Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami a picimnek ha (29 db)

Lehet valami baja a picimnek ha totál hasra estem vele?

21 hetes vagyok de azért érzem hogy mocorog:))

Legjobb válasz: Ha érzed, hogy mocorog akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Én 20 hetesen jártam ugyan így, annyira beütöttem a hasam, hogy lila lett a köldököm körül. Rohantam egybõl a dokihoz, de szerencsére az ijedtségen kívül semmi nem történt. Most már 4 és fél hós a törpim! Ha úgy érzed azért menjél el orvoshoz, hogy teljesen megnyugtasson.

Ha érzed, hogy mocorog akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Én 20 hetesen jártam ugyan így, annyira beütöttem a hasam, hogy lila lett a köldököm körül. Rohantam egybõl a dokihoz, de szerencsére az ijedtségen kívül semmi nem történt. Most már 4 és fél hós a törpim! Ha úgy érzed azért menjél el orvoshoz, hogy teljesen megnyugtasson.
Onmagad megnyugtatasara elmehetsz dokihoz, de ha a pici mozog, nem verzel, nem gorcsolsz es nem szivarog viz, akkor minden rendben! Nagyon jo kis vedett helyuk van odabennt, a magzatviz tompitja az esetleges mechanikai utodeseket!
Mindenképp menj el orvoshoz!!!!!! Nem akarlak megijeszteni, de sajnos a családomban elõfordult hasonló eset, ahol a babát halva kellett megszülni :(( Egy vizsgálattal nem veszítesz semmit :)
Jo eg! Dehat az ove mozog! Na mindegy, de inakbb akkor en is azt tanacsolom (elozo elotti vagyok) h menj el dokihoz!

Gyermekvállalás előtt állunk, és nagyon szeretném ha indulna a "babaprojekt"! Tudnátok segíteni, hogy lehet picit kijátszani a természetet és befolyásolni a pici nemét? Valami praktika?

Legjobb válasz: Tegyük fel, hogy augusztus 28.-án van ovulációd, tehát 22-23-24-25.-én szeretkeztek akkor valószínûbb a lány, 26-27.-én 50-50%, 28-29-30-31.-én fiú a valószínûbb. Azért van ez így, mert a csajok lassabban mennek, viszont tovább élnek, a fiúk meg sietnek, de hamar meg is halnak. Legalábbis tudós nénik, bácsik ezt mondják :)

Tegyük fel, hogy augusztus 28.-án van ovulációd, tehát 22-23-24-25.-én szeretkeztek akkor valószínûbb a lány, 26-27.-én 50-50%, 28-29-30-31.-én fiú a valószínûbb. Azért van ez így, mert a csajok lassabban mennek, viszont tovább élnek, a fiúk meg sietnek, de hamar meg is halnak. Legalábbis tudós nénik, bácsik ezt mondják :)
befolyásolni a nemét nem lehet..
ez olyan, hogy vagy bejön, vagy nem, mert lehet nem akkor volt az ovud stb. Ha annyira szeretnétek gyereket, miért nem mindegy, mi lesz?
Arra kell figyelni, nehogy ráfeküdjön a picire. Mivel a macska ösztönösen keresi a meleget, képes megfullasztani.
Két macska volt a lakásban, amikor a lányom született, most már sajnos csak egy van, egyébként a harmadik babát várom. Rendben tartott, tiszta, élõsködõmentes állattól semmi baja nem lesz a kicsinek.
3 macskánk van (benti cicák), kisfiam 8, 5 hónapos. Miért pateroltam volna el õket?! Védõnõnknek van kutyája és macskája is, Õ is azt mondta, hogy semmi baja nem lesz a babának tõlük.
Nincs kifogásom a macska ellen, de én azt hallottam hozzáértõktõl, hogy azzal a macskával kell nagyon vigyázni amelyik kint és bent is él egyszerre, mivel a körme alatt kintrõl nagyon sok bacit behordoz. Lehet, hogy mielõtt bement a lakásba a saját ürülékét piszkálta... vagy kitudja. A csak benti macskákkal nincs ilyen gond.
Terhesség alatt veszélyesebb lehet, mint a meglévõ babánál. Ha nem estél át a toxoplazmózison, akkor gond lehet. Bár minimális rá az esély 9 éves szobacica 3éves kisfiú és 8 hónapos kislány anyukája
Nekünk 3 éve volt meg a cicánk, amikor a lányom született. Az õ szobájába nem engedjük be, de egyébként a lakásban van. Soha nem is volt kint, õ benti macska. Semmi baja nem lesz a gyereknek tõle! Most 8 hónapos, és élvezi, ha látja a macskát, hatalmasakat kacag rajta! Boldog babavárást és jó egészséget!
A témával kapcsolatosan az a véleményem, hogy akinek van cicája, az állítja, hogy megoldható a dolog. Akinek nincs, az szörnyülködik, hogy aztán gyerek mellé sohasem. Megfelelõ fertõtlenítés mellett nem hiszem, hogy gond lenne. Bár amíg pici a gyerkõc, addig a gyerekszobába azért nem engedném be a cicát.
Nekünk is van cicánk, kislányom már lassan 10 hónapos és minden rendben van Vele is és a cicával is! Ahogy az elõzõ írta: ha tisztán, rendben van tartva semmi baj nem lesz. Jó babavárást!
macska ször egy újszülött vagy egy kisgyerek mellett magas alergia rizikó. elöfordulhat hogy nem most hanem mondjuk 15 évesen aszmás lesz, vagy erösen alergiás. De nem biztos. én csak akkor tartanék macskát a lakásban ha megoldható, hogy pl szobákba konyhába nem megy be. anyósoméknál csak az elötérben és a lenti wc-ben lehet. és minden nap takarít erösen anyósom. a macska legyen mindenképpen féregtelenítve rendszeresen.
Engem most megköveznek, de azért leírom: Volt egy szobacicánk (alom bent, macskaszõr mindenhol). A baba érkezése elõtt 3 héttel elvittük õt anyósékhoz (tõlünk 300 méter). Kinti cica lett, azóta vannak macskabarátai, egerészik, fára mászik...stb. Sokkal jobb így a cicának is és nekünk is. Most a padlón lévõ rengeteg hajszállal küzdök, épp elég azt takarítani. Ha itt maradt volna a cica, tuti hogy a babaágy lenne a kedvenc fekvõhelye... :(


