Találatok a következő kifejezésre: Lehet szoptatni, meg (22 db)

Szilikon cicivel tényleg ugyanúgy lehet szoptatni? No és milyen lesz a szülés (szoptatás) után? Mert az is megnől a terhesség és a szoptatás alatt ugyebár.Utánna az is meg fog lógni valamennyire.Fél éves a fiam és szeretném megcsináltatni.

Viszont pár év múlva valószín? szeretnénk mégegy babát.Várnám a tapasztalatotokat!Nem szeretnék várni a megcsináltatásával még éveket,viszont mostanában szülni sem szeretnék még.

Legjobb válasz: Szerintem praktikusabb akkor megcsináltatni,amikor le van tudva az egész szülés szoptatás.Nekem is nagyon megereszkedett,és ha a következõ gyerek után is így járék,akkor úgy érezném feleslegesen dobtam ki a pénzt.Persze,ha anyagilag megengedhettek két mûtétet az más. Egyébként tényleg ugyanúgy lehet szoptatni,mert a szilikon behelyezésénél a tejtermelõ mirigyeket nem piszkálják meg.

Szerintem praktikusabb akkor megcsináltatni, amikor le van tudva az egész szülés szoptatás.Nekem is nagyon megereszkedett, és ha a következõ gyerek után is így járék, akkor úgy érezném feleslegesen dobtam ki a pénzt.Persze, ha anyagilag megengedhettek két mûtétet az más. Egyébként tényleg ugyanúgy lehet szoptatni, mert a szilikon behelyezésénél a tejtermelõ mirigyeket nem piszkálják meg.

Mit lehet táplálék ként adni egy újszülött kiskutyának mer az anyja nem tudja szoptatni se gondozni hogy lehet megkakáltatni meg pisiltetni?

Legjobb válasz: de figyelmes meg törõdõ vagy mondhatom..ahelyett hogy várnál a válaszokra inkább rágoogléznél..hidd el minden fent van ezzel kapcsolatban...

de figyelmes meg törõdõ vagy mondhatom..ahelyett hogy várnál a válaszokra inkább rágoogléznél..hidd el minden fent van ezzel kapcsolatban...
Állatgyógyszertárban lehet kapni olyan tápot amivel tudod a kiscicákat etetni és cumisüveg félét is tudsz nekik ott venni. A tehén..stb. bolti tejek nem jók a kiscicáknak!! Kakilni pisiltetni úgy kell hogy egy kis rongyot/vattát benedvesítesz és finomat dörzsölgeted vele a végbélnyílás környékét.
na ez meg kiscicázik .D
Bosch tejpótló=> Állatpatika jó drága Cumisüveg=> Állatpatika vagy sima bababolt, nem túl drága Nedves vattával törölgetni a pocakot és a popsit. + óránként cumiztatni. Infralámpa, hogy a kicsi ki ne hûljön. Anyát meg ivartalanítani!
*3 óránként

A Campona-ban van baba-mama szoba, ahol meg lehet szoptatni a babát és tisztába lehet rakni?

Legjobb válasz: szio én láttam olyat pelenkázos helységeb van van szék is le tudsz ülni gyermekkel

szio én láttam olyat pelenkázos helységeb van van szék is le tudsz ülni gyermekkel
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi! :)

Egy mellből lehet szoptatni? Az egyik mellem mindig tele van, feszül, a másik meg lapos és majdnem üresnek tűnik. Igy ált. A teliből szoptatok.

Próbálom a másikból is, és a feszül? mellemet lefejni, de úgy gondolom, h ha a másik tele van, abból jobban tud enni a Babám, miért er?ltessem a kisebbet. Ez egy ördögi kör. Más is volt igy?

Legjobb válasz: Semmi gond nem lesz. A nõvérem is egy mellbõl szoptat, tökéletesen elvan a kisfia, most 8 hónapos és még alig eszik mást, mert nem kell neki, csak a cici.

