Találatok a következő kifejezésre: Lehet valaki egy par (73 db)

Kortól függ
Attól függ, mert mondjuk egy 40 és egy 45 évesnél semmi gond, de 13 és 18 már pedomaci feeling.
A kérdező hozzászólása: 15 fiu és 20 lány
az mársok. 15 éves lányhoz MAX 17 éves fiú
meg sem kérdezem h mit akarhat egy 20éves 'nõ' egy 15évestõl, ám ha nektek jó akkor csináljátok.
ugyan már nem kell foglalkozni mással, ha jól érzitek magatokat, akkor jó és csak ez számít ne is legyen a fiú tõled idõsebb, hidd el jobban jársz

Van olyan hogy valakik nem illenek össze és ezért nem lehet gyerekük? Ismertek olyat hogy egy párnak évekig nem jött össze a baba holott mindketten egészségesek voltak, aztán mikor mindketten új párkapcsolatot kezdtek akkor hipp hopp sikerült?

Legjobb válasz: Igen. Nõvérem és a volt férje így jártak, évekig próbálkoztak, sikertelenül, rá is ment a kapcsolatuk. Elváltak, pár hónapon belül megismerkedett valakivel, és gyakorlatilag védekezés mellett becsúszott az elsõ alkalommal a gyerkõc. Azóta szép család lettek, 2 gyerekkel :D

Igen. Nõvérem és a volt férje így jártak, évekig próbálkoztak, sikertelenül, rá is ment a kapcsolatuk. Elváltak, pár hónapon belül megismerkedett valakivel, és gyakorlatilag védekezés mellett becsúszott az elsõ alkalommal a gyerkõc. Azóta szép család lettek, 2 gyerekkel :D
Igen, nem is egyet. Sõt, olyan párt is ismerek, akiknek több orvos is azt mondta, hogy soha nem lehet gyerekük, legalábbis a nõnek, de a férfinek is komoly gondjai voltak a hímivarsejtjeivel. Ehhez képest 10 év után elváltak, a nõ egy futókapcsolatból pár hónap után teherbe esett, pár évre rá pedig jött a tesó. Férjnél szintén rövid idõn belül gyerek lett.
Tom Cruise és Nicole Kidman isa ilyen pár volt szerintem.
Én is ismerek. 15 évig voltak házasok, minden kivizsgálás, lombik és társai meg volt a gyerek mégsem jött. Mindketten belefásultak, ráment a kapcsolatuk. Kb 40 évesen elváltak, mindkettejüknek lett új párja és pár hónapon belül gyereke is.
Igen abszolùt igaz! A barátnöm nem esett teherbe a fèrjètöl 6 èvig! El is váltak mert ez miatt tönkrement a kapcsolat.. Mindketten egèszsègesek voltak ès mindent megpróbàltak..Az ùj barátjàtól egyböl teherbe esett! Azóta màr a màsodikat vàrjàk!
1. vagyok Jah, az kimaradt, hogy a volt férjnek is született gyereke másik nõtõl késõbb...
Igen, 2 ilyen párt ismerek. Késõbb mindenkinek lett saját gyereke :)
én is ismerek ilyet, akinek az új kapcsolatából lett gyerkõc. ezt állítólag tudják vizsgálni mielõtt valaki babát tervez. de olyat is ismerek akiknek meg kiderült, hogy azért nem jön össze, mert apának lassúak voltak a "srácok", rásegítettek és ikreik lettek :)
Ismerek ilyet, igen, bár nem hipphopp, de összejött, míg az elõzõ kapcsolatból 10 év alatt sem.
Igen. A férj elõzõ barátnõjét teherbe ejtette.a feleségével nem jött össze a baba. Asszonyka egyszer félre lépett, és mivel úgy gondolta vele van a probléma, nem védekezett. Egybõl teherbe esett. A férj azóta sem sejt semmit.


Mafia 2 (gta sa-hoz hasonló csak pár évtized eltéréssel)
A kérdező hozzászólása: játszottam vele nekem nem nagyon jött be
Fallout 3 / Fallout new Vegas, Far Cry 3 , 2, 1 aztán majd kijön a Watch Dogs is , és végül a post apokaliptika úttörõje a Rage

Mi lehet az oka, ha egy pár sok évnyi házasság/együttélés után, amikor látszólag minden körülmény adott, sem vállal gyereket?

Egyre több ilyen esetet látok az ismerőseim között. Elmélkedős kérdésnek szánom. Esetleg ha van személyes közvetlen, vagy közvetett példa, ott miért alakult így?

Legjobb válasz: Egészségügyi okok miatt. Mig nem lettem terhes,nem is gondoltam,h mennyi pár küzd,h gyermeke lehessen,de nem sikerül.Ezt a tényt nem szeretik világgá kürtölni. Csak nézd meg itt a Gyiken mennyi ilyen kérdés van.Hányan küzdenek h végre szülõk lehessenek,reménykednek minden hónapban.

