Találatok a következő kifejezésre: Lehet szedni elevit (18 db)

A Magnesii Citrici-t lehet az Elevittel szedni? Okozhat problémát ha 500mg-nál több magnéziumot szedünk be? Jobb mint a MagneB6?

Legjobb válasz: Szia Igen lehet szedni Én napi 2 db-t szedek az elevit mellé A 22.hétig napi 3*1 magneB6-ot szedtem majd olyan szinten bekeményedett a hasam hogy kórházba kerültem ahol infúzióba kaptam magnéziumot majd megnesiit szedettek velem mikor elengedett a fõorvos a lelkemre kötötte hogy terhes vitamint szedjek és napi 3*2 magneB6-ot ha az kevésnek érzem akkor megnesiit szedjek 2 hét után állandóan begörcsölt a vádlim így áttértem azóta semmi bajom nem volt De ha a magneB6 neked jó és semmi panaszod nincs akkor maradj annál

Szia Igen lehet szedni Én napi 2 db-t szedek az elevit mellé A 22.hétig napi 3*1 magneB6-ot szedtem majd olyan szinten bekeményedett a hasam hogy kórházba kerültem ahol infúzióba kaptam magnéziumot majd megnesiit szedettek velem mikor elengedett a fõorvos a lelkemre kötötte hogy terhes vitamint szedjek és napi 3*2 magneB6-ot ha az kevésnek érzem akkor megnesiit szedjek 2 hét után állandóan begörcsölt a vádlim így áttértem azóta semmi bajom nem volt De ha a magneB6 neked jó és semmi panaszod nincs akkor maradj annál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, h írtál. Bekerûltem kórházba, mert begörcsöltem és a magándokimmal csak telefonon tudtam beszélni-más városba lakom. Õ mondta, h ezt a magnézium citrit-et szedjem. Nem tudom túladagolni?

MagneB6-ot lehet szedni az Elevittel együtt?

Négy hetes terhes vagyok és azt hallottam, hogy a MagneB6 csökkenti hasfájást, a mindjárt megjön érzést. Kicsit szurkál néha a hasam és félek, hogy elmegy a baba!!! Vagy ez természetes? Pont ma vagyok négy hetes, ma kellett volna megjönni, lehet hogy ezzel van összefüggésben?

Legjobb válasz: A hasszurkálás természetes, ha nincs erõs görcsöd és nem vérzel, akkor nincs baj. Magne B6-ot lehet szedni Elevit mellett, de azt fõként a haskeményedésre szokták adni, ami nekem a 20. hét körül kezdõdött. Boldog babavárást! 31 hetes kismami

A hasszurkálás természetes, ha nincs erõs görcsöd és nem vérzel, akkor nincs baj. Magne B6-ot lehet szedni Elevit mellett, de azt fõként a haskeményedésre szokták adni, ami nekem a 20. hét körül kezdõdött. Boldog babavárást! 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ, megnyugtattál! :) Szerencsére nem vérzek és nincsenek erõs görcseim sem, csak mindig az jár a fejemben, hogy olyan pici és törékeny még, nehogy baja legyen...
Szia!Szerintem is nyugodtan szedheted, én ezeket szedtem plusz még vasat is!Boldog babavárást!31 hetes kismami
Nyugodtan szedheted mind a kettõt, csak pár óra eltéréssel vedd be. Nekem a dokim mondta, hogy együtt beszedve gátolják egymás felszívódását.

Lehet szedni folsavat elevit mellett?

Legjobb válasz: Szerintem felesleges Elevit mellett még folsavat is szedni (kivéve, ha az orvos írja elõ, hogy szedd mellette).

Szerintem felesleges Elevit mellett még folsavat is szedni (kivéve, ha az orvos írja elõ, hogy szedd mellette).
Igen szedjed!Az elevit nem tartalmaz annyit amennyi kell!Én is szedem még most is.Sõt a vérképem is javult tölle!Üdv 28hetes kismama
Nuygodtan szedjed, mert fontos és túladagolni nem lehet, mivel kipiseled mint a C vitamint. Én is szedtem egy tablettát a Gravida mellé minden nap. Boldog babavárást!
Az Elevitbe pont annyi van, amennyi kell.Orvosok kísérletezék így ki és talán nem véletlenül. Szerintem nem kell plusszba szedned!
Ha szeded, akkor csak használtál vele és ártani semmi képpen nem fogsz. Akkor most mérlegeld, hogy melyik a jobb!
Nekem a dokim azt mondta, hogy a 14. hétig szedjem, utána abbahagyhattam. Az elevitet továbbra is szedem.
Én minden második nap szedek az elevitet és mellette minden nap beveszek egy 3mg-os folsavat, nem hiszem hogy ártana. 19 hetes kismami.
800 mg-nál többet bevenni nem jó, mert elfedheti a betegségeket, megváltoztatja a vérképet.Elég az, ami az elevitben van!
Én ugyanezt a kérdést tettem fel a gyógyszertárba és elõször is a patikus kinevetett mert szedem az Elevitet (szerinte baromság-õ tudja õ tanulta) másrészt meg egyenesen kijelentette hogy KÖTELEZÕ mert amennyi tartalom van az Elevitbe de legyen ez bármi nem csak a folsav az semmire sem elég!


