Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami annak, ha (86 db)

Annak lehet valami következménye ha a kutyőám kimegy az utcára?

már 2 szer kiment az elmúlt héten, most betömtem a lyukat a szomszéd kerítésén, amin úgy gondolom, hogy át szökik, és onnan kiszökik, de nem vagyok benne biztos, hogy hol megy át... már szóltak hogy félnek t?le, bár a faluban minden nap vagy 7 kutya kint van, nem bánt nem harap nem agresszív,megpróbálok mindent megtenni hogy ne menjen ki, de ha véletlenül kimegy feljelenthetnek?

Legjobb válasz: Engem nem az érdekelne hogy feljelenthetnek hanem hogy a kutyát elütheti autó, megverhetik, megtámadhatja egy másik kutya, megmérgezhetik, megijed valamitõl és mire észbe kap már az sem tudja hol van. Azon kívül akármilyen megbízható, bármikor történhet valami váratlan, aminek következtében veszélyessé válhat!

Engem nem az érdekelne hogy feljelenthetnek hanem hogy a kutyát elütheti autó, megverhetik, megtámadhatja egy másik kutya, megmérgezhetik, megijed valamitõl és mire észbe kap már az sem tudja hol van. Azon kívül akármilyen megbízható, bármikor történhet valami váratlan, aminek következtében veszélyessé válhat!
Igaz azt nem írtad milyen nemû, de ha kan és nincs ivartalanítva akkor felesleges almokat tud produkálni, ha szuka akkor meg nálad fognak megszületni a "felesleges" kiskutyák! Ivartalanítás, sok séta és nevelés!
Szerintem alapból gond lehet belõle, hogy szabadon mászkál, mivel sétáltatni sem lehet póráz, szájkosár nélkül. Nemhogy úgy, hogy nincs ott vele a gazdája! Figyeld a kutyádat, mert neki is baja származhat belõle, és neked is, jobb elkerülni a bajt!
Legrosszabb esetben elüti az autó vagy megharap egy gyereket.
Egy rosszindulatú szomszéd fel is jelenthet, vagy ami még rosszabb: kihívja hozzá a sintért. A kutyát elütheti egy autó, elkóborolhat, felcsinálhatják, ha épp tüzel, megtámadhatja egy kutyagyûlölõ ember lapáttal, vagy megpróbálhatja megmérgezni... Addig van biztonságban, amíg melletted van, felügyelet alatt. Ezért mindent meg kell tenned. Ha kell, csináltass új kerítést, de a kutyádért te felelsz.
A legutóbbi 2 kutyám mindig elszökdösött, bármit csináltunk, utoljára nem jöttek vissza, valszeg lelõtték õket, ezt már sosem tudjuk meg. A mostani kiskutyánk kiszökött, mikor kivágta a szél a kaput, senki sem volt otthon, elütötték, meg kellett mûteni. A nagynéném 2 kutyáját mérgezték meg eddig, õk is elszökdöstek. Én a helyedben inkább a kutyáért aggódnék.
Akkor jelenthetnek fel, ha valakit bánt. De nem egészséges a kutyának se hogy kijárkál, mert lehet, hogy megmérgezik, vagy valami mást összeeszik... Szoktad sétáltatni? Azzal le lehetne vezetni ezt talán:)
A kérdező hozzászólása: a kutyáért aggódok elsõ sorban, mivel ha feljelentenek elaltathatják, a kocsi miatt nem aggódok, mert kis forgalmú utcában lakunk vidéken, és csak itt bóklászik a ház körül ja és kan. csomó kutya kintvan szóval mérgezni nem mérgezik õket de a sintért sem hívják ki, ez mondjuk baj mert elég agresszív kutyák is vannak kint, most betömtem azt a lyukat amirõl gondoltuk hogy kimegy, remélem többet nem fordul elõ, ja és van sétáltatva, csak valamikor nekünk is kell dolgozni, akkor szökött ki...
a kutyusnak is baja lehet, és a balesethez bõven elég ha 1 auto is megy arra. megverheti másik kutya, akármi. Téged feljelenthetnek, szabálysértés, pénzbirság. (Nálunk 30 e ft, ha kinnt van a kutya az utcán, és valaki bejelenti. Még az sem kell, hogy megharapjon bárkit is.

Lehet valami bajom ha akkor dohányzok, mikor pont megvan? Csökkenhet annak az esélye, hogy terhes legyek ?

Legjobb válasz: szerintem semmikor se jó,ha cigizel,fõleg,ha babát szeretnétek.

szerintem semmikor se jó, ha cigizel, fõleg, ha babát szeretnétek.
A dohányzástól alapból (független attól, hogy a ciklus mely napján tartasz) csökken a teherbeesés esélye.

Lehet valami következménye annak, ha valakinél későn derül ki, hogy allergiás?

