Találatok a következő kifejezésre: Lehet vmi a babámnak ha (13 db)

A Jana babvízen azt írja, hogy 24 óráig lehet adni forralás nélkül a babának. Ha én azután is forralás nélkül adom, lesz vmi baja a babának?

Egyáltalán miért kell forralni, mi történik a vízzel felbontás után 24 órával?

Legjobb válasz: addig steril ill. baktériummentes. egyébként ez a felnõtteknek való víznél is így van. Ha felbontasz egyet és nyolc órán belül nem iszod meg a felbontás hatására - zárt kupak mellett is kezdenek megtelepedni benne olyan baktériumok amelyek a vákumzárás miatt nincsenek meg benne.

addig steril ill. baktériummentes. egyébként ez a felnõtteknek való víznél is így van. Ha felbontasz egyet és nyolc órán belül nem iszod meg a felbontás hatására - zárt kupak mellett is kezdenek megtelepedni benne olyan baktériumok amelyek a vákumzárás miatt nincsenek meg benne.
elsõ vagyok de a fele lemaradt: szóval baja nem lesz de féléves korig ameddig még gyenge az immunrendszere - aztán már nem mert csúszik , mászik- még árthat neki mert nem találkozik bizonyos baktériumtörzsekkel. Komoly baja egyébként nem lesz ez csak egy jelzés a gyártó részérõl hogy meddig garantálja a termék szavatosságát.
Én nem forraltam, most 8 hós, és soha semmi baja nem volt.Adtam, Hippet, Humanat, és most a Janát.2 gyerekes anyuka
Mi születése ota Jana-t adunk neki. sosem forraltam. Semmi baja nem volt sosem. 9hós. Szóval semmi baja nem lesz neki.
elõzõ vagyok : mi sosem tároltuk hûtõben és volt hogy 1hétig is elég volt egy víz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nahát mi 8 óránál tovább szoktuk tartani azt a vizet is amit mi megiszunk, ez eszembe sem jutott, hogy ott megtelepedhetnek ilyen-olyan dolgok, de szerencsére semmi bajunk és még így jobb ez nálunk mint a csapvíz. A babánk még anyatejes, elmúlt 8 hónapos és egy megkezdett víz biza akár hetekig is eltart. Ha nem forralom akkor sem lesz semmi baj ugy-e? Vagy valamit javít a helyzeten ha hûtõben tárolom?
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Köszi mégegyszer a válaszokat. Tulajdonképpen csak meg szerettem volna nyugodni, hogy nem vagyok egyedül aki így csinálja és nem ártok vele a babónak. :-)

Lehet vmi baja a babámnak ha a csípős dolgokat kívánom?

9. hetes kismama vagyok remélem semmi baja nem lehet a bébimnek ha csíp?s savanyúságot eszem...

Legjobb válasz: Anyám az elsõ terhessége során mindig csípõs kajákat kívánt, míg végül minden egyéb kaja nélkül megevett 7 dl chili paprikát. Apám rosszul lett még a látványtól is, a nõvérem azonban épen-egészségesen megszületett. :)

Anyám az elsõ terhessége során mindig csípõs kajákat kívánt, míg végül minden egyéb kaja nélkül megevett 7 dl chili paprikát. Apám rosszul lett még a látványtól is, a nõvérem azonban épen-egészségesen megszületett. :)
Szerintem nyugodtan egyed, ha kívánod. Semmi baj nem lesz, ha idõnként csípõset eszel. 38 hetes kismami
Én is így voltam az elején, sõt elsõ babámmal is. Fõleg csípõs ecetes paprikát ettem. Most már kovászos ubit eszek:) De nagyon sokat! Babot, borsót, káposztát csak szoptatás alatt nem ajánlott enni, kismamaként nyugodtan. Én is eszek! 14 hetes kismami

Mit lehet tenni, ha kiderült terhes vagyok és nem akarom megtartani a babát, de kapartatni se igazán? A 72 órás tabletta már késő, hallottam vmi injekcióról azt meddig lehet? Mi az egyáltalán, hova adják? Mennyibe kerül? Mellékhatás?

