Találatok a következő kifejezésre: Lehet tengerimalacot a lakásban, (3 db)

Szerintem hideg a lakás a tengerimalacoknak, 18 fok volt este, éjjel. Hogyan lehet megelőzni a megfázást? Milyen módszerrel? Nem én kezelem a fűtést.

Nem én fűtök be, hanem más és nem mindig van 23 fok a lakásban. Hallom, hogy valamelyik, de lehet, hogy mindkettő malacom tüsszög. Kapnak c vitamint, de hogyan lehet megelőzni a megfázást? Mit tegyek be nekik?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de a 18 fok az nem hideg, nálunk annyi van most is a lakásban, ennyiben alszom, ritkán húsz, de akkor már szellõztetnem kell. Én nem tudnék 23 fokos lakásban aludni, nekem az már meleg lenne. "Milyen módszerrel lehet megelõzni a megfázást"? Amikor szellõztettek, akkor el kell vinni onnan, vagy letakarni a malackákat, hogy ne érje õket hirtelen a hideg levegõ. Ezen a linken is azt írják, hogy 16-21 fokot szeretik. Olvasgasd el. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SCPBZhU..

Ne haragudj, de a 18 fok az nem hideg, nálunk annyi van most is a lakásban, ennyiben alszom, ritkán húsz, de akkor már szellõztetnem kell. Én nem tudnék 23 fokos lakásban aludni, nekem az már meleg lenne. "Milyen módszerrel lehet megelõzni a megfázást"? Amikor szellõztettek, akkor el kell vinni onnan, vagy letakarni a malackákat, hogy ne érje õket hirtelen a hideg levegõ. Ezen a linken is azt írják, hogy 16-21 fokot szeretik. Olvasgasd el. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SCPBZhU..
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nincsenek közel az ablakhoz, meg semmilyen huzatos helyhez sem, de én [email protected]á fagyok a lakásban még pulóverben is sokszor... Lehet, hogy nem 18 fok van, ki tudja, jó-e a hõmérõ...
Szerintem sem kevés a 18 fok, annyin nem fognak megfázni.
Azt nem tudom, hogy hány fok kell a malacnak, de mi régebben úgy melengettük a kiskutyát, hogy forróvizes palackot tettünk be mellé. :) melléfekszik, és máris jó, ha fázik
A kérdező hozzászólása: Éjszaka lehet, hogy jobban lehûl a levegõ, nem tudom, de tüsszögnek egy kicsit. Remélem, hogy a C-vitamintól elmúlik nekik!
18 fok elég kell, hogy legyen, de túl nagy hõingás miatt megfázhatnak. Van bújókájuk, ha van, 2 vagy 1 személyes? Össze szoktak bújni, vagy külön alszanak? A melegvizes palack jó ötlet, mi hordozóba szoktunk tenni, ha hideg van, és szállítani kell õket. Ha egy sima 1 vagy 2 l-es palackot megtöltesz jó meleg, de nem 100 fokos vízzel, körbetekered valami ronggyal és beteszed melléjük több óráig meleg marad és hozzá tudnak bújni.
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötletet! Most 18 fok alatt van...Éjjel rosszabb lehet... Teszek be nekik akkor valamit. Én sem tudok amúgy aludni így, mert a takaró alatt is fázom, hiába van rajta a pléd...
Én azt hallottam, hogy 16 C fokig elvannak. Nálam 21-23 C van, de azért még ha úgy érzem, dobok egy takarót a ketrecükre, ja és teszek a ketrecbe nekik rongyokat, sapkát, amibe, hogyha fázik, bele tud bújni. És persze adom nekik a C vitamint, bár a kajájukban is van.

Mekkora ketrec az ideális 2 olyan tengerimalackának, akik nem lesznek kiengedve a lakásba? (azaz hogy futkosni is tudjanak) Linket kérnék hol lehet venni használtan

Legjobb válasz: Hát olyan lakás méretû. Olyan nincs, hogy nem lesznek kiengedve. Ez így sajnos nem megoldható. Inkább tarts akkor hörcsögöt, nekik kisebb hely kell, és kézbe tudod venni.

