Találatok a következő kifejezésre: Lehet szedni alatt fájdalomcsillapítót (11 db)

Terhesség alatt milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni fejfájásra?

Legjobb válasz: Az elsõ három hónapban, ha nem fáj nagyon, akkor ne vegyél be semmit. Hidegvizes borogatás a fejre. Ha nagyon fáj, akkor a gyógyszerész ad olyat, amit lehet várandósan is szedni. Itt sok kismamától a panadol-t hallottam említeni. Nekem volt egy erõs egésznapos fejfájásom, amire a gyógyszerész Paramax-ot adott, mert az volt az egyeteln, ahol konkrétan az volt írva, hogy terhesen is szedhetõ. A többinél sokkal diplomatikusabban engedélyezték a terheseknek való szedését. Végül nem vettem be, ameddig csak tudtam próbáltam elviselni, de tényleg nagyon kellemetlen volt.

Az elsõ három hónapban, ha nem fáj nagyon, akkor ne vegyél be semmit. Hidegvizes borogatás a fejre. Ha nagyon fáj, akkor a gyógyszerész ad olyat, amit lehet várandósan is szedni. Itt sok kismamától a panadol-t hallottam említeni. Nekem volt egy erõs egésznapos fejfájásom, amire a gyógyszerész Paramax-ot adott, mert az volt az egyeteln, ahol konkrétan az volt írva, hogy terhesen is szedhetõ. A többinél sokkal diplomatikusabban engedélyezték a terheseknek való szedését. Végül nem vettem be, ameddig csak tudtam próbáltam elviselni, de tényleg nagyon kellemetlen volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem már 3. napja fáj és már kiesnek a szemeim. Csak azért kérdeztem, mert sajnos nálunk a gyógyszerész nem igazán segítõkész.
Paramax rapid. Védõnõ ajánlotta, nekem nagyon gyorsan hatott mindig.
1. vok! Ha már 3 napja fáj, akkor vegyél be paramaxot. Legalább éjszakára, hogy tudj aludni.
Én migrénes vagyok, és határozottan megtiltotta a nõdoki, hogy bármit is bevegyek. Azt mondta, hogy a fejfájástól még nem lett beteg egy gyerek se, de a gyógyszernél soha nem lehet tudni. Nekem is Paramaxot adta a gyógyszerész, de a doki letiltotta.
Paracatemol alapú fájdalomcsillapitót szedhetsz!Vehetsz be Panadolt, Mexalent.Én az elmúlt két hétben szenvedtem fejfájással, minden áldott nap! Itt egy cikk, olvasd el: http://www.femina.hu/gyerek/milyen_fajdalomcsillapitot_szedh.. Boldog Babavárást és könnyû szülést kívánok!egy kétgyermekes 12hetes kismama
Algopirint nyugodtan .Én végig azt szedtem, mert iszonyúan fájt a fejem :(
Paracetamol tartalmú tablettát lehet szedni (pl. Rubophen, Panadol).

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt? A háziorvos Demalgont írt fel, de azt a tájékoztató szerint az első 3 hónapban nem lehet szedni.

Itt is rákerestem a hasonló kérdésekre. Több bogyit is talátlam: panadolt sokan írták, de a betegtájékoztatón többször is le van írva hogy terhesség alatt nem szedhet?

Legjobb válasz: Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy ha már tényleg nagyon fáj, Algopyrint vehetek be.

Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy ha már tényleg nagyon fáj, Algopyrint vehetek be.
A Demalgonról nem tudom, hogy szedhetõ e, de a Panadol az biztosan.Védõnõ, orvos, és gyógyszerész erõsitett meg ebben.Ezért is merem neked most irni.
A kérdező hozzászólása: napok óta fáj és már nem bírom tovább. érdekes, mert a panadol betegtájékoztatóján egyértelmúen le van írva hogy nem lehet. 3x láttam leírva a tájékoztatóban. tanácstalan vagyok. betegtájékoztatóak vagy az orvosnak higgyek?
Nagyon nincs egyetértés ebben a témában sajnos. Engem abban erõsített meg szintén védõnõ, patikus, doki, hogy bármit, csak paracetamol tartalmú szereket ne vegyek be. Na így legyen okos az ember. Szóval nekem az algopyrint mondták, kettõt vettem be belõle a 9 hónap alatt, akkor, amikor már tényleg nagyon muszáj volt.
A kérdező hozzászólása: Igen segített, köszi, bár a nurofen betegtájékoztatója is azt írja hogy terhesség alatt nem szabad, de az aspirint lehet. Viszont az nincs itthon :(
A kérdező hozzászólása: Kedves gyógyszerész anyuka. Lehet hinni a betegtájékoztatóknak? Mert a cataflamra azt írja lehet szedni és az van is itthon!
A kérdező hozzászólása: bevettem egy advilt az is ibuprfén és volt is itthon és a terhesség utolsó harmadában nem szabad szedni a tájékoztató szerint.
már biztos túl vagy rajta, de megkérdezhetem, hogy mid fájt? még én sem tudom biztosra, hogy babás vagyok-e, de valamelyik nap a fejem fájt annyira, hogy húúúú. de nem mertem semmit bevenni, ezért borogattam a fejem és a párom jól megmasszírozta a nyakam, a fejem, és a LÁBAM! ez hatott... én amúgy is utálom a gyógyszereket, és mindig megpróbálok valami természetes módot kipróbálni és csak a legvészesebb esetben veszek be bármit.
A kérdező hozzászólása: a fejem és a növõ bölcssségfogam. próbáltam én is a hidegvizes borogatást, a masszírozást, párom is masszírozta, de semmi enyhülés nem volt :(

