Találatok a következő kifejezésre: Lehet távoktatásban elvégezni (3 db)

Lehet távoktatásban fordítótanfolyamot elvégezni?

(Német nyelven) Eddig nem találtam ilyen honlapot, stb.

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem! Elõször /távoktatásban, vagy máshogy/ nyelvet kell tanulnod. Ha majd olyan szinten tudod, hogy fordítani is tudsz az elvárt szinten, gondolkozhatsz azon, hogy fordítói munkát keress. Magát a fordítást semmilyen tanfolyamon nem oktatják, ez elképzelhetetlen lenne.

Biztos, hogy nem! Elõször /távoktatásban, vagy máshogy/ nyelvet kell tanulnod. Ha majd olyan szinten tudod, hogy fordítani is tudsz az elvárt szinten, gondolkozhatsz azon, hogy fordítói munkát keress. Magát a fordítást semmilyen tanfolyamon nem oktatják, ez elképzelhetetlen lenne.
Hát tanfolyamnak nem nevezném, de pl. Szombathelyen a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában angolból és németbõl 2007 óta indulnak fordítói és tolmács kurzusok, társadalomtudományi és gazdasági szakfordító és tolmács képesítést lehet szerezni angolból és németbõl(a kurzust egyszerre 2 nyelvbõl nem lehet elvégezni, mert egyidõben, párhuzamosan zajlanak az angol és a német órák), és ezenkívül pedig vannak közös órák, mint protokoll, nálunk voltak még közgazdaságtudományi ismeretek, stb.
amit én végeztem, az 3 éves volt
ja és diplomát adott, de nem volt fair, mert akinek fõiskolai volt az eredeti alapvégzettsége, az csak fõiskolai diplomát kapott, míg ugyanazért a képzésért akinek az eredeti alapvégzettsége egyetemi volt(akkor is, ha teljesen más területen, mondjuk a Nemzetvédelmi Egyetemen végzett eredetileg), akkor egyetemi diplomát kapott...Én csak fõiskolait kaptam az olasz nyelvtanári diplomám után.

Távoktatásban vagy hétvégi iskolába hol lehet elvégezni a bolt vezetõi tanfolyamot?

Most vizsgáztam Vegyi áru és élelmiszer eladóként. Jelenleg egy kis boltban dolgozom. De szeretném még a bolt vezetõit is megcsinálni, mellé pedig a mûszaki eladóit is. A tanárnõm azt mondta már azokból a modulokból nem kell újra vizsgáznom ami már megvan. De én sehol nem találok olyan tanfolyamot ahol külön is lehetne vizsgázni és újra nem szívesen járnám a suliba élelmiszer eladód és nem is szívesen fizetném újra ki azt a szakmát ami már megvan. Tudnátok segíteni melyik iskolához forduljak ? Másrészt hétvégéi oktatás lenne jó számomra vagy távoktatás a munka miatt. elõre is köszönöm mindenkinek :) Borsod megye 25/L

Távoktatásban milyen tanfolyamot lehet, és érdemes elvégezni? Mindenre nyitott vagyok!

Tényleg mindenféle érdekel, de leginkább olyan válaszokat várnék, akik érdemileg tudnak hozzászólni a kérdéshez, konkrét szakma és a hely/weboldalt is szeretném. Nagyon köszike :)

Legjobb válasz: Azért egy kicsit specifikálhatnál. Nem mindegy, hogy nehézgépkezelõnek vagy mûkörmösnek akarsz tanulni.

Azért egy kicsit specifikálhatnál. Nem mindegy, hogy nehézgépkezelõnek vagy mûkörmösnek akarsz tanulni.
A kérdező hozzászólása: inkább azok a tanfolyamok érdekelnek, amiket nõk is csinálnak.
Miért nem nézel újságban például? De neten is vannak oldalak, amik segítenek. Pl. http://www.tanfolyam-kepzes-valaszto.hu/tanfolyamok Vagy: http://www.elo.hu/okj_tananyagok?id=093f65e080a295f8076b1c57.. Persze ingyen nem úszod meg egyiket sem.
Ez is sokat felsorol, és szerintem az árak nem verdesik a csillagos eget: http://www.oktav.hu/tanfolyam_szakkepzes_felnottkepzes/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!