Találatok a következő kifejezésre: Lehet valaki egy (2423 db)

Hogyan lehet valaki egy magyarországi érettségi után a Humboldt-Universität zu Berlin hallgatója?

Legjobb válasz: Elég sok féle módon: http://www.international.hu-berlin.de/

Elég sok féle módon: http://www.international.hu-berlin.de/

Hogyan lehet valaki egy híres amerikai sztár háttértáncosa? Mi kell, hogy elérhető legyen ez az álom?

Persze buta egy kérdés, meg ez egyenl?re csak álom. Az értelmetlen válaszoktól kíméljetek meg, komolyak a szándékaim.

Legjobb válasz: Hát innen tõlünk nagyon nehezen külföldön gyerekkortól táncolnak, nagy tudás, tapasztalat, egy jó tánciskola jó összeköttetésekkel. De a legtöbb táncos általában egy ügynökségnél köt ki, akik kiközvetítik válogatásokra. Néha nyílt felhívások vannak és kilométeres sorok.

Hát innen tõlünk nagyon nehezen külföldön gyerekkortól táncolnak, nagy tudás, tapasztalat, egy jó tánciskola jó összeköttetésekkel. De a legtöbb táncos általában egy ügynökségnél köt ki, akik kiközvetítik válogatásokra. Néha nyílt felhívások vannak és kilométeres sorok.
Elõször is kint kell élni Amerikában. Onnantól pedig majdnem ugyanaz, mintha itt Mo-n akarna befutni, csak kb. 30-szor nehezebb.
A kérdező hozzászólása: Ha mondjuk elvégezném a táncmûvészetit, ..amit hamarosan elkezdek..és kiköltözöm Amerikába, felkeresek egy ügynökséget akkor mondjuk azt "lenne esélyem" rá?
A kérdező hozzászólása: egyébként Lady Gaga lenne az álmom..hisz olyan a stílusa..a ruhák a zenéje megfogott..és imdádom az összes táncukat! Gyakorlott vagyok a hasonló stílusokban és folyamatosan képzem magam..rengeteg stílusban balett..hip-hop!!! De gondoltam Corinára is..akit úgy tudom román..õ közelben lenne és ha szereznék angol tudást beszélhetnék egy táncosával, aki fennt van facebookon. Eszméletlen kiképzés szerû gondolom a koncert felkészítõ tánc próbák..gondolom nagyon durván elszántnak kell lenni ahhoz, hogy tényleg egy híres sztár mögé kerüljek. Megnéznék az elõéletem..a családom..a múltam minden. REMÉLEM EGYSZER AZÉRT SIKERÜL.
Nem nézik az elõ életed a családod a múltad. Max aláíratnak veled egy szerzõdést, hogy tartod a szád a sztár dolgairól stb. különben ejnye-bejnye. Mellesleg sokszor azt is nézik a válogatáson, hogy külsõleg, magasságban, stílusban mennyire illesz bele a projektbe. Mellesleg készülj fel rá, hogy több tízezer príma és képzett táncos van, talán nálad is jobbak úgyhogy az ügynökségek is válogatnak. Persze azért valahol el kell kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Azthittem, hogy tényleg ilyen komoly... nos igen ezért képzem magam folyamatosan! Túl sok jó táncos van Amerikában..akikhez soha nem érek majd fel! Stílusban mindenféleképp beillenék, hiszen õk a példaképeim is..folyton õket utánzom.

Milyen diploma kell egy forma 1-es versenymérnöknek, hogy lehet valaki egy forma 1-es aerodinamikával foglalkozó mérnök?

Legjobb válasz: aerodinamikát tanulsz az egyetemen.Elõször elvégzed az általános gépészmérnökit, majd szakosodsz aerodinamikára.

aerodinamikát tanulsz az egyetemen.Elõször elvégzed az általános gépészmérnökit, majd szakosodsz aerodinamikára.

Lehet valaki egyben keresztényhivű ésm mágus vagy ezós?

Legjobb válasz: A kereszténység elítéli a mágiát és az ezokatyvaszt.

