Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami a gyereknek ha (19 db)

Vastag dús hosszú hajú gyerekek anyukái, mit csináltok a gyerek hajával ebben a melegben? Komolyan már megőrülök (és nagyon sajnálom) a lányom vakaródzásától! Van valami ami az ollón kívül megoldás lehet?

3éves a kislányom derékig érő vastag dús haja van. Gyönyörű egészséges. Viszont annyira izzad tőle hogy az borzalmas!:( Nem lehet neki normálisan összefogni mert állandóan vakarja a fejét és szétáll a haja.:( Már ott tartok hogy inkább levágom mert így csak szenved szegény,de sem ő sem az apja nem engedi. Elszalad ha csak megemlítem a fodrászt. Sajnálom a haját,de sajnálom a gyereket is!:((( Mit tehetnék???

Legjobb válasz: Apró, vékony fonatok? Jobban szellõzik, nyárias, vidám. Ha kibírja míg elkészül, megoldás lehet. Mindegyiknek lehet más a végén. Fonott kalácsként fel is köthetõ. Nem muszáj ilyen vékonyan csinálni, mint a felnõtteknek, de ha sikerül kb. 30 fonatot csinálnod és jól lekötnöd a végét, nehéz szétvakarni, a fejbõre is jobban szellõzik, és nyáron teljesen jó. Színes gumikkal a végén vidám. http://www.google.hu/search?q=sok+fonat&safe=off&rls=com.mic..

Apró, vékony fonatok? Jobban szellõzik, nyárias, vidám. Ha kibírja míg elkészül, megoldás lehet. Mindegyiknek lehet más a végén. Fonott kalácsként fel is köthetõ. Nem muszáj ilyen vékonyan csinálni, mint a felnõtteknek, de ha sikerül kb. 30 fonatot csinálnod és jól lekötnöd a végét, nehéz szétvakarni, a fejbõre is jobban szellõzik, és nyáron teljesen jó. Színes gumikkal a végén vidám. http://www.google.hu/search?q=sok+fonat&safe=off&rls=com.mic..
sok kis coff, mint a képen a kislánynak http://www.bebikkicsikesnagyok.hu/wp-content/uploads/2012/09..
az utolsó válaszoló amit írt az a legjobb sztem, mert a nyaka így nem izzad. enyém 16 hós , neki még kis copfja van, de ha nincs összekötve akkor teljesen beizzad a kis nyaka.
Én is a Hairagami-t akartam javasolni. Most vettem nemrég, ezeken a 100 Ft-os vásárok egyikén, 500 Ft volt 2 darab. Nyilván nem ez az eredeti, de a tökéletes kánikulafrizura létrehozható vele. Nekem gyerekként is hosszú, vastag hajam volt, anyukám házilag csinált ilyen hairagamit harisnyából, valamilyen drót segítségével(ennek több, mint 30 éve, nincs új a nap alatt)vagy befonta több copfba és azokat gumizta össze vagy tûzögette fel csatokkal.
Enyémnek is rengeteg haja van. Levágtam neki 2 centisre. Kisfiú :)
A kérdező hozzászólása: Neki nem a nyaka izzad hanem a fejbõre a rengeteg hajtól. A nyakából a legutolsó hajszálat is felcsatolom.
A kérdező hozzászólása: A konty nálunk is mindennapos, de ezek az apró fonatok nagyon jó ötlet!:) Nem is tudom miért nem jutott még eszembe! Köszi az ötleteket!:) ))
fejük tetején copf és kontyba tekerem, lerögzítem
A kérdező hozzászólása: Köszi de én azért nem szeretnék a lányomnak 2centis hajat, arról nem is beszélve hogy borzalmasan állna neki!:) Azért egy fiúnak sokkal könnyebb. Gyerekkoromban nekem is pont olyan hajam volt mint a kislányomnak, tõlem örökölte, és nem lettem volna hálás érte ha a szüleim ilyen rövidre vágják!

Lehet rossz a "bőség zavara"? Ha annyi játéka van egy 2 évesnek, hogy tele a ház és a padlás is? Mit gondolsz, ha minden vásárláskor kap valamit a gyerek?

Lehet, hogy ilyenkor kés?bb már semminek sem fog tudni örülni?