Az Elevit, laktoherb, homeos bogyók, a. mentes sör, mellé lehet szedni a More milk plusz kapszulát?

7hetes a babám felére csökkent a tejem,nem ismerem a kapszulát csak ajánlották,nem szeretnék ártani vele.

Legjobb válasz: Nos, akkor maradjon a repertoáron az Elevit mert ugye vitamin az kell, napi 1 mentes sõr, és a More Milk ( nálam nagyon bevált) A homeos bogyókkal, Laktoherb teával szüneteljél, amíg eszed a kapszulát. És mindig szoptass amikor kéri a baba, ha kell mindkélt cicibõl, az órát és a mérleget felejtsd el, bízz magadban sikerülni fog!

Nos, akkor maradjon a repertoáron az Elevit mert ugye vitamin az kell, napi 1 mentes sõr, és a More Milk ( nálam nagyon bevált) A homeos bogyókkal, Laktoherb teával szüneteljél, amíg eszed a kapszulát. És mindig szoptass amikor kéri a baba, ha kell mindkélt cicibõl, az órát és a mérleget felejtsd el, bízz magadban sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy, köszi szépen sokat segítettél!!ugye nem fog fájni a babám hasa tõle?
Az enyémnek nem fáj tõle.
az én babám hasa fáj a moremilk-tõl mert sok édeskömény van benne. arra figyelsz e hogy ne szedd folyamatossan a hoeos bogyokat mert ellenkezõ hatást vált ki folyamatossan szedve és apasztja a tejet!?
A kérdező hozzászólása: Sajnos az enyémnek is fáj tõle, pedig annyira bíztam benne hogy ez hatásos lesz, tegnap szedtem elõször pár órával rá erõs görcsei voltak, nem is merek többet bevenni belõle.A bogyókkal nem szüneteltem esetleg 1-2 napot, erre is oda figyelek akkor.Pedig nagyon szeretek szoptatni....Nagyon köszönöm a válaszokat.Sok tejcsit mindenkinek.

Lehet az Elevit mellett még Folsavat is szedni? Van értelme?

Legjobb válasz: folsav az elsõ trimeszterben fontos, a vitaminok meg végig. De én a helyedben nem mesterséges terhes-vitamint szednék, hanem természetes eredetût. És sokáig néztem utána, és a pl. az elevit sem az amit én valaha is bevennék. A szintetikus vitaminok nem a legjobbak. További gyönyörû heteket!!!!:) 40.kismama

folsav az elsõ trimeszterben fontos, a vitaminok meg végig. De én a helyedben nem mesterséges terhes-vitamint szednék, hanem természetes eredetût. És sokáig néztem utána, és a pl. az elevit sem az amit én valaha is bevennék. A szintetikus vitaminok nem a legjobbak. További gyönyörû heteket!!!!:) 40.kismama

Elevittel együtt lehet szedni antibiotikumot? Augmentint?

Legjobb válasz: Az elsõ terhességem alatt én szedtem együtt. Az augmentint Steptococus-ra írta a nõgyógyász.

Az elsõ terhességem alatt én szedtem együtt. Az augmentint Steptococus-ra írta a nõgyógyász.
Igen, mert az egyik vitamin a másik pedig antibiotikum. Semmilyen hatással nincsenek egymásra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Érdemes (lehet) együtt szedni az Elevit tablettát, és a Ferro folgamma kapszulát is?