Semmi gond nem lesz. A nõvérem is egy mellbõl szoptat, tökéletesen elvan a kisfia, most 8 hónapos és még alig eszik mást, mert nem kell neki, csak a cici.
Szia! Én is hasonló helyzetben vagyok.Egyik cicibõl csak napi1x van meg a "majdnem adagja". Kb 5x szopizik egy nap. A 2.és4. etetésnél a rossz cicivel kezdem és a másikból pótolok. Valamikor nincs benne szinte semmi, a másik meg szét akar durranni. Arra viszont figyelj hogy 1nap legalább1x legyen kiürítve a jobban termelõ cici is, nehogy begyulladjon ha mindíg marad benne a hátsó tejbõl.

Lassan 4 hete hogy szültem. Már 1 hete csak barnázásom volt, de tegnap és ma is fáj a hasam alja és olyan mintha most jött volna meg a menszeszem. Rendesen megint vérzek. Ez az? Ez nem baj? Lehet szoptatni?

Valahol azt olvastam, hogy ha megjön a rendes menszesz, akkor orvoshoz kell menni és abba kell hagyni a szoptatást. ezt itt olvastam. ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 gyerekem van.Az elsõ 8 héten a tisztulás idõszakában a semmitõl a barnázgatáson át az erõs vérzésig minden volt váltakozva.Kb 3. 4. hónapban jött meg rendesen,de én mindegyiket egyéves koráig szoptattam.Ha van tejed Az Isten szerelmére abba ne hagyd a szoptatást.

Szia! Nekem 3 gyerekem van.Az elsõ 8 héten a tisztulás idõszakában a semmitõl a barnázgatáson át az erõs vérzésig minden volt váltakozva.Kb 3. 4. hónapban jött meg rendesen, de én mindegyiket egyéves koráig szoptattam.Ha van tejed Az Isten szerelmére abba ne hagyd a szoptatást.
Nyugodtn szoptass, hiszen a babának erre van leginkább szüksége!!!
Ez butasag. Van, aki mar hamar menstrual, es szoptat egy eves korig. Es ez a jo!
Igen, ez már lehet az.Nekem az elsõ szülés után a 8.héten jött meg elöszõr, a második szülés után az 5.héten.A szoptatást semmiképpen se hagyd abba.
Nekem a szülés után 26 nappal jött meg elõször, amikor már elmúlt a gyerekágyi folyás. Elõször megijedtem, hogy mi ez az erõs vérzés, aztán rájöttem, hogy a mensi. Az orvosom szerint ez elõfordulhat, nincs vele semmi baj.Azóta is megjön 30-35 napra. Szoptatom a 4 hónapos babámat, van is elég tejem, csak mielõtt megjön 1-2 nappal elõtte mintha kevesebb lenne, vagy egy picit másmilyen, mert ilyenkor egy kicsit nyûgösebb a babám. (Bár lehet, hogy most az idõjárás miatt is volt). Tehát szoptass tovább!

Lehet szoptatni, ha meg vagyok fázva?

Legjobb válasz: Ha nem szedsz gyógyszert, nem vagy lázas.Szájkendõvel eltakarod az orrod,szád.Ha megy a védõnõd látogatni,vagy Te keresed meg a gyermekorvost kérlek,beszélgessetek!Kérdezz olyan dolgokat,amire kíváncsi vagy,hisz Õk azért vannak hogy segítsenek!

Ha nem szedsz gyógyszert, nem vagy lázas.Szájkendõvel eltakarod az orrod, szád.Ha megy a védõnõd látogatni, vagy Te keresed meg a gyermekorvost kérlek, beszélgessetek!Kérdezz olyan dolgokat, amire kíváncsi vagy, hisz Õk azért vannak hogy segítsenek!
Lehet! Sõt! Lázasan is lehet! Ha fertõzõ betegséged is van, a tejjel nem a kórokozót, hanem az ellenanyagot kapja meg a babád! Kisebb eséllyel lesz beteg, mintha szoptatás nélkül betegeskednél mellette! (Persze, ettõl még elõfordulhat, de ha nem szoptatnál, nagyobb esélye lenne, hogy elkapja) Nem kell félned, a legjobb a babádnak , ha szoptatod, csak akkor tudsz ártani neki ezzel, ha olyan gyógyszert szedsz, ami veszélyes lehet a számára. Ha mégis kétségeid lennének, keress meg egy szoptatási szakértõt! (keress rá a neten, ki van a környékeden)

Tudnátok segíteni abban, hogy ma voltam terhességmegszakítások. De a kislányom még szopizik, lehet szoptatni, vagy az altató miatt nem?

