Találatok a következő kifejezésre: Lehet terhességi venni (74 db)

13 hetes kismama vagyok és napok óta fáj a homlokom, arcom. Be lehet venni ilyenkor valami gyógyszert? Egyébként ez lehet terhességi tünet is vagy csak betegség? Ti is voltatok igy?

Legjobb válasz: ha egy mód van rá akkor ne gyógyszert vegyél be hanem menjél el a háziorvoshoz ,hátha arcüreg gyulladásod van.ha voltál náthás az utóbbi idõben akkor elõfordulhat és akkor inkább infra lámpa mint gyógyszer. Én még nem hallottam arról hogy ez terhességi tünet lenne,de persze nem vagyunk egyformák!:)

ha egy mód van rá akkor ne gyógyszert vegyél be hanem menjél el a háziorvoshoz , hátha arcüreg gyulladásod van.ha voltál náthás az utóbbi idõben akkor elõfordulhat és akkor inkább infra lámpa mint gyógyszer. Én még nem hallottam arról hogy ez terhességi tünet lenne, de persze nem vagyunk egyformák!:)
HA fájdalomcsillapítóra gondolsz, a Paracetamol alapúakat babavárás alatt is lehet szedni. Pl. Saridon - én azt szedtem. Nem hinném, hogy terhességi tünet lenne, én ilyenrõl még nem hallottam. Mielõbbi jobbulást!
ha nem szeretnél gyógyszert bevenni használj a homlokodra forró sót. melegitsd meg a sót és tedd bele ronygyzsepibe. nekem bevált. nekem az arcüreg gyulladásomat mulasztotta el.
Nekem a dokim azt mondta hogy a rubophen-t nyugodtan szedhetem terhesség alatt is.de inkább menj el dokihoz nehogy valami komolyabb legyen. 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Az orvosom a Panadolt javasolta, azt szedtem be. Tegnap este kipróbáltam a sót is és kicsit jobb lett.

Terhesség elején meddig tart ez a megjön érzés? 5 hetes vagyok és ezt érzem, és a méhen kívüli terhesség mikor lehet észre venni?

Legjobb válasz: Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km

Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km
Azért görcsölsz, mert nõ a babád és tágul a méhed, ha nincs vérzés, nem kell aggódni. A Magnéziumot késõbb szokták javasolni, de bajt biztosan nem csinálsz vele. A méhen kívüli terhességet az elsõ UH-n már megállapítják. Én 6, 5 hetesen voltam UH-n. Megállapították a terhességemet, a petezsák méretét és hogy jó helyen tapadt meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Szia! Én 10+2 hetes vagyok, és még midnig fáj a pocim. Most voltam orvosnál, aki azt mondta, ez a front miatt erõsödhet! És tényleg magnézium kell rá! Amúgy szerintem is mehetsz dokihoz lassan, én 4+4 hetesen voltam elõször, már látták a petezsákot! Hajrá:D

Lányok, milyen az, ha vkinek méhen kívüli terhessége van? Hogy lehet észre venni? Azt tudom, hogy orvos, de miről lehet gyanítani?

Legjobb válasz: Hirtelen szúrás, görcsölés, éles fájdalom, elsõsorban az alhas egyik oldalán, vérzés, derákfájás, lehet ájulás is.

