Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami abban, (71 db)

Szerintetek lehet valami abban h a mátrixban élünk?

Legjobb válasz: Ha a mátrix-ban nem is de biztos valami mássbam igen. pl:, hogy mi csak egy pici porszemek vagyunk és egy hatalmas élõlények alkottak meg.

Ha a mátrix-ban nem is de biztos valami mássbam igen. pl:, hogy mi csak egy pici porszemek vagyunk és egy hatalmas élõlények alkottak meg.
Nem hiszem. Ha ott élnénk, akkor biztos csomószor lefagyna az élet meg pár ember biztosan pixeles lenne. xd
Fúú ezen én is egy csomót gondolkozok. Szerintem lehetséges, habár nem úgy mint a filmben, hogy gépek tartanak életbe és õk szabályozzák a világot. :D Nem igazán tudom megfogalmazni, hogy hogyan is képzelem el a dolgot. :D
Végülis lehet, hogy a Mátrix filmet a minket kívül életben tartó gépek küldték, hogy kicsit gondolkodjunk el ezen. Lehet bakker hogy egy program vagyok? :O .. na de komolyra fordítva, sztem lehet benne valami. Ezzel meg lenne magyarázva az istenkultusz bla bla.. szóval értitek :D
A filozófusok évszázadok óta gondolkodnak azon, hogy van-e külvilág. Létezik egy Agyak a tartályban-elmélet. http://art.pte.hu/oktatasi_anyagok/hamcherif/filozofia-1/Hil.. "Íme egy tudományos-fantasztikus eshetõség, amit a filozófusok taglalnak: képzeljük el, hogy egy gonosz tudós megoperált egy emberi lényt (képzelheted, hogy te magad vagy az). Az illetõ agyát (a te agyadat) eltávolította a testébõl, és az agyat életben tartó tápoldattal teli tartályba helyezte. Az idegvégzõdéseket egy szupertudományos számítógéphez kötötte, mely azt az illúziót kelti az illetõben, akinek az agyáról szó van, hogy minden tökéletesen normális. Úgy tûnik, hogy vannak emberek, tárgyak, égbolt stb.; de valójában a személy (te), csupán a számítógépbõl az idegvégzõdésekbe futó elektronikus impulzusok hatását észleli. A komputer olyan okos, hogy ha a személy megpróbálja felemelni a kezét, a komputeres visszacsatolás révén "látni" és "érezni" fogja, hogy a kezét emeli. Továbbá a program módosításával a gonosz tudós el tudja érni, hogy áldozata az õ tetszése szerinti helyzetet vagy környezetet "tapasztaljon" (hallucináljon). Az agymûtét emlékét is ki tudja törölni, így az áldozatnak úgy tûnik, mindig is ebben a környezetben volt. Éppenséggel úgy is tûnhet az áldozatnak, hogy üldögél és éppen e szavakat olvassa - arról a szórakoztató, de meglehetõsen abszurd feltevésrõl, miszerint létezik egy gonosz tudós, aki eltávolítja az emberek agyát testükbõl, és az agyakat életben tartó tápoldatba helyezi." Boncolgatja, hogy lehet-e igaz az állítás, hogy: "Agyak vagyunk a tartályban." Végül csak arra jut, hogy azért nem lehet igaz, mert az agy, amely egy alternatív valóságban él, ha egy tárgyra gondol, a saját valóságának tárgyára utal, nem arra, amelyben maga az agy található. Azt nem mondja ki, hogy tényleg lehetetlenség, hogy mi irányított agyak legyünk. Ez egyébként megelõzi a Mátrixot.

Hisztek ebben? Tényleg lehet valami abban, hogy "kimutatja" a terhességet az ovuteszt? Egyáltalán mindig van két csík az ovuteszten?

