Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami a gyereknek (60 db)

Lehet rossz a "bőség zavara"? Ha annyi játéka van egy 2 évesnek, hogy tele a ház és a padlás is? Mit gondolsz, ha minden vásárláskor kap valamit a gyerek?

Lehet, hogy ilyenkor kés?bb már semminek sem fog tudni örülni?

Legjobb válasz: szerintem igen,lehet rossz. azt vettem észre sok kisgyereken, akiknek annyi játékuk van, hogy nem tudja merre nézzen,hogy õk késõbb már nem sok mindennek tudnak örülni, vagy csak igen értékes dolgoknak, de annak is csak úgy, ha többféle van persze. tisztelet a kivételnek.

szerintem igen, lehet rossz. azt vettem észre sok kisgyereken, akiknek annyi játékuk van, hogy nem tudja merre nézzen, hogy õk késõbb már nem sok mindennek tudnak örülni, vagy csak igen értékes dolgoknak, de annak is csak úgy, ha többféle van persze. tisztelet a kivételnek.
Ha minden vásárlásnál kap valamit, rettentõen rászokik és nem gyõz anya irulni pirulni ha épp nem akar venni valamit és majd amit a gyerek rendez. Egyébként a lelki világának sem tesz jót a bõség. Másrészt nem tanul meg örülni, vagyis rosszul fogalmazom, elfelejt majd örülni dolgoknak.
Szerintem nem jó ha el van halmozva, kisfiam nagyobb ajándékot karácsonyra, szülinapra, névnapra kap az év többi részében is szokott kapni apróságot, kis puzzle stb, de nem rendszeresen, szerintem elég játéka van és mivel még csak 22 hónapos lesz még bõven az évek folyamán.Ezenkívül van kismotor, benti mérleghinta, kinti hinta, sok könyve, plüsse.Nem hiszem, hogy jó ah a gyerek el van halmozva és rendszeresen kap valamit minden vásárlásnál.
Nem tud vele mit kezdeni , sõt a fantáziáját sem fogja használni. Nálunk is rengeteg játék van , de 6-8kosárba szedem Õket és cserélgetem , illetve kap idõnként olyan játékokat is amit csak akkor köti le ha Õ maga találja ki mit lehet vele csinálni , amíg kicsi volt, ilyen volt a flakon babbal töltve ...

Mit lehet tenni akkor ha a tanár szóban bántalmazza mindig a gyereket? Van valami törvény ellene?

Legjobb válasz: Felülvizsgálni, hogy van-e alapja. Ha van, a gyerek hozzáállásán kell változtatni. Ha nincs, akkor bizonyára a többi gyerek is észrevette, így össze lehet fogni a többi szülõvel, és az igazgatónál panaszt lehet tenni.

Felülvizsgálni, hogy van-e alapja. Ha van, a gyerek hozzáállásán kell változtatni. Ha nincs, akkor bizonyára a többi gyerek is észrevette, így össze lehet fogni a többi szülõvel, és az igazgatónál panaszt lehet tenni.
Hát ezzel mindenképpen az igazgatóhoz kell fordulni. A szülõknek pedig sokkal jobban oda kéne figyelni a gyerek életmódjára.
A kérdező hozzászólása: Azért bántja mert szegényke kicsit kövér, így állandóan az osztálytársai elött beszól neki, "pl.nehogy menjetek a McDonalds-ba mert még kövérebb leszel, !Szegény lelkileg tönkre teszi!
Lehet hogy a gyereket ez jobban bantja, mint ahogy azt a tanar gondolja.A tanarral probalnam tisztazni a helyzetet.
vágjon vissza, hogy pl õ még lefogyhat de attól a tanár még olyan marad amilyen. Tökéletes ember nincs, így benne is marad kivetni való!

Ha egy ferfi kokszolas alatt gyereket csinal, lehet valami hatassal a születendö gyerek egeszsegere?

Legjobb válasz: Az, ha éppen akkor, az nem. Amit elötte hetekkel, honapokkal, évekkel, az igen!!!!

Az, ha éppen akkor, az nem. Amit elötte hetekkel, honapokkal, évekkel, az igen!!!!
Bizony hogy az is .A gyerek a legfrissebb spermából van, és nem az évekkel az ezelõttibõl .Ahogy másba beépül ez az anyag , így ebbe is .Minden összefügg mindennel .

Dévény-tornára kell vinnem a kisfiamat! Lehet valahol rá valamilyen támogatást? Sajnos nem a legjobb a helyzetünk, de a gyerek az első és ha vinni kell viszem, talán lehet kapni valami segítséget az egészségpénztártól?

sima gyógytornász alig akarja el vállalni, mert sok a gyerek és max 2 hetente 1 alkalom.... de az nem elég

Legjobb válasz: Lehet, hogy én vagyok értetlen. De: A gyógytornásznak az a feladata, hogy megtanítsa neked a tornákat, amit otthon is el tudtuk végezni. Azt írod: "nekem itthon nem megy a tornáztatás sajnos.." Az õ dolga, hogy megtanitsa, neked, hogy csináld otthon, akkor is ha sír, ha beteg stb. MI az, hogy továbbpasszol. Akkor ezt jelentsd a fõnökének, orvosodnak stb. HA az orvos indokoltnak látja a további fejlesztést, akkor ingyenes mehetsz további fejlesztésekre. Amiket írtál az nem indok. Ez olyan mintha, a tanítónõ, azt javasolná, hogy mivel sok a gyerek, nem ér rá megtanítani olvasni a gyereked, ezért vidd magántanárhoz pénzért. Vannak jogaid és kötelességeid. Õ megtanítja, te tornáztatod. A Dévény torna is csak így mûködik. Nem a csodát kell várni, hanem csinálni kell.

