szól, nem a kölykök tiltakozásáról. Ennyivel minden beteg csecsemõt hagyhatnának meghalni, mert mindegyik ordítva rúgkapál, ha a doki hozzá akar nyúlni. Naná, hogy lefoghatják az érdekében!
A kérdező hozzászólása: "Kényszergyógykezelést csak az ön- vagy közveszélyes emberekkel szemben szoktak foganatosítani olyan helyzetekben, amikor az ön- vagy közveszélyesség állapotát ezzel a kezeléssel meg lehet szüntetni. " Ezt így elfogadhatónak is tartom, de más esetekben hogy lehet már ilyet csinálni? Mik ezek hentesek? Az erõszakra esküdtek vagy a gyógyításra?
A kérdező hozzászólása: Tehát komolyan erre kényszeríteni lehet valakit erõszakkal? Ez demokrácia? Ez egy szar!
A kérdező hozzászólása: Vagy bármely más orvosi beavatkozást el lehet végezni a beteg beleegyezése nélkül?
8 illetve 14 vagyok. Kaptam egy visszakérdést, hogy egy gyerek ugyan mit tudna eldönteni. No a válaszom az, hogy amikor én jártam iskolába, akkor csak általánosban (ami akkor 8 osztályos volt) volt iskolafogászat. Egy huszonéves hisztis pitscha volt a gyerekfogorvos, aki csak ordítani tudott a gyerekekkel és mindenki félt tõle, mert érzéstelenítõ nélkül fúrt, tömött, és tényleg féjdalamasan meg szarul dolgozott. (Kiestek a tömései, stb). Na én (ekkor még a '80-as éveket írjuk!!!) egyszer exkatedra kijelentettem, hogy márpedig én a Csimma Évához (így hívták a csajt) N-E-M VAGYOK HAJLANDÓ menni és nem vagyok hajlandó alávetni magamat az õ "szaktudásának". Erre annyi történt, hogy a tanár beírt az ellenõrzõkönyvecskébe: "Tisztelt Szülõk! ****** a mai napon elzárkózott a fogászati kezeléstõl, ezért kérem a szülõket, hogy a fiukat vigyék el fogorvoshoz... dátum, aláírás." A szülõk meg elfogadták, mert egyetértettek velem, hogy henteshez nem akartam menni. Na ha valaki megpróbált volna lefogni, vagy erõvel felnyitni a pofámat, szerintem apám kiverte volna a dilit és mindenkit kirúgatott volna. (Magas beosztásban dolgozott, tényleg befolyásos volt.) És nem az a téma, hogy ne lehetne elfogadni, hogy egészségügyi követelményeket támasztanak, hogy valaki egy közösségbe járjon. Ennek jogosságát senki nem vitatja. DE AZ IGENIS ELFOGADHATATLAN, hogy egy egyszerû iskolai vagy munkahelyi vizsgálaton TESTI KÉNYSZERT alkalmazzanak. Elvégre nem egy büntetésvégrehajtási intézetrõl van szó. Vagy tévednék?

Félek a szakítástól. Lehet-e valakit tinédzser kora óta szeretni és vele maradni egész életében?

az a helyzet,hogy nemrég összejöttem egy fiúval.még nem is annyira komoly,de úgy t?nik...vagyis megbeszéltük,hogy mindketten komolyat szeretnénk.nekem még nem volt komoly kapcsolatom,neki volt már egy.sokszor álmodozok,hogy milyen lenne a jöv?ben,ha nagyon sokáig együtt lennénk, és igazán jó vele lenni.szeretem, és ? is engem.mesélte,hogy ? is sokat gondolkozik a jöv?n.most mindketten 15 évesek vagyunk.ebb?l lehet tényleg annyira komoly kapcsolat,hogy majd,10 év múlva házasság legyen bel?le?annyira furcsa...sokan azt gondolják,hogy annyit megunod a másik mellett és házasság után már halál unalmas lesz minden?!meg tényleg kimaradnék minden jóból,mivel nekem egy komoly kapcsolatom volt egész életemben?amúgy se vagyok bulizós féle,világ életemben arra vágytam,hogy OTTHON,a fiú karjaiban filmet nézzünk.ha pedig szakítanánk 1 év múlva,akkor az olyan fájó lenne...mivel maradnék?csak a sok emlékkel?én sem értem magam,de remélem,hogy a leírtakból kitudtok hozni valami tanácsot,hogy hülyeség amiket leírtam,vagy mégse. köszi,ha elolvastad és a normális válaszolókat felpontozom.

