Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami a babának, ha nem (39 db)

Lehet valami gond a babával ha nem tudok normálisan pihenni?

12 hkm

Legjobb válasz: Semmi baja nem lehet!NYUGI!

Semmi baja nem lehet!NYUGI!
Miért? Szigorú pihenésre utasított a doki, és nem pihensz? Mert, ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor a pihenés fontos. De alapvetõen nem fog gondot okozni egy egészséges terhesség alatt, a baba jól el van odabent szeparálva, biztonságban, és biztos õ pihen eleget. Persze attól is függ miért nem pihensz...ha azért, mert napi 18 órát dolgozol, akkor azért abból szerintem vegyél vissza.
Ne aggódj.Nem lesz hipergyerek!!!! :) :) :)
A kérdező hozzászólása: igen. elõfordul hogy 16 órát is dolgozom... de ez változó. -most reggel fél5 ig nyomtam mire elkészültem és ezért is jutott eszembe hogy ez vajon nem okoz e problémát... szerncsére nem gyakori..:S de akk nyugodtabb vagyok. :) köszönöm a kommenteket.
Nyugi a végére még annyit se fogsz . Semmi baja nem lesz a bogyód nak Boldog baba várást üdv 35hkm
A kérdező hozzászólása: tehát nem lesz hiperaktív vagy bármi vagy tudomis én :D Szóval csak én érzem azt hogy szétesek. Nagyon sok a munka.. :/ -és nincs mód táppénzre menni... és csinálni kell...

Lehet valami baja a babának, ha nem tudtam, hogy terhes vagyok és közben nem éltem ennek megfelelő életmódon?

Kiderult,hogy terhes vagyok.Másfél honapja vagyok az.Ez csak most derult ki, hiszen semmi elojelét nem észleltem, a havim megjott, fogamzásgátlot szedek. Annyira félek attol,hogy valami baja lesz a babának, mert végig szedtem a tablettát és pluszban még eros dohányos is vagyok tehát végig dohányoztam is.Most teljesen el vagyok keseredve emiatt.

Legjobb válasz: Szia..sajnalom, hogy nem sokan valaszolnak de lehet nem igazan tudjak, hogy mit is mondjanak, Szerintem inkab kerdezd meg a nodokidat, hogy mi a velemenye az egeszrol es tanacsot is tud adni. Szerintem sokan nem is tudjak, hogy terhesek es ugynacsak kicsapongo eletet elnek..ez gyakran elofordul az elso 4-5-6 hetben.Lehet, hogy nincs semmi gond, baj. Kerdezz surgosen!!!

Szia..sajnalom, hogy nem sokan valaszolnak de lehet nem igazan tudjak, hogy mit is mondjanak, Szerintem inkab kerdezd meg a nodokidat, hogy mi a velemenye az egeszrol es tanacsot is tud adni. Szerintem sokan nem is tudjak, hogy terhesek es ugynacsak kicsapongo eletet elnek..ez gyakran elofordul az elso 4-5-6 hetben.Lehet, hogy nincs semmi gond, baj. Kerdezz surgosen!!!
Szia! Mindenképp alapos nõgyógyászati vizsgálatoknak kell alávetni magad. Itt nem tudjuk megoldani ezt a problámádat, orvost kérdezz! És nagyon vigyázz mostantól magadra. Reméljük nem lett baja a picinek, ebben, az õ fejlõdése szempontjából legfontosabb idõszakban. Van egy ismerõsöm, Õ 3hónaposan vette észre , hogy terhes...mert menstruált, és gyógyszert is szedett végig! 3 hónapig adta neki a hormont. Azóta már 6hónapos, és az orvosok szerint teljesen egészséges! Kívánom, hogy nálad is így legyen! És nagyon fontos, hogyha aggódsz is, tudom, de próbáld minimálisra venni, mert a stressz legalább annyit árt a babának, mint a cigi! Mostantól csak azt kapja a baba, ami neki jó! Erre figyelj! Sok sikert! Jó egészséget neked és a babádnak! És Boldog babavárást! Azért ha tudsz nekem privában üzenni, akkor jelezz, hogy minden rendben van-e!
szia, Nehogy kétségbe ess. Ez a legrosszabb amit tehetsz. Nyugodj meg. A cigit azonnal hagyd abba, beszéld meg a dokiddal, hogy milyen módon. Mindenképpen keresd fel a nõgyógászodat és beszéld meg vele a kérdéseidet. Biztos nem lesz semmi gond. Csak mostantól úgy kell élned mint egy kismamának. Szedj folsavat, vagy komplex terhesvitamint. Nagy szüksége lesz rá a babának. A C vitamin pótlás nagyon fontos lenne a cigi miatt. Sok sikert, szorítok, hogy minden oké legyen.
Szia. Én is így voltam vele...csak nekem félidõs (18 hetes) koromig azt hitték ciszta és mivel presszóban dolgoztam gondolhatod hogy mennyi cigifüstöt szívtam de lett egy egészséges 52 cm-es 3, 8 kg-os lányom!!!!!! Nyugi és gratulálpk :)
Ne aggódj túlságosan, a legtöbb babát nem tervezik és nem élnek ahhoz megfelelõ életmódot. Nekem egy doki azt mondta, hogy ha a magzatnak ez kárt okozna, kihalt volna az emberiség. Az a fontos, hogy mostantól egészségesen élj és mindent megtegyél a baba érdekében. Úgyis alapos vizsgálatok következnek, akkor majd megnyugszol, hogy minden rendben van. Gratulálok!

