Találatok a következő kifejezésre: Lehet vmi a babámnak (39 db)

Lehet baja a babának? 28 hetes kismama vagyok, és a mai napig hányok. Nem mindent hányok ki, pl. reggelit nem szoktam, ált. Ebédet csak, esetleg vacsit is. Közbe szoktam mindig bekapni vmit.71kg-mal kezdtem a terhességet, most 82 kg vagyok.

Jelent ez veszélyt a babára? Esetleg születés után nem lesznek evési problémái?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodj meg, semmi baja nem lesz. Õ elvesz tõled mindent amire szüksége van. Szülés elõttig hánytam.. nem mindent, de elég sokszor.. a frontok is hatással voltak meg minden. 72 kg-mal kezdtem, majd fogytam 8 kg-ot és 73 voltam amikor szültem (a kisfiam majdnem 4 kg volt. Ma már 2 éves és stramm, jó evõ kölök. Nekem annyit mondott a doki most is (2. babát várom) hogy a folyadékra oda kell figyelni és egyem azt ami viszonylag jól esik vagy bent marad + vitamin.

Szia! Nyugodj meg, semmi baja nem lesz. Õ elvesz tõled mindent amire szüksége van. Szülés elõttig hánytam.. nem mindent, de elég sokszor.. a frontok is hatással voltak meg minden. 72 kg-mal kezdtem, majd fogytam 8 kg-ot és 73 voltam amikor szültem (a kisfiam majdnem 4 kg volt. Ma már 2 éves és stramm, jó evõ kölök. Nekem annyit mondott a doki most is (2. babát várom) hogy a folyadékra oda kell figyelni és egyem azt ami viszonylag jól esik vagy bent marad + vitamin.
Szia!Én is hányok még mindig(nem rendszeresen de azért elöfordul)pedig 36hetes multam.Én 52 kilóval kezdtem és a 6.héttöl a 16.ig hánytam de napi rendszerességgel(néha egynap többször is.)46kilóra fogytam le, de most már behoztuk.:) 62kiló vagyok és az orvos szerint a baba is teljesen normális ütemben fejlödik.:) nekem annyit mondtak hogy szedjek vitamint rendszeresen mert ugye ha kijön az ennivaló akkor nem szívódnak fel rendesen a tápanyagok sem.De ettöl még nem lesz baja a picidnek:) Jó babavárást nektek!
Én a 6-21. hétig masszívan hánytam (infúzióra szorulóan), és a hányingerem utána sem múlt el egy pillanatra sem, sõt, szülés után is hánytam még 3x. 46 kilóval kezdtem a terhességet, és a szülés napján 52 voltam, az elsõ két trimeszterben csak fogytam, voltam 40 kilós is ... A kisfiam pedig 3160 grammal született, tehát teljesen jó súlyban volt, és persze tökéletes és gyönyörû :-) És nagy cicifanatikus a mai napig is, pedig már 22 hónapos:-)

Mióta szültem és szoptatok, folyamatosan beteg vagyok. Mindig van vmi bajom, így sokszor kellett már gyógyszert szednem. Főleg Algopirynt. Lehet baja a babámnak?

Nagyon félek, még aludni sem bírok, hogy vmit ezzel ártok a babámnak.Most is mandulagyulladásom van, de már félek bármilyen gyógyszert bevenni.Ugye nem lesz baja a 3 hós babámnak.El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ja, én a fájdalmamra Panadol Baby szirupot vettem be, mert jobban használt, mint pl. az erõs Cataflam (amit amúgy sem szedhettem volna). Paracetamolt szedhetsz.