Legjobb válasz: Nem nagy eséllyel de igenis lehet hogy eggyütt maradtok...az én legjobb bnõm lassan 4 éve lesz eggyütt a barátjával és 14 évesen kezdtek elé járni..most az õ esetébõl mondom hogy milyen "veszélyek" lehetségesek:elõfordulhat hogy idõsebb korodban vagy pár év múlva kíváncsi leszel, milyen más pasikkal...vagy találkozol vkivel akit nagyon megkedvelsz...ha van elég erõd ahhoz hogy a fellángolásoknak nem engedsz és kitartasz mellette akkor simán lehet õ sz igazi....és az se hátrány hogy nem vagy olyan bulizós:)

Ha ezen rágódsz akkor hamarabb elveszíted mintsem szeretnéd. Élvezzétek inkább az életet, azt hogy együtt boldogok vagytok. Mit hoz a holnap? Senki sem tudja nincs itt egy jövõbelátó sem :) Lehet együtt maradtok örökre, lehet nem, majd idõvel elválik. Igen a szakítás fáj, de még a kapcsolatotok elején vagytok és annyi szép vár még rátok. Inkább gondolkozz el azon, hogy mi rosszabb? Elveszíteni valamit, vagy meg sem kapni? Legyetek nagyon boldogok!
Nem nagy eséllyel de igenis lehet hogy eggyütt maradtok...az én legjobb bnõm lassan 4 éve lesz eggyütt a barátjával és 14 évesen kezdtek elé járni..most az õ esetébõl mondom hogy milyen "veszélyek" lehetségesek:elõfordulhat hogy idõsebb korodban vagy pár év múlva kíváncsi leszel, milyen más pasikkal...vagy találkozol vkivel akit nagyon megkedvelsz...ha van elég erõd ahhoz hogy a fellángolásoknak nem engedsz és kitartasz mellette akkor simán lehet õ sz igazi....és az se hátrány hogy nem vagy olyan bulizós:)
Szerintem is teljesen fölösleges azon rágódni, hogy mi lesz 10 év múlva. Ennyi erõvel már a holnap miatt is aggódhatnál, hisz az is kiszámíthatatlan. Sokkal nagyobb esélyetek van, ha a mának éltek és annak örültök, hogy most minden rendben van. Tapasztalatból mondom, hogy a "mi lesz akkor, ha" kapcsolatból nem sül ki semmi jó, úgyhogy legyél csak optimista, élvezz ki minden percet, amit együtt tudtok tölteni! :)
Jó dolog, ha hiszel benne, és igenis úgy kell hozzá állni, hogy életed párja, ha tényleg nagyon szereted. Én egy középkorú házaspárt ismerek, akik 13 éves koruktól szerelmesek egymásba. És boldogok. Szóval, bármi lehet, nem kell rögtön letörnöd, hogy õ nem az igazi, bár sajnos nagyon kevés ilyen fiatalok közötti kapcsolat tart ki egy életen át. 19/L
Én ismerek egy házaspárt, akik 16 éves korukban jöttek össze. Azóta is együtt vannak, majdnem 60 évesek, és 5 gyerekük van. :)
Mi általános iskolában ismerkedtünk meg egymással. Akkor is jártunk, de szakítottunk. 17 éves korunkban megint összejöttünk és most boldogok vagyunk:) jah, 25 éves vagyok;) szerintem nem lehetetlen. de akkor se keseredj, ha szakítanátok, mert még összehozhet titeket az élet- ahogy velünk is volt- és akkor érettebb fejjel, már más lesz.
Nem kell most azon gondolkozni, hogy mi lesz 10 év múlva, mert foggalmad sincs, miket hoz még a következõ pár év. Mostanság fogsz a legtöbbet változni. Kinyílik majd a világ. Leérettségizel, esetleg egyetemre, fõiskolára mész, ezer új embert ismersz meg. Lehet, hogy együtt maradtok, de persze nem biztos. Az is lehet, hogy szétmentek már hamarabb. De értelmetlen ezeken rágódni, inkább élvezzétek azt, amitek van. Ha nincs problémád, ne gyártsál magadnak, mert az mindig mindent megöl. És ez az összes nõi olvasónak (tisztelet a kivételnek) úgyszintén figyelmébe ajánlom. 22F
ha mindketten tényleg akarjátok, lehet.. csak az a baj, hogy többnyire nem éritek meg a 3 évet sem. én két évig voltam együtt a barátommal. 18 éves vagyok, 14 éves vltam, amikor összejöttünk. annyira boldogok voltunk együtt és annyira szerettük egymást.. de neki el kellett költöznie 4 évre külföldre, és nem jönne haza, úgyhogy jobbnak láttam, ha véget vetek ennek. én még azóta is szenvedek, nagyon szeretem. és úgy érzem, még nagyon sokáig is fogom. 2 év alatt nem hevertem ki, õ pedig most nagyon boldog kapcsolatban van.
kiscsillag.. ez még sokszor fog változni.. :D
Milyen szép is lenne, ha mindenkinek csak egy párja lenne, kivel egész életében együtt marad, nem használna ki senki senkit, nem lennének ilyen b*zi kavarások és mindenki boldogan élne. Sajnos a világ nem ilyen, szerintem nagy valószínûséggel ti sem maradtok örökre együtt. Az idõk változnak. Persze én kívánom nektek, hogy maradjatok együtt, és ami a legfontosabb: LEGYETEK BOLDOGOK MINDIG, bármit hoz az élet.
