Találatok a következő kifejezésre: Lehet vemhes cicám (15 db)

Ha már érzem, hogy rugdosnak a kiscicák, akkor kb mennyi idős vemhes lehet a cica? Kb mikor fog fialni?

Légyszi ne gyertek az ivartalanítással,ma találtam a cicát és feltűnően nagy(vagyis nem annyira nagy,de nem olyan normálisan kicsi) volt a pocakja.Odanyúltam és éreztem h rugdosnak a kiscicák. Kb mennyi idő lehet még a szülésig?Jó lenne felkészülni rá.

Legjobb válasz: MAX egy hét..Ha találtad a macskát, akkor lehet valaki keresi. Bármikor fialhat. A kicsiknek meleg hely kell. Jó lenne lakásban tartani õket, meleg helyen, mert hamar kihûlnek.

MAX egy hét..Ha találtad a macskát, akkor lehet valaki keresi. Bármikor fialhat. A kicsiknek meleg hely kell. Jó lenne lakásban tartani õket, meleg helyen, mert hamar kihûlnek.
Rendes vagy hogy így törõdsz velük :) . Kevés ilyen ember van. Majd ha nõnek a cicák, nem szabad nekik tejet adni. Ha az anya macskának kinn van a bimbója, akkor tuti hogy fialni fog. Ilyenkor több kaja kell neki. adhatsz neki junior tápokat is, de csak fokozatosan az étremdjéhez adagolva. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) Bent van a lakásban a cica, ezért is írtam, hogy jó lenne felkészülni a kicsik érkezésére. :) Majd körbekérdezgetem az embereket a környéken, ahol találtam, de nem úgy néz ki, mint aki bárkinek is hiányzik. :/
A kérdező hozzászólása: Mindenesetre én örülök neki, úgyis akartam 2 cicát.A többi kicsinek meg majd találok gazdit, addig meg ellesznek nálam. :)
jó lenne ivartalanítani a macskát majd.

Fél éves cica lehet vemhes?

Tavaszban született így már kicsit több a kora de lehet vemhes??

Legjobb válasz: Igen, lehet

Igen, lehet
Simán...az én macskám is elõször 7, 5 hónaposan fialt. Azt se tudtuk, h vemhes, mert kicsi korától kezdve nagyon dagi volt, így egyátalán nem volt feltûnõ a dolog. A fialás elõtt 1 héttel vettük észre, hogy vki mozog a hasában, aztán 5 kiscicát fialt.
A kérdező hozzászólása: Tényleg , tök arik lehettek 2 válaszoló :3 Köszönöm a válaszokat!!!
Igen lehet. Az én macskám az lett de nem tudtuk mert alapjából is kicsit kövér volt. És sajna belehalt a fialásba csak 1 kiscicát tudott megszülni. A doki már nem tudod rajta segíteni. Ekkor a cica 5, 5 hónapos volt.
A kérdező hozzászólása: Szegénykém , köszi a válaszokat !! :-)

Lehet vemhes a cicám 4 hónaposan?

Ha küldök képet a cicáról megtudod állapítani hogy vemhes-e?Ha igen akkor megadod az email címed?de ha nem akarod akkor leírom az enyéme csak szólj

Legjobb válasz: Szia négy hónaposan? Nem lehet hogy férges?

Szia négy hónaposan? Nem lehet hogy férges?
4 hónaposan nem lehet vemhes, csak ha már ivarérett. De ha az is lenne valami csoda folytán akkor úgyis elvetélne.
4 hónaposan biztosan nem terhes! Nekem régen volt egy cicám aki 10hósan szült, de a szülésbe belehalt... Szóval ez is elég meglepõ volt, 4 hónaposan csak vagy sokat eszik, vagy férges vagy esetleg cisztás, de terhes biztosan nem.
4 hónaposan a macska még nem ivarérett tehát lehetetlen hogy kölykei legyenek mikor még õ is kiscica. Szerintem csak el van hízva.
Nem.Kb.7-12 hónapos koruktól ivarérettek.

Vemhes cicát lehet fürdetni? (vége fele jár már a vemhességnek) többi lent!

Megszeretném fürdetni a cicámat, de attól félek hogy megijed a víztől (mert fél tőle) és netán beindulna az ellés mert már nagyon a vége fele jár.Mit tegyek?

Legjobb válasz: inkább ne fürdesd meg. miközben harcoltok egymással megnyomhatod a hasát

inkább ne fürdesd meg. miközben harcoltok egymással megnyomhatod a hasát
Ne most ne! Max egy meleg vizes kendõvel töröld át a bundáját!
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszi

Vemhes cicának lehet-e antibotikumot adni?