Legjobb válasz: szerintem igen,lehet rossz. azt vettem észre sok kisgyereken, akiknek annyi játékuk van, hogy nem tudja merre nézzen,hogy õk késõbb már nem sok mindennek tudnak örülni, vagy csak igen értékes dolgoknak, de annak is csak úgy, ha többféle van persze. tisztelet a kivételnek.

szerintem igen, lehet rossz. azt vettem észre sok kisgyereken, akiknek annyi játékuk van, hogy nem tudja merre nézzen, hogy õk késõbb már nem sok mindennek tudnak örülni, vagy csak igen értékes dolgoknak, de annak is csak úgy, ha többféle van persze. tisztelet a kivételnek.
Ha minden vásárlásnál kap valamit, rettentõen rászokik és nem gyõz anya irulni pirulni ha épp nem akar venni valamit és majd amit a gyerek rendez. Egyébként a lelki világának sem tesz jót a bõség. Másrészt nem tanul meg örülni, vagyis rosszul fogalmazom, elfelejt majd örülni dolgoknak.
Szerintem nem jó ha el van halmozva, kisfiam nagyobb ajándékot karácsonyra, szülinapra, névnapra kap az év többi részében is szokott kapni apróságot, kis puzzle stb, de nem rendszeresen, szerintem elég játéka van és mivel még csak 22 hónapos lesz még bõven az évek folyamán.Ezenkívül van kismotor, benti mérleghinta, kinti hinta, sok könyve, plüsse.Nem hiszem, hogy jó ah a gyerek el van halmozva és rendszeresen kap valamit minden vásárlásnál.
Nem tud vele mit kezdeni , sõt a fantáziáját sem fogja használni. Nálunk is rengeteg játék van , de 6-8kosárba szedem Õket és cserélgetem , illetve kap idõnként olyan játékokat is amit csak akkor köti le ha Õ maga találja ki mit lehet vele csinálni , amíg kicsi volt, ilyen volt a flakon babbal töltve ...

Lehet valami baja a gyereknek ha mirelit kaját fagyosan megeszi?

3 éves,de már jó pár hónapja szokott kérni,hogy adjak neki a mirelit zöldségb?l (répa,kukorica,borsó) illetve ha van akkor a fagyasztott sültkrumplit is megeszi úgy fagyott állapotában.

Legjobb válasz: Az mennyire egészséges? Félig kész cucc. A fagyasztott sültkrumpliban pedig olaj is van, hát azt csak úgy hidegen... Még én sem enném meg. Szerintem ne adj neki. És nemcsak azért mert még csak 3 éves.

Az mennyire egészséges? Félig kész cucc. A fagyasztott sültkrumpliban pedig olaj is van, hát azt csak úgy hidegen... Még én sem enném meg. Szerintem ne adj neki. És nemcsak azért mert még csak 3 éves.
A fagyasztott zöldségtõl nem lesz baja, a sült krumpli meg csak elõre fõzött, kicsit pirított, de nem bõ olajban, hanem grilles szalagon.Szóval baja nem leszattól sem.
Szia! Már kiderült volna, ha árt neki.Amíg nem fáj a pocija tõle, és mást is eszik, addig nyugodtan adhatod neki szerintem.

Mit lehet tenni akkor ha a tanár szóban bántalmazza mindig a gyereket? Van valami törvény ellene?

Legjobb válasz: Felülvizsgálni, hogy van-e alapja. Ha van, a gyerek hozzáállásán kell változtatni. Ha nincs, akkor bizonyára a többi gyerek is észrevette, így össze lehet fogni a többi szülõvel, és az igazgatónál panaszt lehet tenni.

Felülvizsgálni, hogy van-e alapja. Ha van, a gyerek hozzáállásán kell változtatni. Ha nincs, akkor bizonyára a többi gyerek is észrevette, így össze lehet fogni a többi szülõvel, és az igazgatónál panaszt lehet tenni.
Hát ezzel mindenképpen az igazgatóhoz kell fordulni. A szülõknek pedig sokkal jobban oda kéne figyelni a gyerek életmódjára.
A kérdező hozzászólása: Azért bántja mert szegényke kicsit kövér, így állandóan az osztálytársai elött beszól neki, "pl.nehogy menjetek a McDonalds-ba mert még kövérebb leszel, !Szegény lelkileg tönkre teszi!
Lehet hogy a gyereket ez jobban bantja, mint ahogy azt a tanar gondolja.A tanarral probalnam tisztazni a helyzetet.
vágjon vissza, hogy pl õ még lefogyhat de attól a tanár még olyan marad amilyen. Tökéletes ember nincs, így benne is marad kivetni való!