a nõvérem 17 éves kora óta együtt van a barátjával és most házasodtak össze 8 év után:) lehetséges:) de ne gondolja a szakításra, a félelem felemészt és akkor nem tudod élvezni ami most van..
Élvezd a kapcsolatodat és ne félj a jövõtõl. Bármi lesz, az jó is lehet Neked, nem tudod elõre, hogy hosszú távon az-e a jó, amit most annak gondolsz. Késõbb ne félj változni sem és ha vége a kapcsolatnak, akkor azt is merd kimondani. Az egyik korábbi hozzászólóval ellentétben nem gondolom, hogy az lenne az ideális, hogy mindenki a örökké boldogan él, mindenféle párkapcsolati konfliktus nélkül. Persze, a "kavarás" miatt felbomló kapcsolatokat én sem hiányolnám, de sok kapcsolat azért bomlik fel, mert a felek fejlõdnek, érettebbek lesznek, és felülbírálják a korábbi döntéseiket, jobban megtalálják magukat. Ilyenkor felbomlik egy párkapcsolat, de nem kár érte, mert lehetett tanulni belõle.
ez nagyon jól hangzik, 15 évesen a barátommal mi is így gondoltunk. 2 gyerek, milyen ház, milyen franciaágy, milyen kutya, ki mivel fog foglalkozni... 3 hónapja szakítottunk, én szeretem, Õ már nem szerelmes. a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy elterveztük õket. ne szövögess ilyen távoli álmokat, az adott pillanatban tégy meg mindent a kapcsolatért. bármi van, BESZÉLJÉTEK MEG, nagyon-nagyon sokminden múlhat egy elmulasztott beszélgetésen, egy elhalogatott problémán. én már csak tudom... L/16
fogalmam sincs:D am állítólag elõváladék is tartalmazhat ondót még ha keveset is :S
A kérdező hozzászólása: szombaton volt 24-25 napja bnõmnek. és az akkor még 3-4 nap és akkor lesz 28 az pedig szerda-kedd.
Inkább aggód túl, minthogy felelõtlen legyél:)
Utolsó vagyok. Pontosítom magam, mert én is elszúrtam :$ Én az ovulációra gondoltam:) Tehát egy ciklus a menstruációval kezdõdik, utána érik a pete, majd kilökõdik, vándorolgat (közben vár a hímivarsejtre), majd megint menzesz (ha nincs megtermékenyítés). De a peteérés szót igazából az ovulációra használják inkább (tehát a kilökõdésre). Szóval a 25-26. napon már nem igazán beszélhetünk "érésrõl". Nah bocs a kitérõért:D De még mindig ne aggódj:D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:) remélem semmi baj. tul aggódós vagyok am..
Dehogy terhes. Ha nm csúszott le teljesen, akkor semmi gond. Még cseréltetek is. Továbbra is védekezzetek normálisan, ahogy eddig!:) (Megjegyzés: A peteérés az egy napon van, tehát nincs olyan, h a peteérés x-edik napján. A ciklus x-edik napján:P)
A kérdező hozzászólása: hát igyvan használni kell használtuk is kettõt mert ahogy emlitettem lecsuszott. amugy fiú kommentelõ vagyok. és elõttem iró kolléga honnan veszi h már bnõm terhes??? ilyen nagy az esélye??? pedig csak benyomtam mûszert és mikor ki huztam akkor csuszott le koton és egybõl kivettem meg kotont is....
használjatok gumit! lehet h nem olyan jó, viszont nemkell itt számolgatni, plusz megússzátok a nemi betegségeket is. (elvileg)
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm szépen. amugy meg védekezünk mindig rendesen kotonnal, csak most lecsuszott koton a sok váladéktol gondolom és kicsit tartok h nem e ment hüvelybe..... monjuk utánna egyböl kivettem mûszert meg kotont kicsit ott maradt az eleje hüvely bemeneténél de kivettem és tettem fel ujjat. de lehet én vok hülye de sztem jobb félni mint megijedni...
Legnagyobb esély a teherbeesésre a nõi ciklus / ha szabályos, tehát 28-29 napos/ 14-17. napja körül, vagyis ugye a ciklus középideje táján. De a középidõ persze függ attól, hogy hosszabb-e vagy rövidebb egy nõ menstruációs ciklusa. De általában, a középidõben /vagyis peteéréskor - ovulációkor/ a legnagyobb a teherbeesésre a lehetõség. A 25-26. nap az már az átlag menstruációs ciklusnak nem a középideje, hanem már a menstruáció elõtti napok - ilyenkor a szabályos ciklusú nõnél kisebb a teherbeesésre az esély. Tehát a 14-17. napon nagyobb valószínûség van a teherbeesésre. Viszont elméletileg a ciklus bármelyik napján teherbeeshet egy nõ /létezik ún. rendkívüli peteérés is/. Éppen ezért kell bármikor a ciklus során /még a menstruációkor sem árt/ védekezni egy nõnek, mert a terhesség bekövetkezhet elméletileg a ciklusnak nem csak a középidejében, hanem a ciklus során bármikor. Az elõváladéktól terhes lehet a nõ, akár a ciklus 25-26. napján is /persze középidõben nagyobb az esély/.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek aggodalmam már mult, és igy sokkal jobban alszok h megnyugodtam...