Egészségügyi okok miatt. Mig nem lettem terhes, nem is gondoltam, h mennyi pár küzd, h gyermeke lehessen, de nem sikerül.Ezt a tényt nem szeretik világgá kürtölni. Csak nézd meg itt a Gyiken mennyi ilyen kérdés van.Hányan küzdenek h végre szülõk lehessenek, reménykednek minden hónapban.
Itt vagyunk mi tökéletes példának. Mindenünk megvan, jó állás, kocsi, kertes ház(hitelre), boldog házasság. Majdnem 10 éve együtt vagyunk. A babára majdnem 3 évig vártunk, és csak most jött össze. Ne tudd meg, h sokaktól mit hallottam vissza. Hátunk mögött kitaláltak mindenfélét, h miért nem vállalunk gyereket. Persze azt nem tudták, h mi mindent megtettünk, h babánk lehessen(vizsgálatok, gyógyszerek, nálam és a férjemnél is). És a legszomorúbb, h több barátnõm is van, akik szintén évek óta akarnak babát és még nem jön. Persze mivel nem kiabálják világgá igy õket is mindenki piszkálja. És ha bárki elmenne egyszer egy lombik központba rájönne, h mennyi pár küzd.
meg nem akarnak vagy nem jon ossze. szimplan ennyi az ok. nem mindenki eletcelja a gyerekvallalas..
- egészségügyi probléma (nem csak meddõség) - pénzügyi gondok (jelen pillanati, vagy hosszú távú) - rossz tapasztalatok (rossz családi elõélet) - késõbbre tervezik (mert most még egymásnak élnek, külföldre költöznek) - számukra a család kettejükkel már teljes
nem feltétlen az egészségügyi problémák miatt. például itt vagyunk mi. 8 éve élünk együtt a párommal, 3 éve házasok vagyunk...van házunk stb. boldogok vagyunk együtt, és mégcsak nem is adunk esélyt a baba érkezésére jelen pillanatban! hogy miért? mert még egyszerûen nincs itt az ideje. nem érzem azt, hogy készen állnánk rá lelkileg. nagy felelõsség ám egy gyerek! én meg csak úgy vállalok el bármit is, ha tudom hogy maximálisan készen állok a feladatra. jelen esetben az anyaságra.... ennyi. 27/nõ
Ma már nem "kötelezõ" a gyerek vállalás, sokan nem akarják vállalni a vele járó felelõsséget "nyûgöket". Való igaz a mai világba kétszer is meg kell gondolni, hogy akar e gyereket az ember, mert bármikor kirúghatják, még ha jól is végzi a munkáját.
Mi 8éve együtt voltunk már mikor megszületett a lányunk.Volt itt is mindenféle találgatás aztán elegem lett és aki rákérdezett elmontam neki hogy probálkozunk de nem jön össze.4évig voltam meddõ. Barátnõmék 10éve vannak együtt, õk kényelmesek azért nincs baba, mindig van ok hogy per pillanat miért nem aktuális.
Amellett, amit az elözö válaszoló irt, sokan félnek az anyagi körülmények miatt (ha most van is munkahely, bármikor megszünhet), van, aki úgy érzi, mire meglett volna az anyagi háttér, addigra túl öreg, van, aki fél a felelöségtöl, van, aki félti a megszokott kényelmét, meg van, aki egyszerüen csak nem akar gyereket, nem hiányzik neki.
Kedves 20., megmosolyogtam a válaszod, de együtt is érzek. :) Remélem azért minden ok mostmár és boldogok vagytok a "kisasszonnyal". :)
A testvérem a kiszolgáltatottságtól fél, és igaza is van. Én korán vállaltam babát, imádom el is tudom látni, de ha nem lenne a férjem, szerintem mint anyagilag mint érzelmileg nem bírnám. Néha kicsit sok a kisasszony. Egy nõnek megrendíthetetlen bizalommal kell lennie a párja felé, hogy ezt elvállalja. Ez néha tényleg nehéz. továbbá a terhesség nem mindíg egy leányálom. Nekem lumbágóm volt, alig bírtam menni, pedig muszáj volt. A férjemnek gyakran kellett engem a vécére segítenie, vagy éppen le róla. Nagyon utáltam terhes lenni. Ráadásul a csapból is az folyik hogy "áldott állapot, csoda, öröm". Hát nem tudom. Amikor egy köhhentés miatt bepisiltem, nem éppen ezek jutottak az eszembe. És akkor ne érezd magad szar anyának.
A kérdező hozzászólása: Egyetértek: A másik végletet sem tudom megérteni. Vagy talán még kevésbé értem. Van két gyereke és itt kérdezi meg, hogy szerintünk legyen-e harmadik. Gyakorlatilag már amin csak tudnak spórolnak, épphogy kijönnek. Kikalkulálja, hogy akkor nagyobb családi pótlék, juhéj, abból pont kijön a kicsi pelenkája, akkor neki belefér... Volt kint egy ilyen kérdés, egy csomót próbáltuk gyõzködni az Anyukát, hogy nem kéne, de õ már tulajdonképpen döntött :( Sajnálom szegény gyerekeit.
Szóval nagyon leegyszerûsítve: inkább NE legyen anya, mint hogy rossz anya legyen. A meg nem fogant gyerekeknek nem fáj a dolog... Ellentétben azokkal, akik napi szinten szenvednek a nemtörõdöm, hideg anyjuk miatt, aki talán nem rossz ember, csak nem anyának való. Mennyiség helyett itt is a minõség felé kéne elmozdulni.