Hirtelen szúrás, görcsölés, éles fájdalom, elsõsorban az alhas egyik oldalán, vérzés, derákfájás, lehet ájulás is.
Olyan rossz érzés, hogy ilyen "sokan" vagyunk ebben a helyzetben:-( Biztosan minden rendben lesz, ne aggódj! Kívánom, hogy amint lehet nektek is összejöjjön a babátok!
Méhenkívüli terhesség fejlõdhet akár a 12. hétig is, de csak akkor fordulhat elõ, ha nem volt az illetõ UH-on. Ha észreveszik, nincs baj.
Azt csak az UH-on látni, hova ágyazódott be. Amiket írtál, sima vetélés is lehet. Gyanítani lehet abból, amit leírt az elsõ válaszoló.
Igen, de a méhenkívüli terhesség is elég sokáig fejlõdhet, igaziból a vetélésnek vannak tünetei. Szerencsés esetben ez az elsõ hetekben történik, de olyan is van, hogy késõbb. Ennek a mûtéti kezelése már rizikósabb a késõbbi terhességek szempontjából.
A kérdező hozzászólása: ok, de mennyivel késõbb?Ha volt olyan tünet, mintha vetélés lett volna, pl:nagy mennyiségü vérzés, derék fájdalom, de pár nap után megszünt, akkor mi történik?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, nálam ugyanez a helyzet, fiatal terhes voltam és beindult sajnos a vetélés.A vérzés megállt 3 nap után, de rengeteg jött, nagyon fájt a derekam, de nem volt olyan erõs alhasi görcsöm, stb., de még széldülgetek, holnap kell mennem a dokimhoz, uh-ra, remélem minden rendben lesz!!!!Csak azért kérdeztem ezt a méhen kívüli dolgot, mert tudni akartam, hogy észre veszik e mindenképp!!!!!!Köszönöm a válaszokat!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ezek a tünetek megszünnek egy idõre, vagy állandósulnak és annyira erõs, hogy orvoshoz megy az illetõ azonnal?Bocs, a hülye kérdésekért, de éerdekel!!!!
Én is pont igy voltam mint ti, ma a 3. napja, hogy vérzek de már csökkent a mennyisége, remélem ennyi elég volt ahhoz, hogy kitisztuljak. :-(
Nekem semmi jele nem volt, csak beágyazódás környékén nagyon szúrkált a petefészkemnél.:(
Szia! Voltál dokinál, mi van veled?

Szüzesség elvesztésekor ha nem védekezünk teherbe lehet esni? Mikor lehet észre venni a terhesség első jeleit?

vagyis mi védekeztünk de félek hogy kiszakadt a gumi.egyébként 16 vagyok...

Legjobb válasz: persze,hogy teherbe lehet esni...ha mar van menstruaciod akarmikor teherbe eshetsz ha nem vedekezel...a szuzessegnek semmi koze nincs ehhez....

persze, hogy teherbe lehet esni...ha mar van menstruaciod akarmikor teherbe eshetsz ha nem vedekezel...a szuzessegnek semmi koze nincs ehhez....
Ha volt aktus, és fõleg ha a fiú "bent" élvezett, bármikor lehet teherbe esni. A terhességet kb. 2 hét után ki lehet mutatni a patikában (vagy akár a tesco gyógytermékes részlegében is láttam) kapható terhességi gyorstesztekkel (van pár száz ft-ért, meg drágábban is) Ha a felhelyezéskor vigyáztatok a hegyes körmökkel, gyûrûkkel, stb., és maradt elég hely a végén (tudod, össze kella legvégét csippenteni "spermazsáknak", levegõ ne maradjon benne, bár egy kicsi nem baj, és úgy feltekerni a kotont, lehetõleg a körömmel nem hozzáérve) akkor azért nem szakad ki olyan könnyen az a gumi.
Akár szûzen is teherbe lehet esni. Az a hártya ugyanis lyukas.
Igen igy is teherbe tudsz esni de a jelei esetleg 1-2hétel az aktus után jelentkeznek akkor vehetsz tesztet is hogy tudd hogy esetleg terhes vagy-e?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
És ha a pasi egyáltalán nem élvez el? akkor is lehet? ( ha kb 2 percig van "benne"??
1: IGEN! 2: nem kell 2 perc. 2 lökés elég, ha jött egy kevés sperma is. Az meg jöhet, messze az elélvezés elõtt is.

Lehet terhességi "jelnek" venni az arcomon felfedezhető pár apró pattanást?

Mensinek kb 2 hét múlva (nem) kellene megjönnie. Olyan kaját pedig nem ettem, amit?l kijönne. Nálam akkor jön ki néha, ha pl sok magvas dolgot eszem, de azt nem is ettem.

