Találatok a következő kifejezésre: Lehet valamit hogy ne (282 db)

Van egy gravíroztatott medálom. Lehet vele csinálni valamit, hogy ne legyen karcos? Úgy értem, ha elviszem egy üzletbe, az nem baj, hogy gravíroztatva van, úgy is megcsinálják?

Legjobb válasz: Szerintem meg tudják oldani, h a minta ne sérüljön. Sõt, a mintát is újra lehet gravíroztatni, ha már kopott.

Szerintem meg tudják oldani, h a minta ne sérüljön. Sõt, a mintát is újra lehet gravíroztatni, ha már kopott.

Mit tegyek, ha a kutyám megrágta a diófa kérgét? A fa fiatal 3 éves, lehet valami baja? Vagy esetleg valami szert tudtok amit ilyenkor lehet használni, hogy ne betegedjen meg a fa?

Legjobb válasz: Én meg azt hittem, a kutyádért aggódsz!!! Mezõgazdasági boltban kapsz szintetikus gyantát (metszés után használják) azzal kend be.

Én meg azt hittem, a kutyádért aggódsz!!! Mezõgazdasági boltban kapsz szintetikus gyantát (metszés után használják) azzal kend be.
A fát kend be, ne a kutyát!:) )
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget, a kutyus jól van mert nem ette meg csak lehántotta a kérget, a drága......:-)
Mezõgazdasági boltban lehet kapni, úgynevezett-tyúkhálót-, méterre.Ezt vond a fa köré, én a tanyámon vadak /õz, vaddisznó/ellen is ezt használom.Bevált.


Valamit lehet állítani hogy ne fogyaszon sokat a gép?

energia gazdálkodásnál van az hogy _ minimális energia gazdálkodás ha rá megyek akkor be lassul a gép !:S

Legjobb válasz: Valamit valamiért.

Valamit valamiért.
Ha kisebb energiafogyasztással is ugyanúgy dolgozna a gép, mint nagyobbal, akkor mi értelem lenne több energiát pazarolni??? Nyilván kompromisszumos megoldás a csökkentett energiagazdálkodás. Le lehet venni a fényerõt, wifi, bluetooth kikapcsolása, felesleges folyamatok lelövése, lehet próbálkozni spórolni.
Elmondom neked, hogy egy számítógép 24óra alatt fogyaszt annyit amennyit a villanykörte 1óra alatt megeszik szóval ha valami sokat fogyazt az a monitor lehet de nemhiszem :) világító bill-t vegyél és nemkell a villlanyt égetni este ;)

Szipla vasdrótot mivel lehet lekezelni hogy ne rozsdásodjon? van e valami házi eljárás erre?

Legjobb válasz: lefested/bekened olajjal/lakkal/gépzsírral/viasszal/ötvözöd valamivel kis házi kemencédben/porított mûanyagot nagyfeszültségû térben ráfújsz majd ráolvasztod/galvanizálod/zománcozod/belemártogatod cinkfoszfátos foszforsav oldatba/krómtartalmú páclébe/összekötöd egy magnéziumrúddal/beáldozol egy vaslemezt és felállítasz egy katódos védelmet külsõ áramforrással, a védendõ felületet a "-" -ra kösd

lefested/bekened olajjal/lakkal/gépzsírral/viasszal/ötvözöd valamivel kis házi kemencédben/porított mûanyagot nagyfeszültségû térben ráfújsz majd ráolvasztod/galvanizálod/zománcozod/belemártogatod cinkfoszfátos foszforsav oldatba/krómtartalmú páclébe/összekötöd egy magnéziumrúddal/beáldozol egy vaslemezt és felállítasz egy katódos védelmet külsõ áramforrással, a védendõ felületet a "-" -ra kösd
pl rozsdagátló???!!! :D

Sportban jártas ember tanácsát szeretném kikérni abban a tekintetben, hogy lehet-e ezzel úgy kezdeni valamit, hogy ne vesszen kárba az eddig befektetett munkám?

Hivatásos katona vagyok és évr?l-évre számot kell adnom a fizikai felkészültségemr?l. Tettem a dolgomat és kiújult egy sérülésem, amely kellemetlen fájdalommal jár, - ezzel kelek, ezzel fekszem, ezzel alszom.

Legjobb válasz: "Csípõm a talajhoz rögzítem." Itt mirõl van pontosan szó? Szó szerint oda lehet valahogyan rögzíteni a talajhoz a csípõt, - vagy egy szakkifejezés ez? Ha oda lehet rögzíteni a talajhoz a csípõt, akkor milyen módon? Megköszönném, ha segítenél még ebben!