Dévény-tornára kell vinnem a kisfiamat! Lehet valahol rá valamilyen támogatást? Sajnos nem a legjobb a helyzetünk, de a gyerek az első és ha vinni kell viszem, talán lehet kapni valami segítséget az egészségpénztártól?

sima gyógytornász alig akarja el vállalni, mert sok a gyerek és max 2 hetente 1 alkalom.... de az nem elég

Legjobb válasz: Lehet, hogy én vagyok értetlen. De: A gyógytornásznak az a feladata, hogy megtanítsa neked a tornákat, amit otthon is el tudtuk végezni. Azt írod: "nekem itthon nem megy a tornáztatás sajnos.." Az õ dolga, hogy megtanitsa, neked, hogy csináld otthon, akkor is ha sír, ha beteg stb. MI az, hogy továbbpasszol. Akkor ezt jelentsd a fõnökének, orvosodnak stb. HA az orvos indokoltnak látja a további fejlesztést, akkor ingyenes mehetsz további fejlesztésekre. Amiket írtál az nem indok. Ez olyan mintha, a tanítónõ, azt javasolná, hogy mivel sok a gyerek, nem ér rá megtanítani olvasni a gyereked, ezért vidd magántanárhoz pénzért. Vannak jogaid és kötelességeid. Õ megtanítja, te tornáztatod. A Dévény torna is csak így mûködik. Nem a csodát kell várni, hanem csinálni kell.

Lehet, hogy én vagyok értetlen. De: A gyógytornásznak az a feladata, hogy megtanítsa neked a tornákat, amit otthon is el tudtuk végezni. Azt írod: "nekem itthon nem megy a tornáztatás sajnos.." Az õ dolga, hogy megtanitsa, neked, hogy csináld otthon, akkor is ha sír, ha beteg stb. MI az, hogy továbbpasszol. Akkor ezt jelentsd a fõnökének, orvosodnak stb. HA az orvos indokoltnak látja a további fejlesztést, akkor ingyenes mehetsz további fejlesztésekre. Amiket írtál az nem indok. Ez olyan mintha, a tanítónõ, azt javasolná, hogy mivel sok a gyerek, nem ér rá megtanítani olvasni a gyereked, ezért vidd magántanárhoz pénzért. Vannak jogaid és kötelességeid. Õ megtanítja, te tornáztatod. A Dévény torna is csak így mûködik. Nem a csodát kell várni, hanem csinálni kell.
Dévényre jár a kisebbik fiam, ingyen. A gyerekorvosnak kell beutalót írnia neurológiára, és az ottani doki ír beutalót a gyt-ra. Ekkor ingyenes! Mi is kéthetente járunk, alkalmanként 15-20 perc, DE így is nagyon hatásos! Mi késõn is kezdtük, de minden alkalom után produkált vmi újat a babám. Mennyi idõs a te picid és miért van lemaradva?
Hol laktok? Anyósom ilyesmivel is foglalkozik (õ is gyógytornász).
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy válaszoltatok!Baranyában lakunk ... nem azt írtam, hogy lepasszol, hanem hogy nem tud pl. hetente 2 alkalommal fogadni, 20 perc alatt pedig nem tudom megtanulni azt amit más 2 év alatt, sajnálom.... 6 hónapos és még nem tartja stabilan a fejét sem a gyerekdoki szerint minden oké, nincs lemaradva minket egy neurológus küldött, mert hipótón a pici teste... mindegy a legfontosabb a picim, így elviszem csak gondoltam lehet rá kérni valami támogatást köszönöm

Ha egy ferfi kokszolas alatt gyereket csinal, lehet valami hatassal a születendö gyerek egeszsegere?

Legjobb válasz: Az, ha éppen akkor, az nem. Amit elötte hetekkel, honapokkal, évekkel, az igen!!!!