Elfelejtettem megkérdezni a kórházban.Nem kérem a rosszindulatú megjegyzéseket,így is elég szarul érzem magam.Köszönöm annak aki válaszol.

Legjobb válasz: Jó kérdés! Ne! Az altató 3 napig ürül ki kb, addig fejd le. Az altató a fejlõdõ idegrendszerre nagyon káros.

Jó kérdés! Ne! Az altató 3 napig ürül ki kb, addig fejd le. Az altató a fejlõdõ idegrendszerre nagyon káros.
Én felhívnék egy szoptatási tanácsadót és megkérdezném. Saccra én is azt gondolom, hogy nem kéne most, de hogy meddig, azt nem tudom. Szerintem nekik van erre vonatkozó infójuk, az én gyógyszereimnek is meg tudták nézni a felezési idejét, meg ilyesmit. (www.lll.hu, http://www.ibclc.hu)
Nekem volt altatásos mûtétem (méhnyakmûtét), akkor még szoptattam. Azt mondta a nõgyógyászom, hogy másnap már nyugodtan szoptathatok. Szerintem ez nemvolt hosszú mûtét, nem kaphattál sok altatót. Ha én egy másfél órás altatás után szoptathattam, akkor szerintem te is nyugodtan! :)
Kérdezõ, az a baj, hogy se mi, se más külsõ ember nem tudja kitalálni, hogy Téged mivel altattak, milyen hatóanyaggal. Fel kellene hívnod a kórházat, ott akár az ügyeletes nõgyógyász is meg fogja tudni mondani szerintem, hisz egy kórházi osztályon általában egyféle protokollt használnak, ha nincs különös ok.
Ma biztos, hogy nem.Nekem ezért tolta el a dokim az elkötés-mûtétemet(mivel azt is altatásban végzik).14 hónapos a 3. babám, és még szopik.Azt mondta, hogy aznap NEM SZABAD szoptatnom.Az meg lehetetlen, mert cicin alszik el+napközben és reggel is szopizik.

Aki clexane-val szúrta magát egész terhesség alatt jobban odafigyelt a doki, többet bent volt szülésnél? Kellett valami injekció, hogy ne legyen túl nagy a vérveszteség? Ugye clexane-val is lehet szoptatni (szülés után még 6 hétig kell szúrni)?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok (bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok). Én Fraxiparine-t kapok, hamarosan kiderül, mi is történik szülésnél. Majd megírom. 39hetes és 5 napos kismama

Erre én is kíváncsi vagyok (bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok). Én Fraxiparine-t kapok, hamarosan kiderül, mi is történik szülésnél. Majd megírom. 39hetes és 5 napos kismama
Én fraxiparinal oltottam magam, mégegyszer nem tenném.Nem csak az én véremet hígitotta hanem a babáét is.Akinek nem igazán tett jót.
A kérdező hozzászólása: Miért, mi lett a babával?
Amikor született a kislányom az összes ér megpattant a kis arcában, teljesen lila volt a feje, ezt szó szerint értsd! Majdnem vércserét kellett nála csinálni annyira magas volt a bilirubin szintje.Még egyszer nem oltanám magam mert igy is trombozist kaptam!

Hogy lehet az, hogy állítólag a nőknek csak 2-3 százaléka nem lenne képes szoptatni fizikai okok miatt, mégis ezer féle tápszer fogy "mázsaszámra" és a tápszergyártó cégek meg csak gazdagodnak?

Nem értem ezt..végigmegyek egy dm-ben pl. és tele van egy egész sor tápszerekkel. Most akkor vagy ez a tény nem igaz, hogy n?k kb 97 százaléka tud szoptatni, vagy egyszer?en sokan nem szoptatnak annak ellenére, hogy tudnának?

Legjobb válasz: A fizika okok egy dolog, de szerintem a mai világban nagyon sokan pszichés okok miatt nem tudnak szoptatni. És ezen okok miatt lehet, hogy az a 2-3% sokkal több. Illetve manapság nagyon túl van dimenzionálva pl a hozzátáplálás. Itt is sok szülõtõl olvasom, hogy a gyerek már 1,5-2,5 éves és még mindig tápszert kap reggel, este. Mindenhol azt hallani, hogy a gyerek ne kapjon bolti tejet 1,2,3-lassan ott tartunk, hogy soha-éves koráig, viszont bizonyos mennyiségû tejalapú táplálékra szükség van, amit nem lehet csak túróból, sajtból stb fedezni. Így marad a rengeteg tápszer, tejpép stb. És ahogy Te is írtad a cégek meg csak gazdagodnak...