Fogamzásgátló szedése mellett,nagy megdöbbenésünkre vemhes lett a cicusunk. De úgy tűnik, hogy beteg lett tüsszög és szeme csúnyán váladékozik, be van gyulladva. Most, hogy vemehes kaphat antibiotikumot? Természetesen visszük majd dokihoz is, ő fogja megmondani mi a baja egyáltalán.

Legjobb válasz: Majd az állatorvos megmondja,hogy milyen gyógyszert adjatok neki.Embereknek való gyógyszerrel ne kísérletezz,mert káros a szervezetére!

Majd az állatorvos megmondja, hogy milyen gyógyszert adjatok neki.Embereknek való gyógyszerrel ne kísérletezz, mert káros a szervezetére!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) Természetesen nem adunk neki embereknek való gyógyszert. Ma visszük a dokihoz csak kiváncsi voltam, hogy egyáltalán kaphat-e majd. :)

5-6 hónapos cica lehet vemhes?

Legjobb válasz: Igen most volt éppen féreghajtózva kb. 2 hete.

Igaza van sok szempontból, csak én másképp közelitem meg a dolgokat. A gyerekvállalás témában is egyet értek, természetesen elitélem a meggondolatlan szülõket, meg az olyat, hogy minél több gyerek van, annál könnyebb, mert a nagy már tudja nevelni a kicsit, és nekik nem kell márkás ruha stb, mert majd kapnak szeretet csomagot és abból öltözködnek, sajnos ezt a rádióban hallottam vmikor régebben egy anyától....Az tény, hogy az állatnak az a legjobb, ha a gazda maximálisan fel van készülve az állattartásra, de azért az olyat is becsülöm, aki egyáltalán törõdik az állataival, ha beteg, de nem ért hozzá, orvoshoz viszi, remélem a kérdezõ is már réges rég elvitte orvoshoz a cicát. Sokan orvoshoz se viszik az állatot ha beteg, nem baj, õ nem költ az állatra, majd megdöglik, õt nem érdekli, épp ezért annyira nem tartom elitélendõnek a kérdezõt.
A kérdező hozzászólása: Szóval semmi hülyeséget nem kérdeztem. .. hát igen, akkor elmegyek a dokihoz õ úgy is megmondja, meg így akkor lehet az ivartalanítást is elõbb megejtjük. Még egyszer köszi az értelmes válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Te vagy a debil kisanyám, mert ami nem tetszik arra nem válaszolsz te majom. De neked kényszered van mindenhova odaböfögni ahol a kutya se kiváncsi rá. Miért nem az ilyeneket viszi el a vörösiszap?? A többieknek kösz. AMÚGY MEG A 2 DEBILNEK ÜZENEM MIÉRT IS HÜLYE A KÉRDÉS??? AMIKOR LÁTHATÓ, HOGY NEM MEGSZOKOTT, DE MÉGIS ELÕFORDUL.
Bármilyen hihetetlen: simán... Egy macskamentõ ismerõsöm mesélte, hogy egy ennél fiatalabb, kb 4 hónapos macsekról a mûtõasztalon derült ki, hogy vemhes volt...
A kérdező hozzászólása: Én is korainak gondolom ezt, de hát akkor csak nem. Köszi a válaszokat.
Szerintem nem! Bár a miénk 9 hónaposan lett vemhes, szerintem az 5-6 még korai... :)
A kérdező hozzászólása: Igen most volt éppen féreghajtózva kb. 2 hete.
13:06-os vagyok:) Nekem speciel a kérdezõ stílusa nem tetszik (csupa nagybetûs "üvöltözés", stb) de ez részletkérdés. Természetesen egy vemhes macskán elvégzett mûtét jóval kockázatosabb, mivel ilyenkor a méh vérellátása igencsak megnõ. A legtöbb orvos ezért is kéri pl hogy ne tüzeléskor hozzák az állatot mûtétre ( ahelyzet hasonló). Bár nem szakkönyvekbõl nevelünk gyermeket, azért merem remélni hogy a kismamák azért párat elolvasnak. Nomeg ott vannak a nagymamák akik mint tapasztalt szülõk segítik a mindennapokban az ujdonsült anyát. De itt nem is nevelésrõl volt szó, hanem életveszélyes tudatlanságról! Teljes mértékben egyet értek Önnel hogy meg kell akadályozni a nem kívánt szaporulatot, és azt a megfelelõ módon kell tenni! Úgy hogy lehetõleg MEGELÕZZÜK a bajt! Sajnos a mai világban gyereket is bárki szülhet, és állatot is bárki tarthat, alkalmasságtól függetlenül. A gyereknek se csak szeretet kell, annál sokkal több...Remélem ebben egyet értünk.Sajnos valószínûleg azok a szülõk is hasonló módon gondolkozhattak akiknek most a máltai szeretetszolgálat hordja az élelmet, mert egy 1 szobás lakásban élnek 5 gyermekkel (kérem ezt ne vegye sértésnek, önrõl ezt nem feltételezem) Lehet kissé nyersen, "tudományosan" közelítem meg a feltett kérdést, de nem értem hogy másként hogy lehetne, ugyanis ez egy állatorvosi, és nem nevelésbeli kérdés volt.
Utolsó, kicsit túldramatizálod a dolgot. Mi van akkor, ha vki egyáltalán nem ért a macskákhoz és talál egy kiscicát és jószándékból befogadja. Még mindig jobb, ha itt kérdez, mintha sehol se kérdezne, nem érdekelné, mi van a macskával, sajnos ilyen emberbõl nagyon sok van. Én egy szakkönyvet se olvastam el macskákról, ha beteg, orvoshoz viszem, netán felteszek itt egy kérdést....Lehet akármennyi szakkönyvet elolvasni, a macskának a legfontosabb a törõdés és a szeretet, gyereket se szakkönyvbõl nevelsz....
Féreghajtást csináltál neki? Mert ha férges, akkor felfújódik a pocakja :((
Az állatorvosunk szerint a cicánál 6 hónapos kor után minden elképzelhetõ. Ha még ennél fiatalabb, tuti, hogy nem vemhes. Ha hízik, akkor készül a télre, tartalékol. Fõleg, hogy az idén korán jött a hideg.
Megint én :) Amúgy nem mondassz rossz dolgokat, csak kicsit túl tudományosan veszed. Ami nem tetszik, az a stilusod! (nincs pár ékezetem, mielõtt vki ezért szól be) Örülni kéne, hogy a kérdezõ foglalkozik a macskájával, állatszeretõ ember, meg kéne becsülni és azokat szidni akik megkinozzák, lelövik az állatokat, a kismacskákat zacskóba teszik és bedobják a folyóba vagy nem tudom milyen módszerekkel szabadulnak meg a frissen született kismacskáktól, de nem is szeretném tudni...Meg azok az emberek, akik megtartják a kicsiket, mert milyen aranyosak, aztán, ha megnõnek, kiteszik õket, mert nagynak már nem aranyosak...
A másik dologra visszatérve, mi az, hogy komoly mütét??? Pont úgy zajlik, mint egy sima ivartalanitás, nem drágább, csak annyi, hogy már vannak benne kiscicák. Nem vmi szép dolog elvetetni õket, de még mindig jobb, mint életképtelenként megszülni, vagy beledöglik, mert még túl fiatal, és amúgy is annyi gazdátlan macska van a világon, hogy igazán nem kéne többet szülni, aki teheti mind ivartalanitani kéne a cicáját.
Sajnos lehet, az enyém is nagyon fiatal volt, de elvetélt. Én a helyedben gyorsan ki ivartalanittatnám, lehet, hogy nem lesznek életképesek a kiscicák.
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek mi a f*sz baja van? Kérdeztem, ha nem tud értelmesen megnyílvánúlni, akkor ne ûljön a gép elé. Ez az hogy nincs 6 hónapos még, de hírtelen annyira furán kezdett pocakosodni...
-.-"