A kereszténység elítéli a mágiát és az ezokatyvaszt.
Nem, ahogy egy muszlim sem lehet keresztény vagy egy zsidó (vallású) buddhista.
na mer a mágus meg az ezos az egy külön vallás ugye?mért ne lehetne?
Lehet! Õk a Rózsakeresztesek, vagy a Krisnások?!?
Persze. Mindnek ugyanaz az õsi tudás a gyökere. Én sosem lattam kulonbseget a vallasok kozott, mindig az azonosságokat láttam.
Igen lehet, eme három kategóriába tartozó emberek között, már külön-külön véve is megvan a közös jegy, ez pedig a hiszékenység, unalom, vagy a nemtudásból fakadó vágyakozás egy nemlétezõ ismeretlen felé. (meg persze sok egyéb tényezõ amik valakit "hívõvé" tesznek) A kíváncsiság és a tudni akarás, a természet lehetséges erõinek "uralma" vagy ismerete pozitív tulajdonság, ez elõreviszi az emberi társadalmat, és az egyént. Azonban mindezek mellett kell még valami, ahhoz hogy tényleg értékes tudásra tegyünk szert. Ez a valami a szkepszis, a szkeptikus hozzá állás, és a nyitottság megfelelõ kombinációja. Az ember úgy mûködik, hogy megpróbálja rekonstruálni a valóságot a fantáziájában és a képzeletében. Az a gondolat illik jobban a valósára, ami azt ténylegesen leírja, a belõle következõ állítások ellenõrizhetõk, megcáfolhatók, illetve reprodukálhatók azonos körülmények között. Nos az ezoteria és ehhez hasonló dolgok nem ilyenek. Aki efféle tapasztalattal rendelkezik, ott nagy valószínûséggel az emberi elme csapja be saját magát. Hangsúlyozom a nagy valószínûséget, ugyanis minden lehetséges, de fontos megjegyezni, hogy nem keverendõek össze a valóság és az emberi képzelet kreálmányai. (Persze véges határokon belül :D)
Nézd, én görög-katolikus vagyok, és gyakorolom is a vallásomat, tudom, hogy Isten van. Ettõl függetlenül érdekel az ezotéria, sok gyógynövényt kipróbáltam már ilyen-olyan formában, amikor allergiás voltam, lándzsás-útifüvet szedtem és fõztem meg teának, ingám is van. A plafonról a kristály mondjuk csak azért lóg, mert szép és szivárványt ad, ha átsüt rajta a nap...de azért szerintem valamennyire használ is. Nem szabad elvakultam semmit sem észrevenni a világból, realista embernek tartom magam, de mindent nem lehet ésszerûen megmagyarázni. A világban nagyon sok rejtély van, hiszem, hogy vannak különleges emberek - bár úgy tartom, hogy mindenkinek megvan a maga különlegessége - tehát az embernek nem kell ahhoz földhözragadtnak lennie, mert hisz Istenben. Minden, ami jó, az Istentõl van. :)
"A kereszténység mindig üldözte a mágusokat, boszorkányokat, gyógyítókat" Igen, Jézust is. Ezen gondolkodjatok el..." A kereszténység nem üldözte Jézust, mivel Jézus korában még nem volt kereszténység. Jézus életmûvébõl alakult ki a kereszténység a halála után. Úgyhogy nem üldözhette az, ami akkor még nem is létezett. A keresztények egyébként nem szeretik az Ezo-t, és tiltanak minden varázslást, mágiát, jóslást, okkult tudományt. Mert azt mondják, hogy a jövõ Isten kezében van, és Istentõl kell kérni a sorsunk jobbra fordulását, nem mágiázni kell érte.
"A kereszténység mindig üldözte a mágusokat, boszorkányokat, gyógyítókat" Igen, Jézust is. Ezen gondolkodjatok el...
Persze, Jézus is mágus volt :D
"Ne találtassék te közötted, a ki az õ fiát vagy leányát átvigye a , tûzön se jövendõmondó, se igézõ, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bûbájos, se ördöngõsöktõl tudakozó, se titok-fejtõ, se halottidézõ; Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért ûzi ki õket az Úr, a te Istened te elõled."
Természetesen! Ahogy én is. KEresztény vok de foglalkozom egy csomó más vallással is. emellett mágjával ezoteriával és Gnózissal is.
Köhög is az illetõ? Esetleg véreset?
Nekem is volt, sima tüdõszûrésen vették észre, visszahívtak, röntgen alatt forogva vizsgálgattak, aztán inkább ct-re küldtek, ahol egy korábbi tüdõgyulladás hegesedéseként azonosították. 3 hónappal késõbb, a kontrollon már teljesen tiszta volt a tüdõm.

Rendőrként lehet valaki egy kis faluban önkormányzati képviselő?

Legjobb válasz: Ha jelöltként nyilvántartásba vesznek, be kell jelentened a parancsnoknál. Ha megválasztanak, le kell mondanod a hivatásos munkádról, tehát tovább nem lehetsz rendõr. Ennek oka pedig az összeférhetetlenség.

Ha jelöltként nyilvántartásba vesznek, be kell jelentened a parancsnoknál. Ha megválasztanak, le kell mondanod a hivatásos munkádról, tehát tovább nem lehetsz rendõr. Ennek oka pedig az összeférhetetlenség.

Lehet valaki egy nem megfelelo fogamzasgatlo tablettalo a kesobiekben meddo?

Legjobb válasz: Szerintem meg elõfordulhat, meg kell gondolni egyáltalán megéri e szedni, és mindenképpen akkor ajánlatos ha a nõgyógyász a sok vizsgálat után megállapította hogy nem lesz káros hatása.

Szerintem meg elõfordulhat, meg kell gondolni egyáltalán megéri e szedni, és mindenképpen akkor ajánlatos ha a nõgyógyász a sok vizsgálat után megállapította hogy nem lesz káros hatása.
Nem, ilyen nincs.
minden lehetséges. de ez is inkabb rémmese.
Ilyenrõl még nem hallottam!
A kérdező hozzászólása: csak kivancsi vagyok...
Tablettától teljesen meddõ nemigazán lehetsz. A tablettaszedés után azonban egyeseknél megnehezítheti a teherbe esést, de a többségnél nem. Meddõséget leginkább a spirál okozhat, na meg az abortusz.