Az, ha éppen akkor, az nem. Amit elötte hetekkel, honapokkal, évekkel, az igen!!!!
Bizony hogy az is .A gyerek a legfrissebb spermából van, és nem az évekkel az ezelõttibõl .Ahogy másba beépül ez az anyag , így ebbe is .Minden összefügg mindennel .

Tehetek valamit ha a volt férjem csak fél- egy évente jelenik meg a kisfiunk életében, és ilyenkor csak összezavarja a gyereket? Lehet kényszeríteni arra, hogy látogassa rendszeresen vagy ne is jöjjön?

10 éves a fiam, 5 éve váltunk el. Most bejelentkezett a férjem karácsonyra, el?tt áprilisban volt. És az elmúlt 5 évben kb. Ezt csinálta. Telefonon soha nem hívja. Szülinapról, névnapról simán elfeledkezik. Nem a távolság az ok, egy helyen lakunk. A fiamat hordtam pszichológushoz, most 4 hónapja hagytuk abba, azt mondta a doki nincs rá szükség. Erre újra bejelentkezett az apja. Megint fel fog borulni minden. Idejön, itt van pár órát, ígér mindent, majd nem jelentkezik. Ha a fiam számonkéri akkor meg még veszekszik is velem. Pedig nem én adom a szájába a szavakat, 10 éves okos gyerek, látja, hogy milyen az apja

Legjobb válasz: Ha errõl egy pszichológus hivatalos szakvéleményt állít ki, hogy a látogatás rossz hatással van a gyerekre, akkor igen, eltiltható, de ezt nagyon meg kell indokolni, nem egyszerû procedúra.

Ha errõl egy pszichológus hivatalos szakvéleményt állít ki, hogy a látogatás rossz hatással van a gyerekre, akkor igen, eltiltható, de ezt nagyon meg kell indokolni, nem egyszerû procedúra.
A kérdező hozzászólása: Anélkül szeretném megoldani. Pszichológushoz is úgy hordtam, hogy ne legyen nyoma. Még választhat olyan szakmát, amiben akadályozná
Anélkül hivatalos úton nem tudod elintézni, a bíróság is szakvéleményt fog kérni, hogy a gyerekre rossz hatással van. Ezt akkor az apával kell megbeszélned, hogy vagy jöjjön rendszeresen vagy hanyagolja, mert ezzel csak árt. Ha a lelkiismeretét szeretné csak nyugtatni, akkor kár jönnie.
Be kell adni egy láthatas megvonása iránti kérelme a bíróságra. Bár szinte esélytelen, hogy megnyeri, mert a gyereknek joga van az apjához.... A apa nem kötelezhetõ a gyakoribb látogatásokra. Pszichologust vagy pszichiátert be fognak vonni a ugybe
Az apának mondtad már? Vagy egyáltalán nem érdekli a dolog?
A kérdező hozzászólása: Amilyen rendszerességgel jár gondolhatod, mennyire érdekli. Mondtam már neki egyébként mit gondolok. Járjon legalább havonta, vagy ne jöjjön. De nem hatotta meg, el sem gondolkodott rajta, hogy miért mondom, csak támadásnak vette.
Vagy magyarázd el neki, hogy apád ilyen, nem kell komolyan venni.
A kérdező hozzászólása: Hidd el próbáltam neki elmagyarázni. Sõt pszichológushoz is emiatt vittem. Ennek ellenére mindig felzaklatja, hogy jön és újra eltûnik. Egyszerûen még kicsi. Míg együtt voltunk, nem voltak az apjával sem ilyen gondok, elég normálisan törõdött vele. Nem értem a helyzetet, én a barátnõjét mondanám, aki miatt el is ment, de nem akarok elhagyott feleségek tipikus dumájával jönni.

Lehet valami baja, ha mondjuk egy gyerek megeszi a gyurmát?

Csak úgy kiváncsiságból érdekel!:D

Legjobb válasz: ha csak kis szemekben akkor az kijön , ha sokat akkor egy jokis gyomormosás vagy mûtét

ha csak kis szemekben akkor az kijön , ha sokat akkor egy jokis gyomormosás vagy mûtét
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ!:)

Cypromix fogamzásgátló tabletta mellet lehet hogy terhes lettem, ha megtartom a gyereket lehete-e valami baja?

