Találatok a következő kifejezésre: Lehet szoptatni, meg vagyok (9 db)

Az, hogy nem jött meg, nem jelenti, hogy terhes vagy.
Ha nem védekeztél az is elõfordulhat.

Lehet szoptatni, ha meg vagyok fázva?

Legjobb válasz: Ha nem szedsz gyógyszert, nem vagy lázas.Szájkendõvel eltakarod az orrod,szád.Ha megy a védõnõd látogatni,vagy Te keresed meg a gyermekorvost kérlek,beszélgessetek!Kérdezz olyan dolgokat,amire kíváncsi vagy,hisz Õk azért vannak hogy segítsenek!

Ha nem szedsz gyógyszert, nem vagy lázas.Szájkendõvel eltakarod az orrod, szád.Ha megy a védõnõd látogatni, vagy Te keresed meg a gyermekorvost kérlek, beszélgessetek!Kérdezz olyan dolgokat, amire kíváncsi vagy, hisz Õk azért vannak hogy segítsenek!
Lehet! Sõt! Lázasan is lehet! Ha fertõzõ betegséged is van, a tejjel nem a kórokozót, hanem az ellenanyagot kapja meg a babád! Kisebb eséllyel lesz beteg, mintha szoptatás nélkül betegeskednél mellette! (Persze, ettõl még elõfordulhat, de ha nem szoptatnál, nagyobb esélye lenne, hogy elkapja) Nem kell félned, a legjobb a babádnak , ha szoptatod, csak akkor tudsz ártani neki ezzel, ha olyan gyógyszert szedsz, ami veszélyes lehet a számára. Ha mégis kétségeid lennének, keress meg egy szoptatási szakértõt! (keress rá a neten, ki van a környékeden)

Tudnátok segíteni abban, hogy ma voltam terhességmegszakítások. De a kislányom még szopizik, lehet szoptatni, vagy az altató miatt nem?

Elfelejtettem megkérdezni a kórházban.Nem kérem a rosszindulatú megjegyzéseket,így is elég szarul érzem magam.Köszönöm annak aki válaszol.

Legjobb válasz: Jó kérdés! Ne! Az altató 3 napig ürül ki kb, addig fejd le. Az altató a fejlõdõ idegrendszerre nagyon káros.

Jó kérdés! Ne! Az altató 3 napig ürül ki kb, addig fejd le. Az altató a fejlõdõ idegrendszerre nagyon káros.
Én felhívnék egy szoptatási tanácsadót és megkérdezném. Saccra én is azt gondolom, hogy nem kéne most, de hogy meddig, azt nem tudom. Szerintem nekik van erre vonatkozó infójuk, az én gyógyszereimnek is meg tudták nézni a felezési idejét, meg ilyesmit. (www.lll.hu, http://www.ibclc.hu)
Nekem volt altatásos mûtétem (méhnyakmûtét), akkor még szoptattam. Azt mondta a nõgyógyászom, hogy másnap már nyugodtan szoptathatok. Szerintem ez nemvolt hosszú mûtét, nem kaphattál sok altatót. Ha én egy másfél órás altatás után szoptathattam, akkor szerintem te is nyugodtan! :)
Kérdezõ, az a baj, hogy se mi, se más külsõ ember nem tudja kitalálni, hogy Téged mivel altattak, milyen hatóanyaggal. Fel kellene hívnod a kórházat, ott akár az ügyeletes nõgyógyász is meg fogja tudni mondani szerintem, hisz egy kórházi osztályon általában egyféle protokollt használnak, ha nincs különös ok.
Ma biztos, hogy nem.Nekem ezért tolta el a dokim az elkötés-mûtétemet(mivel azt is altatásban végzik).14 hónapos a 3. babám, és még szopik.Azt mondta, hogy aznap NEM SZABAD szoptatnom.Az meg lehetetlen, mert cicin alszik el+napközben és reggel is szopizik.

Van egy kis tacsim, 6 hetes, az anyja nem tudta már szoptatni, így elhoztuk. Hétfőn kapta az első oltást, mennyire tudom most vinni magammal erre arra? és meddig fog még sírni? Vagy vannak tippek mit lehet ellene tenni? Köszönöm előre is a válaszokat

Legjobb válasz: Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.

Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.
Remélhetõleg, hogyha most elkezdesz részletesen olvasgatni a kutyázásról, akkor nem is lesz vele sok gond. A kölyök az anyatej mellé jobb helyeken két hetes kortól kap áztatott kölyöktápot, hogy az anyát ne terheljék le annyira a kölykök. 8 hetes koráig mindenképpen az anyjával kellett volna maradnia, de ezzel már nem sokra megyünk. Elõször sétálni körülbelül 4 hónapos korban tudod kivinni mikor megkapta a veszettség oltást is. Ettõl függetlenül otthon még elkezdheted szép lassan nyakörvhöz és pórázhoz szoktatni. Éjszakára a helyére lehetne neki tenni egy törülközõbe csavart meleg vizes palackot, hátha megnyugtatja és kevesebbet fog sírni. Olvasgass sokat!!
Horgászni? Egy 6 hetes oltatlan kutyát? 35 fokban? Te éppelméjû vagy? Egyébként attól hogy az anyja nem eteti attól még nem kellett volna elhozni .. 8 hetes koráig az anyja mellett a helye. A szocializációja miatt fontos.
A nem viheted el-ben neked a horgászat miért nincs benne?
Semennyire és nem sokáig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: normálisan is lehet irni. és nem tudtam h hány hetesen lehet elhozni, hirtelen jött, nem néztem utána amiért haragszom is magamra. de minde oké vele
A kérdező hozzászólása: hát mert ott nincs más kutya-macska, nem ez a lényeg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. de akkor horgászni sem vihetem el? :(
Én úgy tudom, hogy amíg azt az elsõ 6 vagy mennyi oltást meg nem kapja, addig nem szabad kivinni mindenfele, mert még nem védett a sok mindentõl, amire az oltásokat kapta. Mi sem vittük addig õket sétálni, nehogy felegyenek valamit stb. De nyilván, ha a vonaton akarod utazó kosárban vinni, akkor attól csak nem lesz baja. Sírni meg azért sír a drága, mert nem választották még el az anyjától ott, ahonnan hoztátok, és hiányzik neki. Meg fogja szokni rövid idõn belül.
Mi az utcán találtuk 6 éve a tacskónkat. Az orvos szerint 3 (!) hetesen. Nagyon pici volt, folyton sírt. Kapott oltásokat, mindent. Soha, semmi baja nem volt, most is itt ugrál a kertben. De ha van rá módod, hogy elhozd 8-9 hetesen, akkor várd ki, hiszen lehet, hogy te nem leszel olyan mázlis, mint mi, és a tiéd elkap valamit.

Meg lehet fogni már a 3 napos tengerimalacokat? Vagy ha pl kiveszem a ketrecből akkor már nem fogja szoptatni az anyja mert érzi rajta az én szagomat?

Legjobb válasz: Ha nem vagy tenyésztõ inkább ne fogd meg mert könnyen megsérûlnek az ilyen picik :)

Ha nem vagy tenyésztõ inkább ne fogd meg mert könnyen megsérûlnek az ilyen picik :)
A kérdező hozzászólása: Értem. köszi
Még inkább ne. Majd ha legalább 1 hetesek lesznek, de akkor is inkább csak simogasd. ne vedd ki a ketrecbõl! XD
Hááát....síkosító és sok türelem! :-) Az én lányom 3 hónapos...nálunk ez a taktika vált be! Kitartás! :-)
"tök ragacsos a síkosító" nem a legolcsóbb sikosítónak hazudott ragacsot kell használni, és akkor nem lesz ragacsos. "nem is nagyon kívánom a szexet" na, ez itt a probléma. amíg nem fogod kívánni, nem is lesz a régi.
A kérdező hozzászólása: Ja-ja.. tök ragacsos a síkosító, de hát akkor nincs más... köszi:-)
én a nõgyógyásznál olvastam egy vény nélkül kapható talán krém lehetett és szülés utáni hüvely szárazságra volt. ha a gyógyszertárba rákérdezel, szerintem megtudják mondani. bocsi csak ennyit tudtam segíteni.
Én meg pont fordítva jártam szülés óta! 9hós a lányom, de rettentõen nedves vagyok szex közben. Szerintem az, h nem kívánod annyira a szexet, normális, hisz otthon vagyunk a babánkkal és õrá irányul a figyelmünk. Én kívánom a páromat, de jóval kevesebbszer mint a lányunk elõtt. Van hét, mikor nem is vagyunk együtt. Szerintem vagy hosszú elõjáték, vagy marad a sikosító, ahogy elõttem is írták!
Mennyi idõs a babád? Honnan gondolod, hogy csökken a tejmennyiség? Ez így kevés infó..
A kérdező hozzászólása: 15 hetes a babám. Tünetek: lötyög a cicim, folyton tépi, sír szopizás alatt/helyett/után; az eddigi egy helyett 4x kér éjszaka enni...
Lehet a dolg mögött fejlõdési ugrás is. Igény szerint szoptatsz? Ha igen, hamar vissza fog állni a rend. Etesd olyan sûûn, ahányszor csak kéri a pici. Esetleg a mensid akar megjönni... olyankor is sok baba megérzi a tej ízének változását. Az, hogy te már nem érzed annyira teltnek a melledet, így a 4. hónap körül teljesen normális, hisz nagy valószínûséggel beállt a kereslet-kínálat.. már nem a hormonokirányítanak, hanem a babád szabályozza a tejtermelést, ha hagyod. Én mind a 4 gyerekemet 2-2, 5 évig szoptattam, csupán az elsõ hetekben "durrantak" be a melleim mire eljött a szoptatás ideje... Különben is a tej a szoptatás közben termelõdik és nem a szünetekben :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a vigasztaló sorokat! Azért gondolom, hogy ez mégis hormoningadozás, mert éppen megvan és nekem még mostanában is kõkeményre duzzadnak a melleim, ha van tej. De ez az állapot most nem múlik, hiába várom, hogy majd egyre több tej lesz újra, a kislányom meg egyre nyügibb.
Ja! Megjött? Akkor ne csodálkozz, hogy kicsit kevesebb a tej, a kicsinek meg nem ízlik! Sajnos sokan vannak ezzel így. Ha most nem adod fel és továbbra is szoptatsz, a mensi után újra visszatér a régi kerékvágásba minden... sajnos egy hónap múlva újra mnegtörténhet ez, d szerencsére nem biztos :S
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes választ!!! :)
Nálunk is pont ez a helyzet. Nekünk egy dolog vált be. DVD-t néz (Kisvakondot)addig, míg a kicsi eszik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!