Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami a babának ha az (30 db)

Lehet valami baja a babának ha az éjjel fájt pár orát nagyon a gyomrom?

Semmi gyogyszert nem vettem be! Terheségem elött is volt h megtörtént a gyomor fájás!

Legjobb válasz: Szerintem nem lesz a babának semmi baja ettõl.Remélem nem túl gyakran fáj mert az elég kellemelen számodra. Nekem is idõnként fájt a gyomrom bár én tudom az okát,mivel gyomorproblémám van,de ettõl függetlenül a kicsinek semmi baja nem lett. Ne izgulj,de ha sokszor fordul elõ és elviselhetetlen kérdezz rá az orvosodnál,lehet ,hogy tud rá ajánlani valamit.

Szerintem nem lesz a babának semmi baja ettõl.Remélem nem túl gyakran fáj mert az elég kellemelen számodra. Nekem is idõnként fájt a gyomrom bár én tudom az okát, mivel gyomorproblémám van, de ettõl függetlenül a kicsinek semmi baja nem lett. Ne izgulj, de ha sokszor fordul elõ és elviselhetetlen kérdezz rá az orvosodnál, lehet , hogy tud rá ajánlani valamit.
A babónak nem lesz baja, nyugodj meg.Nem lehet sok a savad?

Valami baja lehet a babámnak, ha az éjszakát végigalussza (9-től 6-ig), és nappal is alszik vagy 7-8 órát? Vagy ez normális? 5 hónapos

Legjobb válasz: Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja

Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja
dejó nektek :) nincs semmi baja, tedd össze a két kezed :) lassan jön a foga is, és ha szerencséd van, nagyon jól fogja tûrni, ha nem, akkor 1-2szer felébred majd. Többször biztosan nem :) nagyon édi baba!!!
Az enyém nappal 2* alszik és a nappali+éjszakai alvása 14-15 óra, 11 hós múlt.
Hogy én hogy irígykedek... biztos sokat tudsz pihenni... nekem azt mondták, hogy a baba eszik, alszik, amikor meglett az elsõ, már 1 hós kora után csk 2-3 órát aludt nappal, azt is 2 részletben, a 2. babám még annyit se. Most 3 és 2 évesek, de reggel 6-tól este 11-ig fent vannak, délutáni pihi nélkül is, én meg már lassan elpatkolok a fáradtságtól :D Örülj neki, hogy ilyen jó alvókája van.Addig is tudod végezni a dolgod.

Hogy lehet megtanítani a babát egyedül elaludni? Még csak 3hetes, éjjel cici után rögtön lerakom akkor alszik is 3-3órákat, de nappal nem tud elaludni csak ha babusgatjuk, altatjuk. Túl kicsi még, vagy lehet már tenni valamit az ügy érdekében?

Ha leteszem aludni azonnal sír,hiába nyugtatom,addig csönd van,de ahogy távolodom újrakezdi.

Legjobb válasz: Mi 2,5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?

Mi 2, 5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?
Én ennyi idõs korában az ágyába tettem, símogattam a buksiját, és mellette ültem, míg nem éreztem, hogy tényleg alszik. Cumit is kapott, ha már nem szívta, akkor már aludt, akkor ott hagytam. Egy idõ után már nem igényelte a símogatást, csak a cumit. Most már (3 hónapos) csak akkor van simike, ha valami miatt zaklatott, és egyszerûen nem bír elaludni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õt megnyugtatni csak úgy lehet ha felveszem, különben sír és ahogy visszateszem bömbõl.Próbáltam magamon altalni járkálok, ringatom..ahogy visszateszem újra sír.Telejesen el vagyok keseredve.


Syasztok! 4napja volt egy abortuszom nem akartam elvetetni de meghalt a babám. és ugye az orvos mondta h 6hétig nem élhetek sexuális életet. Viszont nagyon nehéz igy nekünk a párommal. Lehet valami nagy baj ha 6hét elött sexelünk?

