Találatok a következő kifejezésre: Lehet valami a bébinek, (10 db)

5-6 hónapos kismama észre veszi, ha valami baj van a bébivel? Ugyanúgy elkezd vérezni, mint az első hetekben, vagy észre sem lehet venni, ha baj van? Ma még nem éreztem mozgást sem.

Köszönöm.

Legjobb válasz: Sajnos nem, tapasztalatból irom. De ha még csak ma nem mozgott ne izgulj, lehet csak lusti, és este meg nem fog békén hagyni. Feküdj hanyatt egy darabig, általában olyankor szoknak jelezni, és egy kicsit óvatosan nyomkodd meg a hasad, hátha arra felébred. Ha viszont napokig nem éreznél mozgást akkor irány a doki. Szoritok, hogy ne legyen baj! Szerintem csak alszik.

Sajnos nem, tapasztalatból irom. De ha még csak ma nem mozgott ne izgulj, lehet csak lusti, és este meg nem fog békén hagyni. Feküdj hanyatt egy darabig, általában olyankor szoknak jelezni, és egy kicsit óvatosan nyomkodd meg a hasad, hátha arra felébred. Ha viszont napokig nem éreznél mozgást akkor irány a doki. Szoritok, hogy ne legyen baj! Szerintem csak alszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. És sajnálom a veled történteket.
az én babám mindig beindult, ha a fülhallgatót a hasamra tettem és zenét hallgatott. Azt is megpróbálhatod
Az a véleményem és tanácsom hogy ha vérzel minden kép keresd fel az orvosod, legalább tanácsért!Esténként élénkebbnek tûnnek, feltétlenül figyeld meg este és ha éjszaka sem mocorog azonnal kórház, plána ha még vérzel is!Könnyen elveszítheted, tapasztalatból írom!
nekem a csokira azonnal reagalt mindig.egy probat meger!
Mi baja lenne????? Egészségére!!!
Nyugi, nem lesz ennyitõl semmi baja. Csak azért kell ilyen korban mellõzni még a glutén tartalmú ételeket, hogy túl korán ne terheljük a vékonybél bolyhait, és ne alakuljon ki a lisztérzékenység. De ennyitõl nem fog, nyugalom! A gluténérzékenységnek egyébként rengeteg fajta tünete lehet. Öcsém 2 és fél éves kora óta lisztérzékeny, most 29 éves. :( Neki apró piros kiütésekkel kezdõdött. Viszont járt lisztérzékenyek táborába, és ott a legkülönfélébb tüneteit mutatták a gyerekek ennek a betegségnek. Volt, aki állandóan hányt, volt akinek hasmenése volt, volt, akinek csak fájt a gyomra. Banyuci
Ezzel azért nem értek egyet, hogy ha késleltetjük, akkor nem tudjuk kivédeni az allergiát. A gluténérzékenység egyfajta genetikai betegség. Én nem lettem lisztérzékeny, az öcsém igen. Viszont még rajtam is kijöhet, illetve mivel a családban van, ezért a kisfiam is veszélyeztetett. Ez nem attól függ, hogy mikor adsz neki glutént. Már fogantatáskor magában hordozza az, aki gluténérzékeny lesz. Az nem mindegy csak, hogy mikor jön ki rajta. Ismerek olyat, akinek felnõtt korában jött elõ. Banyuci
Pár hete a Babavilágban pont arról volt szó, hogy a gyerekorvos kifejezetten ajánlotta a glutén bevezetését 6 hónapos kortól.. :) Nem kell félned, semmi baja sem lesz, az enyém 6 hónaposan már rég kapott gluténtartalmú babakajákat, most már másfél éves, él, virul, és nem allergiás rá! :)
