Találatok a következő kifejezésre: Lehet terhességi hogy (810 db)

Hol van a babám? Ennyire fiatal még a terhesség, hogy nem lehet látni, vagy nincs is baba?

ha az utolsó mensi els? napjától számoljuk, ma vagyok 5 hetes és 2 napos terhes. a tesztjeim pozitívak, de tegnap elkezdtem picit barnázni rohantam a sürg?sségire. a doki megnézett és nem látott semmit. ma reggel ismét UHval kezdtünk, de semmit nem talál a nyálkahártyám 8mm, bal oldali ováriumban 40x30as folyadék tartalmú képlet, douglasban folyadék nincs - ez került a papíromra. ilyenkor mi van??? hcg vérvétel eredményért holnap megyek,de érzem, hogy ott van az a kicsi baba. volt valakivel hasonló eset? köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Nagyon kicsi még a terhességed, lehet hogy egy pár nappal késõbb készült mint ahogy számoltad. Nekem az elsõ babámnál volt ez, több pozi tesztem is volt és 2 x akartak meggyõzni róla hogy a teszt hazudik:) és nincs is baba, elõször 8 mm-es majd 2 nap múlva 10mm es nyálkahártyát mértek és azt mondták csak mensizni fogok. Levették a béta hcg-t aminek 2 nap múlva lett eredménye 1000-es lett szóval egyértelmû terhesség :) És rá 10 napra mentem újra akkor már szívhang is volt!! Az h a petefészkedben van egy képlet, lehet egy másik tüszõ is, nekem 2 volt terhesség mellett, de felszívódtak a 12.hétre. Úgyhogy a vérvételbõl ki fog derülni van e baba!! Én szurkolok neked!! Majd írd meg mi lett!!

Nagyon kicsi még a terhességed, lehet hogy egy pár nappal késõbb készült mint ahogy számoltad. Nekem az elsõ babámnál volt ez, több pozi tesztem is volt és 2 x akartak meggyõzni róla hogy a teszt hazudik:) és nincs is baba, elõször 8 mm-es majd 2 nap múlva 10mm es nyálkahártyát mértek és azt mondták csak mensizni fogok. Levették a béta hcg-t aminek 2 nap múlva lett eredménye 1000-es lett szóval egyértelmû terhesség :) És rá 10 napra mentem újra akkor már szívhang is volt!! Az h a petefészkedben van egy képlet, lehet egy másik tüszõ is, nekem 2 volt terhesség mellett, de felszívódtak a 12.hétre. Úgyhogy a vérvételbõl ki fog derülni van e baba!! Én szurkolok neked!! Majd írd meg mi lett!!
Én 5 hetes voltam mikor elõször mentem dokihoz.De már látta.Visszarendelt 2 hét múlva addigra már szívhangja is volt.Majd holnap kiderül az eredményeidbõl.Nem lehet hogy egy kicsit késõbb fogant a baba?Mert akkor lehet hogy azért nem látta.
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ: nagyon köszönöm a válaszod, megnyugtató volt olvasni. mindenképpen írok, hogy mi lett a hcg eredmény. drukkoljatok nagyon kérlek, úgy szeretném ezt a kicsit :) 2. válaszoló: köszi Neked is, a próféta szóljon belõled és remélem ez lehet az ok, hogy késõbb fogant a babóca :)
Nekem 5 hetesen azt mondta a doki, hogy semmi értelme még UH-t csinálni. Nem is csinált - 2 múlva mentem, akkor már volt szívhang!!
A kérdező hozzászólása: és szerintetek a 8mm endometrium nem kevés?? mindenhol sokkal többet olvasok :(
Szia! Nekem 4 hét 5 naposan egyértelmûen látszott a terhesség. Igaz hüvelyi uh-gal néztek, ez nagyon nem mindegy, a hasival nem valószínû, hogy látható ilyen pici babácska. Meg a gép minõsége sem mindegy, és az orvos gyakorlata sem a dologban. Azért mindenképp érdemes a barna miatt progeszteront szedni, a hiánya okozhatja a barnát, pedig létfontosságú. Erre általában Ultrogestan tablettát írnak fel, vagy esetleg Duphastont. Drukk, minden jót! 28 h km
Szia! Lehet, hogy csak késõbb sikerült a babóca. Én is ma voltam UH-on, mensi alapján 6+3 hetes terhes vagyok, de csak 6-7 mm-es petezsákot láttak, meg 3 cm-es sárgatestet, szõval kb. 2 héttel fiatalabb. Jövõ hét végén megyek megint. A tesztem is csk a nemvár után 1 héttel lett pozitív, úgyhogy nagyon reménykedem. Nem értek az ultrahanghoz, de a 40*30-as izé akár sárgatest is lehet, nem?
A kérdező hozzászólása: betelefonáltam a kórházba, 202 lett a hcg :) már csak az a kérdés hol a babó, de ezek szerint van valahol :) igen, lehet késõbb készült, soha nem lehet tudni...:)