Ma délután csináltam egyet. Négy nap van a nemvártig, és soha nem csináltam még jóstesztet, de találtam egy maradék darabot és megcsináltam kiváncsiságból. Elég er?s mind a két csík, de nem pozitívan er?s. Kinek mi a véleménye err?l?

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml Egyetlen tesztbõl még nem igazán lehet jósolni.

http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml Egyetlen tesztbõl még nem igazán lehet jósolni.
Én a ciklusom 21. napjától csináltam 4 napon keresztül és folyamatosan erõsödött a 2. csík. És bevált mert a 29 napon este már halvány pozitívat teszteltem terhességi teszttel is.

Lehet valami abban, hogy a név jelentése befolyásolhatja a személyiséget már kisbabáknál is?

Az én kislányom Regina, jelentése királyn?.

Legjobb válasz: Hát az én lányom nevének jelentése Nagyság. Egyenlõre ott tartunk, hogy kiborítja a kockáit a kosárból felfordítja és rááll :)

Hát az én lányom nevének jelentése Nagyság. Egyenlõre ott tartunk, hogy kiborítja a kockáit a kosárból felfordítja és rááll :)
A Fiam névszám teljesen Rá illik. Meglepõ, hogy mennyire. Szinte jellemrajzot ad Róla. (Még nincs 2 éves.)
Nincs összefüggés. A kislányod azért makrancos, mert így nevelted, és ezt szokta meg. Sok azonos nevû embert ismerek, akiknek a jelleme, természete egészen eltér egymástól.
Szia Bendegúz anyukája! Bendegúz anyukája vagyok :) Uralkodik? Mennyire? :) :D Regõs Bendegúz is nagy kópé volt :D
Lányom Bernadett-erõs mint a medve :) tényleg jó masszív, még egyszer sem volt beteg, minden mozgást ügyesen csinál. 11 hónapos és mindjárt jár...én is hiszek benne, bár nem a jelentése miatt neveztük el így.
Másik Bendegúz anyukája! 2 órára maradtak apával kettesben, amikor hazaértem, az asztal tetején ült, s ujjlenyomatokat ejtett a banánokon.Apa a haját tépte örömében:) Az egész lakást bitorolja, egyfolytában jön-megy, pakol.Azt hittem az a vég, amikor kipakol a konyhaszekrénybõl.Rájöttem , hogy tévedek.Az a vég, amikor már vissza is pakol, mert így semmit sem ott találok, ahol addig.. Ma 17 hónapos. Nálatok mi a szitu? Írhatsz privit is:)
Bendegúz anyukája! én is egy Bendegúz anyukája vagyok:) Uralkodik az egész családunkon a kis tepedelem...pont úgy, mint Regös Bendegúz a banya felett:D
GYULA - bolgár-török-magyar eredetû; jelentése: magyar méltóságnév. :-) a Gréta anyukás voltam :)
