Találatok a következő kifejezésre: Lehet terhesség egy kicsit (23 db)

Szerintetek melyik az a terhességi hét, amikor már fel lehet lélegeznie egy kicsit?

Tudom, hogy egy kismama csak akkor nyugszik meg, amikor a szülés után a kezébe adják a kisbabáját. De szerintetek melyik hétt?l lehet már egy kicsit megnyugodni, hogy nagy valószín?séggel rendben világra fog jönni a pici?

Legjobb válasz: Én a 35. után tettem, bár ismerek 32-33. héten született gyerekeket, akiknek kutya bajuk sincs.

Én a 35. után tettem, bár ismerek 32-33. héten született gyerekeket, akiknek kutya bajuk sincs.
Akkor meg azért fogsz aggódni, ha keveset mocorog :D
Elsõ megnyugvás a 12. hét után, aztán a 18. heti genetika után, hogy teljesen egészséges. Akkor kezdett el mocorogni is. Most a 24. hetet várom, mert ezután már (orvosi segítséggel, inkubátorban) van esélye. Félek a koraszüléstõl, anyukám mind a hármónkat korábban szülte. A bátyámat alig 27-28 hetesen.
37. után, addig teljes para :)
én sem aggódtam túl sokat, de a koraszüléstõl azért féltem. úgyhogy a 33. hét után már fellélegeztem. ezután született babáknak már nagyon jó esélyeik vannak, a tüdejük is jól fejlett, nem is biztos, hogy szükségük van tüdõérlelõre, ha ekkor születnek.
Szia! A dokim a 18. héten, amikor kijöttem a genetikai uh-ról, és minden rendben volt, azt mondta, na most már megnyugodhatok, és menjünk el egyet nyaralni. :-) Üdv, 1 éves kisfiú anyukája
Én többször is fellélegeztem. elõször amikor betöltöttem a 27 hetet, mert a sógornõm ezen a héten szült és egészséges a babája. Aztán a 32 héten, mert ha megszületne már nagyon jó esélyekkel indulna. Aztán a 36 héten, mert ekkor már a legnagyobb valószínûséggel semmi gond nem lenne. Igazán akkor nyugodtam meg amikor végre beindították a szülést, és megszülettek a picikéim. A fiam a 41 hét utolsó napján, a lányom a 37+6 napon.
Én csak a 37. héten nyugodtam meg, bár túl stresszes sosem voltam. De mikor már azt mondják, hogy bármikor jöhet a baba úgy, hogy biztos nem lesz semmi baja. Na, én akkor lélegeztem fel igazán :)
28 héten született babák 80-90%-át már meg tudják menteni. Talán onnantól... de még az a maradék 10-20% azért sok :(
Én a 12.hetet vártam nagyon, aztán rájöttem, hogy utánna is van bõven aggódni való.Még most is csak 15 hetes vagyok, most éppen az afp-re készülök, és amiatt aggódok.Szerintem teljesen nyugodt csak a 36.héttõl leszek.
A kérdező hozzászólása: Én 16 hetes vagyok. 7-8 hetesen én is azt hittem, hogy na majd a 12. hét után megnyugszom. Dehát nem sikerült igazán. Még most is aggódok, és amikor csak lehet megyek ultrahangra, hogy lássam, minden ok vele. Ha már intenzíven fog mocorogni, akkor biztosan más lesz majd. Legalábbis remélem. :)
Én eddig sem voltam különösebben aggodalmaskodó, de az AFP utáni uh-n amikor mondta a doki, hogy szerinte egészséges kislány, az nagyon jó volt. Az a 19-20. hét körül van. Ráadásul akkor már érezni is, ahogy mozog a pici, az a legtöbb kismamának megynugtató.
pont ezt akartam írni én is mint elõzõ :) jó babavárást :) és azért lazíts is :)

A terhességi folt a guppiknál másszínű is lehet nem csak fekete? Mert az én guppimnak hátul egyiknek kicsit sötét narancssárga másiknak meg barnás színű. Lehet nem is terhesek?