5 hetes vagyok, lehet baja a babának, ha most újra kijött a nemi herpeszem? Nagyon félek, hogy valami baja lehet ettől!

Legjobb válasz: Nekem is volt vele gondom, most 28 hetes vagyok Addig nincs baj a mig a kicsi bent van...de termeszetesen kezeld orvos altal felirt kremmel (gyogyszer nem ajanlott ra) A gondot csak akkor jelenti ha akkor akitiv amikor szulsz. Ha igy van akkor csaszarral kell vilagra hoznod a picit, hogy nehogy megfertozd. De addig ne aggodj, csak figyelj oda ra. A stressz a helytelen taplalkozas a faradsag kihozhatja. Probalj nagyon sok zoldseget gyumolcsot enni, es pihenni amikor csak tudsz. Boldog baba varast

Nekem is volt vele gondom, most 28 hetes vagyok Addig nincs baj a mig a kicsi bent van...de termeszetesen kezeld orvos altal felirt kremmel (gyogyszer nem ajanlott ra) A gondot csak akkor jelenti ha akkor akitiv amikor szulsz. Ha igy van akkor csaszarral kell vilagra hoznod a picit, hogy nehogy megfertozd. De addig ne aggodj, csak figyelj oda ra. A stressz a helytelen taplalkozas a faradsag kihozhatja. Probalj nagyon sok zoldseget gyumolcsot enni, es pihenni amikor csak tudsz. Boldog baba varast
Nekem azt mondta a doki, hogy ha a terhesség alatt jön ki, akkor a baba védve van tõle. Szülésnél probléma, mert ha aktív herpesznél jön rád a szülés, akkor egybõl császároznak. Hevizos vagy Richtofit herpeszkrémet használj nyugodtan, de ha kijön, egybõl szólj a dokinak!!!
Nem hinnem, de ezzel jobb, ha orcoshoz fordulsz.
Marmint orvoshoz...
Szia! Csatlakoznék az elõttem szólókhoz. Sajnos én is meg vagyok áldva ezzel, és most egymás után kijött többször. Szóltam a dokimnak és azt mondta, hogy csak szülésnél fontos, hog ne jöjjön ki, mert akkor császár..Amúgy ha tud valaki olyan krémet amit nyugodtan lehet használni ilyenkor, az írja már meg legyenszíves!!! Köszi! 30.hetes

Lehet valami baja a babának ha nem fekszem be előbb kórházba? Mit tegyek?

40+ 3 napos kismama vagyok, most voltam ctg vizsgálaton, de nem nagyon mutatott méhtevékenységet, uh viszont azt mondták hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, valószínüleg a túlhordás miatt és bármikor jöhet a baba, és azt tanácsolták hogy feküdjek be a kórházba, de nem szeretnék hamarabb be vonulni!

