Találatok a következő kifejezésre: Lehet valamit az ellen hogy (53 db)

szerintem az utakat csak akkor sózzák ha már hó jég van meg csúszik.
elvileg már nem is lehet sózni az utakat, homokot kellene használnia mindenkinek, az pedig nem marja ki a csizmát, de ha nálatok mégis sózzák, akkor majd ha fagy, és leesett a hó!

Lehet tenni valamit az ellen, hogy amikor vízfestékkel festek, akkor ne hullámosodjon a papír?

Próbálok nagyon kevés vízzel festeni (csak egyszerű festékem van, és egyszerű papírom, semmi művészi.) Köszönöm :)

Legjobb válasz: Szia! Elõször is, ragasztó szalag, körbe ragasztod a papírlapot. Ha az akvarellre gondolsz, akkor ott van az a technika, hogy beáztatják elõtt a papírt. Aztán azt felteszik a felületre és "odatapad", mondjuk, ennek a technika szempontjából van fontosabb szerepe, mert száraz lapra is festenek akvarellel. Amikor ,megszárad a kép, akkor olvastam, hogy lepréselik egy könyvvel. Én temperával, akrillal festettem sokat, nekem a ragasztó szalag bejött, meg a préselés.

Szia! Elõször is, ragasztó szalag, körbe ragasztod a papírlapot. Ha az akvarellre gondolsz, akkor ott van az a technika, hogy beáztatják elõtt a papírt. Aztán azt felteszik a felületre és "odatapad", mondjuk, ennek a technika szempontjából van fontosabb szerepe, mert száraz lapra is festenek akvarellel. Amikor , megszárad a kép, akkor olvastam, hogy lepréselik egy könyvvel. Én temperával, akrillal festettem sokat, nekem a ragasztó szalag bejött, meg a préselés.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak sima vízfestékre gondoltam, de majd ezt a "körberagasztom"-ot kipróbálom :)


Lehet tenni valamit az ellen hogy ne nyúljon ki a nadrágom?

Vettem egy nagyon csini farmert, ha épp ki volt mosva és felveszem, akkor pont jó, de kb 1 órán belül kinyúlik, és ráncolódik a fenekemen, térdemnél :/ Lehet tenni ez ellen vmit?

Legjobb válasz: Használd az új Dreftet! XDD

Használd az új Dreftet! XDD
Ez engem is érdekelne..de szerintem nem lehet vele nagyon mit kezdeni.

Lehet tenni valamit az ellen, hogy mellből ne fogyjak?

Szeretnék fogyni a hasamból és a csípőmről. A mellemből viszont nem, bár tudom hogy ez nem kívánságműsor. Mégis tudtok valami módszert ajánlani, amivel csökkenthetem az esélyét a mellből fogyásnak? Vagy ha már megtörtént a 'baj' akkor hogyan hízzak csak oda vissza? semmi esélye ennek??? köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: hát ez mind csak adottságtól függ, probálj meg olyan test mozgási gyakorlatokat végezni, amelyek föleg az emlitett testrészeidre hatnak!!

hát ez mind csak adottságtól függ, probálj meg olyan test mozgási gyakorlatokat végezni, amelyek föleg az emlitett testrészeidre hatnak!!
Ha tudod hogy nem kívánság mûsor akkor mégis miért kérdezed meg? Ha így lehetne alakítgatni akkor mindenki xxl mellekkel és xxs derékkal mászkálna az utcán.
Háááááát ha gyereket vállalsz akkor melled duplája lesz
macrolane injekció. olcsóbb és szebb, mint a szilikon.
Nem nagyon, tudod, zsírszövet. Viszont mondok vmit, amit érdemes végiggondolni. Nagy mellek + löttyedt, puha test, vagy kicsit kisebb mellek + feszes, tetszetõs alak? Én az utóbbit választottam. Arányos vagyok, és túléltem, h kisebbek lettek a melleim....

Lehet valamit az ellen tenni hogy egy kapcsolat átalakuljon megszokássá?

Mivel lehet feldobni egy laposuló kapcsolatot? Szeretjük egymást de már lassan nem tudunk mir?l beszélgetni, csak fekszünk némán és nézzük a tévét! Abban biztosak vagyunk hogy szeretjük egymást, de ez így nem mehet sokáig, mert baj lesz! Van valami ötletetek? Mivel dobjam fel a kapcsolatunk?

Legjobb válasz: Közös programok, uj élmények mindig segitenek. Közeledik az ünnep, mentejek utazzatok el valahova. Minél több közös programot csináltok annál több téma lesz amirõl beszélgethettek.(Hova menjetek,miért pont oda,stb.)

