Találatok a következő kifejezésre: Lehet valakinek peteérése (49 db)

Mitől nem lehet valakinek peteérése?

Legjobb válasz: Elsõsorban fogamzásgátló tablettától. Aztán: különféle hormonzavaroktól, PCOS-tõl, terhesség miatt, szoptatás miatt, hogy csak párat mondjak. Úgy érzed, hogy problámád van, vagy ez csak egy általános kérdés?

Elsõsorban fogamzásgátló tablettától. Aztán: különféle hormonzavaroktól, PCOS-tõl, terhesség miatt, szoptatás miatt, hogy csak párat mondjak. Úgy érzed, hogy problámád van, vagy ez csak egy általános kérdés?
A kérdező hozzászólása: is is lehet bajom van:S:S de csak ugy meg kérdeztem ha bajom lenne

Nagyon rendszertelen menstruáció esetén (olykor16napra, 23napra, 27napra jön meg), honnan tudhatom mikor van peteérésem? Azt olvastam van, hogy csak 2-3havonta van valakinek peteérése, honnan lehet ezt tudni?

Legjobb válasz: etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.

etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.
baromság. havonta van peteérésed legalább (plusz lehet spontán is). rendszertelen menzesz esetén lehetetlen kiszámolni, még rendszeresnél is rizikós, mert csak utólag derül ki. a menzesz ELÕTT 14 nappal VOLT.
Mindig van minimális peteérésed, védekezés szempontjából hülyeség a naptárazás. Ha meg kimondottan gyereket akarsz, akkor 2-3 naponta lehet próbálkozni..:)
shanana, általánosságban beszéltem normál ciklusról.
Nincs olyan, hogy "minimális" peteérés. És az sem igaz, hogy havonta van mindenkinek. Úgy tudod meg, hogy van-e, ha hõmérõzõl. Nézz utána neten a módszernek.
Ennyire rendszertelennél maximum ovuteszttel.
Ha ilyen rendszertelen a menstruációd, akkor menj orvoshoz!! És ha már ott jársz, akkor felteheted neki a kérdéseidet, mert õ biztosan tud értelmes választ adni. De ilyen rendszertelenség szerintem tényleg orvost kíván.

Akkor most mikor lehet a peteérésem? Légyszi valaki írjon, aki tapasztaltabb nálam!

Nem sok mindenhez tudom kötni, mert rendszertelen a mensim, 35-45 napos, amióta nem szoptatok(4 hónapja) Szokott lenni tojásfehérjés nyákom. De később van, hogy puha és kicsit nyitott a méhszáj. De ezeknek együtt kellene lenni, nem? Mert mikor puha a méhszáj, akkor inkább krémes folyásom van. Ma vagyok a 15. napon, 1 hete volt a nyúlós nyák. Mikor lehet kb a peteérés?

Legjobb válasz: A nyák sem,és a hõ sem törvényszerû így nehéz megmondani! Valakinek szinte alig megy fel a hõje(36,6-7) ovu után,van akinek az egekbe emelkedik(37,0-1-2-3-4)! Van akinek ragadós nyúlós a nyákja pé-kor,van akinek fehér sûrû krémes! Hogy a te tested hogy jelez azt sajna figyelgetés nélkül nem lehet megmondani! Elvileg ha ilyen hosszúak a ciklusaid akkor a 15. napon nem nagyon lehetett a peteérés! Visszamenõleg derül ki,a következõ ciklus elsõ napjától vissza számolva 14. napon van! Tehát ha 35 napos a ciklusod akkor a 21. napon van p.é.!(ha jól számolom!) Viszont a sûrû krémes folyás jó,mert segít megvédeni a bentieket a fertõzésektõl! :D

A nyák sem, és a hõ sem törvényszerû így nehéz megmondani! Valakinek szinte alig megy fel a hõje(36, 6-7) ovu után, van akinek az egekbe emelkedik(37, 0-1-2-3-4)! Van akinek ragadós nyúlós a nyákja pé-kor, van akinek fehér sûrû krémes! Hogy a te tested hogy jelez azt sajna figyelgetés nélkül nem lehet megmondani! Elvileg ha ilyen hosszúak a ciklusaid akkor a 15. napon nem nagyon lehetett a peteérés! Visszamenõleg derül ki, a következõ ciklus elsõ napjától vissza számolva 14. napon van! Tehát ha 35 napos a ciklusod akkor a 21. napon van p.é.!(ha jól számolom!) Viszont a sûrû krémes folyás jó, mert segít megvédeni a bentieket a fertõzésektõl! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ez tuti minden esetben, hogy a peteérés után pont két hétre jön majd meg? Akkor miért van, hogy valaki menstruáció utáni napon esik teherbe? Ilyet is hallani.:)
Hát az korai vagy extra peteérés! Peteérés elõfordulhat intenzívebb orgazmustól stressztõl stb stb!De ezek ugye ritkább esetek! Ha "normálisan" mûködik a szervezeted akkor 14. napra rá jön meg, igen! De pont múltkor volt azt hiszem itt egy eset hogy mensi elõtt volt valakinek peteérése és teával meg gyógyszerrel elõre kellett hozatni, mert nem volt ideje megtapadni a bébinek!