de mindkét hal duci és nagyobb az átlagosnál

Legjobb válasz: A terhességi folt tulajdonkép nem más, mint az összetekeredett kishalak tömege, ill kezdetben az ikra.Az átlátszó alhasi részen ezek színe látszik, a világosabb színû halaknál némileg halványabb , de nem sárga ezeknél sem,a barna esetleg terhes lehet.Amikor szögletesen kicsúcsosodik a has és besötétedik akkor már tuti.Az viszont elképzelhetõ, hogy ikra már van bennük,de még nem keltek ki, ezért sötétebb a színe. Amennyiben megtermékenyített ikrák,1-2 héten belül elleni fog, vagy legalább is egyértelmû lesz az terhesség.

A terhességi folt tulajdonkép nem más, mint az összetekeredett kishalak tömege, ill kezdetben az ikra.Az átlátszó alhasi részen ezek színe látszik, a világosabb színû halaknál némileg halványabb , de nem sárga ezeknél sem, a barna esetleg terhes lehet.Amikor szögletesen kicsúcsosodik a has és besötétedik akkor már tuti.Az viszont elképzelhetõ, hogy ikra már van bennük, de még nem keltek ki, ezért sötétebb a színe. Amennyiben megtermékenyített ikrák, 1-2 héten belül elleni fog, vagy legalább is egyértelmû lesz az terhesség.
A vöröses végbéltájék és puffadt has inkább bélgyulladás, vagy valószínûbb a hasvízkór. Vedd külön azokat a halakat amik gyanúsak egy karantén akváriumba és figyelgesd. Ha nem születnek meg az ivadékok, akkor kezelni kell õket. Mást nem veszel észre rajtuk? Mekkora akváriumban vannak, hány hal és milyen szûrõd van?
A kérdező hozzászólása: 115literes akváiumban van 26-27db hal kb......nagy szûrõm van hozzá ezt ajánlották....de a két hal teljesen átlagosan viselkedik teljesen egésségesnek tûnnek...
A kérdező hozzászólása: de a barna hasának a végén kezd kicsit sötétedni....ma vettem észre
De jó neked, hogy ilyen gondok gyötörnek..

Van 2 pozitiv tesztem, az orvos is valószinűsiti a terhességet, de most elkezdtem egy kicsit vérezni. UH-ra hétfőn kell mennem? Lehet, hogy nem marad meg a babám? Görcseim nincsenek, néha kicsit fáj a hasam. Az utolsó menstruációm febr.7-én volt.

Legjobb válasz: Lehet kisebb vérezgetés,de vagy menj be az ügyeletre, vagy feküdj sokat,ne emelj, és ne idegeskedj,sokszor elõfordul a terhesség elején, de nekem pl, kellett gyszer rá.Én ügyeletre bemennék,mert nincs mindig egybõl görcs,reméljük nem komoly,szorítok.

Lehet kisebb vérezgetés, de vagy menj be az ügyeletre, vagy feküdj sokat, ne emelj, és ne idegeskedj, sokszor elõfordul a terhesség elején, de nekem pl, kellett gyszer rá.Én ügyeletre bemennék, mert nincs mindig egybõl görcs, reméljük nem komoly, szorítok.
Lehet hogy nem marad meg.Korai terhesség esetén gyakran elõfordul.Javaslom menj el az ügyeletre.Nem minden esetben jár görccsel a babó elvesztése.Addig is pihenj sokat.
Kis mennyiségü és inkább barna vérzés elõfordul sokaknál, fõleg mensi idején. Ez még nem feltétlen baj. De jobb, ha látja doki, és ad gyógyszert, ezért biztos ami biztos, jobb az ügyelet. De mindneképp feküdj, pihenj, mozogj most minál kevesebbet, amíg doki nem lát. Közel sem biztos, hogy baj lesz, ha csak kicsit véreztél!! Fontos a hozzáálás is:-)
A vérzés nem játék, még akkor sem, ha épp mesi idõ lenne.Fõleg nem ilyen korai terhességnél.Mindenképp menj be az ügyeletre, mielõtt késõ lenne, aztán sokáig hibáztathatod majd magad, ha nem mész be, és baj történik...Én már vesztettem el babát 5-6hetesen, nekem sem járt abszolút görccsel, csak vérezgetéssel indult....
Nekem febr.6-án volt meg utoljára! De már az orvos látta a petezsákot!! Azt mondta ha véreznék akár egy picit is azonnal menjek a kórházba!!Nálam nem fordult elö ilyesmi....Ugyhogy menj minnél elöbb orvoshoz!!! Drukkolok hogy minden rendben legyen!!