Tegnap esta mocorgott a pici, de teljesen lent. Olyan mint ha ki akarna jönni és a szülöcsatornában mocorogna. Furcsa érzés, mintha bugyborékolna valami teljesen lent. Mi lehet ez az érzés?

Legjobb válasz: ez a pici igen nem ott mozog ahol vártad a hasfalon hanem ott ahol most érzed és jól érzed nekem olyan volt és még mindig sokszor ugy érzem mintha a méhszájamon trambulinozna ugye milyen érdekes ?én nagyon szeretem van hogy egész a hüvelyemig csikiz a kis bugyborékoló:)))))

ez a pici igen nem ott mozog ahol vártad a hasfalon hanem ott ahol most érzed és jól érzed nekem olyan volt és még mindig sokszor ugy érzem mintha a méhszájamon trambulinozna ugye milyen érdekes ?én nagyon szeretem van hogy egész a hüvelyemig csikiz a kis bugyborékoló:) ))))
Nekem a fejecskéje szinte mindig lent van, és folyton feszülget a hólyagom, valamit nagyon dolgozik rajta, nem jön ki, hidd el, jó helye van.Nyugodj meg, nincs baj.Lesz még furábbb is.

Ha ferde a gerince a szakálas agámámnak lehet valamit kezdeni vele amíg pici a szaki?

Legjobb válasz: Mitõl lehet? A tenyésztõ azt mondta, hogy így született.De olvastam hogyha nincs rendszeresen neki vitamin és kálcium adva akkor attól is lehet.Visszafordítható ez a folyamat valahogy ha még csak 2 hónapos a szaki? Ettõl még élhet fájdalom nélkûl sokáig?

A kérdező hozzászólása: Mitõl lehet? A tenyésztõ azt mondta, hogy így született.De olvastam hogyha nincs rendszeresen neki vitamin és kálcium adva akkor attól is lehet.Visszafordítható ez a folyamat valahogy ha még csak 2 hónapos a szaki? Ettõl még élhet fájdalom nélkûl sokáig?
Angolkóros. Nem lehet gyógyítani . :/ életben marad. Kapcsolj neki uv-b lámpát és adj vitamint neki
A kérdező hozzászólása: Van lámpája.Fájhat neki? Tényleg így születhetett vagy felelõtlenség miatt lett ilyen?Mióta nálam vannak adom a vitamint és a kálciumot.
néha rakd a napra az segithet
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Jobb ha elmész a dokihoz egy tetanuszra, a vérmérgezésbe bele lehet halni, nem játék!
A kérdező hozzászólása: már nem fáj nagyoon!
Élsz még? A vérmérgezés nem játék, ha az a bizonyos piros csík eléri a szíved, a tüdõd, vagy az agyad, nyenyó van
Esetleg kaphatsz vérmérgezést, de azért nem tojnám össze magam. :) Kezelted?
A kérdező hozzászólása: Lekezeltem amennyire tudtam, le betadinoztam remélem nem lessz gond.
A kérdező hozzászólása: hát ha holnapra meglejenik piros csík akk elmegyek, de ha vérmérgezésem van mindenféleképp kell lennie csíknak?
http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/betegseg-es-tunet/verme.. "A vérmérgezés tünetei Egyetlen panasz, tünet sincs, amely egyértelmûen a vérmérgezést bizonyít."
TETANUSZ OLTÁS AZONNAL!!!
A kérdező hozzászólása: megmaradtam szerencsésen, már el is tûnt a seb, semmi probléma.