Legjobb válasz: kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.

kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.
Én megkérdezném, hogy milyen baj lett? Nem lehetett volna elkerülni a bajt, ha már befektettek?
Biztos nem véletlenül mondták, hogy feküdj be! pár nap múlva úgy is beindítják ha túlhordtad!
Pedig ha azt mondták, akkor igenis feküdj be.Azt a pár napot kibírod valahogy
Én sem mennék, ha nincs gond. Ha határozottan mondják, feküdj be, ha javasolják, te döntesz. Egy héten belül úgyis kint lesz a kicsi:-)
én befeküdtem idõbe még is baj lett..... sajnos nem ijeszgetni akarlak de menj ha mondják ezen ne múljon!
Valószínûleg én nem értem, de miért javasolták, hogy feküdj be? (csak érdekességképp: úgy alakult, hogy külföldön szülök, 41.hétben vagyok, és itt nincs se ctg, azt se tudom mennyi a magzatvíz. A magzatmozgást, kontrakciókat és magzatvíz-elfolyást figyelem. Engem meg haza is küldenének ha rendszeres kontrakciók nélkül bemennék a kórházba. A +10. napra van megbeszélve a beindítás...) Persze ha bármi van, hívnom kell a kórházat, de azért nem semmi különbségek vannak.

Hogy lehet megtanítani a babát egyedül elaludni? Még csak 3hetes, éjjel cici után rögtön lerakom akkor alszik is 3-3órákat, de nappal nem tud elaludni csak ha babusgatjuk, altatjuk. Túl kicsi még, vagy lehet már tenni valamit az ügy érdekében?

Ha leteszem aludni azonnal sír,hiába nyugtatom,addig csönd van,de ahogy távolodom újrakezdi.

Legjobb válasz: Mi 2,5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?

Mi 2, 5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?
Én ennyi idõs korában az ágyába tettem, símogattam a buksiját, és mellette ültem, míg nem éreztem, hogy tényleg alszik. Cumit is kapott, ha már nem szívta, akkor már aludt, akkor ott hagytam. Egy idõ után már nem igényelte a símogatást, csak a cumit. Most már (3 hónapos) csak akkor van simike, ha valami miatt zaklatott, és egyszerûen nem bír elaludni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õt megnyugtatni csak úgy lehet ha felveszem, különben sír és ahogy visszateszem bömbõl.Próbáltam magamon altalni járkálok, ringatom..ahogy visszateszem újra sír.Telejesen el vagyok keseredve.

Lehet valami baja a babámnak, ha eddig nem a megfelelõ életvitelt folytattam?

Nem tudtam, hogy terhes vagyok, ma teszteltem pozit. Mensim összevissza volt, máskor is késett már sokat. 7 hetes lehetek kb, viszont eddig nem épp a legjobb életmódot éltem. Napi 1 energiaital, min. 1 doboz cigi, erõs fájdalomcsillapító fejfájásra (kb napi 1). Szerdán megyek dokihoz de félek, hogy mi lesz, nem e ártottam ezzel sokat a kicsinek. Szörnyen érzem magam. Természetesen leállok mindennel, remélem még nem késõ.

Legjobb válasz: Szia En terhes nem voltam de egyik baratnom igen. O se tudta, hogy terhes, cigizett, talan alkoholt es fuvet is fogyasztott. Allitolag az elso honapokban fejlodnek ki a baba szervei igy nem a legjobb dolog. A nogyogyasz azt mondta neki, hogy szokjon le de ne azonnal mert az meg jobban art a babanak, azaz az elvonasi tunetek. Persze ha mar nem kivanod a cigit megjobb. Masokat is ismerek akik nem tudtak, hogy terhesek es cigiztek. Mindenki babaja jol van, foleg a baratnome. A kisfia egy orias!!! Nem lett semmi baja. Ne aggodjves rosszakracne gondolj. Sok sikert

