Találatok a következő kifejezésre: Lehet szoptatás szénsavas (8 db)

Lehet szoptatás során szénsavas üdítőt inni?

Annyira hozzá vagyok szokva és szinte csak azt tudom meginni.Ásványvíznél is csak a bubis jó.

Legjobb válasz: Nekem a védõnõm azt tanácsolta, hogy csak bubi nélküli ásványvizet, gyümölcslét igyak, mert felpuffasztja a babát a szénsavas. Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, próbáld ki, hogy fáj e a pocija tõle, ha igen, pár napig ne igyál szénsavasat, és figyeld meg elmúlik-e. Szerintem minden babát más puffaszt ugyanúgy, mint a felnõtteknél. Én például nem tudom meginni a szénsavasat, mert minden bajom lesz tõle, ha nem tudok utána jókat böfizni. :) 39 hetes kismama

Nekem a védõnõm azt tanácsolta, hogy csak bubi nélküli ásványvizet, gyümölcslét igyak, mert felpuffasztja a babát a szénsavas. Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, próbáld ki, hogy fáj e a pocija tõle, ha igen, pár napig ne igyál szénsavasat, és figyeld meg elmúlik-e. Szerintem minden babát más puffaszt ugyanúgy, mint a felnõtteknél. Én például nem tudom meginni a szénsavasat, mert minden bajom lesz tõle, ha nem tudok utána jókat böfizni. :) 39 hetes kismama
Ha nem víz helyett iszod állandóan, akkor lehet. Ezt azért írom így, mert én is ittam pl. fantát, nem lett semmi baj tõle, de azért azt látom, hogy manapság sokan víz helyett is üdítõt, bubis ásványvizet isznak. Ha te nem így fogyasztod, hanem mondjuk egy-két pohárral iszol egy nap, és nem is minden nap, akkor igyad nyugodtan. De már csak azért sem jó ezt ilyenkor túlzásba vinni, mert a szoptatás alatt gyakori a fogak romlása, a szénsav és a cukor erre csak rátesz egy lapáttal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Sajna nem víz helyett innám :( Köszönöm

Lehet inni szénsavas üdítőt szoptatás alatt?

Már 5 és fél hónapos a babám és már nagyon kívánom.

Legjobb válasz: Ki kell próbálni, iszol egy keveset és meglátod, hogy zavarja-e a babádat. én az elsõ naptól iszom szénsavas ásványvizet és soha nem volt gond a babám pocijával.

Ki kell próbálni, iszol egy keveset és meglátod, hogy zavarja-e a babádat. én az elsõ naptól iszom szénsavas ásványvizet és soha nem volt gond a babám pocijával.
Én nagyon sok alkoholmentes sört iszom és az is szénsavas. Az én kislányomnak nincs semmi baja tõle. Próbáld ki, ha nem tapasztalsz változást, akkor nyugodtan ihatsz. Bár nem értettem miért nem lehet inni, hiszen a buborékok szerintem nem kerülnek át a tejbe. Üdv: 7 hetes kislány anyukája

Szoptatás alatt lehet szénsavasat inni?

Legjobb válasz: Szia! Nem ajánlott, mert megfájdulhat a baba pocija. Persze néha-néha egy kispohártól nem hinném, hogy baja lesz, de ez a babától is függ. A barátnõm például nem ihatott körtelevet, mert az nagyon csikarta a babája pociját. Én szoptatás alatt néha-néha ittam egy kis pohár szénsavasat, de nem volt tõle baja.

Szia! Nem ajánlott, mert megfájdulhat a baba pocija. Persze néha-néha egy kispohártól nem hinném, hogy baja lesz, de ez a babától is függ. A barátnõm például nem ihatott körtelevet, mert az nagyon csikarta a babája pociját. Én szoptatás alatt néha-néha ittam egy kis pohár szénsavasat, de nem volt tõle baja.
Én ittam és iszok is néha, 7 hónapja szoptatok, de nem volt gond.
Nem ajánlott.
Én csak szénsavas ásványvizet ittam, és soha nem fájt a hasa a babának. Írta valaki, hogy a körtelétõl fájt a kisbaba hasa. Honnan tudod, hogy pont a körtelétõl fájt?


Szoptatás alatt lehet szénsavas italokat inni?