Lehet a peteérés előjele? Vagy mitől lehet? Volt már valaki így?

A mellem kb. 2 napja érzékeny lett, és duzzadtnak tűnik. Ez még oké is lenne peteérésnél, de a mellbimbóm teljesen besötétedett és rettenetesen viszket.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ez a peteéréstõl lenne. Valami enyhe fertõzésed lehet. Próbáld megmosni, valamilyen fertõtlenitõvel. Az is elõfordúlhat, hogy gomba.

Nem hiszem, hogy ez a peteéréstõl lenne. Valami enyhe fertõzésed lehet. Próbáld megmosni, valamilyen fertõtlenitõvel. Az is elõfordúlhat, hogy gomba.
tuti nem vagy terhes?
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ! Köszi a tippet, megpróbálom, bár valahogy nem tudom elképzelni, hogy fertõzés legyen. Kedves Második! Tuti. :( Sajnos. Erõsen megjött 16 napja.

Ha nagyon korai vetélésem volt (orvos mondta) és utána megjött a vérzésem, azóta már 2 hete barnázok, akkor az a tisztulás lehet? Ilyenkor peteérés sincs? Mi lehet ez? Van valakinek ebben tapasztalata?

Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem pont ugyanez volt decemberben. Elment a baba dec. 7én és onnantól folyamatosan 15 napig véreztem. Voltam dokinál, kaptam egy gyógyszert, amitõl elállt a vérzésem és minden rendbejött. Még várnunk sem kellett a próbálkozással. Peteérés szerintem ilyenkor nincs. Te is folyamatosan véreztél/barnáztál és nem állt el? Mert akkor sztem menj vissza a dokihoz és kérj rá valamit, mert ez így nem normális.

Nekem pont ugyanez volt decemberben. Elment a baba dec. 7én és onnantól folyamatosan 15 napig véreztem. Voltam dokinál, kaptam egy gyógyszert, amitõl elállt a vérzésem és minden rendbejött. Még várnunk sem kellett a próbálkozással. Peteérés szerintem ilyenkor nincs. Te is folyamatosan véreztél/barnáztál és nem állt el? Mert akkor sztem menj vissza a dokihoz és kérj rá valamit, mert ez így nem normális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Folyamatos a pecsételés. Azóta már összejött Nektek a baba?
Nem még nem. Viszont januárban megnézett a doki ultrahangon és azt mondta minden ok és gyönyörûen kitisztultam. Azóta persze próbálkozunk, de lehet, hogy nagyon akarom. :(

Lehet valakinek kétszer peteérése egy hónapban?

Legjobb válasz: Igen lehet!Elõfordul,hogy egy nõnek a középidõn kívül van spontán peteérése.

Igen lehet!Elõfordul, hogy egy nõnek a középidõn kívül van spontán peteérése.
Persze lehetséges, de nem gyakori.

Hogy lehet valakinek 1hónapban kétszer peteérése?

Már 5hónapja próbálkozunk a babával,eddig sikertelenül.Járok dokihoz 2hetente,aki megállapitotta hogy ebben a hónapban másodszor van peteérésem.Hogy lehetséges ez?+tolódnak a ciklusaim,az el?z? hónapban 40napra jött meg,ma meg a 32napon vagyok.Ez nem gond?

Legjobb válasz: Én is így estem teherbe, mikor orvosnál voltam azt mondta, hogy már volt peteérésem, de most is van és abból fogant meg a baba. Most 18 hetes vagyok. Van ilyen, 36 napos ciklus mellett lettem terhes áprilisban. A ciklusom januártól tolódott ki 36-ra. Januárban 30 napos volt!

Én is így estem teherbe, mikor orvosnál voltam azt mondta, hogy már volt peteérésem, de most is van és abból fogant meg a baba. Most 18 hetes vagyok. Van ilyen, 36 napos ciklus mellett lettem terhes áprilisban. A ciklusom januártól tolódott ki 36-ra. Januárban 30 napos volt!
A kérdező hozzászólása: Akkor ne aggódjak hogy valami baj van, ugye?Már nagyon szeretnénk babát, én meg minden hónapban ideges vagyok, hogy valami gond lehet, azért nem jött össze...