Vagy elég csak az egyiket? Most Elevitet kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Szia! mivel a teherbeeséshez írtad a kérdésedet feltételezem, hogy még csak tervben van a baba! Ebben az esetben, szerintem elég az elevit, hogy felkészítse a szervezetedet az esetleges babára. Mivel ebben is elég nagy mennyiségû ásványi anyag vitamin található, föleg egy nem várandós szervezetnek! Ha már teherbe estél, akkor az elevit mellél lehet folgammát szedni. DE ezt ne vedd "készpénznek". mindkét esetben beszélj elõbb védõnõvel, vagy orvossal!

Szia! mivel a teherbeeséshez írtad a kérdésedet feltételezem, hogy még csak tervben van a baba! Ebben az esetben, szerintem elég az elevit, hogy felkészítse a szervezetedet az esetleges babára. Mivel ebben is elég nagy mennyiségû ásványi anyag vitamin található, föleg egy nem várandós szervezetnek! Ha már teherbe estél, akkor az elevit mellél lehet folgammát szedni. DE ezt ne vedd "készpénznek". mindkét esetben beszélj elõbb védõnõvel, vagy orvossal!
Szia! Én a Gravidát szedem és kb. a 12. héttõl írták ki a Ferro Folgammát úgyhogy majd a doki megítéli, hogy szükséged van-e rá és hogy mikortól szedd. Egyébként receptre lehet kiváltani. Üdv. 23. hetes kismama

8 hetes pocis vagyok, ma kezdtem el szedni az elevit-vitamint. Lehet mellé C vitamint is szedni?

Legjobb válasz: Egyszer-egyszer lehet, de nem érdemes ennyi vitamint szedni.

Egyszer-egyszer lehet, de nem érdemes ennyi vitamint szedni.
Cvitamint bármikor bármenyit lehet-kivéve cetebe az elég napi egy, mert a c vitamin vízben oldodó , kiürül a felesleg és nem befolyásolja a másik vitamin hatását, sõt segíti a vasfelszívódást. Viszont a túlzott mennyiségû c-vitamin bevitel puffadást, teltségérzést okoz, ami refluxhoz vezethet, ezért érdemes betartani a napi ajánlottat, pl 1 tabletta, vagy 1 pezsgõtabletta.
Szedheted nyugodtan.A c-vitamin vizben oldodik, tehát a felesleg ürül.
Szia!szerintem is felesleges mellette c-vitamint is szedni hiszen ezekbe a vitaminokba minden fontos vitamin megtalálható, bár nekem épp az Elevitet nem ajánlották mert ha megnézed nincs benne jód ami szintén fontos a szervezetnek.Én a Femibiont szedem és nagyon jó. 12 hetes KM
Lehet, de felesleges. Az Elevitben van mindenféle vitamin + ásványi anyag. Az egyik válaszoló hiányolja belõle a jódot, az viszont van a Gravida terhesvitaminban. Én felváltva szedtem az Elevitet és a Gravidát. Grat a babához!
Napi 100 mg C vitamin az õszi idõkben még ajánlott is a védõnõm szerint. Én legalábbis a Hipp Natal mellett szedek.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy plusz C vitamin csak akkor lesz szükséges, ha esetleg vasat is kell szedni az Elevit mellé, mert a vas felszívódását elõsegíti. Egyébként teljesen felesleges.

5 hetes terhes vagyok. Az elevit mellé lehet kálcium + D vitamin pezsgőtablettát szedni?

Legjobb válasz: Sztem ne szedj az Elevit mellé semmit, minden benne van. Maximum a magne-B6, ami ajánlott, mert az izomgörcsöket megelõzi, márpedig ha elkezd nõni a pocid, lehet, hogy lesznek, nyúlnak a szalagok, elég kellemetlen volt, de a Mg segít sokat! Nekem ezt mondta a dokim annó, de Te is inkább kérdezd meg.