Lehet mégis a glutén:) Vagy annyira örül, hogy végre kapott, hogy így ünnepel. Akartam írni már az elõbb is, ugyanezt amit a többiek. Meg pluszba még annyit a súlyos anyagcsere zavarokat szûrik ( születés utáni nem tudom hányadik napo), biztos emlékszel rá. Úgyhogy igazándiból nincs kockázata. Ha allergiás rá, akkor a három évesen adod neki akkor is allergiás lesz rá.
Az enyém úgy alszik, mint a szög. :) Már a böfi alatt bealszik rajtam. Megpróbálom levenni a vállamról, és nyeklik-nyaklik a feje. Úgy imádom ilyenkor... Tartom a kezemben az ölemben, és fognom kell a fejét, nehogy hátrabukjon, nyitva a szája, és olyan kis tejszagú... kész vagyok tõle! :D Aztán amilyen testtartásba leteszem az ágyába, úgy alszik. Persze reggelre bemászik mindig a pelenkázó alá. :) Banyuci
:) A kis cukorfalat! Na akkor holnaptól rámolhatod el a gyerekmagasságú ingó/ingatag dolgokat, mert fel fog kapaszkodni mindenben. :) )) (valaki írta az elõbb, hogy telihold van.. lehet hogy azért nem alszik. Az enyém alszik de nyugtalanul - másfél éves).
A kérdező hozzászólása: köszönöm.igen még ébren.esze ágában nincs aludni.nem tudom mi van vele...erõltetni meg nem fogom-üvölteni fog.még nem álmos ...
Te jó ég, még ébren van?! :) Egyébként GRATULÁLOK a produkcióhoz! :) )
A kérdező hozzászólása: MOST DICSEKSZEM-KISFIAM MOST ÁLLT FEL ELÕSZÖR!OLYAN BÜSZKE VAGYOK MOST.
Jó éjt papai helyett adj neki valami tartalmasabb vacsorát, akkor nem fog játszani este.6 hónaposan már sok mindet megehet a tápszereken kívül is.
A kérdező hozzászólása: csak mert annyira mondja mindenki hogy ilyen korban még kerülni kell a glutént....akkor nem lesz semmi?!senki nem lisztérzékeny.s nekem pedig elsõ baba, s próbálok mindent "betartani"
Ó, én is adtam már 6 hósan gluténeset mindkét gyerkõcõmnek, persze semmi bajuk nem lett.Nem szabad mindig görcsölni..
A legújabb kutatások és ajánlások szerint már 4 hónaposan BEKELL vezetni a glutántartalmú kajákat.Ausztriában és Németországban vanna ismerõseim, és nem értik a magyarokat, hogy miért nem adnak lisztes ételeket a kicsiknek.Nekem 3 gyerekem van, mind kapott már 3-4 hónaposan gyümölcsöt keksszel és babapiskótával, sõt még tejet is.Tápszerek helyett fõzelékeket behabarva stb.és egyik sem allergiás, egészségesek, Betegek is csak akkor voltak, ha megfáztak, vagy az oviban-.suliban kaptak el valamit.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm nektek nagyon megnyugodtam!!! már csak az a gondom hogy õ hercegsége a kiságyban felállva játszik, ahelyett hogy alukálna!!!!ennyit a Jó éjt papiról :-). még egyszer köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Nem, a legújabb szerint 6 hótól adni kell a glutént! Úgyhogy semmi rosszat nem tett a párod, megnyugodhatsz. Állítólag azért van ez így, mert kiderítették, hogy azáltal, ha késleltetjük a glutént, nem tudjuk kivédeni az allergiát. Szóval ha vki allergiás lesz rá, akkor is az lesz, ha 6 hós kora óta kapja, meg akkor is ha 1 éves kora után kapja.
A kérdező hozzászólása: még egyszer köszi mindent.igen holnap pakolni fogok-elõle. az imént megpróbáltam altatni-ordenáré üvöltés lett, s most itt az ölemben nyugtatgatom-tényleg teli hold van??? sosem fog elaludni?!