vajon a Gyula név mit jelent??? akárhányat ismerek mind totál zizis.... még jó hogy a fiam nem ezt a nevet kapta=)
passzolok :) lányom Gréta Panna = gyöngy és kegyelem, Isten kegyelme, kellem, kecsesség, báj. ebben sok személyiség jegy nem nagyon van, hiszen a kecsesség, báj még nem nagyon mutatkozik meg. annyiban talán igaz Isten kegyelme hogy életben maradt korababaként.
kisfiam Benedek, jelentése áldott :) nem tudom mennyire befolyásolja a neve a személyiségét, ebben az esetben igen nehéz lenne összefüggést keresni ;) de alapvetõen én is hiszek benne :)
Szia! A nagyobbik kisfiam Krisztofer, a neve jelentése Krisztust hordozó. Fogalmam sincs, hogy mennyire függ össze Vele. Az én Krisztoferem, egy tüneményes, kedves, aranyos, jószívû, de ugyanakkor kis huncut, játékos 8 éves kisfiú. :) A kicsike kisfiam Bendegúz. Jelentése: Attila hun uralkodó atyjának nevébõl. Na most ennél sincs összefüggés :D vagy a fene sem tudja :D De Õ is egy külön személyiség. Nem olyan eleven, mint az indul a bakterház címû filmben a Bendegúz, de egy csoda Õ is :) Õ 10 hónapos. Kis édes. Akaratos és nagyon huncutka :) De mind a ketten nagyon jó gyerekek. Szerencsés vagyok :)
az én fiam nevének jelentése Sebastia városából való. Nem tudom, mi ebben az ómen. Talán világutazó lesz belõle...Viszont nagyon vagány csákó a kincsem:)
A fiam Larion, gorog eredetu, jelentese orokke vidam. Soha eletemben ilyen cserfes, mindenkire mosolygo embert nem lattam. Az enyem Katalin, szinten gorog, jelentese orokke tiszta. Valoban tisztasagmanias vagyok! A ferjem meg Csaba, koborlot jelent a neve, es tenyleg nagyon szeret menni. En inkabb racionalisnak tartom magam, de itt elbizonytalanodom egy kicsit.
kislányom Regina 17 hós...mosolygós, bájos, kedves...igen királynõ. Másik lányom...vivien...maga az élet úgy pezseg.
a fiam nevének a jelentése ismeretlen, így nem tudok érdemben hozzászólni
A kérdező hozzászólása: Hát kedves harmadik, a lányom 3hónapos, szóval még a nevelés elõtt vagyunk. De egy naposan is az kellett neki, hogy mászkáljunk, stb...
Szerintem van öszefügés a név és jelentése között, az én lányom Vivien ami azt jelenti h elõ, eleven és ez jelemzõ is rá.
Hallottad már azt a mondást, hogy "Nomen est omen"? http://hu.wikipedia.org/wiki/Nomen_est_omen :)
A kisfiam 11 hónapos, Ármin-hadi férfi, illik rá :)
Regina a nevem, 17 éves vagyok, illik rám a leírás :)

