Találatok a következő kifejezésre: Lehet teherbeesni a (33 db)

Gyakori szoptatásnál, nem lehet teherbeesni a kistesóval?

Legjobb válasz: De lehet. Barátnõm a 8 hónapos, gyakran és igény szerint szoptatott kislánya mellett esett teherbe.

De lehet. Barátnõm a 8 hónapos, gyakran és igény szerint szoptatott kislánya mellett esett teherbe.
De bizony lehet, úgyhogy ha nem szeretnél újabb babát, tudd: a szoptatás nem jelent fogamzásgátlást! "Elvileg" kisebb az esély a megtermékenyülésre, de gyakorlatban sokszor elõfordul, több ismerõsömmel is megtörtént. Én néhány hónapos voltam, és Anyukám még bõven szoptatott, amikor teherbe esett az öcsémmel.
Másfél éves elmúlt a kisfiam mikor zöld utat kapott a kistestvér, és mivel még szopott pár alkalommal egy nap, azt gondoltam ez nehezíti majd.Ehhez képest többet nem jött meg, elsõre sikerült.:) Szóval lehet!
Simán lehet, a fiam 4 hónapos korában terhes lettem, pedig kizárólag szopott.

Csak a peteérés napján lehet teherbeesni? A 28 napos ciklus elején vagy végén nem?

Legjobb válasz: Ezt nem is értem. Bármikor teherbe eshetsz, amikor peteérésed van. Ha a 28 napos ciklus elején van peteérésed, akkor olyankor, ha a ciklusod végén, akkor olyankor. Nem föltétlen a ciklus közepén van a peteérésed. De valójában mit szerettél volna kérdezni?

Ezt nem is értem. Bármikor teherbe eshetsz, amikor peteérésed van. Ha a 28 napos ciklus elején van peteérésed, akkor olyankor, ha a ciklusod végén, akkor olyankor. Nem föltétlen a ciklus közepén van a peteérésed. De valójában mit szerettél volna kérdezni?
Azért legtöbbször valóban kb. középidõben eshetsz teherbe. Persze vannak potya peték, de ritkák.
Utóbbi válaszolóhoz csatlakoznék. Én úgy tudom, hogy általában a ciklus közepén ven peteérés, s ekkor ezért lehet esetleg több ún. sárga folyás is a bugyin, ezért én úgy gondolom, hogy ciklus közepe felé van a legnagyobb esély teherbeesni, de persze máskor is lehetséges, akár az elõbb ún potyapeték miatt, illetve, hogy a feljutó spermák én úgy tudom, hogy kb 3 napig ott még életképesek.

A fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idő után lehet teherbeesni?

Legjobb válasz: Azonnal. Mi azért "vigyáztunk" 2 hónapot. De csak úgy, hogy nem voltunk együtt peteérés elõtt és után egy pár napig. Tehát elõtte vagy utána is összejöhetett volna. 3. hónapban peteéréskor meg is fogant.

Azonnal. Mi azért "vigyáztunk" 2 hónapot. De csak úgy, hogy nem voltunk együtt peteérés elõtt és után egy pár napig. Tehát elõtte vagy utána is összejöhetett volna. 3. hónapban peteéréskor meg is fogant.

Akiknek sikerült teherbeesni és szedett E vitamint: hányadik hétben lehet abbahagyni a szedését és mennyit szedtetek?

Legjobb válasz: Szia,én miután megjött 12 napig szedtem,utána 12 nap szünet,és megint.Egy internetes nõgyógyásznál olvastam.37h

Szia, én miután megjött 12 napig szedtem, utána 12 nap szünet, és megint.Egy internetes nõgyógyásznál olvastam.37h

Lehet teherbeesni rögtön a fogamzásgátló elhagyása utáni hónapban?

Legjobb válasz: Igen lehet, sõt még ilyenkor azt mondják, hogy a szervezet felszabadul, és gyakoribb az ikerterhesség.

