Találatok a következő kifejezésre: Lehet terhes mit lehet tenni ha (12 db)

Mit lehet tenni, ha kiderült terhes vagyok és nem akarom megtartani a babát, de kapartatni se igazán? A 72 órás tabletta már késő, hallottam vmi injekcióról azt meddig lehet? Mi az egyáltalán, hova adják? Mennyibe kerül? Mellékhatás?

Legjobb válasz: Tényleg menj el nõgyógyászhoz, mert én hallottam vmi öblítéses nem mûtéti módszerrõl, de nem tudok róla semmit. Õ biztos el tudná mondani a lehetõségeket. De tényleg minél elõbb menj, mert ha mégis abortusz lesz, az - ahogy írták elõttem - annál kevesebb veszéllyel jár, minél korábban megcsinálják.

Tényleg menj el nõgyógyászhoz, mert én hallottam vmi öblítéses nem mûtéti módszerrõl, de nem tudok róla semmit. Õ biztos el tudná mondani a lehetõségeket. De tényleg minél elõbb menj, mert ha mégis abortusz lesz, az - ahogy írták elõttem - annál kevesebb veszéllyel jár, minél korábban megcsinálják.
tt fekszem kényelmesen , lassan majd megnövök, s ha mindenem rendesen kifejlõdik és erõs leszek, akkor majd édes Mama, hozzád kimegyek. De mi volt ez? Mama! Én félek. Most megint újra! Hát mit akarnak? Mama, édes Mama! Segíts kérlek, itt vagyok! Most minden elcsendesedett... talán nem bántanak többé ...! De most, most megint! Mi ez? Miért bántanak ismét? Hiszen olyan kicsi, védtelen vagyok. Mama, nem látod? Mama, nem hallod? Mondd mire készülnek! Hová meneküljek? Talán, talán... szorosan idebújok ehhez a burokhoz. De ó jajj! Most eltûnt, ami eddig védelmet nyújtott. Egyedül vagyok. Mama! Mama! Én kicsi, gyenge, védtelen vagyok, de élni, élni akarok! Jajj a lábam! Ó mit tettetek velem! Mama! - hát Te nem akarod? Nem szeretsz engem? Most már érzi kicsi szívem, nem akarod. Már csak egy pillanat, s nem vagyok. De kedves Mama! Megbocsájtok! S hazamegyek az angyalokkal ahhoz a fehér ruhás bácsihoz, akit Jézusnak hívnak, s szeret engem nagyon. én ez után döntöttem ugy hogy soha nem lesz abortuszom
valóban létezik ilyen injekció, de szerintem ez a szuri nálunk még nem engedélyezett! De a nõgyógyászod fog tudni segíteni. Minél hamarabb keresd fel, ha abortuszod is lesz mégis, az is annál komplikáció mentesebb, minél korábban megcsináltatod.
mikor kiderült hogy babánk lesz elõször gondolkodtam rajta hogy mi legyen../sajnos/ semmi mást nem alaklmaznak magyarországon csak az abortuszt!a hagyományos kaparást! mi végül megtartottuk a babát, és nagyon jó döntés volt!a mai napig szégyenlemhogy megfordult a fejemben ilyen gondolat! nincs jogom dönteni egy apró ember életérõl! ne ércs félre, nem vagyok abortuszellenes, csak én személy szerint nem lennék rá képes! sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és ez a kis vers féle igen nagyon megindító, de 19 évesen a semmibe akkor se szülhetem meg , ha megszakad a szívem és az hogy odaadjam vkinek az meg pláne nem fordul meg a fejemben.

Ha terhes valaki (kb 4-5hetes) és nem akar abortuszt, mit lehet tenni ha enm akarja a gyereket?

HA nem eszik semmit?meghal benne a gyerek?

Legjobb válasz: Vagy abortusz, vagy megtartja. Más lehetõség nincs. Ha hosszútávon nem eszik, az anya is meghal.