Legjobb válasz: Még csak lehet, elõször is bizonyosodj meg róla, hogy tényleg terhes vagy e. Ha igen akkor az orvosoddal tudsz errõl beszélni és õ sokkal jobban tud majd segíteni mint mi. Nagyon sok minden befolyásolja a magzat egészségét.

Még csak lehet, elõször is bizonyosodj meg róla, hogy tényleg terhes vagy e. Ha igen akkor az orvosoddal tudsz errõl beszélni és õ sokkal jobban tud majd segíteni mint mi. Nagyon sok minden befolyásolja a magzat egészségét.
Ez elég nagy hormontartalmú tabletta, szóval nagyobb eséllyel lesz baja, mintha mondjuk alacsony hormontartalmú mellett jött volna össze.
Megkérdezhetem hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok és egyben egy 4éves kisfiú büszke anyucija
Nem tartom vszínûnek, hogy rendes szedés mellett teherbe esély, mert a Cypromix igen erõs gyógyszer. Elsõsorban nem is fogamzásgátló, hanem hormongyógyszer, amit bizonyos problémák esetén lehet adni. Nem is szabad csak védekezésre használni, mert magas a hormontartalma. De ha mégis terhes vagy, akkor nem lesz baja a babának. De mint kiderül a terhesség, abba kell hagyni. De sztem le van írva a tájékoztatójában is.
Hát, én épp a héten olvastam egy "orvos válaszol" rovatban, hogy a Diane 35 terhesség esetén a fiúmagzatot károsítja, mivel androgén nemi hormonokat, azaz a férfihormonokat elnyomja. Nem volt bõvebben kifejtve. De a cypromix és a Diane 35 ugyanaz, szóval ....
orvosodat kell megkérdezni, de lehetõleg ne azt az idiótát, aki a cypromixet mint fogamzásgátlót írta fel
Én diane 35-öt szedtem, mert szõrõsödésre ezt írták fel és amellett fogamzásgátlónak is. A nõgyógyászom és a bõrgyógyászom sem mondta, hogy a diane35 (és a cypromix) magas hormontartalmú és nem való fog.gátlónak. Ja és azt sem mondták hogy évekig nem lehet szedni. Én néztem utána, és azonnal abbahagytam. (Mondjuk furcsa, hogy nem híztam tõle, pedig 2 kilóval több van rajtam az ideális testsúlyomnál.)
utolsó, nem azzal van baj, ha egy orvos megfelelõ vizsgálatok után ezt a gyógyszert írja fel egy hormonproblémával küzdõ embernek - én is szedtem bõrgyógyász írta fel - a baj az, hogy olyanoknak is felírják, akiknek csak a fogamzásgátló hatásra van szüksége...ez a két tabletta ugyanis hosszú távon (1-2 év)csak és kizárólag hormonproblémára szedhetõ, orvosi felügyelet mellett - ellentétben a fogamzásgátlókkal, amiket akár a fogamzóképes kor kezdetétõl a babatervezésig szedhet valaki, ami akár 15 év is lehet szünet nélkül
Meg fog hízni.
Elhízik, koleszterin szív problémái lesznek még gyerek ként! A napi tejszelet rudi bõven elég, + gyümölcs ha enne valamit!
A cukorbetegségrõl már ne is beszéljünk. Ilyen korán édességre szoktatni valakit annak nagyon kövér felnõtt élet lesz a vége.
Magánember: Túrórudi, pez, gumicukor és ropi nélkül nem lehet felnõni. :) Biológus: Egyébként egészséges (nincs több túlzott szénhidrát forrás) és mozgásgazdag életmód mellett nem kellene, hogy ez probléma legyen.
az, hogy olyan kövér lesz, mint a 7 éves unokahúgom. annyi kiló, mint a 12 éves öcsém, pedig jóval alacsonyabb. szó szerint mellei vannak és hatalmas hasa. semmit nem eszik meg, csak édességet és rántott húst krumplival, rendszeres vendégek a kórházban, mert mindig szorulása van és viszik beöntésre. az lesz a legkevesebb gondja, hogy kirohad az összes tejfoga, már elnézést.
Elhízás, egészséges ételek, zöldségek kerülése, magasvérnyomás és következményei, cukorbetegség, csúfolás, lelkiproblémák, és még a foga is elromlik.