Lehet, hogy én vagyok értetlen. De: A gyógytornásznak az a feladata, hogy megtanítsa neked a tornákat, amit otthon is el tudtuk végezni. Azt írod: "nekem itthon nem megy a tornáztatás sajnos.." Az õ dolga, hogy megtanitsa, neked, hogy csináld otthon, akkor is ha sír, ha beteg stb. MI az, hogy továbbpasszol. Akkor ezt jelentsd a fõnökének, orvosodnak stb. HA az orvos indokoltnak látja a további fejlesztést, akkor ingyenes mehetsz további fejlesztésekre. Amiket írtál az nem indok. Ez olyan mintha, a tanítónõ, azt javasolná, hogy mivel sok a gyerek, nem ér rá megtanítani olvasni a gyereked, ezért vidd magántanárhoz pénzért. Vannak jogaid és kötelességeid. Õ megtanítja, te tornáztatod. A Dévény torna is csak így mûködik. Nem a csodát kell várni, hanem csinálni kell.
Dévényre jár a kisebbik fiam, ingyen. A gyerekorvosnak kell beutalót írnia neurológiára, és az ottani doki ír beutalót a gyt-ra. Ekkor ingyenes! Mi is kéthetente járunk, alkalmanként 15-20 perc, DE így is nagyon hatásos! Mi késõn is kezdtük, de minden alkalom után produkált vmi újat a babám. Mennyi idõs a te picid és miért van lemaradva?
Hol laktok? Anyósom ilyesmivel is foglalkozik (õ is gyógytornász).
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy válaszoltatok!Baranyában lakunk ... nem azt írtam, hogy lepasszol, hanem hogy nem tud pl. hetente 2 alkalommal fogadni, 20 perc alatt pedig nem tudom megtanulni azt amit más 2 év alatt, sajnálom.... 6 hónapos és még nem tartja stabilan a fejét sem a gyerekdoki szerint minden oké, nincs lemaradva minket egy neurológus küldött, mert hipótón a pici teste... mindegy a legfontosabb a picim, így elviszem csak gondoltam lehet rá kérni valami támogatást köszönöm
Igen, kiradíroznám azt a tervemet h gyereket szülök.:)
én semmit nem változtatnék meg, élném tovább ugyanúgy az életemet. az én jövõképemben egyébként sem szerepel komoly helyen a gyerek, úgy gondolom, hogy ha lesz, akkor lesz, ha nem, akkor nem. karriert szeretnék, rengeteget utazgatni, új embereket megismerni. ha kiderülne, hogy nem lehet és mondjuk 25 évesen úgy gondolnám, hogy el tudnék tartani mégegy embert magamon kívül, akkor örökbe fogadnék.
Szia! Sajnos ebbe bele kell törödni bár ne hidj minden esetben az orvosoknak! Nekem 16 évesen azt mondták hogy soha nem lehet gyerekem arra vártam pedig 13 éves korom óta ugy gondoltam ennél szebb dolog nem lehet egy nõnek! Nem is éreztem nõnek magam nem mertem pasizni emrt ugy éreztem nincs jogom senkihez ha ugysem szülhetek neki! Aztán megismerkedtem a párommal elmondtam neki az elején õ azt mondta ha igy van az se baj de mindig van remény! Az õ családjában gyakorik az ikrek igy mikor kiderült hogy terhes vagyok meg sem lepõdtünk rajta h ikreink lesznek! Két kis lány már alig várom:) :)
Tesómnak is azt mondták, nem lehet gyereke. Rám pedig, hogy teljesen rendben van mindenem ezen a téren. Könnyebb terhessége volt, normál úton szülhetett. Én meg nehéz terhesség, nehéz szülés, császárral befejezve, és azóta több vetélés. Ennyit az orvosokról. Ha nekem akkor azt mondták volna, akkor biztos utánajártam volna, hogy miért is. Ha megtaláltam volna az okot, akkor gyógymódot kerestem volna rá. És akkor az örökbefogadás is szóba jöhetett volna.
Kiborulnék, de mivel amúgy is akartam örökbe fogadni a sajátjaim mellé, így maradna ez a lehetõség.
A második 22:34-essel :)
22:34! Egyetértek!
Nem tudnék mit megváltoztatni, de örökbe nem fogadnék, mert hát csak nem az enyém lenne.
Nem, mert 18 éves korom elõtt sem akartam gyereket. Jobban izgatna hogy hátha olyan bajom van ami veszélyes rám. Lehet lepontozni. :) De aki akart annak bizony elég rossz lehet, de tapasztalatom szerintem azért ez sosem szabad elhinni 100%-ban, sok ember van akinek saját gyereke lesz miután évekig azt mondták nem lehet. Meg örökbe is lehet fogadni, aki szereti a gyerekeket, az mindegyiket szereti és legalább segíthet.
Én örülnék. Nem zavarna. Még több állatom lenne.
Az elõzõ vagyokaz enyém is lepontozásra került úgy látszik valakinek semmi sem jó:D
Semmit nem tennék , úgysem nagyon szeretnék babát ! Lehet lepontozni de : nem szeretnék sem kövér lenni , sem hogy striákkal legyek tele , sem azt hogy a bõrõm olyan csúnya legyen . Viszont imádom az állatokat , és mivel van így is 6 kutyám és még rajtuk kívül több tucat nagy és kisállatom így csak még több lenne , még jobban szeretném õket, még jobban ragaszkodnék hozzájuk ! És ha más nem maradna akkor csak nekik élnék , rájuk költeném mindenem és úgy szeretném õket mint a saját gyermekeimet. (Bár most sem szeretem õket kevésbé) Viszont kívánom neked hogy mégis legyen gyermeked!! És ne add fel , mert a remény hal meg utoljára :) Sok sikert , még fiatal vagy bármi megeshet ....:) 20/L
1221 én adnék neked strihákkal is
utolso hozzaszolo: nem tudod mitol fosztod meg magad. bar 26 evesen en is hasonloan gondolkodtam csupan mert nem volatm meg erett erre, kie elobb erik ki kesobb. mikor beleptem a 30-asba akkor jottem ra akarok csaladot. mara van egy kislanyom. Sok penz. ez igaz. de annal boldogabb elmeny nincs mikor felebred ram mosolyog. amikor atolel, mikor nekem nevet. karriert futottam be, es nem kellett feladnom a szakmam, a baba miatt. a kettot egyutt csinalom. nehez. de lehet csinalni. anyagilag nem szenvedek/ unk, van boven... a hasam nem strihas, melleim nem lognak. igaz maradt rajtam felesleg es azon dolgoozm h leadjam, de ha egy bferfi emiat nem kivan az nem az igazi. en allandoan kritizalom magam h 'tehen' vagyok de nem vagyok csak en latom magam igy, a ferjem vigasztal h sexy vagyok igy is es majd leadom.