Vagy abortusz, vagy megtartja. Más lehetõség nincs. Ha hosszútávon nem eszik, az anya is meghal.
Nem kell elmenni kimûttetni!! Majd kitisztul belõled. Ha meg nem, akkor sorry! (kamu)
Bizony, azért van abortusz, mert az "éheztetéses" módszer és társai nem mûködnek. A sürgõsségirõl lekéstél, szóval vagy megszülöd, vagy mûtét. Ha "spontán" vetélést szeretnél elõidézni, arra kevés esélyed van, és a mûtétet akkor se kerülöd el valószínüleg.
engem azért érdekelne h hány éves vagy? amúgy meg én is azt mondom h add örökbe..csak ebben az a rizikó h késõbb megbánhatod
azzal temár semmit sem tudsz csinálni.vagy elmész abortuszra, vagy világrahozod és örökbe adod. de mostmár ajánlom inkább vigyázzál magadra, törekedj rá h a babád egészséges legyen, mert egy fogyatékos gyerek senkinek sem fog kelleni. legközelebb pedig védekezettek, a megszakításos módszer nem védekezés.
Olyan nincs, hogy ha nem eszel, akkor elõször a gyereked hal meg benned... Ha már ilyen megtörténik, felelõsséget kell vállalni vagy elvetetni, vagy megszülni, aztán dönteni..
nincs más módszer. abortusz vagy vállalod. bizony bizony, elõbb kellett volna törni a buksit a szex-védekezés-terhesség kérdésen. 20/L
Akkor örökbe adja. Drasztikus kajamegvonástól igen meghalhat a baba, de akkor az anya is kaphat pl vérmérgezést ha nem veszik észre stb.. ne tedd ki magad ilyesminek. Ha nem kell a gyerek, akkor elmész abortuszra és kész.
Ha nem eszik meghal a gyerek. Ha felszúr egy kötõtût meghal a gyerek. Ha irrigál szappanos vízzel meghal a gyerek. És mindebbe meghalhat a nõ is. De csak egy lelketlen, szívtelen, érzéketlen, érzelmi analfabéta az, aki az abortusz ilyen kegyetlen módszerét választja. Akármi van a háttérben, pénznélküliség vagy a szégyenérzet. Egy abortuszt csak a klinikumban szabad elvégezni!
komment: SZóval ha már meghalt a baba akkor elkel menni kimûttetni, vagy mit? ezt hogy értetted???? Ha benne van egy halott gyerek a méhedben, akkor azt szerinted csak úgy ott lehet hagyni, hagy legyen? Persze hogy ki kell valahogy szedni. Meg ilyet hogy lehet kérdezni, hogy nem eszik semmit? Ezt te teljesen komolyan gondolod? 4-5 hetesen már nem hiszem hogy csinálhatsz valamit. Az elején minden nap berúgtál volna 2 hétig, akkor talán elment volna, de mostmár késõ.
A kérdező hozzászólása: SZóval ha már meghalt a baba akkor elkel menni kimûttetni, vagy mit?
Szerintem ilyen módon se önmagad sem a babád életét ne veszélyeztesd. Nem tudom hány éves lehetsz, hogy ilyen gondolat egyáltaláln kipattant az agyadból, de elég elszomorító:( Nem tudom eldönteni, hogy a gyerekvállallástól, vagy a kórházi beavatkozástól félsz jobban... Különben is, ha elvetélsz valamilyen úton módon, az az esetek többségében, igen nagy vérzéssel/görcsökkel jár, de egy biztos! Mindenképpen kórházi beavatkozásra lesz szükséged, különben veszélybe kerül az életed!!!!
Istenem több százan azon vagyunk hogy babásak legyünk ez meg jön itt ilyen kérdéssel!!Szerintem pusztulj éhen jobban jársz szegény baba is meghal de legalább te is te szemét felelõtlen b.zi k.rva!!!ÁÁÁ ilyen nincs te olyan egy hülye nõ lehetsz hogy még olyat nem hordott a hátán a föld!!!
Egyet értek a 10:05 hozzászólással! Elképesztõ, milyen nõket hord a föld a hátán...az ilyen nem is nõ, csak egy félresikerült zombi.....

A barátnőm terhes. Ha megtartja viszont én nem akarom, a gyerektartásra köteleznek? Mit lehet tenni, ha én előre tudom, h nem szeretném felnevelni, de a barátnőm önkényesen meg akarja tartani. Ne más döntsön a jövőmről =/

18 éves vagyok, a barátn?m véletlenül teherbe esett, de úgy néz ki meg szeretné tartani velem ellentétben. Mondtam neki hogy nem szeretnék ilyen fiatalon semmiképpen gyereket és már a kapcsolatunk is a végét járja. 18/F

Legjobb válasz: Ha megállapítják az apaságot (ha nem akarod elismerni, ez ma már rutinvizsgálat), akkor kötelezhetnek gyerektartás fizetésére, amennyiben kéri az anya..