már bocsánat de MI A F*SZNAK ad neki az anyja ennyi édességet?????? :/
A kérdező hozzászólása: Tényleg lakkozza! Kis kezén, lábán. Mindig olyanra, mint anyunak van. :-)
Én csak a pez-t, csokit, gumicukror, m&m's-t és az édes innivalókat hagynám el ez rengeteg felesleges kalória én is adok a napi 1 túrórudit vagy tejszeletet a gyerekeimnek, de amit írtál rengeteg!!! Hiába mossa a fogát, ha minden étkezés után mosná, az is kevés lenne
A kérdező hozzászólása: Ha jól emlékszem, most volt mérve a kislány, és 84cm, 12kg. Az apukája kicsit uszógumis, anyukája nagyon vékony, de nagyon hiú, be is vallotta, hogy koplalással fogyott le szülés után. Ritkán fõz, inkább gyost kajákat esznek. Gondolok itt olyanokra, hogy sült krumli, sült hús, kisütni való panírozott husik, virsli, kolbász, zacskós levesek, zacskós tésztás kaják, stb.
Az egyik ismerõsöm lányán már látszik, hogy mi lesz a következménye: 9 évesen úgy néz ki, mintha kismama lenne: nagy a hasa, mellei vannak, de nem a pubertástól. Pedig régebben kifejezetten sovány volt, mondta is az anyja, hogy ez a gyerek alig eszik. Hát igen, ha a napi 2 Magnum jégkrémet, amit ebéd helyett kapott nem számítjuk, akkor tényleg alig... És a székrekedésre viszatérve: biztos a mûanyag kajáknak is köze van hozzá, az én lányom is akkor "dugul" be ha pár napig több ilyesmit eszik: porleves, croassant( nem a friss pékárú, hanem az elõrecsomagolt)stb. Sajnos ha nincs étvágya, akkor csak ilyet hajlandó enni. De azért igyekszem visszaterelni a helyes útra. Pl Túró rudit is csak akkor kap, ha kiérdemli: pl jól viselkedik, megeszi az ebédet stb.
ez borzalmas még csak olvasni is!!! egy ANYA ezt teszi a gyerekével! már leírták elõttem, mi minden baja lehet....leírás alapján beavatkozás szükséges, nem tudod pl bemószerolni õket a védõnõnél? vagy nem tudom? annak az lenne a dolga, hogy az ilyesmit megakadályozza. ez egmyerõ horror. 2 évesen még nem késõ rászoktatni a helyes étkezésre. bár mint írod, õk maguk a felnõttek is junk food-ot esznek....igazából reménmytelen az eset, az anyukának nem lehet sokkal több esze és szíve, mint egy ---mint egy üveg körömlakknak, ha már itt tartunk.... :((((((
A kérdező hozzászólása: Olyat nem csinálnék, nem szeretek beleszólni mások dolgába, meg amúgy is, hogyan tenném?! Ez nekem nem menne... :( Én úgy látom, mintha az anyukát az tenné boldoggá, hogy látja, hogy örül a gyerek, és mivel ezeknek örül a legjobban, így megveszi neki. De a kislánynak van már millió játéka is, amiket dobál, rugdos, stb., de anyuka mégis veszi neki az újabbakat, látni akarja az örömöt az arcán, mikor odaadja. Mindig mondja neki, hogyha jó leszel, kapsz ezt vagy azt, de akkor is megkapja mindig, ha olyan volt, mint egy kisördög! :) ) Hogy mondjam, olyan, mintha így fejezné ki a szeretetét a szülõ. Eddig még sosem hallottam, hogy azt mondta volna a gyereknek, hogy "nem", "nem lehet". A gyerek a kisfõnök otthon :) )