Lehet olyan valamit csinálni, hogy abba a valamibe beleteszek valamit és az a valami abban a valamibe fog lebegni mint az ûrben valami?

lehet valamivel olyan nagy nyomást csinálni hogy egy valamiben lebegjen valami?

Legjobb válasz: Ha neked megfelel a hanghullámokkal létrehozott levitáció, akkor igen. Japán tudósok nemrégen csináltak egy ilyen szerkezetet. Persze csak apró tárgyakat tud lebegtetni. Van róla videó is valahol a neten. Ha egy kisebb vadarabot akarsz lebegtetni, még egyszerûbb a dolog, azt házilag is meg lehet csinálni.

Ha neked megfelel a hanghullámokkal létrehozott levitáció, akkor igen. Japán tudósok nemrégen csináltak egy ilyen szerkezetet. Persze csak apró tárgyakat tud lebegtetni. Van róla videó is valahol a neten. Ha egy kisebb vadarabot akarsz lebegtetni, még egyszerûbb a dolog, azt házilag is meg lehet csinálni.
...már csak azért is, mert amit az ûrben lebegõnek nevezel, az nem lebeg abban az értelemben, mint mondjuk egy tengeralattjáró a vízfelszín alatt. Ami az ûrben "lebeg", az valójában vagy zuhan a Föld, Hold, Nap, bármi felé, és/vagy kör/ellipszis pályán kering valami nagy gravitációjú objektum körül, nem kicsi sebességgel. Ez nem felel meg a lebegésnek, mint fizikai fogalomnak.
"Az ûrben sincs semmi féle levegõ fujás, hanem csak a nagy nyomás és úgy lebegnek a dolgok" 1. ott nincs nyomás. Egy hangyaf...nyi sincs. :) 2. az ûrbeni lebegésnek a nyomáshoz semmi köze.
Talán a szupravezetést lehetne ide sorolni: [link] .
A kérdező hozzászólása: Ez is nagyon jó. hogyan tudom kikapcsolni a gravitációt? :D Az ûrben sincs semmi féle levegõ fujás, hanem csak a nagy nyomás és úgy lebegnek a dolgok. Ezt hogyan lehetne megcsinálni itt a földön?
Esetleg mágneses lebegtetés megfelel? [link]
Bármit, bárhogyan lehet lebegtetni, ha a gravitációs erõvel ellentétes irányú és legalább akkora nagyságú erõt létrehozol egy test esetén és nem felfüggesztés vagy alátámasztás az aktuális erõ. Pár példát már felhoztak elõttem. 1-2 éve láttam egy videót, ahol japán tudósok békákat lebegtettek, mágneses erõ segítségével. A pontos mûködésére már nem emlékszem, de egy speciális elektromágnes volt az alapja. Ha szabadon értelmezzük a levitáció fogalmát és az idõintervallum lényegtelen, akkor készíthetsz olyan KNSB-s rakétát, aminek az elsõ pár miliszekundumban nagyobb, aztán egyezik a tolóereje a gravitációs erõvel. Ha úgy vesszük ez is levitáció. Persze ez a KNSB-s rakéta csak elmélet, szerintem szinte lehetetlen ilyen rakétát építeni, illetve kiszámolni lehet, de nem hiszem, hogy mûködne, a fúvókát nagyon pontosan kell tervezni, a KNSB elegy homogenitását maximalizálni, optimális motort tervezni, stb... Házilag az elektromágneses dolgot ajánlom. De még tervezned sem kell semmit, van olyan játék (ha jól tudom, már a szovjet gyerekeket is ezzel ámították), ami egy mágnes alapból áll, egy pörgettyûbõl és egy plexilapból. A mágneskocka alul, arra a plexi és annak a közepén megpörgeted a pörgettyût, majd a plexit kézzel emelve egy darabig (míg meg nem ugrik a pörgrttû), majd kihúzva a plexit, egy levitáló, kis búgócsigát kapsz egy mágnesasztal felett. Szóval otthon fillérekbõl elõállíthatod, de hasznosításához milliók/milliárdok, egy élet munkája és sok tudás igényeltetik. önmagad szórakoztatására a fent említett játék tökéletes, egyéb felhasználásra tedd fel az életed, életfogytig tartó tanulásod és hátha sikerrel jársz. Sok szerencsét hozzá, hátha feltalálsz olyat, ami kihúz minket (de legalább téged és családod) a sz**ból...
Tehát ki akarod kapcsolni a gravitációt? :)
A kérdező hozzászólása: házilag hogy tudok ilyet csinálni?
Vagy folyadékban: Cartesius-búvár: [link]
Lehet például levegõvel lebegtetni: [link] [link] Vagy nagyfeszültséggel lehet kis fémtárgyakat lebegtetni: [link] Vagy vezérelt mágneses térrel: [link] Vagy diamágneses anyag lebegése a mágneses mezõben - például pirolitikus grafit: [link]
Egy lehetséges megoldás: [link] Tápegység: 24V/1A, egyenáramú Az EM jelû elektromágnes 12*20*90 mm-es trafó-lemez, 2500 menet 0, 45 mm-es huzalból. Ellenállása kb. 30 ohm. Az F jelû alkatrész fotoellenállás. Megjegyzés: Õsrégi, p-típusú, germánium tranzisztorok vannak elõírva. A kapcsolás megépíthetõ n-típusú szilícium tranzisztorokkal is. De akkor meg kell fordítani a polaritást, és értelem szerûen az elektrolit kondenzátorokat is.

Egy AB Rh- vércsoportú embernek lehet valami baja ha nagyobb mennyiségű A Rh- vagy B Rh- vért kap?