Ja, én a fájdalmamra Panadol Baby szirupot vettem be, mert jobban használt, mint pl. az erõs Cataflam (amit amúgy sem szedhettem volna). Paracetamolt szedhetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Akkor remélem nem ártottam! Az elsõ válaszolótól kérdezem, hogy akkor te nem szoptattál míg gyógyszert szedtél?
Ha a szülés óta vagy ennyire beteges lehet, hogy kicsit ki van merülve a tested.Nem ártana vitamint szedned.Én a szülés után az orvosom tanácsára a szoptatás alatt Elevitet szedtem+vas tablettát.Ettõl kicsit szorulása lehet az embernek, de azt megoldja a rostdúsabb táplálkozás és a sok folyadék.
Az elsõ és a második választ is én írtam. De, egyszer szednem kellett antibiotikumot, de olyat írt fel a doki, amit lehetett szopi alatt is. Másodszor már nem mentem vissza a fülgyulladással, ami jó nagy butaság, mert lehetett volna nagyobb bajom is... Viszont hamar kigyógyultam házilag is. A fájdalomcsillapítót is szopi alatt szedtem, de csak Panadolt, mert elég volt szerencsére annyi is. Menj csak orvoshoz, mert nem jó, ha elhúzódik a betegséged, pláne, ha valami szövõdménye is lesz. Betegen is lehet szoptatni, ha olyan gyógyszert kapsz rá, nem lesz semmi baj. :)
Szia! Próbálj meg homeopátiás szereket szedni, nagyon jók, és a babának egyáltalán nem ártasz vele! Én folyamatosan homeopátiás szert szedek, és mindig bevált. Még a tüdõgyulladásnál is! És az a jó benne , hogy a születéstõl lehet alkalmazni. Én az ötödik lányomat szültem most, és nagyon fájt a hátam a szoptatástól, elkezdtem szedni a homeopátiás szert, és 2 nap alatt megyszûnt a hátfájásom. Próbáld ki! Üdv. egy 5 hetes kisbaba anyukája

Szent Imrében amíg beindul a tej, lehet adni vmit a babának?

Ha a nagy kánikulában csak a 4. nap indul be a tej, addig ugye nem hagyják éhezni a babákat?

Legjobb válasz: az elsõ válaszolónak és nekem volt annyi elõtej (és tudás), hogy hozzátáplálás nélkül sikerült megvárni a belövellést, mindenki másnak muszáj a tápszer meg a sok vacak, mert csak mi voltunk csókosok. minek az ilyen kérdés, ha úgyis meg van magyarázva a helyes válasz?

