Találatok a következő kifejezésre: Lehet terhesség hogy néha (20 db)

Pár napja felfigyeltem arra, hogy rossz a gyomrom. Néha hányingerem van. Ma is ebéd előtt egy pillanatra elkapott, de el is múlt! Étvágytalan vagyok, mégis úgy érzem mintha tele lenne a hasam, de közben éhes vagyok! Lehet terhesség?

Legjobb válasz: Hát ezt mi nem tudhatjuk neked kell tudni.Nem védekeztek szeretnétek babát?Ha nem védekeztek akkor természetesen lehet terhesség.Mikor menstruáltál utoljára hány naposak a ciklusaid?Ezeket mind tudni kellene és akkor is csak tippelgetni tudunk.

Hát ezt mi nem tudhatjuk neked kell tudni.Nem védekeztek szeretnétek babát?Ha nem védekeztek akkor természetesen lehet terhesség.Mikor menstruáltál utoljára hány naposak a ciklusaid?Ezeket mind tudni kellene és akkor is csak tippelgetni tudunk.
A kérdező hozzászólása: Bocsi!Igen szeretnénk babát.Utoljára április 22.-én volt meg, de a szokásosnál gyengébb.De nem akartam még tesztet venni, mivel volt menzeszem.Lehet, hogy várok megjön-e vagy nem!16-a körül kéne megint megjönnie.
Ilyen rövidek a ciklusaid? Április 22-tõl május 6-ig, az csak 15 nap!
Szia!Lehet terhesség, fõleg ha gyengébb menstruációd volt, már vehettél volna tesztet.Az hogy meg volt a mensesed még nem jelenti azt hogy nem vagy terhes!Szerintem már csinálhatsz tesztet nyugodtan!Szorítok! :) Elõttem író válaszoló az nem 6-ika hanem 16! :) Szép napot nektek!
A kérdező hozzászólása: Igen. 16.-a, csak nehezen olvasható.Nem mertem tesztet venni, nehogy csalódás legyen belõle.Már 1, 5 évvel ezelõtt is szerettünk volna, akkor több tesztet is vettem, de sosem lett baba.Csak kíváncsi lennék a véleményetekre, ilyen tünetek mellett lehetek-e terhes? Köszi!
Elsõ vagyok.Igen lehetsz terhes de ezt itt nem tudjuk biztosra mondani elõbb-utóbb muszáj lesz tesztelned.De ha annyira félsz akkor várj még ha megint nagyon gyengén jön meg vagy egyáltalán nem jön akkor már sokkal biztosabb.De akkor is kell majd a teszt:) Ha negatív akkor sincs semmi jön egy újabb hónap fel a fejjel.De egyáltalán nincs kizárva h terhes vagy.majd írd meg mi lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves választ!Megírom majd, hogy mi lesz!De ha mindennapossá válik ez a furcsa közérzet, lehet, hogy akkor csinálok egy tesztet!
Szia!3. vagyok!Akkor várj még pár napot és ha még mindig rosszul vagy csinálj egy tesztet.Szerintem ha babás vagy és már egy gyengébb mensin is túl vagy ki kell mutatnia hogy mi a "helyzet"! :) Majd írj!Drukkolok!
Én is akkorra nem várom, de az még nagyon soká van. Bármi lehet még.
Ennyire hamar nem szoktak tünetek jelentkezni.
az a biztos, ha 3-án tesztelsz elõször. elõbb ne, mert én már jártam úgy, hogy teszteltem idõ elõtt, azonnal negatív lett, rá egy hétre a nem várt napján pedig halvány pozitív. másnap reggel már elég erõs volt. szurkolok! :)
tesztelj és látogasd meg a háziorvosod
agydaganat is lehet... a legjobb lenne orvost kérdezni errõl (az agydaganat nem volt komoly xD de bármi megtörténhet :O)

Lehet terhesség jele, hogy nyomó-szúró (de nem nyilaló, mint pé-kor) érzés van a petefészkeimben, naponta többször? Emellett néha a méhem is feszül, mintha szét akarna húzódni, szakadni!

nem rendszeres a mensim, de azt tudom, hogy a pé-em 18 napja volt.

Legjobb válasz: Az elsõ árulkodó jelek szinte mindenkinél a mellek érzékenysége. Majd a szagundor, és egy-két hét múlva az álmosság, reggeli vagy egésznapos émelygés. Van akinél jobban van akinél kevésbé de a " forgatókönyv" szinte ugyanaz. Ha tesztet csináltál volna akkor már régen tudnád is hogy terhes vagy-e vagy sem.