Lehet terhességi tünet, ha az alhasamon jobban látszanak az erek, mint általában? A dokim szerint a méhem puha. Lehet esetleg attól, hogy vérbőség van terhesség miatt?

Legjobb válasz: Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.

Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.
A kérdező hozzászólása: még nem tudom, kedden voltam dokinál, aznap még negatív volt a teszt, a méh meg puha, vérzés még sehol.
Akkor várni kell. ha vezettél volna hõgörbét, most tudhatnánk, hogy volt-e tüszõrepedés, és hogy mikor, mert tüszõrepi után 12-16 nappal mindig megjön a vérzés, ha nincs baba.
A kérdező hozzászólása: létezik, hogy 35.napon volt peteérésem? clostyt szedtem ebben a ciklusban
Bármi létezik. De mibõl gondolod épp a 35. napot? és most hanyadikon jársz?

Sokan vannak ebben a cipőben? Úgy néz, hogy hogy terhes vagyok, eddig szedtem rendes vérnyomáscsökkentőt, most így a házidoki írt másikat, amit lehet terhesség alatt és mondta, hogy majd ezekkel lehet varriálni, hogy be tudja állítani újból!

Kicsit izgulok, hogy minden rendben lesz e az új gyógyszerrel?!Ugyanis itthon vagyok 3 éves kislányommal és nem szeretnék rosszul lenni!Akik szedtek terhesség el?tt v. csökkent?t, azoknak több gondjuk volt a vérnyomásukkal a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Sajnos a terhesség rontani szokott az állapoton,nekem legalább is sokkal rosszabb lett,ráadásul,amit terhesség alatt lehet szedni vérnyomáscsökkentõ(Dopegyt),egy kalap szar nem ér!Napi 8 szemmel is 150 felett volt a vérnyomásom!

Sajnos a terhesség rontani szokott az állapoton, nekem legalább is sokkal rosszabb lett, ráadásul, amit terhesség alatt lehet szedni vérnyomáscsökkentõ(Dopegyt), egy kalap szar nem ér!Napi 8 szemmel is 150 felett volt a vérnyomásom!
Én is Dopegydet szedek napi 3-at de most meg 100/54-re vitte le a vérnyomásom és 3 napja már fáj a fejem tõle! De a belgyógyásznak kell beállitani nem a házidokinak

Nyolc hetesen lehet terhesség tünete, hogy ételeknek savanyú ízbeütését érzem?

Utóbbi napokban pl. a banánt és a kávét is savanykásnak éreztem. Tuti nem volt az ,mert banánt a férjem is evett, és mondta, hogy rendben van az íze. Ezen kívül Már hetek óta 3/4 3 és fél négy között felébredek. Van mikor vissza tudok aludni, de legtöbbször nem. Ezeket össze lehet kötni a terhességgel, vagy más oka lehet?

Legjobb válasz: Persze, lehet a terhesség velejárója! Mikor anno a dokimat kérdeztem, hogy ez meg ez normális-e, csak annyit mondott, hogy a terhesség sem egy normál állapot, semmin nem kell meglepõdni! :o) Boldog baba várást!