Legjobb válasz: igen, lehetséges hogy mivel frissen lett kivéve a baba és ha most belekezdetek akkor lehet a petefészeknek sérülése és van rá esély hogy soha többet nem lesz gyereked :S ha pontosított megfogalmazásokat akarsz erre kérdezz orvost, de lényegében ez a helyzet. nem 100% hogy ez történik de én nem kockáztatnám meg a helyetekben :/

igen, lehetséges hogy mivel frissen lett kivéve a baba és ha most belekezdetek akkor lehet a petefészeknek sérülése és van rá esély hogy soha többet nem lesz gyereked :S ha pontosított megfogalmazásokat akarsz erre kérdezz orvost, de lényegében ez a helyzet. nem 100% hogy ez történik de én nem kockáztatnám meg a helyetekben :/
Igen!! Fertõzés , hogy arról koldulsz.Legalább 5 hetet bírjatok ki.És találjatok ki mást a dugás helyett, hisz nem állatok vagytok, hogy tüzeltek.
Szerintem is kamu a kérdés. De ha mégse akkor nagyon sajnálom a kisbabát. Sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni. :(
Meghalt a gyereketek, és az a legnagyobb bajotok, hogy 6 hétig nem dughattok? Úristen... de legalább magyarul tanulnál meg...
Ki fogad velem, hogy kamu? A tét 1 zöldkéz.
Osztom Kovacsolas véleményét.
Ez most komoly?Inkább dugni akartok, azt le se szarjátok a meghalt babátokat.. Magkockáztatom azt ha kamu kérdés hanem azt mondom jó is hogy meghalt, mert szegény gyerekna szar élete lett volna ilyen szülõk mellett...
Toxoplazmózisos?Igen.Mivel az anyatej is olyan hiszen az anya testnedve, így az is tartalmazza a viriont.

Hozzátáplálásnál milyen problémákba "ütközhet" az ember? ugy értem ha valami nem tetszik a babónak mi baja lehet?

Legjobb válasz: Ha valami nem tetszik neki,nem eszi meg.És akkor nem lehet semmi baja.

Ha valami nem tetszik neki, nem eszi meg.És akkor nem lehet semmi baja.
elsõnek igaza van. Olyan lehet még, hogy valamit megeszik, de hasmenése, vagy kiütése lesz tõle. Akkor egy ideig ne adj neki belõle.
Allergiás lehet a baba, ezért kell kóstoltatni és nem azonnal adni neki annyit, amennyit megeszik.

Az hogy akkor boldog egy baba, ha nevet és nem sír az érvényes az egy hónapos babákra is? Akkor én valamit nagyon nem jól csinálok, mert az én babám néha még a karomban sem akar megnyugodni, csak cumival. Éhes nem lehet, szerintem a hasa sem fáj.

Lehetséges, hogy a kiságyát nem szereti? És borzasztó nehezen alszik el. Minden kis pisszenetre felébred és kezdhetem el?r?l az altatást.

Legjobb válasz: Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)

Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)
Az én fiam, 1 hónapos kora után kezdett el mosolyogni, azóta egyfolytába gyakorolja. :) Szerintem ez a mondat nem ilyen pici babákra lett kijelentve. Ne aggódj, a Te babád is egyre sûrûbben fog, csak még meg kell tanulnia. Különben is ebben a korban még csak szociális mosoly van.
Nem lesz mindig így, nyugi, nemsokára anniyt fog mosolyogni, hogy alig gyõzöl visszavigyorogni rá:-)))) A lelkiállapota lehet hogy csak kólikás, magyarán szomorú. Az alvás is javulni fog, mi is így voltunk, frászt kaptam mert nem tudtam semmit csinálni, mikor aludt...most meg már felmosok, takarítok stb. Kitartás, türelem, sok sikert!
Az én babám két hónapos koráig egyáltalán nem mosolygott, sõt akkor is csak nagy ritkán, utána mind sûrûbbé vált ez a dolog. Most hat hónapos és ha már ránézek, mosolyog, hangosan kacag, szóval kitartás. Egy egy hónapos pici baba még próbálja megszokni a világot, nem is lát nagyon messzire, mitõl mosolyogna? Próbáld néha a hasadon altatni, csak hogy biztonságban érezze magát, aztán ha kicsit nagyobb lesz, fokozatosan szoktasd a kiságyhoz. Én legalábbis így csináltam, ma már szinte végigalussza az éjszakát a kiságyában, tévézni is lehet mellette, nem zavarja.