Ha megállapítják az apaságot (ha nem akarod elismerni, ez ma már rutinvizsgálat), akkor kötelezhetnek gyerektartás fizetésére, amennyiben kéri az anya..
Neked csak gyerektartést kell fizetned. De a barátnõd évekig éjjel nappal a gyerekkel lesz, amikor sír egész éjjel, neked nem kell hallgatnod, csak kicsengeted a gyerektartást és élheted az életed. A barátnõdnek viszont gyökeresen megváltozik az élete, fiatalon kell mindenrõl lemondania a gyermeke érdekében. Szóval ne sajnáltasd magad.
Az igazán [email protected], hogy mennyire ki akarsz bújni a felelõsség alól.Az a gyerek a TE gyereked is, és igen, fizetned kell, mert te vagy az apja, vállalj érte felelõsséget, ha már megcsináltad!
Ahhoz a babához két ember kellett, tehát igen, ha bíróságra megy, akkor kötelezhetnek gyerektartás fizetésére.
Tudom, nem jo hallani, de a jovodrol igazabol te dontottel akkor, amikor szeretkeztel a baratnoddel es megadtal a lehetoseget annak, hogy gyermeketek fogan. Ez kb pont olyan, mintha atsetalnal nyugodt leptekkel korulnezes nelkul az M3-ason. Te dontenel ugy, hogy atsetalsz, nem mas lok le, azutan vagy elutnek, vagy nem, de ha igen, akkor sem az lesz a hibas, aki atgazolt rajtad, hanem a te tetted kovetkezmenye lesz a dolog. Szoval: ha nem akarod elismerni a gyereket, akkor nem irod ala az apasagi nyilatkozatot a terhesseg alatt, amikor a baratnod megker erre. De ezzel meg nem befejezett a dolog, csak most kezdodik. Merthogy a baratnod ettol fuggetlenul ugyanugy megadhatja a te neved apakent, nagy esellyel meg is fogja tenni, akkor viszont hivatalos uton fognak teged felkerni arra, hogy ismerd el az apasagot. Ha nem teszed meg, akkor rendelkezesre all vizsgalat annak a bizonyitasara, hogy a gyermek a tied. Ha a tied, akkor ez ki fog derulni es kotelezett leszel a gyermektartas fizetesere, visszamenoleg is. Annyival jarsz rosszabbul, hogy minden hivatalos eljaras koltsege teged illett, merthogy a te felesleges ellenallasod miatt kerult penzbe. A dns tesz allami keretek kozott nagyon nem olcso mulatsag. Rengeteget ki kell fizetned a huzavona miatt pluszban. (Ha kiderulne, hogy nem a tied a gyerek es a baratnod feleslegesen vadolt teged, abban az esetben mondjuk az ove lenne a koltseg es nem kellene gyermektartast fizetned, de te tudod, hogy erre van-e esely. Ha nincs, akkor nem eri meg szorakozni.) Jah, es az sem mentesit, ha mondjuk nincs munkad, vagy egyeb okok miatt nem tudod fizetni. Allambacsi aranyos, helyetted fizet egy ideig, de ezzel meg mindig nem uszod meg, mert ezt szepen vezetni is fogja a neved alatt. Gyulni fog az adossagod allambacsi fele es amint lesz mibol visszavennie meg is fogja tenni. Tehat elobb-utobb kifizeted, lehet, hogy meg kamatostol is, igy felesleges ellenkezni, ha te is tudod, hogy a tied a gyerek.
"Ne más döntsön a jövõmrõl...." És te miért akarsz dönteni a gyermeked jövõjérõl? Vagyis az életérõl? Szerintem is még korai neked a baba, de már ha összehoztátok, akkor vállalni kell a felelõsséget.
A jövõdrõl akkor döntöttél, amikor a barátnõddel nemi kapcsolatba kezdtél, ugyanis, kicsi fiú, nincs 100%-os védekezés, ezt jegyezd meg! Hála az égnek kettõtök közül valaki a gyermek érdekeit is nézi és a törvény az õ oldalán áll. A válasz pedig: természetesen kötelezhetnek a gyermektartásra: mit gondolsz, mire való ez az intézmény? A lelkiismeretes, gyermekszeretõ apáknak kell a körmére nézni?
Sajnos hiába tiltakozol. Ha a barátnõd úgy dönt, szül és beperel gyerektartásért, fizetned kell. Persze, ha nem ismered el, még neki apaság megállapítására is perelni kell.Próbálj meg hatni rá, hogy nem jó megoldás ilyen módon gyereket világra hozni.