Persze, lehet a terhesség velejárója! Mikor anno a dokimat kérdeztem, hogy ez meg ez normális-e, csak annyit mondott, hogy a terhesség sem egy normál állapot, semmin nem kell meglepõdni! :o) Boldog baba várást!
Igen, lehet a terhesség miatt. Ne lepõdj meg, bármi elõfordulhat :-)
Jó neked, én penész ízt éreztem mindenben. A narancslé volt a legdurvább, még a szagától is rosszul voltam. :)
Én is így voltam vele az elsõ trimeszterben úgy a 7. héttõl kb a másdik trimeszter elejéig... 14-15. hét talán. A leginkább a paradicsomnál tûnt fel. Imádom a paradicsomot, de akkor mindig savanyúnak éreztem, még kérdezgettem is másmoktól, akik szintén abból ettek, hogy ez most ennyire savanyú és csak néztek. Hála égnek ez elmúlt. :) Most már, így 23 hetesen normális íze van megint. :)
Szia!!! Szerintem is lehetséges! Én mondjuk mindent íztelennek, sótlannak éreztem az elején, pedig alapban nem szeretem a túl sósat, a Családom régebben mindig "utánamsózott". Ez az érzés talán mostanra múlt el(újra a "régi ízeket" érzem), most léptem a 20.hétbe.Boldog babavárást!!!

Ha az orvos megállapította a terhességet, hogy lehet, hogy a vérkép nem mutatja a Hcg-t?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama

Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama
Megint elsõ vagyok: amikor én voltam a dokinál az én babámnak sem volt még szívhangja, még sem kért a doki hcg-t. Ma már 18 hetes vagyok és szépen fejlõdik a baba!
Ezt nem nagyon értem! Hogyan állapította meg? Uh-val? Hány hetes terhességet állapított meg?
A kérdező hozzászólása: Igen, Uh-val, 5 heteset. Aztán rá egy napra mentem vérvételre, de az eredményben nem látok ilyet, h Hcg..pedig elvileg kellene legyen, nem?
kell, de mit mondott? mert a barátnömnél volt olyan hogy látott valamit az orvos vérvételre küldte (ismétldöröe 2 nap múlva megint) és mivel egy alacsony hcg szint volt de nem növekedett ezért egy elhalt magzata volt, ami sima menstruációval távozott kb egy hétre rá. szóval a doki felelötlenül jelentette ki hogy egy életképes terhesség, mert 5 hetesen tuti nem volt szívhang sem még.
A kérdező hozzászólása: Azt nem is mondta, h van szívhang, csak annyit, h 5 mm-es gesztációs zsákot lát. Ráadásul semmi tünetem nincs, úgy értem, sem mellfeszülés, sem hányinger, semmi...Egyszóval nem értem. És csak jövõ héten tudok visszamenni hozzá.
Szia! A vérvétel eredményében csak akkor szerepel, a hcg szó is, ha a doki kérte ezt a hormon vizsgálatot. Lehet a Tied nem kérte, mert nem a terhesség tényét vizsgálta, hiszen látja a babát, hanem csak az állapotodra volt kíváncsi...vas...stb. Gratulálok amúgy :)
Szia! Igaza van 12:21-nek, ha már elõtte nap megállapította, akkor nem feltétlen kért HCG-t, csak ugye amúgy is kérnek vérvételt, ha kiderül, hogy terhes vagy. Legalábbis nálunk így volt, aztán amikor olyan vérvételre küldött, hogy konkrétan a HCG-t nézte, na akkor rajta volt a papíron, hogy Béta-hcg, illetve az értéket is feltüntették. Remélem segítettem. Üdv.
Ha a doki megállapítja a terhességet, akkor nem kér HCG-t. Csak akkor, ha odamész, hogy volt pozi teszted, de õ mégsem lát semmit!

Megjött a menszeszem de 2-3 óra mulva elmult és most nincs! Ez lehet terhesség előjele vagy ilyesmi? Védekeztünk a párommal és a gumi sem szakadt ki vagy ez hogy ilyen hamar elmult valami más?

