Találatok a következő kifejezésre: Lehet toxoplazmózis ha (4 db)

A toxoplazmózisnak vannak tünetei ha elkapom a cicámtól? Szóval van bármi kellemetlenség ami miatt orvoshoz kell fordulni? Észre lehet venni ha elkaptam?

Id?sebb emberekre mennyire veszélyes?

Legjobb válasz: Legtöbbször nincsenek tünetei, ha mégis, akkor nagyon enyhe náéthára hasonlít. Emberre nem veszélyes, sõt, épp az a jó, ha az ember elkapja és átesik rajta, mert utána élete végéig védett ellene. Ha egy, még nem immunis nõ a terheség alatt kapja el, akkor a babájára nézve nagyon veszélyes lehet.

Legtöbbször nincsenek tünetei, ha mégis, akkor nagyon enyhe náéthára hasonlít. Emberre nem veszélyes, sõt, épp az a jó, ha az ember elkapja és átesik rajta, mert utána élete végéig védett ellene. Ha egy, még nem immunis nõ a terheség alatt kapja el, akkor a babájára nézve nagyon veszélyes lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor tehát nem kell "félnem" a cicámtól, ha átadja:)
Nem, sõt! Örülj neki. :-)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:)
Mennyire veszélyes a betegség? A felnõtt ember ép immunrendszere általában könnyen leküzdi a fertõzést, nem igen alakul ki súlyos betegség. Veszélyes azonban a toxoplasmosis az olyan emberekre, akiknek valami ok miatt károsodott az immunrendszere. A várandós anyák magzatainak még nagyon fejletlen az immunrendszere. Így ha a várandós anya frissen fertõzõdik T. gondii-val, a kórokozó áthatolhat a méhlepényen, és megtámadhatja a magzatot. 5. Mik a toxoplasmosis tünetei? Ép immunrendszerû emberben a fertõzés legtöbbször nem okoz tüneteket, de olykor hõemelkedés, általános gyengeség, nyirokcsomó megnagyobbodás jelentkezhet. A fertõzött magzatban és az újszülöttben a szem egyes részeinek gyulladása, vakság, agyi elmeszesedés, vízfejûség okoz súlyos panaszokat, ha csak már korábban be nem következett a magzati elhalás. Az is elõfordul, hogy az újszülött születéskor egészségesnek látszik, és csak kisgyermekkorban jelentkeznek szem-, vagy idegrendszeri tünetek.

Lehet toxoplazmózis jele, ha fájt egy napig a hónaljam? Mert olvastam, hogy nyirokcsomógyulladás a jele.18 hetes kismama vagyok

Gyerekkoromban sokat aludtam cicával és ettem nyers húst, mosatlan gyümölcsöt, tehát remélem már védett vagyok, de sosem tudni.

Legjobb válasz: Szia nem voltál még szûrésen hogy védett vagy e? Nekem már a legelsõ vérvételnél megnézték arra sajna nem tudok neked válaszolni hogy lehet e annak a jele de reméljük hogy nem:) 19hetes kismama

Szia nem voltál még szûrésen hogy védett vagy e? Nekem már a legelsõ vérvételnél megnézték arra sajna nem tudok neked válaszolni hogy lehet e annak a jele de reméljük hogy nem:) 19hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a védõnõt, nálunk csak a terhesség elõtt csinálnak tesztet:( De szerinte elvetéltem volna már (én mondjuk nem így olvastam) Na mindegy jövõ héten megkérdezem az orvosom is. Köszönöm a segítséget!
A nyirokcsomó gyulladást nálam a hónaljban pl okozta a szõrtelenítés.Tehát nem volt peng éles a borotvám, vagy gyantáztattam, akkor utána hajlamos volt begyuladni egy két napra. Ne aggódj, engem sem szûrtek.
Áh nem hiszem, fõként, ha most nem voltál cicával és nem ettél nyers húst pl. ha védett vagy ellene akkor nincs mitõl tartanod! van csomó a hónaljadban és fáj is????mert az inkább szõrtüszõ problémára utalhat!
ja igen! gyerekkoodban szinte tuti, hogy már átestél rajta!!!utolsó válaszoló
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat én is a borotvára gyanakodtam mert nem volt valami éles a penge, és csak az egyik fájt az is csak ha emeltem a kezem, és csomót nem éreztem. Mégegyszer köszi Nektek.
Szia! A toxonak, ha elkapod nem biztos hogy van tünete, ha mégis általában gyenge influenzaszerû. De valószínû, hogy védett vagy az alapján amit leírtál. Már nem tartozik a kötelezõ vizsgálatok közé, pénzért szûrik, és külön kell kérni.De szerintem azért érdemes megnézetni, mert nagyon komoly rendellenességet okozhat, ha terhesen kapod el, fõleg az elején. Sok szerencsét, üdv
Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van! Nálunk 2000 ft-ba kerül a szûrõvizsgálat, gondolom másutt is, de érdemes kérni! Én is pici koromtól macskákkal aludtam, puszilgattam õket, mosatlan gyümölcsöket ettem (még az epret is), jelenleg szoba kutyánk van, és mégsem estem át a toxoplasmán! Nagyon meglepõdtem rajta! 2 havonta kell szûrni nálam, és minden alkalommal fizetnem kell érte. Egyébként én is úgy tudom, hogy nátha szerû tünetei vannak, ha vannak egyáltalán tünetei, az anyára nem veszélyes, de a pici magzatnál súlyos fejlõdési rendellenességet is okozhat, ha nem kezelik idõben.