Szia En terhes nem voltam de egyik baratnom igen. O se tudta, hogy terhes, cigizett, talan alkoholt es fuvet is fogyasztott. Allitolag az elso honapokban fejlodnek ki a baba szervei igy nem a legjobb dolog. A nogyogyasz azt mondta neki, hogy szokjon le de ne azonnal mert az meg jobban art a babanak, azaz az elvonasi tunetek. Persze ha mar nem kivanod a cigit megjobb. Masokat is ismerek akik nem tudtak, hogy terhesek es cigiztek. Mindenki babaja jol van, foleg a baratnome. A kisfia egy orias!!! Nem lett semmi baja. Ne aggodjves rosszakracne gondolj. Sok sikert
6. hétig semmi nem emgy át a magzatba, ez az 1 hét nem gáz szeritnem még. sajnos sokan drogoznak isznak terhesség alatt és mégis sokaknak születik egészséges babájuk. persze nem azt mondom ezt kell csinálni mert azért nagy az esély a probléára, csak azért mondom hogy szeritnem nincs gond igy ennyi idö után még. de beszéld meg mindenképpen ezt az orvossal, de ö is ezt fogja mondani.
Én ittam rendszeresen, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok (nem terveztük a babát). Pont olyan idõszak volt, hogy mindig volt mire koccintani és egy kicsit többet is inni (államvizsga, szülinap, bál, céges buli). Én 6 hetesen teszteltem pozitívat, utána már egy kortyot sem ittam. Az orvos azt mondta, hogy az elsõ pár hétben ezzel nem ártottam, de a késõbbiekben jó lenne, ha ital nélkül is tudnék szórakozni. Mindenképp kérdezz rá az orvosnál, õ tud megnyugtatni, mi bármit is írunk itt. Én is akkor nyugodtam meg, amikor az orvos mondta.
Ugyan igy voltam, már 8 hetes voltam mikor kiderült. Még wellness hétvégén is voltam és órákig áztattam magam a forró termálvizben, amit terhesen szintén tilos. Makk egészséges a babám...:)

Syasztok! 4napja volt egy abortuszom nem akartam elvetetni de meghalt a babám. és ugye az orvos mondta h 6hétig nem élhetek sexuális életet. Viszont nagyon nehéz igy nekünk a párommal. Lehet valami nagy baj ha 6hét elött sexelünk?

Legjobb válasz: igen, lehetséges hogy mivel frissen lett kivéve a baba és ha most belekezdetek akkor lehet a petefészeknek sérülése és van rá esély hogy soha többet nem lesz gyereked :S ha pontosított megfogalmazásokat akarsz erre kérdezz orvost, de lényegében ez a helyzet. nem 100% hogy ez történik de én nem kockáztatnám meg a helyetekben :/

igen, lehetséges hogy mivel frissen lett kivéve a baba és ha most belekezdetek akkor lehet a petefészeknek sérülése és van rá esély hogy soha többet nem lesz gyereked :S ha pontosított megfogalmazásokat akarsz erre kérdezz orvost, de lényegében ez a helyzet. nem 100% hogy ez történik de én nem kockáztatnám meg a helyetekben :/
Igen!! Fertõzés , hogy arról koldulsz.Legalább 5 hetet bírjatok ki.És találjatok ki mást a dugás helyett, hisz nem állatok vagytok, hogy tüzeltek.
Szerintem is kamu a kérdés. De ha mégse akkor nagyon sajnálom a kisbabát. Sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni. :(
Meghalt a gyereketek, és az a legnagyobb bajotok, hogy 6 hétig nem dughattok? Úristen... de legalább magyarul tanulnál meg...
Ki fogad velem, hogy kamu? A tét 1 zöldkéz.
Osztom Kovacsolas véleményét.
Ez most komoly?Inkább dugni akartok, azt le se szarjátok a meghalt babátokat.. Magkockáztatom azt ha kamu kérdés hanem azt mondom jó is hogy meghalt, mert szegény gyerekna szar élete lett volna ilyen szülõk mellett...

28 án kell megjönni a mensisnek. Most lehet e már valami jele ha terhes lennék? Már várjuk a babát de nem tudom sikerült e . Irjatok

Legjobb válasz: Ilyen korán még nincsenek tünetek. Inkább a mensi elmaradása után szoktak jelentkezni.

Ilyen korán még nincsenek tünetek. Inkább a mensi elmaradása után szoktak jelentkezni.
kb. 10 napja lehetett az ovulációd, egyenlõre még csak ágyazódik be a babád. Ha sikeresen beágyazódik, szépen növekszik majd a HCG szinted és elkezdõdnek majd a tünetek. Se teszt, se orvos nem tudja még neked megmondani mi várható 28-án. És mi sem tudjuk meg mondani.
Nem lenne tünet még. Egyébként rossz kategória.. Teherbeesés kategóriába kell írni az ilyen kérdéseket.