Panadol 500 fájdalomcsillapítót ha szükséges, a terhesség egész ideje alatt lehet szedni?

Legjobb válasz: Ha feltétlenül szükséges, paracetamol tartalmú készítményeket, mint pl a panadol, lehet szedni.

Ha feltétlenül szükséges, paracetamol tartalmú készítményeket, mint pl a panadol, lehet szedni.
Igen, lehet. Bár nekem nem használt. Helyette Paramax Rapidot szedek, ha okvetlenül szükséges.


Szoptatás alatt milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni?

3 napja vagy elfeküdtem a vállamat,vagy ízületi fájdalom gyötör,de nagyon szenvedek t?le,alig bírok mozogni.Egy 4 hónapos gyerk?c mellett nem tudom kímélni magam a mozgástól,viszont nem bírom fájdalomcsillapító nélkül ezt így tovább.

Legjobb válasz: Szedjél panadolt,azt lehet szoptatás mellet is,és jó az izületi fájdalmakra is.De vehetsz be algopyrint is.

Szedjél panadolt, azt lehet szoptatás mellet is, és jó az izületi fájdalmakra is.De vehetsz be algopyrint is.
Én mindig Panadolt szedtem szoptatás alatt.
Nekem az orvosom azt mondta csak Algopyrint lehet szedni terhesség és szoptatás alatt is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Éppen ma kérdeztem meg a patikában, azt mondták a Rubophent ajánlják.

Éppen ma kérdeztem meg a patikában, azt mondták a Rubophent ajánlják.
kek szinu panadolt.
No-spat has- vagy has körüli fájdalomra. Nekem azt mondták, ha valami nagyon fáj, egy fél algopirint. De aztán egyiket sem mertem bevenni, mert minden a gyereknél landol, szóval csak akkor használj gyógyszert, ha nagyon fáj, és mindenképpen kérd ki a gyógyszerész véleményét!
nekem panadolt adtak , de algopyrint i s szabad
A kérdező hozzászólása: Köszi!
a lényeg, hogy paracetamol vagy ibuprobhen tartalmú legye. mostanában mindkettõt engedik, eddig inkább a paracetamolt ajánlották.
Nekem az nõgyógyászom Algopyrint írt fel.

Szoptatás alatt milyen fájdalomcsillapitót, lázcsillapitót lehet szedni?

Nem csak a babám én is megfázós lettem,orrfolyás,tüsszögés,köhögés és láz. Neki tudom mit adhatok,de én mit szedhetek ?

Legjobb válasz: algopiryn, panadol. Tantum Verde cukorka, Lándzsás utifûszirup

algopiryn, panadol. Tantum Verde cukorka, Lándzsás utifûszirup
Lándzsás utifû nem ajánlott! A többi korrekt, amit az elsõ válaszoló írt. Én is akartam venni lándzsás utifût és a gyógyszertárban mondták, hogy szoptatás alatt tilos! Helyette Sinupret cseppeket ajánlott a doki. Ez homeos, és nekem nagyon bevált! Ajánlom a köhögésre!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!
Paracetamol tartalmú gyógyszer szedhetõ más nem ajánlott.(panadol sima és algopirin az igen)
Szia, még a terhesség alatt köhögésre ajánlotta nekem a doki a Stodal szirupot, ez is homeo-s, gondolom az szoptatás alatt is jó.
Nekem a doki az Algoflexet mondta.
Panadol
Panadolt nem lehet, nekem azt mondták. Algopiryn ugye már vényköteles, akkor Algoflex, illetve nekem a patikában egy Ibumax nevû fájdalomcsillapítót adtak, amit lehet szedni, az is jó.
algoflexet sztem nem. olvassátok el a tájékoztatót. a dokim nekem azt mondta rubophen. én azt szedtem az elsõ hetekben elég sûrûn, nagyon fájtam alul sajna, végigrepedtem, így kénytelen voltam. a babának semmi baja nem lett. azóta is azt szedem ha pl fáj a fejem.
A doki véleménye nélkül szerintem SEMMILYEN gyógyszert nem ajánlatos szedni! Nem véletlenül mondják, hogy terhesen csak különösen indokolt esetben adnak gyógyszert
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Az utolsó válaszolónak, már nem vagyok terhes! Terhesen én sem szedtem semilyen gyógyszert!!