Lehet valamit kezdeni azzal, ha a babám úgy alszik el, hogy közben csípked vagy huzogatja a hajam?

14 hónapos. Nagyon fáj, amit csinál. Általában elveszem a kezét, vagy a kezemben fogom az õ kezét, de mikor már az elalvás határán van, akkor felhergeli magát , ha nem hagyom magam csipkedni. DE ez nagyon nem jó így, különösen mikor éjjel felriad és nem tud visszaaludni, nekem nagyon nem jó félálomban ha csípkednek. Néha harap is, de azt nem az elalvásnál csinálja, hanem ébren, ha úgy hozza kedve. :-) Valakinek csinált hasonlót a gyereke?

Legjobb válasz: Off: sosem fogom megérteni, hogy ha valakinek nem úgy mûködik a gyereke ahogy a másiknak, akkor az egybõl rámondja a frankót, hogy valamit rosszul csinált. Bírom az ilyen tökéletes anyukákat.

Off: sosem fogom megérteni, hogy ha valakinek nem úgy mûködik a gyereke ahogy a másiknak, akkor az egybõl rámondja a frankót, hogy valamit rosszul csinált. Bírom az ilyen tökéletes anyukákat.
Valamit nagyon rosszul csináltál eddig! Próbálj valami puha plüssállatot rendszeresíteni neki. Nekem 3 gyerekem van, egyik sem bántott soha.
A kérdező hozzászólása: Nekem õ a második baba. Ugyanúgy altattam, mint az elsõt. Ezt a szokását , úgy egy hónapja vette fel. Mit lehetne másképp csinálni? Este odveszem magamhoz és szopi közben alszik el. Szopi közben pedig, ahol elér csípked. Mindegy, hogy a nyakam, a kezem, a hajam. Idáig nem csinálta, akkor mit ronthattam el?
3. vagyok, bocs, csak egy kicsit felhútam magam. Szóval nekem is csinálta néha elalvásnál, de olyankor adtam valamit a kezébe amit "masszírozhatott", és olyankor nem csinálta. Volt, hogy egy apró plüss állatot, de olyan is, hogy egy nagyobb játék mozdonyt szemelt ki, és annak a kerekét tekergette, vagy csak simán egy gesztenyét, és olyankor nem csinálta. Mondjuk engem csak ritkán csípkedett, inkább a számba nyúlkált, meg az orromba próbált, ilyesmik, de volt, hogy csípkedett is.
Nekem ezt 12hósan csinálta szopi közben, elvettem a kezét, nem mûdködött. Abbahagytam a szopit, utána is folytatta, rávertem a kezére. 2 hét alatt leszokott róla.
Olyan érdekes ez a dolog. Az én kislányom is úgy alszik el, hogy (ha mellette fekszem), a kis kezével, markolászik, csipked, húzza a nyakláncom. Ha nem fekszem mellette, hanem a kiságyban altatom, akkor is folyton matat a kezével, mindegy mit, de valami legyen ott. Szóval én azt javaslom, hogy rakj mellé vagy a keze ügyébe vmi játékot, vagy vannak ezek az alvókendõk, azt is gyürkészheti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kirpóbálok valami játékot, mert a kendõ nem jött be. :-( Remélem hamarosan leszokik errõl.

Ha ülök és az ölemben van a laptop és úgy netezek, azzal ártok a babának? Mármint a laptopból nem sugárzik ki valami, ami ártalmas lehet a babának?