Sztem ne szedj az Elevit mellé semmit, minden benne van. Maximum a magne-B6, ami ajánlott, mert az izomgörcsöket megelõzi, márpedig ha elkezd nõni a pocid, lehet, hogy lesznek, nyúlnak a szalagok, elég kellemetlen volt, de a Mg segít sokat! Nekem ezt mondta a dokim annó, de Te is inkább kérdezd meg.
Ne szedj semmit, csak ahogy már írták, max: Mgb6-ot. Fõleg dokid tudta nélkül ne. Én most vasat kell, hogy egyek az Elevit mellé, mert alacsony volt. Ebben van folsav is, így minden másnap kell ennem a bababogyót.
A kálcium szedése plusszban állítólag nem indokolt, mert rengeteg féle ételben benne van bõven. Nem hiába nincsen egy db terhesvitaminban sem. (ha jól tudom :) ) én is kérdeztem ezt, a gyógyszerészem azt mondta, nem érti ezt a mizériát, mert vajban, sajtban, zöldségekben, meg mindenfélében van, szóval nem lesz hiány belõle. A fogak meg általában a hányástól romlanak el, és nem a kálcium hiánytól. Ezért szerencsés, aki nem rókázik :S Pl Én :)
Az Elevitben nincs kálcium. Én szedek esténként 2*500grammos Ca tablettát (Béres féle). Két okból: - mióta szedem nem görcsöl a lábam reggel - elõtte fogmosáskor vérzett az ínyem, most nem. Amúgy a dokim is tud róla, azt mondta nem okoz gondot. Nyugodtan szedhetem az Elevit mellé. 30 hetes
igen, én is szedtem allergiám miatt, de olvasd el a tájékoztatót, mert túladagolás esetén meszesedhet a placenta.....
Szia! Mikorra vagy kiírva. Elvileg én szerdán leszek 5 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek. Egyenlõre akkor nem iszom a calciumot. Október 20-ra vagyok kiírva.
Szia! Nekem a védõnõ azt mondta hogy kálciumot ne vigyek pluszba a szervezetembe mert bõven elég az, amit megeszek és nem akarjuk hogy elõbb csontosodjon a baba mint ahogy...
Elsõ vagyok. Látom már döntöttél, de valóban amit az uccsó hsz-ben írnak, az is igaz, mondta a doki, hogy a szülést is megnehezíti, ha túl sok calcium van a szervezetben, becsontosodik a babó feje, és nehezebben tud átjönni a szülõcsatornán... De amúgy miért akarsz szedni calciumot? A magnéziumot nyomjad!!!:-)

Elkezdtem Elevit-et szedni. Úgy tudom, hogy azt már a terhesség előtt is lehet/kell szedni. De nem tudhatom előre, mikor sikerül megfogannia... akkor most addig szedjem amíg össze nem jön, vagy csak 1-2 hónapig?

Nem baj, ha akár 3-4 hónapig is szedi az ember, amíg össze nem jön a baba?

Legjobb válasz: Én is szedem, és nekünk nem jött még össze. Én napi fél kapszulát veszek be. Elviekben nem baj, ha akár több hónapig is szeded, de én inkább azt javaslom, hogy napi fél kapszula, és táplálkozz mellette egészségesen.

Én is szedem, és nekünk nem jött még össze. Én napi fél kapszulát veszek be. Elviekben nem baj, ha akár több hónapig is szeded, de én inkább azt javaslom, hogy napi fél kapszula, és táplálkozz mellette egészségesen.
Nem baj ha szedsz Elevitet, csak jót tehet-napi 1db-igy feltöltöd a szervezeted mindenféle hsznos vitaminnal és készen áll a terhességre.Terhesség elött legalább 1 hónappal szedni kell, de ha hamarabb elkezded, nem árt.Szedjél napi egy szemet.Sok sikert!
Elevitet nem kell, maximum lehet szedni!Én 38 hetes vagyok, és eddig csak vasat szedtem.Jön a gyümölcsszezon.Inkább egyél sok zöldséget gyümölcsöt, mert a természetes vitamin könnyeben beépül a szervezetedbe, mint a mesterséges.
valamilyen magzatvédõ vitamint érdemes szedni( ma volt épp a tv-ben a cziezel dr.)és bajod nem lesz tõle, ha akár félévig szeded teherbe esés elött. sok sikert 28hetes kismama
Szia! Én is szedem, mert babát szeretnénk! Én a doki véleményét kértem ki, hogy szedhetem-e! Azt mondta nyugodtan, így legalább feltöltõdik a szervezetem mire jön a babó! Egyébként meg valahol, valamilyen fórumon olvastam, hogy a beágyazódásban is segít! Nem tudom igaz-e? Én nem ezért kezdtem szedni! Fontos, hogy napi 1db-ot vegyél be, és táplálkozz egészségesen, és fogyassz sok-sok gyümölcsöt! Szorítok neked, hogy összejöjjön a babó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszaitokat, remélem hamarosan meglesz a várt eredménye is. Sziasztok! Mindenkinek sok sikert és boldog babavárást! Nekem is van ám már egy nagylányom, 3 és fél éves, de vele csak a terhesség idején szedtem...és nem tudtam, hogy van ez, ha már elõbb szeretném szedni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!