Utolsó fogadd el hogy nem mindenki úgy gondolkozik mint te. Hidd el, más életstílussal is boldog lehet az ember nem csak a tiéddel.
Figyelj utolsó, vannak érettebb személyek akik nem félnek a striáktõl sõt lehet hogy van is nekik, a mellüket sem féltik, egyszerûen csak nem érdeklik õket a gyerekek! Én sem azt mondom hogy helyes ha valaki azért nem akar gyereket mert fél hogy csúnya lesz de vannak olyanok akik nem tudják megmondani, egysterûen nincs rá szükségük! Nem tudjuk milyen a gyerek az oké! De nem is akarjuk és nem is hiányzik. Szerinted mit kéne tenni? Ez egy olyan dolog hogy kipróbálom és ha nem tetszik eldobom mint egy ruhát? Hát szerintem helyesebb ha nem szül aki úgy érzi hogy nem érdekli a dolog! Ettõl még nem kevesebb! Neked teljesen más az életed, miért akarod másokra is vonatkoztatni azt amit te éltél át? Honnan veszed hogy az én gyerekem sem végezné-e árvaházban, azért mert te csak macskát akartál de most mégis gyereked van? Szerintem én és mások helyesen cselekszünk és máshogy is lehet élni mint ahogy te élsz. Amúgy meg én is imádom az állatokat DE nem gyerekpótlónak tartom õket, szóval innetõl kifújva a "nem ugyanaz" szólásod, mivel nem is akarom hogy ugyanolyan legyen, azért veszek állatot mert állatot akarok, nem azért mert nincs gyerekem de mégis kéne valami... Miért nem lehet elfogadni hogy mindenki teljes értékû ember és a boldogásga is lehet teljes értékû akkor is ha nem te és társadalom által megszokott módon cselekszik?
Nem akarom a saját életemet sem ráerõltetni másokra, példát hoztam, hogy bizonyos dolgok könnyebben érthetõek legyenek. A polcos téma: sokszor érzi úgy az ember, hogy igen, elfáradt. De akkor sem gondolja úgy, hogy a gyereket "felteszi a polcra", mert megunta. Ez nem olyan dolog. Az árvaházba sem teszi be az ember, csak mert felhúzta egy kicsit a gyerek. Pedig az enyém igazi kisördög. Nyáron felöntötte a szobáját vízzel, mert az udvaron még nem állt a medencéje. Csak azt láttam, hogy hullámzik a víz a szobában, és folyik kifelé a nappaliba. Hozzáteszem, tavasszal költöztünk be az új házba. Abban a pillanatban agyvérzés kerülgetett, de mégsem dobtam ki a gyereket, csak mert rossz volt, amíg én kiteregettem a ruhákat.Na! Mentem Legozni.
Szia! Én vagyok az ikres kismama! Szerintem nyugodj meg még van esélyed aztán idõsebb korodban lombikkal lehet hogy lehet még gyereked de akár természetes úton is! Vigyázz magadra és ne add fel a reményt! Van ismerõsõm akinek mûtétek után mondták hogy soha nem lehet gyereke már nem is reménykedett de 32 évesen teherbe esett és minden gondnélkül szült egy kislányt aki most 14 hónapos! Mindig van remény és csodák is a babaák magukba csodák és hidd el eljönnek! Egy pici örökbefogadott babát is lehet ugyan uyg szeretni! Sok sikert és kiatrtást én szoritok neked tudom mit érezhetsz most én 10évig éltem ebben a tudatban!
Én pl. nem is vágyok se gyerekre se együttélni valakivel. Egy tartós partnerkapcsolatot keresek, különéléssel. 30/F
A kérdező hozzászólása: én nem pontoztam senkire, elfogadom hogy van, aki alapból nem szeretne gyereket, na meg én is örülnék ilyen szempontból, hogy nem kell védekezni. én viszont eléggé összeomlottam, és szeretném ha olyanok is válaszolnának még páran, akiknek a gyerek jelentette volna az életet... mert nekem ez volt életem egyik nagy vágya, és most nem tudom, hova tovább, és mit kezdjek az életemmel. örökbe fogadni semmiképpen sem szeretnék, az lett volna a lényeg, hogy én szüljem meg... :(
Engem is lepontoztak...Úgy látszik nehéz elképzelni hogy valaki nem akar gyereket.
Tudomásul vettem, hogy most valamiért erre a megállapításra jutott az orvos. Nem változott semmi.
köszi a lepontozást, azt hittem, az a lényeg, hogy mindenki leírja a saját szemszögébõl adódó egyéni véleményét. majd máskor írjátok oda, hogy milyen válaszoknak kéne születniük. 22:43-as voltam
Örülnék, hogy nem kell védekezéssel bajlódni a barátommal, és legfeljebb örökbefogadnék.
Abbahagynám a fogamzásgátlót és más tök jó dolgokra költeném az árát. A többivel ráérek késõbb foglalkozni.
Nem tudom mit tennék, nem voltam még sose ilyen helyzetben. Errõl pedig csak az tud hitelesen nyilatkozni, aki valóban meddõ. Valószínûleg semmi nem történne. Sosem voltam különösebben családcentrikus, legalább nem kell szülnöm meg pelenkáznom. VAlószínû örökbefogadnék.
Sziasztok! Én bár élek halok a gyerekekért és türelmetlenül várom hogy a kezembe tarthassam õket megértem azokat akik nem akarnak! Én is lediplomáztam van egy szép kis állásom de sosem vonzott a karierr mert úgy éreztem én anyaként tudok kiteljesedni! De nem támadom azokat akik nem igy látják szerintem még mindgi jobb mintha valaki megszüli és utána jön rá hogy neki más a fontos! Sajnos sok ilyen van és szenvednek a gyerekek! Nem mindenki születik anyának és ez igy van jól!