Hogy lehet valakinek menstruáció előtt pár nappal peteérése és így terhessége? Ez lehetetlen!

Saját példa: Most ért véget tegnap a menzeszem. Tehát ez azt jelenti, hogy a megérett pete nem hasznosulhatott, így a megvastagodott méhfal vérzés kíséretében távozott. Akkor mégis hogy lehet meg annak az esélye, hogy a mai szex alkalmával akár teherbe is eshetek? Annyian mondogatják, hogy nincs biztonságban senki, ha mensi után szexel védekezés nélkül, mert akkor is teherbe lehet esni. De hogyan, mikor a mensi épp annak a bizonyítéka, hogy már elhalt az érett pete, ami találkozhatott volna a spermával??? Annyira nem értem...

Legjobb válasz: én úgy tudom létezik spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet, épp ezért bármikor teherbeeshet az illetõ. persze az esélye nagyon kicsi, de nem kizárt.

én úgy tudom létezik spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet, épp ezért bármikor teherbeeshet az illetõ. persze az esélye nagyon kicsi, de nem kizárt.
Ha egy szabályos ciklusokkal rendelkezõ nõt veszünk alapul, akkor középidõtájt van peteérés. Ez eddig ok. Viszont minden legtermékenyebb idõszakában levõ nõnek (20-30 között) van legalább egy-két olyan ciklusa, amelyikben e pete nem lökõdik ki (anovulációs ciklusnak hívják). Ennél fiatalabb vagy idõsebb nõknél több ilyen is lehet, illetve a fiatalabbaknál sokszor még be sem állt a rendszer, tehát ott még másfajta "felfordulás" s lehet. Ilyenkor az történik, hogy a rákövetkezõ ciklusban bármikor kilökõdhet az a petesejt, akár menstruáció alatt, vagy közvetlenül utána, de az is lehet, hogy a következõ ciklus "szabályos helyén" lökõdik ki. Másik eset, hogy egy adott cikluson belül az ovuláció késhet, szinte bármennyit, lehet tehát közvetlenül vérzés elõtt is. Ezeknek a folyamatoknak sok oka lehet, p. betegség, gyógyszer szedés (antibiotikum), vagy lelki okok (stressz), bármi. Ebbõl következik, hogy ha az ember nem követi, hogy mikor van ovulációja, akkor nyilván nem tudja, tehát "bármikor" lehet. A furfang, hogy a hímivarsejtek átlag 3, de szélsõ helyzetben akár 5 napot is képesek várakozni a kilökõdésre, tehát a megtermékenyülés nem feltétlenül az aktuskor történik, lehet napokkal késõbb is. Azt jól tudod, hogy a menstruációkor leválik a méhnyálkahártya, és nincs hol beágyazódnia a petesejtnek. Csakhogy. Feltételezzük, hogy a menstruációd elõtt 2 nappal volt peteérésed, és meg is termékenyültél. A menstruáció szépen lezajlik, mondjuk 4-5 napig vérzel, viszont eközben a megtermékenyült petesejt még csak a petevezetõben vándorol a méh felé, útja minimum 7 nap, de lehet max. 12 nap is. (Mivel pici csillók hajtják elõre.) mire beér a méhbe, addigra a méhfal már újra megvastagodott, és vidáman befogadja a kicsi életet. Hát így.
15:03 vagyok "Spontán peteérés" nincs. Jóval több idõre van szüksége a petesejtnek, hogy megérjen. Amirõl a "legenda" szól, az az eset, amit már leírtam. Az anovulációs ciklust követõen BÁRMIKOR kilökõdhet a petesejt, és annyi valóban hozzá tartozik, hogy egy jókora nõi orgazmus rásegít erre a felszabaduló hormonok miatt. Ezért van ennyi "baleset", nem várt terhesség a ciklusok "furcsa helyén".
Én a kérdésben leírt helyzetben voltam kétszer terhes.Késõi peteérésem van, szabályos 28 napos ciklusaim vannak, és a 22.-23.napon van általában peteérésem.Elsõ terhességemnél az átlagból kiindulva védekeztem, úgy gondolván jóval túl vagyok a kritikus idõszakon(ez a terhesség sajnos 8 hetesen megszakadt), majd a második terhességem tervezésekor ovutesztet használtam, ami a 23.napon lett pozitív, és akkor voltunk együtt, azóta 6 hónapos a kisfiam:) Szóval szerintem minden lehetséges.
Erre a kérdésre én is várom a válaszokat, mert sajnos úgy tûnik legtöbbször mensi elõtt néhány nappal van nekem is, de a cél éppen az ellenkezõ lenne mint nálad.
A kérdező hozzászólása: Hát aki hülye, az vállalja a következményeit... Mármint én... Pedig nem terveztem még egy gyerkõcöt... Hát most be vagyok fosva... :S
Szia! Én arról tudok beszámolni, hogy a mensi után 3nappal voltam együtt a párommal!Terhes lettem! Évi
15:03 nagyon pontosan és jól leírta a dolgot!
Kedves ma 15:33, köszi, hogy leírtad ezt, jó volt hallani.
Ezt nem hiszem. 2
Megint én vagyok és a 2-nak.Elképzelhetõ akkor az hogy ezért több most a mensim, jóval több mint szokott lenni mert most van peteérésem?Bocs ha butákat kérdezek.
A peteérés környékén valóban jellemzõ a "tojcsis" folyás, bár ennél egy kicsit ez összetettebb dolog, hosszú lenne leírni, csak a folyás milyenségére hagyatkozni nem túl okos dolog, mert azt sok minden befolyásolja. Igen, menstruáció alatt is lehet a fent leírt módon teherbe esni. Egész konkrétan a menstruációs véres nyálka a legjobb talaj a hímivarsejteknek a közlekedésre és az életben maradásra, mert az még a "tojcsisnál is tojcsisabb". Némely orvos szokta ajánlani a vérzés alatti együttlétet azoknak, akiknek nem jön össze a baba... 2
Kedves 2.Nekem csak olyan kérdésem lenne hogy amikor a petesejt mensi elõtt szabadul ki akkor van tojcsis folyás is?És az lehet hogy mensi alatt szabadul ki a petesejt, mondjuk szex közben?Mert arra gondolok hogy szerintem nekem nem volt pém a szokott idõben, de lehet hogy mensi alatt ha szexelek akkor kilökõdhet?
Ja, és az esélye éppen annyi, ahány anovulációs ciklusa van a nõnek. Egyébként a védekezés mentes nemi élet Pearl Indexe 85. Ez azt jelenti, hogy 100 nõbõl, akik rendszeresen élnek nemi életet védekezés nélkül, évente csak 85 esik teherbe, tehát a maradék 15 nem, sajnos olyankor sem, ha éppen szeretne...
Remélem pár hét múlva örülni fogsz neki én irígyellek. Hidd el minden jóra fordulj, beszélj az apukával, hátha utána megnyugszol.