Legjobb válasz: Sajnos nem hinném, hogy ez jel lehet, ugyanis ahhoz, hogy 2 hét múlva ne jöjjön meg, még csak most kell megfogannia a babának... Tehát körülbelül most van az ovulációd. A hormonváltozások pedig a fogantatás után úgy két héttel kezdõdnek el (a beágyazódást követõen), pl. a HCG hormon termelõdése, ami esetleg hatással lehet az arcbõrre. Ez még nagyon korai lenne.

Sajnos nem hinném, hogy ez jel lehet, ugyanis ahhoz, hogy 2 hét múlva ne jöjjön meg, még csak most kell megfogannia a babának... Tehát körülbelül most van az ovulációd. A hormonváltozások pedig a fogantatás után úgy két héttel kezdõdnek el (a beágyazódást követõen), pl. a HCG hormon termelõdése, ami esetleg hatással lehet az arcbõrre. Ez még nagyon korai lenne.

Hány nap után lehet terhességi tesztet venni?

Legjobb válasz: Minimum 14, de megbízható eredményt csak akkor ad egy teszt, ha már késik a menzesz, elõtte lehet "álnegatív' is. A pozitív teszt viszont minden esetben valósnak mondható, mivel a HCG jelenlétét mutatja ki a szervezetben, amit csak a magzat termel.

Minimum 14, de megbízható eredményt csak akkor ad egy teszt, ha már késik a menzesz, elõtte lehet "álnegatív' is. A pozitív teszt viszont minden esetben valósnak mondható, mivel a HCG jelenlétét mutatja ki a szervezetben, amit csak a magzat termel.
ajánlott 2 hetet várni a pontos eredmény érdekében...
Terhességi tesztet bármikor lehet venni ...
A menstruáció 1 hetes késése után ajánlott elvégezni.Olvass pár nõgyógyász válaszol rovatot, õk is mindig ezt írják.Mert ugye középidõn van a teherbeesés legnagyobb esélye, utána még 2 hét a várható menzesz és ha késik, akkor utána érdemes tesztet csinálni.De ugye azért 1 hét után, mert az 1 hetes késés még normális terhesség nélkül is.
Úgy is terhes lehet ha közben megvan neki, ez nem zárja ki. Nem egy ismerõsöm járt már úgy hogy úgy szült gyereket hogy közben megvolt nekik. Szóval a menzi kimaradása nem biztosíték. Végy egy tesztet, és reggel az elsõ vizeletbõl csináld meg az a legbiztosabb.
Tudom, de akkor is várjon egy hetet.

Dm-ben vagy Rossmannban lehet terhességi tesztet venni? És ha igen mennyibe kerül?

18 nap telt el az el?z? menszim óta és még nem jött meg. szerintetek terhes vagyok??!

Legjobb válasz: én láttam a rossmannban az árát nem 'tom olyan 1500-2000ft lehet

én láttam a rossmannban az árát nem 'tom olyan 1500-2000ft lehet
ja, azonnal.
Dm-ben vettem 7-800 ft.
jaa és szoríítok!! :) te is szorííts nekem! (:
én is mostanába vettem. dm-be 600 ft.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a segítséget, én is remélem :)
800-1000 forint körül van dm-ben és rossmannban.Nem hiszem, h terhes vagy, még várj egy pár napot, aztán csinálj egy tesztet, attól majd megnyugszol és meg fog jönni...mert lehet, h csak attól késik, mert izgulsz.
A kérdező hozzászólása: itt azonnal válaszolnak?
juthatott, de sztem nem kellene aggodnod. itt kérdezd inkabb meg http://www.orvostudakozo.hu
A kérdező hozzászólása: gumival!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, am. az elõzmény az volt, hogy a párom kivette de nem jött le teljesen a gumi, csak lejjebb csúszott róla, mert ugye elment és már nem volt olyan merev, de szerintetek juthatott be így sperma?? :S
és h védekeztetek?
a dm-ben 800-900 ft ért láttam!
Várj még pár napot és ha még mindig nem jött meg, vegyél egy tesztet. És bocsánat a kérdésért, de láttam én itt már csodákat :P második voltam....
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok és nekem 18-20 naponta szokott megjönni és élek szexuális életet, persze, különben miért aggódnék, hogy terhes vagyok?:D
Hány éves vagy? Azt tudod, hogy egy "menszi" ciklus 26-28 napos? Élsz szexuális életet???
A kérdező hozzászólása: Szorítok mkinek! nekem már megjött :)

14 hetesen lehet terhességi jel a légszomj? Az elmúlt pár napban sokszor úgy érzem mintha nem lenne elég levegőm és sóhajtás jellegű nagy levegőket kell vennem, elég sűrűn.