Szerintem nem az a baj, hogy vannak párok, akik nem vállalnak gyereket (most itt azokról beszélek, akik tudatosan döntenek így), hanem az, hogy olyanok is legalább ennyien vannak, akik felkészületlenül vállalják. Az anyagiak a legkisebb oldala az egésznek, de ha érzelmileg nincsenek rá készen, vagy a kapcsolat nem elég erõs, akkor sokkal nagyobb baj, hogy jön a baba, akinek aztán nem tudnak/akarnak mindent megadni. Sose jutott még eszembe azon csámcsogni, x-nek vagy y-nak miért nincs még. Ha akar, majd megpróbálja, vagy összejön vagy sem. Ha nem akar, akkor meg üdvözlöm az önismeretéért, és hogy nem "fekszik le" az elvárásoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Köszönöm a linket is. Érdekes a két kérdés összevetése, a lényeg ugyanaz mindkettõnél, mégis egész más jellegû válaszok jöttek. (Egy pszichológus vajon milyen magyarázatot adna?...) Ez a "nem kötelezõ", vagy nem is tudom, hogy írtad. Tényleg így van, régebben elvárás volt, hogy egy pár házasságban éljen, legyen gyereke, ne váljon el, ma meg már elég sok minden elfogadott. Ezért sokan élnek is a "lehetõséggel". Ennyire függnénk másoktól? Ennyire fontos, hogy mások mit gondolnak, mondanak? Úgy tûnik, hogy igen. Ez most csak az egyik gondolat kiragadása volt. Mindegyikben lehet igazság, mindegyik elég mélyre mutat. Összetett kérdés ez.
Mi is 10 éve vagyunk együtt, de én magától a szüléstõl félek, meg hogy elhizom, illetve örökre megváltozik az addigi életem, stb stb. szóval ezért. 30/N
Hát nem tudom, mi 5 éve vagyunk együtt, de meg eszembe se jutna gyereket vállalni. (Bár még csak 26 vagyok, szerintem ez még fiatal kor a gyerekvállaláshoz.) Persze szép az, ha valakinek az az élete értelme, hogy gyereket szüljön, de ma már sok más lehetõség is van az önmegvalósításra, én így ebben látom azt, hogy egyre késõbb jutnak el oda a párok, hogy egy gyerek kezdjen el hiányozni az életükbõl. Mi megbeszéltük azt, hogy ha majd már unatkozunk együtt és már kiutazgattuk és kiszórakoztuk magunkat, akkor jön el az ideje a gyerekvállalásnak, de addig meg még annyi minden vár ránk:) Ha meg sose jön el az az idõ, az se baj:)
Mi öt éve vagyunk együtt a párommal, és eszünk ágában sincs gyereket vállalni. Most még egyébként sem lennének megfelelõek a körülmények, de ha minden adott lesz, akkor sem szeretnénk. Egyrészt alapból sem szeretjük a gyerekeket, másrészt olyan "önzõ" életet tervezünk, amibe nem fér bele a gyerekvállalás. Azt viszont nem értem, hogy ha egy párnak x éven belül nem születik gyereke, akkor mit kell ezen másoknak pörögni (és most nem a kérdezõre gondolok, hanem a kíváncsiskodó "ismerõsökre"). Szerintem tökmindegy hogy mi az oka, elvégre nem törvényszerû mindenkinek ugyanúgy élni.
Nem vagyok egy "gyerekbolond", a férjem azt mondta nem tudnám ellátni, el lehet képzelni, hogy ez milyen jól esett nekem...Én meg úgy érzem az én környezetemben csak én vagyok így én lógok ki a sorból.
2 okot biztos tudok. Egyik, legjobb barátnõmék. 12 éve vannak együtt, ebbõl 10 éve próbálkoznak. Csak õk ketten és én tudom, hogy nem jön össze. Mindenféle kezelést kipróbáltak már, meddõségi klinikán szinte családtagoknak számítanak. És hiába. Senkinek nem mondják el persze, csak annyit, hogy még nincs itt az ideje... Másik, mi. 8 éve vagyunk együtt, szinte minden megvan. Én 30, párom 34. Egyszerûen szeretünk élni. Kettesben. Félek a felelõsségtõl, a nehézségektõl. Amíg ez így van, nem dolgozunk a babán. Szóval érdekes ez az egész.
A kérdező hozzászólása: Megnövekedett a meddõségi problémák száma? Erre gondolsz. Igen, ilyen példa is van ismerõsöknél, de tény, hogy talán õk lehetnek a ritka példa akik beszélnek róla. (pedig ezt is, mint mindent, sokkal jobbat tesz, ha kibeszéli az ember) Bocsánat, hogy off, csak egy kicsit hozzáfûztem.
Nincs valódi harmónia, csak kifelé mutatják. Saját tapasztalat. A hitelek miatt egyre halogattuk a gyerekvállalást, aztán tök nyomorba szültem. Késõbb öröklés révén megszabadultunk a hitel 90 %-tól, így már jobb. Most viszont elváltak az útjaink, nem lett jobb, ami elromlott már nem lehetett kijavítani. A kérdeésedben van a válasz is, látszólag megvan minden, de ez nem igaz. Ismerek olyan párt is, ahol a nõ nagyon szereti a munkáját, nagyon sikeres és a gyerekszülés egyenlõ lesz a karrierje elvesztésével. 42 évesen most mesterséges úttal kísérleteznek, végre az egyik nagymama nem dolgozik már és vigyáz a gyerekre. Így a nõ munkája, amit eddig épített nem vész el, persze a gyerek szemszögébõl ez nem túl jó, nincs nem érhetõ el egyensúly karrier és gyereknevelés között. A nõk a végén áldozatok, fõleg a munkájuk sínyli meg vagy a gyerekkel nem tudnak foglalkozni.