Közös programok, uj élmények mindig segitenek. Közeledik az ünnep, mentejek utazzatok el valahova. Minél több közös programot csináltok annál több téma lesz amirõl beszélgethettek.(Hova menjetek, miért pont oda, stb.)
Tényleg csavarogjatok sokat!Nekem bevált!Egyetértek az elõzõ válaszolóval!Az is sokat segít, ha kevesebbet vagytok együtt, és akkor majd hiányoztok egymásnak!
Teljesen nem lehet elkerülni, az a helyzet, az élet ilyen. Viszont ha mindketten megpróbáltok aktívabb egyéni életet is éléni (sport, klubok, hobbyk, rendezvények), akkor lesz mirõl beszélni.
sajna csak a fogyás segíthet combból.
puha anyagod odavarrni igy a farmer sem kopik és téged sem dörzsöl és egy kis fogyókúra
A kérdező hozzászólása: De ha a puha anyagot kívülrõl odavarratom, akkor az látszódni fog, és az ciki...nem?
belülrõl kell ám odavarrni, ahhoz, hogy téged ne dörzsöljön. ahhoz, hogy ne dörzsölõdjenek ki, fogyni kell, vagy még oda is lehet varrni anyagot. de amúgy nem ciki, meg lehet oldani ezt divatosan is.
A kérdező hozzászólása: És ilyen alapból megvastagított farmert nem lehet valahol kapni, amíg nem sikerül lefogyni?
nem igazán lehet puha anyag odavarrását belülrõl értettem, nem látszik, és nem is nagy részen kell
Nem feltétlenül arról van szó, hogy az illetõnek feleslege van. Csak mostanság annyira szar gatyákat lehet kapni az enyémekkel is mindig ez történik, pedig nem vagyos se duci se nem járok rosszul... Ha valaki tud valami érdemlegeset én is kiváncsi lennék rá... Amúgy nem ehet, hogy kínaiból vannak a gatyák, mert én leginkább azoknál tapasztaltam ezt. Lehet, ha jobb minsõgéet választasz kevésbé lesz ez probléma.

Szerintetek lehet valamit az ellen tenni hogy magasabb legyen a hangom, szóval ne mély? L.

Legjobb válasz: Nemigaz,mert a nõknek is változik a pubertáns korban,nekik vékonyodik a hangjuk.Olyan 18-20 éves korodra kialakul.

Nemigaz, mert a nõknek is változik a pubertáns korban, nekik vékonyodik a hangjuk.Olyan 18-20 éves korodra kialakul.
Szívj be egy kis héliumot
A hangmagasság csak fiúknak változik tizenéves korban, de nekik is csupán mélyülni tud.
Vannak olyan tablettak igen.

Mit tesztek az ellen, hogy általatok rossznak vélt viselkedést ne vegyetek át a felmenőitektől? Biztosan lehet ezek ellen valamit tudatosan tenni.

Legjobb válasz: ha észreveszem magamon,azonnal leállok,vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.