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatt lehet-e használni a Vitagyn C-t? Most 10 hetes vagyok és néha enyhe sárgás folyásom van, nem viszket, de néha egy kicsit mar. Előtte hónapokig hormonkezelésem volt, akkor már használtam, de terhesség alatt még nem merte

Tisztelt Főorvos Úr! Terhesség alatt lehet-e használni a Vitagyn C-t? Most 10 hetes vagyok és néha enyhe sárgás folyásom van, nem viszket, de néha egy kicsit mar. Előtte hónapokig hormonkezelésem volt,akkor már használtam, de terhesség alatt még nem mertem. A hormonoktól akkor érzékeny lett a hüvelyem, ez még most is egy kicsit fennáll. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben a terhességi korban gyakorlatilag már bármelyik helyi készítményt használhatja, de természetesen csak akkor, ha kezelőorvosa kizárta az esetleges fertőzést!!! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben a terhességi korban gyakorlatilag már bármelyik helyi készítményt használhatja, de természetesen csak akkor, ha kezelőorvosa kizárta az esetleges fertőzést!!! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Lehet terhesség alatt egy kicsit diétázni?

Én már így is dundi vagyok(és nem csak divatból mondom), és nem szeretnék már hízni de a babának sem szeretnék ártani.

Legjobb válasz: Szia Nekem javasolta az orvos,mert mar 15 hetes korom ota vizesedik a labam,h so es fuszermentesen etkezzem.Egyek nagyon sok fehet hust/csirke,pulyka,hal/,sok gyumolcsot,es sok zoldseget. De szerintem olyat ne csinalj,h most drasztikusan elkezdj fogyozni,mert az nagyon nem jo. En ugy gondolom,h azert kerd ki az orvosod velemenyet Te is,de amit leirtam abbol baj nem lehet,ha ezeket is beiktatod,es mondjuk a feher kenyeret,edesseget ezekre csereled,azert elmondom nekem is borzalmas nehezen megy,es szoktam bunozni,edesseggel,mert addig azon kattog az agyam amig nem ehetek vmi fini edesseget. Nagyon boldog babavarast kivanok 20 hetes kismama

Szia Nekem javasolta az orvos, mert mar 15 hetes korom ota vizesedik a labam, h so es fuszermentesen etkezzem.Egyek nagyon sok fehet hust/csirke, pulyka, hal/, sok gyumolcsot, es sok zoldseget. De szerintem olyat ne csinalj, h most drasztikusan elkezdj fogyozni, mert az nagyon nem jo. En ugy gondolom, h azert kerd ki az orvosod velemenyet Te is, de amit leirtam abbol baj nem lehet, ha ezeket is beiktatod, es mondjuk a feher kenyeret, edesseget ezekre csereled, azert elmondom nekem is borzalmas nehezen megy, es szoktam bunozni, edesseggel, mert addig azon kattog az agyam amig nem ehetek vmi fini edesseget. Nagyon boldog babavarast kivanok 20 hetes kismama
kell is. vagy is ez azt jelent hogy nagyon oda kell figyelni mit eszel, cukros csokis dolgokat fére tenni. olyan kenyeret ami teljeskiörlésü... amit a szervezeted könnyen emészt. egyél nap 5x de csak akkor, ne nassolj, ez a´diéta.
1800 calóriánál nem szabad többet enni és akkor nem hízol, de fogyózni nem szabad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Szerencsére az édességet/édes dolgokat abszolút nem kívánom.