Igen lehet, sõt még ilyenkor azt mondják, hogy a szervezet felszabadul, és gyakoribb az ikerterhesség.
De még mennyire, édesanyám is rögtön az elsõ hónapban terhes lett velem a tabletta elhagyása után:)
Igen, én is így vagyok:-) 21 hetes kismami
Igen, teherbe lehet esni rögtön! Persze ez mindenkinél változó!
tuti hogy a gyogyszer miatt.mennyit hiztál??????,
nem tudom mennyi idõs lehetsz ha ezt komolyan kérdezted. a gyógyszer szedése kezdetétõl két hétnek kell eltelnie és tuti a biztonság ha még gumit is használtok akkor pedig 100%-os. a fogamzásgátlónak a mellékhatása általában a hízás!!!!!!
Valószínûleg a gyógyszer miatt híztál, ugyanis a tabi terhességi hormonokat tartalmaz.Az egész mûködése úgy néz ki, hogy elhiteti a szervezeteddel, hogy várandós vagy, és ezért nem foganhat meg újabb baba.Mivel álterhességet csinál, így rajtad is ugyanúgy megjelennek a kilók, mint rajtunk.Majd ha megszokja a szervezeted, és akkor leáll a súlynövekedés is, csak be kell állnia a dolognak, utána meg szépen le is tudod majd adni. Kár aggódni feleslegesen!Biztos hogy nem vagy babás.
A kérdező hozzászólása: Már egy ideje szedem a gyógyszert féléve kb!!Akkor is elõfordulhat elhizás??
Ha rendesen beszeded a gyógyszert, + a gumi, akkor nem lehet gond. Arra figyelj, ha esetleg más gyógyszert is szedned kell, mert mondjuk lázas vagy, stb, vagy hasmenésed van, hánysz, akkor a fogamzásgátló hatása is csökkenhet. Elõfordulhat, hogy a fogamzásgátló miatt híztál.
Lehet, hogy neked nem jó, amit most szedsz, beszéld meg a dokiddal, és kaphatsz másikat. Van választék.
A kérdező hozzászólása: valószinüleg kb 2 kg-ot hiztam!!Többet nem, de csak a hasamra!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy eléggé parázok még attól, h terhes leszek!!Félek ettõl!!

Csak abba a pár napba lehet teherbeesni amikor van az ovuláció?

Legjobb válasz: a kérdés az mikor tudod hogy ovud van???

a kérdés az mikor tudod hogy ovud van???
A kérdező hozzászólása: ovulációs teszt
Igen, cska akkor. A petesejt is csak 1-2 napig életképes.
Igen, teherbeesés kizárólag ovulációkor lehetséges.
Igen, de!!! Az ovuláció elõtt 2-3 nappal már ha szeretkeztek, maradhatnak benn spermiumok, amik még találkozhatnak a petesejttel, és mivel még 2-3 napig a petesejt is megtermékenyíthetõ, így még az ovuláció után 2-3 nappal is teherbe lehet esni. Tehát majdnem egy egész heted van rá egy hónapban. Állítólag az ovu elõtt 2-3 nappal történõ szeretkezésekbõl nagyobb eséllyel lesz kislány, közvetlenül akkor vagy utána meg nagyobb eséllyel lesz fiú :)
És nem biztos, hogy csak középidõben ovulálsz. Lehet elõtte és utána is.

Lehet baj? Még nem biztos, de lehet ebben a hónapban sikerült teherbeesnem. Ma kb.10 kg-ot cipeltem 20-25 percen keresztül. Ettől lehet nem fog beágyazódni a baba? Mennyire veszélyes ez?

Legjobb válasz: Barátnõm is így volt mint az elsõ hozzászóló.1 volt a lánya amikor bejött a tesó és hát emelt terhesen sõt szoptatott is még.Én azthittem lehidalok amikor mondta,de nem vetélt el hálistennek.Persze nem végig csinálta,sztem ez volt a szerencséje:) Sztem nem lesz baj belõle de azért már ne nagyon emelgess:) Jah mégvalami.Anno amikor anyum velem volt várandós,szóval sztem csoda h élek,mert 20-30kg-okat cipelt(szén),hogy legyen fûteni,mert apám és a nagyszüleim lusták voltak neki segíteni.Am kertet is mûvelt,és mégis élek és tök egészséges vagyok,pedig anyum elég vékony asszonyka:)

