Találatok a következő kifejezésre: Lehet valamilyen egy kutyának, (6 db)

Találtunk egy kutyát ami valamilyen vadászkutya lehet de még kölyök. Be szeretném tanítani nyomkövetésre is majd. Találok olyan oldalt ahol ez le van írva hogy hogyan kell?

Legjobb válasz: Nyomkövetést internetrõl nem lehet igazán jól megtanítani egy kutyának. Érdemes iskolába vinni, és ott képezni.

Nyomkövetést internetrõl nem lehet igazán jól megtanítani egy kutyának. Érdemes iskolába vinni, és ott képezni.

Hogy lehet egy kutyát szobatisztává tenni? Nekik is van valamilyen alom?

Legjobb válasz: Kiskutyáknak kutyapelenka van. Nem pelenkázni kell a kutyát, hanem letenni a földre a pelenkát, és arra szoktatni.

Kiskutyáknak kutyapelenka van. Nem pelenkázni kell a kutyát, hanem letenni a földre a pelenkát, és arra szoktatni.
Google a barátod, meg a gyakorikérdésekes keresõ is, hetente kétszer válaszoljuk meg ugyanazt a kérdést. Alomra meg pelenkára lehet szoktatni, de a valódi szobatisztaság az, amikor csak lent sétánál végzi a dolgát a kutya.
Alom a macskáknak van. A kutyát le kell vinni sétálni.
Úgy érzem a biológia oktatás színvonala már nagyon nem az igazi. Kutya és ember között több probléma is van, az elsõ, hogy teljesen más a kromoszomális elrendezõdésük (már a kromoszómák száma is), emiatt az esetleg kialakuló zigóta kromoszomálisan kiegyensúlyozatlan lenne, sejtosztódásnál a kromoszómák össze-vissza vándorolgatnának, aminek eredményeként életképtelen leánysejtek keletkeznének. Tehát már a kétsejtes állapot sem életképes, nemhogy egy teljes organizmus. A fertõzések terjedése természetesen lehetséges, de ez ember-ember (valamint kutya-kutya) párosítás esetén is megszokott jelenség. Valaki említette, hogy pl. tigris és oroszlán nem képes utódot létrehozni. Ez tévedés, a nagymacskák pont egy olyan állatcsoport, amik képesek fajhibridek létrehozására (keresztül-kasul). Az oroszlán és a tigris hibridjei a liger és a tigon (a magyar nevüket nem szeretem, szerintem nem hangzik jól, de azért: oroszgris és tiglán). És mellesleg esetenként ezek még szaporodóképesek is. Tehát általánosságban csak azon fajok képesek utódot létrehozni, amelyek genetikai állományának rendezettsége elég hasonló. Az ember és a kutya nem ilyen.
Fertõzést lehet kapni, de születni semmi nem fog. A DNS különbség túl nagy ahhoz hogy utódot hozzanak. A ló és a szamár nagyon hasonló ezért létezhet az öszvér (ami már nem képes utódokat nemzeni, mert genetikailag hibás) de pl egy oroszlán és egy tigris már nem tud. A kutya és az ember között már jóval nagyobb genetikai különbség van hogy, így "lény" nem születhet.
Mit gondolsz, a kutyafejû tatár kifejezés honnan ered?
De születhet lény. Vauuuuuu
nem furcsa, aberrált!!!!!!
farkasembert vársz? de fertõzésed lehet
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam itt farkas emberre vagy hasonlóra hanem..arra hogy az emberek közöttl könnyû teherbe esni de a kutyáknál?
Alapvetõ biológia! Eltérõ kromoszómaszám miatt nem lehet utódjuk! Fertõzést bármilyen idegen testtõl kaphatsz, legyen az tárgy vagy élõ szövet.


Lehet valamilyen baja egy kutyának, ha belemegy a víz a fülébe?

Legjobb válasz: Nem tesz jót neki, az biztos. Fürdetésnél nagyon kell figyelni arra, hogy ne menjen a fülébe a víz. Ha ez valami folytán mégis megtörtént, házilag ne próbálja meg kitörölni, nehogy sérülést okozzon vele. Állatorvos esetleg tud segíteni.Pár csepp víz esetén esetleg nagyon óvatosan ki lehet törölni, ne ha nagyon belement, inkább kérjen állatorvostól segítséget.

Nem tesz jót neki, az biztos. Fürdetésnél nagyon kell figyelni arra, hogy ne menjen a fülébe a víz. Ha ez valami folytán mégis megtörtént, házilag ne próbálja meg kitörölni, nehogy sérülést okozzon vele. Állatorvos esetleg tud segíteni.Pár csepp víz esetén esetleg nagyon óvatosan ki lehet törölni, ne ha nagyon belement, inkább kérjen állatorvostól segítséget.
IGEN, lehet baja, és nem is kicsi.Mert elég sújosan begyullad a füle a kutyuknak. ahogy elöttem is irták, vidd el orvoshoz, ha ez a bj megtörtén...
Nem a belemenõ, hanem a benne maradó víz okoz problémát akár egy kutyaéletre is.A benne maradó víz pang a fülben, ettõl állandó, krónikus fülgyulladása lehet.Ha vízzel érintkezett a kutya, mindig ki kell törölni szárazra a fülét.Természetesen érzéssel, mert ezzel is kárt okozhatunk, de ha nem csináljuk meg, és begyullad, fájdalmas és krónikussá válik.

Magyar vizsla kutyám hátán egy alma nagyságú dudor keletkezett. Valamilyen folyadék lehet benne. Mitől lehet?

Válaszát el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Ciszta, más daganat. Holnap irány a dokitok!

Ciszta, más daganat. Holnap irány a dokitok!
Szia! velünk is történt ilyen, egyik napról a másikra lett egy hatalmas púp a kutyus oldalán, elvittük dokihoz, kapott antibiotikumot, és leszívták a vért a púpból, valószínûleg elpattant egy ér, de vidd dokihoz, mert nagyobb baj is lehet!jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat-majd jelentkezem!

Mi baja lehet a 3hónapos németjuhász kutyámnak, ha a mellső lábainál a hajlatban (hónaljánál) egy kicsit ki van sebesedve? Valamennyire viszket neki, de azért nem vakarja véresre. Máshol a szőre rendben van! Van rá valamilyen krém?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk ilyen tünetekkel szõratka volt. Vidd el orvoshoz, mert õ tud rá receptet írni. Kezeletlenül elhatalmasodhat. (emberre nem veszélyes)

Szia! Nekünk ilyen tünetekkel szõratka volt. Vidd el orvoshoz, mert õ tud rá receptet írni. Kezeletlenül elhatalmasodhat. (emberre nem veszélyes)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!