Honnan lehet felismerni ha valaki leszbikus vannak rá utaló jelek? Miért válik egy lány leszbikussá?

Itt gondolok arra is, hogy ti mit gondoltok arról, hogy egy lány leszbikus, Illetve még szerintetek egy kapcsolatban mennyire baj a nagy korkülönbség pl 12 év? Legyen az akár fiú lány vagy lány-lány kapcsolat!

Legjobb válasz: Én ilyen körökben mozgok. Ez most hülyén hangzik, de a legjobb barátnõm elég sok csajos buli szervezõje. Nos, én, mint hetero lány teljesen otthon vagyok a leszbikus szubkultúrában barátaim által és azt mondhatom, hogy már jelentõsen több toleranciát várhatnak el a társadalomtól. Talán ez azért van, mert egyre többen felvállalják a másságukat. Viszont sajnos azt meg kell említeni, hogy manapság tényleg divatos lett leszbiskedni pl. egy legjobb barátnõvel vagy akárkivel, akik miatt a leszbikusok szívnak is eleget. Mondanom sem kell, hogy az ilyeneket a "tõsgyökeres" leszbik is mérhetetlenül lenézik, max egy hancúrra jók. Én már 10 méterrõl felismerem, ha valaki leszbikus. Egyrészrõl megérzem rajta, másrészrõl a rövid haj, fiús külsõ, tetoválások, piercingek, cigi a kézben árulkodhat az illetõrõl. Na ismerek olyat is, akirõl ránézésre abszolút nem lehet megmondani, hogy a saját neméhez húz, de még viselkedésbõl sem nagyon. Volt olyan velem, hogy ültem a villamoson, egy csaj végig bámult, furán végigmért és le mertem volna fogadni, hogy meleg. Aztán igazam lett, mert kiderült, hogy barátnõm ismeri:D 12 év korkülönbség pedig szerintem kissé sok, bár izgalmas lehet. Attól függ, kinek a javára. Gondolom, Te vagy a fiatalabb és szeretnél egy idõsebb nõvel összejönni. Azt elárulom Neked, hogy az olyan 24-30-as leszbikus nõk inkább idõsebb nõt vagy velük egykorúakat keresnek, max 23 éves korig kezdenek fiatalabbal. Ez nem tudom, miért van így, ezt vettem észre. Mondjuk barátnõm a 25 évével 17-18 éves kislányokat próbál befûzni, de Õ más eset:D Na, hát sok sikert, akármin is jár a fejed. Én melegbarát vagyok, tõlem nem kapsz leosztást:) 22L