Toxoplazmózis pozitív teszt esetén biztosan károsodott a magzat? Hogyan? Lehet olyan, hogy bár én elkapom, de ő nem? Ha elkapja, van olyan, hogy nem lesz tőle semmi baja?

Nem én vagyok az alany, csak az ismer?söm mesélte, hogy az anyának kés?n vették észre és kapott valami gyógyszert rá, és most azon idegeskedik hogy nem kezdték el id?ben a kezelést.

Legjobb válasz: Nekem is pozitív, de az számít, hogy mikor zajlott le a fertõzés. Ha terhesség elõtt, vagy az elsõ három hónapban, akkor biztos semmi baja sem lesz a babának! Mi a genetikust is megkérdeztük, direkt figyelt az uh-on, kereste a jeleit a babán, de azt mondta, hogy semmi sem utal toxoplazma fertõzésre. Antibiotikumos kezeléssel semmi bajuk nem lesz, nem hiszem, hogy késõn kezdték a kezelést. Ha lenne valami gond, valamelyik uh-n már látni kellett volna.

Nekem is pozitív, de az számít, hogy mikor zajlott le a fertõzés. Ha terhesség elõtt, vagy az elsõ három hónapban, akkor biztos semmi baja sem lesz a babának! Mi a genetikust is megkérdeztük, direkt figyelt az uh-on, kereste a jeleit a babán, de azt mondta, hogy semmi sem utal toxoplazma fertõzésre. Antibiotikumos kezeléssel semmi bajuk nem lesz, nem hiszem, hogy késõn kezdték a kezelést. Ha lenne valami gond, valamelyik uh-n már látni kellett volna.
A kérdező hozzászólása: az uh-n ez hogy látszik? miben tér el? egyébként az elsõ teszten negatív volt (ami a legelsõ vérvételen van) és most 25 hetes körüli, a mostani vérvételén lett pozitív, de nem kapta meg a védõnõtõl idõben, kb 3-4 hét eltelt mióta levették a vért. Ezért aggódik.


Ki lehet mutatni, és ha igen, hogy, és mennyibe kerül, hogy átesett-e valaki toxoplazmózis-on vagy hordozza-e a parazitát?

Legjobb válasz: Nem autómatikus, és állítólag nem is mindenhol csinálják. Én budapesti vagyok, 10.kerületi. Itt megcsinálták az sztkban. Ezt a nõgyógynál az asszisztenstõl kérdezd meg, nekem az orvos azt mondta, ráérünk vele a 16.hétig, hiába mondtam,hogy vannak cicáim. A másik orvos meg azt mondta,szóljak az asszisztensnek, és a többi beutalóval azt is adni fogja.

Nem autómatikus, és állítólag nem is mindenhol csinálják. Én budapesti vagyok, 10.kerületi. Itt megcsinálták az sztkban. Ezt a nõgyógynál az asszisztenstõl kérdezd meg, nekem az orvos azt mondta, ráérünk vele a 16.hétig, hiába mondtam, hogy vannak cicáim. A másik orvos meg azt mondta, szóljak az asszisztensnek, és a többi beutalóval azt is adni fogja.
Tudtom szerint egyzserü vérvétellel meg lehet állapitani, terhesség esetén szokás is ilyet végezni.
Csak vérvétellel lehet. Én is 1 hónapja csináltattam.
elõzõ vagyok ja és 4500-5500 ft körül van, ha magánúton csináltatod. Nekem a nõgyógy irta bele a vérvételbe, ugyhogy ingyen volt.
A kérdező hozzászólása: TErheseknek tehát ingyenes és automatikus? vagy külön kérni kell?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!