az elsõ válaszolónak és nekem volt annyi elõtej (és tudás), hogy hozzátáplálás nélkül sikerült megvárni a belövellést, mindenki másnak muszáj a tápszer meg a sok vacak, mert csak mi voltunk csókosok. minek az ilyen kérdés, ha úgyis meg van magyarázva a helyes válasz?
Szia, hogy a kérdésedre válaszoljak: Adnak neki enni- igen, és ha te szoptatgatsz, és annak ellenére nagyon sír a babád - kérjél is neki enni. Én így csináltam- és adtak enni- alig 24órával a szülés után. Addig aludt a drágám, utána felébred, szopizott, semmi nem jött, megetettem kis tápival és aludt tovább. Februárban szültem a 3. babámat, és sajna egyiket sem tudtam szoptani, nekem nem volt tejem egyikkel sem. (Számítottam rá, ennek ellenére naponta szoptattam õt, mikor ébredt 4héten keresztül- utána abbahagytam. :() A második babám születésénél a szobatársam megszült hajnalban, másnap délutánig aludt a babája. Utána felébredt, és onnantól éjfélig szinte cicin volt a baba, és egyfolytában üvöltött. Kapott kis tápszert, kért neki az anyukája, aludt a babája reggelig, és onnantól újra cicin volt- de be is indult anyukája teje és 6 hónapig szoptatta. Ezt csak azért írom, hogyha a kezdetek kezdetén egy-két alkalommal kap egy kis pótlást a baba, attól még lehet õt kizárólagosan anyatejjel táplálni fél éves koráig is. Meg a másik példa: Mikor most szültem szintén szobatársamnak a babája 4.3kg-mal született, neki kapásból mondták, hogy oké hogy mást sem csinál a baba, csak szopizik, de amig nem indul be a tej rendesen, neki addig is pótolni kell, mert olyan nagy baba. Szóval hordák az anyukájának a tápit, hogy etesse a babát. (a fogadott csecsemõse hordta.) Szülés után a kórházban ha sír a baba, ideges, kapkod, akkor éhes, és ha neked nincs elég tejed, akkor kérjél neki egy adat tápit- ne félj tõle. Attól hidd el, hogy még fogsz tudni szoptatni. Nem utolsósorban a baba is nyugodtabb, és jobban alszik, ha tele a pocakja és nem éhes.
nem tévedek. vagy talán ezt mondta az újszülött babád, hogy anya én éhezek? a születés nekik is fáj és az átállás is. az enyémnek még törése is volt, igaz nem sírt. csak a puha, löttyedt mellem tuszkoltam a szájába, ha kellett akkor óránként. majd a negyedik napon már volt mit szopnia belõle. de nem adtam neki semmit és nem adtam fel, hanem hittem a természetben, ami szerintem zseniálisan megoldott idáig mindent.
a la leche liga oldala hasznos és valóságos dolgokat ír le, amit viszont én írtam az tapasztalat. talán tudok valamit, ha egyik babámnál sem kellett tápszer vagy cukros víz. mellesleg õk négyen vannak. de már rég nem izgat ki mivel tömi a sajátját. már rég rájöttem, hogy egyesek szemét a személyes tapasztalat is szúrja és még azokat is meg akarják cáfolni, sõt mi több az embert is meghazudtolják.
Miért éhezne? Elõtej már a szüléstõl kezdve van, a babáknak pedig vannak tartalékaik arra a pár napra, amíg az anya teje belövell.
a babák annyi tartalékkal jönnek a világra, ami 3-4 napig elég. nem éheznek. a sírásnak más oka van ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Kedvep
A kérdező hozzászólása: Látom, ebbõl is vita kerekedett, de igazi választ a kérdésre nem kaptam... Nem tápszerrel akarom én se tömni, csak mivel az elsõ babámmal is 4. napon lövellt be a tejem, félek, hogy a nagy kánikulában nehogy kiszáradjon. OK, hogy van vmennyi elõtej, de nem szeretném, ha ezért sírna napokig. Ezért kérdeztem, hogy aki ott szült, mi a tapasztalata - lehet-e kiskanállal, v bárhogy kis vizet adni neki. (Második baba lesz, csak az elsõt nem ott szültem.)
Amúgy vannak olyan kórházak, ahol kérdés nélkül teletömik a babákat tápszerrel, aztán csodálkoznak az anyukák, hogy amikor leviszik nekik a babát, miért alszik, és miért nem lehet felkelteni megszoptatni... Aztán ebbõl lehetnek olyan problémák, hogy nem lesz az anyának elég teje vagy nem tanul meg a baba helyesen szopizni. Tapasztalatból beszélek...
Ezt a la leche liga oldalán olvastad????Mert akkor nem sok értelme van a kommunikációnknak...
Ebben tévedsz...
2.vagyok. Nem kapott tápszert a babám, igaz végig üvöltötte a 3 napot amíg belövellt a tej.Anyatejpárti vagyok, de jobban örültem volna a tápszernek mert ez így borzasztó volt.Szerintem senkinek nem esik jól ha éhezik a gyereke, mindegy mennyi idõs.
Persze kedves elsõ, ez szép is lenne ha így lenne.Leírva a la leche liga honlapján szépen is néz ki, csak a gyakorlatban lehet másképp...
A kérdező hozzászólása: Véletlenül elküldõdött az elõzõ...Szóval: Kedves Utolsó! Köszönöm a válaszodat!


Nekem is volt gyulladásom igaz 6-7 hetesen, de nekem Clion D 100-at írt fel!Használt!17 hetes kismama
Ha kezelik, akkor nem lesz tõle baja a babának. A gond a kezeletlen fertõzésekbõl van, ami felszállhat a hüvelyen át, megfertõzheti a magzatvizet, koraszülést okozhat, meg mindenféle problémákat a babánál, ha a hüvelyi szülkésig nincs kikezelve. De te ne aggódj, mert felfedezték, és kezelnek. Fekjlõdési rendellenességet NEM OKOZ. Ahhoz küéönben is késõ, a baba minden szerve kialakul 12 hetes korra, ez után már nem alakul ki fejlõdési rendellenesség.

Mit lehet tenni, ha kiderült terhes vagyok és nem akarom megtartani a babát, de kapartatni se igazán? A 72 órás tabletta már késő, hallottam vmi injekcióról azt meddig lehet? Mi az egyáltalán, hova adják? Mennyibe kerül? Mellékhatás?