Miért kellett lepontozni? Imádom, ha végig sem olvastátok a választ, és úgy csináltátok. Én is lezbikus nõ vagyok! És ott van a 3-as számú válasz, amibe én magamat is és a lezbikusok többségét sorolom, de sajnos az elsõ két csoportból is ismerek embereket. Nem minden lezbikus fiús viselkedésû és kinézetû. Második: Az lehet, hogy lejáratja õket, de én sem írnék ilyeneket, ha tudnám a valódi sztorit. Te is csak annyit írsz, hogy ne írjak ilyeneket, de a valóságot nem közölnéd velünk. Az elsõ voltam
Én ilyen körökben mozgok. Ez most hülyén hangzik, de a legjobb barátnõm elég sok csajos buli szervezõje. Nos, én, mint hetero lány teljesen otthon vagyok a leszbikus szubkultúrában barátaim által és azt mondhatom, hogy már jelentõsen több toleranciát várhatnak el a társadalomtól. Talán ez azért van, mert egyre többen felvállalják a másságukat. Viszont sajnos azt meg kell említeni, hogy manapság tényleg divatos lett leszbiskedni pl. egy legjobb barátnõvel vagy akárkivel, akik miatt a leszbikusok szívnak is eleget. Mondanom sem kell, hogy az ilyeneket a "tõsgyökeres" leszbik is mérhetetlenül lenézik, max egy hancúrra jók. Én már 10 méterrõl felismerem, ha valaki leszbikus. Egyrészrõl megérzem rajta, másrészrõl a rövid haj, fiús külsõ, tetoválások, piercingek, cigi a kézben árulkodhat az illetõrõl. Na ismerek olyat is, akirõl ránézésre abszolút nem lehet megmondani, hogy a saját neméhez húz, de még viselkedésbõl sem nagyon. Volt olyan velem, hogy ültem a villamoson, egy csaj végig bámult, furán végigmért és le mertem volna fogadni, hogy meleg. Aztán igazam lett, mert kiderült, hogy barátnõm ismeri:D 12 év korkülönbség pedig szerintem kissé sok, bár izgalmas lehet. Attól függ, kinek a javára. Gondolom, Te vagy a fiatalabb és szeretnél egy idõsebb nõvel összejönni. Azt elárulom Neked, hogy az olyan 24-30-as leszbikus nõk inkább idõsebb nõt vagy velük egykorúakat keresnek, max 23 éves korig kezdenek fiatalabbal. Ez nem tudom, miért van így, ezt vettem észre. Mondjuk barátnõm a 25 évével 17-18 éves kislányokat próbál befûzni, de Õ más eset:D Na, hát sok sikert, akármin is jár a fejed. Én melegbarát vagyok, tõlem nem kapsz leosztást:) 22L
nekem nincs semmi bajom velük.. mert én is khm... és szerintem 12 év nem nagy kor különbség...
Elõzõ, légyszíves ne hozd fel a tanárnõs példát, mert én ismerem a lányt és jól lejáratja a média õket.
Miért? 1. Divat. Fõleg 20 éves kor alatt. Azt hiszi magáról, azért mert tetszik neki a nagyon jól kinézõ barátnõje vagy ismerõse, már lezbikus lett. Hallotta, hogy ilyen is van, ezért szívesen kipróbálná lánnyal. 2. Volt egy, vagy több rossz élménye férfiakkal, ezért azt hiszi, hogy minden férfi gonosz, rossz, õt akarja bántani, nem tud élvezetesen szexelni velük, de mivel egyedül sem akar lenni, nõt választ társának. 3. Tényleg az, és bárhogy is alakul az élete, õ egy nõt akar majd. Ha pl. lefekszik a tanárnõjével, az meg leszúrja egy késsel, na akkor például az egész ország felismeri, hogy õ lezbikus. A korkülönbség nem zavart, mindig szerettem a nálam idõsebb nõket. 12 év szinte semmi nálam :)
Álítolag a fekete szemüveg keretes csajok azok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hú hát köszönöm a sok tanácsot! Most igazából leírom mi is történik velem bennem hátha konkrétabban tudok segíteni, hogy vajon tényleg leszbi vagy biszex vagyok-e? Sok szempontból nehéz esetû lány vagyok! Most jelenleg 18 éves. S az a helyzet, hogy nem tudom, hogy melyik nap iránt vonzódom! Mert ami azt illeti még sosem volt barátom! S fogalmam sincs milyen érzés szerelmesnek lenni! De az a helyzet, hogy én mindennap járok konditerembe edzeni s régebben arobicra jártam! És akkor megismerkedtem egy lánnyal az edzõmmel s nagyon szimpatikus volt elkezdtem vele levelezni s levélben mindent elmndtam neki magamról stb. . De viszont ha szeméylesen találkoztunk nem mertem hozzászólni, de ezt õ is tudta. És ez a lány 30 éves s a végére már annyira hiányzott, hogy állandóan sírtam miatta, hogy ha nem írt ha láttam õt azért volt rossz, de nem tudom megmondani h miért ha nem láttam akkor meg azért mert hiányzott ! S tulajdonképpen elég furcsa kapcsolatban vagyunk, mert nem vagyunk bnõk meg semmi csak, hogy is mondjam amolyan lelki társam nekem õ! Õ mindenben segít nekem ha tud viszont õ nem ír, ha én nem keresem! És ismét mondom, hogy csak levelezünk, mert rájöttem, hogy ha látom õt utána csak rosszabb, most már próbálok tõle eltávolodni, de még mindig nagyon sokat gondolok rá! :-(! Nagyon sok mindent adtam neki én a 4 év alatt! Elõször is azt szeretném kérdezni tõletek, hogy szerintetek lehet, hogy õ lehetett életem elsõ szerelme vagy milyen érzés szerelmesnek lenni? A szerelem azonos a ragaszkodással és a kötõdéssel nem ugye? Ami még ehhez a történethez hozzá tartozik az az, hogy én a lány miatt tettem egy öngyilkossági kísérletet ami nem sikerült szerencsére, de úgy h mielõtt megtettem írtam neki egy amolyan búcsú smst! De szerncsére nagy mázlim volt s túléltem! De én attól tartok, hogy én nem voltam belé szerelmes csak nagyon sokat törõdött velem és próbált segíteni s olyan volt nekem mint nem is tudom mim. . És így akartam magamhoz közelebb hozni, hogy törõdjön velem mégjobban tudom már h hülyeség volt, de ezt vajon csak szerelem miatt tettem meg vagy pedig más is kiválthat ilyen erõteljes érzést, hogy képes vagyok érte akár az életemet is kockára tenni? Egyébként most pedig van egy barátnõm, de elég bonyolult a helyzet mert én ugye 18 éves lány vagyok a lány 30 éves és mindemellett legalább 60km-re lakunk 1mástól s kéthavonta látjuk egymást! :( S igazából én nem is biztos, hogy leszbi vagyok 1szerûen teljesen össze vagyok zavarodva. . . Mibõl lehet rájönni, hogy valaki leszbi-e vagy sem? Ez a kapcsolat egyéként elég furcsa, mert én nagyon nagyon sokat gondolok rá mindennap írok neki smst, keresem hívom de õ sose jelentkezik magától néha ha hívom nagyon hamar leráz. . . Ugyanakkor tudni kell, hogy ennek a