Lehet terhesség jele a mellbimbóm ha megnyomom akkor olyan égetően fáj egy kicsit, meg megjön érzésem van, a menszimet 1hét múlva várom?

Legalább is a ciklus.hu szerint

Legjobb válasz: Szerintem még korai tünet, legalábbis nekem 1 héttel elõtte még nem volt semmi érzésem. De lehet, nálad más. Szorítok!

Szerintem még korai tünet, legalábbis nekem 1 héttel elõtte még nem volt semmi érzésem. De lehet, nálad más. Szorítok!
Nekem is pont ilyen tüneteim voltak az utolsó másfél hétben, aztán megjött. :-((( Reméljük, nálad nem így lesz!
Ez Lehet a kozelgo mensid jele is. Ezek a tunetek 7-10 nappal elotte mar jelentkezhetnek.PMS = premenstruacios szindroma. A nok kb. 78%-at erinti. Nekem sem volt soha ilyen fele gondom aztan egyszercsak elojott. A hormonok miatt. Ha a tunetek fennmaradnak az aktualis mensid kimaradasa utan akkor van esely a babura. Nem elkeseriteni akarlak de ezzel is szamolni kell. SOK SIKERT! Drukkolok h NE jojjon meg. ( ha akarsz babut , gondolom igen :) )

3 nap van még hátra a nem vártig. Már 2 napja egyre emelkedik a hőm (minden reggel 0, 1 fokkal). Emellett vagy kicsit szurkál a hasam, vagy megjön érzésem van. Még ne reménykedjek? Ez lehet terhesség jele?

Legjobb válasz: 2 dolog lehetséges! ha terhes vagy a mensi napján is fent marad a hõd és utána is. ha nem vagy terhes akkor leesik vagy elõtte nap, vagy azon a napon mikor meg kéne jönnie. A szurkapiszka lehet a mesi elõjele is de a teherbeesésnek is! Szóval reménykedhetsz igen!!! Drukkolok!

2 dolog lehetséges! ha terhes vagy a mensi napján is fent marad a hõd és utána is. ha nem vagy terhes akkor leesik vagy elõtte nap, vagy azon a napon mikor meg kéne jönnie. A szurkapiszka lehet a mesi elõjele is de a teherbeesésnek is! Szóval reménykedhetsz igen!!! Drukkolok!

Mikor elindulok gyalog egy kicsit elkezd fájni a hasam alja, van amikor erősödik, aztán elmúlik. Nem vagyok lassú járású, ez lehet a gond, vagy ez a terhesség velejárója?

Legjobb válasz: Szia! Ez nem a várandósság velejárója, mindenképpen vegyél vissza a tempóból, mert ez a tested üzenete, hogy ez már nem jó neki. Csak a fájdalommal tudja felhívni a figyelmünket arra, ha valami baj van vagy baj lehet belõle. Remélem nem ijedtél meg, csak kíméld magad jobban!

Szia! Ez nem a várandósság velejárója, mindenképpen vegyél vissza a tempóból, mert ez a tested üzenete, hogy ez már nem jó neki. Csak a fájdalommal tudja felhívni a figyelmünket arra, ha valami baj van vagy baj lehet belõle. Remélem nem ijedtél meg, csak kíméld magad jobban!
A terhesség elsõ harmadában ez gyakori. Én is gyors járású vagyok és lassítanom kellett. 19 hetes kismama
Azt nem írod, h mennyi idõs terhes vagy. Én 33. hetes vagyok és kb 5 hete van ilyen problémám. Sokszor meg kell állnom, mert annyira fáj, hogy még kiegyenesedni se tudok. Nõ a baba, nyúlnak a méhtartó szalagok, stb. Szedjél magnéziumot és ne eröltesd magad, pihenj sokat! Grat a babához!

Egyik bokám bedagadt kicsit, lehet terhesség jele? Nem emlékszem, hogy megütöttem volna.