Lányok! Szerintetek lehet valaki jó pasi attól, hogy van rajta egy pár kiló súlyfelesleg?

Magam miatt teszem fel a kérdést, mivel nem vagyok vékony, de kövér sem (180 cm magas vagyok, és 85 kiló). Arcra szerintem átlagos vagyok, a öltözködésemre odafigyelek. Ett?l független valahogy mégsem vesznek észre a lányok, kíváncsi vagyok, hogy ez a testalkatom miatt lehet-e. Légyszi normális válaszokat! 18/F

Legjobb válasz: Képpel többre mennénk, de így látatlanban azt tudom mondani, hogy igen, lehet valaki úgy is jó pasi, de akkor kell, hogy valami más különleges legyen rajta (szeme, arca, akármi).

Képpel többre mennénk, de így látatlanban azt tudom mondani, hogy igen, lehet valaki úgy is jó pasi, de akkor kell, hogy valami más különleges legyen rajta (szeme, arca, akármi).
Mivel a kérdésed kifejezetten a testalkatodra irányul ezért kép nélkül nem tudom eldönteni. 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. Holnap töltök fel képet. Jelenleg sajna nem tudok, mivel nincs aki lefotózzon. :S
Naná, hogy lehet.Nekem kifejezetten bejön, a páromnak is van kis felesleg, de szerintem õ így jó és nem is szeretném, ha megválna ettõl a néhány kilotól :)
Az a pár kiló nem hiszem, hogy zavaró lenne. Engem legalábbis biztos nem érdekelne, ha amúgy bejön a pasi, és jól kijövünk ez a legkevesebb.
Az én párom 185 cm és 95 kg... IMÁDOM!!!! Õ a mindenem. 25/L

Egy fura baja van a cicámnak. Rakok fel pár képet, hátha megmondja valaki, hogy mi lehet ez. Fel tudna állítani valaki egy diagnózist? (kép linkelve)

A gond itt látható:

Legjobb válasz: Igen, igen, a lelki okot én is akartam írni. Stresszes vagy lekibeteg cicák szoktak ilyet csinálni.

Igen, igen, a lelki okot én is akartam írni. Stresszes vagy lekibeteg cicák szoktak ilyet csinálni.
állatorvos lenne a legjobb megoldás, de így láttatlanban elõdordulhat h bolhás, nem? am. nemtom, 4 macskánk voan és csak akkor rágják magukat ha bolhásak.
Szia! A mi cicánknak is kihullot foltban a szõre. Mire rájöttünk, hogy ételallergiája van. Csak a tasakos, aszpikos kajákat ette meg, és a tartósító szer kikezdte a bõrét. Próbálj meg neki fõtt húst adni levesbõl, vagy bármilyen nem agyon tartósított kaját, amit te is eszel. Ha rá se néz, ( a minénk egy napig sztrájkolt), hagyd ott a kaját, lesz olyan éhes, hogy majd megeszi! :-)
két tippem van, a rosszabbal kezdem: egy évvel ezelõtt halt meg a kutyám, bõrrákban :((( foltokban hullott a szõre, és érzékeny lett a bõre, nem hagyta a végén már azt sem, hogy simogassuk... muszáj volt szegényt elaltatni, hogy ne szenvedjen. de õ kutya volt. a másik kevésbé rossz: az egyik cicánk pár hónappal ezelõtt elkezdett "kopaszodni" , több foltban hullott a szõre, és vakarózott. elvittük a dokihoz, azt mondta, rühös lett. adott neki egy szurit, meg pár tablettát, amit be kellett neki adnunk, és úgy egy hónap alatt rendbejött, már újra a régi :) ) remélem, meggyógyul a cicád! :)
A kérdező hozzászólása: Lelki probléma.. erre nem is gondoltam. Megyek is és megsimogatom :)
A miénknek is volt ilyen, a hormonproblémákra is gyanakodott elsõ körben, de azt már a beszélgetésnél elvetette, mert akkor már 5 éve ivartalanítva volt, szóval valószínûtlen lett volna, hogy ennyi idõ után elõjön. Szóval nálatok gyanakodtatok hormon problémákra? A miénknek végül kiderült, hogy lelki problémái vannak és azért rágta ki a szõrét a lábain. Ezt is a doki mondta, hogy lehet, új családtag, új állat, költözés, valami stresszes dolog. (A miénk olyan idegbajos, hogy az új ülõgarnitúrától is rettegett, mikor megvettük.) Új macskák kerültek hozzánk, és kevesebbet törõdtünk vele, erre gondoltunk. És elkezdtünk vele többet törõdni és abbahagyta a szõrtépést, azóta sincs semmi baja. Az elsõ két lábáról szedte ki leginkább "térdtõl" lefelé foltokban, és már kezdte a hátsót is.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! elsõ: Nem bolhás, fehér cica úgyhogy ezt elég könnyen ki lehet szûrni benne, meg nem is igazán vakarózik, csak ezeken a bizonyos részeken. második: másik állatorvoshoz fogom vinni mindenképp ha nem múlik el magától (márpedig csodák nincsenek) harmadik: én is erre a következtetésre jutottam, viszket neki. dokihoz vitel már szervezés alatt negyedik: kipróbálom! szegény, tudná milyen terveket szövünk itt a háta mögött :) ötödik: köszi a Selen Pet-es tippet! egyébként pesti vagyok igen.
Próbáld meg a Selen Pet-et. Akár a neten is elolvashatod, mire jó. Nem vészes az ára.Nem tudom, hol élsz, de Pesten van cicáknak orvos. Dr Horváth Dávid.
A képeket ugyan nem néztem meg, de anélkül is allergiára tippelnék, mégpedig ételallergiára. A cicák gyakran a szójára érzékenyek, érdemes lenne keresni szójamentes tápot (Fressnapf áruházban pl.), vagy márkásabb hipoallergén táppal etetni, ami mondjuk igen drága. De mindenképp próbálkozni kell a tápváltással, mert mindjárt kierülhet, ha az volt a ludas.
Ha rágja magát, akkor viszket neki az a terület. Hogy ennek mi az oka, azt itt, így képrõl a világon senki nem fogja megállapítani! Lehet atka, lehet allergia és sok más dolog is, amit különbözõ vizsgálatok után lehet megmondani. Vidd el egy jó dokihoz, aki alaposan megvizsgálja és vesz tõle bõrkaparékot tenyésztésre. Az nem megoldás, hogy szteroidot ad neki, mert elõbb utóbb komoly máj problémákat tud okozni.
szia. A Barátnõméknek volt egy kutyájuk ugyaníígy kirágta a szõrét, de õ sajnos véresre:( neki úgytudom valamilyen daganata volt több helyen és azért. az Állatorvos nem mondott semmit? feltétlenül mond neki hogy vizsgálja meg, ha nem mond semmit vidd másikhoz. Remélem meggyógyul:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon remélem hogy nem bõrrák, mondjuk egy ideje már nem romlik az állapota, maradt a 3 folt rajta ami volt, a hasán lévõt már nem vakarja hálistennek. Most az étalallergiával kísérletezünk mi is, mármint csináltunk egy étrendváltást, de csak dobozosról dobozosra. Lehet tényleg a tasakos kaját kellene kipróbálni!

