Találatok a következő kifejezésre: Lehet szedni terhesség (148 db)

Ospent lehet szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Ezt írja a tájékoztató: Terhesség és szoptatás Terhesség Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség bekövetkeztekor értesíteni kell az orvost. Az Ospen filmtabletta a terhesség alatt is szedhetõ. Az adagot az orvos határozza meg. Eddig nem írták le a terhes nõ, a magzat, vagy az újszülött ártalmát, így a terhesség és a szoptatás alatti Ospen-kezelés alkalmazása veszélytelennek tûnik. Ennek ellenére, mivel a fenoximetilpenicillin átjut a placentán, az Ospen filmtabletta terhes nõknek csak gondos mérlegelést követõen rendelhetõ. Úgyhogy szerintem kérdezd meg a dokidat.

Ezt írja a tájékoztató: Terhesség és szoptatás Terhesség Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség bekövetkeztekor értesíteni kell az orvost. Az Ospen filmtabletta a terhesség alatt is szedhetõ. Az adagot az orvos határozza meg. Eddig nem írták le a terhes nõ, a magzat, vagy az újszülött ártalmát, így a terhesség és a szoptatás alatti Ospen-kezelés alkalmazása veszélytelennek tûnik. Ennek ellenére, mivel a fenoximetilpenicillin átjut a placentán, az Ospen filmtabletta terhes nõknek csak gondos mérlegelést követõen rendelhetõ. Úgyhogy szerintem kérdezd meg a dokidat.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt olvastam én is:) Házi orvos irta fel akkor csak nem lessz baj?
Szia! HA még számít: orvos vagyok. Penicillin tartalmú antibiotikumot (amilyen az OSPEN is) egész terhesség és szoptatás alatt SZABAD szedni. Úgyhogy ha beteg vagy, s szükség van rá, szedd be bátran, semmi bajotok nem lesz azon kívül, hogy meggyógyulsz.. :-) Nyugi és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Hogyne számitana:) Köszi szépen nyugodtabb vagyok elkezdtem szedni.

Ugye jól tudom, hogy lehet szedni terhesség alatt a Troparin-t?

Izomlazító, görcsoldó. Az orvos, és a véd?n? javasolta. Ti szedtétek? Ismeritek?

Legjobb válasz: http://www.pirulapatika.hu/btaj.php?drugID=210035017 Igaz én nem ismerem de én a helyedben nem szedném mert az van írva, hogy terhesség és szoptatás alatt nem szedhetõ! Nem tudom milyen görcsökre kell szedned, de ha a keményedések miatt setleg vagy azért mert a lábad görcsölni szokott vagy hasonló akkor inkább a magnéziumot szedd azt lehet!! Minden jót 36 hetes kismama

http://www.pirulapatika.hu/btaj.php?drugID=210035017 Igaz én nem ismerem de én a helyedben nem szedném mert az van írva, hogy terhesség és szoptatás alatt nem szedhetõ! Nem tudom milyen görcsökre kell szedned, de ha a keményedések miatt setleg vagy azért mert a lábad görcsölni szokott vagy hasonló akkor inkább a magnéziumot szedd azt lehet!! Minden jót 36 hetes kismama

Vízhajtó gyógyszert nem lehet szedni terhesség alatt?

A véd?n?m azt mondta, csak egy fajtát lehet, de szerintem nem is mondta a nevét. A háziorvosom felírt egyet, igaz, csak fél szemet kell szednem. Nem merem bevenni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: nekem anno azt mondta a védõnõm,hogy terhesség alatt NEM SZABAD vízhajtót szedni!

nekem anno azt mondta a védõnõm, hogy terhesség alatt NEM SZABAD vízhajtót szedni!
Szerintem sem szabad! Inkább kerüld. DE miért is kellene egyáltalán szedned?
én is azt hallottam hogy nem szabad! nem tudom mit ajánlhatott a védõnõd?!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de a háziorvos a brinaldix-ot írta fel. De mi bajunk lehet egyáltalán? Miért is nem javasolják? Hát egyértelmûen azért kellene szednem, mert vizesedek. De én 110 kg felett kezdtem a terhességet, lehet azért akarnak gyógyszert szedetni velem. Amúgy 31 hetes vagyok.
Sem a háziorvosnak, sem a védõnõnek nincs olyan végzettsége, hogy terhesség esetén egy olyan gyógyszert szedessen veled, amit a többi terhes nõnek tiltanak (vízhajtó). Ha valaki eldöntheti, hogy szedheted e, az csak az orvos lehet. Én nem szednék be semmit, amíg nem beszéltem meg vele.
Tudtommal terhesség alatt tilos.Én toxémiás voltam, mégsem kaptam.


Bármilyen magnézium + B6 vitamint lehet szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Nekem sok magnéziumot kell szednem, és most áttértem Magnesii Citricire, mert Magne B/6-ból egy heti adag lett volna 1800 Ft, ebbõl meg egy havi adag 800 Ft receptre. Hát nem mindegy. Ráadásul napi 6 kapszula lenyelésétõl már rosszul voltam, ebbõl meg csak kettõ kell, és vízben fel lehet oldani... Nekem azt mondta a gyógyszertáros, hogy nem kell annyi B6, így is felszívódik az. Egyébként igen, lehet bármelyiket, csak meg kell nézni, mennyi magnézium van benne, mert nem mindegyikben ugyanannyi...