ha észreveszem magamon, azonnal leállok, vagy ha más szol rám hogy olyan vagy mint... akkor nem sértödöm meg hanem elgondolkodom.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tolongnak a válaszok.Ne csináljátok már itt is 1000 meg 1000 kérdésben-válaszban olvasni, hogy nem akarnak hasonlítani (ezért, azért, amazért...) szülõre vagy nagyszülõre. Van aki homlokegyenest az ellentéte (bár ez sem egészséges) annak, ami miatt mondjuk szenvedett/idegeskedett de rengeteg olyan van saját tapasztalataim szerint is, amik ellen csak próbálok tenni, kisebb-nagyobb sikerrel és ellenzem és mindig is elleneztem, mégis ott van.Sõt a kor elõre haladtával egyre többször. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy akaratom ellenére ne váljak olyanná, amilyenné nem szeretnék.:) Na ezt jól megmondtam!:) De ez van. Köszi ha tudtok segíteni és várom válaszaitokat!
1.késö van, van aki lefeküdt 2.munka nap, lehet még csak most ér haza 3.10 perc alatt mit vársz? 1. voltam...
A kérdező hozzászólása: Jó, hogy mondod, nem tudtam, hogy ma munkanap volt....Még örültem is neki, hogy épp így szombat este lett aktuális/fogalmazódott meg ez a kérdés, mert itt ilyenkor van pörgés (bár emlékeim szerint pénteken is).Mindegy a válaszod az idõ alatt jött míg pötyögtem a kommentem.Örültem neki.Csak mivel a kérdésaláírásban nem fejtettem ki bõvebben a gondolataimat úgyis mindenképpen írtam volna.De tény, hogy számítottam több válaszra, igen 10perc alatt.:) Na majd csak jönnek... 1-re: Én sem sértõdöm meg, ha jogos, viszont ha nem, akkor a legfájóbb bántás, pont ezért, mert nagyon nem akarok olyan lenni.Az azonnali leállás is jó, csak az lenne jó, ha bele sem kezdené(n)k!:) Köszi!
Meg kell tanulni magadat fegyelmezni, és ha kontroll alatt tartod magad, nem az indulat, hanem az eszed irányít, akkor olyna leszel, amilyen akarsz és nem amit negatívpéldaként éltél meg.
igen de valahogy fejlödni kell. ha már észreveszed az már fél siker. elöbb utobb el fogod hagyni. fokozatosság! ne akarj mindent egyböl.akkor semerre se fogsz haladni.
Amint észreveszem, leállok. De ez önmagában nem elég. Ki kell gondolni, hogy ami rossz, ahelyett pontosan hogy csinálnád, és azt begyakorolni. Mert ha nincs konkrét alternatíva, éles helyzetben ösztönösen a látott mintához nyúlsz vissza. Nekem még sokat segített, hogy 18 évesen pár hónapra odaköltöztem az akkori barátomhoz. Neki nagyon jó családja van, és ezt akkor belülrõl láttam. Sok mintát át tudtam venni onnan. Persze van, amiben (pl. takarítás) egyszerûen átestem a ló túlsó oldalára. Ebben a párom próbál az arany középútra terelni :)
Nálam az a módszer bevált, hogy amikor észreveszem, hogy olyat csinálok pont, amit másba se szeretek, akkor leállítom magam abban a pillanatban. A helyzet elmúlása után meg magamban átgondolom, hogy mikor sikerült a hibába esnem. Így fokozatosan tanulok, fejlõdök és ugyanazt a nem kívánatos viselkedést egyre ritkábban követem el, mígnem egyszercsak elhagyom.

Lehet valamit tenni az ellen, hogy az arcomon folyamatosan pattannak meg a kisebb erek? Még csak 22 hetes terhes vagyok, de már 8 helyen van pattanás méretű piros folt tőle. Eléggé zavar a dolog.

Legjobb válasz: Kedves Sorstárs, Nekem a jobb kezemen van vagy 8-10 db a balon meg 3, az arcomon kb 4-6 és mind a 2 térdemen is.Próbáld meg elhúzni a bõrt, vagy üveggel elnyomni, és hogyha kifehéredik akkor nem érelpattanás, hanem értágulat.Én is azt hittem, hogy érelpattanás, de értágulatokkal van teli az egész testem.Nekem azt javasolták, hogy menjek el egy haematológushoz és nézessem meg.Megtörtént, nos levettek tõlem 7 ampulla vért, és most várom az eredményt, hogy nem-e valami máj probléma mert elvileg arra utalhat.Javaslom neke, hogy minden terhességi vizygálati papírodat vidd magaddal, mert akkor nem kell ennyi vért levenni.Én otthon hagytam õket. 23 hetes kismami

Kedves Sorstárs, Nekem a jobb kezemen van vagy 8-10 db a balon meg 3, az arcomon kb 4-6 és mind a 2 térdemen is.Próbáld meg elhúzni a bõrt, vagy üveggel elnyomni, és hogyha kifehéredik akkor nem érelpattanás, hanem értágulat.Én is azt hittem, hogy érelpattanás, de értágulatokkal van teli az egész testem.Nekem azt javasolták, hogy menjek el egy haematológushoz és nézessem meg.Megtörtént, nos levettek tõlem 7 ampulla vért, és most várom az eredményt, hogy nem-e valami máj probléma mert elvileg arra utalhat.Javaslom neke, hogy minden terhességi vizygálati papírodat vidd magaddal, mert akkor nem kell ennyi vért levenni.Én otthon hagytam õket. 23 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszod! Megnéztem, a kissebbek elfehérednek, viszont van egy-kettõ nagyobb, azok nem. Lehet, hogy én is megnézetem hematológussal. Bár fogalmam sincs hol találok Nógrád megyében ilyen dokit :( Kíváncsi lennék majd az eredményedre, ha nem gond, meg hogy mit javasoltak! Addig is minden jót, boldog babavárást! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!