Ajánlana valaki egy kis vidéki várost, ahol el lehet tölteni egy hétvégét kettesben a pároddal?

Legjobb válasz: Bárhol el lehet tölteni egy hétvégét kettesben. Javasolni akkor tudnánk, ha kicsit részleteznéd, hogy mit szerettek csinálni, mi a fontosabb, pl fürdõ legyen, vagy lehessen kirándulni, vagy legyen valami jellegzetes a tájból, stb.

Bárhol el lehet tölteni egy hétvégét kettesben. Javasolni akkor tudnánk, ha kicsit részleteznéd, hogy mit szerettek csinálni, mi a fontosabb, pl fürdõ legyen, vagy lehessen kirándulni, vagy legyen valami jellegzetes a tájból, stb.
Balatoni kisváros= Siófok, Füred Velencei tavi= Gárdony, Velence Egyéb szép kisvárosok: Kiskõrös, Gyula Rengeteg rengeteg szép kisváros van, csak tudni kéne mit szeretnétek csinálni pontosan. (kirándulni, fürödni stb)
Csak javasolni tudom. Kalocsa. És Hotel Kalocsa. Mi sokszor voltunk már ott. Csak javasolni tudom.
Eger (egri vagyok tehát evidens) Szeged, Sopron,
Pécs, Szeged, Eger, Sopron itt sok látnivaló van. Vagy fürdõvárosok Zalakaros, Marcali, Miskolc-tapolca. Lillafüred is gyönyörû hely vagy ott van még Szilvásvárad is.
Zebegény, Tata, Szentendre, Veszprém, Balaton mellett bárhol, Kõszeg...
Tapolca, Nagyatád

Hogyan lehetséges, hogy alkalmatlannak nyílvánítanak egy pár hetes terhes kismamát postai pénzforgalmi ügyintéző munkakörben, csak azért mert terhes, pedig szeretne dolgozni. Segítsen valaki hová lehet ilyenkor fordulni?

Egy ismer?söm már évek óta látja el ezt a munkakört egy postán és most volt kötelez? orvosi vizsgálaton, ahol elmondta, hogy terhes, ezért alkalmatlannak nyílvánították,pedig ? dolgozni akar még, mert kell a pénz.És még tegnap este a híradó azzal volt tele, hogy a mostani 30 évesek nem akarnak szülni.....Hát aki meg szülne azzal ezt csinálják.....Pereljünk?Érdemes?

Legjobb válasz: úgy, hogy esetleg a cég bundázta meg az orvost, hogy "építse" le. Menjen el egy rendes orvoshoz, kérdezze meg õt is, illetve asszem kezdetben menjen el a házidokihoz és kérjen segítséget, hogy kihez fordulhatna. Nyilván olyan orvos kell aki tudja, hogy egy ilyen munka káros lehet e rá. veszteni ezzel nem veszít semmit.