Na az ilyen verebeket mint te kuldenem el legszivesebben a ....-ba. Akkor bezzeg nagy fiu voltal mikor a cerkat kellett hasznalni, mi? A baratnodet TE ejtetted teherbe es nem magatol lett az. Gondolom ott nem a bizonsagos vedekezes jart az eszedbe. A baratnod meg nem tartozik neked magyarazattal. Az O testebe novekszik a baba. Abortusz soran rajta vegzik a mutetet es lehet, hogy utana soha tobbet nem lehet gyereke. Erre nem gondolsz kicsi fiu? Te csak a sajat jovodre gondolsz es arra nem is, hogy a baratnod mehebe el a TE GYEREKED akinek ugyanolyan joga van az elethez mint neked. Most vallald a tetteid kovetkezmenyet. Igazabol a baratnodnek jobb is ha nem maradsz vele mert te meg eretlen vagy vele ellentetbe! Viszont gyerektartas fizetesere igenis keszulj es ez a legkevesebb, szerintem!
A kérdező hozzászólása: Normális kérdést tettem fel, nem értem miért kell leoltani, higgyétek el el gondolkoztam, de sajnos az óvszer ellenére sikerült így, és nem akarom kihúzni magam a felelõsség alól. Én nem szeretnék gyereket, szerintem ti sem szerettetek volna ennyi idõsen, de ezen kívül elég indokom van arra amit kérdeztem. A barátnõm nem él jó körülmények közt, apa és pénz nélkül nõtt fel, félig van bevezetve a víz, se normális fûtés, se normális ház, se elegendõ pénzük nincs és én is tanulok még. A gyerek érdekeit is szemelött tartom amikor nem szeretném, hogy nyomorban kelljen felnõnie, hogy ha nem tud mit enni, akkor bûnözzön stb. Szeretném hogy amikor gyerekem születik mindent meg tudjak adni neki, és ezt jelen körülmények között SEHOGY nem tudom biztosítani. Tudom lehet kiogást keresni, h megtudnám oldani ha akarnám, és hogy nem az abortusz a megoldás, ezzel nem tudok mit kezdeni. Én sem így terveztem, a gyerektartást azért kérdeztem, mert minden jó szándékom ellenére úgy érzem a barátnõm meg szeretné tartani a babát. Nem örülök az abortusznak, de ebben a helyzetben ez az ésszerû. Ja és végül amikor azt írjátok, hogy nem kellett volna szexelni ha nem vállalom a felelõsséget.. Az életben csak akkor szexeljek amikor gyereket szeretnék? Szerintem ezt ti sem gondoltátok komolyan. Köszönöm a segítséget annak aki nem csak leugatni tud. Tudom, látom én is, mennyi unintelligens ember van itt, de nem azt jelenti hogy mindenki az.
A tényen mit sem változtat, hogy lesz egy gyereked, aki után fizetned kell, vagy ha te nem tudsz (mert még tanulsz, és nincs kereseted) akkor a szüleid fognak fizetni. Tudod amit írtál az mind szép és jó, de aki szexel, az tudja, hogy nincs 100%-os módszer.Én 16 éves korom óta szexelek, és mindig meg volt mondva, hogy ha teherbeesek, akkor NINCS ABORTUSZ.Szedtem a fogamzásgátlót lelkiismeretesen, a pasi meg ennek fényében dönthetett, hogy húz-e gumit, avagy sem. A kérdésed meg ne haragudj, de nagyon kétértelmûen úgy hangzik, hogy ki akarod magad vonni a felelõsség alól, és azt nem lehet.Elhiszem, hogy nem akartad, de ha megszületik, akkor igenis felelõsséggel tartozol érte, és nem csak anyagilag.Az apja leszel!
Most valami teljesen mást írsz, mint amit a kérdésben megfogalmaztál. Itt azt írod, hogy te a gyerek érdekeit nézed. A kérdésben csak a magadéról írsz, hogy ilyen fiatalon ne szóljanak bele az életedbe. Lehet, hogy nem 18 évesen akartál gyereket, de MÁR VAN 1 neked! Õ nem egy sejtkupac, hanem egy kicsi emberi lény, ezt fogd fel! És ennek fényében azt állítani, hogy a jövõbeli szegénységtõl megkímélendõ az õ kimondott érdeke, hogy egy orvos elkaparja, ez önáltatás, önhazugság, ez igenis menekülés a felelõsség elõl. A kislány meg majd kap annyi támogatást az államtól, hogy a legszükségesebbeket meg tudja venni, éhen halni meg megnyomorodni a szegénységtõl nem azok a gyermekek szoktak, akiket így vállalnak, derült égbõl hanem azok a szerencsétlenek, akinek 10 testvére van és a szülei elherdálják a segélyeket, és eszük ágában sincs a gyerekre költeni.
nálam pont az ellenkezõje volt a gond. nekem vékony volt y méhnyálkahártya, és semens gyogyszert irtak amitõl megjavult.
Ha sûrû a méhnyaknyák és nem jutnak át rajta a kis fickók, akkor, úgy tudom, inszeminációt szoktak javasolni. Neked tutira sûrû, vagy csak feltételezed? Kérdezz rá az orvosodnál, hogy mi a véleménye!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Igen csak feltételezem, vagyis látom mert vizsgálom magam.Még nem mondtam a dokinak de szeinted nem lesz mérges hogy bele szólók a munkájába?