A kérdező hozzászólása: "Csípõm a talajhoz rögzítem." Itt mirõl van pontosan szó? Szó szerint oda lehet valahogyan rögzíteni a talajhoz a csípõt, - vagy egy szakkifejezés ez? Ha oda lehet rögzíteni a talajhoz a csípõt, akkor milyen módon? Megköszönném, ha segítenél még ebben!
El kellene menned az ideggyógyászatra, ott meg beutalnak MR-re.Szerintem porckorongsérv.Lehet, hogy csak izomhúzódás. Ezt a gyakorlatsort próbáld végig csinálni. http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna/1
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítõ válaszodat!
A kérdező hozzászólása: Ejjjj! Nagyon meg kell válogatnom, hogy ezek közül mit tudok megcsinálni 40 feletti életkorral!... Mindezektõl függetlenül, legalább az egyszerûek közül megpróbálok megcsinálni egyet-kettõt... Köszönettel!
Szerintem arra gondoltak, hogy a talajon tartod, és nem mozdítod onnan (ezért olyan, mintha oda lenne rögzítve).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!

Mit tegyek ha haverom gépén laggol az euro truck simulator? A grafikát már levettük de igy se a legjobb. Nem lehet leszedni hozzá valamit hogy ne laggoljon? A válaszokat várom

Legjobb válasz: Sajnos nem nagyon lehet tenni a lagg ellen. Esetleg a játék idejére le lehet állítani az explorer.exe-t feladatkezelõbõl (ez leállítja a tálcát), meg a többi folyamatot is (gondolok itt: torrent, vírusirtó, többi megnyitott program)

Sajnos nem nagyon lehet tenni a lagg ellen. Esetleg a játék idejére le lehet állítani az explorer.exe-t feladatkezelõbõl (ez leállítja a tálcát), meg a többi folyamatot is (gondolok itt: torrent, vírusirtó, többi megnyitott program)
Pl egy jobb vga-t kell hozzá leszedni valamelyik bolt polcáról, esetleg egy netes boltból megrendelni, de ez legyen a haverod gondja ha az õ gépe.

Kedden vendégeim jönnek, valami olyan kajareceptet szeretnék amit sütőben lehet sütni, hogy ne kelljen mindig a konyhában állnom?

Legjobb válasz: Ja, a sólat is jó, csak nyithatóak legyenek az ablakok utána:) Szoktunk olyat csinálni, hogy egy nagy tepsiben lerakjuk a sertéslapockát sózva-fûszerezve(csont nélkül), karikára vágott hagymával, fokhagymával, néhány gerezd almával, és negyedekre, hasábokra vágott krumplival (azt is kissé megsózva). Egy bögre langyos víz alá, fólia a tetejére. Ezt be a sütõbe kb. 1,5 óráig, utána levesszük a fóliát és úgy sül még kb. 15-20 percig. És kész a húsétel, meg a köret. Lehet mellé befõttet, vagy savanyúságot adni.

Ja, a sólat is jó, csak nyithatóak legyenek az ablakok utána:) Szoktunk olyat csinálni, hogy egy nagy tepsiben lerakjuk a sertéslapockát sózva-fûszerezve(csont nélkül), karikára vágott hagymával, fokhagymával, néhány gerezd almával, és negyedekre, hasábokra vágott krumplival (azt is kissé megsózva). Egy bögre langyos víz alá, fólia a tetejére. Ezt be a sütõbe kb. 1, 5 óráig, utána levesszük a fóliát és úgy sül még kb. 15-20 percig. És kész a húsétel, meg a köret. Lehet mellé befõttet, vagy savanyúságot adni.
Örülök, ha tetszik, nagyon egyszerû és rövid idõ összeállítani. Nálunk már szinte "nezmeti eledel" :) A fûszerezést lehet variálni, sõt akár az utolsó 20 percre le lehet locsolni kevés liszttel elkevert tejföllel, az sem rontja el:) A hiper-szupermarketekben elég sûrûn "leamortizálják" a csont nélküli lapickát 8-900 forintra, olyankor szoktam venni 3-4 kilót (nagy a család), gondolván az ínségesebb idõkre.:)
Stefánia vagdalt, sok fõtt tojással, elõzõ nap elkészitett majonézes salátákkal. Friss kenyérrel.
Töltött dagadó. Disznó toros, elõzõ nap elkészitett párolt káposztával.
sólet
Vá micsoda klassz receptet írtál, ezt én is kipróbálom. nyami!

Milyennek kell lennie a székletnek? Mikortól lehet adni a gyerekeknek olajat vagy lekvárt vagy valamit, hogy ne szokjon a kúphoz illetve a lázmérőhöz?

2 hónapos babám -50% tápszer,35% kapott anyatej, 15% anyatej- széklete eleinte zöld volt, most sárga túrószer? fehér trutyival, de nem "krémes" állagú, hanem nyálkás "nemtudommegnevezni" állagú.

Legjobb válasz: Ha már fõzelékeket eszik, akkor abba lehet tenni olajat, korábban szerintem még nem. (kb 6 hós kortól)

Ha már fõzelékeket eszik, akkor abba lehet tenni olajat, korábban szerintem még nem. (kb 6 hós kortól)
Én 7 hónapos kora óta adok neki a kajába lenmagolajat. Szupr jó tõle a kakija, nincs több sírás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de most lenne szükségem barátságos megoldásra. A 6 hónapos kor még messze van nagyon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!