A cicám vemhes, de nem mozog a hasa. Mi lehet? Meghalhattak a kiscicák?

Az van, hogy elvileg kb 65 napos a vemhesség. Feljegyeztem a dátumot amikor a cicám fiúcicával volt, és most van az 56. napban. Ilyenkor már mozogni kéne a cicáknak bent nem?? Meg nem is túl nagy a hasa, tudok viszonyítani mert "ismertem" az anyukáját, az ő vemhességét is végig láttam, mind a 2-t, mert már kétszer is szült az anyja. (az 1. alomban volt az én cicám) Az utóbbi időben viszont nőtt a hasa, ha kicsit is. Mi lehet a baj, miért nem mocorognak? Ja és egyébként ivartalaníttatni fogjuk, (hogy ne irogassanak az okoskodók :D) ez ilyen "nem tervezett vemhesség" volt, mert még azt hittük fiatal hozzá.

Legjobb válasz: Lehet csak egy kicsinye lesz, vagy amikor megmozdul akkor nem vagy ott. Nekem is volt fél éves kismacskám és cicái lettek, kicsi hasa volt mégis három kicsi lett. nem tudta õket szoptatni, a nyulunk nevelte fel a kismacseszokat. Anya cicát keress akinek van bõven teje, fiatal cicáknál elõfordulhat.