Elvette a bíróság a barátnőmtől a gyerekeit. Lehet még valamit tenni?

Röviden:

Legjobb válasz: szomszédban láttam ilyet, állandóan kiabáló, erõszakoskodó apa és bizony egyik éjszaka a feleség megelégelte a bántalmazásokat és berakta a kocsiba a két pici gyerekét, nagy paláver volt a csendes utcában, a szülõk ordíbáltak, a gyerekek sikongattak......elmenekült az anya, de szerintem jogosan, hisz ki tudja mit kapott volna még a férjétõl, lehet a reggelt nem éli meg! A férj az árokba lökdöste a feleségét!......a gyerekeket válás után az anya nevelte

szomszédban láttam ilyet, állandóan kiabáló, erõszakoskodó apa és bizony egyik éjszaka a feleség megelégelte a bántalmazásokat és berakta a kocsiba a két pici gyerekét, nagy paláver volt a csendes utcában, a szülõk ordíbáltak, a gyerekek sikongattak......elmenekült az anya, de szerintem jogosan, hisz ki tudja mit kapott volna még a férjétõl, lehet a reggelt nem éli meg! A férj az árokba lökdöste a feleségét!......a gyerekeket válás után az anya nevelte
Szerintem is bunda gyanúgy az ügy. Ha a bíróság nem mond indokot, csak úgy veszi el, hogy az apánál jobb anyagi helyzetben lennének. Ez hülyeség! Milyen bíróság az ami csak a lóvét nézi és nem a gyerekek lelki fejlõdését? Egy verekedõ apa mellett aztán jó helyük lesz. :S Az, hogy az anya félrelépett ahhoz semmi köze a bíróságnak. Mindenkinek joga van a boldogsághoz. Én is félreléptem, elváltam, a gyeremekünket nálam helyezték el. Jó anya voltam és vagyok, esély sem volt semmilyen indokkal elvenni. Ha pedig apának van több pénze, akkor fizethet gyerektartást, sõt..még asszonytartást is ha úgy hozza az élet. Én nem nyugodnék vele. Ellenper, fellebbezés, minden ami lehetséges. 37/N
De miért milyen indokkal vették el tõle a gyerekeit? Én úgy tudom, hogy az esetek 99 %-ban az anya kapja a gyereket, hacsak ellene nincs valami "hivatalos probléma". Fellebbezzen az ítélet ellen.
én ezt nem is értem, ha megverte akkor azt kéne valahogy bizonyítani, ha nem készült látlelet, akkor persze nehéz, tanu v valami, ebbe elég keményen bele kéne kapaszkodni, hisz akkor a gyerekek is "veszélyben" vannak....én itt valami bundát látok v nagyon jó ügyvédje van az apának.... a megcsalás egy dolog, de nem említeném egy lapon azzal, h nem lenne megfelelõ anya és egy erõszakoskodó férfitõl más karjába menekülni lehet h nem is akkora vétek! A barátnõdnek tényleg nincs fekete foltja ezen kívül?
szerintem ne adjátok fel, harcoljatok a gyerekért! mennyi idõsek? van egy ismerõsöm, mikor elvált, albérletbe élt, az apa viszont gazdag ember, és csak azért harcolt a gyerekért, hogy bosszúságot okozzon, de a bíróság az anyánál helyezte el a gyereket. az nem lehet probléma, hogy elvitte a gyerekeket, anno én is úgy léptem le az exemtõl, mert veszélyben éreztem magamat, és a gyerekeket is, és a bíróság javamra döntött..
Nem tudok mit tanácsolni, de nagyon sajnálom szegényt. Borzasztó lehet egy anyának a gyereke nélkül.
"Egy éjszaka elmenekült a gyerekeivel" < ha az anya tette ezt, akkor nem sok mindent tehet. Ez elég súlyos ok a bíróság elõtt, hogy ne neki ítélje. Amíg közös a gyermekfelügyelet, nem sajátíthatja ki, és a bíróság ezt bizony nem jó szemmel értékeli.
Ez egy elsõfokú ítélet volt??? Mert nekem nagyon úgy tûnik, hogy igen. Az elsõfok sohasem lényeges, mindegy hogyan döntenek, sokszor hoznak olyan döntést, ami nem felel meg még a jogszabályoknak sem. Ezt azért teszik, hogy az igazságszolgáltatási gépezet sokáig mûködésben maradjon és legyen munkája, fizetése az ügyvédeknek, ügyészeknek és bíráknak. Aki egyszer bekerül ebbe a gépezetbe sokáig nem szállhat ki belõle. A gyerekeket pszichológusnak is kellett volna látni, és teljes képtelenségnek tartom, hogy ez a helyzet így maradjon. Nem szoktak feleségverõ apukának gyereket ítélni. A házasságtörés nem lényeg a gyerekelhelyezés szempontjából, a fizikai bántalmazás annál inkább. Fellebbezni mindig lehet és kell is, rengeteg lehetõség van.
Bocs, látom másodfok, de akkor is lehet fellebbezni. Egy gyermekelhelyezési per akár 4-5 évig is eltarthat. A vagyonmegosztás meg akár 10-12 év is lehet.
A kérdező hozzászólása: Másodfok volt. Pszichológus, pszichiáter, neurológus vizsgált meg mindenkit. Pár gondolat az orvosszakértõi véleménybõl (nem szó szerint, ahogy emlékszem): A gyerek családrajza manipulált (apai részrõl), A gyerekeket mint az apa, mint az apa családja az anya ellen hangolja. A gyerekeket mint nemük, mint koruk szerint az anyánál kell elhelyezni. A gyerek az apa hatására felnagyítja a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Én csak arról tudok írni amit tapasztaltam, csak az dühít szerintem jogosan, hogy az apa nem elégedik meg azzal hogy õ "gyõzött", hanem még uszítja is a gyerekeket az anyjuk ellen, hogy még az a kéthetenkénti láthatás se telhessen nyugalomban, szeretetben. Ez pedig súlyos lelki nyomokat hagy a gyerekekben... Nem nekik kellene bûnhõdni a szüleik rosszul sikerült házassága miatt!!!
Azért kíváncsi lennék a férj verziójára is. Nálunk is hasonlókat hazudozott össze az anya, és kemény folyamat volt, amíg be tudtam bizonyítani, hogy nem mond igazat. Elég kétélû ez a dolog. Szóval ne ítélj csak az egyik fél által elmondottak alapján!
drgaaledina.hu - kifejezetten ilyen ügyekkel foglalkozó ügyvéd, esetleg meg lehet õt kérdezni, lehet-e még tenni vmit az ügyben...
A kérdező hozzászólása: 11:45 Sajnálom ami veled történt! Elkeserítõ!!!!
érdekes a húgom nem rég vált el, és õ is elmenekült a közös házból a kisfiával.Vagyonmegosztási per még csak most fog jönni.A húgom jelenleg albérletben lakik, míg a férje aki egy õrült az továbbra is a közösen szerzett házban mereszti a valagát.A bíró mégis az anyának ítélte a gyermeket..Ott szerintem nem az volt a gond, hogy az anyuka "elszökött" Hozzáteszem, hogy a testvérem is munka nélkül volt amikor váltak, és a férje igaz dolgozott, de egy fillérrel sem támogatja a fiát...
Elsõre nekem is az jött le, hogy itt nem kerek a történet. Szerencsére ilyen dologban nincs tapasztalatom, de a való világban sajnos igen... A kérdésre, hogy "az anyának se munkahelye, se lakása, se megtakarítása, se segítsége?", nem teljes válasz az, hogy "van fedél a feje felett, kaja az asztalán". Mert kérdezem, a barátnõnél igeiglenesen lakva? Albérletben, friss munkahellyel? Nagyon nem mindegy, hogy mit jelent ez a valóságban!! A "nem szívesen vállalják be a bírók a megvesztegetést" sajnos nem azt jelenti, hogy nem vállalják be! Más ügy: köztudott, hogy lehet bizonyítványt venni, pénzért, ahol többen is részt vesznek benne, az aláírók osztoznak a pénzbõl - ez hogy lehet? Ez nem törhet félbe egy igazgatói karriert? Ugyan már, minden megfizethetõ, sajnos... Az is igaz, hogy a köztudatban az van, hogy 99%-ban az anyának ítélik, szinte indoktól függetlenül a gyereket, és hogy az emberek abban, amiben nincs személyes tapasztalatuk, rózsaszín álmokat ringatnak :) , amibõl aztán a való világ ébreszti fel õket, ha belesétálnak a szituba! Írok egy példát az emberek "naívságáról": Nemrég egy tájékozott, sok mindenben tapasztalt egyetemi oktatóval beszéltem egy hasonló szituról. Abban a szituban a lakás nem közös tulajdon, a férj házasság elõtti szerzeménye, a feleség gyesen van még a 2.5 évessel, és a házasság óta nem dolgozik, válás