Legjobb válasz: Tényleg menj el nõgyógyászhoz, mert én hallottam vmi öblítéses nem mûtéti módszerrõl, de nem tudok róla semmit. Õ biztos el tudná mondani a lehetõségeket. De tényleg minél elõbb menj, mert ha mégis abortusz lesz, az - ahogy írták elõttem - annál kevesebb veszéllyel jár, minél korábban megcsinálják.

Tényleg menj el nõgyógyászhoz, mert én hallottam vmi öblítéses nem mûtéti módszerrõl, de nem tudok róla semmit. Õ biztos el tudná mondani a lehetõségeket. De tényleg minél elõbb menj, mert ha mégis abortusz lesz, az - ahogy írták elõttem - annál kevesebb veszéllyel jár, minél korábban megcsinálják.
tt fekszem kényelmesen , lassan majd megnövök, s ha mindenem rendesen kifejlõdik és erõs leszek, akkor majd édes Mama, hozzád kimegyek. De mi volt ez? Mama! Én félek. Most megint újra! Hát mit akarnak? Mama, édes Mama! Segíts kérlek, itt vagyok! Most minden elcsendesedett... talán nem bántanak többé ...! De most, most megint! Mi ez? Miért bántanak ismét? Hiszen olyan kicsi, védtelen vagyok. Mama, nem látod? Mama, nem hallod? Mondd mire készülnek! Hová meneküljek? Talán, talán... szorosan idebújok ehhez a burokhoz. De ó jajj! Most eltûnt, ami eddig védelmet nyújtott. Egyedül vagyok. Mama! Mama! Én kicsi, gyenge, védtelen vagyok, de élni, élni akarok! Jajj a lábam! Ó mit tettetek velem! Mama! - hát Te nem akarod? Nem szeretsz engem? Most már érzi kicsi szívem, nem akarod. Már csak egy pillanat, s nem vagyok. De kedves Mama! Megbocsájtok! S hazamegyek az angyalokkal ahhoz a fehér ruhás bácsihoz, akit Jézusnak hívnak, s szeret engem nagyon. én ez után döntöttem ugy hogy soha nem lesz abortuszom
valóban létezik ilyen injekció, de szerintem ez a szuri nálunk még nem engedélyezett! De a nõgyógyászod fog tudni segíteni. Minél hamarabb keresd fel, ha abortuszod is lesz mégis, az is annál komplikáció mentesebb, minél korábban megcsináltatod.
mikor kiderült hogy babánk lesz elõször gondolkodtam rajta hogy mi legyen../sajnos/ semmi mást nem alaklmaznak magyarországon csak az abortuszt!a hagyományos kaparást! mi végül megtartottuk a babát, és nagyon jó döntés volt!a mai napig szégyenlemhogy megfordult a fejemben ilyen gondolat! nincs jogom dönteni egy apró ember életérõl! ne ércs félre, nem vagyok abortuszellenes, csak én személy szerint nem lennék rá képes! sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és ez a kis vers féle igen nagyon megindító, de 19 évesen a semmibe akkor se szülhetem meg , ha megszakad a szívem és az hogy odaadjam vkinek az meg pláne nem fordul meg a fejemben.


5 hetes kismama vagyok. Ha megkarmolt a benti cicám (aki nagyon tisztán van tartva/lehet vmi baja a babámnak? FErtőtlenitettem egyből!