Mit lehet tenni ha megõrült terhesen a nõvérem?

A nõvéremrõl van szó. Amióta terhes azóta teljesen kifordult magából. Tervezett baba, rendezett háttér és a párja is vele van. Azt gondolom minden ami kell adott a boldogsághoz.

Legjobb válasz: Sima kismama dili!:-)vagyis exrem formaban.de azert nem kene mindent a sogirodnak csinalni.a fozes takaritas siman belefer egy kismama idejebe.nem mondom en is sokkal hamarabb elfaradok de azert ez a minimum.

Sima kismama dili!:-)vagyis exrem formaban.de azert nem kene mindent a sogirodnak csinalni.a fozes takaritas siman belefer egy kismama idejebe.nem mondom en is sokkal hamarabb elfaradok de azert ez a minimum.
Jesszusom! Erre köpni, nyelni nem tudok. Becsülje meg magát a tesód, mert még egy ilyen pasit nem talál az tuti. ( Na, jó, sógorom a példa rá, hogy van ilyen...) Pasi mos, fõz, takarít? Hihihi. Azt hittem ilyen csak sógoromnál létezik. Neki ugyanis nem terhes a csaja, egészséges, de nem dolgozik semmit az égvilágon. Otthon ül egész nap a facebook elõtt és döglik. Ránézni sem nagyon tudok. Sógorom meg kiköpi a belét. A barátnõje még egy szendvicset sem ken meg neki.
A kérdező hozzászólása: Sajnos testvérem akkor sem volt egy aktív nõ amikor itthon lakott. Néha megfõzött vagy bevásárolt, de a többit szerette lepasszolni. Amikor õk összejöttek, akkor még nem volt ennyire durva a helyzet, viszont nehezen viseli a terhességét. Nagyon. Abszolút minden téren elnyomja a férjét és nem viszonoz neki semmit. Attól tartók ebbõl így válás lesz.
En is nagyon nehezen viseltem a terhesseget, a ferjem az kb.olyan mint a sogorod. Viszont amit tudtam, megcsinaltam.Volt par nap, amikor felkelni sem tudtam, mert minden bajom volt, es szerencsetlen ferjem csinalt mindent. De en soha nem rinyaltam, ha valamit esetleg elfelejtett. A növered elegge el van kenyeztetve. Az a baj, hogy amig magatol nem kap eszbe, nem tudtok semmit csinalni, mert neki igy kenyelmes.
Azt gondolta, hogy az állapotával bérletet váltott a semmittevésre? Én se perc alatt elmagyaráznám neki, hogy melyik az indulási oldal.Férfi vagyok, minden házimunkát elvégzek, de azért gyorsan leesne a tantusz. ..
Hormonok javaslom nagyadagban kapjon magnéziumot, citromfûteát, halolaj kapszulát, rendes étrend a lehetõ legtöbb mozgás ha ott lesz a gyerek sajna csak romlani fog a helyzet.
Ha a nõvéred szerint semmi baja nincs, a sógorod helyében elköltöznék, otthagynám és akkor talán elgondolkodna, hátha mégis van...