Legjobb válasz: Tényleg menj el nõgyógyászhoz, mert én hallottam vmi öblítéses nem mûtéti módszerrõl, de nem tudok róla semmit. Õ biztos el tudná mondani a lehetõségeket. De tényleg minél elõbb menj, mert ha mégis abortusz lesz, az - ahogy írták elõttem - annál kevesebb veszéllyel jár, minél korábban megcsinálják.

Tényleg menj el nõgyógyászhoz, mert én hallottam vmi öblítéses nem mûtéti módszerrõl, de nem tudok róla semmit. Õ biztos el tudná mondani a lehetõségeket. De tényleg minél elõbb menj, mert ha mégis abortusz lesz, az - ahogy írták elõttem - annál kevesebb veszéllyel jár, minél korábban megcsinálják.
tt fekszem kényelmesen , lassan majd megnövök, s ha mindenem rendesen kifejlõdik és erõs leszek, akkor majd édes Mama, hozzád kimegyek. De mi volt ez? Mama! Én félek. Most megint újra! Hát mit akarnak? Mama, édes Mama! Segíts kérlek, itt vagyok! Most minden elcsendesedett... talán nem bántanak többé ...! De most, most megint! Mi ez? Miért bántanak ismét? Hiszen olyan kicsi, védtelen vagyok. Mama, nem látod? Mama, nem hallod? Mondd mire készülnek! Hová meneküljek? Talán, talán... szorosan idebújok ehhez a burokhoz. De ó jajj! Most eltûnt, ami eddig védelmet nyújtott. Egyedül vagyok. Mama! Mama! Én kicsi, gyenge, védtelen vagyok, de élni, élni akarok! Jajj a lábam! Ó mit tettetek velem! Mama! - hát Te nem akarod? Nem szeretsz engem? Most már érzi kicsi szívem, nem akarod. Már csak egy pillanat, s nem vagyok. De kedves Mama! Megbocsájtok! S hazamegyek az angyalokkal ahhoz a fehér ruhás bácsihoz, akit Jézusnak hívnak, s szeret engem nagyon. én ez után döntöttem ugy hogy soha nem lesz abortuszom
valóban létezik ilyen injekció, de szerintem ez a szuri nálunk még nem engedélyezett! De a nõgyógyászod fog tudni segíteni. Minél hamarabb keresd fel, ha abortuszod is lesz mégis, az is annál komplikáció mentesebb, minél korábban megcsináltatod.
mikor kiderült hogy babánk lesz elõször gondolkodtam rajta hogy mi legyen../sajnos/ semmi mást nem alaklmaznak magyarországon csak az abortuszt!a hagyományos kaparást! mi végül megtartottuk a babát, és nagyon jó döntés volt!a mai napig szégyenlemhogy megfordult a fejemben ilyen gondolat! nincs jogom dönteni egy apró ember életérõl! ne ércs félre, nem vagyok abortuszellenes, csak én személy szerint nem lennék rá képes! sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és ez a kis vers féle igen nagyon megindító, de 19 évesen a semmibe akkor se szülhetem meg , ha megszakad a szívem és az hogy odaadjam vkinek az meg pláne nem fordul meg a fejemben.
lehet, hogy fáj a pocakja.
A kérdező hozzászólása: nem a pocija fáj mert nem huzkodja a lábát, meg meg is masszíroztam többször a pocakot a lábát is felhuztam neki
akkor se nyugszik meg, ha felveszed és sétálsz vele? mert akkor valamije fáj, vagy talán beteg.
Lehet front miatt is. Sok helyen olvastam és a mi 7 hetes babánk is nyûgösebb az utóbbi napokban. Hidegfront van, és õ szinte biztos hogy nem komálja, nagyon szeles is az idõ, amit szintén nem. Sajna a babák megérzik a frontot, legalábbis sokan, tehát ez is lehet a baj, de ha nagyon nem változik a dolog, nem javul, akkor lehet hogy célszerû dokit megkérdezni, megnézni nincs-e láza, nem fázik-e. Lehet, hogy több foglalkozást igényel, mert egyre többet érdeklik a dolgok körülötte stb.
Ha nem hasfájós akkor lehet a front vagy fázik, melege van! Ezt a tarkóján nézd, ha hideg, fázik ha meleg akkor melege van. De lehet, hogy csak anya hiánya van!Még csak 6 hetes. :) )
Na, elõbb írtam ki egy kérdést, erre megtaláltam ezt..:) 5 hetes kisfiam tegnap egész nap sírt, sírt és csak sírt.... Én a frontra kérdeztem rá. Doktornõ mondta, hogy a kisfiúk érzékenyebbek a frontokra, de szerinten jötta hidegfront, az az oka.