Nagyon megvagyok fázva. Reggel szörnyű fejfájásra ébredtem és nem bírtam tovább vettem be Panadolt.34 hetes vagyok. Lehet ettől valami baja a bébimnek?

Legjobb válasz: szia én 8hetes terhesen voltam tavaly 2hátig 38fokos lázzal influenzás.algopirint kellett szednem orvosi utasításra. most a másik szobában békésen szundikál egészséges 6hós kisfiam. sok boldogságot

szia én 8hetes terhesen voltam tavaly 2hátig 38fokos lázzal influenzás.algopirint kellett szednem orvosi utasításra. most a másik szobában békésen szundikál egészséges 6hós kisfiam. sok boldogságot
A Panadolt és az Algopirint terhesség és szoptatás alatt is szabad szedni, nem lesz tõle semmi baj! Persze ne marékszámra szedd:) Jobbulást!
Doki?Én is megvoltam fázva terh.alatt nekem semicilint kellett szednem.Menj el dokihoz..
A kérdező hozzászólása: szia, köszönöm a válaszod.Most indulok a dokihoz 1 kor.de a szemicilinre sajna allergiás vagyok.
Szia! szerintem ne aggodj nem lesz semmi baja a babádnak, amugy én ugy hallottam hogy a panadolt lehet szedni kismamáknak is, de probáltál már valamijen hemopátiás szert?
Egy szem panadoltól semmi baj nem lesz! Én most lábaltam ki 10napig tartó durva megfázásból, mandulagyulladásból, napokig minden este felment a lázam, és paracetamolt szedtem rá, mikor elviselhetetlenül fájt a fejem, ill, mikor lázas voltam, mert a láz többet árt a babának, mint egy szem gyógyszer. És orvos mondta, meg védõnõ hogy paracetamolt vegyek be, tehát biztos forrásból tudom. Nyilván nem 6marékkal kell szedni, de 6óránként egy szemet tartós láz esetén nem árt bevenni. Én sosem vettem be napi két szemnél többet, reggel egy, este egy, ez volt a max., de sokszor csak este vettem be egyet a láz miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Most megyek, és remélem nem sokáig tart ez a nátha és nem lesz baja a drágámnak.

37 hetes terhes vagyok, elég sokat szédülök, a vérnyomásom 120/70. Ez elvileg teljesen jó. Lehet valami baj van a bébivel?

A vérképem is tökéletes,nem vagyok vérszegény,a cukorszintem is jó,de egész nap édességet eszem,mert ha nem jutok hozzá,dilis leszek.

Legjobb válasz: Ilyen vérnyomással nem kellene szédülnöd,szerintem nézesd meg magad fülésszel.

Ilyen vérnyomással nem kellene szédülnöd, szerintem nézesd meg magad fülésszel.
Éppenséggel rossz helyen fekszik a pici.Valószínú, hogy elnyom valami fõbb artériát vagy eret vagy akármit.Amikor szédülsz akkor próbálj pózt váltani és a picit is arra sarkalni, hogy másképp feküdjön. :oD
Szia, én is 37 hetes vagyok, az elõttem szólónak lehet igaza, mert velem is elõfordul, de egy idõ után elmúlik. Állítólag ez ilyenkor elõfordul, emiatt ne aggódj, én sem aggódtam elsõ perctõl, és ritkább is ez a tünet. :)

Tegnap nagyon durván megnyomkodták a hasam a 4d-s vizsgálaton. Eléggé fájt, este rendesen görcsöltem is. Ma reggelre elmúlt, a bébi mocorog. Nagyon aggódom. Lehet valami baja? Árthattak neki?

Tegnap voltunk a meghirdetett ingyenes 4D-s bemutatón a várban. Elég brutálisan vizsgáltak. Igaz mindent alaposan megnézett több orvos is, de nagyon rossz volt. Nyomogatták, ütögették a hasam.

Legjobb válasz: Szia!nyomogatták és ütögették a hasad?Ez sajnos az empátia hiánya.Pedig nekik kutya kötelességük arra törekedni,hogy a kismama ellazuljon és ne féljen:STudom nem olcsó a 4d ultrahang,de lehet ott megértöbbek lettek volna,én majd megprobálok elmenni,mert még a babóm nemét sem tudom!boldog babavárást