Hát olyan lakás méretû. Olyan nincs, hogy nem lesznek kiengedve. Ez így sajnos nem megoldható. Inkább tarts akkor hörcsögöt, nekik kisebb hely kell, és kézbe tudod venni.
A kérdező hozzászólása: Ismerõseim is malackatartók és nekik sincsenek kiengedve a malakckák a lakásba, de ha tényleg ki kell õket, akkor csinálok nekik valami nagy beltéri futtatót.... Akkor átfogalmazom: Mekkora ketrec az ideális 2 olyan tergerimalackának, akiknek a gazdija azt szeretné, hogy legyen akkor is helyük futkározni, ha éppen nincsenek kivéve.
Hát én olyan 140*70-eset mondanék, abban kényelmesen elférnének, de minél nagyobbat tudsz venni/csináltatni annál jobb! :) és persze nem árt ha emeletes :D
Én meg továbbra is azt mondom, hogy ilyen ketrec nincs. Akkor vegyél egy ilyet: http://img03.aprod.hu/images_aprodhu/14628259_1_644x461_kisa.. Ez eredetileg kutyáknak való karám, bármikor szétszedhetõ és összerakható. De miért nem akarod kiengedni szerencsétlen állatokat?
Amit 3. válaszoló mond méretet az a ketrec jó, de csak akkor, ha naponta kiengeded õket 1-2 órára futkározni.
Miért nem lesznek kiengedve? :(
A kérdező hozzászólása: Padlószõnyeges házban lakunk :( De nézelõdtem kicsit az oldalon és láttam, hogy lehet ilyen benti futtatót is csinálni, úgyhogy szabad az út. A gemon.ro-n is nézelõdtem és tényleg nem gondoltam végig eléggé ezt a nem engedem ki dolgot.
100-as a minimum, vagy nagyobb, a 120-as jobb, és 10 ezerért vettem (szállítással együtt, ami magában 2100...), de szerencse is kell, hogy jó ajánlatot fogj ki. Egy kis kifutó kellene nekik, illetve a ketrecbe tegyél egy kis emeletet (Darab bútorlap, akármi), nálunk azon van p. a kajájuk, tehát muszáj felmászni/ugrani. Van mellé egy kis bújó csövük, ezt mi Praktikerben vettük, Y alakú, tán szennyvíz csõ, hivatalosan...?

Lehet tengerimalacot tartani a lakásban, ha babát várok? Veszélyes lehet a gyerek fejlődésére?

Legjobb válasz: Nekem 4 darab malacom van, és 13 hetes terhes vagyok. Semmi extra, mióta terhes vagyok, csak ha fogdosom õket, akkor egybõl megyek kezet mosni, és gumikesztyûben takarítom õket. Doki azt mondta, mehet így nyugodtan. Fontos a higiénia a toxoplazma miatt, de ha odafigyelsz, nem lehet baj!!!

Nekem 4 darab malacom van, és 13 hetes terhes vagyok. Semmi extra, mióta terhes vagyok, csak ha fogdosom õket, akkor egybõl megyek kezet mosni, és gumikesztyûben takarítom õket. Doki azt mondta, mehet így nyugodtan. Fontos a higiénia a toxoplazma miatt, de ha odafigyelsz, nem lehet baj!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nekem is 4 malacom van otthon. Szabad õket fogdosni terhesség alatt?
Nekem is van tengerimalacom, és a babára gyúrunk. Ha babás leszek, csak annyit fogok változtatni, hogy én is gumikesztyûben fogom almozni.
Nekem törpenyuszijaim vannak és macsekom. Az elsõ válaszolónak teljesen igaza van. A malacokhoz nem értek sajnos nem tudom ott van e toxoplazmózis veszély, de jobb félni mint megijedni..:) Nekem sajna a macsek és a nyuszik anyukámhoz mennek megõrzésre ha végre összejön a babó... Sok sikert


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!