Bőrkabát összemegy a mosásnál? Vagy egyetalán lehet vele valamit kezdeni házilag, ha egy picit nagyobb mint kellene?

Ajándékba kaptam egy b?rkabátot, picit nagy rám, de nem vészes, tényleg csak egy kicsit szeretném ha kisebb lenne. Lehet vele valamit kezdeni?

Legjobb válasz: Kimosni XDD Ekkora baromságot se olvastam még :D

Kimosni XDD Ekkora baromságot se olvastam még :D
Ki ne mosd!!!!!! Tönkremegy. sajnos nem sokat tudsz vele tenni.
Hogy lehetne már kimosni?!Jesszusom!Szûkíttesd be.
A kérdező hozzászólása: A másik bõr kabátom is rendszeresen mosva van.. mosógépben!! és semmi baja, évek óta megvan...
Akkor az akkor volt bõrkabát amikor én.
Úgy ahogy mondod, kedves utolsó!Ne haragúdj, de eszembe se jutna a 90ezres bõrkabátomat bedobni a mosógépbe, nem sok felelõsségérzet szorult beléd.

Lehet valami baja a babámnak, ha 37 hetesen még bicajozok? Ha lehet, akkor mi? Picit már nehézkesen megy, de muszály, mert mindentől messze lakom, gyalogolni viszont sokkal jobban fáj.

Legjobb válasz: Szia! Ha eddig is bicikliztél szerintem semmi bajod nem lesz! Bár nagyon óvatosan, ismerve a közlekedési viszonyokat és óvatosan a le és felszállással. Gondolom nem akarsz sebességrekordokat döntögetni!!;-))

Szia! Ha eddig is bicikliztél szerintem semmi bajod nem lesz! Bár nagyon óvatosan, ismerve a közlekedési viszonyokat és óvatosan a le és felszállással. Gondolom nem akarsz sebességrekordokat döntögetni!!;-))
tipli
A kérdező hozzászólása: Nem a babára gondoltam jajjj, csak arra hogy lehet hogy a menszesz elõtt ilyen ez a bartholin mirigy hogy lent van és kemény. Terhesség esetén a nem várt elõtt hol helyezkedik el?
A hüvelyed bemeneténél a baba????? Ezt hitted komolyan?....
A kérdező hozzászólása: nekem nem fáj!!!!!! csak írtó kemény és lent van, pedig már reménykedtem hogy baba lesz.
bartholin mirigy gyulladásod van. Az fáj így.
A kérdező hozzászólása: de most elég lent van és nagyon kemény . Nem tudom reménykedhetek e még hogy terhes maradtam :(
Bartholin-mirigy (az elõbb rosszul írtam)
Ha a hüvely közvetlen elejénél van, az a Barholin-mirigy! Olyan mindenkinek van :)
a bemenetnél nem lehet a méhszáj ha csak picit nyúl fel. A méhszáj ne lent van ahhoz rendesen fel kell nyúlni hogy érezze.
Akkor a méhszáj lesz. Hát elvileg terhesség esetén fent kellene lennie, de szerintem ez is egyénfüggõ...
A kérdező hozzászólása: középen
Hol érzed? Középen vagy a hüvelyfalon?
A kérdező hozzászólása: Most a napokban nem várom :( De ez akkor azt jelenti, hogy ha terhes valaki akkor annak nincs ott hanem feljebb van?
Méhszáj.Mikor fog megjönni?
A kérdező hozzászólása: Én komolyan kérdeztem ezt, :O
HÁt semmiképpen sem lent. Az ujjad hegyével éred csak el, ha teljesen felnyulsz. kb. ott helyezkedik el.

Lehet-e valami "baja" 2 honapos babamnak ha mindig egy oldalon altatom ejszaka, nem-e zsibad le egesz ejjel egy oldalon? Persze eteteskor felveszem.2-3 ti hogy altassatok a piciteket?