A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok mi fog történni , mert nagyon kiakadt ezen, hogy alkalmatlannak nyílvánították.Azt azért nem hiszem, hogy valakinek 4 órás munkáért kifizetnék az eddigi 8 órás munkabérét.Ilyen törvény tutira nincs.
Olvasd el mégegyszer az elözö válaszát a törvény idézettel: ha négy órásra teszik, akkor se kereshet kevesebbet, mint elötte, a terhesség megállapitása nem a kiskönyv megkapásakor történik, hanem amikor az orvos megállpitja, hogy terhes -ez pedig már fennáll. Ha nem alkalmas az eddigi munkára, akkor a munkáltató KÖTELES megfelelö munkakört biztositani és UGYANANNYI fizetéssel alkalmazni továbbra is.
Az orvosnak igaza lehet, a számítógép elõtt ülni nem jó egy terhes mamának.A magzatnak is árthat vele.Ha rendes a fõnöke, akkor más beosztásba helyezheti.
úgy, hogy esetleg a cég bundázta meg az orvost, hogy "építse" le. Menjen el egy rendes orvoshoz, kérdezze meg õt is, illetve asszem kezdetben menjen el a házidokihoz és kérjen segítséget, hogy kihez fordulhatna. Nyilván olyan orvos kell aki tudja, hogy egy ilyen munka káros lehet e rá. veszteni ezzel nem veszít semmit.
Annak járjatok utána, hogy mely szerv jogosult a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat felülbírálatára. Ott kérjetek újabb kivizsgálást, és annak eredménye már döntõ lesz a barátnõd munkaképességét illetõen.
Nem egészen világos: ki nyilvánította alkalmatlannak? Az orvos -ez ellen nem sok mident lehet tenni-, vagy a munkahelyi vezetõség?
Hát, nem értem, hogy a gép elõtt ülés, miért lenne stresszes vagy ártalmas a kismamának. Tény, nagy pocival nem könnyû órákat ülni, de pár hetes terhesen ez még nem lehet gond! Tavaly 12 számítógép elõtt dolgozó kolléganõm ment el babázni, egyiknek sem lett semmi baja, majdnem a 8. hónap végéig dolgoztak. Járjatok ennek utána...
19:28-nek: én írtam, hogy a pultba is visszamentem volna szívesen. Hát kérlek, onnantól, hogy nem dolgozhattam, én mást nem is csináltam, mint gép elõtt ültem (UNALMAMBAN), nem napi 8 órát, hanem 12 simán. És van egy egészséges 2 éves fiam.
elsõsorban másik orvoshoz szerintem, aki igazolja, hogy egészséges. értelemszerûen a munka-orvos-nak kellett írnia valami jelentést az állapotáról, meg hogy miért tartja alkalmatlannak a munkavégzéshez. És ezeket kellene megcáfolni, ez eléggé bundagyanús.
Ez nagyon durva. Nyugati országokból meg kapjuk a savazást, hogy minden szir-szarért kiíratják magukat a terhes nõk, kint meg tök sokáig dolgozik aki egészséges, aztán tessék, itt aki akar - nagyon helyesen -, az se dolgozhat! Szerintem kéne kérni egy felülvizsgálatot, de sajnos nem tudom, kihez kell ilyenkor fordulni. Csak ez most eléggé kiakasztott. A terhesség nem betegség, nem úgy kéne mostmár itthon sem kezelni. Nem betonozni akar, hanem csak folytatni az addigi munkáját, ami nem is fizikai munka. Megáll az eszem komolyan! Én a reggeli rosszullétek elmúltával szívesen visszamentem volna dolgozni, és engem sem engedtek, igaz, az álló munka, sok pakolással (pultban), nade ez... Á, hihetetlen. Na ezért is tart ott az ország, ahol tart. Aki dolgozna, azt se hagyják.
A kérdező hozzászólása: Történés egyenlõre nincsen.Õ ugyanúgy dolgozik, ugyanabban a munkakörben, senki nem tud semmit, csupán a fõnökének fõ a feje, hogy mit is csináljon.Mivel alkalmatlanná nyílvánították elvileg nem dolgozhatna, de el sem küldheti, mert miután megmutatta a ti hozzászólásaitokat tisztában van egy kismama jogaival.Könnyebb munkakört nem tud felajánlani, mivel ez egy vidéki posta és nincs olyan sok munkakör.Be a nagyvárosba meg nem fog bejárni az ismerõsöm, hogy hajnalban keljen és éjjel járjon haza mondjuk levélválogatásból, habár ez a munkakör ennyi utazással még stresszesebb lenne.Mondtam az ismerõsömnek, hogy mostmár nem kisírt szemekkel idegesen, hanem pókerarcal haláli nyugisan végezze a melóját ezerrel és vigyázzon a babára.Mert most ez a legfontosabb.A fõnöke meg majd keres valami megoldást, elvégre ezért õ a fõnök.Érdekesség , hogy éppen tegnap reggel mondták a rádióban, hogy a Magyar Posta 500 dolgozójától készül megválni létszámleépítés végett.Na de így??? És az üzemorvos még csak egy betût sem írt, hogy miért is nem alkalmas.Gerinctelenek, embertelenek.....Mi meg ülünk és várjuk mi lesz az ügy vége, ha egyáltalán lesz vége, de szerintem jó magyar szokás szerint mivel ilyen patthelyzet alakult ki, most a csönd és lapítás következik, magyarán, minden marad a régiben.
Ok.Várjuk, a történést.