Az elsõ árulkodó jelek szinte mindenkinél a mellek érzékenysége. Majd a szagundor, és egy-két hét múlva az álmosság, reggeli vagy egésznapos émelygés. Van akinél jobban van akinél kevésbé de a " forgatókönyv" szinte ugyanaz. Ha tesztet csináltál volna akkor már régen tudnád is hogy terhes vagy-e vagy sem.
Szió!Nekem rendszeresen szurkált ahasam, még néha görcsölgetett is.Már azt hittem, meg fog jönni, de aztán mégsem!Csinálj egy tesztet, drukkolok neked! Puszi:egy 9 hetes pocakos
Hááát, ilyen "ugrálgatásról" még nem hallottam. Mióta késik a mensesed?
A kérdező hozzászólása: 5 napja késik. Már teszteltem tegnap egyet, van is egy második csík nagyon halványan, de annak még nem hiszek, nehogy csalódjak...
Szerintem nyugodtan higgyél a tesztnek, mert terhes vagy. A pozitív tesztnél egy terhességi tünet se ad biztosabb eredményt, csak a doki. Menj dokihoz és gratula!
Szerintem is babóca van a dologban! Két csík az Két csík! Remélem jövõ hónapban nekem is 2 csík lesz! Szorítok! Tesztelj még pár nap múlva, aztán írj, hogy mi lett! Lécccci!
A kérdező hozzászólása: Pénteken tesztelek még. Utána írok ide! Szorítsatok!
szerintem is baba. miota probálkozotk?
SZERINTEM IS BABÓ. DE JÓ NEKED... MIÓTA PRÓBÁLKOZTOK? MIT TETTÉL H AZ LETTÉL (TEA, GYÓGYSZER, VAGY SEMMIT) ?

Félóránként pisilek. Ha hasra fekszem, olyan érzésem van, hogy a cicim szétdurran. A derekamba nyilaló fájdalmat érzek, néha tompa görcseim vannak. 4-én volna a mensim, lehet ez terhesség?

Legjobb válasz: Lehet terhesség,de a tünetek ilyen korán,pla´ne a derékfájás nem jellemzö.de sosem tudni.Nem lehet,hogy véletlenül felfázta´l,vagy a veséd fáj??Várd meg a mensidet.Ha kimarad,csinálj egy tesztet,vagy menj orvoshoz.

Lehet terhesség, de a tünetek ilyen korán, pla´ne a derékfájás nem jellemzö.de sosem tudni.Nem lehet, hogy véletlenül felfázta´l, vagy a veséd fáj??Várd meg a mensidet.Ha kimarad, csinálj egy tesztet, vagy menj orvoshoz.
A gyakori vizelési inger és derékfájdalom inkább vese, vagy húgyúti fertõzésre, esetleg kõre utalnak. A mellfeszülés pedig akár a menzesz elõtt 2 héttel is jelentkezhet. Ha a sokszori vizelési inger ellenére csak kis mennyiségû a vizelet, csíp, vagy szúró, fájdalmas érzés, esetleg színe állaga is megváltozott, akkor keress fel egy urológust. Akkor is ha csak aggályaid vannak.

Van 2 pozitiv tesztem, az orvos is valószinűsiti a terhességet, de most elkezdtem egy kicsit vérezni. UH-ra hétfőn kell mennem? Lehet, hogy nem marad meg a babám? Görcseim nincsenek, néha kicsit fáj a hasam. Az utolsó menstruációm febr.7-én volt.

Legjobb válasz: Lehet kisebb vérezgetés,de vagy menj be az ügyeletre, vagy feküdj sokat,ne emelj, és ne idegeskedj,sokszor elõfordul a terhesség elején, de nekem pl, kellett gyszer rá.Én ügyeletre bemennék,mert nincs mindig egybõl görcs,reméljük nem komoly,szorítok.

Lehet kisebb vérezgetés, de vagy menj be az ügyeletre, vagy feküdj sokat, ne emelj, és ne idegeskedj, sokszor elõfordul a terhesség elején, de nekem pl, kellett gyszer rá.Én ügyeletre bemennék, mert nincs mindig egybõl görcs, reméljük nem komoly, szorítok.
Lehet hogy nem marad meg.Korai terhesség esetén gyakran elõfordul.Javaslom menj el az ügyeletre.Nem minden esetben jár görccsel a babó elvesztése.Addig is pihenj sokat.
Kis mennyiségü és inkább barna vérzés elõfordul sokaknál, fõleg mensi idején. Ez még nem feltétlen baj. De jobb, ha látja doki, és ad gyógyszert, ezért biztos ami biztos, jobb az ügyelet. De mindneképp feküdj, pihenj, mozogj most minál kevesebbet, amíg doki nem lát. Közel sem biztos, hogy baj lesz, ha csak kicsit véreztél!! Fontos a hozzáálás is:-)
A vérzés nem játék, még akkor sem, ha épp mesi idõ lenne.Fõleg nem ilyen korai terhességnél.Mindenképp menj be az ügyeletre, mielõtt késõ lenne, aztán sokáig hibáztathatod majd magad, ha nem mész be, és baj történik...Én már vesztettem el babát 5-6hetesen, nekem sem járt abszolút görccsel, csak vérezgetéssel indult....
Nekem febr.6-án volt meg utoljára! De már az orvos látta a petezsákot!! Azt mondta ha véreznék akár egy picit is azonnal menjek a kórházba!!Nálam nem fordult elö ilyesmi....Ugyhogy menj minnél elöbb orvoshoz!!! Drukkolok hogy minden rendben legyen!!