Legjobb válasz: Kérlek, kissé pontosítsd a kérdést, mert nem egyértelmû, legalábbis számomra. Én allergiás vagyok, szénanáthám van. Tavasszal két hónapon keresztül borzalmas állapotban vagyok. A kezeletlen allergia (az effajta) átcsaphat asztmába, nekem majdnem ez történt. Az is vele jár, hogy legyengül a szervezet és más bajok is könnyebben beszúszhatnak. Pontosan milyen allergiára gondolsz? Ha valamire gyanakodsz, érdemes elmenni allergiavizsgálatra menni, ott pontosan kimutatják, mire vagy allergiás. Minél elõbb megtudod, annál hamarabb lehet kezeltetni és felkészülni rá.

Kérlek, kissé pontosítsd a kérdést, mert nem egyértelmû, legalábbis számomra. Én allergiás vagyok, szénanáthám van. Tavasszal két hónapon keresztül borzalmas állapotban vagyok. A kezeletlen allergia (az effajta) átcsaphat asztmába, nekem majdnem ez történt. Az is vele jár, hogy legyengül a szervezet és más bajok is könnyebben beszúszhatnak. Pontosan milyen allergiára gondolsz? Ha valamire gyanakodsz, érdemes elmenni allergiavizsgálatra menni, ott pontosan kimutatják, mire vagy allergiás. Minél elõbb megtudod, annál hamarabb lehet kezeltetni és felkészülni rá.
Fokozatok vannak: - gyenge tünetek: ilyenkor még nem szokott kiderülni, hogy ez allergia. - erõs tünetek: ilyenkor megy (jó esetben) allergia-vizsgálatra az illetõ. - komolyabb sérülések (ha mégse ment). Ezek már sok hónap (vagy évek) alatt gyógyulhatnak. - halál. ...te hol tartasz?
A kérdező hozzászólása: Hát én most ott tartok, hogy nagyon sokat fújom az orrom és viszket is meg tüsszögök is fõként így nyáron. Sajnos munka mellett nem nagyon van idõm elmenni allergiavizsgálatra, ezért kérdeztem, hogy ha nem foglalkozom vele akkor lehet-e bajom belöle. köszi
Egy súlyos, nem kezelt légúti allergia a késõbbiekben asztmához is vezethet sajnos, érdemes elmenni vele orvoshoz!

Megbüntethet, vagy lehet valami következménye annak ha a beszólok a rendőrnek valami olyan kaliberűt hogy b. meg vagy f. sz fej . Stb?

Legjobb válasz: és annak meg mi értelme lenne, ugyanolyan ember mint te csinálja a munkáját, neki is szarul esne, de az biztos h a kapitányságon kötnél ki utána...

és annak meg mi értelme lenne, ugyanolyan ember mint te csinálja a munkáját, neki is szarul esne, de az biztos h a kapitányságon kötnél ki utána...
miért is tennéd?
Simán megbüntethet, valamilyen hivatalos indokot talál.
ha nincs szerencséd még a pofádat is beveri és ráfogja hogy megtámadtad. :) mással próbálj meg menõ lenni a kis barátaid elõtt, az meg fõleg röhejes hogy csak annyira vagy bátor hogy itt kérdezgetsz ilyeneket.

Mit jelent az, ha a torrent címe előtt a nyíl piros? Minél többen töltenek le egy file-t, annál hamarább lejön? Ha kevesen töltik, nem lehet valamit csinálni, hogy gyorsabban jöjjön le?

Legjobb válasz: minél többen töltik le, annál lassabb lesz! minél többen töltik FEL, annál gyorsabban jön majd. A piros nyíl azt jelenti, h inaktív, nem tölt(bár van h piros, és mégis tölt)

minél többen töltik le, annál lassabb lesz! minél többen töltik FEL, annál gyorsabban jön majd. A piros nyíl azt jelenti, h inaktív, nem tölt(bár van h piros, és mégis tölt)
A kérdező hozzászólása: Köszi. A peer a feltöltõk, nem? Szóval ennek kell minél többnek lennie? Hát nekem néha piros az a nyíl és mégis tölt...
seed=feltöltõ, akinek megvan 100%-ban a cucc peer=letöltõ és feltöltõ is egyben, akinek még nincs meg az egész cucc, de ami már megvan azt tölti fel

Ha valaki ismeri Miyazaki akkor megtudná mondani nekem hogy azok a "mesefilmek" amiket készitet minek lehet tekinteni? Anime vagy csak valami mese féleség?

kicsit furcsán fogalmaztam de remélem értitek..

Legjobb válasz: Anime. A japán rajzfilmek animék. Nem kell, hogy gépemberek és vérengzéssel legyen tele...