Legjobb válasz: Soha nem forgattam egyik gyerekemet sem. Hagytam, hogy úgy aludjon, ahogy neki kényelmesebb. Nem lett a fejük ettõl féloldalas. Ez csak egy nagyon régi babona.

Soha nem forgattam egyik gyerekemet sem. Hagytam, hogy úgy aludjon, ahogy neki kényelmesebb. Nem lett a fejük ettõl féloldalas. Ez csak egy nagyon régi babona.
Azért javasolják a forgatását a picinek, mert úgy nem nyomódik el a feje, például.Egyenletesen kap mindkét oldala nyomást, ezáltal minden oldalról hasonlóan formálódik. Ennyi "baja" lehet.Én még mindig forgatom a 8 hónapos fiamat, ha felkel enni éjszaka.Lehet már nem kellene, de talán neki is kényelmesebb így (igaz õ már önállóan forog, ha elfekszik magát).
Hát ez fura, eddig még nem olvastam olyan orvosi véleményt, h hason/oldalt altatni jó. Ami a bölcsõhalált illeti, nem neten, hanem könyvekben olvastam, hogy csökkenti a veszélyét, ha háton altatjuk a babát. Nem tudom, melyik baba milyen, de a miénk, ha bukott egyszer-egyszer, oldalra fordította a fejét. Az ortopédus azt mondta, az oldalára ne fektessük a babát, hasra felügyelet mellett szabad, pl. légzésfigyuval. Mi leginkább háton és magunkra kötve (Bondolinóba, kendõbe) altattuk, nem nyomódott meg a buksija...:)
Miért nem forgatod szegényt? Neked sem lenne kényelmes mindig ugyanabban a pózban aludni. Mi Németországban élünk, itt most az a divat, hogy háton fekve altatják a gyerekeket, mert biztonságosabb a dokik szerint... Szinte minden kisbaba lapos fejû. :( de nem ez a legfõbb ok, amiért nem kéne így fektetned. Pl. a gerincének, a végtagjainak, és a nyakizmainak sem tesz jót!!! Forgasd!
forgatni kell es nem csak a lapos fej miatt, hanem hogy a nyakizmai is erosodjenek, ne csak az egyik irany legyen nyujtva a masik meg ne. Babamnak merev nyakizma volt, gyogytornaszhoz is jartunk o tanacsara 6honapos koraig forgattam a fejet
nem hiszem hogy babona lenne. a kisbabak feje meg igen puha. ugyhogy ha egy oldalon fekszik elnyomodhat. az en lanyomnak(6ho-s) is latom mar mert csak egyik mellembe van tej es ahogy szopik mindig azon az oldalon elalszik.probalom most forditani mikor alszik de mindig visszafordul.en is aggodom h.uugy fog-e maradni.
Én sok babát látok "lapos" fejjel. Egyrészt mert ugye a mai álláspont szerint hanyatt kell õket altatni. Olyan babát is látok, akinek kicsit oldalt van a lapos rész. Valószínûleg azon fekszik sokat.
nem babona, én fiam is elfeküdte a buksiját. Utána forgatgattam, aztán már forgott magától, és szerencsére kialakult.
Kedves utolso! Ez nem babona, ugyanis a baba koponyacsontjai meg lagyak es formalodik a fejuk. Ha tul sokat fekszik egy azonos oldalon, akkor lehet, hogy ellaposodik ott a fejecskeje.
Ja, az orthopédus a csípõfejlõdés miatt nem ajánlotta az oldalt fektetést.
Az anatómia mint babona? Jajjj..... Én a fiamat éjjel még sokszor szoptatom váltott oldalról, pedig lassan már 5 hónapos, így gátolom meg, hogy elfeküdje a fejét.
Feltétlenül forgatni kell.És ez a mai hóbort, hogy háton alszik.. mi ettõl már rosszul vagyunk. Mi hiába mondjuk el az anyukáknak, hogy az nem jó...feljönnek az internetre és ezt látják.A legjobb nagyon kicsi korba, ha hason alszik a gyerek és a buksiját forgatjuk.A háton alvásnál nagy(obb) a fulladás esély.Semmi képen nem ajánlom! Magyarországon fél éves korig ajánlják a forgatást.Mi (Anglia) addig amíg a baba nem tud magától helyezkedni de mi is javasoljuk , hogy várják meg a féléves kor. Egy gyerekorvos, egy 4 éves és egy 4 hónapos kislány anyukája.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!