Ti szoktatok forró vagy csak meleg fürdöt venni? Terhesség elején mondták hogy inkább csak zuhany de a téli estéken jol esne néha egy fürdöt venni, lehet?

Legjobb válasz: ez nekem is érdekes kérdés.. utána olvastam rengeteg helyen, és általában azt írják, hogy ha szeretnél valamit sportolni terhesség alatt, akkor az úszást kifejezetten ajánlják. A nõgyógyászom viszont azt mondta, hogy nem szerencsés fürdeni, mivel elkaphatok valami fertõzést alulról. A védõnõm szerint elvileg védett vagyok alulról, úgyhogy az otthoni fürdés nem árthat szerinte. Megkérdeztem mindenkit errõl, és végül úgy döntöttem, hogy igenis néhanapján fürdök itthon! :) amíg jól esik. Sajnos a 34. héten már nem kényelmes a kádban feküdni.. de két hete még fürdöttem, és nincs semmi bajom! Persze a Balaton vagy egyéb nyilvános fürdõhelyek szóba se jöhetnének, csak az általam fertõtlenített kád. Az utolsó hónapban nem ajánlják a forró fürdõt, mert megindíthatja a szülést!

ez nekem is érdekes kérdés.. utána olvastam rengeteg helyen, és általában azt írják, hogy ha szeretnél valamit sportolni terhesség alatt, akkor az úszást kifejezetten ajánlják. A nõgyógyászom viszont azt mondta, hogy nem szerencsés fürdeni, mivel elkaphatok valami fertõzést alulról. A védõnõm szerint elvileg védett vagyok alulról, úgyhogy az otthoni fürdés nem árthat szerinte. Megkérdeztem mindenkit errõl, és végül úgy döntöttem, hogy igenis néhanapján fürdök itthon! :) amíg jól esik. Sajnos a 34. héten már nem kényelmes a kádban feküdni.. de két hete még fürdöttem, és nincs semmi bajom! Persze a Balaton vagy egyéb nyilvános fürdõhelyek szóba se jöhetnének, csak az általam fertõtlenített kád. Az utolsó hónapban nem ajánlják a forró fürdõt, mert megindíthatja a szülést!
Én is ültem kádban! Nyilván nem forró vízben, de jó melegben igen. Sõt, többször voltunk wellnessezni is, a doki nem tiltott! Azt mondta, hogy termálvízbe ne menjek, de normál 36 fokos vízbe mehetek!
en is meleg vizben furdom de nem nagyon teszek bele semmit csak baba tusfurdot...elozo terhessegemnel nagyon rosszul lettem a melegviztol felment a vernyomasom!!
A harmadik gyerkõcöt várom, az elsõvel nagyon óvatos voltam végig zuhanyoztam aztán lazább lettem:-) Most is és az elõzõvel is mindegyik téli terhesség és fázós vagyok végig fürdök, langyiba ülök aztán melegítem amíg már fel nem forrtam...imádom:-) semmi bajom nem volt akkor sem és most sincs! Nyugodtan fürödj, jó melegben is! 29 hkm
Én valamiért nem mertem, de mivel terhességem fõként nyárra esett, igy nem is nagyon vágytam rá. Most télen meg, hogy a végét taposom a terhességnek, már nem kockáztatnék. Meg persze az elején sem ajánlatos, forró fürdõ meg mindenképp kizárva, csakis meleg fürdõ.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Én 36 hetes koromig fürdõztem. Az albérletben ahol laktunk csak kád volt, olyan, amihez még tusoló sem volt, így hát csak a kádfürdõ jöhetett szóba (de nem forró, csak meleg). Ezután vettünk saját lakást, itt már van kád is, meg zuhany is. 4 hónapja szültem, még nem fürdõztem.
Én végig fürödtem a terhesség alatt, a mai napig. Olyan jól esik, egy kis meleg-illatos fürdõ. És még egyben vagyunk. :D 38 hkm
Én az elsõ terhességemnél is végig fürödtem és most is fürdök jó meleg vízben, mert fázós vagyok. Nem volt belõle probléma az elsõ és most a második terhességnél sem.
Én inkább nem kockáztatok!Pedig én is szeretek belefeküdni egy kád vízbe...
Én csak zuhanyozni szoktam. A kislányom miatt is, mert idõben csak ezt engedhetem meg magamnak. Amúgy a fürdés nem tiltott, ha zárt vagy, viszont forró fürdõt nem szabad venni!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, tagnap este sort keritettem egy kis fürdõzésre, nem sokáig és nem meleg vizben, de nagyon jol esett
irány Ausztria, egy magánklinika, ott tablettával is megszüntetik a terhességet (természetesen, nem ingyen!)
Aktus után a 14. nap reggel már tesztelhetsz egy 10-es teszttel. Ha kiderül , hogy terhes vagy, 1, 5-2 héttel késõbb menj el orvoshoz, hogy igazolni is tudja a terhesség tényét. Õ majd elmagyarázza, milyen lehetõségeid vannak. Van esély amúgy a terhességre, de jóval csekélyebb, mintha középidõben történt volna az aktus.
Pont nemrég olvastam errõl a tévhitrõl. Egy héttel az aktus után még nem nagyon szokott jelentkezni korai terhességi tünet, simán lehet peteérés vagy menstruáció elõjel (esetedben peteérés). Persze ha biztosra akarsz menni, akkor már jövõ héten jelezhet a teszt (ha terhes vagy).
Azt nem tudom, de én is úgy vélem, hogy itthon nem lehet kapni, csak 72 vagy 120 órás esemény utánit. Vagy esetleg valami spéci magándokitól... (Nem én írtam az Ausztriás kommentet.)
Erre elõbb kellett volna gondolni.Bármikor teherbe eshet egy nõ, nem csak középidõben.Egy hét múlva tesztelj.Igen elõfordulhat terhesség.
A kérdező hozzászólása: tablettát csak ausztriában lehet kapni ?
Itthon az abortusz tabletták illegálisak, és ha kint veszel, azzal is kórházban kell maradnod, míg a vetélés befejezõdik.