Mit lehet tenni ha hasmenésem van és megtudtam, hogy terhes vagyok?

Gyogyszer vagy diéta?

Legjobb válasz: Állandó a hasmenésed,vagy csak most kezdõdöt?

Állandó a hasmenésed, vagy csak most kezdõdöt?
A kérdező hozzászólása: tegnap ota megy.nem tudom mitöl lehet.
Sós fõttkrumpli, ropi, tea... és most kicsit kerülni a rostdús ételeket.
Nekem hasmenésre a paprikás tej vált be.Irtó rossz az izze de legalább használ.

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy terhes e a barátnőm, viszont ha esetleg az, 1hónap után mit lehet tenni?

Barátn?m kicsit megijedt, mert hízott 1.5kg-t(így most 45kg) és tegnap volt hányingere és szerinte n?tt is egy kicsit a csíp?je.Nem az a kérdésem, hogy terhes e, mivel mindig védekezünk gumival és tudtunkkal nem is szakadt még ki soha, viszont HA esetleg valamilyen baki becsúszott, mivel ugye az mindig lehet és véletlen valahogy pl. a kezünkr?l a nemi szervébe került a sperma, és kb 1hónapos terhes lenne(azt hiszem 3-4hétt?l kezd?dnek a tünetek és amúgy is csak 1.5hónapja feküdtünk le el?sz?r) akkor még van gyógyszeres megoldás vagy 1-3hónapig csak az elvetés jöhet szóba?

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok (6-os). Egyébként ha a magzat nem beteg, akkor nem 4 hónap, hanem 12 hét. Ha az anyuka kiskorú, akkor ez kitolódhat 18 hétre. Viszont a terhesség korát nem az aktustól számolják! Ha esetleg már az elsõ alkalmatok során összejött volna, akkor jelenleg már a (1,5 hó+2 hét)= 8 hétben jár. Az engedélyeztetési procedúra pedig nem 1-2 nap, így baj esetén nincs idõ a késlekedésre! Plusz minél késõbb végzik el a mûtétet, annál megterhelõbb a szervezetre nézve, és annál nagyobb a késõbbi szövõdmények esélye.