Néha majd megveszek egy pohár sörért vagy fantáért. De nem merek inni, mert félek, hogy a szénsav miatt más lesz a tejem. Pár hetes volt, amikor a nagy melegben megittam egy üveg mangós sört, és hasfájást okozott a picikémnél. Azóta nem iszom csak mentes vizet, teát és néha rostos gyümölcsleveket. Viszont néha jó lenne mást is inni.

Legjobb válasz: Én mind a 3 babánál ittam szénsavasat és soha semmi jelét nem tapasztaltam hogy gondot okozott volna nekik.Pedig 1,5 -2 éves korukig szopiztak.Igyad ami jólesik!

Én mind a 3 babánál ittam szénsavasat és soha semmi jelét nem tapasztaltam hogy gondot okozott volna nekik.Pedig 1, 5 -2 éves korukig szopiztak.Igyad ami jólesik!
A kérdező hozzászólása: Azt mondod akár sört is, ha megkívánom?? :) Na, legközelebb nem fogom vissza magam. :D
Lehet savasat inni. sört? :) nem tudom, kinél hogy van/volt! Vagy kórházanként függõ, de amikor én megszültem és hazajöttünk, távozáskor kaptunk egy csomagot, amiben volt egy kis dobozos citromos sör! Elvileg a tejre van jó hatással.
a sört tényleg tejserkentésre ajánlják, persze csak mértékkel :-) két éves koráig szoptattam a lányomat, kizárólag szénsavas ásványvizet és szódát ittam, néha kólát, õt nem zavarta próbáld ki újra, hátha már nem lesz baja a pici hasijának
A buborékok nem mennek át a cicin :) Sörbõl lehet kapni a Karamalz nevû (alkoholmentes) malátaitalt, ami tejserkentõnek ajánlanak.
A kérdező hozzászólása: Jóóó azt tudom, hogy a bubik nem mennek át a tejbe. :) )) De valamiért mégiscsak bántotta a pocakját.

Buta kérdés, de miért nem lehet szénsavasat inni szoptatás alatt?

A sima vizet nagyon nem szeretem,az édes löttyök meg nem oltják a szomjam!Stivesen innék szénsavas ásványvizet,de nem merek,mert azt mondták szénsavat nem szabad.De miért?Megfájdulhat a babám hasa t?le?Õt is puffasztaná?

Legjobb válasz: Ha érzékeny a babád, puffaszthatja. Én nem tudom meginni a savmenteset, így szénsavasat ittam... Soha nem volt hasfájós a lányom, pedig már 23 hónapja szopik. Ez is ugyanolyan, mint a többi élelmiszer: van, amelyik baba nem bírja, a másik anyukája meg vígan eheti. Próbát tehetsz egy kis mennyiséggel, meglátod, hogy okoz-e gondot... egyébként minden rizikósnak tartott dologgal így kell.

Ha érzékeny a babád, puffaszthatja. Én nem tudom meginni a savmenteset, így szénsavasat ittam... Soha nem volt hasfájós a lányom, pedig már 23 hónapja szopik. Ez is ugyanolyan, mint a többi élelmiszer: van, amelyik baba nem bírja, a másik anyukája meg vígan eheti. Próbát tehetsz egy kis mennyiséggel, meglátod, hogy okoz-e gondot... egyébként minden rizikósnak tartott dologgal így kell.
Igen, a puffadás miatt.
Meg lehet óvatosan próbálni, az én gyerekeim nem voltak érzékenyek se a szénsavra-mármint ha én ittam-, se az ételekre.
Én úgy tudom azért nem ajánlott, mert csökkenti a tejtermelést.
3. vagyok... 23 hónapja szopik a lányom... végig ittam szénsavasat... Csupán puffadást okozhat.

Szénsavasat lehet inni szoptatás alatt?

nem kólára gondolok,hanem ásványviz,tonik,fanta..

Legjobb válasz: Igen, lehet. Bár tonikot lehet, hogy kihagynám, nem tudom mennyire megy át a keserû íze a tejbe.

Igen, lehet. Bár tonikot lehet, hogy kihagynám, nem tudom mennyire megy át a keserû íze a tejbe.

Mit nem lehet enni, inni szoptatás alatt? Colát, szénsavasat lehet inni?

Legjobb válasz: Amiben koffein van, azt csak mértékkel. Nekem azt mondta a doki, hogy ami engem puffaszt, az a babát is fogja. Tejet szintén mértékkel.