lánynak az életben rengeteg problémjáa van s kezelik is õt pszichológusok s mindig ezzel magyarázza amit én megértek csak néha kicsit bennem van a félsz, hogy mi csan ha csak átver. . De nem tudom képtelen vagyok õt otthagyni mert szeretem valamiért annyira megfogott, hogy nem lehet elmondani. . Ez tipikusan annak az esete, hogy a szívem teljesen mást diktál mint az eszem! Szerintetek idõvel helyrejön a kapcsolatunk a korkülönbségrõl ti mit gondoltok? S még1x mibõl lehet rájönni, hogy az ember szerelmes e vagy sem? Illetve, hogy milyen nemûek iránt vonzódik? Húha így elsõre leírtam röviden az fél életemet! Remélem hogy tudtok nekem segíteni s nagyjából érthetõ voltam! Mert tejesen tanácstalan vagyok! n most egyenlõre általában úgy vagyok vele, hogy az idõ eldönt mindent nem kell sürgetni!! Lesz ami lesz! De remélem minél hamarabb rájövök, hogy milyen nem iránt vonzódom meg ilyesmi! Viszont azt nehéz elfogadni, hogy az emberek szeretnek másnak a dolgaival foglalkozn ia sajátjuk helyett. . Így engem sem kerülne el ez a veszély, hogy az emberek miket mondanának rólam. Bár én úgy gondolom, hogyha igazán szerelmes vagyok most pl ebbe a lányba akkor nem hiszem h nagyon érdekelne, hogy ki mit gondol, ha boldogok vagyunk egymással! Mindenesetre majd meglátjuk! Szerintem egyébént nálam a legnagyobb baj az, hogy nem tudom , hoy ki vagyok szóval nem találom önmagamat s ezt szerintem minden embernek nehéz megválaszolni ezt a kérdést, hogy ki is õ valójában. . . Meg ugye ami nálam elég nagy probléma az önbizalom hiány! :( Egyébként tudod egy nagyon jó és nagyon tanulságos idézetet be is másolom vagy is kettõt szerintem mindkettõ igazán bölcs: Az egyik így szól: "Azt mondod, jó ember vagyok. Köszönöm a bizalmat. De ne mond, mert nem ismersz. Hogy is ismerhetnél!? Hisz csak az egyik arcomat látod nap, mint nap. A többivel még nem találkoztál. Gondolom nem is fogsz. Ha évekig mindenhova követnél, mindent éreznél, amit én, mindent hallanál, amit én, és minden gondolatomat látnád, akkor talán megismernél. De ez lehetetlen. Tehát ne mondd, hogy jó ember vagyok. Ki a jó ember? Olyan nincs is. Vagy te már találkoztál egyáltalán olyannal? Igen? Meséld el milyen volt. . . Na látod, hogy nem megy. Mert mindenkinek csak egy arcát ismerheted, azt, amit feléd mutat. A többi rejtve van elõtted. Csak egy embert ismerhetsz igazán: önmagadat. Még azt sem teljesen. És ha önmagadat is alig ismered, hogy állíthatod valakirõl, hogy jó ember? Mért nem azt mondod: jó az az arc, amit felém mutat. De nem tudom milyen a többi. ? A másik pedig így: “Ne ijeszd el magad az élettõl azzal, hogy csupán a gondokról s a bajokról képzelegsz. Ne vetítsd elõre még nem létezõ, se ne éleszd újra letûnt bajaidat. Amikor gondok kínozzák sorsod, tedd fel a kérdést: mi az, ami most elviselhetetlen? A választ magad elõtt is szégyellni fogod – sem a jövõ, sem a múlt nem nehezedik rád, mindig csak a jelen. Az elõbbi talán be sem következik, az utóbbi pedig már régen elmúlt. A jelen súlya a kisebbik, ha körülhatárolod. Milyen ember az, aki még a jelent sem képes önmagában elviselni? – Ha félreteszed, ami bánt, máris a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Vajon ér-e annyit bármilyen dolog, hogy lelked rosszul érezze magát miatta? Találsz-e valamit, ami miatt érdemes a bánkódáshoz lealacsonyodnod; sóvárgó, magába süppedõ arccal csüggedned valami mulandó felett? Emberrel nem történhet meg, ami nem emberi; ahogyan ökörrel, szõlõvel, kõvel nem eshet meg olyasmi, ami ökörhöz, szõlõhöz, kõhöz nem illik. Isten nem sújt olyannal, ami elviselhetetlen. Ha egy külsõ jelenség bánt, tulajdonképpen nem maga a jelenség nyugtalanít, hanem a róla alkotott elképzelésed. Márpedig csak tõled függ, hogy ezt megszüntesd. Ha a rossz érzés oka a lelkedben rejlik – tulajdonoddá, elválaszthatatlan részeddé lett -, ugyan ki akadályozhatná meg hogy hibás felfogásodat magad orvosold? Amikor nem teheted meg, amit helyesnek tartasz, nem okosabb-e megújult erõvel tevékenykedni, mint felette bánkódni? Ha megtetted, amit tenned kell, az eredménytelenség oka nem benned rejlik. A dolgokat elfogadni tudni annyi, mint helyesen értelmezni. Ha ezt megértetted, semmi felett nem kell bánkódnod: az út a te utad, a természet mérte rád – neked csak járnod kell rajta. ” 1ébként néha úgy érzem, hogy én már túl felnõtt vagyok 18 éves létemre túl komolyan veszek mindent, de néha pedig nem érzem magam 15nél többnek. . Tényleg köszönöm mindenkinek aki válaszolt!
A kérdező hozzászólása: Tigger91 voltam!
Szia! Én is hasonló cipõben járok, mint Te. De nekem volt már 1 barátom, és szerettem, de teljesen máshogy. Vele csak fizikailag akartam lenni, nem igazán beszélgettem vele, meg nem rajongtam annyira érte. Nõvel nem jártam még, de általában mindig van egy olyan nõ az életemben, aki úgy fontos nekem, mint neked az a 30 éves, plusz nekem még hozzájön az is, hogy szeretem, ha megérint. Ha van kedved beszélgetni errõl, írj privátban.
Nekem segítsen valaki! 18 éves lány vagyok és nem tudom, hogy most leszbikus lennék-e. Egyébként teljesen heteroszexuális vagyok. 100%-ban a fiúktól jobban elolvadok mint egy nõtõl. De mostanság: Az iskolában ahová már 4 éve járok van egy tõlem 12 évvel idõsebb tanárnõ, aki mostanság egyre többet jár az eszembe. Ez a nõ nagyon csinos, dekoratív és nagyon okos is. Nem tudom, de vannak napok amikor csak így elõ bukkan az arca és nem akar kiszállni a fejembõl. Még nem volt eddig sok kapcsolatom. Egy fiúval jártam nagyon rövid ideig (kb 2 hét vagy annyi se, de nem volt köztünk semmi.) Úgy érezni nem érzek semmit iránta, csak beugrik egyszerûen :/. Ismerõseim azt mondták lehet, hogy azért jár sokat a fejembe, mert hasonlítani akarok rá. (Mivel nekem elég nagy a személyiség zavarom(Pl: én elhízott vagyok, nem vagyok vmi okos). Viszont a nõben pont az én ellenkezõm van, ami én is szeretnék lenni. Valaki segítsen mi velem a helyzet. itt vagy e-mailbe. Köszönöm! e-mail: [email protected]