esetén csak a szülõi házba mehetne vissza, ami viszont a szülei halála esetén megosztásra kerül a testvérével. Az egyetemi oktató kapásból azt mondta, hogy válás esetén biztos, hogy az anyának ítélnék a gyereket! Pedig még egy "csavar", hogy ezzel kiszakítanák az addigi környezetébõl, és külföldre kerülne. Biztos??? Szép lenne, ha minden úgy lenne, mint papíron, amit az elsõ 11.45 írt. csakhogy a törvényt ki lehet játszani, és van, akik ezt megteszik, akiket nem a gyerek érdekei érdekelnek, hanem a saját gyõzelme, ehhez még a gyereket is hidegen felhasználják. Számtalan példa van erre. Ha ehhez van elég pénz, és pénzzel megvesztegethetõk, akkor meg is csinálják. "Azért hoznak elsõ fokon ilyen ítéleteket, hogy az igazságszolgáltatási gépezet sokáig mûködésben maradjon és legyen munkája, fizetése az ügyvédeknek, ügyészeknek és bíráknak." Na, ez már valóságszagúbban hangzik, sajnos... Hangsúlyozom, nincs tapasztalatom, de... Más területeken, máshol is ilyen érdekek állnak a háttérben, miért pont a bírósági apparátus lenne kivétel? Sok múlik a jó ügyvéden!! Nagyon igaznak tûnik sajnos, amit a 11. 46. hogy "a hatóság csak a tiszteséges emberekkel mer kekecedni....", és a többi is, amit írt! Emberek, nyissátok már ki a szemeteket, igen, ilyen világban élünk! Nemcsak a mai Magyaro-on, a kapitalizmusban is, az egész EU-ban virágzik a korrupció, akinek pénze van, sok mindent megtehet, a bíróságon és máshol is. Ki nem látott még cigányokat valutázni, akik közben pár hétre eltûnnek, majd újra ugyanott, ugyanazok, ugyanazt csinálják? Miért lehetséges ez? Soroljam még a példákat? Valaki felvetette, hogyha az apa nyilvánosan bántalmaz valakit, nem ítélik neki a gyereket. Ugyan, nyissátok már ki a szemeteket! Emlékeztek arra az osztrák öregemberre, aki pincében tartotta 20-25 éven át a lányát 18 éves korától, megerõszakolta...stb, és 3 közös gyereküket kihozott, úgy beállítva, hogy a rossz útra tért lánya az unokákat "hazaküldte", és még hivatalosan is örökbe fogadhatta õket? Mindez azok után, hogy mielõtt "eltûnt" a pincébe zárt lány, a férfi már megerõszakolt egy nõt, bírósági ügye is lett belõle, mégis örökbe fogadhatott??? A riporternek feltûnt, hogy a gyerekek félve válaszoltak az ablakból, feltett 2-3 kérdésre, amibõl kiderült, hogy tartottak az apjuktól, a rokonság is nem egy gyerekbarát embernek ismerte - a hatóság soha nem volt a helyszínen? Mindjárt ott van a második 11.45-ös, akinek személyes példája erre a legjobb!! Ahogy írta, szerintem is arra törekedjen, hogy a gyerekek ne távolodjanak el tõle, mert az igazán tud fájni. Mert a nagyobb talán már kevésbé, de személyiségétõl függõen nagyon befolyásolhatók a gyerekek. Nem örökké, mert egyszer, felnõttként talán megtudják, mi az igazság, és akkor megváltozik a véleményük arról az apáról, de a múlt már nem visszahozható, és õk is szenvedni fognak ettõl, az anya is! Mégsem lehet akkor, majd utólag, mindent megváltoztatni!!! Emlékeztek az elsõ Bog Brother-re, az ausztráliai csajra, akit az apja "kilopott", anyja nélkül nõtt fel? A pénz nagy úr. És a pénz miatt a sajtónak sincs értelme, és igen, fõleg a gyerekeknek lenne rossz ez is... persze az apát ez mit érdekli. Tudjátok, hogy a nárcizmus egy betegség, ami miatt normál módon nem dönthetett volna így (szerintem) a bíróság!? Bocs, hogy eltértem sok helyen a tárgytól, csak emlékeztessek a "való világra"... Szerintem is minden követ mozgasson meg az anya, amit megtehet, amiket írtak: gyermekjólét, családsegítõ központ, mellette bírósági panasznapon megtámadni, perújrafelvétel...stb, és valaki írt egy címet is. Ingyenes jogi tanácsadás is van heti egyszer a megyeszékhelyeken. Nekem akkor lenne nyugodt a lelkiismeretem a helyében, ha minden tõlem telhetõt megtennék. Ha mégsem sikerül, akkor sem fordulnék a médiához (hacsak nem a gyerek kérné), ha perújrafelvétel után az ellenperen is ilyen ítélet lenne, és ha ezek utáni nyomozásból az derülne ki, hogy semmit sem lehet tenni, akkor azon lennék, hogy elfogadjam a helyzetet, és emellett tennék meg minden tõlem telhetõt a gyerekekért, amit még így meg lehet tenni. Nagyon sajnálom ezt az anyát, és a gyerekeket is, bárcsak tehetnék valamit...
Az elõttem író szavaival teljesen egyetértek. Olyan világban élünk, ahol minden megvehetõ pénzért. De sok esetben az is számit, hogy az illetõ mennyire képes magát sajnáltatni és mennyire képes manipulálni másokat /férj / céljai elérése érdekében. Az elsõfoku döntés mi volt, ott kinek itélték a gyerekeket? A másodfok változtatott vagy csak jóváhagyta az elsõfokot? Továbbiakban: harcolni kell...Perújrafelvétel és fellebezni, fellebezni, ...hiszen a két gyermek élete, jövõje a tét! Azt hiszem egy anya nem is tud mást tenni, ha tényleg jó anyukája volt a gyermekeinek, mi nõk igy vagyunk "genetikailag kódolva". Sok erõt és kitartást kívánok!
Eltelt jo par ev azota... mi tortent a tovabbiakban? Mi lett a gyerekekkel?
Ez valami borzasztó... Nem hiszem el!!! Gyerünk, Anyuka szedje össze magát, ha kell naponta járjon állásinterjúra, elõbb-utóbb lesz munkája és igenis vegye el onnan a gyerekeket! A gyerek ne félelemben és elvárásoknak való megfelelésben nõjön már fel! Bármelyik ép eszû pszichológus vagy átlagember ezt így gondolná...
A kérdező hozzászólása: A helyzet sajnos nem változott. A barátnõm jelenleg munkanélküli, hiába végzett el azóta egy szakképesítést, állást nem talált.Így nincs meg az anyagi háttere ahhoz hogy újra bírósághoz forduljon.A gyerekek ha az apa épp nem akadályoztatja két hetente nála vannak, de a mai napig érzõdik a viselkedésükön hogy félnek az apjuktól. Pl. az õ jelenlétében még puszit sem mernek adni az anyjuknak...
Mi lett azóta? Több, mint egy év telt el. Az Anyának sikerült ellenperrel visszakapnia a gyerekeit? Ezt végigolvasva kirázott a hideg. Undorító ez az ország.
Ez valami borzalmas! Nagyon sajnálom az anyukát és kívánok neki nagyon sok erõt és kitartást! Menni fog, perújrafelvétellel!Egy jó ügyvéddel!
A kérdező hozzászólása: A másodfokún sem az anya, sem az ügyvédjei nem jutottak szóhoz. Annyi volt az indok hogy amelyik gyerek az anyánál van jobban tud alkalmazkodni az új helyzethez, és jobb lesz nekik együtt. Az anya szenved... Próbáljuk tartani benne a lelket.
Az elõbbi kérdezõ vagyok. Mint irtad, az elsõ fokú, nem jogerõs döntés az volt, hogy a gyerekek legyenek külön, majd fellebbezett az anyuka, de már a másodfokú bíróság elõtt. Ezek után a másodfokon volt tárgyalás, további tanuk, szakemberek meghallgatása / pszic, neurol./? vagy ott már csak egyszerûen közölték, hogy az I. foku döntést oly mértékben megváltoztatják, hogy mindkét gyerek kerüljön inkább az apukához! Hát nem is tudom, hogy mit mondjak! És vajon mivel indokolták azt, hogy még azt az egy gyerköcöt is elvették az anyától? Ezek után butaság is lenne megkérdeznem, hogy az anyuka hogy van!?- hogy is lehetne! Istenem!!!
A kérdező hozzászólása: Elsõ fokon a gyerekek szét voltak választva, ameiket az apa nem engedte vissza az maradt ott, a másik az anyánál. Ezért fellebbezett az anya, mert nem akarta hogy külön legyenek a gyerekek, és a kezében volt az orvosszakértõi vélemény, miszerint nála lenne jobb helyen a két gyerek. Egyébként ezt az orvosszakértõi vizsgálatot a bíróság kérte, csak azt nem értem minek, ha úgysem vették figyelembe az eredményeket.