Legjobb válasz: Tipikusan olyan szülõ leszel, aki egy légytõl is óvja majd szegény gyereket. Pontozz le bátran, de mikor fogják majd felfogni kedves anyukák, hogy a gyerekvállalás nem egyenlõ a hülyeséggel?

Tipikusan olyan szülõ leszel, aki egy légytõl is óvja majd szegény gyereket. Pontozz le bátran, de mikor fogják majd felfogni kedves anyukák, hogy a gyerekvállalás nem egyenlõ a hülyeséggel?
Kedves elsõ! Nem hinném, hogy egy kismamában felmerülõ kérdés hülyeség lenne! Pláne, hogy ha vifi-vel használja a laptopot, akkor tényleg sugárzik belõle valami. Kedves kérdezõ: szerintem nem ártalmas kis mértékben, én is laptopztam pocakkal és egészséges kisfiam van. Boldog babavárást!
Ne figyelj az elsõre!Ezt már én is meg akartam kérdezni, mert jelenleg is így netezek.És nem vagyok a széltõl is óvó szülõ, mert már van egy 4 évesem.Szóval várom veled a válaszokat, ha nem baj :)
Utolsó! Idézek tõled, ha nem gond. "tényleg sugárzik belõle valami" "Kedves kérdezõ: szerintem nem ártalmas" Hangsúlyoznám, hogy nem bunkó vagyok, hanem normális. Kikészít ez a sok felesleges aggodalom.
d, jpt L! Nem azt mondtam, hogy bunkó vagy, csak nem értem miért hülyeség (Te írtad), ha valaki olyat kérdez, amire nem tudja a választ, de a babája miatt érdekli! És ha Téged bosszant, akkor miért válaszolsz??? Ja, és a vifi-laptop rádiófrekvenciás, tehát sugárzik, de nem ártalmas ekkora mennyiségben.
Nyilván ebben igazad van, (én sem vitatkozni akarok)hogy ésszerûen kell gyereket nevelni, nem kell agyonóvni, de amikor terhes voltam bennem is felmerültek ezek és pl. nem álltam nagy pocakkal a mûködõ mikró elé, mert úgy gondolom az nem egészséges, és a fiamat sem állítom oda. És sajnos, vagy szerencsére ez is nézõpont kérdése régen fele ennyi káros anyag nem volt, mint most. További szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Nem vagyok az, aki mindentõl félti a gyerekét, van már 2.5éves kislányom.DE a pocaklakóm az más dolog, szerintem. Egy fáradt nap után jó felpocolt lábbal netezni, azért kérdeztem.Szerintem ez nem agyon aggódás, ahol tudunk, vigyázzunk a gyerekeinkre!

Mitől lehet a babám nyakán hátul piros csík? Kidörzsölte valami? Ha allergia lenne az milyen?

Legjobb válasz: Igen, így van, majd ha kevesebbet fekszik akkor elmúlik.

Igen, így van, majd ha kevesebbet fekszik akkor elmúlik.
Az én babámnak is van. Szerintem a ruha dörzsöli ki neki, mivel állandóan fekszik (9hetes). Én úgy vettem észre, hogy nem zavarja.
Tûzfoltnak hívják. Kb.1 éves korára fog eltûnni teljesen, addig folyamatosan halványodik.
Ha jól értelmeztem a kérdést, akkor nem tûzfoltról van szó, mert az elvileg születéskor már megvan. Az én babámnak van tûzfolt a homlokán, viszont hátul a nyakán van pirosság, de az nem az, és nem is a ruha dörzsöli ki, hanem az állandó összenyomódás miatt van.
A kérdésbõl nem derült ki konkrétan, hogy mióta van a folt a pici nyakán. Nem hiszem, hogy kidörzsölte valami, az biztosan fájna, csípne, és jelezné a baba. Állandó pirosság az tûzfolt lehet, ami vagy a nyakon vagy a homlokon szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Nem olyan régóta van rajta, tûzfolt nem.Lehet, hogy ahogy megizzad és bepállik?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!