Lehet csak egy kicsinye lesz, vagy amikor megmozdul akkor nem vagy ott. Nekem is volt fél éves kismacskám és cicái lettek, kicsi hasa volt mégis három kicsi lett. nem tudta õket szoptatni, a nyulunk nevelte fel a kismacseszokat. Anya cicát keress akinek van bõven teje, fiatal cicáknál elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Hát ha nem szoptatná, akkor nincs más lehetosé, nekem kell etetnem oket valahogy... mert más macsekot nem tudok szerezni. úgyis itt a szunet, van idom kismacskuszokkal foglalkozni :) de koszi szépen a megnyugtató választ :D
A kérdező hozzászólása: Már mozog :D

Üdv. Vettünk egy lovat ami állitólag vemhes. A cickó rész kb egy hete el kezdet növekedni. Ebböl lehet-e következtetni, hogy a vemhessége melyik szakaszán járhat?

Legjobb válasz: A kérdésre nem tudom a választ, de komolyan úgy vettetek egy vemhes lovat, hogy a vemhességet is csak állítólagosan tudjátok? Szegény paci. :(

A kérdésre nem tudom a választ, de komolyan úgy vettetek egy vemhes lovat, hogy a vemhességet is csak állítólagosan tudjátok? Szegény paci. :(
#pontosan elsõ! :-/
Miért "szegény paci"? Mert vemhes, és nem tudják, hogy mikor jön? Akkor a vadlovak mind szegény pacik...
Elõfordul, hogy nem is tudja a vevõ - vagy akár az eladó - hogy vemhes a kanca. Szerintem nem a világvége, csak nagyobb odafigyelést igényel. A kérdésre viszont sajnos nem tudom a választ, már amennyiben van egyáltalán pontos válasz.
Hívj állatorvost hozzá, az tud segíteni ;)
Mivel teljesen változó, hogy melyik ló mikor kezd "betõgyelni", a vemehesség mely szakaszában, ezért ez alapján nem nagyon lehet saccolni. Igaza van viszont az elõttem szólónak: állatorvosi vizsgálattal jó eséllyel kiderül, kb. mennyi idõs vemhes.
Állatorvos, UH és akkor kiderül.

Eltünt a a cicám! De hova? Tegnapelött még játszottam vele és sokat lustálkodott. Nem lehet hogy vemhes lett és azért ment el?

De mondjuk ez lehetetlen mer egy 4-5 hónapos n?stény cica még nem ivarérett pedig n?tt a hasa és már eltelt 3 hónap segytetek nekem?

Legjobb válasz: Lehetetlen hogy vemhes lett.Elõfordulhat hogy elindult felfedezõútra a szomszédokhoz.Kérdezd meg a szomszédokat hogy látták-e

Lehetetlen hogy vemhes lett.Elõfordulhat hogy elindult felfedezõútra a szomszédokhoz.Kérdezd meg a szomszédokat hogy látták-e
Lehet, hogy visszajön, de lehet, hogy bajba került, nem akarlak elszomorítani, de meglehet. Ha nincs semmi baja, csak csavarog, akkor visszajön, mert éhes lesz ám... :-)
Az eltünése alatt telt el 3 hónap? 3-4évesen biztos nem vemhes. AZ én cicám most lesz fél éves és neki is nagyon nagy a pocija, mert szereti a hasát, de nem vemhes. Szerintem csak elment körülnézni, vissza kell jönnie, de nem akarlak megijeszteni, de az is lehet, hogy elüthette az autó :S
A kérdező hozzászólása: és kb hány nap után jön vissza?

Most elöször éreztem a cicám hasában mozgolódást kb. hány napos vemhes leht?

Legjobb válasz: Szia! az én cicám is most szült. Ha már érzed hogy mocorognak, akkor kb. két és fél három hét míg megellik. Amikor már nagyon keresi esténként a helyet és egyfolytában az öledben van és hízeleg akkor pár nap és megellik. Csinálj neki egy kis helyet ahol majd szülhet, persze mi is csináltunk és az ágyba kezdte el, de ha elkezdi valahol és oda beteszed akkor ott fog megelleni. Az utolsó pár órában van a cica, akkor érzed hogy a pocija nem puhin gömbölyödik hanem kemény lesz, görcsös. Ha ez van akkor készülhetsz az ellésre. Remélem segítettem :)

Szia! az én cicám is most szült. Ha már érzed hogy mocorognak, akkor kb. két és fél három hét míg megellik. Amikor már nagyon keresi esténként a helyet és egyfolytában az öledben van és hízeleg akkor pár nap és megellik. Csinálj neki egy kis helyet ahol majd szülhet, persze mi is csináltunk és az ágyba kezdte el, de ha elkezdi valahol és oda beteszed akkor ott fog megelleni. Az utolsó pár órában van a cica, akkor érzed hogy a pocija nem puhin gömbölyödik hanem kemény lesz, görcsös. Ha ez van akkor készülhetsz az ellésre. Remélem segítettem :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!