Tudom, hogy csak csoportazonos vért adnak, nagyon sürg?sségi esetben pedig 0 negatívat kapna..csak elméleti kérdés..:)

Legjobb válasz: szia! Nem lenne semmi baja, az AB az általános kapó. Ez azt jelenti, hogy õ minden félét kaphat. A 0 meg az általános adó, õ adhat mindenkinek.

szia! Nem lenne semmi baja, az AB az általános kapó. Ez azt jelenti, hogy õ minden félét kaphat. A 0 meg az általános adó, õ adhat mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Nah igazából már rájöttem közben amire kíváncsi voltam, de köszönöm a választ:) Az antitestekkel voltak gondjaim, hogy egy A vérben megvannak a B elleni antitestek és hogy ez nem lehet-e gond..de közbe rájöttem, hogy a 0-ás véreben is megvan mindkettõ antitest..akkor ugyanolyan hatással lenne az A vagy B vér is mint a 0. De én úgy tudom, hogy pont az antitestek miatt 0-ásból is csak kis mennyiséget adhatnak.
Nyilván azért adnak csoportazonos vért, mert lehet. Ma már lényegesen több faktort ismernek, mint ami a biológiakönyvben van.

Belara fogamzásgátlónál lehet hogy folyamatosan szedek 2-hónapot? Lehet valami bajom? Meg fog jönni ha nem hagyom abba a 21-nap után?

Sajnos a barátokkal a nyaralás az idén pont arra az id?pontra esett amikor nekem meg fog jönni.Az id?ponton nem lehet változtatni,le van foglalva a hely Augusztusban.Arra gondoltam hogy így Augusztusban amikor elfogyna a gyógyszer és ki kellene a 7-napot hagyni akkor nem hagyom abba hanem szedem tovább a gyógyszert,majd csak Szeptemberbe hagyom hogy megjöjjön.Lehet ilyet?Lehet valami bajom t?le?Mivel szeretnék még gyereket így azért kicsit tartok nehogy ez miatt valami bajom legyen és esetleg nem lehet akár babám sem,vagy valami bajom is lehet esetleg.

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lesz. Én is Belara-t szedek 18 éves korom óta. dokim még mondta is,hogy max 1* egy évben,de lehet ilyen halasztás. 20L

Semmi bajod nem lesz. Én is Belara-t szedek 18 éves korom óta. dokim még mondta is, hogy max 1* egy évben, de lehet ilyen halasztás. 20L

Az egyik szobaajtó mindig behajtódik, ha nincs kitámasztva. Lehet valami tenni a kitámasztás helyett, hogy megálljon abban a pozícióban, ahol hagyom?

Próbáltam már azt, hogy meghúzom vagy ellazítom az alsó vagy a felsõ pántot, de nem segített. A fal ferdesége miatt lehet ez?

Legjobb válasz: Nyilván nem tökéletesen függõleges a 2 vagy 3 pánt által kijelölt tengely, nem rakták be annak idején rendesen a tokot a falba. Egy dolgot lehet csinálni, fel kell szerelni alulra egy lábbal is elmozdítható gumis végû támaszt.

Nyilván nem tökéletesen függõleges a 2 vagy 3 pánt által kijelölt tengely, nem rakták be annak idején rendesen a tokot a falba. Egy dolgot lehet csinálni, fel kell szerelni alulra egy lábbal is elmozdítható gumis végû támaszt.
Ha olyan a diópánt, ilyen alátétet közé rakva -átmenetileg- megoldható a probléma:[link]
Azt is megteheted, hogy valamivel tömítesz a pántokon. Így nem tud majd olyan szabadon járni az ajtó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Abban az esetben lehet valamit csinálni ha után gyártott alkatrészek idõ elõtt olyan módon hibásodnak meg ami balesetveszélyes?