Ha csak az egyik bokám dagadt be, egy kicsit, lehetek terhes? Késik a mensim lassan egy hónapja:( Nincs tünete terhességnek, csak ez most megilyesztett... Volt már kimaradásom többször is meg sem lep, 16 éves vagyok és nagyon stresszes. nikol_22

Legjobb válasz: utolsó vagyok: csak még egy megjegyzés: A "megijeszt" szót pontos j-vel írjuk. Gyúrj picit a nyelvtanra is, ne csak a bioszra! ;)

utolsó vagyok: csak még egy megjegyzés: A "megijeszt" szót pontos j-vel írjuk. Gyúrj picit a nyelvtanra is, ne csak a bioszra! ;)
Szerintem üsd be mellé a kezed is akkor tuti terhes leszel:-D Te kamus:-)))
A kérdező hozzászólása: :DDDköszi!
Szia! Nem, a feldagadt boka sokminden más is lehet. Pl. vérnyomástól is lehet, vagy ha a suli miatt vagy stresszes - sokat ülsz és tanulsz, vgy sokat állsz egy helyben, akármi - esetleg csípéstõl... a terhesség során is lehet bokaduzzanat, de az mindkét lábon jelentkezik és nem a koraterhesség alatt. Gondolom nem védekeztél rendesen, ha most ekkora a para benned. Remélem megjegyzed, milyen érzés ez most! A mensi késése normális egy bizonyos pontig. Ha túl sokat késik (hetek) vagy teljesen ki is marad egy, egy dokihoz feltétlenül el kellene menned!
A kérdező hozzászólása: Elnézést, ennyi kis nyelvtani tévedést elnézhettek nekem!:) Amúgy az elõváladék okozhatott némi problémát ami miatt zavar a dolog, mert sok helyen olvastam ezen az oldalon, hogy másnál is kifolyt a gumi alján. Nálunk is egyszer megesett és ugye lassan 1 hónapja késik a mensim. Ezért aggódtam a dolog miatt, amúgy nincs semmi más jele, hogy terhes lennék, csak ettõl ijedtem meg. Elnézést az esetleges helyesírási hibákért, csak nagyon kapkodok, folyton pörgök:) Magne B6-ot mondta anyum, hogy szedjek és ez majd talán rendbe tesz. A stressz valóban sok sajnos, családi gondok is meg a suli..
attól függ. A jobb vagy a bal?
Feltalálták már a terhestesztet. Gondolom, te is hallottál róla. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: A bal dagadt meg kicsit és fáj is, mintha meghúzódott volna olyan érzés.

Még csak jövő héten kellene megjönnie, de ez már a 3. nap, hogy délelőt hányingerem van (most is), és most felébredtem éjszakai is, hogy hányingerem van. Ma fáj egy kicsit az alhasam. Ez lehet terhesség jele?

Teszteljek vagy várjam meg megjön e jöv? héten? Már három hónapja nem védekezünk.

Legjobb válasz: persze várd meg a jövõ hetet, sõt még rá egy pár napot, akkor biztosabb lehetsz benne, hogy terhes vagy-e.

persze várd meg a jövõ hetet, sõt még rá egy pár napot, akkor biztosabb lehetsz benne, hogy terhes vagy-e.
Hát nem valószínû hogy a terhesség miatt lenne ez a hányinger, lehet inkább vmi fertõzés vagy ilyesmi. Mert ha peteéréskor meg is termékenyültél akkor is 6-7 nap mire egyáltalán beágyazódik a petesejt és csak pár nap múlva kerül a véren keresztül kapcsolatba a te szervezeteddel. Márpedig a hányinger meg ilyenek azok amiatt vannak. És ha még egy heted van a mensesig akkor még csak most ágyazódik be... De azért drukkolok neked!
Nekem nem volt hányingerem meg ilyenek, de több nõtõl hallottam, hogy õk rögtön teherbeesés után émelyegtek, úgyhogy lehet attól. A teszt viszont ténleg nem mutatja még ki ha igen akkor sem, mivel a hormon, ami alapján kimutatja, csak beágyazódás után kezd el termelõdni, így csak akkor tudsz tesztelni, ha nem jött meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!