A kérdező hozzászólása: 11:41 Nekem is megfordult a fejemben ez nem egyszer, hogy valamit nem mond el a barátnõm... De már hónapok óta részese vagyok ennek a történetnek, és a papírokkal minden szavát bizonyítani tudja...
mindig "jót" mulatok azon, mikor jön a védõnõ, gyerekorvos, sõt még a bölcsibõl is feltesznek mindenféle kérést, h vajon jól nevelem e a gyerekemet, az ilyen helyzetekben meg mintha senki nem lenne ott, milyen érdekes, h a hatóság csak a tiszteséges emberekkel mer kekecedni.... Mi az h itt a vége? ne vicceljetek már, ha apa teszem azt megüt valakit, megöl.....börtönre ítélik, v "csak" felfüggesztettre, akkor is ugyanúgy nevelheti a gyerekeket, mert anyukának volt egy kapcsolata? a média szerintem nem jó ötlet, apa megjelenne a menõ ügyvédjével, aki tudná, h mit kell mondani és anyuka meg még az állását is esetleg elvszetené, mert úgy lenne beállítva (ld Lázár szakács bácsi)
A kérdező hozzászólása: Az indok a biztosabb anyagi helyzet.
A kérdező hozzászólása: 7 és 10
Ha csak az anyagi biztonság miatt van, akkor próbáljon meg jobb anyagi helyzetbe kerülni, vagy olyan okot keresni ami miatt a gyerekelhelyezést meg lehetne változtatni. Pl rosszul bánik a gyerekekkel stb...
A kérdező hozzászólása: Mi az az ellenper??? Nekem ilyen ügyekben szerencsére nincs tapasztalatom
A kérdező hozzászólása: Benne volt a szakértõi vizsgálatban hogy az apa akadályoztatja a kapcsolattartást, és sz anya ellen neveli a gyerekeket. Még a telefont sem veszi fel neki... Mi lesz néhány hónap múlva???? Az ilyen kicsi gyerekek még annyira befolyásolhatóak???
én felkeresnék mindenkit, aki segíthet. gyámügy, gyermekjólét, családsegítõ központ, mellette bírósági panasznapon megtámadni...
A kérdező hozzászólása: 11.14-esnek Valóban elvitte a gyerekeket, de mikor az apa jelentkezett értük nem tiltotta el õket, viszont õ nem vitte neki õket vissza, és az anyát még a házba sem engedte be....
és a látleletre mit mondott a bíróság? valami nagy ember az apa? nem értem komolyan, testi sértésért még börtön is járhatna, erre õ kapta a gyerekeket? nem vagyok ügyvéd, de biztos h van még remény, gondolom apuka nem csak a barátnõdet bántotta, volt más ügye is.....bizonyítékok, tanuk, gyámhatóság, védõnõ....esetleg valami ügyvéd ismerõs segít, gondolom a bárátnõdnek nem telik drága ügyvédre! szomorú, h a korrupció melegágya ez a szép ország!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek érdemes a médiához fordulni??? Vagy azzal csak ártana a gyerekeknek ha nyilvánosan kiteregetné a "szennyest"????
Másodfokú ítélet ellen sehol nem lehet fellebbezni! Tapasztalat. Az pedig igen elítélendõ, ha egy anya szeretõt tart! Egy anyának alkalmasnak kell lennie a törvény szerint a gyerekek erkölcsi nevelésére is. Akinek szeretõje van, az nem alkalmas rá! Nem az anya boldogsága a fontos, hanem a gyerekek érdekei! Az pedig azért számít, hogy ki tudja eltartani a gyerekeket! Ebben az esetben csak az segíthet esetleg késõbb, ha az apa bántja a gyerekeket! Bár akkor is igen nehéz lesz ezt bizonítani. A gyámhatóságnak semmilyen joga nincs.
Az ellenper, az ellenper. Én sem vagyok annyira járatos. Minden követ meg kell mozgatni. Azért az súlyo, hogy ilyen indoklásra a bíróság mégis ennél a fazonnál helyezte el a gyerekeket. Akkor simán lehet fellebbezni szerintem, ha látlelete és szakértõi vélemények ellenére mégis nála helyezték el. "Benne volt a szakértõi vizsgálatban hogy az apa akadályoztatja a kapcsolattartást, és sz anya ellen neveli a gyerekeket. Még a telefont sem veszi fel neki..."
A kérdező hozzászólása: Volt hogy nyilvánosan nekiesett valakinek... Nem nagy ember csak a családja pénzeli, hogy meg tudja fizetni a "legjobb" ügyvédet
11:35-ös..te ezt komolyan gondolod? "Az pedig igen elítélendõ, ha egy anya szeretõt tart! Egy anyának alkalmasnak kell lennie a törvény szerint a gyerekek erkölcsi nevelésére is." A verekedõs, nárcisztikus, gyerek kapcsolattarátást akadályozó apa mennyire erkölcsös? Tuti férfi vagy. :S Vajon az anya miért tartott szeretõt? Gondolom, mert ez a verekedõs, nárcisztikus fazon rossz férj volt. Nem a XIX. században élünk. Nem az utcán árulta testét pénzért. A mai világban kb. a válások 80%-a azért történik, mert valaki megszeret egy másik embert és új életet kezd vele. Ettõl még nem erkölcstelen. Gondolkozz már!
A bíróság csak nagyon nyomós indokok után dönt úgy, hogy elveszi az anyától a gyerekeket. A gyerekelhelyezési perek igen kicsi %-ban maradnak a gyerekek az apjuknál. Ez nagyon nem egész történet szerintem. Lehet még mindig harcolni, de valami nagyon hiányzik ebbõl. Esetleg a jobb anyagi helyzet azt takarja, hogy az anyának se munkahelye, se lakása, se megtakarítása, se segítésége? Mert így gyakorlatilag az utcára adnák a gyerekeket. Lefizetni egy bírót ilyen (vagy bármilyen esetben) nem egy egyszerû dolog és nem is 10 e-s tétel, ezt nem hiszem. Valami hiányzik....
A kérdező hozzászólása: 11:35 Igen erkölcstelen és elítélendõ! De az erkölcsös hogy a gyerekek szeme láttára veri az apa az anyát??? Egy házasság megromlása mindig kettõn áll, de miért kell a gyerekeken átgázolni???? Nem koldus az anyjuk, van fedél a feje felett, kaja az asztalán... És ha már az apának ítélik miért kell eltûrni hogy ellene hangolják??? Ha már olyan tökéletes az apa hogy nála helyezik el a gyerekeket akkor nem az lenne a kötelessége hogy támogassa az anyával a jó kapcsolatot????? Vagy akkor már az anyára egyáltalán nincs szüksége a gyerekeknek?????
Hazánkban négyfokú bíróság létezik :) Tehát meg lehet támadni a másodfokú ítéletet is. Sõt, perújrafelvételt is lehet kérni. És valóban nem kerek a történet, valami nagyon hiányzik belõle. A bíróság alapvetõen független jogintézmény, a lefizetésre igen korlátozottan van lehetõség. A bírói szakma hivatás, egy vesztegetés az egész jogász karriert keresztbe töri, tehát nem szívesen vállalják be a bírók.
Az én helyzeten is hasonló volt. Apa jobb anyagi helyzet, lakás, autó, nagyszülõk segítségképpen. A gyereket végig ellenem hangolta, vitte magával, elhalmozta, amire nekem nem volt lehetõségem. A gyerek nem akart velem lenni. Én hónapokig magam alatt voltam, depresszió. Az emberek nagy többsége abban a hitben van, hogy a bíróság anyának ítéli, stb. Már rég nincs így. Az is rossz érzés, hogy feltételezik rögtön az anyáról, hogy tuti alkoholista, vagy drogos, vagy félre járt, én ebbõl egyiket sem tettem, sõt nem is dohányzom! Azok az emberek akik megtudják, hogy nem velem él a nagylány (mert már nagy), egybõl ítélkeznek. Én már belefáradtam, hogy elmagyarázzam miért alakult így, elég ha én érzem amit érzek. Már rég leszarom ki mit gondol, mert az nem segít megváltoztatni a múltat. Kívánom az anyának, hogy a gyerekek ne távolodjanak el tõle, mert az igazán tud fájni. Sok sikert, s legfõképp erõt kívánok neki.
A kérdező hozzászólása: Volt látlelet, sõt volt hogy épp akkor ütötte az utcán mikor a rendõrök arra mentek, akkor õk tettek feljelentést. Nekem is hihetetlen volt hogy így ítélt a bíróság, az én fejemben is megfordult hogy valamit nem mondott el, de láttam az orvosszakértõi véleményt és a többi iratot, abban nem volt ellene semmi más. Sajnos ez másodfokú ítélet volt. Ezen már nem lehet változtatni???