A fizika okok egy dolog, de szerintem a mai világban nagyon sokan pszichés okok miatt nem tudnak szoptatni. És ezen okok miatt lehet, hogy az a 2-3% sokkal több. Illetve manapság nagyon túl van dimenzionálva pl a hozzátáplálás. Itt is sok szülõtõl olvasom, hogy a gyerek már 1, 5-2, 5 éves és még mindig tápszert kap reggel, este. Mindenhol azt hallani, hogy a gyerek ne kapjon bolti tejet 1, 2, 3-lassan ott tartunk, hogy soha-éves koráig, viszont bizonyos mennyiségû tejalapú táplálékra szükség van, amit nem lehet csak túróból, sajtból stb fedezni. Így marad a rengeteg tápszer, tejpép stb. És ahogy Te is írtad a cégek meg csak gazdagodnak...
Fizikailag képes rá 98%. Csak túl sok a tájékozatlanság. A cumi, a cumisüveg okozta cumizavar miatti kudarc, a tájékozatlan szomszédnéni teaötletei amivel tömni lehet, a tájékozatlan védõnõ túlzott súlygyarapodási elvárása, a minden szoptatás utáni mérlegelés okozta stressz... elég ezek közül egy hiba, és fuccs a szoptatásnak. Sajnos már a kórházi mintacsomagban is cumi van... vajon csak ez hány kudarcért felelõs? Szóval ha kellõen tájékozottak lennének a nõk, és tudatosan és magabiztosan elkerülnék a hibákat, akkor menne.
Ha dm, rossmann mész akkor az nem mind tápszer :) Hanem tejpép...ergo vitaminozott, ízesített tejbedara. Sokkal laktatóbb mint a tápszer vagy az anyatej nagy étkû babáknak. Szoptatás nehézségei vagy nem szoptatás okai - egészségügyi fizikai (tejmirigyek hiánya, beforduló bimbó stb) - egészségügyi hormonális (van egy hormon oxytocin az segít a szülésnél is, és a tejtermelésnél is, ha ott gondok vannak, nem termelõdik elég akkor anyuka ha meggebed akkor sem lesz teje, vagy minimális mennyiség) - szellemi (stressz, depresszió stb) Tehát az a 2-3 % sokkal sokkal több, csak persze nem reklámozzák, mert manapság aki nem szoptat AKÁRMILYEN okból az már [email protected] anya a többiek szemében. Az pedig, hogy többféle tápszer van. Nos egyik babának ez a fajta jó, másiknak a másik féle. (hasfájás, reflux, allergia stb nem lehet nekik ugyanazt adni) NEM védem a tápszergyártókat, de mint a 2. esetû nem szoptató anyuka az én gyerekem bizony tápszeren nõtt fel :)
A kérdező hozzászólása: Megértelek második válaszoló. Csak arányaiban nem értem a dolgokat. Érdekes lenne tudni, hogy az anyák hány százaléka tud mondjuk 1 évig szoptatni. Mert akkor már lenne magyarázat.
én sem tudom hogy van ez, én fizikailag képes voltam rá, csak sajnos soha nem volt elég a tejem, energiát, pénz nem kímélve, mindent megtettem, és megvettem amit erre valaha kitaláltak, mégse lett több :( 4 hós koráig úgy szopott, hogy délután, este kellett neki tápszer pótlást adnom, aztán még jobban megcsappant, végül még 2 hónapig kapott reggel este anyatejet
Szia. Én fél éves koráig tudtam szoptatni, és szinte mindent megtettem, kipróbáltam, hogy tovább menjen, de nem sikerült. Nincs lelkiismeret furdalásom, és nem sajnálom a pénzt sem a tápszergyártóktól, mert nekünk nagy segítség volt ez az alternatíva.
Az én és anyósom példáját írom le: tudtam volna szoptatni, csak az én drágám volt a béna, nem tudott szopmi. Elõre álló álla volt és egyszerúen akár mit csináltam, akár hogy próbáltam nem ment neki! Az apja úgyan ilyen volt kicsinek. Nem szopizott rendesen 4x egymás után kaptam tejmirigy gyulladást 2 hetes baba mellett, annyira erõsen kellett szívni, hogy vérzett így a lefejt tejet sem adhatam oda neki. Mire elmúlt a tej is elapadt, sajnos! Ha ezek után nem lett volna tápszer nem is tudom, hogy 2 hetes gyerekem mit evett volna. Úgyanis próbáltunk neki anya tejet szerezni, de azt mondta a védõnõ, hogy annyira keveset kapnánk egy hétre, hogy csak a hasa fája az állandó váltogatástól így inkább nem javasolja! Most megint babát várok, remélem a második szopi terén ügyesebb lesz! :o)
2-3%-ot akartam írni :)
Utolsó, minden tiszteletem a tied. Viszont hátamon feláll a szõr, amikor 4 hetes csecsemõvel azon sipákolnak, hogy neki nehéz szoptatni... meg nem mehet csavarogni mert apuka nem tud szoptatni. Ilyen hozzáállás mellett ugye senki nem csodálkozik, ha sok a tápos gyerek?
9.24-es tökéletesen és precízen leírta. :) Kiemelném a kórházi személyzet és a gyerekorvosok, védõnõk hozzáállását. Fõleg az idõsebbek, az 50 év körüliek abban az érában kezdték a szakmát, amikor divat volt a tápszer, a 6 hetesen bölcsibe adás és társai. Nem meglepõ, hogy nem tudnak kitörni a beléjük vert megszokásból, és ezt is adják tovább, holott ma már teljesen más idõket élünk. És egy frissen szült, elsõgyerekes anyuka, akiben tombolnak a hormonok, tök bizonytalan, azt sem tudja, mit és hogyan csináljon, persze hogy bepánikol az elsõ problémánál, és a könnyebbik utat választja, azaz pótlást ad a gyereknek. Onnantól meg elindul a szekér a lejtõn lefelé. A primitív népeknek nincs a polcon tápszeres doboz, és bár biztos lassabban gyarapodnak a babáik, de tuti hogy õk nem bonyolítják túl ezt a témát. Hiszen pl nincs idõmérõ eszközük, hogy figyelhessék, letelt-e a két szoptatás között 3 óra...