Nekem sok magnéziumot kell szednem, és most áttértem Magnesii Citricire, mert Magne B/6-ból egy heti adag lett volna 1800 Ft, ebbõl meg egy havi adag 800 Ft receptre. Hát nem mindegy. Ráadásul napi 6 kapszula lenyelésétõl már rosszul voltam, ebbõl meg csak kettõ kell, és vízben fel lehet oldani... Nekem azt mondta a gyógyszertáros, hogy nem kell annyi B6, így is felszívódik az. Egyébként igen, lehet bármelyiket, csak meg kell nézni, mennyi magnézium van benne, mert nem mindegyikben ugyanannyi...
A magnerot tablettát szedtem. Sokkal nagyobb dózisban tartalmazza a magnéziunot mint egy béres magne b6 pl. A nõgyógyász tanácsolta. Miután a sima béres vitamint szedtem és el kezdett kinyílni a méhszájam. Akkor álltam rá a magnerotra.
Off: A magnézium nem állítja meg a méhszájnyílást, csak csökkenti a méhösszehúzódásokat... elsõ
Én sem a magne B6-ot szedtem, mert a gyógyszertáros ajánlott egy olcsóbbat. Már nem tudom mi volt a neve, de szerintem Neked is szívesen segítenek a gyógyszertárban ha rákérdezel. :)

Szed valaki ilyet vagy lehet szedni terhesség alatt Doppel Herz Magnesium+Calcium+D3 tabletta?

Legjobb válasz: Lehet szedni igen. Fõleg magnéziumot, hogy ne görcsöljön be a lábad! Én néha abba hagytam és másnap vagy harmadnap olyan lábgörcsöt kaptam hogy alig bírtam lábra állni!

Lehet szedni igen. Fõleg magnéziumot, hogy ne görcsöljön be a lábad! Én néha abba hagytam és másnap vagy harmadnap olyan lábgörcsöt kaptam hogy alig bírtam lábra állni!
Én nem pont ezt szedem, hanem csak a Calcium + D3-at. Magnéziumból nekem Magnesii citrii-t írt fel az orvos, mert keményedtem. De ha elfogy, valószínû hogy én is így egyben veszem majd meg. Egyébként én azért vettem ezt, mert Hipp Natal terhesvitamint iszok, abban pedig nincs kalcium és D-vitamin. Most hogy már nincs napos idõ, és már mocorog a Baba, a védõnõm rámparancsolt :S , hogy szedjek Vigantolt, azaz D-vitamint. Ennek a papírján meg az van, hogy óvatosan kell, mert károsodást okozhat a Babánál. Na be sem vettem belõle, hanem találtam a patikában ezt a Doppel Herz-eset. Ez jónak tûnik. 24h kismama

Komplex B vitamin készitményt lehet szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Sajnálom,hogy ilyen késõn találtam a kérdésedre,valószínûleg azóta már tudod,hogy lehet szedni.Vízben oldódik ráadásul.C-vitamint szoktunk ajánlani hozzá dupla adagban(tehát ha 50mg-os a B-komplex,akkor 100mg C-vitamint hozzá)hogy elkerüljük az esetleges kívánósságot.De a legjobb mindenképpen a multivitamin ebben a szép idõszakban.

Sajnálom, hogy ilyen késõn találtam a kérdésedre, valószínûleg azóta már tudod, hogy lehet szedni.Vízben oldódik ráadásul.C-vitamint szoktunk ajánlani hozzá dupla adagban(tehát ha 50mg-os a B-komplex, akkor 100mg C-vitamint hozzá)hogy elkerüljük az esetleges kívánósságot.De a legjobb mindenképpen a multivitamin ebben a szép idõszakban.

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt? A háziorvos Demalgont írt fel, de azt a tájékoztató szerint az első 3 hónapban nem lehet szedni.

Itt is rákerestem a hasonló kérdésekre. Több bogyit is talátlam: panadolt sokan írták, de a betegtájékoztatón többször is le van írva hogy terhesség alatt nem szedhet?

Legjobb válasz: Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy ha már tényleg nagyon fáj, Algopyrint vehetek be.

Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy ha már tényleg nagyon fáj, Algopyrint vehetek be.
A Demalgonról nem tudom, hogy szedhetõ e, de a Panadol az biztosan.Védõnõ, orvos, és gyógyszerész erõsitett meg ebben.Ezért is merem neked most irni.
A kérdező hozzászólása: napok óta fáj és már nem bírom tovább. érdekes, mert a panadol betegtájékoztatóján egyértelmúen le van írva hogy nem lehet. 3x láttam leírva a tájékoztatóban. tanácstalan vagyok. betegtájékoztatóak vagy az orvosnak higgyek?
Nagyon nincs egyetértés ebben a témában sajnos. Engem abban erõsített meg szintén védõnõ, patikus, doki, hogy bármit, csak paracetamol tartalmú szereket ne vegyek be. Na így legyen okos az ember. Szóval nekem az algopyrint mondták, kettõt vettem be belõle a 9 hónap alatt, akkor, amikor már tényleg nagyon muszáj volt.
A kérdező hozzászólása: Igen segített, köszi, bár a nurofen betegtájékoztatója is azt írja hogy terhesség alatt nem szabad, de az aspirint lehet. Viszont az nincs itthon :(
A kérdező hozzászólása: Kedves gyógyszerész anyuka. Lehet hinni a betegtájékoztatóknak? Mert a cataflamra azt írja lehet szedni és az van is itthon!
A kérdező hozzászólása: bevettem egy advilt az is ibuprfén és volt is itthon és a terhesség utolsó harmadában nem szabad szedni a tájékoztató szerint.
már biztos túl vagy rajta, de megkérdezhetem, hogy mid fájt? még én sem tudom biztosra, hogy babás vagyok-e, de valamelyik nap a fejem fájt annyira, hogy húúúú. de nem mertem semmit bevenni, ezért borogattam a fejem és a párom jól megmasszírozta a nyakam, a fejem, és a LÁBAM! ez hatott... én amúgy is utálom a gyógyszereket, és mindig megpróbálok valami természetes módot kipróbálni és csak a legvészesebb esetben veszek be bármit.
A kérdező hozzászólása: a fejem és a növõ bölcssségfogam. próbáltam én is a hidegvizes borogatást, a masszírozást, párom is masszírozta, de semmi enyhülés nem volt :(

Torvalipin és Nebivolol gyógyszert lehet szedni terhesség alatt? Még csak most próbálkozunk a kisbabával, de ezeket szedem magas koleszterinre és magas vérnyomásra. Szedte ezeket valaki? Lehet szedni?

Legjobb válasz: Mielõtt így írnál nem ártana, hogy tudd mi is van.Pont azért kérdeztem,mert az orvos azt mondta szedhetem, és ELOLVASTAM a tájékoztatót és ott meg ellenzi. És nem vagtában próbálkozunk nagyon okoskám.

A kérdező hozzászólása: Mielõtt így írnál nem ártana, hogy tudd mi is van.Pont azért kérdeztem, mert az orvos azt mondta szedhetem, és ELOLVASTAM a tájékoztatót és ott meg ellenzi. És nem vagtában próbálkozunk nagyon okoskám.

Sinupretet lehet szedni terhesség alatt?

32hetes vagyok,de már vagy 3hete köhögök,semmi sem használ,pedig probáltam már a Stodal szirupot,méhpemp?t,de semmi változás:(

Legjobb válasz: Szia! Igen, lehet szedni, nekem a 4 hós babám is szedte, így gondolom nem ártalmas, de belinkelem a betegtájékoztatóját, ez is azt írja. http://www.pirulapatika.hu/210049210/betegtajekoztato/sinupr.. A 100 ml-es olcsóbb, ezen az oldalon, azt is megtalálod! Boldog babavárást! 7 hós kislány anyukája

Szia! Igen, lehet szedni, nekem a 4 hós babám is szedte, így gondolom nem ártalmas, de belinkelem a betegtájékoztatóját, ez is azt írja. http://www.pirulapatika.hu/210049210/betegtajekoztato/sinupr.. A 100 ml-es olcsóbb, ezen az oldalon, azt is megtalálod! Boldog babavárást! 7 hós kislány anyukája
Szia, én is szedtem 6 hetesen, majd 30 hetesen, egyébként csak gyógynövényekbõl áll! Nekem mondjuk nem használt semmit, de én amúgy is nehéz eset vagyok, soha nem használ semmilyen gyógyszer.. Üdv: 35 hetes kismama

Rubophent lehet szedni terhesség alatt? Napi hány szemet? 25 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen én is azt szedtem mikor lázas voltam. Az orvosom azt mondta hogy szükség szerint. De azért tájékoztatni kell rolla az orvosodat. Sõt ha indokolt orvos utasítására Augmentint is lehet szedni. DE MINDENT MEG KELL BESZÉLNI AZ ORVOSAL.

Igen én is azt szedtem mikor lázas voltam. Az orvosom azt mondta hogy szükség szerint. De azért tájékoztatni kell rolla az orvosodat. Sõt ha indokolt orvos utasítására Augmentint is lehet szedni. DE MINDENT MEG KELL BESZÉLNI AZ ORVOSAL.
Húúú BOCSI ALGOPIRINT SZEDTEM NEM Rubofent.
Szia! Rubophent nem szabad szedni, olyan fájdalomcsillapítót szedhetsz, ami paracetamol tartalmú. Tehát pl. Panadolt. Azt, hogy mennyit, nem tudom. Én biztos csak akkor venném be, ha minden kötél szakad. Persze, ha lázad van, azt le kell húzni mielõbb.
Nekem azt mondta a dokim , hogy lehet. 7 óránként egy szemet lehet bevenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!