itt arra gondolok ami eddig a legextrémebb volt a motoros boltban vásárolt fékbetét öntvénye félbetört egyszerûen(új volt a betét alig volt pár kilométert használva)ez is véletlenül vettem észre mert gumit cseréltem motoron és szétszedésnél feltûnt, hogy a fékbetét elvan törve és csak a ferrodol réteg tartotta össze.. de voltak már más dolgok is.. hengerfej csavart nem lehet meghúzni mert eltörik meg ilyen apróságok.. több alkatrész olyan öntési hibás, hogy használhatatlan az új..jó tudom utángyártott na de kérem azért van egy szint és azért ne csináljanak már az emberbõl vásári majmot hogy használhatatlan sz.rt adnak el.. ilyen esetben van mód reklamálni? mert ha meg beviszem boltba aztmondják, hogy nem szabályosan lett beszerelve meg stb stb.. mindig valamit kitudnak találni rá

Legjobb válasz: Igen, ki lehet õket cserélni.

Igen, ki lehet õket cserélni.
Vidd vissza mindenképp. Bár jó esetben adnak egy ugyan olyan szart, csak az talán tovább bírja... Fék és kormány alkatrészeit meg nem érdemes ilyenekbõl csinálni. Inkább szerezz gyárit. Régi, de sokkal jobb... Én is jártam már hasonlóképp, Pannóniához 2 féle utángyártott bovdent lehet kapni, elsõfék bovden mind a kettõ szakad. Az egyik fajtát ráadásul 2 újjal téptem el... (csak sajna a számla már nem volt meg...) Én csináltam hozzá magam. Szakszerûen! Mert az utángyártott nem úgy készült. A bovdenek végeit szét kellene hajtani és úgy a dióba forrasztani, na ez bele volt dugva kb félig és úgy beleforrasztva... Tudod, kormányon és féken nem spórolunk!
Meg anno, mikor mind a 2 fajtát eltéptem fél órán belül gondolkodtam azon hogy bemegyek a boltba, veszek másikat, és mehet a fogyasztóvédelemhez.(bár végül hagytam a fenébe az egészet, inkább csináltam normálisat) Ezt eljátszhatod akár.

Ti hisztek abban, hogy valakivel "rosszkor találkoztok", ez miatt vége lesz, de később még lehet valami?

Tegyük fel,hogy vége lesz egy kapcsolatnak,az miatt vannak gondok hogy a fiúnak ez az első komolyabb kapcsolata,érzelmileg nem volt teljesen érett és félt attól hogy még komolyabb lesz a dolog. Ha egyik fél sem tudja igazán elfelejteni a másikat szerintetek lehet olyan hogy ha már érzelmileg érettebb lesz az a fél aki miatt gondok voltak újra összehozza őket a sors? Lassan 8hónap különlét után sem múltak el teljesen az érzések egyik fél részéről sem,pedig azt is próbálták hogy nem beszélnek egymással,semmilyen szinten nem tartják a kapcsolatot.

Legjobb válasz: az évszázad kérdése! nem lehet tudni...

az évszázad kérdése! nem lehet tudni...
Kisbetûk nélkül: ühüm:)

Szerintetek, ha valaki egyszer elutasít valakit, lehet, hogy évek múlva rájön, hogy mégis volt valami abban az emberben, és tévedett?

Legjobb válasz: Lehet az a valaki évek múlva olyan magányos, hogy már mindegy lesz neki, de a másik valakinek sem ártana egy terápia, ha évek múlva sem tette volna túl magát egy egyszerû visszautasításon. Senki sem ér meg ilyen megszállottságot.

Lehet az a valaki évek múlva olyan magányos, hogy már mindegy lesz neki, de a másik valakinek sem ártana egy terápia, ha évek múlva sem tette volna túl magát egy egyszerû visszautasításon. Senki sem ér meg ilyen megszállottságot.
Nem feltétlenül, de az elutasított fél is változhat közben annyit, hogy már vonzóvá válik a szemében.
Hát simán benne van a pakliban. Ha egy kicsit bõvebben leírnád, hogy mi a helyzet, még értenénk is a szitut :D
A kérdező hozzászólása: még egy év sem telt el azóta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!