Anime. A japán rajzfilmek animék. Nem kell, hogy gépemberek és vérengzéssel legyen tele...
Minden japán rajzfilm anime, így Miyazaki mûvei is.
A kérdező hozzászólása: most hulyenek erzem magam xd de koszonom szepen hogy segitettetek ^^

Ha valaki nagy jodid tartalmú vizet iszik rendszeresen, annak lehet valami káros következménye? És ha igen, mi?

Jódhiányos állapotról elég sokat írtak, de az ellenkezőjéről keveset.

Legjobb válasz: Valamikor olvastam róla, hogy pl. Japánban vannak olyanok, akiknél a sok, magas jód-tartalmú hal fogyasztása miatt csökkent a TSH-termelés. Nem emlékszem pontosan, hol található a cikk és mi volt ennek a betegségnek az elnevezése.

Valamikor olvastam róla, hogy pl. Japánban vannak olyanok, akiknél a sok, magas jód-tartalmú hal fogyasztása miatt csökkent a TSH-termelés. Nem emlékszem pontosan, hol található a cikk és mi volt ennek a betegségnek az elnevezése.

Annak lehet valami különösebb káros hatása ha éhgyomorra rágyújtok? Mármint se ettem előtte se ittam.

Minden reggel, ezt csinállom amikor megyek a buszmegállóba, de tényleg egyszerse reggelizek, csak néha iszok valamit és már gyújtok is rá. Van ennek különösebb káros hatása??? maga a cigi káros hatásán kiv?l.

Legjobb válasz: Önmagában mindkettõ káros, de a cigit teljesen mindegy, hogy éhgyomorra szívod-e, a tüdõdbe megy, nem a gyomrodba. Leszámítva azt a minimális kátrányt, ami lecsurog lassan a nyelõcsövön. A reggeli kihagyása viszont súlyos gyomorproblémákhoz vezet rövid idõn belül. Nekem 25 éves koromra kikészült tõle a gyomrom, szóval valamit azért mindenképp egyél.

Önmagában mindkettõ káros, de a cigit teljesen mindegy, hogy éhgyomorra szívod-e, a tüdõdbe megy, nem a gyomrodba. Leszámítva azt a minimális kátrányt, ami lecsurog lassan a nyelõcsövön. A reggeli kihagyása viszont súlyos gyomorproblémákhoz vezet rövid idõn belül. Nekem 25 éves koromra kikészült tõle a gyomrom, szóval valamit azért mindenképp egyél.
A kérdező hozzászólása: de nincs étvágyam reggel, az a baj. Viszont van olyan hogy éhesnek érzem magam, de nem megy le a falat a torkomon :S
Velem is ugyanez volt. Próbálj meg valami olyat enni, amit nagyon szeretsz. A lényeg, hogy legyen valami a gyomrodban.
Velem is ez van reggelente. Néha-néha tudok enni egy kis gabonapelyhet vagy valami ilyesmit. Hogy a kérdésre is válaszoljak a kettõnek nincs köze egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: értem, de viszont volt aki azt mondta h ez igy sokkal károsabb... csak ezért kérdeztem.
az a káros, hogy 17 vagy, és nem te önmagadnak vagy az elsõ hanem felveszel olyan társadalmi szokásokat mint a cigi. ne haragudj de a cigizés közben hol vagy TE? el kéne dönteni hogy mást követsz, vagy esetleg odafigyelsz a saját testedre? az, hogy mennyire káros az a döntés után már totálmindegy, nem?
A kérdező hozzászólása: utolsó : ezt h érted "ne haragudj de a cigizés közben hol vagy TE?" mármint a helységet? nem követek senkit. ez saját döntés

Lehet annak valami következménye, ha sok port beszívunk egyszerre?

Most takarítjuk a házat, és le kell kaparni a falat a festés el?tt, iszonyúan porzik, és ezt mind beszívjuk, hiába tettünk kend?t az arcunkra.:S

Legjobb válasz: Súlyosabb esetben szilikózist okozhat, de hacsak nem valami "extrém" helyrõl van szó, akkor ez egyáltalán nem valószínû. Azért legközelebb inkább vegyetek pormaszkot, az olyan 1000 Ft körül van és az apróbb részecskéket is szûri.

Súlyosabb esetben szilikózist okozhat, de hacsak nem valami "extrém" helyrõl van szó, akkor ez egyáltalán nem valószínû. Azért legközelebb inkább vegyetek pormaszkot, az olyan 1000 Ft körül van és az apróbb részecskéket is szûri.

Ha letiltják a facebook fiókom annak lehet valami következménye?

Hatósági következményre gondolok. De én úgy vélem semmi törvénybe ütközõt nem csináltam

Legjobb válasz: Ha nem csináltál semmit, akkor nem lehet.

Ha nem csináltál semmit, akkor nem lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!