Lehet boldog egy kapcsolat sex nélkül? Találhat valaki egy olyan partnert aki szex nélkül is kitart és szeretni?

Csak mert a mai világban esküszöm, hogy a szerelem lassacskán egyet jelent a szexel. De mi van ha valakinek nincsen rá szüksége,(pl. én) csak a másikat szeretné szeretni, a lelkét, stb. testi örömök nélkül. A mai világban ilyen létezik? Vagy mindenkit állati öszön vezérel?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem hosszú távon nem lehet boldog, és mûködõképes egy kapcsolat jól mûködõ szexuális élet nélkül. Egészséges, fiatal felnõtt embereknél különösen nem. Ez nem feltétlen "állati ösztön", ami elítélendõ. Teljesen normális, egészséges emberi ösztön is. De persze egy ideig lehet boldog a kapcsolat szex nélkül is szerintem. Például, ha még szûzek a felek, és fokozatosan jutnak el az együttlétig. Vagy ha egyik, vagy másik fél megbetegszik egy idõre valamilyen okból, és a pár emiatt nem tud együtt lenni. De szerintem hosszú távon nem lehet fenntartható szex nélkül a kapcsolat. És ezzel szerintem nincs is baj. Ha nagyon szeretsz valakit, akkor annak elõbb-utóbb a testét is kívánod, nem "csak" a lelkét.