Szia! Lecsökkenteném mindenféleképpen 2 tejszeletre az egész napi édesség mennyiségét!!! Eltartana 1 hétig üvöltés és hisztivel, de inkább mint, hogy valami egészségügyi baja legyen! Csak az ivólét hagynám még meg, de az is 100%-os legyen! Hát én is szoktam adni a Nagylányomnak édességet, mostanában a Nestlé gabonapelyhét adom, de csak max. reggel és este 2 evõkanálnyi sok tejbe, így a reggeli és esti kakaó egybe lemegy neki egy kicsit lazább ennivalóval. Mert mostanában szerintem unja a vajas felvágottas kenyeret reggelire és vacsira. Amúgy ebédre mindig leves és második, és napközben joghurt gyümölcsöt kap! Iszik rendesen, hol gyümölcslét 100%, nem drágább, mint a 25%-os vizezet és agyon cukrozott társaik , vizet és ritkán szörpöt! Amúgy az én Lányom is 86 cm és 12, 5 kg nem kövér, de nem is sovány egy örök-mozgó! Üdv egy 27 hónapos Nagylány és egy 4 hónapos Kisfiú Anyukája.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van :( 10-11 fele eszik két tejszeletet, mert azt mondja az anyja, hogy ad már neki, mivel reggelinél csak túrta a virslit (mindig azt kap!), rohangált. Aztán dél fele bevág egy csomag M&M's-et, vagy másfél, két csomag Pezt, attól függ, mennyit dobál szét belõle. :) Még nasizik pár édes ezt azt, tudja, hogy tartják a nasikat, és ott kotorászik állandóan. És ennyi kajával a pocakban alszik el délután. Mikor felkel, akkor ebédel, ez olyan 3-4 óra fele van. Addig ennyit evett. :S Ez biztos! Onnantól már nem tudom, mert már délután nem találkozom velük, csak meséli az anyja, hogy nem nagyon van étvágya, de nem aggódik, mert nem vékony gyerek, biztos elég neki, amit megeszik. Van ilyen.
elötem szolok már leirták mi baja lesz a gyereknek ennyi édeségtöl , amugy én lányom 90cm és 11-12kg között van 2évesen de nincs egy deka felesleg sem rajta mindig nyüzsög és a napi 1 rudi mellet gyümölcsot is eszik és ebédel normálisan.
A kérdező hozzászólása: Nem kövér, csak húsos. Azt mondja az anyja a körmére, hogy nem tudja mi történhetett vele, valószínüleg megüthette, azért ilyen. :S De több körme is rücskös, és a lábán is. Mondtam neki a vitaminhiányt, csak nevetett, és azt mondta, áhh, valószínüleg beütötte, amilyen kis ugra-bugra. :S
Ez a körömlakkozás komoly?Inkább lefesti az anyja mint hogy ne látszodjon a vitaminhiány, amirõl õ tehet?Ezt a nõt állatkertbe kéne zárni.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja az anyja, hogy már nincs mit tenni, "régen" (nem tudom mikor, hiszen még kicsi a gyekek) elrontotta, mert adott neki, és most meg már követeli a gyerek, õ meg megveszi neki. Gyümölcsöt nem eszik semmit, fõzeléket utálja az egész család. Husi, virsli, krumli, stb.-t esznek. Azt mondja, hogy mivel nem nagyon akar enni a gyerek, õ meg nem akarja, hogy üres legyen a pocija, így inkább egyen tejszeletet, túrórudit, csak egyen már valamit. A cukorkák még plusszban vannak. :S Sokat mozok a kislány, és a fogai is jók még, pedig nem most kezdte az édesség evést! Amúgy a kemény cukorkákat úgy eszi, hogy összerágja a fogával :S Vannak ezek a kis játékok+cukorka. Megveszi az anyja, a gyerek kibontja a cukrot, a játékot meg eldobja :S Nekem ez olyan fura, azért érdekelt, hogy mi lehet ennek a következménye hosszútávon.
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy tényleg gondjai vannak neki is a kakival, mert bogyókat csinál a pelusba, és amikor jön neki, akkor fogja az anyja kezét, erölködik, bevörösödik, van, hogy sír, az anyja meg bíztatja, és teljesen kétségbe van esve, hogy szegény gyerek, nem érti, pedig sokat iszik.
Az édességtõl szorulásunk lesz?
A kérdező hozzászólása: Szerintem inkább az a gond, hogy így nem elég változatos az étrend, így nincs benne olyan, ami lazíthatná a kakit. Se gyümi, se fõzelék. Mondja az anyja, hogy rostosat iszik, de az nem olyan szerintem. De azt is tudom, hogy az anyunak is vannak problémái a Wc-n, ezért azt mondja, hogy biztos örökölte a gyereke, pedig õk sem esznek változatosan. Dehát ki tudja. Ez csak az én véleményem. Azt nem tudtam, hogy hosszútávon milyen hatással lehet egy gyerek szervezetére, ha ilyen kicsi korától, ennyi édességet kap. Amúgy nekem hasznos minden válasz!!