Szia!nyomogatták és ütögették a hasad?Ez sajnos az empátia hiánya.Pedig nekik kutya kötelességük arra törekedni, hogy a kismama ellazuljon és ne féljen:STudom nem olcsó a 4d ultrahang, de lehet ott megértöbbek lettek volna, én majd megprobálok elmenni, mert még a babóm nemét sem tudom!boldog babavárást
Nem hinném , hogy ártottak neki, hisz védi õt a magzatvíz, de azért elég dúrva.Igaz néha az én dokim is meütögeti a pocim, 4D, de azt én kérem , mikor alszik a baba, hátha felébred rá, de semmi.Nekem azt mondta, ha érezné felriadna.Remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: Egyébként voltunk már 2szer is fizetõs 4d-n a Baross utcában, és az tényleg nagyon jó volt! Szeretnék is majd menni még egyszer (most 28 hetesek vagyunk). Ezt a 3napos programot ingyenesnek hirdették, 300 kismamát vártak, nemzetközi szakmai találkozó keretében. Örültünk neki, hogy kaptunk idõpontot, gondoltam csak nem árthat ha több doki is megnézi a picúrkámat. Hát rémes volt! Soha többé nem leszek kísérleti nyúl! Ekkora átverést! Csak reménykedni tudok benne, hogy a hülyeségemmel nem ártottam a babócámnak, aki egyébként elég rossz néven vette a zaklatást, mert semmit nem volt hajlandó megmutatni magából. Belebújt a méhlepénybe, csak a kis fülének egy részét láthattuk.
Szia! Ne haragudj, nem akarlak megbántani, de egy olyan vizsgálaton, ahol csak a mozizás kedvéért és orvosok tanulmánya és mûszerek mutogatása céljából dolgoznak, én nem engedtem volna hogy duván nyomkodják és ütögessék a hasam. Mivel önként mentél, ha felkelsz és otthagyod õket sem törtéik semmi gond! A babának biztos nem lett baja, mert a magzatburok, és a víz megvédik, de biztos nem esett neki jól, mint ahogy neked sem.
Szia! Hát ezt elég borzasztó! Én 13 hetes vagyok de ha ütögetné valaki a hasam én is ki akadnék. Szegény babád még próbált elbújni! Nagyon remélem ha megyünk 4d-re ilyet nem fognak csinálni mert beverek egyet az illetõnek! Nem így képzelem el az ébresztgetést! Próbáld meg ezt elfelejteni és vigyáz magatokra! 13 hetes boldog kismami (aki anya tigrissé válhat:-)) )

14+5 hetes vagyok, megint elkezdett fájdogálni a hasam. Nem görcsöl, inkább szurkál. Attól van hogy növünk, vagy valami baj lehet a bébivel? Elhalhat még ilyen idősen a terhesség?

Legjobb válasz: Szia!Ne is gondolj ilyenekre,csak pozitivan! Nekem is sürün volt /van/ ilyen érzésem,és ez attol van,h nö a baba,és vele együtt mindened.Boldog babavárást:)

Szia!Ne is gondolj ilyenekre, csak pozitivan! Nekem is sürün volt /van/ ilyen érzésem, és ez attol van, h nö a baba, és vele együtt mindened.Boldog babavárást:)
nem hiszem hogy ez probléma lenne. de ha zavar kérdezd meg a dokidat vagy a védönöt. és igen ilyen idös terhesen is elhalhat, söt nem akarlak megijeszteni, de az utolsó napon is meghalhat. sokszor még az okára sem jönnek rá. de persze nem így kell hozzá állni, de ahogy mondják ez is benne van a pakliban.
második válaszoló vagyok. ne gondolj ilyenekre, föleg ne agyalj rajta. de légy vele tisztában. bármikor elhalhat a magzatod, akár szülés közben is, és persze a 2 napos babád is meghalhat, de meghalhat 5-10 évesen is vagy akár 50 évesen is. ezen hülyeség agyalni, de ahalál nem válogat. légy vele tisztában, de felesleges, ezen gondolkodni, hogy ha... nincs értelme. pozitívan kell hozzá állni, de azt is butaság mondani hogy nem lehetséges. ezért nem is ´ritak erre a kérésedre a többiek semmit, csak hogy pozitív legyél. ez a lényeg.
Biztos csak azért van mert nõttök! Lassan már látszódni fog a babás has, ilyenkor kezd el gyorsabban nõni! Nyugi, nem lesz semmi baja a babának! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Jöhet hideg-meleg, mind hasznos!! (senkit nem fogok lepontozni)... Belegondolni is rossz, hogy egy ekkora babát is el lehet még veszíteni...

24. hétben vagyok a bébivel. Ma sajnos picit cipekednem kellett. kb. 7 kg-os súlyt, úgy 10+5 percig. Lehet valami bajunk ebből?

Nem tudom már, h tényleg fáj icipicit a hasam, vagy csak beképzelem, mert aggódok. A baba nagyon aktív, neki nics baja, igazából a méhszájam miatt aggódok...Mit gondoltok? Még annyi, h a terhességem el?tt és amíg nem tudtam, h jön a drága, addig elég keményen kondiztam...

Legjobb válasz: Szia. Szerintem beképzeled. Pihenj sokat a következõ napokban, biztosan szedel Magne B6-ot. Abba a terhességi korba léptél, amikor a pocak hirtelen és látványosan növekszik. Ilyenkor cipekedés nélkül is feszülhet, "fájhat" egy picit a pocak.