Szia! Szerintem hosszú távon nem lehet boldog, és mûködõképes egy kapcsolat jól mûködõ szexuális élet nélkül. Egészséges, fiatal felnõtt embereknél különösen nem. Ez nem feltétlen "állati ösztön", ami elítélendõ. Teljesen normális, egészséges emberi ösztön is. De persze egy ideig lehet boldog a kapcsolat szex nélkül is szerintem. Például, ha még szûzek a felek, és fokozatosan jutnak el az együttlétig. Vagy ha egyik, vagy másik fél megbetegszik egy idõre valamilyen okból, és a pár emiatt nem tud együtt lenni. De szerintem hosszú távon nem lehet fenntartható szex nélkül a kapcsolat. És ezzel szerintem nincs is baj. Ha nagyon szeretsz valakit, akkor annak elõbb-utóbb a testét is kívánod, nem "csak" a lelkét.
Hadd idézzem ide a katolikus hittantanáromat, aki egyébként pap: "A szeretkezés a szerelem legbensõségesebb nyelve. Ha két ember szerelmes egymásba, akkor jót akarnak a másiknak mind testileg, mind lelkileg." Amirõl te beszélsz, az nem szerelem, hanem barátság.
Nem jelent egyet vele, de fontos része. Bizonyos szintig még azoknál is akik a szüzességük tartogatják (ki meddig megy el) Akik nem kívánják egymást azok általában nem illenek össze, de ha jól értem te a szexet magát nem kívánod. Az nem lehet hogy baj? Nem tudom, nem vagyok orvos, de az biztos hogy szokatlan. Egy egészséges szervezetnek szüksége van állati ösztönökre is.
hány éves is vagy? kamaszként el tudom képzelni hogy csak erre vágyik valaki, nem olyan régen kérdeztem mag a 13 éves lány unokatesómat mit jelent neki a szerelem: van vaki aki figyel rád, megért meghallgat, fogjátok egymás kezét, jó vele lenni. Na ennyi idõsen szerintem is ez a normális, hogy nem szexre vágyik még! Késõbb azért ha szerelmes vagy vkibe annak a testét is kívánni fogod. Mondjuk, ha már bõven elmúltál mondjuk 20, és még mindig nem kívánod a szexuális együttlétet, annak valószínûleg lelki oka van. Érdemes ezzel foglalkozni! Mert én is úgy gondolom, mint az elõttem szóló: „A szeretkezés a szerelem legbensõségesebb nyelve. Ha két ember szerelmes egymásba, akkor jót akarnak a másiknak mind testileg, mind lelkileg." ÉS A SZERETKEZÉS/SZERELMESKEDÉS NEM ÁLLATIAS DOLOG, NEM CSAK A TEST ÉLVEZETÉRÕL, HANEM A LÉLEKÉRÕL IS SZÓL
Már megint úgy állítja be egy nõ a szexet, mint a szegény nõ áldozatát a perverz férfival szemben, aki mindig csak kefélni akar. Tudomásom szerint a nõk jó része élvezi a szexet. egyenrangú partnerként. Aki meg nem szereti a szarvasgombát, az egyen száraz kenyeret.
na hallod e, én is erre vágytam és hát sajnos nincs ilyen, sex nélkül senki sem fog veled járni hosszú távon,
Egy kapcsolathoz hozzá tartozik a szex. Anélkül mûködik ideig óráig, de hosszú távon a kapcsolat ellaposodik, nem alakul ki az a fajta kötõdés ami csak kettõtök között lehet, és elõbb utóbb az egyik fél igényelni fogja az élvezetet is, és megcsalja a párját. A szeretet, a szerelem és a lelki örömök is kellenek egy kapcsolatba, de legalább iylen fontos a jó szex is. A kettõ pedig nem zárja ki egymást. Nem kell lemondani egyikrõl sem. Ha pedig te nem szereted a szexet, és nem is akarod, hogy a kapcsolat része legyen, készülj fel, hogy nem lesz hosszú távú kapcsolatod, esetleg majdnem biztosan megcsalnak. Ez nem jelenti, hogy nem szeret, nincs lelki szeretet, de a megcsalás akkor fordul elõ a legtöbbször, ha az egyik fél szeretne valamit, amit a másik nem ad meg neki. Persze találhatsz olyan embert, aki nem akar szexelni, de ilyen azért kevés van. Egyte nem értek veled, mert nem tudom miért kéne a szexet kizárni egy jól mûködõ, komoly kapcsolatból. Elvégre ez egy kellemes dolog ami bensõséges kapcsolatot teremt két ember között akik szeretik egymást. Mellesleg pedig természetes dolog. Tehát ha valaki nem akar egyáltalán szexelni az tényleg beteg, mivel ennek természetes ösztönnek kéne lennie. ( A beteget nem bántásból írtam.)
én is sex nélkül voltam együtt a barátommal 1 évig....én nagyon akartam, de ö nem..... iszonyatosan szerelmes voltam és nemérdekelt csak hogy velem legyen
Nagyon jó gondolatok. Nyilván tudod, hogy õ maga nem fogja venni a fáradságot arra, hogy megértse amit itt leírtál, de így pszichológus szemmel nézve zseniális ez az egész. Valóban elképesztõ arányban fordulnak elõ ezen az oldalon a hasonló esetek, és mi is beszélgettünk már errõl a tanszéken, de mindeddig nem volt hivatalos neve a jelenségnek. :D