Egyébként meg nagyon igaz, amit a linkelõ írt, az embereknek dunsztjuk sincs a jogaikról (hány kismama írta itt, hogy kirúgták, mikor kiderült, hogy terhes... Szerintetek ki ment bíróságra közülük???). Aztán meg sírnak, hogy ez milyen szemét világ. Nem szemét a világ, csak nem kell hagyni magatokat. Mikor én elsõ gyerek után visszamentem, már terhesen dolgozni, akkor ÉN világosítottam fel a munkaügyeseket (egy nagyvállalatnál), hogy mi hogy mûködik most az esetemben. Õk próbálkoztak, hogy de nincs igazam és punktum, én meg kimásoltam a vonatkozó paragrafusokat és azzal mentem vissza, hogy naaaa, akkkor??? És akkor csend lett és úgy lett, ahogy én mondtam. Például hányan tudják közületek, hogy terhesen az orvosi vizsgálatokra FIZETETT távollét jár nektek? Szerintem senki. Mindenki szabadságról megy, vagy este... Lányok, használjátok a netet, ne csak panaszkodjatok!!! Minden segítség ott van rajta!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mégegyszer, mostmár izgatottan várom én is a fejleményeket.Majd megírom.
Azt még azért mond el az ismerösödnek, hogy neki JÁR a könnyebb munka, és ha nem tudja a fönök biztositani, akkor nem kell a régi munkakörben dolgoznia, de a fizetése ennek ellenére jár - a fönöknek nem árt igyekezni egy megfelelö munkakört keresni, az, hogy nincs ott ilyen, az a fönök gondja, bejárás meg szóba se jöhet.
Én vagyok az BEMÁSOLTA a munka törvénykönyvét nektek, hogy ne kelljen sokat keresgélni.Ne legyetek lusták elolvasni, vegyétek a fáratságot!Sokminden mást is megtudhattok belõle.Még be is linkeltem , hogy hol találjátok a munka törvénykönyvét.Az emberek ált. nincsenek tisztába a jogaikkal. Amúgy meg köszi a bizalmat!
Pedig bizony így szól a törvény. Tudom, mert én is necces helyen dolgozom. Ha nem tud megfleelõ munkakört biztosítani neki, amire alkalmasnak ítéli az orvos, akkor hazaküldheti és nem kell dolgoznia a szülésig, de a fizetése ugyanúgy jár neki, mintha bejárna dolgozni. Bizony így szól a törvény. Úgyhogy ne szidjad a jogszabályokat, mert NAGYON védik a kismamákat. És könyörgöm, értsétek már meg, hogy NEM KELL KISKÖNYV!!! Senkit se érdekel az a nyamvadt kiskönyv. Ha terhes vgy, azonnal védett is vagy. Kiskönyv nélkül is. Az se kell, hogy orvos megállapítsa. Elég, ha utólag visszaszámolják és az alapján már terhes voltál (te se tudtad), akkor már nem tehetnek veled semmit (itt az ismerõsöddel..). Vagy találnak megfelelõ munkakört, amibe õ is beleegyezik és az eddigi béréért dolgozik tovább, vagy nem dolgozik, de kapja a fizetését. ENNYI.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, de az a bibi, hogy még nincs kiskönyve, mert még éppen a múlt hét óta tudja igazán, hogy terhes, mert fájt a hasa és egy uh vizsgálaton derült ki.Védõnõhöz és dokihoz is csak ezután megy, az orvosija meg éppen most vált aktuálissá.Számomra csak az az érthetetlen, hogy az orvosi alkalmassági papíron 3 lehetõség van:ALKALMAS, IDEIGLENESEN NEM ALKALMAS, és a NEM ALKALMAS.Akárhogyis nézem (mivel több, mint 10 éve a postánál dolgozik)terhessége révén most esetleg az ideiglenesen nem alkalmas még elmenne, de a nem alkalmas fõként magyarázatra szorul. 4 órás munkát bolond lenne elvállalni, pont még ez a 3 hónap számítana neki a t-gyás és gyed számításnál(mivel lezárt adóévet néznek)és ha elvállalná a 4 órás melót csökkentené az átlagkeresetét.
Azért a postahivatalokban nem mindenki dolgozik számítógép elõtt! Olyan munkakört nem kaphat, ahol nincs számítógép? (levél felvétel, postai cikkek árusítása, stb.) Sajnos, a postánál, MÁV-nál, vannak idõszakos kötelezõ orvosi vizsgálatok, amiket csak az üzemorvosnál lehet elvégezni... :-[ (Én 17 évig dolgoztam a MÁV-nál tervezõintézetben, sosem értettem, mi a fenének KELL az alkalmassági vizsgálat keretében nõgyógyászhoz mennünk?! Ha mozdonyvezetõ lennék, még megérteném, de az íróasztalnál nem ülhetek terhesen?!)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy más munkakört nem tudnak felajánlani, mert ez is olyan könnyû munkakör, hogy nem cipekszik, meg ilyenek, csak ül egész nap a fenekén.
A kérdező hozzászólása: Hogy éreted, hogy bundagyanús?
A kérdező hozzászólása: Az orvos.És meg sem magyarázta.Annyit mondott, hogy jigszabály írja elõ, hogy nem dolgozhat, mert 4 óránál többet kell számítógép elõtt ülnie és sok stressz érné.Ezt az üzemorvos mondta.
Így van, a bejárásba nem beleegyezni, ha az üzemorvos szerint még a mostani melóra is alkalmatlan, akkor bejárni is az ugyebár. Errõl ennyit. A fõnök meg ebben a munkakörben nem alkalmazhatja, hiszen alkalmatlan. Tehát ha nincs más megoldás, akkor haza kel engednie õt a szülésig és állásra bért fizetni. Ami tök ó buli lesz az ismerõsnek :-) Úgyhogy éljen az üzemorvos.