Legjobb válasz: igen. a tesómnak volt vmi baktériumos fertõzése a macska miatt, hirtelen a neve nem jut eszembe. a lényeg, hogy kapott antibiotikumot, meg a baba is mikor megszületett

igen. a tesómnak volt vmi baktériumos fertõzése a macska miatt, hirtelen a neve nem jut eszembe. a lényeg, hogy kapott antibiotikumot, meg a baba is mikor megszületett
mindenképp említsd meg az orvosnak
A toxoplazmozis nagyon veszelyes, altalaban minden macska hordozo, az is amelyik tisztan van tartva, ezert nem ajanlatos terhes noknek macska mellett tartozkodni.Nezz utana.
Valószínû, hogy a méhszalagok nyúlását érzed. Nõ a babád és ezzel nõ a méhed is. Boldog babavárást!
Szia nekem is szokott fájni mostanában minden porcikám sõt most a héten a vesém is fáj. Rögtön hívtam a védõnõm aki behívott és vizeletbõl megnézte van e valami gyulladás és nem volt semmi. Ha aggódsz hívd fel nyuggodtan a tiédet és biztos neked is megnézi a vizeletet és kizárhatjátok a felfázást! Valószínû hogy nõ a méhed csak ennyi! 17 hetes kismama!

Mi lehet 10 hetes babanak mi lehet az inyen az a feher pattanas szeru, de kemeny vmi? Nem ahol a fog jonne, hanem ha felhuzom a felso ajkat tobb is van

tovabba eszik rendesen,meg is a ket kis oklevel a szajat,inyet dorzsolgeti,lehet hamarab jon a fog ?

Legjobb válasz: Afta vagy szájpenész lehet. Kenegesd az ecsetelõvel amit a doki adott.

Afta vagy szájpenész lehet. Kenegesd az ecsetelõvel amit a doki adott.
Enyémnek is volt, kemény is volt, azt hittem fogacska. Aztán itt kiírtam kérdést, mert túl korainak gondoltam. És azt ajánlották töröljem ki a száját Canesten cseppel, ami szájpenész ellen van. És a kemény kis fehér dudor eltünt. Tényleg nem fogacska volt, hanem penész. Az elsö foga csak 8 hónaposan bújt ki.
A kérdező hozzászólása: Ez nem holyag, hanem olyan mint egy griz szem kicsit nagyobb, kemeny, feher.

18 hetes terhes vagyok kicsit "idegesit" h nem érzem a babámat mozogni. Ha netán történne vele "odabennt" vmi baj azt észrevenném v csak a köv. UH-on? Nem fáztam fel de a jobb oldali pfészkem ha pisilek kicsit beleszur ez mitöl lehet?

Legjobb válasz: A petefészek beleszúr lehet mégis felfázás. Ha eddig rendszeres volt a mogorgás és most semmi, akkor hívd fel a doki, ne legyen elég amit mi ideírunk. Persze nem akarom hogy megijedj, mert lehet ez a front zavarta be szegényt, vagy úgy döntött most még pihen, az intenzívebb mozgások néhány mamánál csak a 20. hét körül érezhetõk . elõtte lehet egy napot mozog aztán kettõt nem.Amúgy olyan könnyû felfázni, hogy észre sem veszed. Ne aggódj, de kérdezz egy orvost.

A petefészek beleszúr lehet mégis felfázás. Ha eddig rendszeres volt a mogorgás és most semmi, akkor hívd fel a doki, ne legyen elég amit mi ideírunk. Persze nem akarom hogy megijedj, mert lehet ez a front zavarta be szegényt, vagy úgy döntött most még pihen, az intenzívebb mozgások néhány mamánál csak a 20. hét körül érezhetõk . elõtte lehet egy napot mozog aztán kettõt nem.Amúgy olyan könnyû felfázni, hogy észre sem veszed. Ne aggódj, de kérdezz egy orvost.
Szíja!Tessék meg nyugodni!Gondolom elsõ babás vagy.Õk késöbb éreznik a babó mázgást, mind aki 2 babóját várja.Van egy barátném, õ 22 hetesen érzte elöszõr babája mózgását.Szóval nyugodjál meg.19 hetes kismami
Ha elõtte már volt mozgás és most nem érzed, akkor hívd fel a dokit, szerintem megnéznek korábban. Ha még nem volt mozgás, akkor türelem! Én még csak 15 hetes vagyok az elsõ babával, de mindenkitõl azt hallom, hogy jópár hetem van még, amíg érezni fogom a mozgást. Egyébként én ilyen pánikrohamok elkerülésére vettem babaszívhang hallgatót. Úgy láttam ugyan, hogy otthon elég drága, de én neten rendeltem és postaköltséggel együtt volt 17 font, azaz jó 5000 forint. Lehet, hogy magyarországra rendelni kicsit drágább, ugyanis én Londonban vagyok, de nem hiszem, hogy túl nagy a különbség. Nem használom gyakran, nem akarom én minden nap zaklatni a babát a tapogatózással, de idõnként jól esik meghallgatni, hogy van szívhang és valószínûleg minden rendben.
en az elso babamat varom en eloszor a 22 heten ereztem eloszor , ez egyenfuggo este eves utan ha lefekszel altalaban beindulnak.