Legjobb válasz: Nekem így kezdõdött a terhességem...azt hittem megjött a menzeszem, aztán estére teljesen megszûnt...pár nap múlva már a terhességi teszt is pozitív volt, szerintem vegyél te is egyet! Sajnos, egyik fogamzásgátló módszer sem biztosít 100%-os védelmet a nem kívánt terhesség ellen, bár kétségtelen, hogy az óvszer elég magas védelmet nyújt. Mindenesetre nem ártana egy gyors teszt...

Nekem így kezdõdött a terhességem...azt hittem megjött a menzeszem, aztán estére teljesen megszûnt...pár nap múlva már a terhességi teszt is pozitív volt, szerintem vegyél te is egyet! Sajnos, egyik fogamzásgátló módszer sem biztosít 100%-os védelmet a nem kívánt terhesség ellen, bár kétségtelen, hogy az óvszer elég magas védelmet nyújt. Mindenesetre nem ártana egy gyors teszt...
TErhességnek lehet jele a megváltozott mensi, általában gyengébb és rövidebb ideig tart. Szeritnem mindenképp keress fel egy nõgyógyászt, de elõte csinálj egy tesztet-úgyis kérni fogja a doki. De talán nem az, ha nem akarsz babát, más oka is lehet, nézesd meg magad.

Lehet az, hogy azért fiatalabb a terhesség 1héttel, mert hiába megtörtént a megtermékenyités, de a beágyazódás csak 6-12között történt, és akkortól kezdett el nőni a kicsi? Vélemény?

vAN ILYEN TÉNYLEG?

Legjobb válasz: A terhességet az utolsõ menstruáció elsõ napjától számítják, A megtermékenyülést a beágyazódás általában 5-7 napra követi. Ha a ciklus közepén történik a megtermékenyülés akkor a legpontosabb a terhesség idejének kiszámítása, de mivel nem minden nõi test mûködik a naptár szerint így 1 hét plusz-mínusz még az elején belefér. Késõbb viszont a baba méretei adják a terhességi kort.

A terhességet az utolsõ menstruáció elsõ napjától számítják, A megtermékenyülést a beágyazódás általában 5-7 napra követi. Ha a ciklus közepén történik a megtermékenyülés akkor a legpontosabb a terhesség idejének kiszámítása, de mivel nem minden nõi test mûködik a naptár szerint így 1 hét plusz-mínusz még az elején belefér. Késõbb viszont a baba méretei adják a terhességi kort.

Ultrahangon mondtak, hogy iker terhesseggel kezdodott a terhessegem, mert 2zsak latszik, de egyik ures, csak egyikben van baba. Ez mitol lehet es hogyan van?

nem kerdeztem meg,mert nem magyarorszagon volt es sokkot kaptam egyebkent is,hogy akar ketto is lehetett volna.

Legjobb válasz: Elöször is ez igen gyakori, hogy ikerterhességként indul, de csak egy baba marad meg - a legtöbbször csak nem mondják. A legtöbb ilyen esetben az egyik nem elég életképes, és egyszerüen felszivódik még a terhesség elején. Szóval ne legyenek rossz érzéseid, nagyon sokszor elöfordul ilyen eset. MEgkérdezhetem, hogy hol élsz?

Elöször is ez igen gyakori, hogy ikerterhességként indul, de csak egy baba marad meg - a legtöbbször csak nem mondják. A legtöbb ilyen esetben az egyik nem elég életképes, és egyszerüen felszivódik még a terhesség elején. Szóval ne legyenek rossz érzéseid, nagyon sokszor elöfordul ilyen eset. MEgkérdezhetem, hogy hol élsz?
A kérdező hozzászólása: anglia.mikor szivodik fol kb.?akkor ez nem az en hibam vagy sperma stb.
Éppen ezért irtam, ebben nem hibás senki, ez egyszerüen igy történt, ezt hivjßak természetes kiválsztódásnak. Nem akarlak ezzel megbántani, de ez igy van - és ez csak arra jó, hogy a megszületö baba a lehetö legegészségesebb legyen. Ne legyen emiatt semmi rossz érzésed, örülj a meglévö babának. Kellemes terhességet és egy aranyos babát kivánok.
A kérdező hozzászólása: koszi:) kulonleges az iker terhesseg, de termeszetesen nagyon orulok az egy babanak is:)
Úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta.Nem a Te, a és nem a párod hibája.Ne okold magad! Gratulálok a kicsihez!
Nyolcszor-tízszer annyi ikerterhesség kezdõdik, mint amennyi meg is születik! Ez nagyon gyakori, nem kell ezen agyalni, légy boldog azzal, aki maradni akart. :)
Nekem legelõször 3 petezsák volt, de a 3. felszívódott, még szikhólyag sem volt benne. A 8. hetes uh-n két baba volt, de a 12. hetesen már csak egy baba, a másik elkezdett felszívódni.