Bár még csak 14 hetes vagyok, a baba nagyobb egy héttel. Lehet ez már ennyire korán terhességi jel, vagy valami baj lehet?? Félek, hogy nem kap elég oxigént a kicsi.

Legjobb válasz: Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!

Szia! Lehet tünet, nekem is volt ; de nyugi , a baba ettõl nem kap kevesebb oxigént! A helyzet pont fordítva van: a véred mennyisége megnövekszik a baba miatt, ez az egész szervezetre hatással van, így a tüdõdre is. Jóval több oxigént kell elõállítania , és ezt a kapacitást valahogy fizikailag kell kiviteleznie. (lsd.több légvétel) Ha viszont nagyon erõs lenne a légszomj, szinte már fojtogató, azt feltétlen mondd el a nõdokidnak, védõnõdnek!!!
Nálam ugyanez volt két hétig fuldokoltam a 14. héttõl, a dokim azt mondta ez nem jelent semmit, és ahogy jött el is múlt. Kellemetlen érzés- én nagyon utáltam- de kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon furcsa érzes, de hát úgy tûnik ez ezzel jár. Amíg a babuci jól van és növöget nem bánok semmit.

Terhesség és hüvelyfertőzés? Mit lehet rá venni az első trimeszterben?

A n?gyógyászom Dalacyn ken?csöt irt fel,e arra rá van irva,hogy az els? trimezerben nagy t?le a vetélés kockázata.Akkor miért azt irta fel?

Legjobb válasz: Kérdezz rá a canestenre, azt elvileg végig lehet használni!

Kérdezz rá a canestenre, azt elvileg végig lehet használni!
Nem tudom! Én nem használnám, bár nem tudom milyen fertõzésed van. A dalacynt bakterialis fertõzésre szokták adni, mondjuk ez sem éppen jó egy korai terhességnek, de kérdezd meg bátran a dokidat, hoszen ezért van. Mond, hogy aggódsz, mert ezt olvastad és nyugtasson meg. Tudom, hogy ezt nem csinálják sokan a nõgyógyászok, de ha igen akkor még idejében tudnál váltani.
ÉN pevaryl g kúpot használtam! És bevállt.

Honnan lehet észre venni, hogy elhalt a terhesség? Vérzés? Görcsök?

Legjobb válasz: Változó, hogy milyen tünetei vannak, illetve vannak-e konkrét tünetei. Sokat akkor kapnak róla tudomást, amikor a doki az ultrahang után tájékoztatja õket. Van, aki vérzik egy kicsit vagy görcsöl, de általánosítani nem lehet.

Változó, hogy milyen tünetei vannak, illetve vannak-e konkrét tünetei. Sokat akkor kapnak róla tudomást, amikor a doki az ultrahang után tájékoztatja õket. Van, aki vérzik egy kicsit vagy görcsöl, de általánosítani nem lehet.
Nem akarlak megrémíteni, de nálam semmi jele nem volt, de tényleg semmi, az uh-on derült ki. (-: Ne gondolj ezekre a dolgokra, nem tudod úgysem kivédeni (persze ezt úgy értem, ha egyébként is egészségesen élsz, és vigyázol magadra).
nekem sem volt semmi jele!!!7 hetesen még dobogott a szíve, 9 hetesen pedig már nem..pedig közben 1 centit fejlõdött is....véletlennek köszönhetem, hogy megtudtam, mert a doki azt mondta, hogy ha volt 7 hetesen uh, akkor 9 hetesen most nem kell....ragaszkodtam hozzá...szerettem volna látni...és akkor jött a hidegzuhany:(((
Sok kérdés foglalkozik ezzel, írd be a keresõbe, hogy elhalt terhesség!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!