Ha valami baj lenne a babával, vagy nem élne már, azt honnan lehet tudni, érezni? Mik a jelei?

9. hétben járok, és elmúltak a tüneteim (hányinger, mellfeszülés), bár olvastam, hogy ez magában még nem baj, kicsit mégis aggódok. 2 hét múlva kellene mennem dokihoz. Szerintetek érdemes hamarabb mennem? Vagy ha baj lenne annak lenne jele? Akinél elhalt a baba, az honnan tudta, hogy baj van?

Legjobb válasz: Ilyen fiatal terhességnél a jelei lehetnek az erõs görcsök vérzéssel. Szerintem nincs gond.

Ilyen fiatal terhességnél a jelei lehetnek az erõs görcsök vérzéssel. Szerintem nincs gond.
Visszajönnek a tünetek, van, hogy néha kevésbé érzed a dolgokat...valószínûleg erõsen véreznél ha a baba nem akarna élni tovább.
nekem nem jöttek vissza a tünetek, és tényleg elvetéltem.9 hetes voltam, semmi jele sem volt, sem görcs, sem vérzés. a 12. heti UH-n derült ki. Nem ijeszteni akarlak, csak elmondtam, hogy tudd, ilyen is van. Akkor nagyon sajnáltam, hogy 2-3 hétig éltem a halott magzattal, holott, ha idõben észrevesszük, hamarabb túllettem volna az egészen, és hamarabb próbálkozhattunk volna. Mostani fejjel azt mondom, inkább menj el újra adokihoz, ha teheted.
Sajnos én nem tudtam, hogy baj van!7 hetesen minden rendben volt és a 9.héten derült ki, hogy kb 1.5 hete már nem él!:((( Semmi tünetem nem volt a bajra, kivéve a terhességi tüneteket, mert azok megvoltak.Ezek a missed ab. után 5 héttel kezdtek elmúlni!Tejem még van sajna 8 héttel a missed után! De lehetnek apró jelek.Pl:aki cigizett már nem annyira zavarja, vagy a kávé illata már nem is olyan rossz... A végére hagytam a jót, hogy ne aggódj mert annál rosszabb!A tünetek folyamatosan változnak, egyik nap ilyen másik nap meg amolyan... Ha aggódsz akkor menj el, annyit megér, hogy megnyugodj!De az élet rendjével úgysem tudsz mit tenni! Boldog babavárást! :) )))))
Szerintem ne izgulj, nekem is volt, mikor enyhültek a tünetek, majd duplán kaptam vissza.Most vagyok 16+5 hetes.
Olvastam én is sok történetet, amikor jel nélkül elhalt a magzat és csak hetekkel késõbb vették észre az UH-n. Szerencsére ez ritka eset. Altalában van jele, de jelnek semmiképpen nem jel az, hogy elmaradnak a terhességi tünetek. A hormon egészen addig benned van, míg a magzat benned van, ennélfogva ugyanúgy reagálsz a terhességre akkor is, ha már elhalt a baba, de nem ürült ki. Hallottam már olyanról, hogy terhességi tünetek, rosszullét, szédülés állt fenn, de a magzat már nem élt. Szóval ha valakinek elhalt a magzata és nincs már terhestünet, nem azért maradnak el a terhes tünetek, mert a baba elhalt. Általában van valamilyen jele annak, hogy elhalt a baba. (Nálam például a heteken át tartó barnázás volt) 12 hetesen vetéltem el, de a magzat korát 5 hetesre becsülték. Az elsõ babámmal, aki most már 3 éves nagylány, csak nagyon enyhe terhességi tüneteim voltak, s csak 1-2 hétig tartottak. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi baj.
Utolsó vagyok, most látom, hogy a kérdés 2009-es, fogalmam sincs, hogy jöhetett be ez a kérdés, bocs, amúgy akkor minden rendben volt?
igen, hála istennek.már 3 és fél éves a kisfiam
semmi baja nem lehet, nyugi :)
én meg nem tudtam, hogy terhes vagyok, és gyógytornára jártam gerincsérvvel + voltam egy CT-n, és 4 éves a lányom, makk egészséges :) szóval sztem tuti semmi baja nem lehet! :)
A kérdező hozzászólása: Jo akkor megnyugodtam koszonom szepen. 22 L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!