Szia. Szerintem beképzeled. Pihenj sokat a következõ napokban, biztosan szedel Magne B6-ot. Abba a terhességi korba léptél, amikor a pocak hirtelen és látványosan növekszik. Ilyenkor cipekedés nélkül is feszülhet, "fájhat" egy picit a pocak.
Szia. Azért vigyázz magadra jobban!! Én is cipeltem haza a nehéz cuccokat egyszer az Ikeából, s fel is puhult a méhszájam. Persze, ez nem törvényszerû, de jobb odafigyelni! Pláne, hogy ha kinyilik, vagy felpuhul a méhszáj, azt nem lehet érezni. Szóval most pihenj picit, és ne emelgess, és rendben lesz minden.

Lehet valami baja a bébinek, ha nem szedek magnéziumot?

Az els? trimeszterben a Magne B6-tól hányingerem volt ahelyett, hogy elvette volna. Mikor nem vettem be, jól voltam. Amúgy elég sok zöldséget fogyasztok, az átlagnál többet.

Legjobb válasz: Szia! Én nem szedtem magnéziumot, semmi baja a babámnak, én is hánytam tõle mikor bevettem. Igazából a Mg a feszülésre és a görcsökre van.

Szia! Én nem szedtem magnéziumot, semmi baja a babámnak, én is hánytam tõle mikor bevettem. Igazából a Mg a feszülésre és a görcsökre van.
Szia.Igaza van az elõttem írónak.Csak akkor szedd, ha pl. sokat görcsöl a lábad, vagy sokszor keményedik a hasad.A hányás ellen pedig nem magnéziumot kell szedni, hanem sima B6-ot, mert a magnézium sokaknak magában is kikészíti a gyomrukat.
Szia! Egy kezemen meg tudom számolni, hog hány levél magnéziumot szedtem be az elmúlt majd9 hónpban.(Van olyan kismama, akinek a kétnapi adagja több mint egy levél.)Azt csak akkor vegyél be ha görcseid vannak, vagy sokat keményedik a pocid, de sok alvással ezek nagyrésze mellõzhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszaitokat!

30 hetes terhes vagyok, sajnos valószínű korábban jön a bébim. Az orvosom szteroid injekciót akar adni. Lehet valami mellékhatás? Mit kell tudnom róla?

Legjobb válasz: Valószínûleg azért kell steroidot kapnod hogy hamarabb érjen a baba tüdeje, ha már biztos hogy hamarabb fog érkezni. Bármit is hallani a steroidokról meg a szörnyû mellékhatásairól, számtalan esetben a legeslegjobb és leghatásosabb gyógyszer.

Valószínûleg azért kell steroidot kapnod hogy hamarabb érjen a baba tüdeje, ha már biztos hogy hamarabb fog érkezni. Bármit is hallani a steroidokról meg a szörnyû mellékhatásairól, számtalan esetben a legeslegjobb és leghatásosabb gyógyszer.
Szia! Elsõ terhességem alatt, 30hetesen én is kaptam steroidot a baba tüdeje miatt, ha esetleg megszületne, mert vérzésem és fájásaim voltak! Kibírtuk a 38.hétig és semmi baja a kislányomnak, egészséges! Ne aggódj, ez ilyenkor többet használ a picinek mint árt!Ja mellesleg asztmás vagyok, terhességem elején vénásan kaptam a steroidokat, mert fulladtam! A babára nézve semmilyen mellékhatása nincs! Nyugodj meg! :) Boldog babavárást és jó egészséget!! Üdv.:29 hetes kismama

12 hetes anyatejes bébim eddig 4-5 naponta kaksizott, most meg szombat óta minden nap 1-2 alkalommal. Ez is lehet a meleg miatt, vagy valami más van a dologba?

Legjobb válasz: Ne aggódj, teljesen normális az is, ha csak napi 1-szer van kaka. Az én babám is anyatejes és napi 1-szer max. 2-szer van csak kaki. A gyerekorvosom azt mondta akkor sem kell megijedni, ha 1-2 napig nincs széklet.

Ne aggódj, teljesen normális az is, ha csak napi 1-szer van kaka. Az én babám is anyatejes és napi 1-szer max. 2-szer van csak kaki. A gyerekorvosom azt mondta akkor sem kell megijedni, ha 1-2 napig nincs széklet.
Az volt a probléma, hogy csak 4-5 naponta volt neki kakija. Talán most kezd a kis emésztõrendszere alkalmazkodni. Az biztos, hogy nem baj, hogy kétszer van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!