Bele lehet-e valakibe úgy szeretni, hogy előtte még nem is beszélgettünk egymással?

Nos,hol is kezdjem,van ez a lány,akit minden reggel látok a buszon.Eleinte annyira nem is érdekelt de az elmúlt 3 hónapban ez megváltozott,állandóan azt nézem hol ül,mit csinál...Egy suliba is járunk,szóval ott is gyakran összefutunk.Köszönünk egymásnak és ennyi,nem beszélgetünk,de mégis úgy érzem mintha kezdenék belé szeretni...Kérdem én:Beszélgetés nélkül is bele lehet szeretni vkibe??

Legjobb válasz: vo9ltál már szerelmes? Mert sokan hiszik azt, hogy szeretnek valakit/szerelmesek belé, de aztsem tudják, hogy mi az a szerelem..:) ezt nem sértésnek szántam.:D

vo9ltál már szerelmes? Mert sokan hiszik azt, hogy szeretnek valakit/szerelmesek belé, de aztsem tudják, hogy mi az a szerelem..:) ezt nem sértésnek szántam.:D
igen, beleszerethettél én felnõtt fejjel szerettem bele egy férfibe, akit nem is láttam, csak chateltünk. nehezen tudtam elfelejteni, még most is gondolok néha rá, pedig 2 éve volt
Szerintem csak fellángolás, rajongás szerû dolog lehet :) Szerelem ennél összetettebb, SZERINTEM... :)
velem is pont ez a helyzet, csak én lány vagyok> mindig látok egy fiút a buszon akivel egy suliba járok, de köszönni nem szoktunk egymásnak, szóval akkor sajnos nem te vagy az :) :( és hogy válaszoljak a kérdésedre szerintem bele lehet szeretni, mert én is teljesen bele vagyok zúgva, és ez szerintem azért lehet, mert igaz hogy nem beszéltél vele, de a mozdulatai, viselkedése alapján elképzeled valamilyen embernek.. aztán max ha megismered akkor rájössz hogy nem is szereted..
Szerintem bele lehet szeretni, vagyis erõsen vonzódni hozzá. De beleszerethetsz már csak egy mozdulat hang vagy bármi alapján. Azért szeretni csak kapcsolat útján lehet, de szerelmesnek lenni minden további nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, majd kidrül mi lesz belõle:D
A kérdező hozzászólása: Ja és aki ugyanabban a helyzetben van, mint én annak feltennék egy kérdést:D Melyik megyében laksz?
Hümm. Beleszeretni? Nem hiszem. Ha nem ismersz valakit, csak külsõ alapján ítéled meg, vonzódhatsz hozzá, belezúghatsz... De valószínûleg egy olyan embert képzelsz el, aki neked tökéletesen megfelel, pedig valójában lehet, hogy pont az ellentéte. Szóval lehet, hogy szerelmes vagy... de egy álomképbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!