Lehet szedni terhesség alatt fájdalomcsillapítót?

Még nem biztos, hogy babát várok, de ha igen, akkor kb. 2 hetes. Két napja iszonyatosan fáj a derekam, bár ma már inkább a vesém fáj. Lehet, valami fájdalomcsillapítot bevenni. Vagy ezzel ártok a babának?

Legjobb válasz: Gyógyszerfüggõ.Én a helyedben nem vennék be semmit,mert azzal árthatsz a picinek.Menj el egy dokihoz, õ biztos tud segíteni ebben az esetben.Amúgy ilyenkor árthatsz a legjobban a babának.Sok szerencsét.

Gyógyszerfüggõ.Én a helyedben nem vennék be semmit, mert azzal árthatsz a picinek.Menj el egy dokihoz, õ biztos tud segíteni ebben az esetben.Amúgy ilyenkor árthatsz a legjobban a babának.Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Elõfordulhat esetleg, hogy felfáztam???
Néhol azt halottam, hogy Algopyrin-t lehet szedni... Ám én a helyedben elmennék a háziorvosomhoz, elmondanám hogy mi a panaszom, és õ írna beutalót laborvizsgálatra (vér, vizelet) Ebbõl meg tudja majd állapítani, hogy felfázás, vagy mi egyéb lehet a háttérben. Ne várj vele sokat, mert neked se, és a babának sem jó, ha rosszul érzed magad!
Paramax Rapid 500 mg -os tabletta. Ezt nyugodtan szedheted semmiféle problémát nem okoz se Neked se a Babának. (én is szedtem, recept nélkül kapható). 21 hetes kismama
Legjobb ha a nõdokidhoz fordulsz - mielõbb. Õ biztos tudja mit szedhetsz, mert a háziorvos nem mindig mer gyógyszert ajánlani.

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt?

Pár napja kihúztak egy fogamat és rettenetesen fáj esténként, ha valaki tud kérem segítsen Köszönöm!Egy 6 hónapos kismama

Legjobb válasz: Én a Rubophent hallottam.

Én a Rubophent hallottam.
Én egyedül az Algopiryn-t hallottam abból is csak végszükség esetén.Meg kellene kérdezni a fogorvosodat vagy a nõgyógyászodat.
Algopyrin vagy a gyógyszertárban kérdezz rá, milyen homeopátiás bogyó létezik rá.
Én úgy tudom a rubophen lázcsillapító és erre nem is jó, nekem a fogorvosom azt mondta semmilyen gyógyszert nem lehet szedni!!!Az algopirint halottam sok felõl, viszont azt is hallottam, hogy azt sem szabad .Én rengeteget küszködöm fejfájással, mégis tûrök.Azt tudom javasolni, mert én is fogászati szakmában vagyok, hogy ha nyílt még a húzás helye kicsit is, akkor öblögess betadinos vizes oldattal, de ne corsodillal-az nem jó, vagy kipróbálhatod a sós vizet is az fertõtlenít szintén.Ha annyira elviselhetetlen a fájdalom kérd a nõgyógyászod és a fogorvosod tanácsát is ki, mert van olyan fogorvos aki nem vállal kockázatot és nem enged meg semmit, de van aki rugalmasabb, de ha valami baja lenne a picinek akkor azzal úgysem a doki fog együtt élni...Szóval ne higgy el rögtön mindent, kérdezz meg több orvost is és próbáld ki a házi gyógymodokat is amiket írtam.Remélem segíteni fog!!!
Nekem a terhességem alatt migrénes fejfájásom volt, szedhettem algópirint és efferalgam pezsgõtablettát is. Azért a dokiddal mindenképpen beszélj. Jobbulást!
a PARAMAX Rapid ( 500 mg-os) terhesség és szoptatás alatt is szedhetõ!! Kérdezz rá a védõnõnél vagy a gyógyszerésznél...nekem a védõnõm javasolta fejfájásra, de fogfájásra is kiváló! Jobbulást! Üdv:20 hetes kismama
Csak homeopátiás bogyó, a többit felejtsd el.

Szoptatás alatt lehet magne B6 szedni? és mennyit? és milyen fájdalomcsillapítót lehet bevenni?

Köszönöm a válaszotokat

Legjobb válasz: Úgy tudom Magne b6-ot lehet, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Fájdalomcsillapítóból a paracetamol alapúakat nyugodtan beveheted, én pl. Saridont szedtem be, ha fájt afejem.

Úgy tudom Magne b6-ot lehet, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Fájdalomcsillapítóból a paracetamol alapúakat nyugodtan beveheted, én pl. Saridont szedtem be, ha fájt afejem.
Én nagyon migrénes vagyok, terhességem alatt nem volt gond, de szülés után ha lehet még erõsebben kínoz a migrén mint elõtte. Nekem algopyrint szoktak adni injekcióban, illetve én is azt veszek be, ha idõben sikerül bevennem.
Magne b6 mehet és Algopyrin, az a legveszélytelenebb. Amit tilos az a Kalmopyrin és Aszpirin.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!