Elõzõ vagyok (6-os). Egyébként ha a magzat nem beteg, akkor nem 4 hónap, hanem 12 hét. Ha az anyuka kiskorú, akkor ez kitolódhat 18 hétre. Viszont a terhesség korát nem az aktustól számolják! Ha esetleg már az elsõ alkalmatok során összejött volna, akkor jelenleg már a (1, 5 hó+2 hét)= 8 hétben jár. Az engedélyeztetési procedúra pedig nem 1-2 nap, így baj esetén nincs idõ a késlekedésre! Plusz minél késõbb végzik el a mûtétet, annál megterhelõbb a szervezetre nézve, és annál nagyobb a késõbbi szövõdmények esélye.
Hogy alakultak a dolgok? Minden rendben van?
egy pesti magánklinikán Mo.-n is van tablettás, Rózsakert a neve vagy vmi ilyesmi, 100 E körül van az ára. 9. hétig végzik
Na, mi lett végül?
A kérdező hozzászólása: Holnap csinál terhességi tesztet, hogy megnyugodjon, egyelõre az a biztos .. :) köszi mindent.
Aktus után 72 orás tabi lett volna a megoldás.. Csináljon tesztet és igen sajnos akkor csak az elvetetés jöhet szóba mert az abortusz tabletátt még nem hozták forgalmomba vagy már igen ?
Jól mondja az elõzõ, ennyi idõ után bármelyik terhesteszt kimutatja (mindössze 2 hétnek kell eltelnie az aktustól). Drogériában is kapható, akciósan akár 300-ért is. Reggeli vizeletbõl a legbiztosabb az eredmény, de ennyi idõ után már a nap bármelyik szakában elvégezhetõ. Pár perc és megvan a válasz. Ne parázzatok feleslegesen, ráértek akkor, ha baj van, de nem hiszem.
A hízással együtt jár hogy valahol a testen ez meg is látszik nála éppen a csípõjén. csináljatok tesztet ennyi idõ után ki kell mutatnia mindenképp! Ha terhes akkor sajnos abortusz, kaparás!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ két válaszolónak köszi.Azért nem vettünk esemény utánit, mert mint mondtam, mindig védekeztünk és nem gondoltunk arra, hogy terhes lehet.Szerintem most se az, csak kicsit fél tõle, mert hogy hízott 1.5kg-t, és hányingere volt tegnap. 2-3-4hónapos pedig még nem lehet, mert 1.5hónapja feküdtünk le elõször.
Esemény utáni tablettára esély nincs, abortusztablettára van, de csak külföldön, nem hiszem, hogy a kiutazást ottalvást, meg az eljárás díját megengedhetitek magatoknak. (a tablettával is ugyan úgy be kell feküdni kórházba) De itthon 4 hónapos korig végeznek abortuszt.
A kérdező hozzászólása: Még nem tudjuk egyelõre, azt mondta, hogy szerinte ma vagy holnap meg fog neki jönni, mert érzi.Persze tudom, hogy ritka, de van olyan, hogy a terhes nõknek is ugyanúgy megjön a menstruációjuk, de reméljük azért, hogy nem terhes, túl fiatal még :)

Ha megtörtént ami megtörtént és bizony terhesek lehetünk, akkor mit lehet tenni? (még nem történt. De ha, akkor. )

Van olyan lehet?ség, ami esemény utáni és nem vényköteles? Mi van akkor ha letámad valaki? Mit tehetek, hogy ne maradjak terhes? olvastam itt az ecetes tampont, ami hülyeség, de valami házi dolog nincs?

Legjobb válasz: A házi dolog a hülyeség, eszedbe ne jusson. Ha van komoly kapcsolatod (ez nem feltétel:))), akkor irass gyógyszert orvossal, mi ezzel a gond? Vannak esemény utáni tabletták is.