Ha valakinek kimarad a menszesze akkor mikor lehet legközelebb peteérése?

Most lenne pont holnap az esedékes peteérésem ez most elmarad? Ha meg jön akkor abba a ciklusba lehet peteérésem?

Legjobb válasz: Ovuláció (népies nevén peteéés) bármikor lehet, ez nincs összefüggésben az elõzõ menszesz idejével. Pl volt itt egy nõ rendszertelen menszesszel, neki több, mint 100 nap telt el a vérzése és a következõ ovu között. Ritka esetben pedig akár a menszesz alatt is ovulálhatsz. Egy dolog van, ami biztos: ovuláció UTÁN 12-16 napra fog megjönni a következõ vérzésed. Ha biztosat szeretnél tudni, akkor hõmérõzz és ovutesztelj. Ez az oldal segít benne: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Ovuláció (népies nevén peteéés) bármikor lehet, ez nincs összefüggésben az elõzõ menszesz idejével. Pl volt itt egy nõ rendszertelen menszesszel, neki több, mint 100 nap telt el a vérzése és a következõ ovu között. Ritka esetben pedig akár a menszesz alatt is ovulálhatsz. Egy dolog van, ami biztos: ovuláció UTÁN 12-16 napra fog megjönni a következõ vérzésed. Ha biztosat szeretnél tudni, akkor hõmérõzz és ovutesztelj. Ez az oldal segít benne: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Lehet úgy peteérése valakinek, hogy az ovuteszt negativat mutat?

Legjobb válasz: Igen, mert lehet, hogy nem kapod el azt, amikor pozitív az ovuteszt. Van akinél ez rövidebb ideig tart, van akinél 1 pozi van, van akinél 2 vagy több nap. SZóval elvileg lehetséges.

Igen, mert lehet, hogy nem kapod el azt, amikor pozitív az ovuteszt. Van akinél ez rövidebb ideig tart, van akinél 1 pozi van, van akinél 2 vagy több nap. SZóval elvileg lehetséges.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!