Ez nem oltás volt. Ez egy szimpla véleménynyilvánítás volt, aminek ugye nyilván volt célja, és értelme. Egyáltalán nem neked céloztam. Csak leírtam azt, hogy mi az oka annak, hogy valaki így gondolkodik. Ha te ezt személyes támadásnak fogtad fel mégis, az a te hibád, amivel tulajdonképpen csak megerõsíted a "diagnózist". Annyit jelent, hogy meg sem próbáltad értelmezni a mondandómat. Tipikus fórumhisztérika vagy, aminek a legfõbb ismertetõjele ugye az önostorozás. Már az egyik korábbi válaszodban is elkezdted a saját arcodat pofozni, mivel ugye a fórumhisztérika hiedelme szeritn az elõre bemelegített arcán nem csattan akkorát a pofon. ("Persze, most jön a "beteg vagy", h "hülye vagy", "gondjaid vannak", "prûd vagy""... <- Az említett arc-bemelegítés.) A fórumhisztérika úgy mûködik, hogy valami miatt szarnak érzi az életét, és megpróbál ehhez önigazolást keresni. (Alap pszichológia.) Ebbõl kifolyólag a hisztérika úgy ismerhetõ fel legkönnyebben, ha tetszõlegesen beleírjuk egy témába, hogy "Köcsög.". Nem válaszként akármire, nem célozzuk senkinek, csak úgy magában. A fórumhisztérika majd egybõl magára veszi, és elkezdi osztani az észt, hogy a másik fél mennyire primitív. Szakdolgozatot írtam errõl a témáról, és te tökéletesen beleillessz ebbe a kis sablonba. :)
21:11-es most mit oltasz másokat? tudtommal senki nem oltott eddig senkit ennél a kérdésnél, mert más a véleménye, erre te elkezdesz...látod ez az igazán primitív dolog, te vergõdõ barom
Pontosan. A testi és a lelki része egy kapcoslatnak ugynaolyan fontos. Nagyon bölcsnek hat ez az erkölcsös vergõdés, amit mûveltek, de valójában cska arról van szó, hogy nem találjátok meg a szépséget a szexuáalitásban. Ha csak egy sokadrangú dolognak tartjátok, egy állati ösztönnek, akkor pont hogy ti vagytok a primitívek.
Ha azt írja, hogy nincs rá szüksége, és testi örömök nélküli kapcsolatot akar, valószínû nem kívánja, mert ha kívánná akkor nem akarna szex mentes kapcsolatban élni. Mellesleg ha van egy barátod/barátnõd, akivel jól megvagytok, szerintem nem jelent gondot, ha van szex a kapcsolatban, sõt. Az pedig, hogy sokad rangú. Kinél sokad rangú ? Ki nézi csak a szex részét a dolognak? Az akivel, nem jó a kapcsolat, esetleg nem is jártok. De feltételezem, hogy ha valaki ennyire csak a lelki örömökre fekteti a hangsúlyt , akkor az csak azzal fog szexelni, akivel szeretik egymást. itt pedig nem értem, miért ne legyen szex. Természetellenes. Ha pedig itt is baj, hogy sokad rangú, akkor a kapcsolattal nem minden oké. Ergo, úgy kell alakítani, hogy meglegyen a kettõ közti egyensúly és egyiket se vigyük túlzásba.
Ja, itt nem arról volt szó h az ember nem kívánja, csak azt h k.rvára sokadrangú dolog, mert a lélek fontosabb......ódivatú persze, csak nem vagyunk állatok, szerintem
Mellesleg az ember rendszertanilag az állatok országába van besorolva, tehát az ösztönei is állati ösztönök. Csak van annyira fejlett faj, hogy rájött, ez élvezetes, tehát nem csak az utódnemzés céljából kéne csinálni. Ezt most nem úgy értem, hogy úgy csináljuk, mint az állatok, de hasonlóság van. "Annyi", hogy az ember szexuális életében általában jelen van a kötõdés és a szerelem is. Bár ez több fajnál is így van. ( Vannak, olyan állatok, akik egy életre választanak párt, és nem csak az utódnemzés céljából szexelnek. ) Tehát ha valaki, egyáltalán nem kívánja, nem akarja csinálni, az valamilyen szinten biológiai selejt, mert nincs meg benne az egyik legfontosabb ösztön.
Nem tudom miért állítja be mindenki a szexet állatni ösztönként. Egyáltalán nem állati az emberi típusú szexualitás, sõt talán ez az egyik legemberibb dolog. Az állatoknál csak az utódnemzésrõl szól a dolog, na jó, talán a bonobo majmokat kivéve. Ne gondoljátok állati ösztönnek!
Kérdezõ, én megértelek, szóról szóra. Nekem sem hiányzik annyira, sokkal fontosabb a lelki része. De ilyen nõt még nem találtam, sajnos. Persze, most jön a "beteg vagy", h "hülye vagy", "gondjaid vannak", "prûd vagy".....lesz.raom, úgyis ez van ha valaki nem üvölt együtt a falkával
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vegyes válaszokat, érdekes volt olvasni a véleményeket. Azonban a többség azt írja, hogy a szex a szerelem, legbelsõségesebb formája, igen ám, csak sok férfi tisztelet a kivételnek, sima testi élvezet miatt szexszel, na akkor mi ez ha nem állati ösztön? Bár nem is nevezném annak, mivel az állatoknál nem minden "selejtnek" lehet utóda és nem szórakozásból csinálják, örömszerzés gyanánt. Mindegy, biztos, hogy velem van a baj, e téren de szerintem van egy magasabb szint ami üti a testi örömeket, mivel van más helyette.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!