Beteg leszek lehet igy szoptatni? Torkom már fáj orrom is kezd bedugulni. Férjem egy hete beteg. Lányom orra is bevan dugulva és lázas is volt meg hányt is de tegnapelött oltást kapott.

Legjobb válasz: Bármilyen láz mellett lehet (és ajánlott is) szoptatni, csakis attól függ, fizikálisan képes vagy-e rá. De nincs hõ-határ. (szaktanácsadói válasz) Gyógyszert akkor vegyél be inkább, ha nagyon muszáj. Ha iratni kell, szólj, hogy szopi mellett szednéd. Jobbulást!

Bármilyen láz mellett lehet (és ajánlott is) szoptatni, csakis attól függ, fizikálisan képes vagy-e rá. De nincs hõ-határ. (szaktanácsadói válasz) Gyógyszert akkor vegyél be inkább, ha nagyon muszáj. Ha iratni kell, szólj, hogy szopi mellett szednéd. Jobbulást!
Hát én úgy tudom, hogy még jó is, ha ilyen enyhe betegségnél szoptatsz, mert a szervezeted termeli az ellenanyagokat, amiket a baba a tejcsiben szintén megkap, tehát mondjuk egy egyszerû megfázást lehet, hogy el se kap, vagy csak enyhébb változatban... Gyógyszer helyett pedig természetes gyógymódok... Nekem a torokfájásra a Tantumverde szokott beválni, a megfázása pedig Amol-lal szoktam gõzölni, simán belecsepegtetem a lobogó vízbe, fölé hajolok, klasszul kitisztítja az orrot, arcüreget...
Elvileg akkor nem lehet szoptatni ha magas lázad van, egyébként igen. Na meg persze ha valami olyan gyógyszert szedsz be, de azt úgyis megbeszélnéd elõtte az orvossal.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Nyugodtan lehet betegen is szoptatni. Akkor is, ha magas lázad van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!