Mehen kivuli terhesseget hogyan lehet megkulonboztetni normal terhessegtol? Es mi okozhatja?

Legjobb válasz: A terhesség megállapításakor végzett ultrahang vizsgálat egyik célja az is, hogy megnézzék, hogy a baba méhen belül fejlõdik-e. A méhen kívüli terhesség kialakulásának az az oka, hogy megtermékenyült pete valamiért ki kerül a hasüregbe, vagy elakad a petevezetékben és ott indul fejlõdésnek.

A terhesség megállapításakor végzett ultrahang vizsgálat egyik célja az is, hogy megnézzék, hogy a baba méhen belül fejlõdik-e. A méhen kívüli terhesség kialakulásának az az oka, hogy megtermékenyült pete valamiért ki kerül a hasüregbe, vagy elakad a petevezetékben és ott indul fejlõdésnek.

Mitől lehet az, hogy halvány pozitív lett két terhességi tesztem is, aztán pár nap múlva már negatív, és még meg is jött?

Még augusztusban volt olyan, hogy egyszer nem védekeztünk... de ha rendszertelen a menzeszem, lehetséges ilyen késői megfoganás?

Legjobb válasz: Ez korai vetélés, más néven kémiai terhesség, amikor a beágyazódás nem tökéletes vagy valami genetikai ok miatt a terhesség végülis befejezõdik anélkül, hogy igazán elkezdõdne... Ez nagyon gyakori jelenség, aki nem tesztelget, az észre sem veszi, sokszor esetleg erõsebb a menszesz, késik pár napot-1 hetet, görcsösebb, darabosabb, tovább tart, máskor semmi jele. Legközelebb biztos sikerülni fog, kitartás!

Ez korai vetélés, más néven kémiai terhesség, amikor a beágyazódás nem tökéletes vagy valami genetikai ok miatt a terhesség végülis befejezõdik anélkül, hogy igazán elkezdõdne... Ez nagyon gyakori jelenség, aki nem tesztelget, az észre sem veszi, sokszor esetleg erõsebb a menszesz, késik pár napot-1 hetet, görcsösebb, darabosabb, tovább tart, máskor semmi jele. Legközelebb biztos sikerülni fog, kitartás!
A sperma maximum 3 napig képes életben maradni a petevezetékben, de erre is csak ovu környékén képes mert akkor olyan a méh ph -ja hogy segíti a sperma életben maradását, ha máskor vagytok együtt akkor a sperma 1 napot sem feltétlenül képes életben maradni. Tehát ha te augusztusban voltál együtt a pároddal nem októberben lesz belõle baba, bár milyen szabálytalan is a ciklusod. A szabálytalan ciklus hormonzavarra utalhat, ha babát szeretnétek érdemes orvossal konzultálni, esetleg hormon vizsgálatra is elmenni. Ovud mindig a következõ mensid elõtt 12-16 (elvileg pontosan 14) nappal van. De ez csak utólag nyújt segítséget pl. ahhoz, hogy kb. mikor eshettél teherbe. A pozitív tesztet több minden okozhatja. Bizonyos ciszták okozhatnak ál pozitív tesztet (ritka), lehet nem pozitív volt a teszted csak szelem/ száradási csíkos és ezt tévesztetted össze, elképzelhetõ, hogy a közeli múltban valóban terhes voltál, de korai vetélésed volt és a HCG még jelen volt a szervezetedben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!