Tüdőröntgent lehet csináltatni terhesen? Van vmi sugarat visszaverő lap, amivel védhetik a babát? 13 hetes vagyok

Legjobb válasz: Tüdõszûrést nem fognak neked csinálni, ha terhes vagy. Ha a munkahelyed kötelez tüdõszûrésre, akkor elõtte köteles vagy megmondani a szûrésen, hogy terhes vagy (terhesség gyanúját is közölni kell, és nem végzik el. Nem kötelezhetnek rá ebben az állapotban. Ha valamilyen betegség miatt csinálnának rajtad tüdõröntgent, akkor az orvos nyilván mérlegelte a kockázatokat. (Amúgy egy tüdõröntgen olyan csekély sugárdózissal jár, ami nem árt a babának, fõleg nem 13 hetesen, amikor már minden szerve kialakult, és nem léphet fel genetikai fejlõdési rendellenesség.) Ilyenkor a méhet ólomköpennyel fedik le, hogy a babát ne érje a sugárzás.

Tüdõszûrést nem fognak neked csinálni, ha terhes vagy. Ha a munkahelyed kötelez tüdõszûrésre, akkor elõtte köteles vagy megmondani a szûrésen, hogy terhes vagy (terhesség gyanúját is közölni kell, és nem végzik el. Nem kötelezhetnek rá ebben az állapotban. Ha valamilyen betegség miatt csinálnának rajtad tüdõröntgent, akkor az orvos nyilván mérlegelte a kockázatokat. (Amúgy egy tüdõröntgen olyan csekély sugárdózissal jár, ami nem árt a babának, fõleg nem 13 hetesen, amikor már minden szerve kialakult, és nem léphet fel genetikai fejlõdési rendellenesség.) Ilyenkor a méhet ólomköpennyel fedik le, hogy a babát ne érje a sugárzás.
Szia! Nekem pont 13 hetesen csináltak. Kórházba kerültem asztmás roham miatt, és ezért kellett. Addig hozzá se láttak a kezelésemhez, amíg ez nem volt meg. Én is eléggé aggódtam (és még most is egy kicsit), de elvileg nincs baj. Ahogy a második válaszoló írta, az orvos mérlegelt, és tüdõtõl lefelé bebugyoláltak. Most 38 hetes vagyok, és úgy tûnik semmi baja a babának. Azért ha nem létfontosságú, akkor inkább nem csinálják.
Én úgy tudom NEM!Még ha ólomköpenyt tesznek rád, akkor sem.
nem!
Terhesen nem végeznek röntgent, meg is kérdezik elõtte, hogy állapotos vagy-e. CSak ultrahang végezhetõ terhesen.

5 hetes kismama vagyok. Ha megkarmolt a benti cicám (aki nagyon tisztán van tartva/lehet vmi baja a babámnak? FErtőtlenitettem egyből!

Legjobb válasz: igen. a tesómnak volt vmi baktériumos fertõzése a macska miatt, hirtelen a neve nem jut eszembe. a lényeg, hogy kapott antibiotikumot, meg a baba is mikor megszületett

igen. a tesómnak volt vmi baktériumos fertõzése a macska miatt, hirtelen a neve nem jut eszembe. a lényeg, hogy kapott antibiotikumot, meg a baba is mikor megszületett
mindenképp említsd meg az orvosnak
A toxoplazmozis nagyon veszelyes, altalaban minden macska hordozo, az is amelyik tisztan van tartva, ezert nem ajanlatos terhes noknek macska mellett tartozkodni.Nezz utana.

Lehet-e vmi baja a babámnak?