Tehetek valamit ha a volt férjem csak fél- egy évente jelenik meg a kisfiunk életében, és ilyenkor csak összezavarja a gyereket? Lehet kényszeríteni arra, hogy látogassa rendszeresen vagy ne is jöjjön?

10 éves a fiam, 5 éve váltunk el. Most bejelentkezett a férjem karácsonyra, el?tt áprilisban volt. És az elmúlt 5 évben kb. Ezt csinálta. Telefonon soha nem hívja. Szülinapról, névnapról simán elfeledkezik. Nem a távolság az ok, egy helyen lakunk. A fiamat hordtam pszichológushoz, most 4 hónapja hagytuk abba, azt mondta a doki nincs rá szükség. Erre újra bejelentkezett az apja. Megint fel fog borulni minden. Idejön, itt van pár órát, ígér mindent, majd nem jelentkezik. Ha a fiam számonkéri akkor meg még veszekszik is velem. Pedig nem én adom a szájába a szavakat, 10 éves okos gyerek, látja, hogy milyen az apja

Legjobb válasz: Ha errõl egy pszichológus hivatalos szakvéleményt állít ki, hogy a látogatás rossz hatással van a gyerekre, akkor igen, eltiltható, de ezt nagyon meg kell indokolni, nem egyszerû procedúra.

Ha errõl egy pszichológus hivatalos szakvéleményt állít ki, hogy a látogatás rossz hatással van a gyerekre, akkor igen, eltiltható, de ezt nagyon meg kell indokolni, nem egyszerû procedúra.
A kérdező hozzászólása: Anélkül szeretném megoldani. Pszichológushoz is úgy hordtam, hogy ne legyen nyoma. Még választhat olyan szakmát, amiben akadályozná
Anélkül hivatalos úton nem tudod elintézni, a bíróság is szakvéleményt fog kérni, hogy a gyerekre rossz hatással van. Ezt akkor az apával kell megbeszélned, hogy vagy jöjjön rendszeresen vagy hanyagolja, mert ezzel csak árt. Ha a lelkiismeretét szeretné csak nyugtatni, akkor kár jönnie.
Be kell adni egy láthatas megvonása iránti kérelme a bíróságra. Bár szinte esélytelen, hogy megnyeri, mert a gyereknek joga van az apjához.... A apa nem kötelezhetõ a gyakoribb látogatásokra. Pszichologust vagy pszichiátert be fognak vonni a ugybe
Az apának mondtad már? Vagy egyáltalán nem érdekli a dolog?
A kérdező hozzászólása: Amilyen rendszerességgel jár gondolhatod, mennyire érdekli. Mondtam már neki egyébként mit gondolok. Járjon legalább havonta, vagy ne jöjjön. De nem hatotta meg, el sem gondolkodott rajta, hogy miért mondom, csak támadásnak vette.
Vagy magyarázd el neki, hogy apád ilyen, nem kell komolyan venni.
A kérdező hozzászólása: Hidd el próbáltam neki elmagyarázni. Sõt pszichológushoz is emiatt vittem. Ennek ellenére mindig felzaklatja, hogy jön és újra eltûnik. Egyszerûen még kicsi. Míg együtt voltunk, nem voltak az apjával sem ilyen gondok, elég normálisan törõdött vele. Nem értem a helyzetet, én a barátnõjét mondanám, aki miatt el is ment, de nem akarok elhagyott feleségek tipikus dumájával jönni.

Főleg azok viszik el képességfelmérőre a gyereküket (pl. Gekkoba) akik aggódnak, hogy valami gond lehet a csemetéjükkel?

Legjobb válasz: nem a gekkoba azok viszik akinek sok a pénzük,és megmagyarázták hogy segítségre van szükségük.A rendes normális képességfelmérõre a védõnõ gyerekorvos utal,igaz,valódi okok miatt.A gekko csak pénzlehúzás az aggódó anyukáknak,mert ki ne örülne ha mindent tudna már 2 éves gyerekük.

nem a gekkoba azok viszik akinek sok a pénzük, és megmagyarázták hogy segítségre van szükségük.A rendes normális képességfelmérõre a védõnõ gyerekorvos utal, igaz, valódi okok miatt.A gekko csak pénzlehúzás az aggódó anyukáknak, mert ki ne örülne ha mindent tudna már 2 éves gyerekük.
ha beteg lenne se a gekkoba vinném, eszembe se jutna.fizetnék bárkinek, bármennyit.de ilyen helyekre nem vinném.de itt most nem a beteg gyerekek voltak a kérdés.hanem akik aggodnak mert még nem beszél tisztán, 2 éves gyereke, vagy nem tudja a színeket 1 évesen stb.oda elviszi az ember és biztos lesz valami baja, az tuti.le lehet pontozni 3, és nagyon örülök, hogy eredményetek lett, ez a lényeg, tedd össze a kezed.
Nálunk sajnos gond van :( már fél éve járunk hetente kétszer vidékrõl(130 km) Azóta látványos a javulás, mióta oda IS járunk, önmagában semmilyen kezelés nem elegendõ :(

4 hónapos kutyusunk megkapta a gyereket, lehet valami baja?

most esedékes a veszettség elleni oltása,jöv? hétre van id?pontunk,tegnap játék közben megkapta a lányomat,lett egy kis bibi ami vérzett is.ugye nem lehet semmi baja a gyereknek?csak a zárt udvaron tartózkodik a kutyánk amióta nálunk van.

Legjobb válasz: Ez mekkora böszmeség már ne is haragudj...mégis mi baja lehetne (egy normálisan tartott - és ezt a kérdezõ kihangsúlyozta, h náluk így van) kutyától? A kutya nem veszett, csak nem kapta még meg a veszettség elleni oltást - ami annyit jelent h õ (nem a lány!!) elkaphatná a veszettséget ha egy veszett kutyával találkozna. De ez ki van zárva, mivel kutyával sem találkozott. Kérdezõnek: ha lefertõtlenítetted - pl. Betadin vagy valami hasonló - akkor nem lehet baja tõle.