Ha császároztak, akkor lehet vmi nehézség a következő tervezett babával való teherbeesésre?

Csináljak vmit, h ok legyen?

Legjobb válasz: Nekem nem volt semmi gond utána. Ha az elsõ babátok könnyen összejött, akkor valószínû hogy a következõ is könnyen fog.

Nekem nem volt semmi gond utána. Ha az elsõ babátok könnyen összejött, akkor valószínû hogy a következõ is könnyen fog.
A szomszédom szült császárral, és rá 4 hónapra megfogant a kishugi. Persze így szintén császár, de az legyen a legnagyobb baj... Boldog babázást Neked!

Ha meleg/forró vizbe zhanyzok így a végén (eddig mellőztem) attól lehet vmi baja a babának? 36hetes kismama vagyok

Azt leszámítva h beindul a szülés.

Legjobb válasz: a forró víztöl megemelkedik a vérnyomás és az baj. szerintem zuhanynál nem lehet, mert nem ücsörögsz ha nem hagyod hogy tested felhevüljön csak melegedjen akkor semmi bajotok nem lesz.

a forró víztöl megemelkedik a vérnyomás és az baj. szerintem zuhanynál nem lehet, mert nem ücsörögsz ha nem hagyod hogy tested felhevüljön csak melegedjen akkor semmi bajotok nem lesz.
Azt nem tudom konkrétan , hogy a babidnak lehet e v.mi baja , de én a múltkor kicsit eltúloztam a zuhanynál a melegséget(bár akkor nem tünt annak, csak utólag gondoltam bele ), utánna le kellett feküdnöm annyira szédültem , gondolom nem használtam vele , de a babócám is érezhetett v.mit , mert nagyon mocorgott. Szerintem kerüld !! És kitartás már nincs sok vissza neked, vigyázz magadra és a babidra is. 28hetes kismamai

Lehet a babanak vmi baja, ha lenduletbol raesik egy nem tul puha parna? Kiprobaltam es eleg kemenynek tunt.

tudom,hulyen hangzik a kerdes,de ugy tortent,hogy ejszaka magam melle vettem a babat az agyba etetni,a ferjem pedig almaban eldobta ket parnaja kozul az egyiket(biztos rosszat almodott)es a parna pont a baba fejen landolt,aki ugyan nem is reagalt ra,mert aludt,de aznap reggel hanyt,ma meg aluszekony,ez harom napja tortent,2 napja oltast is kapott,amitol lazas lett,meg ment a hasa,lehet-e ettol aluszekony,vagy meguthette,e a parna a fejet annyira?kerlek ne nevessetek ki,tenyleg aggodom!Doki azt mondta vszinu gasztrovirus,de azota nem hanyt es neki nem emlitettem a parnat...

Legjobb válasz: Szerintem nem lessz semmi baja a parnatol.ha fajt volna neki a minimum hogy sirt volna.

Szerintem nem lessz semmi baja a parnatol.ha fajt volna neki a minimum hogy sirt volna.
A kérdező hozzászólása: Koszi!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!