Mennyire egészszéges egy párkapcsolat mellett hogy 12-13 órát dolgozik valaki egy nõvel egy helyiségben, akivel többet van együtt mint a párjával és tudni róla hogy nem közömbös neki a másik? Ez elöbb vagy utóbb konfliktus forrás lehet?

Legjobb válasz: Egy párkapcsolatban az nem egészséges, hogy nem közömbös számára szexuális téren egy harmadik személy. Tehát a 12-13 óra mellébeszélés. Egy-két így eltöltött perc se utal jól mûködõ kapcsolatra így. Alapjaiban gondok vannak.

Egy párkapcsolatban az nem egészséges, hogy nem közömbös számára szexuális téren egy harmadik személy. Tehát a 12-13 óra mellébeszélés. Egy-két így eltöltött perc se utal jól mûködõ kapcsolatra így. Alapjaiban gondok vannak.
Ha megbízható a párom és én is megbízom benne, akkor NEM.
van hogy en is dolgozom annyit ferfiak mellett!!!!!! es kozombos mert nekem csak a parom van senki mas!
"tudni róla hogy nem közömbös neki a másik" Ezt mondjuk részletesebben leírhatta volna a kérdezõ, mert nem mindegy, hogy mibõl "tudja" a vonzalmat. Sejti, vagy mondta a párja stb. A legtöbb munkahely manapság olyan, hogy napi szinten többet van együtt a kollégáival az ember, mint a saját párjával. Én is egy napból 8 órát boldogítom a munkatársakat, napi 2 órát utazom, és 7-et alszom. Így a páromra (mivel az alvás nem közös tevékenység szerintem, még ha egymás mellett alszunk is) 7 óra jut, amibõl lejön a bevásárlás, fõzés, takarítás, fürdés, ha nem együtt csináljuk. Én is jobban örülnék, ha több idõnk lenne egymásra, de amíg nem nyerünk a lottón egy nagyobb összeget, addig ott lopunk egymásnak idõt, ahol tudunk.
Egy párkapcsolatban elõbb utóbb az ég világon minden konfliktus forrás lesz, a koszos zokniktól kezdve a horkoláson át a nagyi kutyájáig. Szal nem lehet mindent likvidálni ami konfliktus forrás, hanem meg kell tanulni kezelni õket. Sajnos sokan nem válogathatnak a párkapcsolati szempontból ideális munkahelyek közül. Egyébként van aki két perc együtt buszozás után is félrek*r.
Persze, hogy nem jelenti azt, de ha már felmerül egy ilyen kérdés a pár egyik tagjában, akkor sajnos konfliktus is felmerülhet.
Jajj, ne legyetek már ilyen álszentek. Attól, hogy szerelmes vagy és van párkapcsolatod, még tetszhet a kolleganõd... EZ nem azt jelenti, hogy rögtön gerincre is vágná...
Igen, ez konfliktus forrás lehet.
Egyetértek azzal, aki azt mondta, hogy a probléma ott van, hogy van "nem közömbös" érzés egy harmadik felé. Ha a pár biztos egymásban, akkor akárkivel össze lehet zárva, tök mindegy. Nincs olyan, hogy idõhiány miatt elveszi más a társam. EZ csak kifogás. Vagy az összezárt fél gyenge kifogása arra, hogy nem tud ellenállni, vagy az otthon maradt fél kifogása saját önbizalomhiányára. Korrekt, õszinte, szeretetteljes kapcsolatba nem fér bele egy harmadik. Minden más csak duma.
Semmiképpen nem egészséges, fõleg az otthon ülõ számára, aki állandó kétségek között van. Viszont ha ismered a párodat és bízol benne, akkor kár ebbõl nagy ügyet csinálni.
Kinek, ki nem közömbös és hogy viszonyul hozzá a másik? Nagyon zavaros a kérdés.
Pech.
Lényegtelen, hogy mennyit dolgoznak együtt. Már ott a bibi, hogy egyáltalán a párján kívül más iránt is érez valamit. Hogy lehet ezt egyáltalán elfogadni? Más esetben: van, hogy egész éjszakára össze vagyok zárva kettesben valamelyik munkatársnõmmel. Mégse probléma, párom se csinál belõle "ügyet", mert számomra csak õ van, nem érdekel más.
6-ossal értek egyet. Annyit még hozzá tennék, hogy ha valaki az étlapot nézegeti, akkor rendelni is fog. 12 óra után a párod hiányát kellene érezni, nem azt, hogy hogyan áll fel a farkad a kolléganõre, vagy épp más nõre. (ezt úgy minden pasira értem, akinek más csaj is szóba jöhet a ''szerelmén'' kívül...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!