Néha nyilal a petefészkemnél mikor köhögök, tüsszentek, vagy hirtelen felállok. Félek, hogy méhen kívüli terhesség! Lehet?

Ma délután megyek uh-ra, de addig is nagyon félek. 7 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ezekbõl a jelekbõl ne következtess méhen kivûli terhességre. Ez természetes mert másris alakul át minden és huzódnak az izomszalagjaid. Nekem is volt ilyen a korai hetekben is sõt most 20 hetes vagyok és most pláne van,fõleg ha nagyot kell tüsszentenem. Ha ma még nem látsz szivhangot ne ijedj meg 7-8 hetesen már sokkal biztosabb hogy fogsz látni. Én is 6 hetesen mentem elõször és szivhang még nem volt de 11 mm volt a petezsák,benne 2 mm szikhólyaggal. 2 hét mulva kellett visszamennem,képzelheted mennyit izgultam. Akkor viszont már volt szivhang és 13mm volt az én pici fiam:-) Ugyhogy nyugi minden oké lesz hidd el. Vigyázz magadra és boldog babavárást!

Szia! Ezekbõl a jelekbõl ne következtess méhen kivûli terhességre. Ez természetes mert másris alakul át minden és huzódnak az izomszalagjaid. Nekem is volt ilyen a korai hetekben is sõt most 20 hetes vagyok és most pláne van, fõleg ha nagyot kell tüsszentenem. Ha ma még nem látsz szivhangot ne ijedj meg 7-8 hetesen már sokkal biztosabb hogy fogsz látni. Én is 6 hetesen mentem elõször és szivhang még nem volt de 11 mm volt a petezsák, benne 2 mm szikhólyaggal. 2 hét mulva kellett visszamennem, képzelheted mennyit izgultam. Akkor viszont már volt szivhang és 13mm volt az én pici fiam:-) Ugyhogy nyugi minden oké lesz hidd el. Vigyázz magadra és boldog babavárást!
Szívhang lesz, ne félj! Mindenkinél úgy számolják a tehességet, hogy az utolsó menstruációt veszik alapul. Mert az a tuti. A fogantatás meg bizonytalan (legalábbis azoknál, akik napi rendszerességgel élnek nemi életet. A szúró fájdalom inkább gyulladás lehet, mert a méhenkívüli nem csak mozgásra nyillal. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat. Csak azért fura, mert ilyenre anno az elõzõ terhességemnél nem emlékszem. De hát ugye minden terhesség más és más. Az agyamban meg tudom, ha nincs még szívhang nem gáz, mert még pici nagyon, de azért ismervén magam tuti megijedek majd. Remélem minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Voltam uh-n, minden rendben van és volt szívhang! Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!