Ez a kérdés akár az egyik szomszédunk gyerekérõl is szólhatna...Mindig csak csokis szájjal látom. Én azt tapasztaltam, hogy Õ például most két évesen kb. 4-5 hónappal "kisebb" súlyban, magasságban, mozgásban, beszédben, általános értelmi fejlettségben, mint az én ugyanilyen korú gyerekem (pár nap van köztük papíron). Aztán három-négy éves korban már valószínûleg súlyban jóval túl fogja szárnyalni az átlagot. Az a legnagyobb baj, hogy ennyi édesség mellett rendes kaját (úgy értem tápanyagokban gazdag, egészséges ételeket) már nem eszik megfelelõ mennyiségben, ha egyáltalán bele tudják diktálni, ezért ez visszaveti a fejlõdésben. Nem vagyok édesség ellenes, mert egy örökmozgó gyerekbe sok kalória kell, de egyrészt vannak egészséges alternatívák, másrészt a kérdésben felsorolt mennyiség nálunk egy hétre is sok lenne, nemhogy egy napra. A hosszú távú következményeket meg már sokan leírták. Ez egy ördögi kör: a sok finomított cukor pillanatok alatt felnyomja az inzulinszintet, aztán hirtelen leesik a vércukorszint, ami édesség utáni vágyat kelt, amit újabb adag cukorral enyhítenek, és így tovább a végtelenségig. Hiába mossa a fogát, ha tízévesen már inzulinos cukorbeteg lesz. Szorulást egyébként fõleg a kakaós cuccok okoznak.
23:13-as vagyok Idõközben láttam az utolsó kommented, egyrõl beszélünk: rostok, vas, kálcium, vitaminok, egy ekkora gyerek ezektõl fejlõdik, nem a csokitól.
A kérdező hozzászólása: A kislány amúgy elég okos gyerek! Már mondatokban beszél, mondókázik, számol, stb. De az biztos, hogy kicsike, mármint alacsony, de duckós, igaz, ez lehet alkat is. A körmén kicsit látni, hogy vitamin hiánya van, mert eléggé töredezett, göröngyös, rücskös (én gondolom, hogy attól), de az anyja lelakkozza neki! :-)) :-S :-O
szegény kislány....:(
"duckós" ez azt jelenti hogy kövér? Mert ha igen akkor ne csodálkoz ha ezeket eszi. És attól van székrekedése, hoigy kevés növényi rostott eszik. A körmei pedig vitaminhiányra utalna. (szerintem A vit.) Már boccs de egy értelmes ember se etetné ezzel a gyerekét. Ha ez így menne tovább én megjósolnék husaznéves korában egy infartust. De elõtte tuti, hogy magasvérnyomás cukorbetegség. ezzek mind a elhízás miatt. Sokan úgy gondolják, hogy a sok édességtõl kap az ember cukorbetegséget de ez nem igaz. Ez egy betegség mely a hasnyálmirigy alulmûködése miatt történik és ezeknek a leggyakoribb oka a tulsúly. Tehát én elkezdeném leszoktati az édeségekrõl max 2 naponta egy rudi. Zöldségekezt (ironikus mert nekem se a kedvencem) és gyümölcsöket.
Ennyi mindent én nem bírok megenni egy nap alatt, pedig 16 éves vagyok. A túró rudi még oké, abból olyan 3-4 lecsúszik nagyon ritkán, de a többitõl , fõleg a gumicukortól szó szerint rosszul vagyok, ha egy fél csomagnál többet eszem. Fáj tõle a fejem, minden bajom van. Annyira nem értem, miért nem lehet a kisgyerekeknek mondjuk egy szelet almát adni a kezébe, vagy egy kis szelet banánt? Akkor ahhoz szokik hozzá, nem az egészségtelen vackokhoz. Kiskoromban én almát kaptam háztartási keksszel, és most is, hugommal azon hisztizünk a legjobban, ha elfogy a gyümölcs itthon. Az meg mellékes, hogy milyen sokba kerül ennyi édesség...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!