Amiben koffein van, azt csak mértékkel. Nekem azt mondta a doki, hogy ami engem puffaszt, az a babát is fogja. Tejet szintén mértékkel.
Buborékos, vegyszerekkel színezett cukros vízzel egyébként sem érdemes mérgezned magad, pláne kátrányos kólával nem.
õszilevet nekem megtiltotta a védõnõ, mert hashajtó lehet a babinál!
Én nem mérgezném magam colával, se magamat se a gyerekemet. Az õ mája a méreganyagokat még nem tudja kiszûrni... és mellesleg a colában 5 x annyi a koffein mint ugyanannyi mennyiségû kávéban! Én úgy csináltam a folyadék pótlást mert szoptatás alatt az a legfontosabb a szénhidrát bevitel mellett, hogy napi 3 liter folyadékot megittam! Ebbõl 1 - 1 liter laktoherb tea ( 1 liter 1 filter én ízesítettem ízlés szerint cukor citromlé) + 1 liter coop os õszilé mert abban nincs hozzáadott E - betû csak citromsav. És a napi leves adagot se felejtsd el megenni én minden nap eszek rántott levest köménymag nélkül levesbetéttel! Reggel pedig tejes kávé jóreggeltel :D csak hogy jól induljon a napom :)
K-betûseket ne, mert nehezen emészthetõek, hüvelyeseket ne, mert puffasztanak, aprómagvasakat ne, mert allergének, tejet óvatosan, kólától az én babám nem alszik és szénsavasat minél kevesebbet, mert nálad is, és a babánál is lassítja az anyagcserét.
Persze hogy ihatsz colat meg kavet is csak a gyerek nem fog aludni es meg van az eselye hogy coffein fuggo lesz ha mindig azt iszol..magos gyumolcsok nem ajanlottak mert azok trnyleg bantjak a kicsi hasat.
Cola foszforsavat es koffeint tartalmaz, meg a legtobb szensavas udito. Itt talalsz adatokat mit okozhat : http://hv2000.hungaropet.com/cikk.php?id=83
Ha nem bántja a babád hasát, akkor ihatsz. Nekem szerencsém volt és egyik lányomat sem bántotta semmi kaja/pia. Azt ettem/ittam amit akartam.
Semmi képpen nem innék kólát vagy egyéb szénsavas cukros löttyöt... persze gyerek elõtt megittam, amint teherbe estem abbahagytam az ilyesmit, mert méreg. Ha szénsavasat szeretnél, igyál szódát és édesítsd magasnak házi szörppel.
ugy tudom, ovatosan kell a déligyumolcsokkel és gyumolcslevekkel is, mert hasfajást okozhatnak (nálunk be is jott, mandarinozas után teljesen kipattogott a gyermek...). gyumolcsbol legjobb az itteni (alma, korte, ribizli stb), "gyomorbarát".
Ki kell tapasztalni. Van gyerek, aki nem alszik, ha az anyja koffeintartalmút fogyaszt, van akinek meg se kottyan :) Szénsavasat azért módjával, be tudja tekerni a Kicsik hasát.
Nekem azt mondták, nem lehet szénsavasat inni, a colában meg még ráadásul koffein is van.De itt többen írták, hogy napi 2 kávét szoktak inni.Egyébként meg ilyesmit nem ajánlott, hogy káposzta, bab, borsó, ...
Mindent ehetsz, ihatsz. Csak a puffasztó ételekkel kell óvatosnak lenni.
25 % os õszilében szerinted mennyi hashajtó hatóanyag van??? Babafüggõ, kísérletezni kell. Az elsõ két hétben nekem még a Laktoherbtõl is fájt a gyerek hasa, a Fitolactól meg az enyém is...

Szoptatás alatt lehet inni pezsgőtablettát? A buborékok miatt kérdezem, mert szénsavasat eddig se ittam nehogy gond legyen.

Legjobb válasz: Hát én ittam, és nem okozott gondot. Én kálcium és magnézium tabit használtam a vádlim görcsölése ellen.

Hát én ittam, és nem okozott gondot. Én kálcium és magnézium tabit használtam a vádlim görcsölése ellen.
Csináld meg jó elõre, ne a közvetlen fogyasztáskor, és akkor idd meg, amikor már szinte alig van benne bubi. De szerintem nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Én is ezt a kettõt szeretném inni.:) Köszi a választ, akkor majd iszok aztán meglátjuk mi lesz.
Én ittam idõnként szénsavasat és semmi gond nem volt tõle.Szerintem nem megy át a tejbe a szénsav, se a buborék hisz kibüfögöd nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!