A terhességem alatt 2szer is b?vebb hüvelyfolyást észleltem,ez még nem is lenne baj,de majd meg?rültem,mert viszket?,ég? érzést éreztem.Voltam dokinál,hüvelykenetet vett és negatív.Azt mondta minden oké,terhesség alatt el? szokott ez fordulni mert gyengébb ilyenkor az immunrendszerünk és majd elmúlik.Elmúlt,de nem írt rá fel semmit.Remélem nincs baja a babámnak.22 hetes kismami

Legjobb válasz: Szerintem ha az orvos megvizsgált és negatív lett az eredmény, akkor nincs semmi baj. Ha nem bízol benne, felkereshetsz egy másik orvost is, hogy megnyugtasd megwed. Bár igaza van, a folyás természetes dolog a terhesség alatt, a babának semmi baja nem lehet tõle.

Szerintem ha az orvos megvizsgált és negatív lett az eredmény, akkor nincs semmi baj. Ha nem bízol benne, felkereshetsz egy másik orvost is, hogy megnyugtasd megwed. Bár igaza van, a folyás természetes dolog a terhesség alatt, a babának semmi baja nem lehet tõle.
Szia !Nekem is volt ilyen.Nekem is azt mondta hogy gyengébba z immunrendszer és jobban fennáll akár a fertõzés veszélye is.Ezért nekem a kanestent ajánlotta.Bevált.Ha zárt a méhszájjad a babádnak nem lehet baja.Ha viszont nyitva vagy nála is fenn áll a fertõzés veszélye.
Nekem is volt, én két nap alatt elmulasztottam kamillázással. Doki szerint semmi bajom nem volt, a terhesség ilyen, felborulnak a dolgok.

7 hónapos babám nem eszi a tápszert! Mit tegyek? Lehet vmivel ízesíteni?

Sztem nem ízlik neki.A tejpépet kanállal szívesen eszi,gyümölcsöket,zöldségeket,f?zelékeket is.Mindent,kivéve a tápszert.Nagy baj ha azt nem er?ltetem neki?A tejpépnek ugyanaz a tápértéke?Milumilt evett egyébként.Ha már közelítek felé,és meglátja hogy vmi fehér van az üvegben,elkezd feszengeni,fintorogni.Mit tegyek?Volt már így valaki?

Legjobb válasz: 4 gyerekem van, anyatejesek voltak (a kicsik most is azok) fél éves korukig. Csak szopiztak. Kóstoltatás ment, ahogy kellett, szépen. 7 hónapos korukra elhagyták a szopizást, ami tej alapú kaja volt, az a tejpép reggel és este. Sosem értettem, miért kell már ekkora, relatí nagy babáknak tápszer, de tényleg, nem kötözködésbõl.

4 gyerekem van, anyatejesek voltak (a kicsik most is azok) fél éves korukig. Csak szopiztak. Kóstoltatás ment, ahogy kellett, szépen. 7 hónapos korukra elhagyták a szopizást, ami tej alapú kaja volt, az a tejpép reggel és este. Sosem értettem, miért kell már ekkora, relatí nagy babáknak tápszer, de tényleg, nem kötözködésbõl.
A kérdező hozzászólása: azt én sem tudom...akkor szted sem baj ha csak pépet kapnak...
Jézusom ez a felfogást miért egy 7 hós baba már nagy ??? Érdekes , nekem a fiam még 1, 5 évesen is tápszert kapott reggel este!
500 ml tejalapnak kell meglenni kb. 1 éves korig, hogy ezt tápszerbõl, tejpépbõl fedezed, az nem probléma, nekünk azt mondta a doki. Az enyém sem tápszert, sem tejpépet nem eszik. De próbálhatsz a tápszerbe gyümölcsöt turmixolni, tejpéppel izesíteni (amit szeret), ha zöldséget szereti, akkor tápszerrel turmixolni zöldségeket. Nagyobb lyukú cumiból nem nehéz kiszívni. Ha így is csak a tejpép megy és nem eszik meg napi 400-500 ml-t, akkor tehetsz a fõzelékbe vagy gyümölcsbe tápszerport vagy Sinlacot (az ugyan nem tejalapú, de mégis beleszámít a tejes étkezésbe).
Nem lehet, hogy a cumisüveggel van gondja, mert kanállal jobban szeret enni?
A kérdező hozzászólása: Az üveggel nem lehet gond, mert a teát is olyanból issza.tejpépet eszik rendesen.így már reggel és este is azt kap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!