Barátnõm is így volt mint az elsõ hozzászóló.1 volt a lánya amikor bejött a tesó és hát emelt terhesen sõt szoptatott is még.Én azthittem lehidalok amikor mondta, de nem vetélt el hálistennek.Persze nem végig csinálta, sztem ez volt a szerencséje:) Sztem nem lesz baj belõle de azért már ne nagyon emelgess:) Jah mégvalami.Anno amikor anyum velem volt várandós, szóval sztem csoda h élek, mert 20-30kg-okat cipelt(szén), hogy legyen fûteni, mert apám és a nagyszüleim lusták voltak neki segíteni.Am kertet is mûvelt, és mégis élek és tök egészséges vagyok, pedig anyum elég vékony asszonyka:)
A cipekedés ugye, mint tudjuk nem jó terhesen. Elsõ babámat amikor vártam, semmit hagytak, hogy cipeljek. Most ezzel szemben van egy 15kg-os 3, 5 éves kisfiam, akit amióta terhes vagyok, többet kell megemelnem, mint eddig (autósülés ki-be, kádból ki-be, stb...) Nagyon izgulok én is emiatt, de nem tudok mit tenni. Szerintem ki fogja bírni a baba, ha erõs :) 9 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

A második gyerekkel hamarabb lehet teherbeesni mint az elsővel?

Legjobb válasz: Nem sõt az elsõvel 6 hónap alatt a másodikhoz pedig 10 hónap kellett.

Nem sõt az elsõvel 6 hónap alatt a másodikhoz pedig 10 hónap kellett.
Szerintem nehezebben jön össze, könnyebben születik.
Szia! Nekem az elsõ már az elsõ hónapban összejött, a másodikra egy éve várunk.
érdekes, amiket írtok...nekem az elsõ 3 hónap után jött össze, de a tesórá már 2 éve várunk. Mitõl lehet ez?
Szia sokkal nehezebb az elsõvel spontán a 3. hónapban, most már 1 éve próbálkozunk és ha most sem jött össze akkor clostit kapok.
az elõzõ válaszoló vagyok sok ismerõsõm járt úgy, hogy a második nem akart összejönni van olyan is aki a másodikkal meddõségi központba járt és képzeljétek neki a harmadik gyógyszer mellett becsúszott, ez az élet és a szervezet fura játéka
Akkor én ritka kivétel vagyok. Az elsõ is, a második is sõt most a harmadik is elsõre összejött. 30 hetes kismama

Lehet hogy a pajzsmirigy gyuladás miatt nem tudtam még teherbeesni?

fél éve próbálkozunk,még nem voltunk vizsgálaton de gondolkoztam hogy elkéne menni először pajzsmirigy vizsgálatra mert tesómnak sőt anyukámnak is van évek óta súlyigadozásaim vannak a havim se rendszeres,és ha esetleg ez befolyásolta azt hogy még nem lettem babás akkor ha erre adnak gyógyszert akkor több esélyem van rá hogy várandós lehessek majd?

Legjobb válasz: Szia! Érdemes lenne mindenképpen endokrinológushoz fordulnod, mert bizony tényleg lehet akadálya a teherbe esésnek a pajzsmirigy probléma. De ne csak azt nézesd meg, a rendszertelen mensi már intõ jel, hogy valami nincs rendben. A pajzsmirigy alulmûködés gyakran jár együtt inzulin rezisztenciával, amit szintén endodoki tud kivizsgáltatni egy terheléses vérvétel formájában. Kezeléssel viszont ugyanannyi esélyed lesz babásodni, mint másnak. :-)

Szia! Érdemes lenne mindenképpen endokrinológushoz fordulnod, mert bizony tényleg lehet akadálya a teherbe esésnek a pajzsmirigy probléma. De ne csak azt nézesd meg, a rendszertelen mensi már intõ jel, hogy valami nincs rendben. A pajzsmirigy alulmûködés gyakran jár együtt inzulin rezisztenciával, amit szintén endodoki tud kivizsgáltatni egy terheléses vérvétel formájában. Kezeléssel viszont ugyanannyi esélyed lesz babásodni, mint másnak. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!