A házi dolog a hülyeség, eszedbe ne jusson. Ha van komoly kapcsolatod (ez nem feltétel:) )), akkor irass gyógyszert orvossal, mi ezzel a gond? Vannak esemény utáni tabletták is.
nagymami módszere, de csak ha már terhes vagy, bõ forró vízbe kell csücsülni órákat. Én mondjuk nem merném bevállalni. Mamám szerint neki mindig jó volt. De ha lehet, inkább gyógyszer vagy gumi. Ne nagyon higyj a házi praktikákban.Akkor mindenki azt csinálná, ha jó lenne bármelyik is.
Ecetes tampon és forró fürdõ?Ezek semmit sem érnek! Ha megtörtént a baj, van lehetõséged : 72 órás tablettát kell íratni és kiváltani (receptköteles), el kell menni a sürgõsségi ambulanciára vagy a tiniambulanciára és majd ott felírják; az ára 5500 Ft körül mozog. Minél elõbb be kell venni!
iLYenkor esetleg...:@
A kérdező hozzászólása: hát jöjjön is :)
kiegészítés: a fogamzásgátlók (lindynett20) csak a második levél megkezdésétõl tekinthetõ biztonságosnak. általában a mensi a 7 napos szünet 4. napján jön. Ha most jönne meg és szombeton volt a dolog, akkor holnap meg is fog jönni!!
Ugyan, ne félj, nem vagy terhes! :-) Aranyos ahogy így aggódsz, de tényleg nincs rá okod. Egyrészt késõn ment el benned a barátod, másrészt meg az változó, hogy mikor, vagyis a szünet hanyadik napján jön meg. Nekem volt h a 3. nap, de volt hogy a 4-en jött meg. Szóval nyugi!
hát többe kerül mint gondolnád. Pénzbe is , meg a lelkiismeretedbe is, de ha így gondolod jobb ha nem is leszel még anya. Ha nem vagy 18, akkor szülõiengedély kell az abortuszhoz.Én ma láttam a babám ultrahangon és össze volt kulcsolva a keze. Most biztos a te babád is imádkozik, de nem bántlak, csak gondolkodj. Hátha nem is vagy még tehes, csak valami bezavart. A fogamzásgátlók néha nem mûködnek, de sajnos a tájékoztatón le van írva ezért nem jár támogatás, merthát 99%-os biztonsággal véd, te meg pont a maradék1% lehetsz. Reméljüknem, fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: jo de pasim belémment szombaton ezé para , de annyira azért nincs gáz
Jajjj még csak a szünet 3. napján vagy. Nekem pl a 4. napon szokott megjönni. És mi már akkor óvszer nélkül szeretkeztünk, amikor még csak a 9. szem tabinél tartottam. (Akkor egyszer, aztán utána persze még használtunk óvszert a 2. levél kezdéséig) És mégsem lettem terhes. Nem kell idegeskedned, mert akkor meg még késhet is...
A kérdező hozzászólása: hát ha becsuszott akkor nincs mese abortusz, nem is anyagilag lenne gond, hanem fizikálisan, meg persze a szüleim megölnék a pasimat és tönkretenné ez a jo kapcsolatot lehet...
Szia! Sajnos tabi mellett is elõfordulhat ez néha. Nagyon rossz lehet kényszerbõl abortuszra menni. De ha nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy megtarthasd, akkor sajnos nincs mit tenni.Megszülni sokkal többe kerül sajnos mint elvetetni. Erre nincs támogatás a tisztességes dolgozó embernek. Bezzeg a sok léhonda munkakerülõ kölykeit mi tartjuk el a szüleikkel együtt:(((
A kérdező hozzászólása: igazság szerint, tabit szedek, elsö levél most fogyott el. 7.nap szünetjének 3. napján vagyok és még nem jött meg...ma szerda van szombat este a barátom bennem ment el, és most para van, amugy mindig idöben percre pontosan bevettem a tabit...lindynette 20 at
Abortusz elõtt még ott a 72 órás tabi. Ahogy elõttem írták, tabi szedése melletti terhesség sincs ingyen. Pont a mai Népszabadságban jelent meg egy cikk, miszerint az abortusz 26.193 Ft. Csak az állami gondozottaknak van ingyen.Részleges díjat fizetnek azok, akik rendszeres szociális segélyben, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában vagy emelt összegû családi pótlékban részesülnek. Kedvezményük a beavatkozás árának maximum 70 százaléka lehet, azaz nekik legalább 7858 forintot kell fizetniük. A teljes összeg felét, 13096 forintot fizetnek a gyesen és a gyeden lévõk.
Megfelelo szedes mellet is elofordul sajnos. ûenyhe hasmenes, amire nagyon nem is figylesz fel, es becsuszhat. Ferjem csaladjaban 11 hetesen vettek eszre, h baba van fogigatlo mellett, mert mellette volt megvonasos verzese. De fizetni kell az abortuszert igy is, naluk elvettek a babat, mert valofelben volt a lany a ferjetol.
Gyógyszer mellett sincs ingyen, mert nem tudod bebizonyitani, hogy megfelelõen szedted. Ha megfeleõen szedted, akkor nem lehetsz terhes. 72 órás tabi? Abortusz 28 ezer körül... Nõdokinál voltál már?
A kérdező hozzászólása: NAH, MA MEGJÖTT. MEGNYUGODTAM. KÖSZI A TANÁCSOKAT.

Honann lehet tudni hogy a zebra dánió terhes és ha igen mit kell tenni hogy meg is maradjanak az ivadékok?

Legjobb válasz: A zebradánió ikrázik. Ha úgy látod, hogy nagy a hasa, rendezz be egy pár zebradániónak egy 25-26 fokon, középkemény vizet (csapvíz és felforraltan lehûtött víz keveréke), és tedd be õket. Remélhetõen leívnak. Bár az is lehet, hogy hasvízkórjuk van (remélem, nem!).

A zebradánió ikrázik. Ha úgy látod, hogy nagy a hasa, rendezz be egy pár zebradániónak egy 25-26 fokon, középkemény vizet (csapvíz és felforraltan lehûtött víz keveréke), és tedd be õket. Remélhetõen leívnak. Bár az is lehet, hogy hasvízkórjuk van (remélem, nem!).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!