Ez mekkora böszmeség már ne is haragudj...mégis mi baja lehetne (egy normálisan tartott - és ezt a kérdezõ kihangsúlyozta, h náluk így van) kutyától? A kutya nem veszett, csak nem kapta még meg a veszettség elleni oltást - ami annyit jelent h õ (nem a lány!!) elkaphatná a veszettséget ha egy veszett kutyával találkozna. De ez ki van zárva, mivel kutyával sem találkozott. Kérdezõnek: ha lefertõtlenítetted - pl. Betadin vagy valami hasonló - akkor nem lehet baja tõle.
Lássuk atényeket: Bármilyen felszíni sérüléstõl lehet baja egy embernek, fõleg ha vérzett is. DE mivel az ember rendlekezik immunrendszerrel, és gondolom nem szemétdombon tartjátok a kutyát, szerintem az ég világon semmi nem lesz a pici gyerkõccel, csak egy kis seb a helyén, ami gyorsan gyógyulj, ne aggódj ;) persze jobb félni, mint megijedni, ezért azt javaslom fertõtlenítsétek le neki;) ha begyullad, piros lesz és csúnya holnapig, akkor szükséges csak elmenni az orvoshoz. remélem tudtam segíteni :)
Hát sajnos ez 50%-50%... Ez szerintem a kutya tartásától függ. De én azt ajánlom neked hogy vidd el egy orvoshoz hogy megvizsgálja...
A kérdésre röviden válaszolva, biztos hogy nem lehet ettõl baja a gyereknek. Viszont, a kiskutya gyorsabban fog nõni mint a gyerek. Én odafigyelnék rá. Valószínûleg játékból kaphatta meg, persze nem tudom. Ha féltett is valamit, annak sem szabad oknak lennie a harapásra, még kicsi a kutya, most kell neki megtanítani, és legközelebb nem fordul elõ ilyen.
ez már beteges... EGYÉBKÉNT SZERINTEM VESZETTSÉGET KAPOTT A GYEREK!
Lehethogy játszani akart mert az én kutyám néha finoman vakargatja lábam a fogával no hát úgy hogy gyongén harabdál! Kulonben az is lehet hogy valamit féltett ot és zért tortént ez!
Akkor nemkell félni, nemlesz semmi baja:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!igen, rendes körülmények között van tartva a kutya, és nincsen kiengedve az utcára, csakis az udvaron tartózkodik, a seb picike volt, nem volt mély és lefertõtlenítettem azonnal.természetesen nem gondolom hogy baja van a kutyánknak mert elvileg nem lehetne, hiszen nem érintkezik más állatokkal, de azthiszem jobb félni mint megijedni.remélem nem lesz semmi gond.
A kutyának biztos nem lehet baja, ha már ebben a kategóriában van...
A kérdező hozzászólása: nem megharapta, hanem ahogy labdáztak a fogával megsértette a gyerkõcöt, nem volt szándékos ez biztos mert ott voltam.ezért irtam hogy játék közben történt.köszönöm a válaszokat.

Miért viszik sokan betegen a gyereket óvodába? Nem lehet ez ellen tenni valamit?

Megint elkezd?dött az óvoda és vele együtt az idegeskedés. Ma megint volt egy kisfiú aki tiszta takony volt. Tudom milyen gyerek mellett dolgozni de én akkor sem vittem sosem betegen a gyerekeimet óvodába. Mások miért nem így tesznek? Ráadásul pont olyan nem hagyja otthon a gyerekét aki otthon is van a kis tesóval. Nem értem hogy miért nem szólnak az óvón?k a szül?nek hogy nem hozza így el. Az egész óvodát megfert?zik. Máshol is hasonló a helyzet?

Legjobb válasz: Igen. Nálunk is hasonlo a szitu. Anyuka otthon, a beteg gyereket mégis viszi oviba. Egyszer pont hallottam, mikor az egyik anyuka mondta a kisfiának még az ovi elött, hogy még átöltöznek ne köhögjön, tartsa vissza. Én ugy vagyok vele, hogy ha elkezd köhögni, rögtön doki. Én se értem öket, miért jó ez nekik. Egyszer én is betegen vittem. Himlöjárvány volt az oviba. Itthon még semmi nem látszott rajta egy ura mulva telefonáltak, hogy pöttyösödik a hasa. Egyböl szaladtam érte. Söt ha beteg a kicsi, meggyogyulás után még 1 hétig itthon van nekem. Pont a sok beteg ovis miatt, mert akkor egyböl visszaesik.

Igen. Nálunk is hasonlo a szitu. Anyuka otthon, a beteg gyereket mégis viszi oviba. Egyszer pont hallottam, mikor az egyik anyuka mondta a kisfiának még az ovi elött, hogy még átöltöznek ne köhögjön, tartsa vissza. Én ugy vagyok vele, hogy ha elkezd köhögni, rögtön doki. Én se értem öket, miért jó ez nekik. Egyszer én is betegen vittem. Himlöjárvány volt az oviba. Itthon még semmi nem látszott rajta egy ura mulva telefonáltak, hogy pöttyösödik a hasa. Egyböl szaladtam érte. Söt ha beteg a kicsi, meggyogyulás után még 1 hétig itthon van nekem. Pont a sok beteg ovis miatt, mert akkor egyböl visszaesik.
Ovi?? Na nem csak ott van ez. Mi most kezdtük a bölcsibe a beszokatatást. Péntekre már beteg volt. A bölcsibe már volt egy kislány aki tetves is volt, szerencsére szóltak a nevelõk hogy vigye el az anyuka. Biztonság kedvéért megvettem a megelõzõ folyadékot. Amikor mi lettünk betegek, sajnos mi is csak késõn tudtuk meg mert tünete még nem volt a náthának, de a viselkedése már megváltozott amit a leválasztásnak tudtam be. Egy hete vagyok vele itthon. Már vittem volna bölcsibe de folyik az orra. Máskülönben nem viselkedik úgy mint egy beteg gyerek, csak hát a bölcsibe csak megtörlik a gyerek orrát és nem fújják ki. nos ez meg baj mert így arszüreg gyúladást kaphat. Elsõ napon volt, hogy egy nagyobbacska fiú kint az udvaron a csoportal kismotoron, folyt az orra. Fogta magát odanyúlt megnézte a kezét majd mint aki jó dolgát végezte belekente a motorba. Nevelõk sehol, hogy lássák az esetett. Na ekkor sikitóttam fel fejbe, hogy hisztéria ide vagy oda ez már durva. De a bölcsi nálunk muszáj. Majd megedzõdik a gyerek. Szerintem akik hamar visszaviszik azok szabdulni akarnak a gondtól. Bevallom nekem is megfordult ez a fejembe, pláne, hogy én is elkaptam a lányomtól meg a férjem is és valahogy már nagyon idegesítõ volt, hogy nem csak a saját orromat kell törölgetnem, hanem a gyerekét, aki oltári hisztit rendez az orrporszívózás közben mert le van szorítva. Na ilyenkor jön ki belõlem, hogy ennyi elég volt, gyerünk vissza az eredeti körforgásba.
Nem könnyû a helyzete, annak aki dolgozik. a mi szomszédunk is viszi betegen a gyereket pedig itthon van a másikkal.Engem is idegesít a dolog, de nyilván nincs mit tenni, vannak érdekes felfogású emberek.Mi még nem ovizunk, de már elõre félek ezektõl, jajj.
Más a betegség, és más az orrfolyás. Én állandóan táppénzem lehettem volna a fiammal télen, mert bár beteg nem volt, de folyt az orra. A köhögött, egyértelmû, hogy nem mehet oviba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!